Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο νέος αναπτυξιακός νόμος
  • [02] Κριτική εφ' όλης της ύλης
  • [03] Σχέσεις φιλίας
  • [04] Συνάντηση Αλαβάνου-Ζησιμόπουλου
  • [05] Η κινητικότητα των υποψηφιών
  • [06] Συνεχίζεται η απεργία
  • [07] Σύλληψη για παράνομο σχολικό
  • [08] Έρευνες για την ληστεία
  • [09] Σύγκρουση βυτιοφόρου με στρατιωτικό
  • [10] Οικογενειακή τραγωδία στην Αυλίδα
  • [11] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
  • [12] Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας
  • [13] Κοντά στη συμφωνία
  • [14] Μπάγεβιτς: "Αν με πουλήσει τι να κάνω;"
  • [15] Πρεμιέρα για το Champions League
  • [16] Μπενίτεθ, ο ανικανοποίητος!
  • [17] "Έσπασε" το σερί της Πόρτσμουθ η Μπόλτον

    [01] Πολιτική

    Στην κυβερνητική επιτροπή

    Ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    26/9/2006 1:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 4:28:34 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου επενδυτικού νόμου και οι επενδύσεις για την ευρυζωνικότητα εξετάσθηκαν στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, την Τρίτη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο νέος αναπτυξιακός θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2007, σε αντικατάσταση του ισχύοντος, ο οποίος συμπληρώνει δύο χρόνια εφαρμογής στα τέλη Δεκεμβρίου και πρέπει να αναθεωρηθεί εξαιτίας των αλλαγών στο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων. Μάλιστα, το ύψος της επιχορήγησης για μικρές επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 50 άτομα, θα φτάσει το 60% της επένδυσης στις φτωχές περιοχές της χώρας. Οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών παρουσίασαν στην κυβερνητική και τις πρωτοβουλίες για τη νέα στρατηγική στο χώρο του γρήγορου Internet.

    Οι ενισχύσεις ανά περιφέρεια

    Σύμφωνα με την εισήγησή, ο νέος επενδυτικός νόμος θα ενσωματώνει σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά του ισχύοντος νόμου, ο οποίος αποδείχθηκε ιδιαίτερα ελκυστικός και αποτελεσματικός στην εφαρμογή του. Στους 19 μήνες εφαρμογής του έχουν εγκριθεί 1.590 επενδυτικά σχέδια ύψους 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία δημιουργούν 8.084 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και πολλές περισσότερες έμμεσες.

    Ο νέος νόμος θα καταρτιστεί με βάση τις προβλέψεις του νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων. Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδύσεων με το νέο χάρτη διαμορφώνεται έως το 60%, εξαντλώντας για κάθε περιφέρεια το ανώτατο όριο που προβλέπεται από τις κατευθυντήριες γραμμές περιφερειακών ενισχύσεων.

    Με το νέο επενδυτικό νόμο, που έχει ορίζοντα το χρονικό διάστημα 2007-2013, θα ενισχύονται οι επενδύσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας με αυξημένα ποσοστά για το χρονικό διάστημα 2007-2010 και στη συνέχεια τα ποσοστά αυτά σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Αττική, θα περιοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Αναλυτικά, για τις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, προβλέπονται ενισχύσεις έως 50%, ενώ το ίδιο ποσοστό θα ισχύσει και για τις περιφέρειες της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου για το χρονικό διάστημα 2007-2010, το οποίο στη συνέχεια, από το 2011-2013, θα μειωθεί στο 50%.

    Για τις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Κρήτης το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης θα είναι 50% για όλη την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

    Εξάλλου, για τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής Μακεδονίας το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης καθορίζεται σε 50% για το χρονικό διάστημα 2007-2010 και στη συνέχεια θα μειωθεί στο 40% για το χρονικό διάστημα 2011-2013, εκτός αν διαπιστωθεί το 2010 ότι το ΑΕΠ των περιφερειών αυτών έχει μειωθεί κάτω από το 75% της ΕΕ των "25".

    Τέλος, για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% ως το 2010 και 35% από το 2011 - 2013, εκτός από τους νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας, όπου για το διάστημα 2011-2013 η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 40%.

    Ψηφιακή στρατηγική και ευρυζωνικότητα

    Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στην ψηφιακή στρατηγική για τα έτη 2006-2013. Στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται περισσότερες από 40 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων και χρηματοδοτούνται με 60 εκατ. ευρώ 75 δήμοι της περιφέρειας της Ελλάδας για τη δημιουργία ευρυζωνικών δικτύων οπτικών ινών.

    Επίσης, ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος "ΜΕΤΕΧΩ" και χρηματοδοτείται η έναρξη νέων επιχειρήσεων μέσω του ταμείου για το ψηφιακό άλμα. Η χρηματοδότηση φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

    Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στους στόχους για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ως το 2008. Το υπουργείο Οικονομίας προωθεί ενέργειες, ώστε η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα να αυξηθεί από το 0,1% του πληθυσμού το 2004, σε τουλάχιστον 7% ως το 2008.

    [02] Πολιτική

    Από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    Κριτική εφ' όλης της ύλης

    26/9/2006 5:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ανεβάζει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ, τόσο στα ζητήματα της διαφθοράς, όσο και στον τομέα της υγείας. Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του κόμματος, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφασίστηκε να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή για την κατάσταση στο χώρο της υγείας ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει την υπόθεση των υποκλοπών.

    Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε κάθε ιδέα συμψηφισμού στα θέματα της διαφθοράς, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους τόνισε ότι το κάθε σκάνδαλο δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, αλλά εντάσσεται στο καθεστώς αυθαιρεσίας που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

    Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "όχι μόνο έβαλε την υπογραφή της στη συμφωνία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο να γίνονται υποκλοπές, αλλά το χειρότερο είναι ότι ανανέωσε τη σύμβαση αυτή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες". Έτσι, είπε, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν θύματα όπως παρίσταναν, αλλά θύτες.

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου χαρακτήρισε εγκληματική τη δημοσιονομική απογραφή, που, όπως είπε, οδήγησε στο καθεστώς επιτήρησης την οικονομία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εικονική αύξηση του ΑΕΠ, προκειμένου να βγει από το καθεστώς επιτήρησης.

    Σε ό,τι αφορά στο χώρο της υγείας, το ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να διαπιστώσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν, ενώ παράλληλα ζητά να κληθεί ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Για το ίδιο θέμα αποφασίστηκε να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζητώντας πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για τους Οργανισμούς των νοσοκομείων, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τις προμήθειες, τις επενδύσεις βιοϊατρικής τεχνολογίας και τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Τέλος αποφασίστηκε στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Θεσμών και Διαφάνειας να παραστούν μόνο οι βουλευτές, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, καθώς τόσο ο ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΝ έχουν ζητήσει ξεχωριστή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την κλήση σε αυτήν του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όλων των μελών.

    [03] Πολιτική

    Σχέσεις φιλίας

    26/9/2006 4:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 5:42:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη στις συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος του ινδικού κοινοβουλίου με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Ο Σρι Σόμνα Σατέρτζι, επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στη σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών. Την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ενώ, νωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, τίμησε τον υψηλό προσκεκλημένο της με το χρυσό μετάλλιο, διάκριση που απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες.

    Κατά τη συνάντησή τους, η κα Μπενάκη και ο κ. Σατέρτζι συμφώνησαν στην ενίσχυση των οικονομικών διμερών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών σχέσεων, οι οποίες, όπως τόνισαν, είναι ήδη καλές. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ινδικής Βουλής χαρακτήρισε την Ελλάδα "ιστορικό φίλο της Ινδίας".

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Αλαβάνου-Ζησιμόπουλου

    26/9/2006 1:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την ανάγκη ενίσχυσης της εποπτείας της Επιτροπής Ανταγωνισμού από τη Βουλή, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σπύρο Ζησιμόπουλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε επίσης αναψηλάφηση παλαιών υποθέσεων που χειρίστηκε η επιτροπή Ανταγωνισμού και τόνισε ότι ο Συνασπισμός θα φέρει προς εξέταση καταγγελίες που αφορούν την ακτοπλοΐα, τις τράπεζες και τον κλάδο διατροφής. Από την πλευρά του ο κ. Ζησιμόπουλος διέψευσε δημοσιεύματα ότι δέχθηκε πολιτικές πιέσεις για τη στελέχωση της Επιτροπής και ανακοίνωσε ότι στις 2 Οκτωβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για τον κλάδο των πετρελαιοειδών. Παράλληλα επεσήμανε ότι το έργο της Επιτροπής θα πρέπει να ελέγχεται περισσότερο από τη Βουλή.

    [05] Πολιτική

    Η κινητικότητα των υποψηφιών

    26/9/2006 6:57:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8- ΑΠΕ

    Με εντατικό ρυθμό συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους οι υποψήφιοι για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Στα εγκαίνια του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά παραβρέθηκε η υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά. Φώφη Γενηματά. Όπως δήλωσε η ίδια, "με έργα και δράσεις ουσίας ανοίξαμε την αγκαλιά μας στα άτομα με αναπηρία, τους άστεγους, τους οικονομικούς μετανάστες, παιδιά των "φαναριών", αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης". Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά, Αργύρης Ντινόπουλος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τη λαϊκή αγορά στην πλατεία Φιλαδέλφειας. Σε δηλώσεις του, τόνισε: "νιώθουμε την αγάπη του κόσμου και αυτό μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία". Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά, Γιώργος Μαυρίκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού στο Ρέντη και κάλεσε τους σπουδαστές συντονίσουν τους αγώνες τους με τους ναυτεργάτες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε στενότερη συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το Ανώτατο Δικαστήριο. Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Αλέξης Τσίπρας.

    Καταγγελίες και κόντρες

    Στο μεταξύ, η υποψήφια νομάρχης Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή επανήλθε στην καταγγελία της περί διπλοθεσίας της υπερνομάρχη, Φώφης Γεννηματά

    Όπως ανέφερε η κ Πιπιλή, η κ. Γενηματά λέει τη μισή αλήθεια, καθώς εκτός από την αποζημίωση της υπερνομαρχίας και το μισθό υπαλλήλου της Εθνικής τράπεζας λαμβάνει και αμοιβές από συνεδριάσεις της τάξης των 5.500 ευρώ το μήνα από τη θέση της ως προέδρου της ΕΝΑΕ.

    Επίσης κόντρα έχει προκύψει μεταξύ του δημάρχου Πειραιά και υποψηφίου στις επικείμενες εκλογές, Χρήστου Αγραπίδη και του υποψηφίου δημάρχου, Παναγιώτη Φασούλα .

    Ο κ. Φασούλας κατηγόρησε τον κ. Αγραπίδη για γκρίζα διαφήμιση σε βάρος του και πρόσθεσε, ότι κινείται ανάμεσα στην παραπολιτική και το παρελθόν.

    Απαντώντας ο δήμαρχος Πειραιά κάλεσε τον κ. Φασούλα να απαντήσει αν έχει στο ψηφοδέλτιό του πρόσωπα της εποχής Λογοθέτη και αν παραβρέθηκε σε περισσότερες από 13 συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

    Σημειώνουμε, ότι απόψε ο Χρήστος Αγραπίδης θα επισκεφθεί το Δικηγορικό σύλλογο Πειραιά.

    Στη Θεσσαλονίκη, ο Νομάρχης , Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε ,ότι δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός σε γαλάζια ή μη παιδιά, με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν επιστολή του προς τις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, για επικείμενες προσλήψεις στη Νομαρχία.

    Στο μεταξύ, απαγορεύεται από τις 30 Σεπτεμβρίου η δημοσίευση στον Τύπο και η ανακοίνωση από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα οποιασδήποτε δημοσκόπησης για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και βάση της εκλογικής νομοθεσίας.

    Με την ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται, ότι κατά την ημέρα των εκλογών επιτρέπεται η διεξαγωγή exit polls, όμως η μετάδοση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται να δημοσιοποιηθεί πριν από τις 7 το βράδυ, όποτε και κλείνουν οι κάλπες.

    [06] Κοινωνία

    Των δασκάλων για 2η εβδομάδα

    Συνεχίζεται η απεργία

    26/9/2006 3:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 6:01:34 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Για 2η εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, μετά τη άκαρπη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με την Υπουργό Παιδείας. Από αύριο Τετάρτη θα αρχίσουν να αποφασίζουν για το αν θα κλιμακώσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως μεγάλο μέρος των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων έχει ικανοποιηθεί. Τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

    Δηλώσεις Γιαννάκου-Ρουσόπουλου

    Η κα Γιαννάκου ανέφερε ότι οι δάσκαλοι είναι ο μοναδικός κλάδος που παίρνει αυξήσεις, πέραν της εισοδηματικής πολιτικής και σημείωσε ότι ουδέποτε η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα δοθούν αναδρομικά.

    "Δίνουμε αυτά που είχαμε δεσμευτεί και αυτά που αντέχει η οικονομία" τόνισε στη συνάντησή της με τους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως έχει την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού και ότι "ποτέ δεν έχει πει ψέματα, ούτε ασάφειες και δεν έχει κάνει κάτι χωρίς προηγουμένως να το ανακοινώσει".

    Η Υπουργός Παιδείας στην ίδια συνομιλία έκανε λόγο για αθλιότητες που γράφονται και επιθέσεις που δέχεται και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "τί άλλο μπορεί να κάνει ένας έντιμος άνθρωπος σε μια τόσο ανέντιμη κατάσταση".

    Τέλος, η κα Γιαννάκου υπογράμμισε πως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

    Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει κατά εξαίρεση αυξήσεις πέραν των ορίων που θέτει η δημοσιονομική πολιτική, τόνισε και ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Αντρέας Καραμάνος.

    Στο ζήτημα της απεργίας των δασκάλων αναφέρθηκα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, τονίζοντας πως το επίδομα των 105 ευρώ αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης που υλοποιείται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας μας.

    Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε ότι το ποσό αυτό, συνεπάγεται με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του 2007, με επιπλέον 54 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επιβάρυνση για την επόμενη τριετία θα φτάσει τα 322 εκατ. ευρώ.

    "Θεωρείτε αυτά τα χρήματα «ψίχουλα» για τον προϋπολογισμό των ελλήνων πολιτών;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η περαιτέρω αύξηση που ζητείται από τους δασκάλους είναι της τάξης του 45%.

    "Ε, δεν έχει ζητήσει άλλη κατηγορία Ελλήνων εργαζομένων τέτοια αύξηση", τόνισε ο εκπρόσωπος.

    Νέα συγκέντρωση δασκάλων

    Σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν και πάλι έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ διανύουν την έβδομη ημέρα απεργίας τους.

    Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης, είπε ότι οι χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, δεν ικανοποιούν ούτε στο ελάχιστο τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς.

    Οι δάσκαλοι μετά τη συγκέντρωση, έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν, δίδοντας "ραντεβού" για αύριο στις 12 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιήσουν Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μαζί με καθηγητές που έχουν σήμερα και αύριο στάση εργασίας.

    Τετράωρες στάσεις εργασίας για αύριο έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ, για να συμπαρασταθεί με αυτό τον τρόπο στους εκπαιδευτικούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

    [07] Κοινωνία

    Σύλληψη για παράνομο σχολικό

    26/9/2006 7:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε 63χρονος οδηγός που συνελήφθη, νωρίς το πρωί της Τρίτης, να μεταφέρει τους μαθητές του 6ου ειδικού δημοτικού σχολείου Κολωνού. Ο άντρας είχε μετατρέψει ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο, τύπου τράνζιτ, σε σχολικό λεωφορείο, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τους άνδρες της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε δίπλωμα τέταρτης κατηγορίας, όπως προβλέπεται για τη μεταφορά μαθητών.

    Το όχημα ανήκει σε εταιρεία που έχει κερδίσει διαγωνισμό της Νομαρχίας Αθηνών. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται στον φάκελο που έχει υποβληθεί στην Νομαρχία για την μεταφορά των μαθητών.

    Από την έναρξη του σχολικού έτους, η Τροχαία Αθηνών έχει ελέγξει 500 λεωφορεία, σε 50 από τα οποία βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

    Το πρώτο εξάμηνο του 2006 πέρασαν από τα ΚΤΕΟ Χολαργού και Ελληνικού 666 σχολικά, με τα 52 από αυτά - ποσοστό 7,8% - να παρουσιάζει ελλείψεις.

    [08] Κοινωνία

    Της χρηματαποστολής στην Πάρνηθα

    Έρευνες για την ληστεία

    26/9/2006 5:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην ανακάλυψη της ταυτότητας των δραστών της ληστείας της χρηματαποστολής, που μετέφερε χρήματα του Καζίνου Πάρνηθας αναζητούν οι αστυνομικοί της Σήμανσης, στα δυο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί. Τόσο το φορτηγό, με το οποίο εμβόλισαν το φορτηγάκι της χρηματαποστολής, όσο και το κλεμμένο ΙΧ μάρκας Χοντα, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο χθες το βράδυ στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, ερευνώνται για δακτυλικά αποτυπώματα.

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δραστών, που βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, στη λεωφόρο Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βρέθηκε και το δεύτερο όχημα, που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί.

    Την ίδια ώρα πολλά είναι και τα ερωτήματα που απασχολούν τους επικεφαλείς της έρευνας καθώς αναρωτούνται, γιατί η μεταφορά των 1.550.000 ευρώ, έγινε χωρίς ιδιωτικό συνοδευτικό όχημα ή περιπολικό της Αστυνομίας, αλλά και γιατί τα χρήματα, ήταν μέσα σε 13 σάκους, τοποθετημένους στο χρηματοκιβώτιο του βάν, και όχι σε ειδικά κουτιά ασφαλείας που όταν παραβιαστούν βάφουν ή καταστρέφουν τα χαρτονομίσματα.

    Ωστόσο όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ασφαλείας Βαγγέλης Πάλλης, η συνδρομή περιπολικού δεν είναι εφικτή καθώς καθημερινά στην Ελλάδα πραγματοποιούνται 400 χρηματαποστολές και για την κάλυψή τους θα χρειάζονταν 400 περιπολικά της ΕΛ ΑΣ , πράγμα αδύνατον.

    Απατώντας στο δεύτερο ερώτημα που τίθεται το μέλος του ΔΣ. Παναγιώτης Σταφανόπουλος, τα χρήματα μεταφέρονται στα κουτιά μόνο τμηματικά και μόνο στη διαδρομή απο τον πελάτη έως το βαν.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εταιρίες Σεκιούριτι ,ζητούν

    -Αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας στα οχήματα των χρηματαποστολών

    -Την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού και

    -Αυστηρές προϋποθέσεις στην αδειοδότηση και την λειτουργία των εταιριών ασφάλειας.

    Επειδή η ενέδρα των ληστών στην Πάρνηθα ήταν καλοσχεδιασμένη η Ασφάλεια στρέφει τις έρευνές της και σε δραπέτες ή κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα και έχουν συνδέσει τη δράση τους, με μεγάλες ληστείες χρηματαποστολών ή τραπεζών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ληστεία μαμούθ

    [09] Κοινωνία

    Δυο στρατιώτες ελαφρά τραυματίες

    Σύγκρουση βυτιοφόρου με στρατιωτικό

    26/9/2006 3:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 4:32:33 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρά λίγο τραγωδία στo 51ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών όταν βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στο διαχωριστικό και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα όπου συγκρούσθηκε με δύο στρατιωτικά οχήματα. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά 2 στρατιώτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Σερρών και αναμένεται στη συνέχεια θα διακομιστούν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε διαρροή προπανίου, ωστόσο άνδρες της τροχαίας έκλεισαν το σημείο του δρόμου μέχρι να μεταβεί στο σημείο βυτίο και να κάνει την μετάγγιση του υγρού.

    [10] Κοινωνία

    Οικογενειακή τραγωδία στην Αυλίδα

    26/9/2006 12:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το θάνατο από τα χέρια του γιου της βρήκε στο Σάββατο μία 71χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι τους, στην παραλία της Αυλίδας. Ο 48χρονος γιος χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι τη μητέρα του με ένα γυάλινο βάζο, ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν ο παραπληγικός πατέρας του, ανήμπορος να αντιδράσει. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα χθες, από συγγενικό πρόσωπο, το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγκλημα έγινε για οικογενειακούς λόγους. Ο 48χρονος είχε χάσει πρόσφατα τη δουλειά του, ενώ είχε πάρει και το δεύτερό του διαζύγιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οικογένεια υπήρχαν συχνοί καυγάδες. Ο μητροκτόνος, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο σπίτι δίπλα στη νεκρή μητέρα του σε κατάσταση σοκ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    [11] Κοινωνία

    Νέα πενθήμερη απεργία δασκάλων - νηπιαγωγών

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

    26/9/2006 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 4:09:40 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Για 2η εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, μετά τη άκαρπη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με την Υπουργό Παιδείας. "Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, όλοι όμως κρίνονται. Πάγια αιτήματα, όπως η καταβολή του επιδόματος των 105 ευρώ ικανοποιούνται, δεν μπορούν όμως να ικανοποιηθούν θεσμικά, όπως το "όχι στην αξιολόγηση", αλλά και οικονομικά, που δεν επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Από το ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για προσπάθεια επιβολής προειλημμένων αποφάσεων, ενώ σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται την ανάγκη για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, προτάσσει ωστόσο την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

    Τα αιτήματα των δασκάλων είναι:

    1400 ευρώ στο νεοδιοριζόμενο δάσκαλο και νηπιαγωγό 20 παιδιά ανά τμήμα στα ολοήμερα νηπιαγωγία Να ανέλθει στα 10 ευρώ η αποζημίωση για τον ωρομίσθιο

    Το υπουργείο παιδείας προχωρά:

    στην καταβολή του επιδόματος των 105 ευρώ από το 2007 και σε εξι δόσεις μέχρι το 2010 την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την αύξηση των εκπαιδευτικών αδειών

    Σχετικές Ειδήσεις:

    'Ακαρπη η συνάντηση

    [12] Κόσμος

    Στη συνάντηση Μπους - Καρζάι

    Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

    26/9/2006 11:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 3:52:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι. "Η Αμερική και οι σύμμαχοί της θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο πλευρό του λαού του Αφγανιστάν, που υπερασπίζεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις του", τόνισε ο Τζορτζ Μπους. Την Τετάρτη, ο Μπους θα συναντηθεί με τον ηγέτη του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραβ, στο Λευκό Οίκο. Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την ένταση που διεφάνη στις τριμερείς σχέσεις. Ο Μπους σε τηλεοπτική συνέντευξή του υπογράμμισε ότι θα έδινε εντολή για επέμβαση στο Πακιστάν, εάν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες για το που ακριβώς βρίσκεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Η δήλωση προκάλεσε την απάντηση του Μουσάραφ, που είπε πως η χώρα του είναι σε θέση να διαχειριστεί μία τέτοια υπόθεση μόνη της. Από την μεριά του, ο Αφγανός Πρόεδρος είπε ότι "στα Ηνωμένα Έθνη οι ξένες δυνάμεις στο Αφγανιστάν δεν θα καταφέρουν να τερματίσουν τη βία των Ταλιμπάν εάν δεν καταστραφούν "καταφύγια τρομοκρατών" που βρίσκονται έξω από το Αφγανιστάν". Παράλληλα, ο Τζορτζ Μπους έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για τη στάση του Καρζάι και του Μουσάραφ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και επισήμανε ότι έχουν αμοιβαίο συμφέρον να διασφαλίσουν ότι θα επιτύχει η διαδικασία εκδημοκρατισμού στο Αφγανιστάν. Εν τω μεταξύ, 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Χελμάντ, ενώ ένας ξένος στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε έκρηξη στην Καμπούλ. Δεκάδες τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ.

    Συνέχεια επιθέσεων

    Δεκαοκτώ νεκροί, ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί, είναι απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας έξω από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο Λασκάρ Γκαχ.

    Στην περιοχή βρίσκονται στρατεύματα του ΝΑΤΟ, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της Συμμαχίας δεν υπάρχουν θύματα. Νωρίτερα, ένας ξένος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ.

    Αξιωματικός της Αστυνομίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι ένας ιταλός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο ξένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν καθώς και πέντε Αφγανοί. Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πως διεξάγονται έρευνες για την επίθεση αυτή.

    Δεκάδες άνθρωποι ανάμεσά τους και στρατιώτες της Συμμαχίας τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, ανακοίνωσε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής και Ασφάλειας στο Αφγανιστάν (Isaf). Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

    [13] Οικονομία

    ΟΤΟΕ και τραπεζίτες

    Κοντά στη συμφωνία

    26/9/2006 12:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ένα βήμα πριν απο την συμφωνία βρέθηκαν σήμερα ΟΤΟΕ και τραπεζίτες, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων και μάλιστα διετούς διάρκειας. Οι διαπραγματεύσεις, κατά την πέμπτη συνάντηση, κινήθηκαν με γνώμονα την ενίσχυση των νέων υπαλλήλων με υποβοηθήματα, ενώ για τους υπόλοιπους οι τραπεζίτες φαίνεται να αποδέχονται την πρόταση της ΟΤΟΕ για χορήγηση αύξησης τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού συν ένα μέρος της παραγωγικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις αθροιστικά στη διάρκεια του 2006, θα κυμαίνονται απο 8% στους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους και έως 6% για τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους. Η ΟΤΟΕ είπε ότι θα δώσει την οριστική της απάντηση την ερχόμενη Δευτέρα. Κατά την επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί επίσης το θέμα των ειδικών ωραρίων σε νέες υπηρεσίες, καθώς και η δυνατότητα απογευματινής και Σαββατιάτικης λειτουργίας ορισμένων τραπεζικών καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπάγεβιτς: "Αν με πουλήσει τι να κάνω;"

    26/9/2006 4:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/9/2006 4:47:15 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είπε τίποτα καινούριο, αλλά με τον δικό του τρόπο, ουσιαστικά φέρνει τον εαυτό του πιο κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε εφημερίδα της Σερβίας, στην οποία απέφυγε να παραδεχτεί τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, είπε με νόημα: "Αν θέλει ο Αστέρας να με πουλήσει, εγώ τι μπορώ να κάνω γι αυτό;" Όπως όλα δείχνουν, το ματς της Πέμπτης με τη Σλόβαν Λίμπερτες θα είναι το τελευταίο του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ομάδας του Βελιγραδίου, άσχετα με το αν θα προκριθεί ή όχι στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Στην αρχή της συνέντευξης, ο Σερβοέλληνας προπονητής μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ν αναλάβει το "τριφύλλι" μετά τη μεθαυριανή αναμέτρηση: "Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου είναι πρώτα αυτός ο αγώνας. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα είναι πιθανά".

    Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε τις επαφές του με τους διοικούντες λέγοντας: "Οι Έλληνες είναι πολύ πεισματάρηδες άνθρωποι", αλλά αμέσως μετά είπε πως δεν υπάρχει κάτι το επίσημο: "Δεν είχα με κανέναν επίσημη επαφή".

    Στη συνέχεια τόνισε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχει άνθρωπος του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι... "Έχω ακούσει πολλά αυτές τις ημέρες. Αλλά επίσημα δεν συναντήθηκα με κανέναν".

    Για το μέλλον του στον πάγκο του Αστέρα είπε; "Στην περίπτωση που αποφασίσουν να με αποδεσμεύσουν τι μπορώ να κάνω εγώ; Δεν είναι στο χέρι μου".

    Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της ομάδας του Βελιγραδίου, Ντράγκαν Στοίκοβιτς, σύμφωνα με τις οποίες δεν έγινε ποτέ επαφή με το Ράντομιρ Ντουίκοβιτς, σε άρθρο της ίδιας εφημερίδας φιλοξενούνται δηλώσεις του πρώην προπονητή της εθνικής Γκάνας που ουσιαστικά διαψεύδουν το αφεντικό των "ερυθρόλευκων": "Έγινε επαφή. Θα περιμένω την πρόταση του Ερυθρού Αστέρα. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Αστέρας έχει προπονητή και μέχρι να τελειώσει το θέμα με τον Μπάγεβιτς δεν θα ήθελα να πω τίποτα περισσότερο".

    [15] Βόλεϊ

    Πρεμιέρα για το Champions League

    26/9/2006 3:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πρεμιέρα την Τετάρτη για το Champions League Βόλεϊ των Ανδρών. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση υπάρχει φέτος τριπλή ελληνική παρουσία με τον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό, τον Κυπελλούχο Ηρακλή και τον Ολυμπιακό να ρίχνονται στη μάχη. Συγκεκριμένα οι "πράσινοι" ξεκινάνε τις υποχρεώσεις του στο θεσμό εντός έδρας καθώς υποδέχονται την τσεχική Οστράβα στη Γλυφάδα για τον 4ο όμιλο, ενώ ο "Γηραιός" και οι "ερυθρόλευκοι" ξεκινάνε με αποστολές εκτός έδρας, με τις Νόλικο Μαασέικ στο Βέλγιο και την Σκρα Μπέλσατο στην Πολωνία αντίστοιχα.

    Εύκολα και δύσκολα

    Ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα λογικά θα έχει εύκολο έργο, καθώς η Οστράβα δεν μπορεί να αποτελέσει μεγάλο φόβητρο, και θα έχει πρόβλημα μόνο αν στην περίπτωση που θα επιδείξει τον κακό αγωνιστικό εαυτό του. Από την άλλη, τόσο ο Ηρακλής, όσο και ο Ολυμπιακός θα έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο καθώς θα δοκιμαστούν σε δύο δύσκολες έδρας και θα πρέπει να αποδώσουν πολύ καλά για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη και να ξεκινήσουν με το δεξί της υποχρεώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

    Α΄ OMIΛOΣ

    27/9 (20:30) Nτίρεν (Γερμανία)-Tουρ (Γαλλία) 27/9 (21:15) Τιρόλ Ίνσμπρουκ (Aυστρία)-Λοκομοτίβ Mπέλγκοροντ (Pωσία) 28/9 (21:00) Ποντγκόριτσα (Σερβία)-Πάλμα Mαγιόρκα (Iσπανία)

    B΄ OMIΛOΣ

    27/9 (21:30) Nόλικο Mαασέικ (Bέλγιο)-ΗΡΑΚΛΗΣ 27/9 (21:00) Παρί (Γαλλία)-Τρεβίζο (Ιταλία) 28/9 (21:30) Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Ορτεκ Ρότερνταμ (Ολλανδία)

    Γ΄ OMIΛOΣ

    27/9 (19:00) Σκρα Mπέλσατο (Πολωνία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 28/9 (16:40) Λέφσκι Σόφιας (Bουλγαρία)-Xοτβόλεϊς Bιέννης (Aυστρία) 28/9 (21:30) Mατσεράτα (Iταλία)-Kνακ Pόζελαρ (Bέλγιο)

    Δ΄ OMIΛOΣ

    27/9 (18:00) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Oστράβα (Tσεχία) 27/9 (19:30) Kούνεο (Iταλία)-Φριντρισχάφεν (Γερμανία) 28/9 (21:30) Nουμάνθια Σορία (Iσπανία)-Bοϊβοντίνα Nόβι Σαντ (Σερβία)

    Το πλήρες πρόγραμμα

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    27.09.2006 Τιρόλ Ινσμπρουκ (Αυστρία)-Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ (Ρωσία) 27.09.2006 Ντίρεν (Γερμανία)-Τουρ (Γαλλία) 28.09.2006 Ποντγκόριτσα (Σερβία)-Πάλμα Μαγιόρκα (Ισπανία) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    03.10.2006 Τουρ-Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ 04.10.2006 Πάλμα Μαγιόρκα-Τιρόλ Ινσμπρουκ 05.10.2006 Ντίρεν-Ποντγκόριτσα

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    11.10.2006 Ποντγκόριτσα-Τουρ 11.10.2006 Τιρόλ Ινσμπρουκ-Ντίρεν 12.10.2006 Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ-Πάλμα Μαγιόρκα

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    12.12.2006 Τουρ-Πάλμα Μαγιόρκα 13.12.2006 Ντίρεν-Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ 13.12.2006 Ποντγκόριτσα-Τιρόλ Ινσμπρουκ

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    19.12.2006 Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ-Ποντγκόριτσα 19.12.2006 Πάλμα Μαγιόρκα-Ντίρεν 20.12.2006 Τιρόλ Ινσμπρουκ-Τουρ

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    03.01.2007 Τουρ-Τιρόλ Ινσμπρουκ 03.01.2007 Ποντγκόριτσα-Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ 04.01.2007 Ντίρεν-Πάλμα Μαγιόρκα

    7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    09.01.2007 Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ-Ντίρεν 10.01.2007 Πάλμα Μαγιόρκα-Τουρ 10.01.2007 Τιρόλ Ινσμπρουκ-Ποντγκόριτσα

    8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    16.01.2007 Πάλμα Μαγιόρκα-Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ 16.01.2007 Τουρ-Ποντγκόριτσα 17.01.2007 Ντίρεν-Τιρόλ Ινσμπρουκ

    9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    23.01.2007 Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ-Τουρ 24.01.2007 Τιρόλ Ινσμπρουκ-Πάλμα Μαγιόρκα 24.01.2007 Ποντγκόριτσα-Ντίρεν

    10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    31.01.2007 Τουρ-Ντίρεν 31.01.2007 Πάλμα Μαγιόρκα-Ποντγκόριτσα 31.01.2007 Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ-Τιρόλ Ινσμπρουκ

    Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    27.09.2006 Νόλικο Μαασέικ (Βέλγιο)-Ηρακλής (ΕΛΛΑΔΑ) 27.09.2006 Παρί (Γαλλία)-Τρεβίζο (Ιταλία) 28.09.2006 Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Ορτεκ Ρότερνταμ (Ολλανδία)

    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    03.10.2006 Ορτεκ Ρότερνταμ-Τρεβίζο 04.10.2006 Ηρακλής-Παρί Βόλεϊ 04.10.2006 Ντιναμό Μόσχας-Νόλικο

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    11.10.2006 Νόλικο Μαασέικ-Ορτεκ Ρότερνταμ 11.10.2006 Παρί Βόλεϊ-Ντιναμό Μόσχας 11.10.2006 Τρεβίζο-Ηρακλής

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    13.12.2006 Νόλικο Μαασέικ-Παρί Βόλεϊ 14.12.2006 Ορτεκ Ρότερνταμ-Ηρακλής 14.12.2006 Ντιναμό Μόσχας-Τρεβίζο

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    19.12.2006 Παρί-Ορτεκ Ρότερνταμ 19.12.2006 Τρεβίζο-Νόλικο Μαασέικ 20.12.2006 Ηρακλής-Ντιναμό Μόσχας

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    03.01.2007 Ορτεκ Ρότερνταμ-Παρί Βόλεϊ 04.01.2007 Νόλικο Μαασέικ-Τρεβίζο 04.01.2007 Ντιναμό Μόσχας-Ηρακλής

    7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    10.01.2007 Ηρακλής-Ορτεκ Ρότερνταμ 10.01.2007 Τρεβίζο-Ντιναμό Μόσχας 10.01.2007 Παρί Βόλεϊ-Νόλικο Μαασέικ

    8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    16.01.2007 Ορτεκ Ρότερνταμ-Νόλικο Μαασέικ 17.01.2007 Ντιναμό Μόσχας-Παρί Βόλεϊ 17.01.2007 Ηρακλής-Τρεβίζο

    9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    23.01.2007 Τρεβίζο-Ορτεκ Ρότερνταμ 23.01.2007 Παρί Βόλεϊ-Ηρακλής 24.01.2007 Νόλικο Μαασέικ-Ντιναμό Μόσχας

    10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    31.01.2007 Ορτεκ Ρότερνταμ-Ντιναμό Μόσχας 31.01.2007 Ηρακλής-Νόλικο Μαασέικ 31.01.2007 Τρεβίζο-Παρί Βόλεϊ

    Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    27.09.2006 Σκρα Μπέλσατοβ (Πολωνία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 28.09.2006 Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Χοτβόλεϊς Βιέννης (Αυστρία) 28.09.2006 Ματσεράτα (Ιταλία)-Κνακ Ρόζελαρ (Βέλγιο)

    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    04.10.2006 Χότβολεϊς Βιέννης-Ολυμπιακός 04.10.2006 Κνακ Ρόζελαρ-Σκρα Μπέλσατοβ 05.10.2006 Λέφσκι Σόφιας-Ματσεράτα

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    10.10.2006 Ματσεράτα-Χοτβόλεϊς Βιέννης 11.10.2006 Σκρα Μπέλσατοβ-Λέφσκι Σόφιας 12.10.2006 Ολυμπιακός-Κνακ Ρόζελαρ

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    12.12.2006 Ματσεράτα-Σκρα Μπέλσατοβ 13.12.2006 Χοτβόλεϊς Βιέννης-Κνακ Ρόζελαρ 14.12.2006 Λέφσκι Σόφιας-Ολυμπιακός

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    20.12.2006 Σκρα Μπέλσατοβ-Χοτβόλεϊς Βιέννης 20.12.2006 Κνακ Ρόζελαρ-Λέφσκι Σόφιας 21.12.2006 Ολυμπιακός-Ματσεράτα

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    03.01.2007 Χοτβόλεϊς Βιέννης-Σκρα Μπέλσατοβ 03.01.2007 Ματσεράτα-Ολυμπιακός 04.01.2007 Λέφσκι Σόφιας-Κνακ Ρόζελαρ

    7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    10.01.2007 Κνακ Ρόζελαρ-Χοτβόλεϊς Βιέννης 10.01.2007 Σκρα Μπέλσατοβ-Ματσεράτα 11.01.2007 Ολυμπιακός-Λέφσκι Σόφιας

    8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    17.01.2007 Κνακ Ρόζελαρ-Ολυμπιακός 17.01.2007 Χοτβόλεϊς Βιέννης-Ματσεράτα 18.01.2007 Λέφσκι Σόφιας-Σκρα Μπέλσατοβ

    9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    24.01.2007 Σκρα Μπέλσατοβ-Κνακ Ρόζελαρ 24.01.2007 Ματσεράτα-Λέφσκι Σόφιας 25.01.2007 Ολυμπιακός-Χοτβόλεϊς Βιέννης

    10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    31.01.2007 Χοτβόλεϊς Βιέννης-Λέφσκι Σόφιας 31.01.2007 Κνακ Ρόζελαρ-Ματσεράτα 31.01.2007 Ολυμπιακός-Σκρα Μπέλσατοβ

    Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    27.09.2006 Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Οστράβα (Τσεχία) 27.09.2006 Κούνεο (Ιταλία)-Φριντρισχάφεν (Γερμανία) 28.09.2006 Νουμάνθια Σορία (Ισπανία)-Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ (Σερβία)

    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    04.10.2006 Οστράβα-Φριντρισχάφεν 04.10.2006 Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ-Κούνεο 04.10.2006 Παναθηναϊκός-Νουμάνθια Σορία

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    11.10.2006 Νουμάνθια Σορία-Οστράβα 11.10.2006 Φριντρισχάφεν-Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ 12.10.2006 Κούνεο-Παναθηναϊκός

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    12.12.2006 Παναθηναϊκός-Φριντρισχάφεν 13.12.2006 Οστράβα- Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ 13.12.2006 Νουμάνθια Σορία-Κούνεο

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    20.12.2006 Κούνεο-Οστράβα 20.12.2006 Φριντρισχάφεν-Νουμάνθια Σορία 20.12.2006 Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ-Παναθηναϊκός

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    03.01.2007 Οστράβα-Κούνεο 03.01.2007 Νουμάνθια Σορία-Φριντρισχάφεν 03.01.2007 Παναθηναϊκός-Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ

    7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    09.01.2007 Κούνεο-Νουμάνθια Σορία 10.01.2007 Φριντρισχάφεν-Παναθηναϊκός 11.01.2007 Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ-Οστράβα

    8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    16.01.2007 Οστράβα-Νουμάνθια Σορία 16.01.2007 Παναθηναϊκός-Κούνεο 18.01.2007 Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ-Φριντρισχάφεν

    9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    24.01.2007 Φριντρισχάφεν-Οστράβα 24.01.2007 Νουμάνθια Σορία-Παναθηναϊκός 25.01.2007 Κούνεο-Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ

    10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    31.01.2007 Οστράβα-Παναθηναϊκός 31.01.2007 Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ-Νουμάνθια Σορία 31.01.2007 Φριντρισχάφεν-Κούνεο

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μπενίτεθ, ο ανικανοποίητος!

    26/9/2006 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εως τώρα στα ελληνοαγγλικά λεξικά ο όρος «rotation» αποδίδεται ως «εναλλαγή, περιστροφή, περιτροπή». Στο εξής, αφού άλλωστε βρισκόμαστε στην εποχή της απόλυτης ηλεκτρονικής κυριαρχίας, το συγκεκριμένο λήμμα θα πρέπει να συνοδεύεται από μία φωτογραφία του Ραφαέλ Μπενίτεθ. Ως υποσημείωση θα πρέπει να επισυνάπτεται το ρεκόρ που έχει δημιουργήσει ο προπονητής της Λίβερπουλ, που δεν έχει παρατάξει την ίδια ενδεκάδα επί 93 συνεχείς αγώνες! Ρεκόρ που δηλώνει αποφασισμένος να βελτιώσει, αφού σε σημερινές του δηλώσεις υπεραμύνθηκε της (ελληνιστί) «περιστροφικής» τακτικής, που ακολουθεί πιστά και ευλαβικά!

    «Κάποιες φορές, οφείλεις να προστατεύσεις παίκτες ακόμη κι όταν δεν τους αρέσει! Θέλουν να παίζουν σε όλα τα ματς, όμως εγώ οφείλω να κοιτάξω πιο μακριά. Δεν είναι δυνατόν να παίξει κανείς 65 αγώνες σε μια σεζόν και το ιδανικό είναι να κρατάς τους ποδοσφαιριστές φρέσκους προς το τέλος» είπε ο Ισπανός προπονητής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Γαλατασαράι για τη δεύτερη ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Εχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που οι «κόκκινοι» παρατάχθηκαν με την ίδια ενδεκάδα σε δύο συνεχή παιχνίδια. Την 1η Φεβρουαρίου του 2005 είχαν επικρατήσει 2-1 της Τσάρλτον στο «Βάλει» και τέσσερις ημέρες αργότερα νίκησαν 3-1 τη Φούλαμ στο «Ανφιλντ» με το αρχικό σχήμα να αποτελείται από τους εξής: Ντούντεκ, Φίναν, Κάραγκερ, Χίπια, Τραορέ, Λουϊς Γκαρσία, Μπίσκαν, Τζέραρντ, Ρίισε, Μπάρος, Μοριέντες. Από αυτούς οι τέσσερις (Μπάρος, Μοριέντες, Τραορέ, Μπίσκαν) έχουν φύγει από την ομάδα, ενώ άλλοι (Ντούντεκ) δεν υπολογίζονται ως βασικοί, ενισχύοντας την άποψη του Μπενίτεθ που υποστηρίζει ότι: «Μπορούν όλοι να μιλούν για στατιστικά. Ομως, η αλήθεια είναι ότι έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ η ομάδα και άρα όλα είναι σχετικά». Η ουσία είναι, πάντως, πως από τον Φεβρουάριου του 2005 μέχρι σήμερα ο Ισπανός δεν έχει ποτέ ξεκινήσει τους ίδιους «11» σε δύο διαδοχικά ματς και αυτό το σερί πιθανότατα θα συνεχιστεί και αύριο, με δεδομένο ότι στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος (3-0 την Τότεναμ) παίκτες όπως ο Κάραγκερ, ο Λουϊς Γκαρσία και ο Κράουτς βρίσκονταν στον πάγκο.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Έσπασε" το σερί της Πόρτσμουθ η Μπόλτον

    26/9/2006 12:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος στο πολύ καλό σερί της Πόρτσμουθ έβαλε η Μπόλτον. Οι "μπλε" η οποίοι ήταν αήττητοι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της πρέμιερ λιγκ γνώρισαν την ήττα από την ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, (ήταν στον πάγκο και μπήκε στις καθυστερήσεις αντί του Ντιούφ) στο "Φράτον Παρκ" με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε στο 22΄ ο Κέβιν Νόλαν. Μάλιστα αυτό είναι και το πρώτο γκολ που δέχεται η Πόρτσμουθ στο φετινή πρέμιερ λιγκ. Έτσι η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έπεσε από την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, όπου πλέον βρίσκεται μόνη η Τσέλσι με την Πόρτσμουθ να "πέφτει" στη δεύτερη με 13 πόντους μαζί με της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης ημέρας

    Λίβερπουλ-Τότεναμ 3-0 (63΄ Γκονζάλες, 73΄ Κάιτ, 89΄ Ρίισε)

    Αρσεναλ-Σέφιλντ Γιουν. 3-0 (65΄ Γκαλάς, 69΄αυτ. Γιατζέλκα, 80΄ Ανρί)

    Αστον Βίλα-Τσάρλτον 2-0 (35΄ Αγκμπόνλαχορ, 62΄ Μουρ)

    Φούλαμ-Τσέλσι 0-2 (73΄πεν., 80΄ Λάμπαρντ)

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-0 (50΄, 63΄ Σαμαράς)

    Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν 0-1 (27΄ Νοντά)

    Γουίγκαν-Γουότφορντ 1-1 (29΄ Καμαρά - 63΄ Μπουαζά)

    Ρέντινγκ-Μάντσεστερ Γ. 1-1 (48΄πεν. Ντόιλ - 73΄ Ρονάλντο)

    Νιούκαστλ-Εβερτον 1-1 (14΄ Αμεόμπι - 41΄ Καχίλ)

    Πόρτσμουθ-Μπόλτον 0-1 (22΄ Νόλαν)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

    Τσέλσι 15 Πόρτσμουθ 13 Μάντσεστερ Γ. 13 Εβερτον 12 Αστον Βίλα 12 Μπόλτον 11 Λίβερπουλ 10 Ρέντινγκ 10 Αρσεναλ 8 -5αγ. Μπλάκμπερν 8 Φούλαμ 8 Νιούκαστλ 7 Μάντσεστερ Σίτι 7 Γουϊγκαν 5 -5αγ Γουέστ Χαμ 5 Μίντλεσμπρο 5 Τότεναμ 4 Γουότφορντ 3 Τσάρλτον 3 Σέφιλντ Γιουν. 2


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 September 2006 - 16:51:25 UTC