Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αναβάθμιση των ΤΕΙ
  • [02] Ημέρα μνήμης
  • [03] Ανησυχία και πρωτοβουλίες
  • [04] Άδικος και κατακτητικός πόλεμος
  • [05] Βελτίωση παροχών του ΙΚΑ
  • [06] Διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας
  • [07] Αποκλεισμένη η χωματερή
  • [08] Φονικός καύσωνας στις ΗΠΑ
  • [09] Συνομιλίες για το Κόσοβο
  • [10] Φονικές κατολισθήσεις στο Κασμίρ
  • [11] Στη Βηρυτό η Ράις
  • [12] Προειδοποίηση Αλογοσκούφη για Εμπορική
  • [13] Παραιτήθηκε ο Κοντοβαζαινίτης
  • [14] Στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ
  • [15] Νέος γύρος μονομαχιών για το "σεντόνι"
  • [16] Ένα αστέρι... στο Ηρώδειο
  • [17] Δεν άντεξε... τον τίτλο

    [01] Πολιτική

    Η αναβάθμιση των ΤΕΙ

    24/7/2006 3:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 6:28:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Την ικανοποίησή της για την πολύ καλή συνεργασία με τους πρόεδρους των ΤΕΙ εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα, υπό τον Κώστα Καραμανλή με τη συμμετοχή των προέδρων των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Η Μαριέττα Γιαννάκου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν ΤΕΙ και ότι θα ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν στην συγχώνευση τμημάτων, ενώ κάλεσε το συνδικαλιστικό όργανο των πρυτάνεων, την ΠΟΣΔΕΠ, να εκφράσει τις απόψεις τους στην Βουλή. Όπως τόνισε η κα Γιαννάκου, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων, ο ουσιαστικός ακαδημαϊκός χαρακτήρας των ΤΕΙ που, όπως είπε, στο παρελθόν είχε αμφισβητηθεί, και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, για τα οποία διαβεβαίωσε ότι προωθούνται με προεδρικά διατάγματα. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την αποτυχία των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις, που δεν συμπλήρωσαν τα 10.000 μόρια που απαιτούνταν για να εισαχθούν στην Γβάθμια εκπαίδευση.

    Και τα οικονομικά επί τάπητος

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η κα Γιαννάκου, αναγνωρίζει ότι ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται απο δύο βραχίονες, τον τεχνολογικό και τον πανεπιστημιακό.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΤΕΙ όλης της χώρας, είπε πως οι πρόεδροι των ΤΕΙ είναι υπέρ της αξιολόγησης και ότι, εν πολλοίς, οι πρυτάνεις συμφωνούν με τον βαθμό 10, υπό την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την στήριξη της περιφέρειας.

    Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των οικονομικών των ΤΕΙ, τα οποία όπως είπαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ, θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, αφού ληφθούν υπόψη οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΤΕΙ διαφοροποίησε τη θέση απο τους πρυτάνεις, λέγοντας ότι "δεν θα κατέβουμε στο δρόμο", ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πολλά απο τα αιτήματα των ΤΕΙ ικανοποιούνται απο το νόμο πλαίσιο.

    "Γενικόλογες εξαγγελίες"

    "Οι Πρόεδροι των ΤΕΙ της χώρας άκουσαν για άλλη μια φορά γενικόλογες και αόριστες εξαγγελίες για το μέλλον των ιδρυμάτων. Δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα ΤΕΙ, το πρόβλημα δηλαδή της χρηματοδότησής τους και της θέσπισης αυτόνομων μεταπτυχιακών σπουδών", δήλωσε η υπεύθυνη Παιδείας και Πολιτισμού στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

    Είναι προφανές, είπε η κα Αποστολάκη, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ΤΕΙ ως στρατιωτικές μονάδες και γι' αυτό σπεύδει να εξαγγείλει τις συγχωνεύσεις τους, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση που η ίδια προκάλεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι πρόεδροι των ΤΕΙ στο Μαξίμου

    [02] Πολιτική

    32 χρόνια Δημοκρατία

    Ημέρα μνήμης

    24/7/2006 12:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 12:37:04 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Με την καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει το βράδυ της Δευτέρας στους κήπους του προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα γιορταστεί η επέτειος της 24ης Ιουλίου 1974, από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Στη δεξίωση έχουν προσκληθεί περισσότερα από 5.000 άτομα. Για πρώτη φορά οι 800 είναι αντιστασιακοί, ενώ για πρώτη φορά προσκλήθηκαν και συγγενείς νεκρών του Πολυτεχνείου. Στη γιορτή της δημοκρατίας θα παρευρεθούν και μαθητές από δύο λύκεια της Κύπρου. Στο μήνυμα του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισημαίνει ότι η ομαλή μετάβαση στην δημοκρατία αποτελεί έργο συλλογικό. Ακόμη, προσθέτει ότι σήμερα στόχος είναι να μπουν οι βάσεις για μία οικονομία ανταγωνιστική, που θα εξασφαλίζει θέσεις δουλειάς και ευημερία για όλους. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι 32 χρόνια μετά την κατάρρευση της δικτατορίας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν αναγνωρίζονται. Ο ΣΥΝ τονίζει ότι ΟΛΟΙ, ιδιαίτερα οι πολιτικές δυνάμεις, κρινόμαστε καθημερινά για την συνέπεια των λόγων μας την συμμετοχή μας στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

    [03] Πολιτική

    Από την πλευρά της Ελλάδας

    Ανησυχία και πρωτοβουλίες

    24/7/2006 6:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 7:37:16 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την επισήμανση ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα, που ανταποκρίθηκε άμεσα σε διπλωματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, στο Λίβανο, έκανε, τη Δευτέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή". Ο κ. Κασσίμης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να έχει πιο ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα και τόνισε ότι η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα σε οποιαδήποτε βοήθεια της ζητήθηκε. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για άμεση κατάπαυση του πυρός κάνοντας λόγο για ένα "φαύλο κύκλο βίας" και για μία "ανησυχητική και εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση". Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, που επανέλαβε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός δίνοντας έμφαση στην ανθρωπιστική καταστροφή και τόνισε ότι θα συνεχίσει τις κινήσεις για την επίτευξη ειρηνικής λύσης. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών, εντάσσονται και οι τηλεφωνικές επαφές, που είχε, με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι, το Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, και το γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα. Συνάντηση με τον πρέσβη του Λιβάνου, Ουίλιαμ Χαμπίμπ, είχε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξη Τύπου ζήτησε την αυτονόμηση της ευρωπαϊκής πολιτικής από αυτής των ΗΠΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βηρυτό η Ράις

    Άδικος και κατακτητικός πόλεμος

    Το αδιαχώρητο στην Κύπρο

    Σφοδρές μάχες

    [04] Πολιτική

    Στη πρεσβεία του Λιβάνου η Παπαρήγα

    Άδικος και κατακτητικός πόλεμος

    24/7/2006 11:58:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 7:42:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Την πρεσβεία του Λιβάνου επισκέφθηκε το πρωί η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρέσβη Ουιλιαμ Χαμπίμπ. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να σταματήσει άμεσα το Ισραήλ την επίθεσή του, λέγοντας ότι σ΄ ένα κατακτητικό και άδικο πόλεμο δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή της με τη λύση που προωθούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ για ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο νότιο Λίβανο, καθώς και στο να συμμετάσχει η Ελλάδα σε μια τέτοια δύναμη. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στη διάσκεψη της Ρώμης, που θα γίνει την Τετάρτη θεωρώντας ότι θα χρησιμοποιηθεί σαν μέσο πίεσης στο Λίβανο και την Παλαιστίνη και σαν εκδήλωση συμπάθειας ή και ανοχής στην ηγεσία του Ισραήλ. Η κ. Παπαρήγα την Τρίτη θα μεταβεί επικεφαλής αντιπροσωπείας, στη Βηρυτό.

    Έκκληση για πολιτική διευθέτηση

    Από την πλευρά του ο πρέσβης του Λιβάνου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει για την πολιτική διευθέτηση του προβλήματος.

    "Η λύση είναι η άμεση κατάπαυση του πολέμου, γιατί αυτό που θα συμβεί αύριο θα είναι πιο επικίνδυνο", επισήμανε ο κ. Χαμπίμπ, τονίζοντας "η καταστροφή του Λιβάνου δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς νέες ομάδες θα εμφανιστούν μετά από αυτό τον πόλεμο".

    Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να αφεθεί ο λαός του Λιβάνου να λύσει μόνος του τα προβλήματά του χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις και υπενθύμισε ότι "αν δεν ήταν οι τρεις Λιβανέζοι φυλακισμένοι στο Ισραήλ από το 1980 και ένα μέρος του Λιβάνου δεν ήταν επί σειρά ετών υπό την κατοχή του Ισραήλ δεν θα είχε δοθεί η δικαιολογία στην Χεζμπολάχ για δράση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανησυχία και πρωτοβουλίες

    [05] Κοινωνία

    Ανακοινώσεις Σ. Τσιτουρίδη - Γ. Βαρθολομαίου

    Βελτίωση παροχών του ΙΚΑ

    24/7/2006 5:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 6:08:30 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μέτρα για την αύξηση και βελτίωση της ποιότητας των παροχών του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης και ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Μεταξύ αυτών, αποφασίσθηκε η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και η χορήγηση στους περίπου 18.000 πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες, ασφαλισμένοι του IKA, τρίμηνων συνταγών ώστε να μη χρειάζεται να επισκέπτονται κάθε μήνα τα ιατρεία του Ιδρύματος. Στα μέτρα περιλαμβάνονται ακόμη η ενίσχυση με προσωπικό κατά 100% των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΙΚΑ και η προκήρυξη διαγωνισμού για την προσφορά των καλύτερων δυνατών τραπεζικών υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους ασφαλισμένους.

    Το συνταγολόγιο στους ασφαλισμένους

    Εξάλλου, αποφασίστηκε να αντικατασταθεί το συνταγολόγιο του IKA που έχει χορηγηθεί στους γιατρούς. Το συνταγολόγιο θα κατέχεται από τους ασφαλισμένους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για περιστολή των δαπανών. Επίσης, να πραγματοποιηθεί μελέτη για τη συγχώνευση των τεσσάρων Νοσοκομείων του IKA στην Αθήνα, καθώς και να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας σε ιατρικό δυναμικό και να γίνει καλύτερη κατανομή ειδικοτήτων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κ. κ. Τσιτουρίδη και Βαρθολομαίου, συγκεκριμένες αποφάσεις θα υπάρξουν το αργότερο μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

    Τέλος, ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

    [06] Κοινωνία

    Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή

    Διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας

    24/7/2006 5:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 7:23:27 μμ)

    Πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συγκεντρώθηκαν απέναντι από το Χίλτον και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου πρόκειται να επιδώσουν ψήφισμα. Διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση του βασικού τους μισθού, αναγνώριση της εργασίας τους ως επικίνδυνη και αποζημίωση για την απασχόλησή τους σε αθλητικές εκδηλώσεις.

    [07] Κοινωνία

    Για δέκατη ημέρα σιγοκαίει η φωτιά

    Αποκλεισμένη η χωματερή

    24/7/2006 1:01:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Για δέκατη ημέρα σιγοκαίει η φωτιά στη χωματερή των Ταγαράδων. Αποπνικτική είναι η κατάσταση στο χωριό Ταγαράδες. Το πρωί της Δευτέρας επισκέφτηκε την περιοχή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Κοντός συζήτησε με κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καθησύχασε για την ποιότητα των οπωροκηπευτικών, ωστόσο χαρακτήρισε αναγκαία την απόσυρση της παραγωγής γάλακτος. Στο μεταξύ οι κάτοικοι, απέκλεισαν και πάλι τη χωματερή, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στην απόφαση του συνδέσμου ΟΤΑ να επαναλειτουργήσει. Την Κυριακή επισκέφτηκε την χωματερή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αθανάσιος Νάκος, μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στη χωματερή μετά την πυρκαγιά, για τα μέτρα που ελήφθησαν και για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν.

    Την εκταμίευση κονδυλίου 100.000 ευρώ προς τον δήμο Βασιλικών και από 50.000 ευρώ στους δήμους Θέρμης και Μίκρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα πληγέντων κατοίκων της περιοχής, ανακοίνωσε μετά από πρόταση του νομάρχη ο κ. Νάκος.

    Ακόμη, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση σκουπίδια είναι στην αρμοδιότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπάρχει αυτονομία των ΟΤΑ και η κυβέρνηση ήρθε, είναι και θα είναι αρωγός σε όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνουν οι δήμοι.

    [08] Κόσμος

    Φονικός καύσωνας στις ΗΠΑ

    24/7/2006 1:45:00 μμ

    Πηγή: NET

    Στους 50 βαθμούς Κελσίου παραμένει σκαρφαλωμένο το θερμόμετρο στο Παλμ Μπιτς των και στους 46 στο Στόκτον του Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ, ενώ η απειλή του καθολικού μπλακάουτ δεν έχει παρέλθει για ολόκληρη την Καλιφόρνια αλλά και τη Νέα Υόρκη. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Οκλαχόμα, Άρκανσας, Ιντιάνα, Νότια Ντακότα, Τενεσί και Γουισκόνσιν. Οι αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονται και χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν επί μία εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό.

    Η Καλιφόρνια θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς από θερμοπληξία, ενώ, χωρίς ρεύμα παραμένουν 100.000 νοικοκυριά. Οίκοι ευγηρίας εκκενώνονται και κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, υπό την απειλή παρατεταμένου μπλακάουτ.

    Εικόνα πρωτόγνωρη οι ουρές που σχηματίζονται για την δωρεάν διανομή πάγου. Στη Νέα Υόρκη, 6.000 καταναλωτές περιμένουν μάταια, μία εβδομάδα τώρα, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

    Καταφύγια δροσιάς άνοιξε ο Ερυθρός Σταυρός στο Μισούρι και στο Ιλινόις, παρέχοντας γεύματα σε 300.000 νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

    Με δύο θανάτους από θερμοπληξία, η Αριζόνα εκπέμπει με τη σειρά της σήμα κινδύνου.

    Η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες 18 ημέρες, ήταν 38 βαθμοί Κελσίου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: Heat blamed for deaths in California

    BBC: Heatwave death toll rises in US

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικό καλοκαίρι στη Γαλλία

    [09] Κόσμος

    Κρίνεται το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου

    Συνομιλίες για το Κόσοβο

    24/7/2006 12:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αρχίζουν σήμερα στη Βιέννη οι κρίσιμες συνομιλίες, για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου. Κατά την διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων, θα κριθεί εάν θα ανεξαρτητοποιηθεί η επαρχία ή εάν θα διατηρηθεί σε καθεστώς αυτονομίας. Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Και οι δύο πλευρές, Σέρβοι και Αλβανόφωνοι, εκπροσωπούνται σήμερα, σε ανώτατο επίπεδο, από τους προέδρους και τους πρωθυπουργούς τους. Το συντονισμό των συνομιλιών έχει ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισάαρι. Το 90% των κατοίκων του Κοσσυφοπεδίου είναι Αλβανόφωνοι, που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στη σερβική κυριαρχία. Για τη Σερβία, από την άλλη πλευρά, το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού της.

    [10] Κόσμος

    Φονικές κατολισθήσεις στο Κασμίρ

    24/7/2006 9:35:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δώδεκα άνθρωποι που είχαν επιβιώσει του καταστροφικού σεισμού τον περασμένο Οκτώβριο στο πακιστανικό Κασμίρ, βρήκαν τραγικό θάνατο από κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Από τις κατολισθήσεις παρασύρθηκαν σκηνές στον καταυλισμό σεισμοπαθών του Σέλα Μπάντι, στα περίχωρα του Μουφαζαραμπάντ, πρωτεύουσας του πακιστανικού Κασμίρ, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Φαϊγιάζ Αλί Αμπάσι. Μέλη των συνεργείων διάσωσης ανέσυραν από τις λάσπες δώδεκα πτώματα, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως οι περισσότεροι νεκροί είναι γυναίκες και παιδιά. Οι αρχές ήδη έχουν μεταφέρει περίπου 10.000 σεισμοπαθείς που εξακολουθούν να ζουν σε καταυλισμούς σε σημεία που δεν κινδυνεύουν από τις βροχές των μουσώνων.

    [11] Μ. Ανατολή

    Στη Βηρυτό η Ράις

    24/7/2006 3:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 6:13:45 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Με την προειδοποίηση ότι η εκεχειρία προϋποθέτει χρόνο και προετοιμασία, ξεκίνησε η αποστολή της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στη φλεγόμενη Βηρυτό. Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, η Κοντολίζα Ράις έφθασε με ελικόπτερο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, από την Κύπρο, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Αμέσως μετά την άφιξή της, άρχισε συνομιλίες με τον Λιβανέζο πρωθυπουργό, Φουάντ Σινιόρα, και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Νάμπιχ Μπέρι, ο οποίος έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στο Ισραήλ και στη σιιτική οργάνωση. Αμέσως μετά, η Ράις αναχώρησε για το Ισραήλ. Από την πλευρά του, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Χαβιέρ Σολάνα, δήλωσε ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να συμβάλουν σε μια ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο, παραμένουν, ωστόσο, ορισμένα προβλήματα σχετικά με τις δυνατότητες εκπλήρωσης της αποστολής της δύναμης αυτής.

    Κατάπαυση του πυρός υπό προϋποθέσεις

    Καθ' οδόν προς τη Μ. Ανατολή, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε πως επείγει η κατάπαυση του πυρός, αρκεί όμως να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος συνοδεύει την Ράις στο ταξίδι της, η αιφνιδιαστική αυτή επίσκεψη στη Βηρυτό "συνιστά ένα σημαντικό δείγμα της υποστήριξης (των ΗΠΑ) προς το Λίβανο και την κυβέρνησή του".

    Ειρηνευτική δύναμη με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών κρατών

    Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Χαβιέρ Σολάνα, η ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης με τη συμβολή ευρωπαικών χωρών δεν είναι εύκολη αλλά πιστεύει ότι αρκετές χώρες - μελη της Ένωσης θα είναι πρόθυμες να δώσουν όλη την απαραίτητη βοήθεια.

    Εξάλλου, ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ένωσης, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή στις 27 και 28 Ιουλίου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: Rice in Beirut for talks with Lebanese premier

    BBC: Rice arrives in Lebanese capital

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Μ. Ανατολή η Κοντολίζα Ράις

    Σφοδρές μάχες

    [12] Οικονομία

    Στις 25/7 λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών

    Προειδοποίηση Αλογοσκούφη για Εμπορική

    24/7/2006 4:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2006 7:16:18 μμ)

    Σαφή προειδοποίηση σε όσους προσπαθούν να τορπιλίσουν τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας στους επενδυτές να μην παρασυρθούν από ανυπόστατες φήμες και κερδοσκοπικά παιχνίδια, που ενδεχομένως να στήσουν κάποιοι στο Χρηματιστήριο. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Εμπορικής έχει εισέλθει σε κρίσιμη φάση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πρόταση της Credit Agricole είναι η μοναδική προσφορά και εξετάζεται σοβαρά, ωστόσο -όπως είπε- θα διερευνηθεί πιθανό ενδιαφέρον από άλλον επενδυτή μέχρι και αύριο, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής νέας προσφοράς. Η γαλλική Credit Agricol κατέχει ήδη το 9% της Εμπορικής, μετά από συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την υποβολή άλλης ανταγωνιστικής πρότασης για την Εμπορική, αν και δεν αποκλείεται να υποβληθούν έστω και τη τελευταία στιγμή. Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δημόσιων προσφορών για την Εμπορική Τράπεζα. Την Τετάρτη 26 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομίας πρόκειται να συναντηθεί με κορυφαία στελέχη της Credit Agricole, ενώ η γαλλική τράπεζα έχει περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου να προχωρήσει σε βελτίωση της προσφοράς της.

    Επίθεση κατά Γ. Παπανδρέου για το Γ' ΚΠΣ

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την πορεία του Γ' ΚΠΣ ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι χρειάζεται θράσος για να λέγονται αυτά, όταν το ΠΑΣΟΚ επί τέσσερα χρόνια απορρόφησε το 20% του Γ΄ ΚΠΣ, ενώ έπρεπε να απορροφήσει το 50%. Υπήρξε, πρόσθεσε, κακοδιαχείριση και ασύλληπτη καθυστέρηση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του, αφού μετείχε στην κυβέρνηση που δεν είχε κάνει διαγωνισμούς για νέα έργα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μετατραπεί από κατηγορούμενο σε τιμητή, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Στο θέμα της Εμπορικής αναφέρθηκε και ο υπουργός Απασχόλησης. Ο κ Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εκτιμά ότι η προσφορά για την Εμπορική θα αυξηθεί.

    Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ για τις δηλώσεις Αλογοσκούφη

    Έντονη η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Αθανασάκης σε δηλώσεις τόνισε ότι ο κ. Αλογοσκούφης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων αντί να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε λόγο για αλογοσκούφιες εφευρέσεις που προϊδεάζουν το έδαφος για μια δεύτερη απογραφή.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, επισημαίνει ότι με τη σημερινή αόριστη κινδυνολογία για αυτούς που επιδιώκουν να τορπιλίσουν την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομίας επιχειρεί να διευκολύνει και να δικαιώσει το προαποφασισμένο κυβερνητικό πολιτικό έγκλημα εκποίησης της Εμπορικής, εμφανίζοντας τον ίδιο και την κυβέρνηση της Ν.Δ. ως θύματα, τάχα, μιας αόριστης συνομωσίας συμφερόντων, που δεν κατονομάζει". Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο κ. Αλογοσκούφης "δεν μπορεί να επικαλείται τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για πώληση του 9% της Εμπορικής στην Credit Agricole, την οποία επέκρινε τότε για αδιαφάνεια η Ν.Δ. από τη θέση της αντιπολίτευσης, ως άλλοθι στην απόφαση ξεπουλήματος της Εμπορικής Τράπεζας", αναφέρει ο κ.Λαφαζάνης και προσθέτει: "Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να σταματήσει την κινδυνολογία και τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και να εγκαταλείψει αμέσως το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, ανεξαρτήτως αγοραστή και τιμήματος".

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παραιτήθηκε ο Κοντοβαζαινίτης

    24/7/2006 2:17:00 μμ

    Πηγή: ΕΠΑΕ

    Παρελθόν αποτελεί από σήμερα το πρωί από την θέση του προέδρου της ΕΠΑΕ, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης. Με παραίτηση που υπέβαλε σήμερα και την απέστειλε στους κ.κ. Αντιπροέδρους και Μέλη Δ.Σ. Ε.Π.Α.Ε., Π.Α.Ε. Α΄, Β΄ Εθνικής & Π.Α.Ε. & Τ.Α.Π. Γ΄ Εθνικής, και γνωστοποίησε στους Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανό, Ε.Π.Ο., Ε.Ε.Α., Ένωση Α΄ Εθνικής (ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ), Γενικό Γραμματέα Ε.Π.Α.Ε. Χ. Παυλόπουλο και όλες τις υπηρεσίες της Ε.Π.Α.Ε. επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Η θέση του προέδρου της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Β` και Γ` Εθνικής κατηγορίας θα αναπληρωθεί μέσα από τις σχετικές αρχαιρεσίες που θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον. Ηδη έχει προαναγγελθεί η ΓΣ των ΠΑΕ της Β` Εθνικής για την 31η Ιουλίου και των ΠΑΕ της Γ` Εθνικής κατηγορίας για την 1η Αυγούστου.

    Με τις ευχές του για καλύετρο ελληνικό ποδόσφαιρο

    Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κοντοβαζαινίτη αναφέρει τα εξής: "Σήμερα 24-7-2006 υποβάλω την παρούσα παραίτηση από την θέση του Προέδρου της Ε.Π.Α.Ε. στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας. Αφού σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, σας υπενθυμίζω όπως ανέφερα & στην ετήσια Γενική Συνέλευση, η παρουσία μου είχε την έννοια της προσπάθειας για την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

    Ήδη δημοσιεύθηκε ο νέος Νόμος & συγκροτήθηκε η Ένωση Α΄ Εθνικής. Προσωπικοί όμως λόγοι, δεν μου επιτρέπουν την παραπέρα παραμονή μου στην θέση του Προέδρου. Οι οποιεσδήποτε πράξεις μου & ενέργειές μου κατά το διάστημα της θητείας μου, (από 19-4-2006 μέχρι σήμερα) έχουν καταγραφεί, τόσο στα πρακτικά του Δ.Σ. όσο & σε αυτά της Γενικής Συνέλευσης. Με μέριμνα των αρμοδίων η οποιαδήποτε παράδοση εγγράφων ή στοιχείων προς την Ένωση Α΄ Εθνικής κατηγορίας (ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ), ή υποχρεώσεων αυτής θα γίνει με πρωτόκολλο παραλαβής & παράδοσης.

    Τέλος είναι αυτονόητο ότι η ευθύνη μου περιορίζεται σε αποφάσεις ή έγγραφα τα οποία φέρουν την υπογραφή μου. Είναι σαφές ότι για την συνέχεια θα εφαρμοστούν οι διατάξεις των νόμων & του Καταστατικού. Εύχομαι ειλικρινά μία πολύ καλύτερη ημέρα για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο".

    "Ειρήνη υμίν"

    Στη συνέχεια ο κ. Βασίλης Κοντοβαζαινίτης παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και μεταξύ των άλλων τόνισε:

    "Προ δυο ωρών υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΑΕ και με την ευκαιρία ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με πρότειναν, τους ανθρώπους που με υπερψήφισαν στις αρχαιρεσίες, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χαρ. Παυλόπουλο και όλους τους υπαλλήλους και συνεργάτες για τη βοήθεια την οποία μου προσέφεραν. Οι λόγοι οι οποίοι με οδήγησαν στην παραίτησή μου είναι προσωπικοί. Πιστεύω ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία της Ε.Π.Α.Ε. και τη μετάβαση της στην ίδρυση του Νέου φορέα Η διάδοχος κατάσταση θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του μετανομεσθέντος φορέα και των υπαλλήλων. Οτιδήποτε πρωτόκολλα παράδοσης, υπογραφών με τη Σούπερ Λίγκα ή ανταλλαγή στοιχείων ή οποιωνδήποτε εγγράφων πιστεύω ότι θα γίνουν νόμιμα και μέσα στις διατάξεις των Νόμων. Επίσης πιστεύω ότι και η διάδοχη κατάσταση θα εφαρμόσει το Νόμο και τις διατάξεις που αφορούν το Καταστατικό. Θα ήθελα να υπογραμμίσω και να ευχαριστήσω και δημόσια τη συνδρομή της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στην περίοδο την οποία διανύουμε".

    Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Παυλόπουλος αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Βασίλη Κοντοβαζαινίτη επισήμανε: "Θα ήθελα εκ μέρους της υπηρεσίας και όλων των εργαζομένων να ευχαριστήσω τον κ. Κοντοβαζαινίτη, για αυτήν την περίοδο της παρουσίας του στη θέση του Προέδρου. Η παρουσία του στο χώρο του ποδοσφαίρου , επί πολλές δεκαετίες , η εμπειρία του και οι απόψεις γύρω από αυτό είναι πάντα σεβαστές. Πέρα τούτου θέλω να πω ότι καλώς ή κακώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διάλεξε δύο δρόμους. Έναν δρόμο της Α΄ Εθνικής και έναν δρόμο της Β΄, Γ΄ . Απ΄ κει και πέρα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι "ειρήνη υμίν". Και τώρα ποδόσφαιρο".

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ

    24/7/2006 1:07:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στη Γαλλία, όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της φετινής του προετοιμασίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η αποστολή του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" έφθασε στη και θα συνεχίσει το ταξίδι του στη Ντιζόν όπου θα παραμείνει για μια εβδομάδα. Από αύριο εξάλλου οι "ασπρόμαυροι", θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια, αρχής γενομένης από την με τη Λιόν. Στην αποστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Νύμφη του Βορρά, δεν μετέχουν δύο ποδοσφαιριστές, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που μετέβη στην Αγγλία για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ και ο Ηλίας Χαραλάμπους, που πρόσφατα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Επί γαλλικού εδάφους μάλιστα ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ίλιε Ντουμιτρέσκου θα δοκιμάσει τον Ισπανό Γκονζάλες και αν αφήσει καλές εντυπώσεις θα εισηγηθεί στους υπεύθυνους της ομάδας την απόκτησή του.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νέος γύρος μονομαχιών για το "σεντόνι"

    24/7/2006 12:18:00 μμ

    Πηγή: UEFA, AΠΕ

    Στη Λιθουανία σερβίρεται" αύριο το πρώτο πιάτο του β΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. H τοπική Εκράνας φιλοξενεί την κροατική Ντιναμό Ζάγκρεμπ με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να ελπίζει ενόψει του εκτός έδρας επαναληπτικού. Στους αγώνες της Τετάρτης τα θεμέλια πρόκρισης μεταξύ άλλων στην επόμενη φάση θα προσπαθήσουν να βάλουν η Χαρτς του Τάκη Φύσσα, που στην παρθενικη της συμμετοχή στη διοργάνωση θα υποδεχθεί στη Σκωτία τη Σιρόκι από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ο Ερυθρός Αστέρας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που αντιμετωπίζει στην Ιρλανδία την ομάδα που απέκλεισε στον α' γύρο τον Απόλλωνα Λεμεσού, την Κορκ Σίτι. Οι νικητές των 14 ζευγαριών θα πάρουν το "εισιτήριο" για τον γ΄ προκριματικό γύρο, όπου θα μετάσχει και η ΑΕΚ, ενώ η κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα διεξαχθεί την Παρασκευή στη Νιόν.

    Το πρόγραμμα του β' προκριματικού γύρου

    Εκράνας (Λιθουανία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 25/7

    Νόβα Γκόριτσα (Σλοβενία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 26/7

    Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Σιόνι Μπόλνισι (Γεωργία) 26/7

    Ζυρίχη (Ελβετία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 26/7

    Τζουργκάρντεν (Σουηδία)-Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία) 26/7

    Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Ραμποτνίσκι Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 26/7

    Κορκ Σίτι (Ιρλανδία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 26/7

    Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Β36 Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε) 26/7

    Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)-Βαλερένγκα (Νορβηγία) 26/7

    Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 26/7

    Μέταλουργκς Λιεπάγια (Λετονία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 26/7

    Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 26/7

    Κοπεγχάγη (Δανία)-Μιλικόσκι (Φινλανδία) 26/7

    Χαρτς (Σκωτία)-Σιρόκι Μπρίγεγκ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 26/7

    [16] Πολιτισμός

    Για δύο μαγικές βραδιές

    Ένα αστέρι... στο Ηρώδειο

    24/7/2006 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με έντονη ζωντάνια και ενθουσιασμό θα ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου, στις 26 και 27 Ιουλίου, η πολυτάλαντη Λάιζα Μινέλι, για να χαρίσει στους Αθηναίους δύο ξεχωριστές βραδιές, με τις οποίες ολοκληρώνεται το Ελληνικό Φεστιβάλ. Η Λάιζα Μινέλι βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα, για να οδηγήσει το κοινό που την αγαπά στους δρόμους του μιούζικαλ, αλλά και τις γλυκόπικρες μελωδίες της τζαζ. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, αλλά και την περηφάνια της, που βρίσκεται στην Ελλάδα, "μια χώρα μαγική που συνδυάζει το χρώμα, τον ρομαντισμό και την ευγένεια, πολλή μουσική και χορό", όπως είπε.

    Οι εμφανίσεις της στο Ηρώδειο είναι μέρος της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2006 από το Μόναχο και θα καταλήξει στην Αθήνα, για να περάσει μετά στη Μόσχα και να ολοκληρωθεί στο Μόντρεαλ. Οι δύο παραστάσεις της Μινέλι πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Αμερικανο-Ελληνικό Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου και το ACS Athens, και τα έσοδα από αυτές θα στηρίξουν τις δραστηριότητες του Κέντρου Τεχνών, καθώς η αμερικανική πρεσβεία στηρίζει αυτά τα πολιτιστικά προγράμματα, με την πεποίθηση ότι η Τέχνη είναι μία παγκόσμια γλώσσα που συνδέει τους λαούς.

    [17] Ζωής ...σΤάσεις

    Λιποθύμησε η Μις Υφήλιος 2006

    Δεν άντεξε... τον τίτλο

    24/7/2006 1:28:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, Μiss Universe

    Επεισοδιακή ήταν η στέψη της Μις Υφήλιος 2006, που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στο Σράιν Οντιτόριουμ του Λος Άντζελες, καθώς η 18χρονη φοιτήτρια από το Πουέρτο Ρίκο νικήτρια του τίτλου, κατέρρευσε επί σκηνής. Η Ζουλέικα Ριβέρα Μεντόζα λίγο μετά τη στέψη της λιποθύμισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προκαλώντας αναστάτωση στους διοργανωτές. Η πανέμορφη Πορτορικάνη ήταν η νεαρότερη ανάμεσα στις 86 υποψήφιες του φετινού διαγωνισμού. Αναπληρωματική Μις Υψήλιος είναι η 24χρονη Κουράρα Σιμπάνα από την Ιαπωνία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Μις Ελβετία, Μις Παραγουάη και Μις Ηνωμένες Πολιτείες. Να σημειωθεί ότι ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος διεξήχθη το 1952 στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας.

    Σχετικά Links:

    Μiss Universe


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 July 2006 - 16:51:08 UTC