Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σταθερά στην ειρηνική επίλυση"
  • [02] Πτήση ζωής
  • [03] Νέες επιθέσεις στη Γάζα

    [01] Πολιτική

    Δηλώσεις στην Απογευματινή

    "Σταθερά στην ειρηνική επίλυση"

    29/7/2006 11:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συνεδριάσουν οι υπουργοί εξωτερικών των 25 με θέμα τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε αποκλειστική της δήλωση στην Απογευματινή, τόνισε, πως "η πρόσφατη αναζωπύρωση της βίας στη Μέση Ανατολή οφείλει να αφυπνίσει τα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας στην κατεύθυνση της άμεσης κατάπαυσης των εχθροπραξιών". "Η Ελλάδα είναι σταθερά προσανατολισμένη στο δρόμο της ειρηνικής επίλυσης των διεθνών διαφορών, για αυτό και από τις πρώτες μέρες της έντασης η θέσης της είναι ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός. Τα όπλα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στη διπλωματία", επεσήμανε η υπουργός Εξωτερικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βομβαρδισμοί και διπλωματία

    Άμεση κατάπαυση του πυρός

    [02] Κοινωνία

    Τον συνοδεύουν οι ευχές όλων μας

    Πτήση ζωής

    30/7/2006 10:44:00 πμ

    Πηγή: NET

    Ένα αγοράκι μόλις τρεισήμισι μηνών, μεταφέρθηκε το πρωί με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο Λονδίνο. Το μωρό πάσχει από καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στη χώρα μας. Την αεροδιακομιδή οργάνωσαν το ΕΚΑΒ και η Πολεμική Αεροπορία. Ο μικρούλης γεννήθηκε πρόωρα, στην 33η εβδομάδα της κύησης, με αναπνευστικά προβλήματα που προσωρινά αντιμετωπίσθηκαν. Σύντομα όμως διαπιστώθηκε ότι έχει καρδιακή δυσλειτουργία η οποία επηρεάζει και το αναπνευστικό. Έτσι κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο εξωτερικό. Το μωράκι έχει περάσει τις περίπου 100 μέρες της ζωής του μέσα σε νοσοκομεία.

    Το βρέφος θα εισαχθεί σε ειδικό κέντρο για τη συγγενή καρδιοπάθεια στο Λονδίνο, όπου θα γίνουν ειδικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι η αναγκαία χειρουργική επέμβαση για την περίπτωση του.

    [03] Μ. Ανατολή

    Δύο Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί

    Νέες επιθέσεις στη Γάζα

    30/7/2006 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μπορεί το επίκεντρο της έντασης να είναι ο Λίβανος, αλλά οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται αμείωτες και στα παλαιστινιακά εδάφη. Το βράδυ του Σαββάτου, στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους ενόπλους. Ο ένας ήταν ένας στρατιωτικός ηγέτης του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος "Ισλαμική Τζιχάντ" και ο άλλος μέλος των Ταξιαρχών των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, οργάνωση που συνδέεται με τη Φάταχ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των στρατιωτών και των ενόπλων. Αργότερα, ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε ένα πύραυλο στο σπίτι μέλους της οργάνωσης Χαμάς στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Παλαιστίνιοι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει το μέλος της παλαιστινιακής οργάνωσης να φύγει απο το σπίτι μισή ώρα πριν από τον βομβαρδισμό, αλλά θραύσματα γυαλιών και κομμάτια ξύλου τραυμάτισαν τον αδερφό και τη νύφη του, οι οποίοι βρίσκονται σε διπλανό κτήριο. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως το κτήριο ήταν αποθήκη όπλων. Λίγο αργότερα ισραηλινό μαχητικό εκτόξευσε πύραυλο σε δεύτερο σπίτι μέλους της Χαμας. Και σε αυτή την περίπτωση ο ισραηλινός στρατός είχε ειδοποιήσει για την επιχείρηση. Η οικογένεια του Παλαιστίνιου μαχητή πρόλαβε να εκκενώσει τον χώρο και να ενημερώσει τους γείτονες για το επικείμενο χτύπημα.

    Ζητά απελευθερωθούν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

    Οι ισραηλινές επιδρομές έγιναν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Παλαιστίνιου ηγέτη, Μαχμούντ Αμπάς με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ, στην Αλεξάνδρεια. Ο κ. Αμπάς τόνισε ότι η απελευθέρωση των Παλαιστίνιων, που κρατούνται σε διάφορες ισραηλινές φυλακές, δεν πρέπει να σχετίζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση με την απελευθέρωση του δεκανέα, Γιλάντ Σαλίτ. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης επεσήμανε, ότι οι διαβουλεύσεις με το Ισραήλ, για να αφεθεί ελεύθερος ένας αριθμός από τους κρατούμενους από το Ισραήλ Παλαιστίνιους, είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πριν απαχθεί ο Ισραηλινός δεκανέας.

    Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη, που επακολούθησαν της σύλληψης του δεκανέα, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι.

    Ο Παλαιστίνος Πρόεδρος τόνισε ότι δε θέλει να επαναληφθεί ό,τι έγινε πέρυσι, όταν αφέθηκαν ελεύθεροι 400 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι όμως είχαν σχεδόν εκτίσει τις ποινές τους. Ζήτησε κατά προτεραιότητα να αφεθούν ελεύθεροι γυναίκες και ανήλικοι, που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης ως και 20 ετών από ισραηλινά δικαστήρια.

    Εκτιμάται ότι σε διάφορες ισραηλινές φυλακές κρατούνται περίπου 10 χιλιάδες Παλαιστίνιοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 July 2006 - 8:50:11 UTC