Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπαντωνίου: "Ενοχοποίηση απόψεων"
  • [02] Επαφές Καραμανλή
  • [03] Ανάκληση καφετιέρας
  • [04] Πεζογέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Μηνύσεις για τις διοξίνες
  • [06] Εφέτης ανακριτής στην υπόθεση Άλεξ
  • [07] Θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών ο Κάρολος;
  • [08] Σε πύρινο κλοιό η βόρεια Ισπανία
  • [09] Θα επεκταθούν οι επιχειρήσεις
  • [10] Επιτυχημένη εξαγορά
  • [11] Τέλος ο Ζε Ρομπέρτο
  • [12] ΠΑΟ: "Φανέλα τίτλου"
  • [13] Έλεγχος ντόπινγκ στην Εθνική
  • [14] Αποσύρθηκε ο Ρεντζιάς
  • [15] Στα προημιτελικά Γκούσης, Σαρρής
  • [16] Φουλάρει για χρυσό η Χαλκιά
  • [17] Όραμα πρόκρισης η ΑΕΚ
  • [18] "Καλοβλέπει" Αντριάνο η Μάντσεστερ

    [01] Πολιτική

    "Αναγκαία κίνηση" η αποπομπή

    Γ. Παπαντωνίου: "Ενοχοποίηση απόψεων"

    9/8/2006 6:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Για ενοχοποίηση των απόψεων του, που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα, μίλησε ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφορικά με την αποπομπή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος επιστρέφοντας από τη Σύρο, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου πρόσθεσε, ότι παραμένει συνεπής με την οικονομική πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1993-2004 . Κριτική στο Γιάννο Παπαντωνίου, που βγήκε εκτός κομματικής γραμμής για το θέμα της Εμπορικής άσκησαν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ειδικότερα μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε, ότι δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση, πλήττουν την αξιοπιστία του κόμματος. Με δηλώσεις της στο σταθμό, η Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε ορθή την απόφαση Παπανδρέου για την αποπομπή Παπαντωνίου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash χαρακτήρισε αναγκαία κίνηση από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την αποπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κ.Ο. του κόμματος.

    "Η κακοφωνία δεν είναι χρήσιμη"

    Όπως επισήμανε ο κ. Αθανασάκης υπήρξε μια αμφισβήτηση, δημόσια, μιας θέσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει διατυπωθεί δια των αρμοδίων οργάνων του και του προέδρου του, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση. "Κάθε στέλεχος έχει δικαίωμα προφανώς να έχει την άποψή του και να έχει μια διαφορετική άποψη. Η ανταλλαγή απόψεων στο Κίνημά μας δεν μπορεί να γίνεται πρωτογενώς δια του Τύπου. Υπάρχουν διαδικασίες. Θα μπορούσαν να τεθούν τα θέματα και να έχουν συζητηθεί. Δεν έγιναν αυτά", ανέφερε χαρακτηριστικά".

    "Η πολυφωνία δεν είναι κακό, εφ' όσον μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ορθότερων θέσεων. Η κακοφωνία δεν είναι χρήσιμη", συμπλήρωσε ο κ Αθανασάκης.

    Σχολιάζοντας την αποπομπή Παπαντωνίου, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε, ότι το ΠΑΣΟΚ στερείται προτάσεων, θέσεων και πολιτικού πλαισίου.

    Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος επεσήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν καθημερινά, ότι δεν αντέχουν να ακούν διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέει ο εκάστοτε αρχηγός τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκτός Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπαντωνίου

    [02] Πολιτική

    Με Λιάπη και Ζαγορίτη

    Επαφές Καραμανλή

    9/8/2006 11:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 3:35:26 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης, σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο οι αστικές συγκοινωνίες, αλλά και η λειτουργία των αεροδρομίων, την οποία ο Υπουργός Mεταφορών χαρακτήρισε άψογη, παρά την αυξημένη κίνηση λόγω της τουριστικής περιόδου. Επίσης ο κ. Λιάπης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τα έργα υποδομής στον τομέα των σιδηροδρόμων και για τις απορροφήσεις των κοινοτικών κονδυλίων, εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, με κύριο θέμα συζήτησης τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό το γεγονός ότι η κυβέρνηση εργάζεται με προοπτική τετραετίας για να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται η κυβέρνηση και η ΝΔ τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη την περίοδο της ΔΕΘ ο Γραμματέας της ΝΔ είπε πως δεν υπάρχει φόβος, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σειρά μέτρων για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, ενώ θα εξαγγείλει πολιτικές για την οικονομία και για τους πολίτες που έχουν αυξημένες ανάγκες.

    Ικανοποίηση Ζαγορίτη για πορεία υποψηφίων της ΝΔ

    Για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία των υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ, τόνισε ότι, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ για τους πιθανούς "αντάρτες" είπε ότι "πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν". "Οι αντάρτες αντιμετωπίζονται. Τα προβλήματα, αυτή τη φορά, είναι λιγότερα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και λιγότερα από αυτά που αντιμετωπίζουν άλλες πολιτικές δυνάμεις", είπε.

    Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαγραφές για τους αντάρτες, ο Γραμματέας της ΝΔ είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά θα εκπέσουν από τα τυχόν αξιώματα που κατέχουν στο κόμμα.

    Για την υπερνομαρχία Αθηνών, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της υποψηφιότητας του Θόδωρου Κατριβάνου, λέγοντας ότι αν και τότε οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι υπολείπεται του αντιπάλου του κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, τελικά κέρδισε τις εκλογές.

    Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Γιάννου Παπαντωνίου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι "είναι θέμα εσωτερικό του κόμματος και δεν θα ήθελα να σχολιάσω θέματα εσωτερικής υφής του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στερείται προτάσεων και θέσεων, στερείται πολιτικής και πλαισίου".

    [03] Κοινωνία

    Από την εταιρεία Πέρλα

    Ανάκληση καφετιέρας

    9/8/2006 5:50:00 μμ

    Ανακαλείται εθελοντικά από την εταιρία Πέρλα ΑΕ ηλεκτρική καφετιέρα μοντέλο GTM 116. Η ανάκληση αφορά 1.226 τεμάχια που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας και έχουν διατεθεί από την εταιρία ως τον Ιούνιο του 2004. Σε έλεγχο διαπιστώθηκε απόκλιση της συσκευής από τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας σε έξι σημεία και υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για τον χρήστη. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος. Τα προϊόντα αποσύρθηκαν, ενώ όσοι καταναλωτές έχουν την καφετιέρα καλό είναι να μην την χρησιμοποιούν και να επικοινωνήσουν με το κατάστημα από όπου την αγόρασαν ή με την εταιρεία για πληροφορίες σχετικά με την αντικατάσταση της.

    [04] Κοινωνία

    Δόθηκε στο κοινό

    Πεζογέφυρα στο λιμάνι του Πειραιά

    9/8/2006 4:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    "Ανάσα" για τους χιλιάδες επιβάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί η υπερυψωμένη πεζογέφυρα που παρέδωσε σήμερα στο κοινό ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και η οποία ξεκινά από την είσοδο του ηλεκτρικού - Σταθμός ΗΣΑΠ - και καταλήγει στις προβλήτες της Ακτής Τζελέπη. Η πεζογέφυρα εξασφαλίζει άνετη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση των ταξιδιωτών προς τον προβλήτα του λιμανιού, ενώ αλλάζει τη μορφή του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η ανισόπεδη αυτή σύνδεση του χώρου του λιμανιού με τον ιστό της πόλης και τους σταθμούς των διαφόρων μέσων μαζικής μεταφοράς (ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ κλπ), έχει άνοιγμα 40 μέτρων και βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων ώστε να επιτρέπει τη διέλευση και μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων. Για την εξυπηρέτηση του κοινού έχουν προβλεφθεί μηχανικά μέσα (κυλιόμενες σκάλες) και ανελκυστήρες για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ΑΜΚ). Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην ομιλία του τόνισε ότι κερδήθηκε ένα ακόμα στοίχημα και τη χαρακτήρισε ως κόσμημα για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι τα έργα, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χρηματοδοτεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, θα μετατρέψουν την πόλη σε ένα λειτουργικό και σύγχρονο λιμάνι.

    Τα έργα που ετοιμάζει να παραδώσει στο κοινό ο ΟΛΠ - εκτός από την πεζογέφυρα- είναι:

    Το Εκθεσιακό Κέντρο των 60 στρεμμάτων. Το νέο κτίριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο θα εγκαινιαστεί τον άλλο μήνα και θα φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Και το μεγάλο έργο της Δραπετσώνας, που θα δώσει διέξοδο στους όμορους δήμους, εκτός από το δήμο του Πειραιά, στο δήμο της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

    [05] Κοινωνία

    Από τους κατοίκους των γύρω περιοχών

    Μηνύσεις για τις διοξίνες

    9/8/2006 1:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 4:12:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Την έντονη αντίδραση των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται κοντά στη χωματερή των Ταγαράδων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 100 κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής και των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης, ζητούν με μήνυσή τους την απόδοση ευθυνών στους αρμόδιους διαχείρισης της χωματερής των Ταγαράδων, για τις συγκεντρώσεις διοξινών πάνω από τα ανώτατα όρια σε δείγματα γάλακτος και πουλερικών. Η μήνυση στρέφεται και κατά εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , που όπως υποστηρίζουν, αδράνησαν ως προς την άμεση λήψη μέτρων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙΠΕΧΩ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας σε ότι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση που προήλθε από την πυρκαγιά στη χωματερή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από τις μετρήσεις που έγιναν από 24 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου 2006 στις περιοχές Βασιλικών, Ταγαράδων, Καλαμαριάς, Σχολαρίου, Αγίου Παύλου, Αγίας Παρασκευής και Πανοράματος, οι μέσες ημερήσιες τιμές συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων κυμάνθηκαν σε γενικές γραμμές κάτω από το όριο των 50μg/κ.μ. Σύμφωνα με τη ΔΙΠΕΧΩ της Περιφέρειας "σχετικά μικρές υπερβάσεις που εμφανίζονται στους σταθμούς γύρω από την πληγείσα περιοχή δεν μπορούν να αξιολογηθούν, διότι δεν υπήρχαν μετρήσεις πριν από την πυρκαγιά στο χώρο ελεγχόμενης διάθεσης απορριμμάτων των Ταγαράδων, απ όπου να προκύπτει ότι οι υπερβάσεις αυτές οφείλονται σε μεταφορά ρύπανσης από την πυρκαγιά στους Ταγαράδες ή είναι τοπικό φαινόμενο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διοξίνες "έφερε" η φωτιά στους Ταγαράδες

    [06] Κοινωνία

    "Πρείπλοκη" και "σκοτεινή" η υπόθεση

    Εφέτης ανακριτής στην υπόθεση Άλεξ

    9/8/2006 5:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη σύγκληση εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου της ολομέλειας εφετών Θεσσαλονίκης για να αποφασιστεί η ανάθεση ή όχι σε εφέτη ειδικό ανακριτή της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς. Στην παραγγελία του, προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ Σανιδάς χαρακτηρίζει την υπόθεση αρκετά περίπλοκη και σκοτεινή. Εξάλλου, όπως σημειώνει ακόμα δεν έχει βρεθεί το πτώμα , οι καταθέσεις των ανηλίκων είναι αντιφατικές και φαίνεται να είναι απότοκες καθοδήγησης τρίτων ατόμων, που επιδιώκουν να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα που σχετίζουν την θανάτωση του μικρού ακόμα και με παιδεραστία.

    [07] Κόσμος

    Τρεις συλλήψεις από τη βρετανική Αστυνομία

    Θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών ο Κάρολος;

    9/8/2006 4:54:00 μμ

    Πηγή: BBC- NET

    Ένα νέο σκάνδαλο υπολκλοπών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου (Clarence House) ερευνά η βρετανική Αστυνομία. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μαγνητοφωνημένοι τηλεφωνικοί διάλογοι, μεταφέρθηκαν μέσω ηχητικών μηνυμάτων σε τηλέφωνα άσχετων ιδιωτών. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες μελών του προσωπικού και ήδη συνελήφθησαν τρεις άνδρες 35, 48 και 50 στο δυτικό Λονδίνο. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε γραφεία εταιριών στιυς περιοχές Γουάπιν, Σάτον και Τσέλσι. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες μετά την ανάκριση των τριών συλληφθέντων, μόνο ένας, ο 50χρονος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, την υπόθεση χειρίζεται το αντιτρομοκρατικό τμήμα, ενώ οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες. Αυτό, που εξετάζεται πλέον πέρα από το ποιοι κρύβονται πίσω από τις υποκλοπές είναι και το αν παρακολουθούνταν οι συνομιλίες και άλλων δημοσίων προσώπων.

    Για τον πρίγκιπα Κάρολο, οι υποκλοπές δεν είναι κάτι καινούριο.

    Πριν να παντρευτεί με την τωρινή σύζυγό του Καμίλα, προσωπική τους συνομιλία είχε δει το φως της δημοσιότητας.

    Θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών υπήρξε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

    [08] Κόσμος

    Σε εξέλιξη 110 εστίες

    Σε πύρινο κλοιό η βόρεια Ισπανία

    9/8/2006 12:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 1:44:37 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τεράστιες εστίες πυρκαγιών ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας, περιοχή στην οποία από την Παρασκευή έχουν ξεσπάσει φωτιές, οι οποίες είναι έργο εμπρηστών. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης από τις 110 εστίες 67 είναι εκτός ελέγχου ελέγχου. Μάχη να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικίες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί πόσα στρέμματα έχουν καεί από τις φωτιές που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Περισσότεροι από 1.200 στρατιώτες εστάλησαν στην περιοχή, κυρίως για να συντονίσουν την απομάκρυνση των κατοίκων και να αποτρέψουν το έργο των εμπρηστών. Πέντε ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ο ένας από τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος.

    [09] Μ. Ανατολή

    Των Ισραηλινών στο Λίβανο

    Θα επεκταθούν οι επιχειρήσεις

    9/8/2006 7:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 7:46:59 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Την ώρα, που τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα προς τη Νέα Υόρκη, με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία επί ενός σχεδίου απόφασης του ΟΗΕ για επίλυση της κρίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ έδινε το "πράσινο φως" για επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων, στο Λίβανο, μέχρι τον ποταμό Λιτάνι, σε ακτίνα τουλάχιστον 20 χλμ εντός του λιβανικού εδάφους. Μάλιστα, όπως δήλωσε το μέλος του ισραηλινού Συμβουλίου Ασφαλείας, Έλι Γισάι, η χώρα του εκτιμά ότι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για ακόμη ένα μήνα. Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Όπως μετέδωσαν τα αραβόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα, Αλ Αραμπίγια και Αλ Τζαζίρα, 11 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, την Τετάρτη, πληροφορία, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Ισραήλ. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιθέσεις, της Τετάρτης, εναντίον του παλαιστινιακού καταυλισμού Άιν Ελ Χίλουα και την πόλη Μασγκάρα, ενώ μαζικοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στην Άκκαρ, του βορείου Λιβάνου. Πέντε ρουκέτες της Χεζμπολάχ έπεσαν κοντά σε παλαιστινιακά χωριά της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προς τροποποίηση το σχέδιο;

    "Ναι" στην επέκταση

    [10] Οικονομία

    Στο 71,97% το μετοχικό κεφάλαιο

    Επιτυχημένη εξαγορά

    9/8/2006 9:40:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μέλος του ομίλου της Credit Agricole είναι η Eμπορική, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, που είχε υποβάλλει για την εξαγορά της. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το πρωί της Τετάρτης στην δημοσιότητα η γαλλική τράπεζα, με την εκκαθάριση της μεταβίβασης, η συνολική συμμετοχή της Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής θα ανέρχεται σε 71,97%. Η ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης και η εκκαθάριση της μεταβίβασης των μετοχών της Εμπορικής, οι οποίες προσφέρθηκαν εγκύρως μέχρι τις 7 Αυγούστου 2006, αναμένεται να λάβει χώρα στις 16 Αυγούστου 2006. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εγκρίνει την απόκτηση ελέγχου της Εμπορικής από την Credit Agricole S.A., σύμφωνα με το Ν. 2076/1992. Η δημόσια πρόταση γνωστοποιήθηκε με τη συνοπτική διαδικασία στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της το αργότερο μέχρι τις 21 Αυγούστου 2006.

    Συγκεκριμένα:

    1.300 μέτοχοι της Εμπορικής, οι οποίοι κατέχουν συνολικά 69.574.826 μετοχές αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση μέχρι και τη λήξη της περιόδου αποδοχής στις 7 Αυγούστου 2006, αντιπροσωπεύοντας περίπου 52,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Σε συνδυασμό με την άμεση συμμετοχή της Credit Agricole S.A. που ανέρχεται σε 25.702.456 μετοχές (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 14.002.359 μετοχές, οι οποίες αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς από την ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης μέχρι σήμερα), και οι οποίες αντιπροσωπεύουν 19,41% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, το ποσοστό της Cr?dit Agricole S.A. στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής θα ανέλθει με την εκκαθάριση της μεταβίβασης στο 71,97%

    Σε δηλώσεις του ο Rene Carron, πρόεδρος της Credit Agricole εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της δημοσίας πρότασης για την Εμπορική και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση και όλους τους άλλους μετόχους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προσφέροντας τις μετοχές τους στη δημόσια πρόταση.

    Από την πλευρά του, ο Georges Pauget, διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole τόνισε ότι "στρατηγικά, αυτή η εξαγορά συνάδει απόλυτα με τους στόχους μας, καθώς μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τη γεωγραφική μας παρουσία και μας δίνει πρόσβαση σε μια αναπτυσσόμενη αγορά και σε μια ταχέως εξελισσόμενη περιοχή. Επιπλέον, συνάδει με όλα τα χρηματοοικονομικά μας κριτήρια στα πλαίσια των εξαγορών. Θα επικεντρωθούμε τώρα στην εξέλιξη των διαδικασιών λειτουργίας της Εμπορικής, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνου,της προώθησης προϊόντων και της διαχείρισης πελατών καθώς και στις σχέσεις με τους εργαζόμενους και στην εκπαίδευση τους, σύμφωνα με τη βέλτιστη πρακτική της Credit Agricole".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση για την Εμπορική

    Συνέντευξη Τύπου για την Εμπορική

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος ο Ζε Ρομπέρτο

    9/8/2006 6:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η αργοπορία του Ζε Ρομπέρτο στην θετική ή αρνητική απάντησή του στον Ολυμπιακό, είναι όπως φαίνεται το στοιχείο που οδηγεί το μεγάλο "σίριαλ" του καλοκαιριού σε ένα άδοξο τέλος. Η διοίκηση της Πειραϊκής ΠΑΕ με σημερινή της ανακοίνωση απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, τονίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένη να εμπλακεί περισσότερο σε αυτή την διαδικασία αναμονής.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    "Αναφορικά με το θέμα της ενδεχόμενης μεταγραφής του Ζε Ρομπέρτο η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα ήθελε να ενημερώσει τους φιλάθλους της ομάδας ότι από την πλευρά της έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη και ιδιαίτερα καλή οικονομικά πρόταση στον παίκτη. Εκείνος ωστόσο δεν έχει απαντήσει ακόμα επειδή εξετάζει προσφορές και από άλλους συλλόγους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία και αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: "Φανέλα τίτλου"

    9/8/2006 4:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 5:07:10 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αποθέωση από 200 και πλέον φιλάθλους της ομάδας γνώρισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και πέντε ακόμα παίκτης του Παναθηναϊκού, στο εμπορικό κέντρο "The Mall", όπου παρουσιάστηκε η επίσημη φανέλα της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο νέος αρχηγός των "πράσινων" στις δηλώσεις του μίλησε για... φανέλα τίτλου: "Ελπίζω μ αυτή τη φανέλα να πανηγυρίσουμε τον τίτλο", είπε χαρακτηριστικά ο "Παπ". Ο Γιάννης Γκούμας με τη σειρά του υπογράμμισε: "Είμαστε συγκεντρωμένοι για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου μας για να το επιτύχουμε και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε γι αυτή. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε θα σημαίνει ότι δεν έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία" κι όσο για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας πρόσθεσε: "Οι καλοί παίκτες πάντα έχουν θέση σε μια ομάδα και πιστεύω ότι μέσα από τα παιχνίδια θα δέσουμε και θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο". Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο Μίκαελ Αντονσον, ο Φάνης Γκέκας και ο Βαγγέλης Μάντζιος.

    Ο γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Παρθενόπουλος, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με την εταιρία, η οποία αποτελεί τον επίσημο προμηθευτή αθλητικού υλικού των πρασίνων τα τελευταία δέκα χρόνια. "Έχουμε 10ετή συνεργασία με την Adidas, η οποία ντύνει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι καινοτόμο στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η τρίτη φανέλα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο σε ειδική τιμή", τόνισε χαρακτηριστικά.

    [13] Μπάσκετ

    Έλεγχος ντόπινγκ στην Εθνική

    9/8/2006 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα μερικών ημερών η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ. Η WADA πραγματοποίησε αιφνίδια επίσκεψη στο ξενοδοχείο που διαμένει η ελληνική αποστολή στην Κίνα και σε έλεγχο υποβλήθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης και Νίκος Ζήσης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο προηγούμενος έλεγχος από τον διεθνή φορέα του αντι-ντόπινγκ στην ελληνική ομάδα, ήταν μόλις πριν μερικές ημέρες την δεύτερη ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις, όταν οκτώ Έλληνες καλαθοσφαιριστές είχαν κληθεί να δώσουν δείγμα για έλεγχο.

    Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της Εθνικής ανδρών στο γήπεδο «Ναντζίινγκ Αρίνα», όπου θα διεξαχθούν και οι αγώνες του Α ομίλου του 2ου τουρνουά «Stankovic Continental Cup». Μετά την προπόνηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, έφτασε στο γήπεδο, η αποστολή της Εθνικής Κίνας και ο Βασίλης Σπανούλης με τον Γιάο Μίνγκ, είχαν την πρώτη γνωριμία και χειραψία τους, ενώ οι δυο συμπαίκτες των Χιούστον Ρόκετς, φωτογραφήθηκαν και αλληλοευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στην προσπάθεια διάκρισης των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Κίνας, στο προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

    Συνάντηση και ολιγόλεπτη συζήτηση είχαν και οι προπονητές των δυο Εθνικών ομάδων, Παναγιώτης Γιαννάκης και Γιόνας Καζλάουσκας, καταλήγοντας στο κοινό συμπέρασμα ότι το «Μουντομπάσκετ» της Ιαπωνίας, θα έχει υψηλό επίπεδο ποιότητας και μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τις περισσότερες ομάδες. Ο πρώην προπονητής της ομάδας του Ολυμπιακού συζήτησε και με τους Έλληνες διεθνείς παίκτες, Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

    [14] Μπάσκετ

    Αποσύρθηκε ο Ρεντζιάς

    9/8/2006 2:18:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ευθύμης Ρεντζιάς. Αιτία οι πολλοί τραυματισμοί που το ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια που δεν του επέτρεπαν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του. Ο πρώην διεθνής σέντερ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του την απόφαση να αποχωρήσει από τα γήπεδα. "Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Έπειτα από 15 χρόνια ενασχόλησης μου με το επαγγελματικό μπάσκετ, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποχωρώ από την ενεργό δράση. Δυστυχώς η αποχώρηση μου αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε ιατρικούς λόγους, καθώς οι σοβαροί τραυματισμοί που με ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρύνει την σωματική μου υγεία σε τέτοιο βαθμό, ούτος ώστε η αγωνιστική μου κατάσταση να μην ανταποκρίνεται στις δικές μου απαιτήσεις, αλλά και στις προσδοκίες του φίλαθλου κόσμου" τονίζει χαρακτηριστικά ο Τρικαλινός, ο οποίος στη συνέχεια της ανακοίνωσης κάνει μια μικρή αναδρομή στην καριέρα του, ενώ ευχαριστεί, μεταξύ άλλων, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τις διοικήσεις, τους ανθρώπους και τους φιλάθλους των ομάδων, στις οποίες αγωνίστηκε, καθώς και την οικογένειά του και τους φίλους του "για την συμπαράσταση και την πίστη που μου δείξανε όλα αυτά τα χρόνια".

    Καταλήγοντας, ο πρώην παίκτης των Δαναού Τρικάλων, ΠΑΟΚ, Μπαρτσελόνα, Φιλαδέλφεια Σίξερς, Ούλκερ, Σιένα και Βαγιαδολίδ, ο οποίος το 1995 κατέκτησε με την Εθνική εφήβων το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, υπογραμμίζει: "Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να είχα την δυνατότητα να κλείσω την καριέρα μου, μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό, στην Ελλάδα και στην ομάδα που τόσο αγάπησα και υπηρέτησα, τον ΠΑΟΚ, όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία μου. Δυστυχώς, οι τραυματισμοί μου και η σωματική μου κατάσταση δεν μου το επιτρέπουν. Ευχαριστώ πολύ την διοίκηση και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια που καταβάλανε για να συνεργαστούμε. Νιώθω ότι κατά την διάρκεια της καριέρας μου δημιούργησα μόνο φίλους. Προσπάθησα να υπηρετήσω το άθλημα που αγάπησα με το μεγαλύτερο σεβασμό και την υψηλότερη αξιοπρέπεια. Η απόφαση μου να αποχωρήσω τώρα από την ενεργό δράση, επισφραγίζει την δέσμευση μου αυτή. Ο χώρος του αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ δεν θα αποτελέσει ποτέ παρελθόν για μένα. Θα συνεχίσω να τον υπηρετώ με τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά που με συνόδευσαν για όλη την διάρκεια της καριέρας μου".

    [15] Στα προημιτελικά Γκούσης, Σαρρής

    9/8/2006 2:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το παρών στους προημιτελικούς των 200μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Γκέτεμποργκ θα δώσει ο Τάσος Γκούσης. Ο Έλληνας Πρωταθλητής πήρε με άνεση το "εισιτήριο" για τους προημιτελικούς που θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στην 4η σειρά και με επίδοση 20.64, η οποία ήταν η τέταρτη καλύτερη των προκριματικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκούσης έχει ατομικό ρεκόρ 20.44, ενώ πλησίασε την καλύτερη εφετινή επίδοσή του, η οποία είναι 20.54. Εκεί θα αγωνιστεί και ο Παναγιώτης Σαρρής, αφού κατέλαβε την πέμπτη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά με 20.99 και πήρε το "εισιτήριο" της πρόκρισης βάσει χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλύτερη εφετινή επίδοση του Σαρρή είναι 20.80, (έχει ατομικό ρεκόρ 20.48) ενώ προκρίθηκε στους προημιτελικούς των 200μ. με την 24η επίδοση από τους 32 αθλητές που θα λάβουν μέρος. Αντίθετα, όσον αφορά την σφυροβολία, στον τελικό του αγωνίσματος δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 72,94 μέτρα και κατέλαβε τη δέκατη θέση στο β προκριματικό γκρουπ, μένοντας συνολικά 17ος, την ώρα που το "εισιτήριο" για τον τελικό της Παρασκευής πήραν 12 αθλητές.

    [16] Φουλάρει για χρυσό η Χαλκιά

    9/8/2006 1:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    H Φανή Χαλκιά προκρίθηκε στον τελικό των 400μ εμπόδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ (21.10), ενώ δεν τα κατάφερε η Χριστίνα Χαντζή που τελικά έμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ. Η Χαλκιά μετείχε στην 1η ημιτελική σειρά και με 54.57 τερμάτισε πρώτη παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό με την 3η καλύτερη επίδοση. Στο ίδιο αγώνισμα, έμεινε εκτός τελικού, η Χριστίνα Χαντζή, που πήρε την 7η θέση στην δική της ημιτελική σειρά με 57.31.Δεύτερη στη σειρά της ήταν η Γερμανίδα Κλαούντια Μαρξ με 54.80, τρίτη η Πολωνή Αννα Γέσιεν με 54.87 και 4η η Ουκρανή Αναστάσια Ράμπτσενιουκ με 55.25, που επίσης πέρασαν στον τελικό. Η Κύπρια Αντρι Σιάλου ήταν 6η με 55.75. Η Χαντζή με 57.31 τερμάτισε 7η στην 2η ημιτελική σειρά, ενώ πρώτη ήταν η Ρωσίδα Γεβγένια Ισάκοβα με 54.17, 2η η Ουκρανή Τατιάνα Τέρετσουκ-Αντιπόβα με 54.39, τρίτη η Βρετανίδα Τάσα Ντένβερς-Σμιθ με 55.14 και 4η η Ρωσίδα Ναταλία Ιβάνοβα με 55.34, που επίσης πήραν το εισιτήριο για τον τελικό. Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα και από τον Δημήτρη Ρέγα, ο οποίος πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό των 400μ. Ο Μυτιληνιός 20χρονος πρωταθλητής μας κατετάγη 4ος στην 1η ημιτελική σειρά με 45.60, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και πέρασε στον αυριανό τελικό (21.45) του αγωνίσματος. Πρώτος στη σειρά του ήταν ο Γάλλος Μαρκ Ρακίλ με 44.95.

    Στον τελικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο αφού κατετάγη όγδοος με άλμα στα 7,84μ. Μάλιστα ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μόλις ένα έγκυρο άλμα σε έξι προσπάθειες. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Στέργιος Νούσιος κατέλαβε την 12η θέση με επίδοση 7μ34 και δύο ακόμα άκυρα άλματα.

    Νικητής αναδείχθηκε ο Ιταλός Αντριου Χάου με 8μ20 και ακολούθησαν οι Ράδερφορντ (Μ.Βρετανία) 8μ13 και Λουκάσεβιτς (Ουκρανία) 8μ12. Η μεγάλη έκπληξη έγινε όμως στα ημιτελικά των 400μ. Ο νεαρός φοιτητής του πολυτεχνείου της Αθήνας, Δημήτρης Ρέγας συνέτριψε και πάλι το ατομικό του ρεκόρ, για δεύτερη μέρα και πέρασε στον μεγάλο τελικό. Σημείωσε επίδοση 45.60 έναντι 45.81 που είχε πετύχει στα προκριματικά και κατέλαβε την 4η θέση στη σειρά του. Στον μεγάλο τελικό της σφυροβολίας γυναικών, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου με βολή στα 67.95 κατέλαβε την 9η θέση. Εκτός τελικού έμεινε η Μαρούλα Παπαγεωργίου στον προκριματικό του άλματος σε ύψος με επίδοση 1μ83. Χθες ολοκληρώθηκε και το έπταθλο γυναικών, όπου η Αργυρώ Στρατάκη κατέλαβε τελικά την 9η θέση με 6.145 βαθμούς και η Βασιλική Δεληνικόλα την 20η με 5.799 βαθμούς.

    Ο Πορτογάλος Φράνσις Ομπικβέλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ των ανδρών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Γκέτεμποργκ. Ο Ομπικβέλου τερμάτισε σε 9.99, που είναι νέο ρεκόρ αγώνων, μπροστά από τον Ρώσο Αντρέι Γιεπίσιν που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και τον Σλοβένο Μάτιτς Οσοβνίκαρ που πήρε το χάλκινο. Οι Γιεπίσιν, Οσοβνικάρ με 10.10 και 10.14 αντίστοιχα, σημείωσαν νέα εθνικά ρεκόρ.

    Η Καρολίνα Κλουφτ διατήρησε τον ευρωπαϊκό τίτλο της στο έπταθλο, αφού πήρε και στο Γκέτεμποργκ, όπως και πριν από 4 χρόνια στο Μόναχο, την πρώτη θέση με 6.740 βαθμούς (με νέο ρεκόρ αγώνων), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ολλανδέζα Κάριν Ρούκστουλ με 6.423β και στην τρίτη την Γερμανίδα Λίλι Σβάρτσκοπφ με 6.420β.

    Οι οκτώ πρώτες στο έπταθλο:

    1. Καρολίνα Κλουφτ (Σουηδία) 6.740 βαθμοί

    2. Κάριν Ρούκστουλ (ΟΛλανδία) 6.423

    3. Λίλι Σβάρτσκοπφ (Γερμανία) 6.420

    4. Τζένιφερ Εσερ (Γερμανία) 6.376

    5. Λιουντμίλα Μπλόνσκα (Ουκρανία) 6.357

    6. Ναταλία Ντομπρίνσκα (Ουκρανία) 6.356

    7. Κέλι Σόθερτον (Βρετανία) 6.290

    8. Τζέσικα Ενίις (Βρετανία) 6.287

    9. Αργυρώ Στρατάκη (Ελλάδα) 6.145

    ...

    20. Βασιλική Δεληνικόλα (Ελλάδα) 5.799

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Όραμα πρόκρισης η ΑΕΚ

    9/8/2006 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/8/2006 1:58:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, όπου θα την δώσει το προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους, θα παραταχθεί η ΑΕΚ την Τετάρτη (21:45) κόντρα στην Χαρτς, στα πλαίσια του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. "Όραμα νίκης", δήλωσε την συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της "Ένωσης" Λορένθο Σέρα Φερέρ, δίνοντας το σύνθημα στους παίκτες του. Αγωνιστικά οι "κιτρινόμαυροι" θα είναι πανέτοιμοι, αφού μικροπροβλήματα τραυματισμών ξεπεράστηκαν και όλοι οι παίκτες είναι στα πλάνα του τεχνικού. Μοναδική εξαίρεση ο νεοαποκτηθείς παίκτης της "Ένωσης", Μαντούκα, αφού η μπλε κάρτα του άργηησε να σταλεί και ο ποδοσφαιριστής δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Τετάρτης, αλλά και στον επαναληπτικό στην Αθήνα.

    Σχήμα 4-4-2

    Ο Σέρα Φερέρ αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σορεντίνο, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Παουτάσο, Γεωργέα, (δεξιά και αριστερά) με κεντρικό δίδυμο τους Δέλλα και Τσιρίλο.

    Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Έμερσον Ίβιτς, (στον άξονα), Λαγός και Σέζαρ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Λυμπερόπουλος και Καπετάνος.

    Η αρχή το ήμισυ του παντός

    Στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο Σέρα Φερέρ μίλησε για "όραμα νίκης". "Το μυαλό μας είναι και στους δύο αγώνες, αλλά όποιος ξεκινήσει καλύτερα σίγουρα θα έχει περισσότερα οφέλη. Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της Χαρτς και τον τρόπο παιχνιδιού της. Πρόκειται για μία ομάδα που παίζει άμεσο ποδόσφαιρο, πολύ δυνατή στο ψηλό παιχνίδι, ενώ δεν της λείπει η ποιότητα στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα με σχετική ευκολία" ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε: "Εμείς τα γνωρίζουμε όλα αυτά και τις δυσκολίες που θ αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ξεκίνημα. Από κει και πέρα είμαστε πεπεισμένοι ότι στην αντεπίθεση μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά και να πετύχουμε κάποιο γκολ. Γνωρίζουμε πως θα χειριστούμε τον αγώνα και να ευχηθούμε να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας".

    Στη συνέχεια ο προπονητής της Ένωσης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Για το αν πιστεύει σε νίκη της ΑΕΚ μέσα στο Εδιμβούργο, απάντησε: "Οφείλουμε να έχουμε το όραμα της νίκης. Σίγουρα σεβόμαστε και τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση προς τον αντίπαλό μας κι επίσης γνωρίζουμε ότι οι έννοιες και οι αντιλήψεις του παιχνιδιού της Χαρτς είναι πολύ στέρεες. Αν, όμως, μας βγάλουν από το όραμα της νίκης νομίζω ότι θα ξεκινήσουμε πολύ άσχημα".

    Ο Λορένθο Φερέρ ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα: "Έχουν ξεπεραστεί τελείως κάποιοι τραυματισμοί βασικών ποδοσφαιριστών μας και μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκινήσουμε με μία ομάδα που θα απαρτίζεται από παίκτες που δουλεύουν μαζί από την αρχή της προετοιμασίας".

    Για λογαριασμό των παικτών της "Ένωσης" μίλησε ο αρχηγός, Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος τόνισε: "Νομίζω πως όλη αυτή τη περίοδο προετοιμαζόμαστε γι αυτά τα δύο παιχνίδια. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο πως η προετοιμασία μας ήταν σωστή και να πάρουμε την πρόκριση. Δεν ψάχνουμε δικαιολογία από το γεγονός ότι η Χαρτς έχει παραπάνω παιχνίδια. Εμείς έχουμε κάνει τη δική μας προετοιμασία και έχουμε δώσει τα δικά μας φιλικά παιχνίδια. Θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή. Θα πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα"

    Αναφέρθηκε και στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Τάκη Φύσσα: "Αντίπαλοι με τον Τάκη θα είμαστε μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά θα είμαστε και πάλι φίλοι".

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Καλοβλέπει" Αντριάνο η Μάντσεστερ

    9/8/2006 3:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμη να προσφέρει "γη και ύδωρ" είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ίντερ, προκειμένου να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό Αντριάνο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, τα οποία μάλιστα κάνουν λόγο πως οι "κόκκινοι" διάβολοι" θα κάνουν πρόταση της τάξεως των 42 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του 24χρονου στράικερ. Από τη στιγμή που ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ μεταγράφηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, η θέση του επιθετικού έμεινε κενή και ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπαθεί να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του. Έτσι σύμφωνα με τον ξένο τύπο, ο Σκωτσέζος τεχνικός τον βρήκε στο πρόσωπο του Αντριάνο τον οποίο και επιθυμεί διακαώς στο Όλντ Τράφορντ. Οι φημολογίες λένε πως η Μάντσεστερ είναι έτοιμη να προσφέρει το ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ στους "νερατζούρι". Μάλιστα, από την πλευρά της η Ίντερ φαίνεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά την συγκεκριμένη πρόταση. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και την απόφαση που περιμένει η Ίντερ από τη Γιουβέντους, όσον αφορά την απόκτηση του Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς. Αν η "μεγάλη Κυρία" πει το ναι και παραχωρήσει τον Σουηδό, τότε ανοίγει ο δρόμος για την μεταγραφή του Αντριάνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 August 2006 - 16:50:49 UTC