Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο οι εκλογές
  • [02] Νέα εποχή για την Κάλυμνο
  • [03] Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων
  • [04] Μετάλλια και προκρίσεις
  • [05] Αργυρό μετάλλιο η Χαλκιά
  • [06] "Ασημένια" η Δεβετζή
  • [07] Βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ
  • [08] Extreme γιαγιά σε εναέριες περιπέτειες

    [01] Πολιτική

    Στο επίκεντρο οι εκλογές

    9/8/2006 11:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 11:21:24 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ικανοποιημένος από την πορεία των υποψηφίων της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, εμφανίστηκε, την Τετάρτη, ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Ζαγορίτης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους υποψήφιους προέρχονται από τη ΝΔ και κατεβαίνουν ως "αντάρτες" στις εκλογές, λέγοντας ότι δε θα υπάρξουν διαγραφές αλλά θα εκπέσουν από τυχόν αξιώματα, που κατέχουν στο κόμμα. Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την προεκλογική τους δραστηριότητα. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης, επισκέφθηκε το κέντρο εξυπηρέτησης αλλοδαπών και συναντήθηκε με το Προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, επισκέφθηκε το κεντρικό κτήριο του ΟΤΕ. Ο υποψήφιος του ΣΥΝ, για το Δήμο Αθηναίων, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τους δημάρχους Καισαριανής και Ρέντη.

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα ΚΕΠ, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία και καλεί "τους αρμοδίους να σκύψουν πάνω από τα προβλήματά τους".

    Συνολικά 62 υποψηφίους νομαρχιακούς συμβούλους ανακοίνωσε ο συνδυασμός "Υπερνομαρχία Δράσης" με υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς τον Αργύρη Ντινόπουλο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές Καραμανλή

    [02] Κοινωνία

    Με τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού

    Νέα εποχή για την Κάλυμνο

    9/8/2006 11:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 11:40:47 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα απέκτησε, την Τετάρτη, η Κάλυμνος με τα εγκαίνια του αεροδρομίου του νησιού, από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλη Λιάπη. Στο πρώτο αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στο νέο αεροδρόμιο επέβαιναν ο κ. Λιάπης, ο υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στην ομιλία του, ο Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι το νέο αεροδρόμιο της Καλύμνου, το 41ο της χώρας, θα δώσει νέα πνοή στην κοινωνική, οικονομική, εμπορική και τουριστική ζωή του νησιού και των Δωδεκανήσων ευρύτερα, καθώς διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών. Επίσης, είπε ότι το Υπουργείο έχει χαράξει νέα στρατηγική για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, ιδίως των περιφερειακών αεροδρομίων, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπονται επενδύσεις συνολικού ύψους 683 εκατ. ευρώ έως και το 2008 για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και για την αναβάθμιση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, που μετά το "Ελ. Βενιζέλος", θα είναι το δεύτερο αεροδρόμιο, που θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και θα αποτελέσει το κέντρο των αερομεταφορών στην ανατολική Μεσόγειο.

    Στο εξής, η Κάλυμνος θα συνδέεται με την Αθήνα με δέκα πτήσεις την εβδομάδα, είτε απευθείας είτε μέσω Αστυπάλαιας. Νωρίτερα, ο κ. Λιάπης είχε επισκεφθεί την Αστυπάλαια, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, που του εξέθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

    [03] Μ. Ανατολή

    Στον ΟΗΕ, για το σχέδιο απόφασης για τη Μ. Ανατολή

    Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων

    9/8/2006 9:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 10:40:35 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, NET

    "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δε θα υπάρξει λύση διότι αυτό θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την παρούσα κατάσταση και υπαναχωρούμε από την άμεση κατάπαυση του πυρός, κάτι που θα είναι το πιο ανήθικο αποτέλεσμα", δήλωσε, την Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, αναφερόμενος στις επιφυλάξεις των ΗΠΑ, σχετικά με τις τροποποιήσεις, που ζητά ο Λίβανος, στο σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ, για τη Μ. Ανατολή. Ο Σιράκ τόνισε την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία, η ενότητα και η σταθερότητα του Λιβάνου χαρακτηρίζοντας "βάση εργασίας" το σχέδιο ψηφίσματος, στο οποίο κατέληξαν ΗΠΑ και Γαλλία, ενώ έκανε γνωστό ότι η χώρα του προσανατολίζεται να καταθέσει δικό της σχέδιο απόφασης, εάν τελικά η Ουάσινγκτον δε συμφωνήσει. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι γαλλοαμερικανικές διαβουλεύσεις, στον ΟΗΕ, για τη σύνταξη νέου κειμένου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα λιβανικά αιτήματα. Βασικό σημείο διαφωνιών αποτελεί το αίτημα του Λιβάνου για απόσυρση των ισραηλινών στρατευμάτων, από το έδαφός του, και ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής, σε μια τέτοια περίπτωση. Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες και τις ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου, που υποστηρίζει ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε λύση, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Φουάντ Σινιόρα, εκτιμά ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος.

    Στο μεταξύ, η αραβική αντιπροσωπεία προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι υπάρχει φόβος να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Λίβανο, σε περίπτωση, που δεν επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός και δεν αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ και εκπρόσωπος της ομάδας των Αράβων είπε ότι η υιοθέτηση μιας απόφασης, που δε θα λάβει υπόψη την πραγματικότητα στο Λίβανο και θα είναι μη εφαρμόσιμη, θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα.

    Η Ρωσία κρίνει θετική την πρόταση της λιβανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη στο νότιο Λίβανο δύναμης 15.000 ανδρών του λιβανικού στρατού.

    Επιφυλακτικός απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Αμίρ Πέρετζ, που την Τετάρτη, συναντήθηκε με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, στην Ιερουσαλήμ. "Ακόμη και αν ο Σινιόρα έχει καλές προθέσεις, ο Νασράλα έχει άλλες. Να γιατί η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει για μια στέρεη συμφωνία, που δε θα καταρρεύσει λίγο μετά την εφαρμογή της", δήλωσε χαρακτηρίζοντας τη Χεζμπολάχ "αιχμή του δόρατος του Ιράν".

    Ο Στάινμαϊερ έφτασε στο Ισραήλ, το βράδυ της Τρίτης, αφού προηγουμένως επισκέφθηκε τη Βηρυτό και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει γρήγορα κατάπαυση του πυρός.

    Στη Μέση Ανατολή, αναμένεται να μεταβεί εντός της εβδομάδας και ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Χαβιέρ Σολάνα, για να ενισχύσει τις προσπάθειες τερματισμού των εχθροπραξιών.

    Συνάντηση με την πρόεδρο της Φινλανδίας, Τάρια Χαλόνεν, είχε ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η κρίση στο Λίβανο, οι σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνιων και η κατάσταση στο Ιράκ.

    Ο Αμπντάλα δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Φινλανδία και την Ε.Ε. ώστε να επιτευχθεί μια διαδικασία διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων και γενικώς μεταξύ Ισραήλ και Αράβων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θα επεκταθούν οι επιχειρήσεις

    Προς τροποποίηση το σχέδιο;

    "Ναι" στην επέκταση

    [04] Μετάλλια και προκρίσεις

    9/8/2006 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στον τελικό των 400 μ. ανδρών με εμπόδια προκρίθηκαν και οι δύο Έλληνες αθλητές από τους αποψινούς ημιτελικούς του αγωνίσματος. Ο Περικλής Ιακωβάκης πήρε την πρώτη θέση στη σειρά του και με επίδοση 49.43 επιβεβαίωσε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως μπορούμε να ελπίζουμε σε καλή παρουσία. Την ίδια στιγμή η ελληνική εκπροσώπηση θα είναι διπλή δεδομένου πως και ο Μηνάς Αλοζίδης θα βρεθεί αύριο στον τελικό. Απόψε στην 1η προκριματική σειρά ο Αλοζίδης ξεπέρασε τον εαυτό του και σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με 49.31, ήταν δεύτερος πίσω από τον Πολωνό, Μάρεκ Πλάβγκο και εξασφάλισε την πρόκριση. Τα άσχημα νέα ήταν για τον Πλάτωνα Γκαβέλα, ο οποίος έμεινε πέμπτος στην σειρά του και εκτός τελικού. Στον τελικό θα βρεθούν ακόμη οι: Ναμάν Κεϊτά (Γαλλία, 49.34), Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία, 49.72), Σεμπαστιάν Μαλάρντ (Γαλλία, 50.22), Ρις Γουίλιαμς (Βρετανία, 49.58), Τζιάνι Καραμπέλι (Ιταλία, 49.97).

    Ο Τάσος Γκούσης προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό των 200μ ανδρών, αφού τερμάτισε δεύτερος στην 4η προημιτελική σειρά με 20.68. Πρώτος τερμάτισε ο Πορτογάλος Φράνσις Ομπικβέλου με 20.58, που ήταν και η κορυφία επίδοση των προημιτελικών, ενώ το 20.68 του Γκούση ήταν η 3η καλύτερη επίδοση. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Παναγιώτης Σαρρής, που τερμάτισε 6ος στην 1η προημιτελική σειρά με 21.04, αφού έμεινε μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (20.48), όσο και την καλύτερη φετινή του επίδοση (20.80). Πρώτος στη σειρά ήταν ο Βρετανός Μάρλον Ντέβονις με 20.67.

    Άτυχη ήταν και η Γεωργία Κοκλώνη που δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των 100μ. Η Ελληνίδα σπρίντερ ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ της που είχε σημειώσει και στα προκριματικά με 11.29, αλλά τερμάτισε 5η στην 2η ημιτελική σειρά κι έμεινε εκτός τελικού. Και αυτό αφού στον τελικό πέρασαν οι 4 πρώτες από κάθε σειρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην 1η σειρά η νικήτρια Τζόις Μαντουάκα (Βρετανία) τερμάτισε σε 11.32. Στη σειρά της Κοκλώνη νικήτρια αναδείχθηκε η Βελγίδα Κιμ Γκιβέρτ με 11.19, με δεύτερη την Ρωσίδα Γιούλια Γκούστσινα με 11.25, τρίτη την Λευκορωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκη της Αθήνας Γιούλια Νεστερένκο με 11.28, όσο έκανε και η τέταρτη της κατάταξης Εκατερίνα Γκριγκορίεβα (Ρωσία). Ακόμη στον τελικό πέρασαν οι Ιρίνα Καμπάροβα (Ρωσία) με 11.33, η Γαλλίδα Σίλβιαν Φελίξ με 11.38 και η Πολωνή Ντάρια Ονίσκο με 11.41.

    Στους σημερινούς τελικούς με ελληνικό ενδιαφέρον, εκτός από εκείνους των δύο κοριτσιών που τα πήγαν περίφημα, είχαμε και τα 400 μ. των ανδρών με τον δημήτρη Ρέγα να τερματίζει όγδοος. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, που πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στη διοργάνωση (στα ημιτελικά είχε σημειώσει Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων με 45.60), τερμάτισε σε 46.23, αφού στα τελευταία μέτρα έμεινε εμφανώς από δυνάμεις. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μαρκ Ρακίλ με 45.02, ενώ το ασημένιο πήρε ο Ρώσος Βλάντισλαβ Φρολόφ και το χάλκινο ο επίσης Γάλλος Λεσλί Ντζονέ.

    Η καταταξη στα 200 μ. ανδρών

    1. Μαρκ Ρακίλ (Γαλλία) 45.02 2. Βλάντισλαβ Φρολόφ (Ρωσία) 45.09 3. Λεσλί Ντζονέ (Γαλλία) 45.40 4. Ντάνιελ Νταμπρόβσκι (Πολωνία) 45.56 5. Αντρέα Μπαρμπέρι (Ιταλία) 45.70 6. Τιμ Μπέντζαμιν (Βρετανία) 45.89 7. Ράφαλ Βιερουζέφσκι (Πολωνία) 45.97 8. Δημήτρης Ρέγας (Ελλάδα) 46.23

    Οι υπόλοιποι τελικοί

    20.000 μ. βάδην

    1. Ρίτα Τουράβα (Λευκορωσία) 1.27.08 2. Ολγα Κανίσκινα (Ρωσία) 1.28.35 3. Ελίζα Ριγκάουντο (Ιταλία) 1.28.37 4. Κίρστι ΠΛάτζερ (Νορβηγία) 1.28.45 5. Κλαούντια Στεφ (Ρουμανία) 1.29.27 6. Σαμπίν Ζίμερ (Γερμανία) 1.29.56 7. Σίλβια Κορζενιόφσκα (Πολωνία) 1.30.31 8. Βέρα Σάντος (Πορτογαλία) 1.30.41

    1.500μ.

    1. Μεχντί Μπααλά (Γαλλία) 3.39.02 2. Ιβάν Χέσκο (Ουκρανία) 3.39.50 3. Χουάν Κάρλος Χιγκέρο (Ισπανία) 3.39.62 4. Αρτούρο Κασάδο (Ισπανία) 3.40.86 5. Σέρχιο Γκαγιάρδο (Ισπανία) 3.41.24 6. Αντι Μπέϊντλι (Βρετανία) 3.42.31 7. Κριστιαν Ομπριστ (Ιταλία) 3.42.59 8. Λιάμ Ρίιλι (Ιρλανδία) 3.42.65

    100μ. γυναικών

    1. Κιμ Γκιβέρτ (Βέλγιο) 11.06 2. Εκατερίνα Γκριγκορίεβα (Ρωσία) 11.22 3. Ιρίνα Καμπάροβα (Ρωσία) 11.22 4. Τζόις Μαντουάκα (Βρετανία) 11.24 5. Γιούλια Γκούτστσινα (Ρωσία) 11.31 6. Γιούλια Νεστερένκο (Λευκορωσία) 11.34 7. Σιλβιάν Φελίξ (Γαλλία) 11.40 8. Ντάρια Ονίσκο (Πολωνία) 11.43

    Ύψος ανδρών 1. Αντρέι Σίλνοφ (Ρωσία) 2.36μ 2. Τόμας Γιάνκου (Τσεχία) 2.34μ 3. Στέφαν Χολμ (Σουηδία) 2.34μ 4. Λίνους Τόρνμπλαντ (Σουηδία) 2.34μ 5. Γιάροσλαβ Ριμπακόφ (Ρωσία) 2.30μ 6. Νίκι Πάλι (Ισραήλ) 2.27μ 6. Νίκολα Τσιότι (Ιταλία) 2.27μ 6. Σβάτοσλαβ Τον (Τσεχία) 2.27μ

    Ακοντισμός ανδρών

    1. Αντρέας Τόρκιλντσεν (Νορβηγία)88.78μ 2. Τέρο Πιτκαμάκι (Φινλανδία) 86.44μ 3. Γιαν Ζελέζνι (Τσεχία) 85.92μ 4. Βαντίμ Βασιλέφσκις (Λετονία) 83.21μ 5. Αϊναρς Κόβαλς (Λετονία) 81.65μ 6. Πέτερ Εσενβάιν (Γερμανία) 81.11μ 7. Στέφαν Μέλερ (Ελβετία) 80.87μ 8. Αλεξάντρ Ιβάνοφ (Ρωσία) 80.09μ

    [05] Αργυρό μετάλλιο η Χαλκιά

    9/8/2006 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο, ασημένιο και αυτό, πρόσθεσε η Φανή Χαλκιά στην σημερινή συγκομιδή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Γκέτεμποργκ. Η "Χρυσή" Ολυμπιονίκης της Αθήνας έκανε πολύ γρήγορο ξεκίνημα στην κούρσα της και πέρασε πρώτη όλα τα εμπόδια, όμως στο τελευταίο από αυτά έχασε τον βηματισμό της και κατά συνέπεια την φόρα της στην τελική ευθεία. Αποτέλεσμα ήταν η ρωσίδα, Εβγκένια Ισάκοβα να την περάσει στα τελευταία μέτρα και να πάρει την πρώτη θέση με επίδοση 53.93. Ο χρόνος της Χαλκιά ήταν 54.02, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Τατιάνα Τέρετσουκ Αντίποβα από την Ουκρανία με 54.55. Με το μετάλλιο της Χαλκιά ο ελληνικός απολογισμός φτάσει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει φτάσει στα 17 μετάλλια, εκ των οποίων 6 χρυσά, 3 ασημένια και 8 χάλκινα.

    Η κατάταξη των 400 μ. με εμπόδια

    1. Εβγκενία Ισάκοβα (Ρωσία) 53.93 2. Φανή Χαλκιά (Ελλάδα) 54.02 3. Τατιάνα Τέρεντσουκ-Αντιπόβα (Ουκρανία) 54.55 4. Κλαούντια Μαρξ (Γερμανία) 54.99 5. Ναταλία Ιβάνοβα (Ρωσία) 55.04 6. Αννα Γέσιεν (Πολωνία) 55.16 7. Τάσα Ντένβερς-Σμιθ (Βρετανία) 55.56 8. Αναστάσια Ράμπτσενιουκ (Ουκρανία) 55.74

    [06] "Ασημένια" η Δεβετζή

    9/8/2006 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε έναν εκπληκτικό τελικό με αγωνία μέχρι το τελευταίο άλμα η Χρυσοπηγή Δεβετζή επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό της ως αθλήτρια παγκοσμίου επιπέδου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 15.05 μ. Η Ελληνίδα άλτρια του τριπλούν, έκανε την επίδοση που της έδωσε το μετάλλιο στο πρώτο της άλμα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο για να χάσει το χρυσό μετάλλιο. Υπαίτια για αυτό ήταν φυσικά η Τατιάνα Λεμπέντεβα που στο προτελευταίο άλμα του τελικού έκανε 15.15. και πέρασε πρώτη, πραγματοποιώντας μάλιστα ρεκόρ αγώνων. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Αννα Πιάτικ από την Ρωσία με άλμα στα 15.02μ, επίδοση που σημείωσε επίσης στην τελευτάια της προσπάθεια.

    Η κατάταξη του τριπλούν γυναικών

    1. Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία) 15.15μ 2. Πηγή Δεβετζή (Ελλάδα) 15.05μ 3. Αννα Πιάτικ (Ρωσία) 15.02μ 4. Ολγα Σαλαντούχα (Ουκρανία) 14.38μ 5. Ολέσια Μπουφάλοβα (Ρωσία) 14.23μ 6. Τερέζα Μαρίνοβα (Βουλγαρία) 14.20μ 7. Αντελίνα Γκαβρίλα (Ρουμανία) 14.19μ 8. Ναταλία Σαφρόνοβα (Λευκορωσία) 14.13μ

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βήμα πρόκρισης η ΑΕΚ

    9/8/2006 11:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ΑΕΚ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα "απέδρασε" απο την Σκωτία και με το 2-1 έβαλε στις αποσκευές της ένα σημαντικό "αναμνηστικό" πρόκρισης. Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Ένωση ατύχησε σε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος και βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά κατάφερε και γύρισε ολοκληρωτικά το ματς και πήρε αυτό που ήθελε. Την αρχή έκανε ο Καπετάνος με την εκπληκτική κεφαλιά που έπιασε στο 89' και έκανε το 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος με μακρινό σουτ και αφού η μπάλα κόντραρε σε έναν Σκωτσέζο αμυντικό, ολοκλήρωσε την μεγάλη νίκη της ΑΕΚ.

    [08] Παράξενα

    Extreme γιαγιά σε εναέριες περιπέτειες

    9/8/2006 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με ένα εναλλακτικό τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει τα ενενηκοστά της γενέθλια μία Βρετανίδα. Η εν λόγω γιαγιά διάλεξε να μπει στη δέκατη δεκαετία της ζωής της όχι με ένα ακόμα συνηθισμένο πάρτι γενεθλίων, αλλά κάνοντας sky diving. Η ατρόμητη Mary Armstrong τόλμησε να πέσει από το αεροπλάνο στα 12000 πόδια και πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση για 30'' προτού το αλεξίπτωτό της να ανοίξει στα 6000 πόδια πάνω από την περιοχή Ashford, του Kent, στα νοτιανατολικά της χώρας. Για την ιπτάμενη-γιαγιά, αν και εορταστική αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που έκανε sky diving, αλλά αισίως η τέταρτη. Εξάλλου, η ίδια δήλωσε για ακόμη φορά ενθουσιασμένη και ήδη ανυπομονεί για την επόμενη βόλτα της στους αιθέρες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 August 2006 - 20:50:32 UTC