Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχόλια για τη διαφθορά
  • [02] Εκδήλωση για την Ειρήνη
  • [03] Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης
  • [04] Εμπρησμός σε τράπεζα
  • [05] "Stop the war" κ. Μπλερ...
  • [06] Νίκη Εργοτέλη στο ντέρμπι

    [01] Πολιτική

    Συνεντεύξεις πολιτικών στον κυριακάτικο Τύπο

    Σχόλια για τη διαφθορά

    24/9/2006 11:33:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Μερικές φορές το σάπιο μήλο δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Θα πρέπει πρώτα να το δοκιμάσεις" δηλώνει στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για τα κρούσματα διαφθοράς. Ο υπουργός Εκφράζει την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της "ΜΕΒΓΑΛ" ούτε για τον κ. Σ. Τσιτουρίδη ούτε για τον Δ. Σιούφα. Προσθέτει όμως ότι η υπόθεση αυτή θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλη την κυβέρνηση πως να επιλέγει τους συνεργάτες της.

    Απο την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης στον Τύπο της Κυριακής, δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν παίζει με τα θέματα διαφάνειας. Αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει πως αρκετές υποθέσεις διαφθοράς εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ προτρέπει τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο, να φέρει σύντομα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στο χώρο τη Υγείας.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος στο "Έθνος της Κυριακής" αναφερόμενος στην υπόθεση της "Μεβγάλ" αναφέρει ότι υπάρχει ομάδα κακοποιών η οποία έχει ηγετικές θέσεις στη ΝΔ γύρω απο τους κυρίους Τσιτουρίδη και Σιούφα. Υπογραμμίζει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη εξ αντικειμένου ακόμη και για τυχαίο περιστατικό.

    Στο μεταξύ τέσσερις προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς παρουσιάζει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Στέφανος Μάνος. Πρώτον, να μην επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα-ωθούν τον πολίτη στο χρηματισμό. Δεύτερον, οι υπουργοί να τηρούν τους νόμους. Τρίτον, να δημοσιεύουν ισολογισμό όλοι οι οργανισμοί και τέταρτον, να υπάρχει διαφάνεια στα ΜΜΕ.

    [02] Κοινωνία

    Εκδήλωση για την Ειρήνη

    24/9/2006 11:11:00 πμ

    Η προεδρία της Δημοκρατίας τιμά απόψε την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής. Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τίτλο "Φιλάνθρωπος Ειρήνη" της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

    Σχετικά Links:

    International Day Of Peace

    [03] Κοινωνία

    Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

    24/9/2006 10:38:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σήμερα, Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι στο Ηράκλειο θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Το νέο Αρχιεπίσκοπο θα υποδεχθεί ο κλήρος και ο λαός στην Πύλη του Παντοκράτορα (Χανίων Πόρτα). Στη συνέχεια η πομπή θα κατευθυνθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης, παρουσία τριμελούς αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδας, και θα εκφωνηθεί ο ενθρονιστήριος λόγος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ θα παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του νησιού.

    [04] Κοινωνία

    Σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

    Εμπρησμός σε τράπεζα

    24/9/2006 10:15:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για εμπρησμό, με δράστες ομάδα αγνώστων. Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν περίπου 20 άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και φορούσαν κράνη, έσπασαν τη τζαμαρία της τράπεζας και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό της. Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής με πέντε οχήματα και φρόντισαν για την κατάσβεση της φωτιάς.

    [05] Κόσμος

    Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στο Μάντσεστερ

    "Stop the war" κ. Μπλερ...

    24/9/2006 10:52:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Μάντσεστερ κατά του Τόνι Μπλερ, μια ημέρα πριν την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου των Εργατικών, του τελευταίου για το Βρετανό πρωθυπουργό από τη θέση του αρχηγού του κόμματος.

    Φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου στο Ιράκ, των πυρηνικών όπλων, της επέμβασης των Ισραηλινών στο Λίβανο, οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο της πόλης, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια.

    Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν επικεφαλής της πορείας ήταν η αδελφή της συζύγου του Μπλερ, η Λορίν Μπουθ η οποία καταδίκασε την καταστροφική εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού και ο βουλευτής Τζορτζ Γκάλογουέι, ο οποίος έχει ταχθεί εξ αρχής κατά του πολέμου στο Ιράκ.

    Η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές ήταν περίπου 10.000, ενώ οι οργανωτές ανάμεσά τους και η συμμαχία "Stop the war", ανακοίνωσε ότι έφτασαν τους 50.000.

    Το 13ο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Την Τρίτη το απόγευμα ο Μπλερ θα μιλήσει για τελευταία φορά στους 12.000 αντιπροσώπους του κόμματος από όλη τη χώρα. Μια ημέρα νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν στην πολυαναμενόμενη ομιλία του θα προσπαθήσει να πείσει ότι είναι ο άνθρωπος που χρειάζονται οι Εργατικοί για να βγουν από την κρίση και για να πετύχουν μια τέταρτη νίκη στις βουλευτικές εκλογές το 2009.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαδηλωτές κατά Μπλερ

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη Εργοτέλη στο ντέρμπι

    23/9/2006 11:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Εργοτέλης νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στο μεγάλο ντέρμπι του Ηρακλείου που έγινε στο «Παγκρήτιο» και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 5ης ημέρας και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μελισσάς (21΄), Νατσέφσκι (79΄), ενώ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες στο 58΄ λόγω αποβολής του Κουνενάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πριν ανοίξει το σκορ, ο Εργοτέλης είχε στείλει... μηνύματα στον ΟΦΗ, καθώς απείλησε με σουτ του Κοιλιάρα και του Ιαστσουκ στο πρώτο 20λεπτο. Στο 21΄ ο Σηφάκης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Νατσέφσκι, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όταν από το κόρνερ του Αλντίν Χατζί, ο Μελισσάς με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

    Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Εργοτέλη να αφήνει χώρο στον ΟΦΗ, φιλοδοξώντας να «χτυπήσει» σε κάποια αντεπίθεση. Δυνατές μονομαχίες και ενίοτε νεύρα «σημάδεψαν» το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τους -τύποις- γηπεδούχους να προηγούνται 1-0. Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει υπέρ του Εργοτέλη στο 58΄. Ο Κουνενάκης ανέτρεψε βίαια τον Ιαστσουκ που έφευγε γρήγορα στην αντεπίθεση και σωστά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου έχασαν μέσα σε τρία λεπτά σημαντικές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» τη νίκη, με τους Κακλαμάνο (68΄), Νατσέφσκι (70΄), Κοιλιάρα (71΄), όταν μόνο ο Μιχάλης Σηφάκης κρατούσε όρθιο τον ΟΦΗ. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει τίποτα, όταν ανέλαβε δράση ο παίκτης-αποκάλυψη του πρωταθλήματος, Δημήτρης Κοιλιάρας. Στο 79΄ ο 21χρονος μεσοεπιθετικός «χόρεψε» όλη την άμυνα του ΟΦΗ και «σέρβιρε» στον Νατσέφσκι, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Χαρακτηριστικό της απόλυτης κυριαρχίας του ΟΦΗ, είναι ότι οι μοναδικές ευκαιρίες των ηττημένων δημιουργήθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως οι Ρουμπάκης (82΄) και Οφορίκουε (86΄) δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών) Κίτρινες: Κοιλιάρας, Τάσιτς, Ζαπρόπουλος - Εντνίλσον, Κουνενάκης, Ρουμπάκης Κόκκινη: Κουνενάκης (58΄-δεύτερη κίτρινη)

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Χίμπλινγκερ, Ζαπρόπουλος, Χατζί, Τζούνιορ, Μελισσάς, Τάσιτς (81΄ Σταυρακάκης), Κορδονούρης, Ιαστσουκ (68΄ Κακλαμάνος), Κοιλιάρας (85΄ Μπάρτσικ), Νατσέφσκι ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Πίτσος, Μπελεβώνης (46΄ Ντεγιάνοφ), Δέντσας, Κωνσταντινίδης (60΄ Σφακιανάκης), Ισά, Κουνενάκης, Ρουμπάκης, Εντνίλσον (75΄ Τσίπεφ), Οφορίκουε, Νουαφόρ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 September 2006 - 8:50:38 UTC