Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση ομογενών στην Κεφαλονιά
  • [02] Στην Πάτρα η Μ. Γιαννάκου
  • [03] Παιδοψυχολόγος ασελγούσε σε ανήλικους
  • [04] Κόντρες για τη ΔΕΗ
  • [05] Παγκόσμιο συναπάντημα Ηπειρωτών
  • [06] Ισοπαλία και με την Σαουθάμπτον

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση ομογενών στην Κεφαλονιά

    29/7/2006 9:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ενδιαφέρον για επενδύσεις στις πατρίδες τους εκδηλώνουν οι ομογενείς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, οι οποίοι συμμετέχουν στο Συνέδριο Αποδήμων, που γίνεται στο Αργοστόλι. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στις αρετές των ομογενών και στη φωτεινή πορεία, που χάραξαν μέσα από πολλές δυσκολίες, τονίζοντας, πως "είναι ατέλειωτες οι οφειλές μας στους απόδημους". Στην ομιλία του, ο κ. Παπούλιας ανέφερε, πως "οι Έλληνες, όπως και κάθε άλλο έθνος και λαός, είναι φορείς ενός ιδιαίτερου ψυχισμού και πάθους. Αναζητώντας τα σύμβολα που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά του λαού μας, που μεταδίδουν και προβάλλουν την εθνική ιδιαιτερότητα, η Οδύσσεια αναδεικνύεται ως η αυθεντικότερη έκφραση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού".

    "Ο Οδυσσέας, είναι ο βαθύτερος εκφραστής της ψυχής ενός λαού, που από τις απαρχές της πορείας του, έχει την διαρκή ανάγκη της εξερεύνησης, της αέναης κίνησης στον ασύνορο χώρο, που με παρρησία επιζητά την γνωριμία με το ξένο", είπε ο κ. Παπούλιας.

    Επίσης, αναφερόμενος στους ομογενείς, δήλωσε, πως "έχουν την δική τους μακρά και σημαντική ιστορία. Ιστορία που την χαράξατε και την χαράσσετε μέσα από δυσκολίες, πίκρες, πάντα όμως με μία μεγάλη αρετή: Το πάθος για δημιουργία και την αγάπη προς τη μητέρα πατρίδα, χωρίς ουδέποτε η αγάπη αυτή να λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι στην υιοθετημένη δεύτερη πατρίδα".

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, Απόστολος Αγγούριας, ευχήθηκε "πάντα η πατρίδα να μας δέχεται, όπως την δεχόμαστε και εμείς στην αγκαλιά μας και ποτέ δεν την ξεχνάμε".

    [02] Κοινωνία

    Δορυφορική συνομιλία

    Στην Πάτρα η Μ. Γιαννάκου

    29/7/2006 10:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μία καταπληκτική, όπως τη χαρακτήρισε η ίδια, εμπειρία, είχε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία συνομίλησε με τον αστροναύτη Τόμας Ράιτερ, που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η συνομιλία έλαβε χώρα σε εκδήλωση που έγινε στο Ρίο, στο πλαίσιο της διαστημικής κατασκήνωσης "ESA Space Camp 2006" που φιλοξενείται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η υπουργός Παιδείας και δύο από τα 150 παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, μέσω δορυφορικής σύνδεσης με τον αστροναύτη, με αφορμή την "ημέρα Αστροναυτών" και της διαστημικής κατασκήνωσης. Ο αστροναύτης καλημέρισε την κα. Γιαννάκου και την Ελλάδα, μέσω του ερασιτεχνικού ραδιοσταθμού που βρίσκεται στο διαστημικό σταθμό. "Η εμπειρία είναι καταπληκτική, πολύ περισσότερο, επειδή έγινε με σύστημα ραδιοερασιτεχνών" είπε η κα. Γιαννάκου, η οποία υπέβαλλε στον αστροναύτη δύο ερωτήσεις.

    Θα αφαιρεθεί ο αμίαντος από όλα τα σχολικά κτήρια

    Η πρώτη ήταν τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στα παιδιά της κατασκήνωσης και η δεύτερη εάν η εμπειρία από την παραμονή του στο σταθμό μπορεί να βοηθήσει στην επιστήμη και την έρευνα, μέσω θεσμοθετημένων ερευνητικών κέντρων των πανεπιστημίων, που επεξεργάζονται τα στοιχεία που αποστέλλονται. Στην απάντησή του ο Τόμας Ρεϊτερ τόνισε ότι ειδικά για την επιστήμη και την έρευνα, είναι σημαντικές οι παρατηρήσεις που γίνονται πάνω σε θέματα βιολογίας, ιατρικής και γενικότερης έρευνας.

    Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Πάτρα, η υπουργός Παιδείας συμμετείχε σε σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια, προκειμένου να απομακρυνθεί ο αμίαντος, όπου εντοπιστεί. Επίσης, ανακοίνωσε την εξασφάλιση ενός εκατομμυρίου ευρώ για τον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων των σχολικών συγκροτημάτων της Αχαΐας.

    Επίσης. εξέφρασε τη βούληση του υπουργείου για τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου, τονίζοντας ότι το έχει ανάγκη η Αχαΐα.

    Ακόμα, η υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού "Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης".

    [03] Κοινωνία

    Εργαζόταν σε παιδικές κατασκηνώσεις

    Παιδοψυχολόγος ασελγούσε σε ανήλικους

    29/7/2006 8:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/7/2006 9:13:10 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αποτροπιασμό προκαλεί η δραστηριότητα 37χρονου παιδοψυχολόγου, ο οποίος εργαζόταν σε παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Ο ψυχολόγος, ο οποίος εργαζόταν επίσης σε ίδρυμα για ορφανά παιδιά στο Μαρούσι, κατηγορείται πως ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια, τα οποία ταυτόχρονα προέτρεπε να ασελγούν μεταξύ τους και τα βιντεοσκοπούσε. Ο 37χρονος συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα και όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, παιδοψυχολόγος παρέσυρε στο δωμάτιό του στις κατασκηνώσεις έναν 11χρονο στον οποίο ενεργούσε ασελγείς πράξεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, δελεάζοντάς τον με διάφορα δώρα. Επίσης, τον παρακινούσε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με έναν 13χρονο ανήλικο, στον οποίο ο 37χρονος ασελγούσε εδώ και δύο χρόνια. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, όμως, σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του στο Χαλάνδρι, βρέθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό με ανάλογες πράξεις. Το Σάββατο το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στον παιδοψυχολόγο ασκήθηκαν διώξεις για παράβαση του νόμου περί ασέμνων για αποπλάνηση ανηλίκων και για ασέλγεια σε ανήλικους κατ΄ εξακολούθηση. Τη δράση του 37χρονου κατήγγειλαν γονείς.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης, σχετικά με το συμβάν έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Μόλις ενημερώθηκα για το θλιβερό περιστατικό έδωσα αμέσως εντολή στις υπηρεσίες της κατασκήνωσης του Δήμου Αθηναίων να διευκολύνουν με κάθε τρόπο το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας και ταυτόχρονα να διενεργήσουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα. Ο Δήμος Αθηναίων ζητά και θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις, στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, και ταυτόχρονα φροντίζει να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης".

    [04] Οικονομία

    Με αφορμή τις κλιμακωτές αυξήσεις

    Κόντρες για τη ΔΕΗ

    29/7/2006 11:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στη κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Την Παρασκευή, το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε κλιμακωτές αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έως 6,5 % ανάλογα με την κατανάλωση, αλλά και οικονομικά κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, που θα ισχύσουν από την 1η Αυγούστου. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά και δίνει η ίδια με αποφάσεις της, σήμα στους κερδοσκόπους για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στην αγορά". Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για λαϊκισμό. "Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Παπανδρέου", είπε ο κ. Σιούφας, "θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όσοι έχουν επενδύσει στο λαϊκισμό δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτα. Εκείνο, όμως, που είναι βέβαιο, είναι ότι από τον λαϊκισμό διαχρονικά ζημιώθηκε ο τόπος". Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι "τα περί δήθεν λαϊκισμού, δεν πιάνουν. Και δεν έχει και καμία σημασία είτε τα λένε, είτε δεν τα λένε. Σημασία έχει το τι κάνουν σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του εισοδήματος κάθε ελληνικού νοικοκυριού". "Οι νέες αυξήσεις οδηγούν σε απόγνωση τα ελληνικά νοικοκυριά", επεσήμανε ο υπεύθυνος τομέα ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας.

    Για νέα επιδρομή σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων έκανε την Παρασκευή λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ και ο ΣΥΝ κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως λαμβάνει συνεχώς, μέτρα αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων.

    Αλλά και η ΓΣΕΕ από την πλευρά της έκανε λόγο για μια "νέα καλοκαιρινή φορολογική επέλαση" με στόχο την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, "ως απόρροια της λανθασμένης και αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής". Επίσης, ανέφερε, πως "πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική που διευρύνει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες σε βάρος των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    [05] Οικονομία

    Η Ήπειρος διεθνές σταυροδρόμι Ανατολής - Δύσης

    Παγκόσμιο συναπάντημα Ηπειρωτών

    29/7/2006 9:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Εκπρόσωποι ηπειρωτικών οργανώσεων της διασποράς στα Γιάννενα, όπου πραγματοποιείται η 1η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ηπειρωτών Εξωτερικού. Πρόκειται για ένα συναπάντημα ανθρώπων, που τους συνδέει η κοινή καταγωγή και η αγάπη για τον τόπο τους. Η έναρξη της Συνδιάσκεψης έγινε την Παρασκευή το βράδυ, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Την επίσημη έναρξη κήρυξε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε ότι η στήριξη της περιφέρειας είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση που όλοι θέλουν να κερδηθεί και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ήπειρο κάλεσε και τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες να επενδύσουν στην περιοχή που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και μετατρέπεται σε ένα διεθνές σταυροδρόμι Ανατολής - Δύσης. Μετά την κ. Μπακογιάννη χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας που μετέφερε και το μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός, στο χαιρετισμό που ανέγνωσε ο κ. Σιούφας, τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά, προσθέτοντας, πως η Ήπειρος είναι ήδη στο δρόμο της αναγέννησης, της ανάπτυξης και της προόδου. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Γρηγόρης Νιώτης που μετέφερε και τον χαιρετισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

    Περισσότερες συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας

    Το Σάββατο στη Συνδιάσκεψη μίλησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας.

    Ο κ. Σιούφας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εθνική στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη που εφαρμόζει η κυβέρνηση, εστιάζοντας το ενδιαφέρον για την Ήπειρο και αναλύοντας το νέο αναπτυξιακό νόμο για την περιφέρεια, ο οποίος σε σχέση με τον προηγούμενο είναι αυξημένος στις χρηματοδοτήσεις έως και 55%.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απόδημοι παρακολούθησαν την ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε φορολογικά θέματα που τους αφορούν. Όπως τόνισε ο υφυπουργός, η πιο ουσιαστική φορολογική παρέμβαση προς όφελος των αποδήμων είναι οι συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας. Κατά την τελευταία διετία, υπογράφηκαν ή τέθηκαν σε εφαρμογή δέκα τέτοιες συμβάσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε 44. Στο στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκονται συμβάσεις με 7 ακόμη χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, ενώ στο στάδιο της υπογραφής είναι οι συμβάσεις με άλλες 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία. Σε διαδικασία κύρωσης είναι συμβάσεις με δύο ακόμη χώρες, ενώ υπό αναθεώρηση τελούν οι παλιότερες συμβάσεις με τις ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο κ. Μπέζας τόνισε, επίσης, ότι σύντομα το υπουργείο ετοιμάζει ιστοσελίδα που θα περιλαμβάνει ολόκληρες τις συμβάσεις διπλής φορολογίας.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισοπαλία και με την Σαουθάμπτον

    29/7/2006 7:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την προετοιμασία του στις ισοπαλίες και μετά το 2-2 με την Σοσό και το 1-1 με την Θέλτα, αναδείχτηκε ισόπαλος και στο τρίτο του φιλικό, απέναντι στην Σαουθάμπτον. Οι "πράσινοι" αυτή τη φορά βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μετά το όμορφο σουτ του Πράτον στο 52', από το οποίο η μπάλα κόντραρε στον Τζιόλη και κατέληξε στα δίχτυα του Εμπέντε. Η ισοφάριση για την ομάδα του Χανς Μπάκε ήρθε εννέα λεπτά πριν την λήξη της φιλικής αναμέτρησης, όταν ο Ρομέρο στην προσπάθειά του να κάνει σέντρα είδε με έκπληξη, όπως και ο τερματοφύλακας της αγγλικής ομάδας, την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα του.

    Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, το δεύτερο ημίχρονο περιλάμβανε τις μεγάλες συγκινήσεις του αγώνα ωστόσο στο πρώτο ο ρυθμός δεν ήταν κακός. Οι προσπάθειες των παικτών της ελληνικής ομάδας στο χώρο της μεσαίας γραμμής κυρίως, ήταν αρκετά ικανοποιητικές, παρόλα αυτά στην περιοχή της Σαουθάμπτον, δύσκολα έφτανε ο Παναθηναϊκός και όποτε το κατάφερνε αυτό ήταν χάρη στην ικανότητα του Δημήτρη Παπαδόπουλου να δημιουργεί ευκαιρίες και καλές φάσεις. Την ίδια στιγμή η Σαουθάμπτον παρουσιάστηκε το ίδιο άστοχη στην τελική προσπάθεια, αφού σε μια ή δύο καλές περιπτώσεις που είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι, οι επιλογές των παικτών της ήταν πολύ κακές και πολύ εύκολες για τον Γκαλίνοβιτς.

    Στην επανάληψη η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού αν και ενισχύθηκε από τον Μόρις, παρουσίασε ορισμένα κενά και αυτό κυρίως επειδή ο Άντρις που στην ανάπαυλα πήρε την θέση του Μπίσκαν, είχε περισσότερες επιθετικές βλέψεις από τον συμπατριώτη του. Έτσι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Εμπέντε αντιμετώπισε αρκετές φορές τους επιθετικούς της αγγλικής ομάδας και σε μια από αυτές, βλέποντας και την τύχη να του γυρνά την πλάτη, δέχτηκε το γκολ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μεν, όχι σε μεγάλο βαθμό δε, αφού η δυστοκία συνεχίστηκε, καθώς και η δυσκολία στο να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά ο γορδίος δεσμός λύθηκε περίπου στο 80', όταν ο Αργεντινός επιθετικός του Παναθηναϊκού με την βοήθεια και της τύχης διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

    ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Ντέιβις, Μπερν, Μπέιλ, Λούντεβκαμ, Πελέ, Ντάιερ, Μπερ, Ράιτ, Λίκα (31΄ Πράτον), Φούλερ (64΄ Ράιτ Φίλιπς), Τζόουνς (46΄ Ράζιακ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς (46΄ Εμπέντε), Βύντρα, Γκούμας (46΄ Κώτσιος), Άντονσον, Δάρλας (46΄ Μόρις), Μπίσκαν (46΄ Άντριτς), Τζιόλης, Γκονζάλες, Ρομέρο (82΄ Λεοντίου), Παπαδόπουλος, Μάντζιος (46΄ Χαραλαμπίδης)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 July 2006 - 20:50:15 UTC