Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση εναντίον του Π. Ψωμιάδη
  • [02] Η ομογένεια τίμησε τον Κ.Μητσοτάκη
  • [03] Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ
  • [04] ΙΧ εισέβαλλε σε καφετέρια
  • [05] "Κατέβασε" τα όπλα το PKK
  • [06] Ευθείες κατηγορίες στο Πακιστάν
  • [07] Πυρά εναντίον δασκάλων στο Μεξικό
  • [08] Στην Καραϊβική ο Εγκέλαδος
  • [09] Περιοδεία της Ράις σε Μ. Ανατολή
  • [10] Στόχος η ανάπτυξη της Γεωργίας

    [01] Πολιτική

    Καταδικάζουν την επίθεση

    Επίθεση εναντίον του Π. Ψωμιάδη

    30/9/2006 3:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Απρόκλητη επίθεση με γιαούρτι δέχθηκε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στέλιου Καζαντζίδη έξω από το κοιμητήριο της Θέρμης. Λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, του επιτέθηκε αναίτια ένας συνταξιούχος ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου. Ο Νομάρχης αντέδρασε με ψυχραιμία, ενώ οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν την πράξη του ηλικιωμένου άνδρα. Ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε πως συγχωρεί τον συνταξιούχο για την πράξη του, ενώ δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Την επίθεση καταδίκασαν τόσο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης όσο και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η υποψήφια νομάρχης, Βούλα Πατουλίδου, έκανε λόγο για "πολιτική απρέπεια".

    [02] Πολιτική

    Από την ΠΓΔΜ εξαρτάται η λύση για την ονομασία

    Η ομογένεια τίμησε τον Κ.Μητσοτάκη

    30/9/2006 12:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με το βραβείο "Ελευθέριος Βενιζέλος", τίμησε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής, σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε εθνικό κεφάλαιο την Ομογένεια, τονίζοντας, πως "η Ομογένεια είναι το καλύτερο εθνικό στήριγμά μας" και σημειώνοντας ότι "οι Έλληνες μετανάστες δεν υλοποίησαν μόνο το αμερικανικό όνειρο, αλλά και το ελληνικό". Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος για τη "μεγάλη τιμή", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που του έκανε η Παγκρητική Ένωση, να του απονείμει "το βραβείο του Ελευθερίου Βενιζέλου που πράγματι ήταν ο μεγαλύτερος πολιτικός άνδρας της σύγχρονης Ελλάδας". Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, είπε η λύση του προβλήματος, εξαρτάται από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. "Εάν οι Σκοπιανοί το αποφασίσουν έχει καλώς. Ένα πράγμα πάντως είναι βέβαιο, ότι δεν υπάρχει Ελληνική Βουλή για να δεχθεί το κράτος αυτό να μπει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη, αν δεν έχει λυθεί εν τω μεταξύ το πρόβλημα του ονόματος. Από κει και πέρα, δικό μας δεν είναι το πρόβλημα. Ας το λύσουν αυτοί που έχουν το πρόβλημα" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σημαντικό το υψηλό επίπεδο πολιτικής ζωής

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η σημερινή πολική είναι πιο φτωχή στην Ελλάδα μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε πως πάντοτε υποστήριζε φανατικά την άποψη ότι "πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το επίπεδο των πολιτικών μας αντιπάλων", σημειώνοντας ότι "είναι καλό για ένα τόπο να είναι υψηλό το επίπεδο της πολιτικής ζωής. Είναι καλό για ένα τόπο να υπάρχουν σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Εγώ θέλω να σας πω ότι με το θάνατο αυτών των δυο και εγώ προσωπικά αισθάνθηκα φτωχότερος, αλλά αισθάνθηκε φτωχότερη και η πολιτική μας ζωή".

    Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής τίμησε επίσης με το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και ιδρυτή εδρών ελληνικών σπουδών σε αμερικανικά πανεπιστήμια, Άγγελο Τσακόπουλο.

    Στην εκδήλωση παρευρέθη και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε τη συγκίνηση και την χαρά της για τη βράβευση του πατέρα της.

    Η κα. Μπακογιάννη μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας την "πίστη και την περηφάνια" του για την Ομογένεια.

    Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε τρεις λόγους που την κάνουν ιδιαίτερα περήφανη για την παρουσία της στην εκδήλωση: Πρώτο, επειδή διοργανώνεται από ένα μεγάλο ελληνοαμερικανικό φορέα, με τη συμμετοχή χιλίων και πλέον ομογενών. Δεύτερο, επειδή τιμούν τον πατέρα της, ένα "γνήσιο Κρητικό, που έδωσε αγώνες κόντρα στο ρεύμα, που δεν έκανε ποτέ συμβιβασμούς". Και τρίτο, επειδή τιμούν τον Άγγελο Τσακόπουλο "που πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Ελληνισμό και στον άνθρωπο".

    [03] Κοινωνία

    Εκτιμούν ότι θα υπερψηφίσουν την απεργία

    Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ

    30/9/2006 11:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2006 3:53:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης για το ενδεχόμενο 48ωρης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη. Στο μεταξύ, την Παρασκευή οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για τρίτη εβδομάδα. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Γιώργας, εκτίμησε ότι οι καθηγητές θα υπερψηφίσουν την απεργία, με την οποία ζητάνε την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ και την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων. Επίσης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης είπε, πως η διήμερη απεργία θα είναι το πρώτο βήμα των καθηγητών. Ακόμα, ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις των δασκάλων και των νηπιαγωγών τον εξέπληξαν, καθώς η συμμετοχή στην απεργία ήταν πρωτόγνωρη και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξουν και επόμενα βήματα. Πάντως, όλα δείχνουν πως οι καθηγητές θα προχωρήσουν στη 48ωρη απεργία, καθώς από τις 83 τοπικές ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), που αποτελούν την ΟΛΜΕ, μόνο οι τρεις δε συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις. Μάλιστα 15 από τις ΕΛΜΕ μίλησαν και για πενθήμερη απεργία. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν για μεθαύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη συναυλία στα Προπύλαια και την Πέμπτη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    "Δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης"

    Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε δείπνο που παρέθεσε σε βουλευτές της ΝΔ, την Πέμπτη το βράδυ, υπογράμμισε τη δέσμευσή του για προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Εκπαίδευση.

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής κυβερνητικό εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, διέψευσε κατηγορηματικά ότι τίθεται θέμα επιστράτευσης των δασκάλων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι "η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που κληρονόμησε, ανταποκρίνεται στο ακέραιο στις προεκλογικές και προγραμματικές της δεσμεύσεις".

    Από πλευράς αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των δασκάλων, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι δεν ευθύνονται οι δάσκαλοι για την κρίση στην παιδεία, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να ικανοποιηθούν τα αιτημάτων των εκπαιδευτικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζουν την απεργία

    [04] Κοινωνία

    Δεκατέσσερις τραυματίες - Οι τέσσερις σοβαρά

    ΙΧ εισέβαλλε σε καφετέρια

    30/9/2006 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/9/2006 5:43:42 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι όταν ΙΧ αυτοκίνητο εισέβαλε σε καφετέρια του Διδυμοτείχου. Το όχημα έσπασε τη τζαμαρία, παρέσυρε τα τραπεζοκαθίσματα και τραυμάτισε συνολικά 14 θαμώνες από τους οποίους οι τέσσερις είναι σοβαρά. Οι τραυματίες που είναι ηλικίας από 18 ως 26 ετών, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι, στο κέντρο του Διδυμοτείχου όταν ο 39χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, που κατευθυνόταν από Αλεξανδρούπολη προς Ορεστιάδα και ενώ βρισκόταν σε διαδικασία προσπέρασης, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να συντρίψει την εξωτερική τζαμαρία της καφετέριας και να παρασύρει τραπεζοκαθίσματα και θαμώνες. Και ο ίδιος ο οδηγός διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου όπου συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

    [05] Κόσμος

    Διέταξαν μονομερή κατάπαυση του πυρός

    "Κατέβασε" τα όπλα το PKK

    30/9/2006 7:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μονομερή κατάπαυση του πυρός διέταξαν σήμερα οι αυτονομιστές Κούρδοι αντάρτες μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Κυριακή στις επιχειρήσεις τους κατά των δυνάμεων της Άγκυρας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Firat News που πρόσκειται στο ΡΚΚ. Οι αντάρτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που τους απηύθυνε την Πέμπτη μέσω των δικηγόρων του ο ηγέτης τους Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει από το 1999 ποινή ισόβιας κάθειρξης για αυτονομιστική δράση και εσχάτη προδοσία, στο νησί-φυλακή Ιμραλί "Η διάρκεια αυτής της εκεχειρίας θα εξαρτηθεί από τις τρέχουσες εξελίξεις", προστίθεται από το πρακτορείο που επικαλείται σχετική ανακοίνωση του ΚΚΚ, οργάνωση που συνενώνει τόσο μέλη του ΡΚΚ όσο και άλλων προσκείμενων οργανώσεων. Τα όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για όσο χρονικό διάστημα ο τουρκικός στρατός δεν θα εξαπολύει επιθέσεις με στόχο την εξολόθρευση των ανταρτών, προστίθεται από την ίδια πηγή. Ωστόσο την έκκληση Οτσαλάν για κατάπαυση του πυρός απέρριψε χθες Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τους αντάρτες να παραδώσουν τα όπλα τους. "Εκεχειρία γίνεται μόνο μεταξύ κρατών. Είναι κάτι που δεν αναγνωρίζεται σε τρομοκρατικές οργανώσεις", τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ερντογάν. "Η τρομοκρατική οργάνωση πρέπει να παραδώσει τα όπλα της. Αυτό είναι που περιμένουμε για την εδραίωση της ειρήνης" τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

    [06] Κόσμος

    Αρνείται τις κατηγορίες το Ισλαμαμπάντ

    Ευθείες κατηγορίες στο Πακιστάν

    30/9/2006 4:00:00 μμ

    Τις πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μία ισλαμιστική φιλοπακιστανική οργάνωση κατηγόρησε η ινδική αστυνομία, ότι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Ιουλίου σε τρένα στη Βομβάη που προκάλεσαν το θάνατο 186 πολιτών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 700. "Επιλύσαμε το γρίφο της υπόθεσης της 11ης Ιουλίου... Και θεωρούμε ότι οι επιθέσεις οργανώθηκαν από τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες καθώς και την ισλαμιστική φιλοπακιστανική οργάνωση Λασκάρ -ε-Τάιμπα, με τη βοήθεια και ντόπιων πρακτόρων" αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στη Βομβάη, στην οποία προστίθεται ότι ήδη έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται 15 άτομα, 12 εκ των οποίων είναι φανερό ότι μετείχαν στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις. Από την πλευρά του το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι η Ινδία δεν έχει καμία απόδειξη για πακιστανική συμμετοχή στις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, ο Πακιστανός υπουργός Ενημέρωσης, Ταρίκ Αζίμ Χαν δήλωσε, πως "η Ινδία πάντα κατά την προσφιλή της τακτική, επιλέγει το δρόμο της υπόδειξης του Πακιστάν χωρίς κανένα στοιχείο. Εάν έχουν στοιχεία ας μας το δείξουν και εμείς θα προχωρήσουμε σε σχετική έρευνα".

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Pakistan 'role in Mumbai attacks'

    [07] Κόσμος

    Δε σημειώθηκαν τραυματισμοί

    Πυρά εναντίον δασκάλων στο Μεξικό

    30/9/2006 2:18:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Πυρ εναντίον δασκάλων που είχαν στήσει μπλόκο σε δρόμο της πόλης Οαξάκα στο Μεξικό, άνοιξαν άγνωστοι, χωρίς όμως να αναφερθούν τραυματισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί. Οι δρόμοι γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι κλειστοί από απεργούς εκπαιδευτικούς και αριστερούς διαδηλωτές που απαιτούν να φύγει ο κυβερνήτης του διοικητικού διαμερίσματος της Οαξάκα, Ουλίσες Ρουίς, κάτι που αρνείται να κάνει. Αλλά και οι δάσκαλοι από την πλευρά τους, αρνούνται να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις παρά τις απειλές ότι θα χάσουν τις δουλειές τους. Λύση στο πρόβλημα πριν το Νοέμβριο, έχει υποσχεθεί να δώσει ο απερχόμενος πρόεδρος του Μεξικού, Βινσέντε Φοξ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό.

    Οι ενέδρες και τα πυρά από διερχόμενα οχήματα εναντίον των διαδηλωτών είναι συχνό φαινόμενο και, έως σήμερα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε εξ αυτών.

    "Είμαστε φιλειρηνικοί, άοπλοι άνθρωποι, και γινόμαστε στόχος αυτής της επίθεσης", δήλωσε ο Άνχελ, δάσκαλος που ήταν στο μπλόκο των διαδηλωτών που δέχθηκε πυρά.

    [08] Κόσμος

    Στην Καραϊβική ο Εγκέλαδος

    30/9/2006 12:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Παρασκευή τη Βενεζουέλα και το Τρινιντάντ, προκαλώντας διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλο τμήμα του νησιού της Καραϊβικής και στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους. Το Τρινιντάντ, που ήταν το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανέφερε δομικές ζημιές σε ορισμένα κτήρια. Ωστόσο, οι αρχές και στις δύο χώρες, τις οποίες χωρίζουν ελάχιστα χιλιόμετρα της Καραϊβικής Θάλασσας, ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρούς τραυματισμούς.

    Στη Βενεζουέλα, δεν αναφέρθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις ενέργειας. Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία ανέφερε πως οι αξιωματούχοι της ελέγχουν τις εγκαταστάσεις τους, καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της ανατολικής χώρας.

    Οι εγκαταστάσεις ενέργειας δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί ούτε στο Τρινιντάντ.

    Ώρες μετά το σεισμό, ένας μετασεισμός 5,4 βαθμών ταρακούνησε τη Βενεζουέλα και το Τρινιντάντ στέλνοντας τους κατοίκους και πάλι στους δρόμους.

    Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε ορισμένες περιοχές της Γουιάνα, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τζόρτζταουν, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

    Σύμφωνα με το κέντρο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:08 π.μ. (16:08 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 62,6 χιλιομέτρων.

    [09] Μ. Ανατολή

    Δε θα συναντηθεί με βουλευτές της Χαμάς

    Περιοδεία της Ράις σε Μ. Ανατολή

    30/9/2006 2:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις θα έχει συναντήσεις με έως και οκτώ Άραβες ηγέτες στο Κάιρο και το Ριάντ, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον ΜακΚόρμακ. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι το Ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα δε θα αποτελέσει το "μοναδικό αντικείμενο της περιοδείας της", στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθούν επίσης ζητήματα που αφορούν το Λίβανο, την Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Ο Μακ Κόρμακ είπε επίσης, ότι ενώ η Ράις θα βρίσκεται στην Αίγυπτο, μπορεί να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, τις οποίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι ακόμη "έτοιμο να συζητήσει". Η Αμερικανίδα υπουργός, η οποία θα αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον πιθανότατα την Κυριακή, δε θα έχει συζητήσεις με στελέχη της Παλαιστινιακής κυβέρνησης της Χαμάς.

    [10] Οικονομία

    Στόχος η ανάπτυξη της Γεωργίας

    30/9/2006 4:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων περνάει μέσα από τη μεταποίηση, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ Θεσσαλίας και κεντρικής Ελλάδας. Ο κ. Μπασιάκος κάλεσε τους βιομηχάνους να στηρίξουν το εισόδημα των παραγωγών και τους αγρότες να ενταχθούν σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους. Ο κ. Μπασιάκος, τόνισε, ότι μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διατίθενται περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών εγκαταστάσεων και για επενδύσεις στην τυποποίηση, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ανάπτυξης των βιοκαυσίμων προς όφελος αγροτών και επιχειρηματιών και κάλεσε τους βιομηχάνους να εξασφαλίζουν καλές τιμές στους παραγωγούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 September 2006 - 16:50:34 UTC