Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έφυγε" ο Νώντας Ζαφειρόπουλος
  • [02] Βυθίστηκε πλοιάριο με λαθρομετανάστες
  • [03] Αιματηρή επίθεση

    [01] Πολιτική

    "Έφυγε" ο Νώντας Ζαφειρόπουλος

    27/8/2006 11:03:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 73 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νώντας Ζαφειρόπουλος. Ο εκλιπών εκλεγόταν στην Α' Περιφέρεια Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί από το Α' Νεκροταφείο.

    Βιογραφικό

    Ο Ζαφειρόπουλος Επαμεινώνδας του Μιχαήλ γεννήθηκε στις 3 Μαϊου 1933 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονίας. Γιος δικαστή με καταγωγή από την Ηλεία, ήταν δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Το 1965, έγινε μέλος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και για πολλά χρόνια υπήρξε επίσης μέλος του δοικητικού συμβουλίου της. Από το 1974, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το 1984, εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ποσοστό 52% και παρέμεινε στο αξίωμα αυτό ώς το 1987. Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α' Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Εργου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης και μέλος της επιτροπής έρευνας σκανδάλων. Στις 30 Ιουλίου 1989, ορίστηκε μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ανέλαβε να διερευνήσει τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και στις 20 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους, εξελέγη μέλος της πενταμελούς επιτροπής της Βουλής, η οποία ανέλαβε να υποστηρίξει την κατηγορία για τις υποκλοπές κατά των Α. Παπανδρέου, Κ. Τσίμα και Θ. Τόμπρα στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Τον Οκτώβριο του 1996, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Εργου(ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα Δικαιοσύνης και επανεξελέγη το 1998. Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στις 2 Απριλίου 1997, εξελέγη αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ). Τον Απρίλιο του 2001, στο 5ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1990 ορκίστηκε βουλευτής και αντικατέστησε την Ιωάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, η οποία παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

    [02] Κόσμος

    Ανοικτά της Μαυριτανίας

    Βυθίστηκε πλοιάριο με λαθρομετανάστες

    27/8/2006 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δέκα τέσσερις λαθρομετανάστες από τη Σενεγάλη πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων στην Ισπανία, ενώ άλλοι 179 συμπατριώτες τους που ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, περισυνελέγησαν στ' ανοικτά της Μαυριτανίας. Σύμφωνα με τη μαυριτανική αστυνομία αργά το βράδυ του Σαββάτου πιθανό σημειώθηκε ναυάγιο του μικρού πλοιαρίου που μετέφερε τους λαθρομετανάστες, μεσοπέλαγα. "Υπάρχουν πιθανώς και άλλα πτώματα στο πέλαγος και θα πρέπει να συνεχίσουμε τους ελέγχους στις ακτές, καθώς αυτά τα πλοιάρια χωρούν γενικά 90 με 96 άτομα. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες, καθώς δεν αναφέρθηκε εξαφάνιση ερασιτεχνών ψαράδων", διευκρίνισε αξιωματούχος της αστυνομίας. Οι μαυριτανικές αρχές περισυνέλλεξαν, κοντά στις ακτές, 179 λαθρομετανάστες που είχαν φύγει από τη νότια Σενεγάλη με δύο πλοιάρια. Το ένα από αυτά, με 92 επιβαίνοντες, ναυαγούσε όταν τα σωστικά συνεργεία έφθαναν στην περιοχή.

    [03] Ιράκ

    Έξω από τα γραφεία της εφημερίδας αλ-Σαμπάχ

    Αιματηρή επίθεση

    27/8/2006 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της εφημερίδας αλ-Σαμπάχ, στη βόρεια Βαγδάτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο και τουλάχιστον 20 οχήματα καταστράφηκαν ή έπιασαν φωτιά, ενώ τα γραφεία της αλ-Σαμπάχ στη βόρεια συνοικία Ουαζιρίγια, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο μόνο για σπασμένα τζαμιά στο κτίριο. Αντάρτες που μάχονται την υπό τους σιίτες υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση εθνικής ενότητας, συχνά θέτουν ως στόχο των επιχειρήσεών τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης, ένας Αμερικανός και δύο Πολωνοί, τραυματίστηκαν αργά το Σάββατο σε "ατύχημα με όπλα" κοντά στην πόλη της Ντιουανίγια στο νότιο Ιράκ. Η κατάστασή τους είναι σταθερή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 August 2006 - 8:50:18 UTC