Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει ο υδράργυρος
  • [02] Εκτροχιάστηκε συρμός τραμ
  • [03] "Ταρακουνήθηκε" η Θεσσαλονίκη
  • [04] Συναγερμός στο Σιάτλ
  • [05] Ελεύθερος ένας από τους υπόπτους
  • [06] Λίβανικός στρατός στο νότο
  • [07] Πτωτική η τάση του πετρελαίου στην Ασία
  • [08] Κομπάρσος στο "θέατρο των ονείρων"

    [01] Κοινωνία

    Από την Παρασκευή ο καύσωνας

    Ανεβαίνει ο υδράργυρος

    17/8/2006 11:13:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κύμα καύσωνα αναμένεται από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να σημειώνει τις υψηλότερες τιμές του φετινού καλοκαιριού, για το επόμενο τετραήμερο. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 42 βαθμούς. Μείωση δεν αναμένεται πριν απο την Τρίτη. Ο Δήμος της Αθήνας έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας για όσους θα πρέπει να κινηθούν στο κλεινόν άστυ κάτω από αυτές τις συνθήκες.

    Παρασκευή με Τρίτη

    Οι προβλέψεις για σήμερα αναφέρουν πως ο υδράργυρος στο Αγρίνιο θα δείξει 39 βαθμούς, στην Καλαμάτα 38, στην Κρήτη στο Τυμπάκι 37 και 36 στην Πάτρα και την Άρτα.

    Για αύριο Παρασκευή το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς στο Αγρίνιο και την Καλαμάτα, 38 στην Πάτρα και 37 στο Τυμπάκι και στην Άρτα.

    Το Σάββατο όλη η χώρα θα είναι καμίνι με το Αγρίνιο να υποφέρει στους 42 βαθμούς, την Καλαμάτα στους 40, στην Πάτρα και το Τυμπάκι το θερμόμετρο θα δέιχνει 39 βαθμούς και στην Άρτα 38 βαθμούς.

    Χρήσιμες συμβουλές

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη εκδώσει οδηγίες προκειμένου οι πολίτες να λάβουν τις σχετικές προφυλάξεις ώστε να αποφύγουν τα δυσάρεστα λόγω του καύσωνα.

    Έτσι λοιπόν οι πολίτες πρέπει να:

    -περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και να μην εκτίθενται στον ήλιο -να παραμένουν σε σκιερά, δροσερά και κλιματιζόμενα μέρη -να αποφεύγουν τις εργασίες που προκαλούν σωματική κούραση -να φορούν ελαφρά και ανοιχτόχρωμα ρούχα - να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου -να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα αναψυκτικά και το αλκοόλ -να τρώνε ελαφριά γεύματα και -να κάνουν συχνά ντους με δροσερό νερό

    Για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ειδικότερα για τα παιδιά θα πρέπει οι γονείς:

    -να τα ντύνουν ελαφρά, αφήνοντας τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα -να τους δίνουν και άλλα υγρά εκτός από το γάλα -τα γεύματα των παιδιών να περιλαμβάνουν περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λιπαρά και -στη θάλασσα να τους φορούν γυαλιά ηλίου, καπέλο, λευκή μπλούζα και να αλείφουν το σώμα τους με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

    Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα πρέπει να παραμένουν σε δροσερά μέρη, να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και να μην μένουν μόνοι τους.

    Αν το περιβάλλον στο σπίτι τους είναι πολύ ζεστό και υγρό μπορούν να επισκεφθούν, τουλάχιστον όσοι μένουν στην Αθήνα, έναν από τους 26 κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος.

    Κίνδυνος πυρκαγιών

    Παράλληλα η υπερβολική ζέστη, η εντονότερη το φετινό καλοκαίρι προκαλεί αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει περιλάβει στις περιοχές υψηλού κινδύνου το λεκανοπέδιο της Αττικής, την Εύβοια, νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ικαρία και τις Κυκλάδες.

    Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς ειδικά στην ύπαιθρο και φυσικά να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον τηλεφωνικό αριθμό 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρχεται καύσωνας

    [02] Κοινωνία

    Στο ΣΕΦ χωρίς επιβάτες

    Εκτροχιάστηκε συρμός τραμ

    17/8/2006 10:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2006 11:49:54 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πρόβλημα στα δρομολόγια του τραμ προκλήθηκε το πρωί, όταν ο πρώτος συρμός που κινήθηκε για να αρχίσει το καθημερινό του δρομολόγιο, ακινητοποιήθηκε μπροστά απο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς οι μπροστινές ρόδες του πρώτου βαγονιού, δεν κλείδωσαν πάνω στις ράγες, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από την πορεία του. Ο εκτροχιασμός οφείλεται στο ότι τα αυτόματα κλειδιά που ενεργοποιούνται όταν στρίβει ένας συρμός, δεν λειτούργησαν γρήγορα με αποτέλεσμα το βαγόνι να εκτραπεί. Στον συρμό δεν επέβαινε κανέναν επιβάτης, ενώ ο μηχανοδηγός, ειδοποίησε τους τεχνικούς που αμέσως ξεκίνησαν τις προσπάθειες να επαναφέρουν το βαγόνι στην αρχική του θέση. Τα δρομολόγια του τραμ, σταματούσαν στον σταθμό της Καλλιθέας και από εκεί το επιβατικό κοινό μπορούσε να εξυπηρετηθεί από λεωφορεία του ΟΑΣΑ με το ίδιο εισιτήριο. Οι δυο οργανισμοί, ήλθαν σε συνεννόηση ώστε να είναι εύρυθμη η λειτουργία του τραμ έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

    [03] Κοινωνία

    Από ασθενή σεισμική δόνηση

    "Ταρακουνήθηκε" η Θεσσαλονίκη

    17/8/2006 10:19:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε, στις 07.27 το πρωί 20 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με του Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντοπίζεται κοντά στο Ζαγκλιβέρι. Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι, δηλώνουν ότι η περιοχή αυτή δε θεωρείται από τις πλέον ενεργές της Ελλάδας.

    [04] Κόσμος

    Από ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο

    Συναγερμός στο Σιάτλ

    17/8/2006 8:54:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated

    Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι του Σιάτλ την Πέμπτη όταν οι λιμενικές αρχές σε έλεγχο που έκαναν με "ακτίνες γάμα" σε εμπορευματοκιβώτιο στον τερματικό σταθμό 18 διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο δεν ήταν ανάλογο με εκείνο που ανέφεραν τα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου που μετέφερε το φορτίο. Παράλληλα η ανησυχία εντάθηκε όταν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αντέδρασαν όπως κάνουν σε περιπτώσεις εντοπισμού εκρηκτικών. Η ακτοφυλακή υπό το φόβο ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού, προχώρησε σε αποκλεισμό της περιοχής, ενώ μονάδα εξουδετέρωσης βομβών μετέβη στο λιμάνι για να ελέγξει το κιβώτιο. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα από την έρευνα των πυροτεχνουργών το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο ήταν "καθαρό" , καθώς δεν βρέθηκαν εκρηκτικά ή άλλα υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα. Η εκκένωση του τερματικού σταθμού, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους στη βόρεια Αμερική ακολουθεί μία σειρά επεισοδίων που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας, που καταγράφηκαν αφότου οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν κύκλωμα που σχεδίαζε να ανατινάξει αεροπλάνα που θα πετούσαν από το Λονδίνο προς τις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με τους Seattle Times, το εμπορευματοκιβώτιο που προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών στο Σιάτλ προερχόταν από το Πακιστάν και το πλοίο που το μετέφερε είχε αποπλεύσει από το Χονγκ Κονγκ,. Μέχρι στιγμής η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις τελωνειακές αρχές.

    Νωρίτερα, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντουαρντ Μάρκι, που είναι μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε καλέσει τις αρχές να εφαρμόσουν πρόγραμμα αυστηρού ελέγχου όλων των εμπορευματοκιβωτίων που εισάγονται στις ΗΠΑ.

    "Έχουμε την τεχνολογία. Γνωρίζουμε τους κινδύνους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Από τα αμερικανικά λιμάνια περνούν κάθε χρόνο 2 δισεκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων, αλλά μόνο το 5% των εμπορευματοκιβωτίων που εισάγονται στη χώρα ελέγχονται εξονυχιστικά κατά την άφιξη στους εμπορευματικούς σταθμούς των λιμανιών.

    [05] Κόσμος

    Ελεύθερος ένας από τους υπόπτους

    17/8/2006 10:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ελεύθερο άφησε σήμερα η βρετανική αστυνομία έναν ύποπτο χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες, ο οποίος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης εξάρθρωσης του σχεδίου ανατίναξης τουλάχιστον 10 δυτικών αεροσκαφών που θα απογειώνονταν από βρετανικά αεροδρόμια με προορισμό πέντε αμερικανικές πόλεις. "Σε όλες τις επιχειρήσεις κάποιοι άνθρωποι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς κατηγορίες και κάποιοι άλλοι παραμένουν υπό κράτηση για περαιτέρω ανάκριση", δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας εξηγώντας την απελευθέρωση του υπόπτου. Η αστυνομία εξασφάλισε πάντως δικαστική άδεια για την παράταση της κράτησης άλλων 23 υπόπτων - των 21 για μία εβδομάδα και δύο για δύο εβδομάδες. Οι 23 συλληφθέντες είναι όλοι μουσουλμάνοι, γεννημένοι στη Βρετανία, πακιστανικής καταγωγής. Με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, η Αστυνομία μπορεί να κρατήσει τους υπόπτους έως 28 ημέρες χωρίς να τους έχει απαγγείλει κατηγορίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυστηροί έλεγχοι σε όλη την Ε.Ε.

    [06] Μ. Ανατολή

    Άρχισε η ανάπτυξη 2000 ανδρών

    Λίβανικός στρατός στο νότο

    17/8/2006 7:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2006 11:29:43 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: Reuterw-Associated-ΑΠΕ

    Χωρίς προβλήματα άρχισε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η ανάπτυξη 2000 ανδρών του Λιβανικού στρατού, στις νότιες περιοχές της χώρας. Δεκάδες φορτηγά, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τζιπ με στρατιώτες πέρασαν λίγο πριν τις έξι το πρωί τον ποταμό Λιτάνι, με προορισμό την Τύρο, την Μαρζαγιούν, το Μπιντ Τζμπειλ και άλλες πόλεις και χωριά που αποτέλεσαν για 34 ημέρες θέατρο των πολεμικών συγκρούσεων, ανάμεσα στο στρατό του Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το ψήφισμα 1701 ο στρατός του Λιβάνου και μια ενισχυμένη δύναμη κυανοκράνων θα αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής, ώστε η Χεζμπολλάχ να μην αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ. Τις επόμενες 24 ώρες αναμένεται ότι ο Λιβανικός στρατός θα έχει αναπτυχθεί μετά από τέσσερις δεκατίες κατά μήκος της μπλε γραμμής, που αποτελεί το σύνορο με το Ισραήλ.

    Το Ισραήλ άρχισε να παραδίδει

    Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του άρχισε να "μεταφέρει την ευθύνη" της επιτήρησης στις στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Νταν Χουλούζ, να δηλώνει ότι η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

    Μέχρι χθες Τετάρτη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο ισραηλινός στρατός είχε παραδώσει στην Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο τα μισά από τα εδάφη που είχε καταλάβει στο νότιο Λίβανο.

    Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων.

    Μάλιστα ερωτώμενος σχετικά, ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιμόν Πέρες, απέφυγε να δώσει μία κατηγορηματική απάντηση.

    Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η αποχώρηση των ισραηλινών θα ολοκληρωθεί όταν αρχίσουν να φθάνουν στο νότιο Λίβανο οι άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

    Ερώτημα ο αφοπλισμός

    Ο Λιβανικός στρατός μαζί με τις ενισχυμένες δυνάμεις του ΟΗΕ, θα αναλάβουν την επιτήρηση της εκεχειρίας, την επίβλεψη της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο και θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι η περιοχή δεν θα αποτελεί βάση επιθέσεων της Χεζμπολάχ, στο βόρειο Ισραήλ.

    Ωστόσο από την στιγμή που δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε αφοπλισμό της ισλαμικής οργάνωσης, το ερώτημα αν η εύθραυστη εκεχειρία διατηρηθεί παραμένει.

    Η Χεζμολάχ, έχει υποσχεθεί ότι θα συνεργαστεί χωρίς όμως να δέχεται τον αφοπλισμό της.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους, έχουν απειλήσει ότι θα αρχίσουν και πάλι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο εάν η οργάνωση δεν αφοπλιστεί.

    Από τη Νέα Υόρκη, η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, ζήτησε από τον γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, η ειρηνευτική δύναμη του οργανισμού να διαφυλάξει το εμπάργκο όπλων για να αποτραπεί η διοχέτευση όπλων από το Ιράν και τη Συρία προς τη Χεζμπολάχ.

    Κατά την κ. Λίβνι η επίβλεψη των συνόρων από τις λιβανικές δυνάμεις "δεν είναι επαρκής" και η UNIFIL οφείλει να βοηθήσει "στην αποτροπή του επανεξοπλισμού" της Χεζμπολάχ.

    Για το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης, η Λίβνι είπε πως περιμένει ότι θα συμμετέχουν και στρατιώτες από μουσουλμανικές χώρες, αλλά όχι και από "εχθρούς του Ισραήλ". "Θα είναι μία μεικτή δύναμη και δεν θέλω να πω "ναι" ή "όχι" για κάποια χώρα, αλλά αυτό αποτέλεσε τμήμα της συζήτησης που είχα με τον Γενικό Γραμματέα", δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η επιστροφή

    [07] Οικονομία

    Λόγω της εκεχειρίας στο Λίβανο

    Πτωτική η τάση του πετρελαίου στην Ασία

    17/8/2006 10:48:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας καθώς φαίνεται να τηρείται η εκεχειρία στο Λίβανο. Το πρωί στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρούσε κατά 75 σεντς στα 71,14 δολάρια το βαρέλι, από τα 71,89 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για την χαμηλότερη τιμή από τις 19 Ιουλίου που είχε φτάσει τα 71,70 δολάρια. Πτωτική τάση παρουσιάζει και η τιμή του πετρελαίου mπρεντ της Βόρειας Θάλασσας που έχανε 33 σεντς και είχε διαμορφωθεί το πρωί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στα 72,50 δολάρια.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κομπάρσος στο "θέατρο των ονείρων"

    17/8/2006 12:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαριά ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα από την αντίστοιχη της Αγγλίας στο διεθνές φιλικό που έγινε στο "Όλντ Τράφορντ". Στο "θέατρο των ονείρων" την έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 4-0 από τα "λιοντάρια" του Στιβ ΜακΚλάρεν και ο Ότο Ρεχάγκελ έδειξε πως έχει αρκετά πράγματα να διορθώσει εν όψει της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Μολδαβία στις 2 Σεπτεμβρίου. Τραγικά λάθη στην άμυνα, αδυναμία στην δημιοθργία φάσεων και παθητικό παιχνίδι το παζλ της κάκιστης Εθνικής μας ομάδας, ειδικά στο πρώτο μέρος. Κάπως καλύτερα τα πράγματα στην επανάληψη, χωρίς ωστόσο να δείξει πολλά πράγματα. Από την άλλη το ντεμπούτο του ΜακΚλάρεν ως πρώτος προπονητής στον πάγκο των "λιονταριών στέφθηκε με επιτυχία. ήταν απόλυτα θετικό. Τα γκολ πέτυχαν οι Τέρι (15΄), Λάμπαρντ (30΄) και Κράουτς (35΄, 42΄).

    Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

    Ένα από τα πιο δύσκολα σαρανταπεντάλεπτα πέρασε η Εθνική μας όμασα στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς να παρουσιάσει καλά στοιχεία, άτολμη επιθετικά και με πολλά προβλήματα αμυντικά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να χάνει με το βαρύ 4-0.

    Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά αναγνωριστικό, με του παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ να έχουν κερδίσει το χώρο του κέντρου και να δείχνουν ότι πατάνε καλά. Όλα άλλαξαν από το 14΄και μετά, όταν και η Αγγλία άνοιξε το σκορ. Σε εκείνο το λεπτό, ο Τζέραρντ έκανε τη σέντρα, ο Νικοπολίδης έδιωξε αρχικά, αφήνοντας την εστία του, ο επερχόμενος Χαργκρέιβς έπιασε την κεφαλιά και ο Τζον Τέρι σε κενή εστία "έγραψε" το 1-0. Ο αμυντικός της Τσέλσι έτσι κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με τα "λιοντάρια" ως αρχηγός της Εθνικής του ομάδας.

    Από εκεί και πέρα η Αγγλία πήρε τα ηνία και στο 31 κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Λάμπαρντ. Ο άσος της Τσέλσι σούταρε με τον Άντζα να προσπαθεί να διώξει, αλλά η μπάλα άλλαξε πορεία και μπήκε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νικοπολίδη που είχε πέσει από την άλλη μεριά. Η υπεροχή των Άγγλων ολοκληρώθηκε με δύο ακόμα γκολ από "δράστη τον Κράουτς. Πρώτα στο 35 ο επιθετικός της Λίβερπουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την ασταθή απόκρουση του Έλληνα τερματοφύλακα και στο στη συνέχεια στο 41 με κεφαλιά.

    Μερική βελτίωση

    Οι πολλές αλλαγές του δευτέρου μέρος από τον Ότο Ρεχάγκελ, αλλά και η μερική χαλάρωση της Αγγλίας, βοήθησε την Εθνική μας ομάδα στο να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55΄ μάλιστα θα μπορούσε η εθνική να είχε μειώσει, όμως ο Άσλεϊ Κόουλ απέκρουσε πάνω στη γραμμή τις διαδοχικές προσπάθειες του Δέλλα και του Αμανατίδη. Καθώς οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ακίνδυνοι στο δεύτερο μέρος, η ελληνική ομάδα ανοίχτηκε και πλησιάσε και πάλι κοντά στο γκολ στο 71΄, όμως ο Αμανατίδης δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να κάνει την προβολή μετά την κεφαλιά πάσα του Κυργιάκου. Στο 83΄ ο Κέρκλαντ απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Καραγκούνη και διατήρησε το 4-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

    Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Στάρκ (Γερμανία) Οι συνθέσεις:

    ΑΓΓΛΙΑ: Ρόμπινσον (46΄ Κέρκλαντ), Νέβιλ (78΄ Κάραγκερ), Κόουλ (80΄ Μπριτζ), Τζέραρντ (78΄ Μπεντ), Φέρντιναντ, Τέρι, Χάργκρεϊβς, Λάμπαρντ, Ντεφόε (69΄ Λένον), Κράουτς, Ντάουνινγκ (69΄ Ρίτσαρντσον)

    ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Φύσσας (29΄ Λαγός), Αντζας (46΄ Κυργιάκος), Δέλλας (64΄ Ανατολάκης), Κατσουράνης, Βύντρα, Ζαγοράκης (46΄ Μπασινάς), Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος (46΄ Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (46΄ Αμανατίδης), Χαριστέας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 August 2006 - 8:50:40 UTC