Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρεγάτα και αρματαγωγό στον Λίβανο
  • [02] Στην Αθήνα ο Πούτιν
  • [03] "Θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις"
  • [04] Θανατηφόρο ατύχημα
  • [05] Αεροπορική τραγωδία
  • [06] Ενισχύει τη δυναμή της στο Κονγκό η ΕΕ
  • [07] Ο Χριστοδουλόπουλος θέλει Λίβερπουλ
  • [08] Αλλαγές στο πρόγραμμα του Κυπέλλου
  • [09] "Μίλησε" η καρδιά των πρωταθλητών
  • [10] "Σκληρά καρύδια" οι Τούρκοι
  • [11] Πρόταση της Άρσεναλ σε Γκαλάς
  • [12] Στη Ρεάλ μέχρι το 2009 ο Μπράβο
  • [13] Στην Άσκολι ο "Ελέ"

    [01] Πολιτική

    Αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

    Φρεγάτα και αρματαγωγό στον Λίβανο

    22/8/2006 2:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/8/2006 6:42:32 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8- ΑΠΕ

    Μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού με το ελικόπτερό της και ομάδα 13 βατραχανθρώπων θα αποστείλει η Ελλάδα στον Λίβανο, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή στρατιωτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στην περιοχή, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ. Η απόφαση, η οποία ελήφθη το μεσημέρι από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, προβλέπει ότι η χώρα μας θα έχει ακόμη σε ετοιμότητα ένα αρματαγωγό, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη στον Λίβανο, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, τόνισε ότι η χώρα μας ήταν η πρώτη που κινήθηκε στην περιοχή, με σημαντικό αριθμό πλοίων για τη μεταφορά πολιτών και επίσης έχει στείλει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, είτε μέσω δημοσίων οργανισμών, είτε μέσω άλλων οργανώσεων. Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε το πρωί κατ' ιδίαν συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, ενόψει της περιοδείας της στην Κύπρο, το Λίβανο, το Ισραήλ και την Ιορδανία. Η κα Μπακογιάννη, η οποία αναχωρεί από την Αθήνα το απόγευμα, δήλωσε ότι σκοπός του ταξιδιού της είναι η αναλυτική αποτύπωση της πραγματικότητας και ταυτόχρονα η ενημέρωσή της ενόψει και της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

    Αντίθετα με την αποστολή δύναμης το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε "στρατό κατοχής" τη στρατιωτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Νότιο Λίβανο, ενώ ο Συνασπισμός επανέλαβε την αντίθεσή του στην αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Λίβανο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν πρέπει να έχει καμία συμμετοχή στην αποστολή αυτή, καθώς δεν είναι αποσαφηνισμένος ο ρόλος και το πλαίσιο δράσης των δυνάμεων του ΟΗΕ στην περιοχή του Λιβάνου και δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο ρύθμισης του Μεσανατολικού ζητήματος.

    Το απόγευμα, εξάλλου θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ στο Πολεμικό Μουσείο, από το ΠΑΜΕ και τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία.

    [02] Πολιτική

    Στις 4 Σεπτεμβρίου

    Στην Αθήνα ο Πούτιν

    22/8/2006 3:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στις 4 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τριμερή συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή και της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνισεφ δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε πως κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου αλλά και του Βούλγαρου πρωθυπουργού στη χώρα μας.

    [03] Πολιτική

    "Θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις"

    22/8/2006 12:01:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Η πορεία της οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη. Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις σε αγροτικές συντάξεις και ΕΚΑΣ, και, ταυτόχρονα, θα προχωρήσουν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα.

    "Η υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους πολίτες χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, είναι ο κεντρικός στόχος της οικονομικής πολιτικής και του επόμενου χρόνου", δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός, τονίζοντας ότι θα "συνεχιστεί η πολιτική της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας".

    Από την πλευρά του, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ικανοποιημένος εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος, που εξαντλούνται - όπως είπε - όλα τα περιθώρια ενίσχυσης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ και τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, για να προσθέσει πως "προχωράει το σχέδιο για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων".

    Επιπλέον, δήλωσε ικανοποιημένος, "επειδή", όπως είπε, "φαίνεται να αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που άφησε το ΠΑΣΟΚ, ειδικά στο μέτωπο του χρέους και του ελλείμματος".

    [04] Κοινωνία

    Θανατηφόρο ατύχημα

    22/8/2006 11:32:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αναζητείται οδηγός φορτηγού από την Τροχαία μετά από το θανατηφόρο δυστύχημα που προκάλεσε στις 7 το πρωί στον παράδρομο της Αττικής Οδού στο 13,5 χιλιόμετρο στο ύψος της Ελευσίνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το φορτηγό εκινείτο αντίθετα στον παράδρομο και συγκρούστηκε με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς το Αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 39χρονος οδηγός του. Στη συνέχεια ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. Την ίδια ώρα, ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 03.10 τα ξημερώματα στη διασταύρωση Κηφισίας και Καρελά στο Χαλάνδρι. ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του, 62 ετών.

    [05] Κόσμος

    Στην Ουκρανία

    Αεροπορική τραγωδία

    22/8/2006 4:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- BBC- Associated Press- AFP

    Ένα επιβατηγό ρωσικό αεροσκάφος Τουπόλεφ 154, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, παρασύροντας στο θάνατο και τους 171 επιβαίνοντες σε αυτό, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών. Συγκεκριμένα το αεροσκάφος κατέπεσε 45 χλμ βόρεια της ουκρανικής πόλης Ντόνετσκ. Το Τουπόλεφ είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το θέρετρο Ανάπα στη Μαύρη Θάλασσα και είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών, Γιούλια Σταντνίκοβα το Τουπόλεφ χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από την Ουκρανία και λίγο αργότερα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στο έδαφος. Δύο λεπτά νωρίτερα, όπως πρόσθεσε, είχε εκπέμψει SOS. Σύμφωνα με την ίδια, στο αεροπλάνο βρίσκονταν 171 άτομα, οι 160 επιβάτες μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και άκομη 11 άτομα, πλήρωμα.

    Πιθανόν εκδηλώθηκε φωτιά εν πτήσει

    Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, τι προκάλεσε τη συντριβή του Τουπόλεφ.

    Ωστόσο, σύμφωνα με άλλο εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείο, τον Ιγκόρ Κρολ, το πλήρωμα αποφάσισε να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση, επειδή ξέσπασε φωτιά στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο μηχανισμός προσγείωσης δε λειτούργησε κανονικά και το αεροσκάφος συνετρίβη με την κοιλιά".

    Από την πλευρά τους, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο Ιτάρ Τας, ότι το Τουπόλεφ αντιμετώπισε αντίξοες καιρικές συνθήκες πριν τη συντριβή του.

    Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή αυτό το χρόνο. Πριν από ενάμιση μήνα, στις 9 Ιουλίου, στην πόλη Ίρκουτσκ της Σιβηρίας ένα Airbus A-310 της ρωσικής εταιρίας S7 γλίστρησε στο διάδρομο προσγείωσης και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα 124 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

    Νωρίτερα, στις 3 Μαΐου ένα αεροσκάφος A-320 των αρμενικών αερογραμμών Armavia συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο ρωσικό θέρετρο Σοτσί, εν μέσω κακοκαιρίας, παρασύροντας στο θάνατο τους 113 επιβαίνοντες σε αυτό.

    [06] Κόσμος

    Μεταφέροντας δυνάμεις από την Γκαμπόν

    Ενισχύει τη δυναμή της στο Κονγκό η ΕΕ

    22/8/2006 2:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ενισχύει τα στρατεύματά της στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, η ΕΕ, μεταφέροντας δυνάμεις, που σταθμεύουν στην Γκαμπόν. Αιτία, οι φόβοι, ότι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο οι ταραχές στην περιοχή. Εξάλλου, ο υποδιοικητής των δυνάμεων της ΕΕ στο Κονγκό, ναύαρχος Χένινγκ Μπες, ερωτηθείς αν τα στρατεύματα προετοιμάζονται για περαιτέρω συγκρούσεις απάντησε καταφατικά. Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό ανακοίνωσε, πως η αστυνομία πυροβόλησε σήμερα στον αέρα στην ανατολική Κινσάσα για να διαλύσει ομάδα νεαρώ,ν που ετοιμάζονταν να λεηλατήσουν καταστήματα. Όπως δήλωσε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αποστολής, Ζαν-Τομπί Οκάλα, οι νεαροί διαλύθηκαν και η ηρεμία επέστρεψε στη συνοικία Λιμέτε.

    Ωστόσο πυρά αυτόματων και βαρέων όπλων ακούγονται από την Κυριακή στην κοινότητα Γκόμπε, στο κέντρο της Κινσάσα.

    Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποιος απολογισμός των θυμάτων, ωστόσο τα μέλη της αποστολής του ΟΗΕ εκτιμούν πως υπάρχουν "πολλοί νεκροί".

    "Ουδείς ελέγχει την κατάσταση" στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο Οκάλα, προσθέτοντας πως τα θωρακισμένα οχήματα της αποστολής συνεχίζουν τις περιπολίες στην Κινσάσα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεύτερος γύρος για το Κονγκό

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Χριστοδουλόπουλος θέλει Λίβερπουλ

    22/8/2006 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί ο προπονητής του στον ΠΑΟΚ να τον καλεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα προετοιμασίας, όμως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Με γραπτή του δήλωση που διένειμε σήμερα το μεσημέρι ο ποδοσφαιριστής διευκρινίζει πως η θέληση του παραμένει να πάει στη Λίβερπουλ. Αναλυτικά αναφέρεεται στην γραπτή του δήλωση: "Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως μετά την έγγραφη προσφορά που έκανε η Λίβερπουλ για μένα, αποδεικνύεται ό,τι εγώ και οι εκπρόσωποι μου και η ομάδα η οποία ενδιαφέρεται να με αποκτήσει, δείξαμε και δείχνουμε σεβασμό στον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Από την άλλη, η πρόκληση για μένα είναι τεράστια και είναι εύλογο να θέλω όσο τίποτα άλλο να πάω στην Λίβερπουλ. Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να κλείσει ένα θέμα που τόσο πολύ συζητήθηκε, που τόσο πολύ παραποιήθηκε και που η αλήθεια του αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα αναμφισβήτητα. Θέλω να πιστεύω ό,τι είναι καλό για όλους μας να παραχωρηθώ στην Λίβερπουλ. Κάτι για το οποίο μιλούσαμε από την πρώτη στιγμή (16-7-06) εγώ και οι εκπρόσωποι μου. Ουδέποτε σκεφθήκαμε την φυγή από τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει όφελος η ομάδα. Τα γεγονότα το αποδεικνύουν οι πράξεις μας το αποδεικνύουν. Η θέληση μου να πάω στην Λίβερπουλ είναι εύλογα πλέον κατανοητή από όλους".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αλλαγές στο πρόγραμμα του Κυπέλλου

    22/8/2006 2:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δύο αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, περιόδου 2006-2007, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Αιολικός-Ρόδος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30/08/2006 (αντί 26/08/2006) στο Δημοτικό Μυτιλήνης και ώρα 20:00 (αντί 17:30). Στο μεταξύ ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΝΕ-Λαμία θα διεξαχθεί το Σάββατο 26/08/2006 στο γήπεδο Νέας Μηχανιώνας (αντί Περαίας) και ώρα 17:30.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρχίζουν οι μάχες του Κυπέλλου

    [09] Μπάσκετ

    "Μίλησε" η καρδιά των πρωταθλητών

    22/8/2006 12:28:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στους "16" του 15ου Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Εθνική, που μετά από ένα ματς "θρίλερ" κατάφερε με την καρδιά και την "ολύμπια" ψυχραιμία του Νίκου Ζήση να επιβληθεί της Αυστραλίας με 72-69. Τα παιδιά του Παναγιώτη Γαιννάκη, μολονότι το παιχνίδι στη μεγαλύτερή του διάρκεια ήταν στην "κόψη του ξυραφιού", κατάφερε στην εκπνοή της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του Γ ομίλου στο Χαμαμάτσου, να ρίξει "στο καναβάτσο" τα "καγκουρό" και με "τρία στα τρία" να πατήσει στην κορυφή του ομίλου. Στο άλλο μάτς της ημέρας η Ιταλία για την 3η αγωνιστική του Δ ομίλου επικράτησε με 64-56 της Σενεγάλης, που πίεσε πάντως τους "ατζούρι".

    Ξύπνησαν μνήμες Εurobasket 2005

    Στον ημιτελικό του Εurobasket 2005 στο Βελιγράδι με τη Γαλλία ήταν τα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη, που με τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα έστειλε την Εθνική στον τελικό και στην μετέπειτα κατάκτηση της "κούπας". Σήμερα στο Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας, ο διεθνής Νίκος Διαμαντίδης με ένα παρόμοιο τρίποντο έστειλε την Αυστραλία στο καναβάτσο και την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 72-69 στους "16" του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

    Τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη, για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, μολονότι τα "καγκουρό" του Αμερικανού τεχνικού Μπραϊαν Γκούριαν, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα έδειχναν να είναι έτοιμα για ένα ακόμη νικηφόρο άλμα στη διοργάνωση.

    Σε ένα παιχνίδι που στο τέλος του δεν προσφέροταν για καρδιακούς, η Εθνική ξεκίνησε κάπως νωθρά και κάποιοι βλέποντας το πείσμα και την αποφασιστικότητα των Αυστραλών πίστεψαν, ότι μάλλον έφτασε η ώρα της πρώτης "γαλανόλευκης" ήττας επί ιαπωνικού εδάφους. Λογάριασαν όμως χωρίς την ψυχή και το άστρο, αν θέλετε, της πρωταθλήτριας Ευρώπης που "μίλησε την κατάλληλη στιγμή.

    Οι "μπούμερς" καθοδηγούμενοι από τον ΝΒΑer των Μιλγουόκι Μπακς, Άντριοου Μπόγκουτ βρέθηκαν να προηγούνται στο ξεκίνημα του αγώνα και με 7 πόντους της Εθνικής, αλλά η είσοδος του Βασίλη Σπανούλη, έδωσε άλλον επιθετικό αέρα στην Ελλάδα, που με καλή άμυνα κατάφερε με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να ισοφαρίσει σε 17-17.

    Στη συνέχεια τα "καγκουρό" ανέλαβαν ξανά τα ηνία του αγώνα, αλλά και πάλι η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων με έξυπνη άμυνα και εύστοχες προσπάθειες τριών πόντων από το Διαμαντίδη, πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα με 32-30 και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο ημίχρονο με 39-34.

    Με την επιστροφή της στο παρκέ η Εθνική έδειξε να έχει ξεχάσει το καλό της πρόσωπο στα αποδυτήρια του Χαμαμάτσου. Η άμυνα ζώνης της ελληνικής ομάδας δε λειτουργούσε σωστά, ενώ οι διεθνείς δεν μπορούσαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, τη στιγμή που οι επιθετικές προσπάθειες των Αυστραλών έβρισκαν το στόχο τους. Έτσι στο 27΄ οι "μπούμερς" ισοφάρισαν σε 50-50 και με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρέθηκαν ξανά στη "θέση του οδηγού" με 56-55.

    Η τελευταία περίοδος όμως του αγώνα ήταν όλα τα λεφτά! Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και χωρίς να αποφύγει τα λάθη η πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάρις σε μία τεχνική ποινή στον πάγκο της Αυστραλίας, πήρε ξανά προβάδισμα "δια χειρός" Σπανούλη με 61-60 και 63-60 στο 37. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Μπόγκουτ "πήρε το όπλο του" και με 6 διαδοχικούς πόντους έβαλε με 66-63 ξανά την ομάδα του επικεφαλής στην κούρσα της νίκης. Σαν να μην έφτανε αυτό στα 34 δευτερόλεπτα ο Μπρούτον "έγραψε" το 68-63 και ένα χαμόγελο άρχισε να σχηματίζεται στα χείλη των "καγκουρό".

    Όπως λέμε όμως εμείς οι Έλληνες "γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος". Κι όντως! Τα παλικάρια του "Δράκου" δεν παρέδωσαν τα όπλα και ο Σπανούλης μείωσε γρήγορα σε 65-68, ενώ μετά το άστοχο σουτ του Μακίνον και το λάθος των διαιτητών που έδωσε τη μπάλα στους Αυστραλούς, ο Διαμαντίδης από τη γραμμή των ελευθέρων βολών μείωσε σε 66-68. Από το γρήγορο φάουλ που έγινε στον πλεϊ μεϊκερ των αντιπάλων μας, ο Μπρούτον στα τελευταία δευτερόλεπτα ευστόχησε μόνο στη μία βολή και έκανε το σκορ 69-66. Ωστόσο, στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Φώτσης από τη γραμμή του τρίποντου ευστόχησε και ισοφάρισε σε 69-69, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η "παγίδα" των Παπαλουκά-Διαμαντίδη πάνω στον Μπάρλοου απέδωσε. Ο Διαμαντίδης έκλεψε την μπάλα και, μετά από πάσα στον Νίκο Ζήση, ο τελευταίος με "ολύμπια" ψυχραιμία ευστοχώντας από τα 6.25, έγραψε το τελικό 72-69, που έστειλε τις ελληνικές καρδιές στη... θέση τους και την Εθνική μας στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι με την επίτευξη των εννέα πόντων στα τελευταία 34 δευτερόλεπτα του αγώνα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ξεπέρασε το επίτευγμα των Ρώσων στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 1986 στη Βαρκελώνη, όταν η "αρκούδα", αν και έχανε 52 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη από τη Γιουγκοσλαβία του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς με 90-82, κατάφερε με τρεις τρίποντες "βόμβες" των Τιχονένκο, Βάλτερς και Σαμπόνις να πάρει την ανέλπιστη νίκη με 91-90.

    Αύριο στις 13:30 (ΝΕΤ) η Ελλάδα κοντράρεται με την Βραζιλία, που αυτή την ώρα αντιμετωπίζει την Τουρκία, σε ένα ματς με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Εθνική μας, που την Πέμπτη (13:30, ΝΕΤ), εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα παίξει με την παρέα του Κουτλουάϊ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

    Τα δεκάλεπτα: 17-17, 39-34, 55-56, 72-69

    ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 11 (1), Σχορτσιανίτης, Ζήσης 7 (1), Σπανούλης 10, Φώτσης 7 (1), Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 20 (3), Παπαδόπουλος 12, Κακιούζης 2.

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπράιαν Γκουργιάν): Μπόγκουτ 18 (1), Μπάρλοου 11 (3), Μακίνον 10 (1), Κένταλ, Νιούλεϊ 2, Μπρούτον 11 (2), Σμιθ 9 (1), Γουέρθινγκτον, Χίντερ 1, Μπρους 7 (1), Χέλιγουελ.

    Ζήσης: "Γλυκό το τρίποντο"

    Μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν για την επίτευξη αυτής της επικής ανατροπής οι διεθνείς είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής που με το τρίποντό του έστειλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τους Αυστραλούς αδιάβαστους, Νίκος Ζήσης σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΝΕΤ χαρακτήρισε "γλυκό" το σημερινό νικηφόρο τρίποντο αλλά επεσήμανε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε κάποιους τομείς προκειμένου η Εθνική να πετύχει το στόχο της και να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στη διοργάνωση.

    "Ήταν γλυκό το σημερινό τρίποντο" υποστήριξε ο διεθνής της ιταλικής Μπένετον Τρεβίζο, που δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, αφού με ανάλογο σουτ είχε χαρίσει παλιότερα ως παίκτης της ΑΕΚ τη νίκη επί τη τουρκικής Εφές Πίλσεν, σε αγώνα των "16" στην Ευρωλίγκα. "Χρειαζόμαστε βελτίωση. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε να πάμε εκεί που θέλουμε. Θέλουμε την πρώτη θέση του ομίλου, αφού βελτιωθούμε όμως πρώτα στο εξωτερικό σουτ και στη κινητικότητα" υποστήριξε ο Έλληνας άσος που ομολόγησε "ότι σκεφτόμαστε πάντα πως μπορούμε να γυρίσουμε κάθε αγώνα".

    Από την πλευρά του ένας άλλος πρωταθλητής Ευρώπης, αυτή τη φορά σε συλλογικό επίπεδο με τα χρώματα της ρωσικής Ντιναμό Μόσχας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, αποκάλυψε ότι "μυστικό για τις νίκες δεν υπάρχει. Θέλει και τύχη. Αν δεν ακουστεί η κόρνα πιστεύω πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να χάσει". Κι αυτό γιατί όπως τόνισε "ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει η ομάδα. Σήμερα έτυχε και βρέθηκα και εγώ σε πάρα πολύ καλή κατάσταση" υπογράμμισε ο Παλαουκάς, που δήλωσε στην κάμερα της ΝΕΤ ότι όλα τα λεφτά μετά τη σημερινή νίκη είναι το ματς με τους Τούρκους: " Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια και η πρωτιά θα κριθεί στο παιχνίδι με την Τουρκία. Προς το παρόν όμως κοιτάμε το παιχνίδι με τη Βραζιλία".

    ΄Άρωμα spaghetti" στους "16"

    Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση "σφράγισε" σήμερα στο Σαπόρο η Ιταλία, η οποία αν και μέχρι και την τρίτη περίοδο έχανε με 45-42 από τη Σενεγάλη, στην τελευταία περίοδο με αδιαπέραστη άμυνα πήρε τη νίκη με 64-56.

    Στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του Δ' ομίλου του η ομάδα του Εντιαγέ προσπάθησε να κάνει την εκπληξη κόντρα στη "σκουάντρα ατζούρα" , αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν, μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμα μάτς θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Αντίθετα η ομάδα του Ρεαλκάτι ΄πέρασε στους "16" αήττητη με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Πρώτος σκόρερ των "ατζούρι", αναδείχθηκε σήμερα ο Ματέο Σοράνια με 15 πόντους, ενώ από τη Σενεγάλη ξεχώρισε ο Ντογέ με 18.

    Τα δεκάλεπτα: 16-16, 28-31, 42-45, 64-56

    ΙΤΑΛΙΑ (ΚΑΡΛΟ ΡΕΚΛΚΑΤΙ): Μπελινέλι 8 (2), Μπαζίλε, Σοράνια 15 (2), Μαρκονάτο, Μορντέντε 14 (2), Πετσίλε 2, Μικελόρι 9 (1), Ρόκα 4, Ντι Μπέλα 3, Γκάρι, Τζίλι 3.

    ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Μουσταφά Γκαγέ): Μαχτάρ Ντιαγέ, Πένε 10 (2), Σισέ, Νιανγκ, Ντογέ 18 (2), Ντιούφ 8, Αου 4, Σαβάνε 12, Μαμαντού Ντιαγέ, Μπαντιάνε 4.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Σκληρά καρύδια" οι Τούρκοι

    "Άστραψε και βρόντηξε" η Λιθουανία

    [10] Μπάσκετ

    "Σκληρά καρύδια" οι Τούρκοι

    22/8/2006 3:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Δια πυρός και σιδήρου" πέρασε η Τουρκία στο Χαμαμάτσου μέχρι να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, με 73-71 επί της Βραζιλίας. Έτσι οι "γείτονες" από σήμερα μοιράζονται την κορυφή του γ ομίλου με την Εθνική μας και την Πέμτπτη αναμένεται να κονταροχτυπηθούν μέχρι εσχάτων με τους πρωταθλητές Ευρώπης για την πρωτιά του ομίλου. Αύριο πάντως στις 13:30 (ΝΕΤ) οι διεθνείς του Παναγιώτη Γιαννάκη αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής τη "σελεσάο", που σήμερα είχε για "μοιραίο" παίκτη της τον 24χρονο αστέρα της, Λεάντρο Μπαρμπόζα. Στο άλλο ματς της ημέρας η "ντριμ τιμ" των ΗΠΑ, που φιγουράρει πλέον στην κορυφή του Δ ομίλου συνέχισε την επέλασή της προς τον τίτλο, καθώς με 114-95 ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σλοβενίας.

    Χέρι- χέρι με τους "γείτονες"

    Πολύ σκληρή για να υποστεί την πρώτη της ήττα στο Μουντομπάσκετ αποδείχθηκε σήμερα στο Χαμαμάτσου η Τουρκία, που "λύγισε" με 73-71 και την αντίσταση της Βραζιλίας. Αυτή ήταν η Τρίτη συνεχόμενη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση, που έφεραν την ομάδα του Τάνιεβιτς χέρι χέρι με την Ελλάδα στην κορυφή του Γ ομίλου.

    Η παρέα του Κουτλουαϊ, που αγωνίζεται στο σημαντικό ραντεβού της Ιαπωνίας με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής απέδειξε και σήμερα ότι εκτός από πολύ καλές δημόσιες σχέσεις στους κόλπους της FIVB διαθέτει και ένα αξιόμαχο σύνολο που ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

    Οι Τούρκοι από την αρχή του αγώνα πήραν προβάδισμα στο σκορ το οποίο διατήρησαν υπό την παρακολούθηση πάντα των Βραζιλιάνων. Μέχρι και την γ περίοδο του αγώνα οι γείτονές μας, έδειχναν ότι θα προσθέσουν μία ακόμη χάντρα στο κομπολόι των επιτυχιών τους στο 15ο Μουντομπάσκετ, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς, τα χρειάστηκαν, καθώς οι "βερντεόρο" έδειχναν ιδιαίτερα απειλητικοί. Τελικά όμως ο σούπερ σταρ των Βραζιλιάνων αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, καθώς 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος αστόχησε από τη γραμμή του φάουλ και έδωσε έτσι το δικαίωμα στους Τούρκους να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-23, 43-37, 56-58, 73-71

    Σαν... τρελό φορτηγό οι ΗΠΑ

    Σε ένα ακόμη ματς η Αμερικάνικη "Ντριμ Τιμ" συνέχισε να τρέχει στο Σαπόρο με 100 και έφτασε στους "16" του Μουντομπάσκετ. Έτσι με κεκτημένη ταχύτητα οι ΗΠΑ παρέσυραν στο πέρασμά τους και τη Σλοβενία, η οποία "υποκλίθηκε" με 114-95 στους παίκτες του Μαϊκ Σιζέφσκι.

    Εντυπωσιακοί και σήμερα οι παίκτες του NBA, με περισσότερη έμφαση στην επίθεση, παρά στην άμυνα, είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Σλοβένους, από τους οποίους ξεχώρισαν ο Σάνι Μπετσίροβτις με 18 πόντους και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Γιάκα Λάκοβιτς με 14π. Κορυφαίος των ΗΠΑ ήταν και πάλι ο Ντουέιν Ουέιντ με 20 πόντους και ο Μπραντ με 14π. Μετά την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους οι Αμερικανοί συγκατοικούν πλέον στην κορυφή του Δ ομίλου μαζί με τους Ιταλούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν αύριο στις 13:30, στο ματς που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Αντίθετα οι Σλοβένοι με απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες θα πρέπει να "παλέψουν" για τη διατήρηση της 4ης θέσης που οδηγεί στους "16".

    Τα δεκάλεπτα: 27-30, 49-66, 70-91, 95-114.

    ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Αλες Πιπάν): Γιούρακ 2, Λάκοβιτς 14 (2), Οζμπολτ 2, Μπετσίροβιτς 18 (1), Νεστέροβιτς 14 (1), Ούντριχ 8, Νάχμπαρ 15 (2), Μίλιτς 5, Σλόκαρ 2, Μπρέζετς 15.

    ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Τζόνσον 3 (1), Χάινριχ 5 (1), Τζέιμς 19 (2), Τζέιμισον 8 (2), Μπάτιερ 9 (3), Ουέιντ 20, Πολ 9 (1 τρίποντο, 9 ασίστ), Μπος, Χάουαρντ 3, Μπραντ 16, Μίλερ 8, Αντονι 14.

    Το πανόραμα της διοργάνωσης

    Α όμιλος (Σεντάι)

    1η ημέρα, 19 Αυγούστου Βενεζουέλα-Λίβανος 72-82 Σερβία/Μαυροβούνιο-Νιγηρία 75-82 Αργεντινή-Γαλλία 80-70

    2η ημέρα, 20 Αυγούστου Νιγηρία-Βενεζουέλα 77-84 Λίβανος-Αργεντινή 72-107 Γαλλία-Σερβία/Μαυροβούνιο 65-61

    3η ημέρα, 21 Αυγούστου Αργεντινή-Βενεζουέλα 96-54 Σερβία/Μαυροβούνιο-Λίβανος 104-57 Γαλλία-Νιγηρία 64-53

    4η ημέρα, 23 Αυγούστου 07:00 Νιγηρία-Αργεντινή 10:00 Βενεζουέλα-Σερβία/Μαυροβούνιο 13:00 Λίβανος-Γαλλία

    5η ημέρα, 24 Αυγούστου 07:00 Σερβία/Μαυροβούνιο-Αργεντινή 10:00 Λίβανος-Νιγηρία 13:00 Γαλλία-Βενεζουέλα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. Αργεντινή 3-0 6 Γαλλία 2-1 5 Λίβανος 1-2 4 Νιγηρία 1-2 4 Σερβία/Μαυρ. 1-2 4 Βενεζουέλα 1-2 4

    Β όμιλος (Χιροσίμα)

    1η ημέρα, 19 Αυγούστου Γερμανία-Ιαπωνία 81-70 Ανγκόλα-Παναμάς 83-70 Ισπανία-Νέα Ζηλανδία 86-70

    2η ημέρα, 20 Αυγούστου Ιαπωνία-Ανγκόλα 62-87 Νέα Ζηλανδία-Γερμανία 56-80 Παναμάς-Ισπανία 57-101

    3η ημέρα, 21 Αυγούστου Ανγκόλα-Νέα Ζηλανδία 95-73 Γερμανία-Ισπανία 71-92 Ιαπωνία-Παναμάς 78-61

    4η ημέρα, 23 Αυγούστου 07:00 Ισπανία-Ανγκόλα 10:00 Παναμάς-Γερμανία 13:00 Νέα Ζηλανδία-Ιαπωνία

    5η ημέρα, 24 Αυγούστου 07:00 Ανγκόλα-Γερμανία 10:00 Νέα Ζηλανδία-Παναμάς 13:00 Ιαπωνία-Ισπανία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. Ισπανία 3-0 6 Ανγκόλα 3-0 6 Γερμανία 2-1 5 Ιαπωνία 1-2 4 Νέα Ζηλανδία 0-3 3 Παναμάς 0-3 3

    Γ όμιλος (Χαμαμάτσου)

    1η ημέρα, 19 Αυγούστου Βραζιλία-Αυστραλία 77-83 ΕΛΛΑΔΑ-Κατάρ 84-64 Τουρκία-Λιθουανία 76-74

    2η ημέρα, 20 Αυγούστου Κατάρ-Βραζιλία 66-97 Αυστραλία-Τουρκία 68-76 Λιθουανία-ΕΛΛΑΔΑ 76-81-πρτ (69-69κ.α.)

    3η ημέρα, 22 Αυγούστου Λιθουανία-Κατάρ 106-65 ΕΛΛΑΔΑ-Αυστραλία 72-69 Τουρκία-Βραζιλία 73-71

    4η ημέρα, 23 Αυγούστου 07:30 Αυστραλία-Λιθουανία 10:30 Κατάρ-Τουρκία 13:30 Βραζιλία-ΕΛΛΑΔΑ

    5η ημέρα, 24 Αυγούστου 07:30 Αυστραλία-Κατάρ 10:30 Λιθουανία-Βραζιλία 13:30 ΕΛΛΑΔΑ-Τουρκία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. ΕΛΛΑΔΑ 3-0 6 Τουρκία 3-0 6 Αυστραλία 1-2 4 Βραζιλία 1-2 4 Λιθουανία 1-2 4 Κατάρ 0-3 3

    Δ όμιλος (Σαπόρο)

    1η ημέρα, 19 Αυγούστου Πουέρτο Ρίκο-ΗΠΑ 100-111 Σλοβενία-Σενεγάλη 96-79 Κίνα-Ιταλία 69-84

    2η ημέρα, 20 Αυγούστου Σενεγάλη-Πουέρτο Ρίκο 79-88 Ιταλία-Σλοβενία 80-76 ΗΠΑ-Κίνα 121-90

    3η ημέρα, 22 Αυγούστου Κίνα-Πουέρτο Ρίκο 87-90 πρτ. (καν. αγ. 76-76) Ιταλία-Σενεγάλη 64-56 Σλοβενία-ΗΠΑ 95-114

    4η ημέρα, 23 Αυγούστου 07:30 Σενεγάλη-Κίνα 10:30 Πουέρτο Ρίκο-Σλοβενία 13:30 ΗΠΑ-Ιταλία

    5η ημέρα, 24 Αυγούστου 07:30 Σλοβενία-Κίνα 10:30 Ιταλία-Πουέρτο Ρίκο 13:30 ΗΠΑ-Σενεγάλη

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Η Β. ΗΠΑ 3-0 6 Ιταλία 3-0 6 Πουέρτο Ρίκο 2-1 5 Σλοβενία 1-2 4 Κίνα 0-3 3 Σενεγάλη 0-3 3

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Μίλησε" η καρδιά των πρωταθλητών

    "Άστραψε και βρόντηξε" η Λιθουανία

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρόταση της Άρσεναλ σε Γκαλάς

    22/8/2006 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πρόταση στον κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι, Γουίλιαμ Γκαλάς, να «μετακομίσει» στην Άρσεναλ έκανε η διοίκηση των «κανονιέρηδων», όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο τεχνικός της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ. Παράλληλα, ο Αλσατός προπονητής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Άσλεϊ Κόουλ από την αποστολή για τον αγώνα ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Βενγκέρ παραδέχτηκε την κατάθεση πρότασης στο Γάλλο κεντρικό αμυντικό, χωρίς να αναφερθεί στα ακριβή ποσά, ενώ, όπως τόνισε, οι πιθανότητες παραμονής του Κόουλ στο «Εμιρατς Στέιντιουμ» είναι 50-50: «Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Άσλεϊ. Όντως κάναμε μία προσφορά στον Γκαλάς για να έρθει στην ομάδα μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αυριανού αγώνα με τους Κροάτες. «Δεν νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσω τον Άσλεϊ, διότι ακόμη υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθεί σε άλλο σύλλογο και, αν παίξει αύριο με μας, τότε, σε περίπτωση που φύγει, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με την επόμενη ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ» συμπλήρωσε ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων».

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη Ρεάλ μέχρι το 2009 ο Μπράβο

    22/8/2006 2:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Υπήκοος της "βασίλισσας" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα παραμείνει ο διεθνής Ισπανός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα παραμείνει ο Ραούλ Μπράβο. Ο 24χρονος αμυντικός ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "γκαλάκτικος" έως το καλοκαίρι του 2009, κάτι που αποτελούσε διακαή πόθο παρά τις κρούσεις που είχε δεχθεί από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. "Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις καταλήξαμε σε συμφωνία και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είχα και άλλες προτάσεις, όμως η επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στην Ρεάλ" δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Μπράβο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του .

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Άσκολι ο "Ελέ"

    22/8/2006 2:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Άσκολι θα είναι ο επόμενος σταθμός στην ιταλική καριέρα του Έλληνα τερματοφύλακα, Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Ο πρώην άσος, που αποκτήθηκε για να αποτελέσει την εναλλακτική λύση, πίσω από τον Τζιανλούκα Παλιούκα, δοκιμάστηκε από τον ιταλικό σύλλογο τις τελευταίες ημέρες, ικανοποίησε και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Αυτή θα είναι η τέταρτη ιταλική ομάδα του πρώην διεθνή γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που φόρεσε επίσης τη φανέλα των συλλόγων της Μεσίνα, Μίλαν και Ρόμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 August 2006 - 16:50:40 UTC