Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η απασχόληση στην Κυβερνητική
  • [02] Υποχωρεί ο υδράργυρος
  • [03] Πύρινος εφιάλτης
  • [04] Σε πύρινο κλοιό
  • [05] Τεράστια οικολογική καταστροφή
  • [06] Πρόθυμη η Ιταλία
  • [07] "Άστραψε και βρόντηξε" η Λιθουανία

    [01] Πολιτική

    Η απασχόληση στην Κυβερνητική

    22/8/2006 10:04:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παράταση για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων για μερική συνταξιοδότηση, περιλαμβάνει, το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που συζητείται σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή. Mε το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη όχι μόνο στο ΙΚΑ αλλά και προς το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, το ΤΣΑ, το Ταμείο Υγειονομικών, το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο Νομικών και τα ταμεία Τύπου, μέχρι και το τέλος του έτους. Επίσης, όσοι έχουν συμπληρώσει 4.350 ένσημα θα μπορούν να εξαγοράσουν άλλα 150 και να πάρουν μειωμένη σύνταξη. Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

    [02] Κοινωνία

    "Καμίνι" η χώρα

    Υποχωρεί ο υδράργυρος

    22/8/2006 11:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/8/2006 11:38:13 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Προ των πυλών βρίσκεται η πολυπόθητη ύφεση της θερμοκρασίας. Το κύμα του καύσωνα που μας ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες σταδιακά υποχωρεί, και από σήμερα το βράδυ αναμένεται οι θερμοκρασίες να πέσουν σταδιακά μέχρι να φτάσουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η χθεσινή ήταν η πιο δύσκολη ημέρα, με τον υδράργυρο στους 42 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, την ώρα που δυτική και κεντρική Μακεδονία πλήττονταν από ισχυρές καταιγίδες. Επιπλέον, δύο θάνατοι εξετάζονται ως κρούσματα θερμοπληξίας. Στα όρια αντοχής έφθασε και το σύστημα της ΔΕΗ από την αυξημένη ζήτηση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και σήμερα η κατανάλωση ρεύματος, ξεπερνώντας τα 9.700 μεγαβάτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υποχωρεί ο καύσωνας

    [03] Κοινωνία

    Στη Χαλκιδική

    Πύρινος εφιάλτης

    22/8/2006 7:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/8/2006 11:16:33 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 , ΑΠΕ

    Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Δευτέρα το απόγευμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η φωτιά πέρασε από τα χωριά Πολύχρονο, Χανιώτη και Πευκοχώρι, καταστρέφοντας δεκάδες κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ έφθασε στις παρυφές των χωριών Κασσανδριανή, Παλιούρι, Αγία Παρασκευή, Λουτρά Αγίας Παρασκευής, Κρυοπηγή και Σκιώνη, όπου κάηκαν περίπου 20 σπίτια. Στην ευρύτερη περιοχή εκατοντάδες σπίτια, ξενοδοχεία και παιδικές κατασκηνώσεις έχουν εκκενωθεί, ενώ για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σχεδόν στη μισή χερσόνησο της Κασσάνδρας. Ένας Γερμανός τουρίστας πνίγηκε προσπαθώντας να απομακρυνθεί με φουσκωτό από την πυρκαγιά που κατακαίει τη χερσόνησο, ενώ σώοι βρέθηκαν η γυναίκα και το παιδί του. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 80 οχήματα της Πυροσβεστικής και του δασαρχείου, υδροφόρες των γύρω δήμων, εκατοντάδες πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής, ενώ πλεούμενα μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στις παραλίες στο δεύτερο "πόδι" της Χαλκιδικής. Έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη Κάναντερ" και τρια ελικόπτερα δίνουν μάχη με τις φλόγες. "Τεράστια οικολογική καταστροφή", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο δήμαρχος Παλλήνης Χαλκιδικής, Κώστας Καπούλας.

    Εξασθένηση των ανέμων

    Η φωτιά εξακολουθεί να κινείται ανεξέλεγκτη σε δυο μέτωπα, συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντρέα Κόη, το ένα-και πλέον επικίνδυνο-στα χωριά Νέα Σκιώνη και Αγία Παρασκευή και το δεύτερο μεταξύ Πολύχρονου και Χανιώτης.

    Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κοκολάκης οι προσπάθειες των αρχών αυτή την ώρα επικεντρώνονται στο να εμποδίσουν την επέλαση της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές και εν μέρει το έχουν πετύχει ενώ και η ένταση των ανέμων έχει εξασθενίσει.

    Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, οι προβλέψεις της ΕΜΥ δίνουν αύξηση της έντασης στις επόμενες ώρες γεγονός που εάν συμβεί θα δυσχεράνει το έργο των αρχών.

    Ωστόσο, επτά άτομα με εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού, δύο με καρδιολογικά και δεκάδες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Όπως δήλώσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Δημήτρης Πάχτας, πέντε από τα επτά άτομα που έφεραν εγκαύματα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ τα υπόλοιπα έφυγαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    Στο ίδιο νοσοκομείο παραμένουν για προληπτικούς λόγους δύο άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, ενώ 35-40 άνθρωποι που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ανάμεσα τους και ένα βρέφος 8 ημερών, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο κ. Πάχτας, η κατάσταση της υγείας του βρέφους είναι καλή και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο. Λόγω του πανικού που προκλήθηκε από την πυρκαγιά σημειώθηκαν τρεις τραυματισμοί (κατάγματα και θλάσεις) που προήλθαν από ισάριθμα τροχαία, ενώ δεκάδες μικροτραυματίες αντιμετωπίστηκαν στα Κέντρα Υγείας Κασσανδρείας και Νέων Μουδανιών.

    Όσον αφορά στον Γερμανό τουρίστα που πνίγηκε στη προσπάθεια του να ανέβει σε φουσκωτό σκάφος και να φύγει από την παραλία του Πολύχρονου, ο κ. Πάχτας είπε ότι πρόκειται για τον Γκεόργκ Χέρμαν, 41 χρόνων.

    Κέντρα για την υποδοχή των κατοίκων και των παραθεριστών, που απομακρύνθηκαν από τη φλεγόμενη χερσόνησο της Κασσάνδρας, στήθηκαν στα Νέα Μουδιανιά, στο Νέο Μαρμαρά και σε άλλες περιοχές της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Στα κέντρα υποδοχής έφθασαν εκατοντάδες άτομα με σκάφη, λεωφορεία και αυτοκίνητα και με πρωτοβουλία του νομαρχιακού συντονιστικού οργάνου και των τοπικών δημοτικών αρχών φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία, αλλά και ανοιχτούς χώρους. Ο δήμαρχος Νέων Μουδανιών Δημήτρης Ιορδανίδης δήλωσε ότι "οι τοπικές αρχές διευκόλυναν εκατοντάδες τουρίστες- κυρίως Γερμανούς και Βρετανούς- να επικοινωνήσουν με τις πρεσβείες τους, αλλά και με συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς η είδηση για την καταστροφική πυρκαγιά στην Κασσάνδρα έκανε από τις πρώτες πρωινές ώρες το γύρο του κόσμου".

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την πυρκαγιά, στην οποία χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για τις θερινές τους διακοπές.

    Αυξημένη είναι η ανησυχία στην Βρετανία, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας 2.000 Βρετανοί παραθερίζουν στην Χαλκιδική.

    Εικόνες εκατοντάδων παραθεριστών που εγκαταλείπουν τα καταλύματα τους και κατευθύνονται προς την παραλία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

    Ανάμεσα στους τουρίστες που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα ξενοδοχεία τους ήταν και ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Πολ Ρούεμπιγκ, αναφέρει το Associated Press.

    Τις δηλώσεις του αρχηγού της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κόη στο έκτακτο δελτίο της ΝΕΤ φιλοξενεί το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική

    [04] Κοινωνία

    Σε πύρινο κλοιό

    22/8/2006 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Βαχός της Αρεόπολης (Τρίπολη). Η φωτιά απείλησε πολλούς οικισμούς της περιοχής, χωρίς ευτυχώς να κάψει σπίτια. Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 25 πυροσβέστες και δύο τμήματα πεζοπόρα, ενώ αναμένονται και εναέρια μέσα που θα βοηθήσουν για να ελεγχθεί η φωτιά. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου κ. Χωνιανάκης. Στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Έξω Χώρα της Ζακύνθου, ενώ υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αναφωνήτρια, στο Αργάσι και στο Ελληνικό Αρκαδίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαίνονται πυρκαγιές

    [05] Κόσμος

    Στα νησιά των κεντρικών Φιλιππίνων

    Τεράστια οικολογική καταστροφή

    22/8/2006 8:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/8/2006 10:15:13 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στα νησιά των κεντρικών Φιλιππίνων καταγράφεται τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς καύσιμα από δεξαμενή πλοίου που βυθίστηκε εξακολουθούν να χύνονται στη θάλασσα. Όπως δήλωσαν περιβαντολόγοι και αξιωματικοί της ακτοφυλακής περίπου 200 λίτρα πετρέλαιο την ώρα χύνονται στη θάλασσα γύρω από το νησί Γκουιμάρας, 495 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας. Ο επικεφαλής της Ακτοφυλακής, υποναύαρχος Άρθουρ Γκοσινγκάν ανέφερε ότι οι άντρες της ακτοφυλακής αντιμετωπίζουν προβλήματα στον εντοπισμό του σημείου που βυθίστηκε το ΜΤ Solar 1 εξαιτίας των ισχυρών υπόγειων ρευμάτων. Το ΜΤ Solar 1 μετέφερε περίπου δύο εκατομμύρια λίτρα πετρέλαιο όταν βυθίστηκε στις 11 Αυγούστου. Οι αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον 300.000 λίτρα έχουν ήδη χυθεί στη θάλασσα. Από την πλευρά της, η εταιρία Petron Corporation που είχε ναυλώσει το πετρελαιοφόρο ανακοίνωσε πως η διαρροή έχει σταματήσει. Αξιωματούχοι της Ακτοφυλακής και του Ναυτικού των Φιλιππίνων επισήμαναν πως δεν έχουν τη δυνατότητα να ανασύρουν το πλοίο που βρίσκεται σε βάθος 3.000 ποδιών. Η κηλίδα έχει ήδη φτάσει κοντά στις ακτές τις επαρχίες Ιλόιλο και Νέγκρος, επηρεάζοντας πάνω από 40.000 ανθρώπους που ζουν από την αλιεία.

    [06] Μ. Ανατολή

    Πρόθυμη η Ιταλία

    22/8/2006 9:04:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET- ΝΕΤ 105.8 - Reuters - BBC

    Έτοιμη να τεθεί επικεφαλής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο, δήλωσε η Ιταλία, όπως ζήτησε από τον Ιταλό ομόλογό του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας. Από την πλευρά τους, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, τονίζουν την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή. Για το επίμαχο αυτό ζήτημα εντείνει τη δική του κινητικότητα ο Γ.Γ. του Οργανισμού, Κόφι Ανάν, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη συνεισφορά των "25" στη διεθνή δύναμη. Στο μεταξύ, τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν, το βράδυ της Δευτέρας, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στον νότιο Λίβανο, ενώ, ο υπαρχηγός της οργάνωσης, σεΐχης Νάιμ Κάσεμ, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του πως η Χεζμπολάχ δεν πρόκειται να αποσυρθεί έως ότου ο στρατός του Λιβάνου είναι έτοιμος να υπερασπισθεί τη χώρα. Εξάλλου, για πρώτη φορά, Ισραηλινός ταξίαρχος, επικεφαλής των αλεξιπτωτιστών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, παραδέχτηκε ότι ο ισραηλινός στρατός επέδειξε αλαζονεία στον πόλεμο με τη Χεζμπολάχ.

    "Προτεραιότητα η ασφάλεια στον νότιο Λίβανο"

    Νέο ψήφισμα προς άρση της εμπλοκής με την ανάπτυξη των κυανόκρανων προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, συνδράμοντας παράλληλα οικονομικά το Λίβανο με 230 εκατομμύρια δολάρια.

    Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Μπους υπογράμμισε τη Δευτέρα πως υπάρχει "επείγουσα ανάγκη" να αναπτυχθεί το συντομότερο δυνατόν η ενισχυμένη διεθνής δύναμη - σε εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, που προβλέπει ανάπτυξη 15.000 κυανόκρανων και ισάριθμου αριθμού Λιβανέζων στρατιωτών στο νότο.

    Ως προς την αμερικανική συνδρομή, δεν θα σταλούν στρατεύματα αλλά θα δοθεί οικονομική υποστήριξη και θα υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ "αυτή είναι η πιο αποτελεσματική συμβολή που μπορούμε να έχουμε σε αυτή τη φάση".

    Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την αποκατάσταση της ασφάλειας στα νότια της χώρας, επισημαίνοντας ότι "τελικά" θα πρέπει να αφοπλιστεί η οργάνωση Χεζμπολάχ. "Με τον καιρό θα αφοπλιστεί η Χεζμπολάχ, αλλά προέχει να γίνει γεωγραφική ζώνη ασφαλείας ο νότιος Λίβανος", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Italy steps in with Lebanon offer

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προδοσία τα αντίποινα

    [07] Μπάσκετ

    "Άστραψε και βρόντηξε" η Λιθουανία

    22/8/2006 10:57:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ποιος είδε τους Λιθουανούς και δεν τους φοβήθηκε! Η παρέα των "δικών μας" πλέον Ματσιγιάουσκας, Γιαβτόκας, μετά τα συνεχόμενα "χαστούκια" από Τουρκία και Ελλάδα ξέσπασε το πρωί στο Κατάρ, το οποίο συνέτριψε με 106-65, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του Γ ομίλου του 15ου Μουντομπάσκετ, στο Χαμαμάτσου της Ιαπωνίας. Αντίθετα ένας άλλος Λιθουανός, γνωστός στο ελληνικό κοινό από την περσινή θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας, Γιόνας Καζλάσουσκας είδε την ομάδα του να χάνει στην παράταση με 90-87 (76-76 κ.α) από τη σκληροτράχηλη ομάδα του Πουέρτο Ρίκο, στο ματς που διεξήχθη στο Σαπόρο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Δ ομίλου.

    Με ένδυμα... περιπάτου

    Την πρώτη της νίκη στο 15ο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας πέτυχε το πρωί στο "Shizuoka Hamamatsu Arena" η Λιθουανία, που σάρωσε με 106-65 την ασθενέστερη ομάδα του Γ ομίλου, το Κατάρ. Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που άφησαν μετά τις συνεχόμενες ήττες από την Εθνική μας και τους Τούρκους και το κατάφεραν με το παραπάνω.

    Στον αγώνα που δεν αντέχει σε σοβαρό σχολιασμό, καθώς η κλάση των δύο ομάδων ήταν εμφανής καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η ομάδα του Σιρεϊκα εκμεταλλευόμενη τη διαφορά ύψους και δύναμης των παικτών της κυριάρχησε στα ριμπάουντ αλλά και στην εκτελεστική δεινότητα της παρέας του Ματσιγιάουσκας έξω από τη γραμμή των 6.25. Για την ασιατική ομάδα, που τα πήγε εξίσου καλά στα τρίποντα, τα 32 λάθη που έκαναν οι παίκτες του Στιέμπινγκ, βοήθησαν στη διαμόρφωση του τελικού σκορ και τη νίκη των Λιθουανών, που ήρθε χωρίς να "ιδρώσουν" ιδιαίτερα.

    Τα δεκάλεπτα: 31-11, 60-28, 78-51, 106-65.

    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Αντάνας Σιρέικα): Ντελινινκάιτις 5 (1), Ζουκάουσκας 6 (1), Ματσιγιάουσκας 13 (1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 12 (1), Γκούστας 4, Σονγκάιλα 7, Καλνιέτις 10, Κλέιζα 14 (2), Λαβρίνοβιτς Κ. 20 (2), Γιασάιτις 3 (1), Γιανκούνας 6, Γιαβτόκας 6.

    ΚΑΤΑΡ (Τζόζεφ Αντονι Στιέμπινγκ): Αμπντουλάχ Μαλέκ 5 (1), Αλί Σαάντ 20 (5), Νταούντ 4 (1), Χαλίντ 8 (2), Αλί Τουρκί 11 (3), Μοχάμεντ 3, Ερφάν 4, Αμπντουλάχ Μοχάμεντ 6, Χαμάμ, Ζαϊντάν 2, Σαλέμ 2

    "Γύρισε" το ματς το Πουέρτο Ρίκο

    Υποθήκη πρόκρισης στους "16" του Μουντομπάσκετ έβαλε το Πουέρτο Ρίκο, με τη δεύτερη νίκη του που πέτυχε στο Σαπόρο με 90-87 επί της Κίνας στην παράταση της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής του Δ' ομίλου. Οι Κινέζοι, καθοδηγούμενοι από το Λιθουανό πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιόνας Καζλάουσκας και τον άσο του ΝΒΑ, Γίαο Μίνγκ σε μεγάλη μέρα μετά τις δύο ήττες τους από Ιταλία και ΗΠΑ, προσπάθησαν να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

    Μάλιστα ένα σερί 5-0 λίγο πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα (76-74) παραλίγο να τους χαρίσει την πολυπόθητη νίκη, αλλά ο Λάτιμερ ευστόχησε κάτω από το καλάθι και με 76-76 τελικό σκορ τής κανονικής διάρκειας του αγώνα έδωσε παράταση στην αγωνία "γυρίζοντας" ένα παιχνίδι που μέχρι τότε φαινόταν χαμένο . Στον πεντάλεπτο έξτρα χρόνο της παράτασης, όμως το Πουέρτο Ρίκο, με κορυφαίο στην επίθεση τον "γνώριμο" μας, Ελίας Λάρι Αγιούσο (27π.), και εξαιρετικό τον Κάρλος Αρόγιο, ο οποίος για δύο ριμπάουντ δεν πέτυχε τριπλ-νταμπλ (25π., 10ασ., 8ρ.), αφού είχε "εξολοθρεύσει" την φροντ-λάιν της Κίνας (Γιάο Μινγκ, Ουάνγκ Ζίζι από 5 φάουλ), πήρε τη νίκη με 90-87.

    Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-39, 60-54, 76-76 (κ.α.), 87-90.

    ΚΙΝΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Τσεν, Λιού 10, Ουάνγκ Σ. 13, Ζιού 18 (4), Σαν, Ζιάνγκ, Γι 4, Μινγκ 29, Ουάνγκ Ζίζι 7 (2), Ντιού 6 (1).

    ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Χούλιο Τόρο): Ράμος, Ρέγες 2, Χάτον, Αρόγιο 25 (4), Αποντάκα 4, Νταλμάου, Αγιούσο 27 (7), Λάτιμερ 13, Ριβέρα, Λι 5 (1), Σαντιάγκο 14


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 August 2006 - 8:51:00 UTC