Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο
  • [02] Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη
  • [03] Σεισμική δόνηση στην Εύβοια
  • [04] Το "Κεντέρης" βούλιαξε θαλαμηγό
  • [05] "Κυανόλευκος" ο Τζιοβάνι
  • [06] Άρης: Παλαθουέλος ο 14ος
  • [07] Εθνική για μετάλλιο
  • [08] Ήττα για τις Ελπίδες

    [01] Κοινωνία

    Μεγάλη πυρκαγιά στην Άνδρο

    16/8/2006 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο χωριό Πιτροφός στην Άνδρο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, που είχε εκδηλωθεί χθες το μεσημέρι και αναζωπυρώθηκε. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, όπου επιχειρούν ισχυρές χερσαίες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν πριν από λίγο οι πύρινες εστίες στο Νέο Περιβόλι Λάρισας και στη Χρυσούπολη Καβάλας. Στο μεταξύ ένας 60χρονος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για την πυρκαγιά στην Άνω Γλυφάδα, που επίσης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος είχε βάλει φωτιά μέσα σε ένα βαρέλι για να κάψει κλαδιά και σκουπίδια. Εξάλλου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας προειδοποιεί για κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο στις περιοχές Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αθηνών-Πειραιώς, Εύβοιας, Σπετσών, Ικαρίας, Σάμου, Καρπάθου, Χίου και Κυκλάδων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επτά πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

    Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

    [02] Κοινωνία

    Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη

    16/8/2006 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σοκ στην κοινή γνώμη της Κρήτης έχει προκαλέσει η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Ιεράπετρα όταν ένας 32χρονος Βρετανός, μετά από έντονη λογομαχία με τη σύζυγό του, πήρε τα δυο ανήλικα παιδιά του και έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο δωματίου όπου διέμενε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το 6χρονο αγοράκι του να τραυματιστεί ελαφρά η 2χρονη κόρη του, ενώ και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά και από το γενικό νοσοκομείο Ιεράπετρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το ζευγάρι αντιμετώπιζε έντονα οικογενειακά προβλήματα και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα ξεπεράσει, εντάσσονταν και οι διακοπές του στην Κρήτη. Ήρθαν με γκρουπ ομοεθνών τους στις 11 Αυγούστου και επρόκειτο να επιστρέψουν στην πόλη τους- το Μπρίστολ- στις 25 του μήνα. Όμως, από την πρώτη κιόλας ημέρα της άφιξής τους στο ξενοδοχείο "Πέτρα Μάρε", συνέχισαν τους οικογενειακούς καυγάδες, με αποκορύφωμα αυτόν που σημειώθηκε χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια του διαπληκτισμού η 34χρονη ξεκαθάρισε στο σύζυγό της ότι με την επιστροφή τους στη Βρετανία, θα χώριζαν οριστικά. Στη συνέχεια η ίδια για να αποφορτίσει την κατάσταση έφυγε από το δωμάτιο και κατέβηκε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, αγνοώντας προφανώς τις προθέσεις του συζύγου της.

    Ο 32χρονος πήρε αγκαλιά τα δύο παιδιά και βούτηξε στο κενό από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου, που βρισκόταν το δωμάτιο στο οποίο διέμεναν. Ο 6χρονος γιος του ήταν αυτός που έφερε τα σοβαρότερα τραύματα και συγκεκριμένα κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ενδοκοιλιακή αιμορραγία- όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, λίγο πριν υποκύψει. Ο πατέρας τραυματίστηκε σοβαρά στη λεκάνη, για να μεταφερθεί τελικά το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού στα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και του Αγίου Νικολάου δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί το τραύμα του. Πιο τυχερό στάθηκε το δίχρονο κοριτσάκι, που στην πτώση έμεινε πάνω στο σώμα του πατέρα του και τραυματίστηκε ελαφρά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία στην Ιεράπετρα

    [03] Κοινωνία

    Μεγέθους 4,6 βαθμών Ρίχτερ

    Σεισμική δόνηση στην Εύβοια

    16/8/2006 10:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 απόψε και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα. Όπως έγινε γνωστό από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στα βόρεια του Αλιβερίου, στην Εύβοια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

    [04] Κοινωνία

    Στο λιμάνι της Νάξου

    Το "Κεντέρης" βούλιαξε θαλαμηγό

    16/8/2006 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θαλάσσια τραγωδία, παρ' ολίγο μέσα στο λιμάνι της Νάξου, όταν από τα υψηλά "απόνερα" του ταχύπλοου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της ΝΕΛ "Αίολος Κεντέρης" βούλιαξε θαλαμηγό, ενώ τα 3-4 άτομα που βρίσκονταν μέσα σ' αυτή γλίτωσαν πέφτοντας στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη στις 19:05 όταν το ταχύπλοο πλοίο της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου- ΝΕΛ που εκτελούσε το απογευματινό δρομολόγιο Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο, Πειραιά με 800 περίπου επιβάτες μπήκε στο λιμάνι της Νάξου, ξεκινώντας τους χειρισμούς πρόσδεσης. Όμως τα "απόνερα" που δημιουργούνται από τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσει το "Αίολος Κεντέρης" παρέσυραν και αναποδογύρισαν την οκτάμετρη θαλαμηγό, ενώ έντρομοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα και βγήκαν σώοι στην προβλήτα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κυανόλευκος" ο Τζιοβάνι

    16/8/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Ελλάδα με τη φανέλα του Εθνικού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα. Ο Βραζιλιάνος "μάγος", ο οποίος αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού επιστρέφει στο μεγάλο λιμάνι, αυτή τη φορά όμως θα φοράει τη φανέλα του Εθνικού Πειραιώς. Ο Τζιοβάνι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με τη νεοφώτιστη στη Β Εθνική ομάδα, όπως αποκάλυψε ο νέος ιδιοκτήτης του συλλόγου, Φοίβος Μορίδης, με τους "κυανόλευκους" να προχωράνε στην μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας τους. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος, που κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με τον Ολυμπιακό, θα φορά την κυανόλευκη φανέλα της ιστορικής ομάδας του Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες οι αποδοχές του ανέρχονται σε 400.000 ευρώ. Μάλιστα ο Μορίδης σε δηλώσεις του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ", αποκάλυψε πως αύριο Πέμπτη έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να διαπραγματευθεί με τον Εθνικό άλλος ένας σπουδαίος ξένος ποδοσφαιριστής, αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του στο πρόσφατο Μουντιάλ της Γερμανίας. Δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομά του.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άρης: Παλαθουέλος ο 14ος

    16/8/2006 10:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/8/2006 10:36:19 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ακόμα σε μία μεταγραφή, την 14η, προχώρησε ο Άρης, που απέκτησε με ετήσιο συμβόλαιο τον Ρούμπεν Παλαθουέλος, 23χρονο μέσο από την ισπανική Ρασίγκ Σανταντέρ. Ο ποδοσφαιριστής, που δοκιμάστηκε τις τελευταίες μέρες από τον Γκιγιέρμο Ογιος, ικανοποίησε και σήμερα υπέγραψε το συμβόλαιό του, με την ισπανική ομάδα να διατηρεί όμως τα δικαιώματά του. Επίσης, σήμερα υπέγραψε το διετές συμβόλαιό του με τον Άρη ο επίσης Ισπανός φορ Σέρχιο Κόκε, που η απόκτησή του είχε ανακοινωθεί από την Δευτέρα και χθες το βράδυ αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως υπέγραψε το συμβόλαιό του. Αντίθετα από αυτούς, ένας από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές απομακρύνθηκε, καθώς το ρόστερ του Αρη άρχισε να υπερφορτώνεται. Πρόκειται για τον Ισπανό Πίτου Βεντούρα, που είχε αφιχθεί από την μικρής κατηγορίας ισπανική ομάδα Μπαλαμός και δεν άντεξε στον συναγωνισμό με τους άλλους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας,. Έτσι, ο Γκιγιέρμο Ογιος τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει και η διοίκηση της ΠΑΕ τον ξεπροβόδισε αφού έλυσε το υπό δοκιμή συμβόλαιό του.

    [07] Μπάσκετ

    Εθνική για μετάλλιο

    16/8/2006 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη θέση στο "Stankovic Continental Champion Cup", κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας, η οποία στον αγώνα για τις θέσεις 1-2 συνέτριψε την αντίστοιχη της Γερμανίας με 84-47, κατακτώντας με άνεση το τρόπαιο. Στην "πρόβα τζενεράλε" εν όψει του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειξε πως είναι έτοιμη για το μεγάλο μπασκετικό event και πως μπορεί να κοιτάζει βλέψεις μεταλλίου. Στο παιχνίδι με την Γερμανία (τελικός-επανάληψη στο Ευρομπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου), η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος δέχθηκε το καλύτερο δώρο την ημέρα της ονομαστικής εορτής του, παρουσίασε το δυνατό της όπλο, την άμυνα, κάτι που φαίνεται και από το τελικό σκορ, ενώ έδειξε αρκετά βελτιωμένη στον επιθετικό τομέα. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η Γαλλία νίκησε 86-74 τη Βραζιλία, ενώ η Κίνα επικράτησε 63-61 της Αυστραλίας και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση. Τα δεκάλεπτα: 18-10, 41-25, 63-36, 84-47.

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Παπαλουκάς 4, Ζήσης 4, Σπανούλης 12 (3), Βασιλόπουλος 3, Φώτσης 10, Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης 9, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 5, Παπαδόπουλος 11, Σχορτσιανίτης 7, Κακιούζης 8.

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΝΤΙΡΚ ΜΠΑΟΥΕΡΜΑΝ): Ντεμιρέλ, Οκουλάγια 6, Σουλτς, Γκάρετ 5, Χάμαν, Γκριν 3, Ρόλερ, Φέμερλινγκ 5, Νοβίτσκι 9, Γιάγκλα 5, Γκρανχάιντ 4, Χέρμπερ 10

    Ανακοίνωσε την δωδεκάδα

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας, ανακοίνωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού την δωδεκάδα που θα δώσει το παρών στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος "κόπηκε" από την τελική δωδεκάδα. Επομένως το νέο πρόσωπο στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ της Σερβίας είναι ο σέντερ του Ολυμπιακού, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος πήρε η θέση του Γιάννη Μπουρούση.

    Οι "12" εκλεκτοί:

    ΟΝΟΜΑ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ / ΠΟΝΤΟΙ / ΗΜ. ΓΕΝΝ. / ΥΨΟΣ / ΘΕΣΗ

    Παναγιώτης Βασιλόπουλος 5 6 08.02.1984 2.03 Φόργουορντ

    Δημήτρης Διαμαντίδης 64 282 06.05.1980 1.96 Γκαρντ

    Νίκος Ζήσης 42 308 16.08.1983 1.95 Γκαρντ

    Μιχάλης Κακιούζης 84 561 29.11.1976 2.08 Φόργουορντ

    Δήμος Ντικούδης 84 761 24.06.1977 2.06 Σέντερ

    Λάζαρος Παπαδόπουλος 70 561 03.06.1980 2.10 Σέντερ

    Θοδωρής Παπαλουκάς 84 592 08.05.1977 2.00 Γκαρντ

    Βασίλης Σπανούλης 35 158 07.08.1982 1.92 Γκαρντ

    Σοφοκλής Σχορτσιανίτης 5 9 22.06.1985 2.07 Σέντερ

    Κώστας Τσαρτσαρής 64 461 17.10.1979 2.09 Φόργουορντ

    Αντώνης Φώτσης 75 690 01.04.1981 2.08 Φόργουορντ

    Νίκος Χατζηβρέττας 83 584 26.06.1977 1.97 Γκαρντ

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ήττα για τις Ελπίδες

    16/8/2006 11:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η "περιπέτεια" της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, δείχνει να τελειώνει πριν καλά-καλά αρχίσει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ελπίδων γνώρισε την ήττα από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας στη Νέα Σμύρνη με 2-0 στο πλαίσιο του 4ου προκριματικού ομίλου και, με βάση το νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για να πάρει την πρόκριση. Συγκεκριμένα, κάθε όμιλος αποτελείται από τρεις ομάδες, οι οποίες δίνουν από δύο αγώνες, έναν εντός, έναν εκτός. Το επόμενο ματς της εθνικής μας θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Βελγίου, ενώ θα έχει προηγηθεί (1/9) ο αγώνας Ιρλανδία-Βέλγιο. Μόνο ο πρώτος προκρίνεται στα πλέι-οφ, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει η διαφορά τερμάτων, άρα οι πιθανότητες της ελληνικής ομάδας είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Η τελική φάση θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2007 στην Ολλανδία. Τα γκολ των Ιρλανδών στη σημερινή αναμέτρηση πέτυχαν οι ΜακΣέιν (10΄) και Γουϊλαν (51΄).

    Διαιτητής: Μπέντεκ (Κροατία)

    Κίτρινες: Λεοντίου - Γουϊλαν

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Γκαλίτσιος (69΄ Κοτίτσας), Παγώνης (52΄ Αραβίδης), Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Πλιάγκας, Αραμπατζής (26΄ Σαγανάς), Πετρόπουλος, Λεοντίου, Καπετάνος.

    ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ντουλ, Φόλεϊ, Πέιντερ, Κίγκαν, Μπρους, Φλόουντ, Ντέρι (81΄ Κέογκ), Γουορντ, Γουίλαν, Τίμλιν, Μακ Σέιν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 August 2006 - 20:50:29 UTC