Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδουν το δημοσίευμα
  • [02] Απορρίπτει τα περί υποκλοπών
  • [03] Αντιπαράθεση για την παραίτηση
  • [04] Γρεβενά-Θεσσαλονίκη σε 90'
  • [05] Παράταση κράτησης του Καλούση

    [01] Πολιτική

    Διαψεύδουν το δημοσίευμα

    26/9/2006 9:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Διέψευσαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός, Γ. Παπαθανασίου, καθώς και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, δημοσίευμα, της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, που κάνει λόγο για παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των κ Σιούφα και Παπαθανασίου, η Κυβέρνηση υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της ΟΚΕ και όχι μόνο δεν άσκησε πίεση και παρέμβαση για οποιαδήποτε φυσικό πρόσωπο, όσον αφορά τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά αντιθέτως έδωσε στην ΟΚΕ εμμέσως και μια επιπλέον θέση. Στη δήλωση της και η ΟΚΕ υπογραμμίζει, ότι "έλαβε υπόψη της την εμπειρία, τις γνώσεις και την αξιοπιστία των υποδεικνυομένων από αυτήν προσώπων χωρίς παρέμβαση τρίτων ή άσκηση πιέσεως". Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος παρέπεμψε σε αναλυτική ανακοίνωση που έχει εκδώσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης με την οποία, όπως τόνισε, "αποδεικνύει ότι τα στοιχεία του δημοσιεύματος είναι παντελώς ανακριβή".

    Ενημερώνουν τη Βουλή

    Αύριο συνεδριάζουν, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρου Ζησιμόπουλου , η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η Επιτροπή Εμπορίου.

    Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν, ότι διαφωνούν με την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης με αίτημά του προς την πρόεδρο της Βουλής, Άννα Μπενάκη Ψαρούδα, ζητά να ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τη λειτουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

    Πυρά από Γ Παπανδρέου

    Σκληρή κριτική άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τη, ότι ψάχνει να βρει άλλοθι.

    Ο κ Παπανδρέου τόνισε, ότι το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει κάθε ιδέα συμψηφισμού και επεσήμανε, ότι είχε καλέσει την Κυβέρνηση, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να φέρει όλους τους φακέλους με τα στοιχεία για υποθέσεις, τις οποίες είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση. Και, όπως ανέφερε, είχε προσθέσει, πως αν αποδεικνυόταν κάτι, πρώτο το ΠΑΣΟΚ θα ζητούσε την τιμωρία όσων είχαν καταχραστεί την εμπιστοσύνη των κυβερνήσεών του.

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρο Ζησιμόπουλο είχε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος που ζήτησε την αναψηλάφηση υποθέσεων για τις οποίες είχε πάρει αποφάσεις η Επιτροπή.

    Κόντρας συνέχεια

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κoυλούρη .

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατονόμασε το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Καμμένο ως τον άνθρωπο, που του αποκάλυψε τα περί σχέσεων του υφυπουργού Ανάπτυξης με μεγάλη γαλακτοβιομηχανία.

    Ωστόσο, ο κ Καμμένος από την Αμερική όπου βρίσκεται το διέψευσε στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Σταύρου , που επικοινώνησε μαζί του.

    "Είναι απορίας άξιον το πώς μπορεί να διαρρεύσει από 'μένα μια τέτοια πληροφορία στον κ Κουλούρη στις 23 Σεπτεμβρίου, όταν εγώ ήμουν στην Αμερική από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Ό,τι μου αποδίδεται είναι ανακριβές", δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγωγή κατά Κουλούρη

    [02] Πολιτική

    Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

    Απορρίπτει τα περί υποκλοπών

    26/9/2006 11:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Διαψεύδει η κυβέρνηση σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" περί συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις υποκλοπές. Όπως διευκρινίζεται, τα όσα αναφέρονται αφορούν συμφωνία για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών που είχε ξεκινήσει απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

    "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για υποκλοπές" ξεκαθάρισε η κυβέρνηση δια στόματος εκπρόσωπου Θ. Ρουσόπουλου. "Υπάρχει μια συμφωνία, την προεργασία της οποίας είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, που αφορά τις επικοινωνίες. Είναι λοιπόν ζητήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με υποκλοπές ή ό,τι άλλο υπαινίσσεται το δημοσίευμα".

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ελληνικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, πριν απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης ευαίσθητων χώρων και εγκαταστάσεων, αλλά και υπόπτων με βάση τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

    Η συγκεκριμένη συμφωνία "ισχύει και τώρα", είπε ο κ. Ρουσόπουλος και διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συζητά την "τροποποίησή της, για τεχνικούς και οικονομικούς όρους".

    Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση: "Δεν μπορούν να παριστάνουν τα θύματα γιατί είναι οι θύτες από τη στιγμή που ανανέωσαν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Η ευθύνη είναι πλήρης και ας μην κάνουν ότι δεν ήξεραν τίποτα"

    Η υπόθεση των υποκλοπών είναι ανοικτή στη Δικαιοσύνη, υπενθύμισε ο κ. Ρουσόπουλος και παρατήρησε πως "οποιοσδήποτε διαθέτει οποιοδήποτε στοιχείο, μπορεί να το καταθέσει στον Εισαγγελέα".

    Πάντως, οι κύριοι Χρυσοχοϊδης και Φλωρίδης αρνήθηκαν ότι είχαν υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία με την Ουάσιγκτον, όταν βρίσκονταν στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    "Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία που υπέγραψε, λίγο μετά τις εκλογές του 2004 και τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία που ανανεώθηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε έγινε και ο μεγάλος όγκος των υποκλοπών", σχολίασε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. Ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ολοκληρώσει την προεργασία της συμφωνίας την οποία υπέγραψε τελικά η ΝΔ. Τα λεγόμενα του, χαρακτηρίστικαν από τον κ. Αθανασάκη "θλιβερή ψευδολογία".

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Φ. Κουβέλης, κάλεσε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να δώσει εξηγήσεις και επανέφερε το αίτημα για συνέχιση της έρευνας απο την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    [03] Πολιτική

    Του γενικού διευθυντή Οικ. Υπηρεσιών της ΔΕΗ

    Αντιπαράθεση για την παραίτηση

    26/9/2006 10:11:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Νέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση αποτέλεσε η παραίτηση του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ, Γρηγόρη Αναστασιάδη. Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση των Χρήστου Πρωτόπαπα και Δημήτρη Πιπεργιά, απέδωσε την αποχώρηση του στελέχους της ΔΕΗ σε ύποπτες μεθοδεύσεις. "()Οι μεθοδεύσεις σε ζήτημα προμηθειών και η εγκατάσταση συστήματος διοίκησης με "ημέτερους" , "κουμπάρους" και "ανιψιούς" είναι προφανές, ότι οδήγησαν και τον γενικό διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ Γρηγόρη Αναστασιάδη σε εγκατάλειψη της επιχείρησης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ωστόσο, ο Γ Αναστασιάδης λίγο αργότερα εξήγησε, ότι η αποχώρησή του οφειλόταν σε προσωπική του επιλογή επισημαίνοντας ότι ουδέποτε παρακωλύθηκε από οποιαδήποτε πλευρά όντας στην συγκεκριμένη θέση από το 2000. .

    Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα στο ΠΑΣΟΚ.

    "Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Έτσι λειτουργούν οι κύριοι Πρωτόπαπας και Πιπεργιάς. Αφού απέτυχαν με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τώρα μπλέκουν και τη ΔΕΗ. Η αθλιότητα έχει τα όριά της. Σήμερα, τα χαλκεία της Χαριλάου Τρικούπη υπερέβησαν κάθε όριο πολιτικής, ηθικής και συμπεριφοράς", ανέφερε ο Υπουργός και πρόσθεσε, ότι "με την κατασκευή και διακίνηση αθλιοτήτων δεν γίνεται πολιτική. Πολιτική γίνεται με σχέδιο, στρατηγική, όραμα, αλλά και σκληρή προσπάθεια.

    Ανταπαντώντας οι κ Πρωτόπαπας και Πιπεργιάς τόνισαν "λυπούμαστε γιατί ο κ. Σιούφας μέσα στον πανικό του και πάλι παρεκτρέπεται. Τα περί "κατασκευών και αθλιοτήτων" δεν μας αφορούν και του τα επιστρέφουμε".

    [04] Κοινωνία

    Έτοιμη η Εγνατία το 2008

    Γρεβενά-Θεσσαλονίκη σε 90'

    26/9/2006 8:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σε μιάμιση ώρα θα καλύπτεται σύντομα η διαδρομή Γρεβενών - Θεσσαλονίκης. Λιγότερο απο 10 χιλιόμετρα απομένουν για την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού της Εγνατίας Οδού, συνολικού μήκους 140 χιλιομέτρων, ενώ από το τέλος της Άνοιξης θα λειτουργήσει ο πρώτος σταθμός διοδίων, μεταξύ Κοζάνης - Γρεβενών, στο ύψος του Πολύμυλου. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το εν λόγω τμήμα της Εγνατίας, που διασχίζει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ολόκληρη η Εγνατία θα είναι έτοιμη το 2008.

    Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επισκέφθηκε το τμήμα Παναγιάς - Γρεβενών. Το τμήμα αυτό της Εγνατίας Οδού έχει μήκος 37 χλμ. και πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα τμήματα της Εγνατίας από τεχνική άποψη, με μεγάλο αριθμό σηράγγων και γεφυρών. Στο τμήμα αυτό, η χάραξη διασχίζει τον ορεινό όγκο της Πίνδου, διατρέχοντας περιοχές χλωρίδας και πανίδας ιδιαίτερης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, με σημαντικότερη τον βιότοπο της καφέ αρκούδας.

    Η χάραξη του αυτοκινητοδρόμου που τελικά υιοθετήθηκε, περιλαμβάνει 13 δίδυμες σήραγγες, μήκους περίπου 11 χλμ. και δέκα μεγάλες γέφυρες διπλού κλάδου, συνολικού μήκους άνω των 2,5 χιλιομέτρων.

    Επίσης, επισκέφθηκε τον κάθετο άξονα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή. Ο άξονας αυτός είναι τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και εξασφαλίζει τη σύνδεση προς Πόγραδετς, στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και αποτελεί κλάδο πανευρωπαϊκού διαδρόμου. Ο άξονας έχει συνολικό μήκος περίπου 81 χλμ., μελετάται και κατασκευάζεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.

    Τέλος, μελετάται νέα χάραξη του τμήματος από Κορομηλιά προς Ιεροπηγή, δια τομής κλειστού αυτοκινητόδρομου με λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.

    [05] Κοινωνία

    Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

    Παράταση κράτησης του Καλούση

    26/9/2006 8:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 8:15:56 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρατείνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για άλλους έξι μήνες η κράτηση του πρώην πρωτοδίκη κ. Ευάγγελου Καλούση, που κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Το Συμβούλιο απέρριψε προσφυγή για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος πρώην δικαστικός.

    Εξάλλου, αίτηση εξαίρεσης των δύο εφετών ανακριτών της υπόθεσης, καθώς και του αρμόδιου εισαγγελέα, κατέθεσε σήμερα στο Δικαστικό Συμβούλιο ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης. Ο κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος πρώην ανώτατος δικαστής που είχε κληθεί σήμερα σε απολογία από τους εφέτες κ.κ. Σίδερη και Φιοράκη, ζητά με την προσφυγή του την εξαίρεση τους και του εισαγγελέα Εφετών κ. Καρούτσου, που εποπτεύει της ανάκρισης, θεωρώντας ότι μεροληπτούν εις βάρος του ισχυριζόμενος ότι δεν έπρεπε καν να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του. Η αίτηση του κ. Ζήση θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 September 2006 - 20:51:50 UTC