Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φονικό καλοκαίρι στη Γαλλία
  • [02] "Πάντσερ" ο Ολυμπιακός
  • [03] ΑΕΚ: Επιστροφή στη βάση
  • [04] "Σκληρή" ήττα η Εθνική Εφήβων
  • [05] Πήρε φόρα η Εθνική
  • [06] Ποδηλασία: Έπεσε η αυλαία

    [01] Κόσμος

    Φονικό καλοκαίρι στη Γαλλία

    23/7/2006 9:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το φονικό καλοκαίρι του 2003, όταν 11.000 άνθρωποι είχαν υποκύψει στον καύσωνα, ξαναθυμήθηκαν στη Γαλλία, που πλήττεται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ήδη, η αφόρητη ζέστη με την αυξημένη υγρασία έκοψε το νήμα της ζωής 20 ανθρώπων και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Καύσωνας πλήττει και την Ισπανία, όπου το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη εδώ και 15 ημέρες.

    Σε 25 περιοχές σε ολόκληρη τη Γαλλία, εφαρμόζεται το δεύτερο πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού της χώρας. Σε αυτές τις περιοχές, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    Οι Αρχές προσπαθούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην ζήσει ξανά η χώρα κάτι παρόμοιο με το 2003.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πάντσερ" ο Ολυμπιακός

    23/7/2006 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα της Βέρντερ Βρέμης με το επιβλητικό 4-0. Οι "ερυθρόλευκοι" στο δυνατό φιλικό τεστ επί αυστριακού εδάφους, έδειξε πως βρίσκεται σε σωστό δρόμο, και απέδειξαν ότι η δουλειά που γίνεται στο Ζέεφελντ αρχίζει ν΄ αποδίδει καρπούς. Συνεχείς κίνηση, πολύ καλή αμυντική λειτουργία και σωστές κινήσεις στην επίθεση ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Ολυμπιακό να είναι κρίαρχος στη "φιλική" αναμέτρηση και να φτάσει στην άνετη επικράτηση.

    Καλύτερος

    Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν δυνατό και έλεγξε όλες τις γραμμές, ενώ επιθετικά είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο 15λεπτο, χωρίς να βρει "στόχο". Τελικά οι κόποι "καρποφόρησαν" στο 18, όταν μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράινκε. Στο πρώτο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στο 31 και το 34, αλλά ο Ράινκε του είπε "όχι" ισάριθμες φορές. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-0 υπέρ της ομάδας του Τροντ Σόλιντ.

    Η πολύ καλή απόδοση των "ερυθρόλευκων" συνεχίστηκε και στο β΄ ημίχρονο. Η είσοδος του Νέρι Καστίγιο στην επανάληψη έδωσε μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ελληνική ομάδα και αυτό φάνηκε αμέσως. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, μόλις στο 60 πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του. Μετά από σέντρα του Τζόρτζεβιτς ο Κασδτίγιο κοντρόλαρε άψογα και με ιδανικό πλάσε "έγραψε" το 2-0. Στο 62 ο Ουρουγουανός επιθετικός εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο Ριβάλντο, ο οποίος με αριστερό πλασέ πέτυχε το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

    Η μοναδική στιγμή που η Βέρντερ ήταν απειλητική και παραλίγο να φτάσει στη μείωση του σκορ έγινε στο 84 όταν ο Πόλεν βρέθηκε σε καλή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Δύο λεπτά πριν από τη λήξη ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με πολύ όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τον Ολυμπιακό.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτινα (46΄ Νικοπολίδης), Ζεβλάκοφ (75΄ Πάντος), Μπουλούτ (46΄ Γεωργάτος), Ανατολάκης, Ουαντού, Στολτίδης, Καφές, Ριβάλντο (75΄ Ταραλίδης), Οκκάς (46΄ Καστίγιο), Κωνσταντίνου, Τζόρτζεβιτς (75΄ Μάριτς).

    ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Ράινκε, Φάρενχορστ, Νάλντο, Γουόμε, Βράνιες, Ντιέγκο, Χουντ (59΄ Μπίσχοφ), Οβομογέλα, Κλάσνιτς (72΄ Πόλενς), Γιένσεν, Αλμέιδα.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Επιστροφή στη βάση

    23/7/2006 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρώτο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ, μετά από δύο εβδομάδες παρουσίας στο Φλάκαου της Αυστρίας, επέστρεψε στην Ελλάδα. Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν αρκετά χαμογελαστοί και ταυτόχρονα αρκετά αισιόδοξοι για καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η "Ένωση" θα συνεχίσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους, εν όψει των αγώνων για τον Γ` προκριματικό του τσάμπιονς λιγκ, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο φιλικό θα γίνει την 1η Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Μπενφίκα των Σάντος, Κατσουράνη και Καραγκούνη.

    Κατά την άφιξη της, οι παίκτες της "Ένωσης" δεν είχαν όρεξη για δηλώσεις, καθώς υπήρχε κι αρκετή κούραση, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε μέχρι την επιστροφή της ομάδας (περίπου μία ώρα). Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ο μόνος που μίλησε. "Δουλέψαμε πολύ καλά στην προετοιμασία. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών, ενώ το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Είμαστε αισιόδοξοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Απομένουν 20 ημέρες σκληρής δουλειάς για να εμφανιστούμε έτοιμοι" τόνισε ο αρχηγός της Ένωσης και πρόσθεσε: "Για το αν χρειαζόμαστε μεταγραφές, δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Αυτό είναι θέμα του προπονητή και της διοίκησης. Όσο για το αν θα παρουσιάσουμε φέτος κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι μας, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρώτο φιλικό, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει την ομάδα. Ελπίζω να δείξουμε κάτι διαφορετικό".

    "Ναπολιτάνα" ΑΕΚ

    Στο τελευταίο παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους, η ΑΕΚ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και ικανοποίησε τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ, με την "Ένωση" να επικρατεί με 1-0 της ιταλικής Νάπολι. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, πέτυχε ο Πλιάτσικας στο 69ο λεπτό και ενώ ένα λεπτό πριν είχε αντικαταστήσει τον Εμερσον. Ο Τόζερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μόρας έπιασε καρφωτή κεφαλιά, όμως οι αμυντικοί της ιταλικής ομάδας (επανήλθε στην Serie B) απέκρουσαν πάνω στην γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό που καραδοκούσε να σκοράρει.

    Ο Ισπανός τεχνικός για ακόμη μία φορά χρησιμοποίησε αρκετούς ποδοσφαιριστές, κάνοντας παράλληλα αρκετές αλλαγές και στα συστήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πιο χαρακτηριστικό από όλα ήταν για ακόμη μία φορά τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, ήταν η πολύ καλή επιθετική λειτουργία, σε συνδυασμό με την διατήρηση του "μηδέν" στην άμυνα.

    Ο Φερέρ άρχισε τον αγώνα με τους Χιώτη, Παουτάσο, Παπασταθόπουλο, Δέλλα, Γεωργέα, Ζούλιο Σέζαρ, Ιβιτς, Εμερσον, Λαγό, Λυμπερόπουλο και Καπετάνο.

    [04] Μπάσκετ

    "Σκληρή" ήττα η Εθνική Εφήβων

    23/7/2006 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαριά ήττα γνώρισε η Εθνική Ελλάδας των Εφήβων, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται σε Αργοστόλι, Κρέσταινα και Αμαλιάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την συντριβή από τη Γαλλία με 86-43 και πλέον η υπόθεση πρόκριση στην ημιτελική φάση έγινε πολύ δύσκολη. Η ομάδα του Μάνου Μανουσέλη έφτασε τους τρεις βαθμούς στη διοργάνωση, όσους έχουν και οι "τρικολόρ", αλλά έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετά από αυτό το +43. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Εθνική ομάδα θέλει μόνο νίκη στον αυριανό αγώνα με τη Λιθουανία και, παράλληλα, ήττα της Γαλλίας από την Ιταλία, προκειμένου να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα του ομίλου, η οποία δίνει το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς. Τα δεκάλεπτα: 22-8, 40-24, 63-39, 86-43.

    Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και με καλή άμυνα κατάφεραν να φτάσουν σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά από την πρώτη περίοδο. Το δεκάλεπτο έληξε με την Εθνική να βρίσκεται στο -14 (8-22), ενώ στη συνέχεια οι "τρικολόρ" επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους. Με καλάθι του Τζάκσον στο 23΄ οι Γάλλοι ανέβασαν το υπέρ τους προβάδισμα πάνω από τους 20 πόντους (47-26), ενώ το δίποντο του Τιγέ, 3 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, έφτασε τη διαφορά στους 31 πόντους (74-43). Τελικά η λήξη του αγώνα έβαλε τέλος στον... εφιάλτη των Ελλήνων διεθνών, βρίσκοντας τους Γάλλους νικητές με 86-43.

    ΓΑΛΛΙΑ: Μπεγκαρέν 4, Μπατούμ 18 (1), Ντιό 5 (1), Μπαγέ 6, Ρομέν 2, Αζινκά 6, Μανζέν 2, Τζάκσον 18 (2), Τιγέ 9, Βατί 8, Μερμάν 8.

    ΕΛΛΑΔΑ: Ματαλόν 6, Κακαβάς, Λυμπερόπουλος, Γιαννακίδης 15 (1), Γιαννόπουλος 5 (1), Σακελλαράκης 1, Μιχάλογλου 3 (1), Τσαϊρέλης 4, Σιγκούνας 4, Μπόγρης 2, Γούλας 3.

    [05] Μπάσκετ

    Πήρε φόρα η Εθνική

    23/7/2006 8:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/7/2006 9:42:36 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άνετη δεύτερη νίκη για την Εθνική Ελλάδας που πήρε μέρος στο διεθνές τουρνουά του Μπόρμιο της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ιαπωνίας, επικράτησε άνετα, (μετά και την εύκολη νίκη επί του Καναδά), της "οικοδέσποινας" Ιταλίας με 83-62, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του και καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο τουρνουά, πίσω από την Σερβία. Κορυφαίοι σε απόδοση για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης οι Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νίκος Ζήσης. Τα δεκάλεπτα: 21-13, 37-35, 60-48, 83-62.

    Γιαννάκης: "Στη σωστή κατεύθυνση"

    Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση και των 17 διεθνών να παίξουν ποιοτικό μπάσκετ στα πρώτα τρία φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας."Ήταν απλά ένα παιχνίδι προπόνησης για να δούμε κάποια πράγματα. Οι περισσότεροι παίκτες είναι κουρασμένοι, αλλά σημασία έχει ότι όλοι έδειξαν μεγάλη διάθεση να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπονήσεων και τον ρυθμό των φιλικών αγώνων. Σημασία έχει να είναι όλοι υγιείς, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ώστε να δείξουμε την απαραίτητη φρεσκάδα και ετοιμότητα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα" τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και συνέχισε: "Το σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι δουλεύουμε στην σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω σ΄ όλους τους παίκτες που έχω καλέσει στην προετοιμασία και ο στόχος μας είναι να γίνουν 30 οι 17 και να υπάρχουν δυο ισάξιες Εθνικές ομάδες και πληθώρα ποιοτικών επιλογών. Δυστυχώς, θα επιλέγουν 12 για την αποστολή στην Ιαπωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι δεν βοηθούν στο να είναι δυνατή η Εθνική ομάδα".

    * Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει αεροπορικώς από το Μιλάνο αύριο στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να φτάσει στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στις 16:30.

    ** Διήμερο ρεπό θα έχουν οι διεθνείς και το πρωί της Τετάρτης θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις.

    Η ελληνική ομάδα έπαιξε πιεστική άμυνα, όπως και στο φιλικό με τον Καναδά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διεθνείς μας «έκλεψαν» 19 φορές την μπάλα από τους Ιταλούς, είχαν πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (26/39) και στα τρίποντα (4/8), ενώ κέρδισαν 8 περισσότερα ριμπάουντ (23-5).

    Στο φιλικό με την Ιταλία δεν αγωνίσθηκαν οι Σπανούλης, Παπαμακάριος, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης και Σχορτσανίτης.

    ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 4, Μπουρούσης 4, Ζήσης 10 (2), Βασιλόπουλος 5, Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 6, Παπαδόπουλος 21, Κακιούζης 5 (1), Κυρίτσης 4, Πελεκάνος.

    ΙΤΑΛΙΑ: Τζιακέτι, Μπαζίλε 8 (2), Μαντσινέλι, Σοράνια 7 (1), Μαρκονάτο 9, Ρόκα 8, Πετσίλε 9 (2), Μικελόρι 9 (1), Μορντέντε, Τζίλι 7 (1), Μπελινέλι 5 (1).

    * Το επόμενο τουρνουά προετοιμασίας της Εθνικής θα είναι το 20ο «Ακρόπολις», που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο (31/7-2/8).

    [06] Ποδηλασία: Έπεσε η αυλαία

    23/7/2006 10:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς τη χαρά της κατάκτησης ενός δεύτερου μεταλλίου για τα ελληνικά χρώματα, έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων στο ανακαινισμένο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Ο Χρήστος Βολικάκης δεν βρήκε τον καλό του εαυτό στον τελικό του κεϊριν εφήβων όπου επιζητούσε τη διαβεβαίωση της ανωτερότητάς του μετά το χρυσό στο περσινό παγκόσμιο της Αυστρίας καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

    Ο Έλληνας πρωταθλητής που αποτέλεσε εξ αρχής "στόχο" των αντιπάλων του με τη φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή που φορούσε στον αγώνα, ήταν τέταρτος στην κούρσα μέχρι το σπριντ όταν οι κριτές (εξαντλώντας την αυστηρότητά τους) τον απέβαλαν γιατί άλλαξε πορεία και πάτησε στη μπλέ γραμμή της πίστας. Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν εκνευρισμένος πρώτα από τον εαυτό του καθώς περίμενε να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε στη διοργάνωση κατακτώντας μια θέση στο βάθρο. Στο αγώνισμα ο Βασίλης Γαλάνης πήρε τη 10η θέση. Το χρυσό μεταλλιο του κέϊριν εφήβων κατέκτησε ο Βρετανός Τζεϊσον Κένι. Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Βλαντιμίρ Κοζόφ και τρίτος ο Τσέχος Ντένις Σπίτσκα. Στον τελικό του αγώνα πόντων των ανδρών (100 γύροι-25 χλμ- 10 σπριντ) ο Γιάννης Μαραβελάκης στάθηκε άτυχος καθώς 3 μόλις στροφές πριν το τέλος (97η στροφή) και ενώ βρισκόταν στην πρώτη οκτάδα έχοντας 4 βαθμούς από τα σπριντ, είχε πτώση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Στον ίδιο τελικό ο Νίκος Τρικοίλης ήταν 22ος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Μαξίμ Ποκίντοφ με 30 βαθμούς. Δεύτερος ήταν Ουκρανός Ολεκσάντρ Μαρτινένκο με τους ίδιους βαθμούς, και τρίτος ο Ισπανός Σαλβαδόρ Γκουαρντιόλα Τόρα με 24 βαθμούς. Η Μαρία Τζουμανίκα αναδείχθηκε η καλύτερη ελληνίδα αθλήτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά την 6η θέση που κατέλαβε στον τελικό του σκράτς γυναικών κάτω των 23 ετών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της αντοχής που ανήκει στον Αστέρα Ζωγράφου αγωνίστηκε με θάρρος και διεκδίκησε τη διάκριση απέναντι σε πολύ πιο έμπειρες αθλητριες. Η Τζουμανίκα αγωνίστηκε και στους τελικούς του κεϊριν γυναικών κάτω των 23 για τις θέσεις 7-9 όπου κατετάγη 9η. Στο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η γερμανίδα Τζειν Γκέρις , με δεύτερη την Ιταλίδα Αναλίσα Κουτσινότα και τρίτη την Πολωνέζα Μαγκταλένα Σάρα. "Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτή τη θέση. Ήταν δύσκολος αγώνας με πολύ ένταση και μου προσέφερε πολύτιμη εμπειρία. Αφιερώνω την πρώτη μου διάκριση στη μητέρα μου η οποία στέκεται δίπλα μου σαν προπονητής, βοηθός και φίλος. Εκείνη μου έχει αγοράσει τα ποδήλατα και έχει κάνει πολλά έξοδα για να μπορώ να προπονούμαι χωρίς μεγάλες ελλείψεις. Τώρα θα κάνω διακοπές και στη συνέχεια ελπίζω να έχω την ευκαιρία να τρέξω σε παγκόσμια κύπελλα για να εμπλουτίσω τις εμπειρίες μου", δήλωσε η Τζουμανίκα. Τα αποτελέσματα στον τελικό του σκράτς γυναικών:

    1. Μόνια Μπακάϊλε - Ιταλία

    2. Αλένα Προυντνίκοβα -Ρωσία

    3. Τατιάνα Σαράκοβα -Ρωσία

    6. Μαρία Τζουμανίκα -Ελλάς

    Σε ανύποπτο χρόνο και πάνω στο τελικό σπριντ του ημιτελικού του Κέϊριν εφήβων, ο Κώστας Πενταράκης κλείστηκε στη στροφή από το Γάλλο αντίπαλό του Μποζέ ,(στην προσπάθεια των ποδηλατών να πάρουν την καλύτερη θέση για την τελική επίθεση) με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στην πίστα και να τραυματιστεί στον ώμο.

    Πάνω στον Πενταράκη προσέκρουσε και έσπασε το ποδήλατό του ο αντίπαλος που ακολουθούσε (Ματ Κράμπτον από την Αγγλία) χωρίς όμως να τραυματιστεί.

    Ο νεαρός Χανιώτης πρωταθλητής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό όπου διαγνώστηκε κάταγμα στην κλείδα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο προληπτικά για ένα 24ωρο. Το αγώνισμα συνεχίστηκε μετά από 20 λεπτά ενώ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ο γάλλος ποδηλάτης που προκάλεσε την πτώση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 July 2006 - 20:50:29 UTC