Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάσεις Μετρό στα Μεσόγεια
  • [02] Ορίστηκε εφέτης-ανακριτής για τις υποκλοπές
  • [03] Εξεταστική σε προνομιακή ...τιμή
  • [04] Βίντεο με έναν από τους βομβιστές του Λονδίνου
  • [05] Πρόστιμο από την UEFA στο Αιγάλεω
  • [06] Έθνικ Φεστιβάλ Θράκης
  • [07] Synch-χρονιστείτε
  • [08] Αισθησιακή φωτογράφηση για τη Σοφία Λόρεν

    [01] Κοινωνία

    Στάσεις Μετρό στα Μεσόγεια

    6/7/2006 10:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Δύο νέες στάσεις προστέθηκαν στη γραμμή του Μετρό που διασχίζει τα Μεσόγεια και συνδέει την Δουκίσσης Πλακεντίας με το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Από την προσεχή Δευτέρα, οι συρμοί θα σταματούν στην Παιανία και το Κορωπί, όπου θα περνούν κάθε 15 λεπτά, ενώ από τον Αύγουστο θα κάνουν στάση και στην Παλλήνη. Το εισιτήριο θα κοστίζει όσο και του προαστιακού, δηλαδή τρία ευρώ, η εξυπηρέτηση, όμως, θα είναι μεγαλύτερη καθώς ο επιβάτης θα μπορεί να φτάσει στα Μεσόγεια χρησιμοποιώντας όποια γραμμή του Μετρό τον βολεύει.

    Οι τρεις αποβάθρες προϋπήρχαν αλλά εξυπηρετούσαν μόνο τον προαστιακό. Με τις τεχνικές τροποποιήσεις και τα έργα που ολοκληρώθηκαν από την ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας) οι αποβάθρες επιτρέπουν πλέον την πρόσβαση των συρμών του Μετρό.

    Ο σταθμός Κάντζα θα έχει σύγχρονο σύστημα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης έλευσης συρμών, όπως στο Σύνταγμα, για την προστασία των πολιτών.

    Σχετικά Links:

    ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

    [02] Κοινωνία

    Εν αναμονή των προστίμων στη Vodafone

    Ορίστηκε εφέτης-ανακριτής για τις υποκλοπές

    6/7/2006 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/7/2006 9:28:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ορίστηκε, την Πέμπτη, ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μετά από συνεδρίαση της Ολομέλειας των Εφετών. Η Ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την υπόθεση να αναλάβει ο εφέτης Παναγιώτης Πετρόπουλος, που είχε διατελέσει αναπληρωτής ανακριτής στην κύρια έρευνα για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Η δικογραφία της υπόθεσης, που χειριζόταν έως τώρα ο 24ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Ακτύπης, καθώς και το πόρισμα της ΑΔΑΕ αναμένεται να παραδοθούν στον κ. Πετρόπουλο το αμέσως προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι την παραγγελία για την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη-ανακριτή είχε δώσει, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, επισημαίνοντας την εξαιρετική σοβαρότητα της υπόθεσης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οριστεί εισαγγελέας Εφετών, που θα εποπτεύσει την ανάκριση. Την ίδια ώρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τις νομικές υπηρεσίες τους για τα πρόστιμα, που θα επιβάλουν στη Vodafone, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

    Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

    Από δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας ενδέχεται να στοιχίσει στη Vodafone η υπόθεση των υποκλοπών. Η διαδικασία οριστικοποίησης των προστίμων βρίσκεται στην τελική ευθεία και το αργότερο αρχές Αυγούστου θα έχουν δημοσιοποιηθεί.

    Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, τα πρόστιμα αναμένεται να ανέλθουν σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Όπως προβλέπει το καταστατικό της ΑΔΑΕ, τα πρόστιμα, που μπορούν να επιβληθούν σε ένα τηλεπικοινωνιακό πάροχο, όταν διαπιστωθεί παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ανά βεβαιωμένο παράπτωμα.

    Όσον αφορά την ΕΕΤΤ, που είναι η ρυθμιστική Αρχή στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, σε περίπτωση μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων μιας εταιρείας, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 7.000 έως και 2 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, όπως προβλέπει ο νόμος 3431 για τις τηλεπικοινωνίες, που ψηφίστηκε πρόσφατα, σε περίπτωση σημαντικού παραπτώματος επιβάλλεται ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητούν πρόσθετα στοιχεία από την ΑΔΑΕ

    [03] Κοινωνία

    Τα λογιστικά της δωροδοκίας

    Εξεταστική σε προνομιακή ...τιμή

    6/7/2006 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: AΠE-NET

    Πτυχία σε ανταγωνιστική ...τιμή προσέφερε σε φοιτητές ιταλικού πανεπιστημίου, κύκλωμα επιτηδείων που εξαρθρώθηκε από τις ιταλικές αρχές.

    Ένας καθηγητής της Οικονομικής Σχολής του πανεπιστήμιου του Μπάρι, ο βοηθός του και άλλα έξι άτομα - κλητήρες και διοικητικοί υπάλληλοι - συνελήφθησαν από την αστυνομία με την κατηγορία ότι εξασφάλιζαν βαθμούς προαγωγής σε σπουδαστές που διέθεταν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

    Φαίνεται μάλιστα ότι εξασκούσαν την παράνομη δραστηριότητα τους "ευσυνείδητα". Στην τιμολόγηση των μαθημάτων λάμβαναν υπόψη την εθνικότητα(!) του φοιτητή, καθώς στο πελατολόγιο τους περιλαμβάνονταν και Έλληνες φοιτητές. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ΑΝΣΑ, ο τιμοκατάλογος είχε ποικιλία στις "ταρίφες": για τα εύκολα μαθήματα οι τιμές άρχιζαν από 600 - 700 ευρώ , για τα δύσκολα 2000 ευρώ, ενώ για τα πτυχιακά οι τιμές έφθαναν στις 3.000 - 4.000 ευρώ. Σημειώσατε όμως ότι για τους Έλληνες γίνονταν και ευκολίες, καθώς ένα μάθημα που κόστιζε σε έναν Ιταλό 600 ευρώ για τον Έλληνα η ίδια τιμή έπεφτε στα 250 ευρώ.

    Όσο για το σύστημα, λειτουργούσε ως εξής: οι κλητήρες "ψάρευαν" τους φοιτητές και ανάλογα την προέλευση, ρύθμιζαν και την τιμή. Στη συνέχεια, οι διοικητικοί πλησίαζαν τους καθηγητές και ζητούσαν σαν "προσωπική χάρη" να βοηθήσουν τον φοιτητή. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος συνελήφθη χθες την ώρα που εισέπραττε χρηματικό ποσό.

    Δεν έχει ανακοινωθεί πόσοι φοιτητές είναι αναμιγμένοι στο σκάνδαλο και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει κατηγορηθεί. Η έρευνα επεκτείνεται τώρα και σε άλλες σχολές του Πανεπιστημίου. Πρόκειται όμως για μια υπόθεση που απασχόλησε την πανεπιστημιακή κοινότητα και κατά το παρελθόν, αφού το 2005 ο πρύτανης του Πανεπιστημίου είχε κάνει έκκληση στους καθηγητές να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί.

    [04] Κόσμος

    Βίντεο με έναν από τους βομβιστές του Λονδίνου

    6/7/2006 8:42:00 μμ

    Το δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα έδειξε σήμερα, παραμονή της πρώτης επετείου των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο, αποσπάσματα ενός βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ο δεύτερος την ιεραρχία της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι και η τελευταία, όπως αναφέρει, δήλωση ενός από τους βομβιστές του Λονδίνου. Το βίντεο μετέδωσε ισλαμική ιστοσελίδα. "Αυτό που είδατε τώρα είναι μόνο η αρχή μίας σειράς επιθέσεων που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν μέχρι να αποσύρετε τις δυνάμεις σας από το Ιράκ και το Αφγανιστάν", τονίζει ο άνδρας που παρουσιάζεται ως ο Σεχζάντ Τανουίρ, ένας από τους καμικάζι που έλαβαν μέρος τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου που στοίχισαν την ζωή σε 52 άτομα. Στις τέσσερις ταυτόχρονες επιθέσεις στο μετρό και σε ένα λεωφορείο σκοτώθηκαν και οι 4 δράστες. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία η ιστοσελίδα αποφάσισε να προβάλλει σήμερα το βίντεο, προκειμένου να προκαλέσει ακόμα περισσότερο πόνο.

    Το βίντεο που μετέδωσε στη συνέχεια και το BBC παρουσιάζεται ως η "τελευταία διαθήκη" του 22χρονου Τανουίρ από το Λιντς, που παρέσυρε στο θάνατο επτά αθώους ανθρώπους, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο μετρό. Το BBC επισήμανε ότι το βίντεο ενισχύει την εικασία για ανάμειξη της Αλ Κάϊντα στις επιθέσεις.

    Ο Τανουίρ μιλώντας με προφορά Γιορκσάιρ παρουσιάζεται στο βίντεο φορώντας ισλαμική μαντήλα και κουνώντας το δάκτυλό του προς την κάμερα.

    Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι ο Ζαουάχρι εξήρε τον Τανουίρ λέγοντας ότι "σπούδασε φυσική αγωγή στο πανεπιστήμιο και είχε πάθος για το μποξ, ενώ παρά το γεγονός ότι καταγόταν από γνωστή οικογένεια τα ρούχα και η εμφάνισή του δεν το έδειχναν".

    Την επίθεση εξήρε και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, το οποίο και παρουσίασε μία φωτογραφία του, χωρίς όμως να ακούγεται η φωνή του.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Video of 7 July bomber released

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόστιμο από την UEFA στο Αιγάλεω

    6/7/2006 8:21:00 μμ

    Με πρόστιμο 50.000 ελβετικών φράγκων τιμωρήθηκε το Αιγάλεω από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, από την οποία είχε κατηγορηθεί για παράβαση των Πειθαρχικών Κανονισμών στον αγώνα του Κυπέλλου Ιντερτότο με την Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-3), που είχε διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου 2005. Το Αιγάλεω έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση ως τα μεσάνυχτα της προσεχούς Κυριακής (9/7), ενώ θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο εντός τριάντα ημερών.

    [06] Πολιτισμός

    21 έως 23 Ιουλίου

    Έθνικ Φεστιβάλ Θράκης

    6/7/2006 9:56:00 μμ

    Το Samothraki World Music Festival, μεταφέρεται γεωγραφικά στην υπέροχη τοποθεσία Λουτρών Τραιανούπολης (Στο14 χλμ Αλεξανδρούπολης-Συνόρων) και μετονομάζεται σε Thraki Ethnic Festival. Κάτω από αιωνόβια πλατάνια και δίπλα στον ποταμό Λουτρό, μεγάλοι διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες θα δώσουν και πάλι το παρόν τους σε αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ μουσικής και χορού από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.

    Φετινοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι: Κώστας Τουρνάς www.tournas.gr Κρίστι Στασινοπόυλου www.krististassinopoulou.com Avijit Ghosh (Ινδίες) www.avijitghosh.com Arhai (Σερβία) www.arhai.com Paranaue www.samothrakifestival.com Salvador Sango (Νιγηρία) www.salvadorsango.com On the Corner www.samothrakifestival.com One Drop www.onedropforward.com Nikolay Oorzak (Tούβα) www.khoomei-shaman.com Παντελής Παυλίδης Κομπανία κρουστών δρόμου Κομοτηνής Ginjame (Γκάνα) Paranga sound system Jazz a moment

    Τα καλλιτεχνικά δρώμενα θα συμπεριλαμβάνουν σεμινάρια και παραστάσεις ζογκλέρ από τους Lazy Dayz (www.layzydayz.gr ), όπως και σεμινάρια κρουστών και θεατρικές παραστάσεις.

    Στα πλαίσια του φεστιβάλ και τις πρωινές ώρες θα προσφέρονται εκδρομές με ποδήλατα στον υδροβιότοπο του Δέλτα του Έβρου και στο Δάσος της Δαδιάς από την εταιρία εναλλακτικού τουρισμού Riverland. Άλλες επιλογές θα είναι: τοξοβολία ,τοίχος αναρρίχησης και σε απόσταση 1 χλμ από τον χώρο του φεστιβάλ βρίσκεται η οργανωμένη μονάδα θερμών λουτρών του Δήμου Τραιανούπολης για θεραπευτικά λουτρά και ο ιππικός όμιλος Tραιανούπολης για μαθήματα και εκδρομές ιππασίας.

    Η πρόσβαση στον χώρο του φεστιβάλ γίνεται μέσω τακτικής αστικής συγκοινωνίας από την Αλεξανδρούπολη. Το ημερήσιο εισιτήριο εισόδου είναι 10 ευρώ ,εισιτήριο 3 ημέρου 25ευρώ, τα οποία θα διατίθενται στην είσοδο του φεστιβάλ. Υπάρχει ελεύθερος κατασκηνωτικός χώρος με ρεύμα νερό και τουαλέτες

    Το Φεστιβάλ το συνδιοργανώνουν η Υπερνομαρχία Ροδόπης Έβρου ,ο Δήμος Τραιανούπολης,η Νομαρχία Έβρου, Κύδων (Πολιτιστικός σύλλογος Ροδόπης) και οι εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων Weproductions.

    Σχετικά Links:

    Thraki Ethnic Festival

    Δήμος Εβρου

    Δήμος Τραιανούπολης

    [07] Πολιτισμός

    Εμπειρία μουσικής

    Synch-χρονιστείτε

    6/7/2006 6:56:00 μμ

    Για 3 ημέρες σε 3 διαφορετικούς χώρους, το Synch επιστρέφει δριμύτερο και ανανεωμένο στην 3η έκδοσή του και με διευρυμένες εκδηλώσεις. Σύγχρονοι ηλεκτρονικοί ήχοι από 19 διάσημα και ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, avant-garde και πειραματικές ταινίες από όλο τον κόσμο, εργαστήρια και διαλέξεις, σε ένα φεστιβάλ απόλυτα συντονισμένο με τις πρωτοποριακές εξελίξεις στο χώρο της μουσικής, της κινούμενης εικόνας και των νέων μέσων. Φέτος, για πρώτη φορά το Synch θα διεξαχθεί σε τρεις χώρους: Στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) και το Ινστιτούτο Γκαίτε στις 6 Ιουλίου και στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου στις 7 και 8 Ιουλίου.

    6 Ιουλίου

    Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, θα εμφανιστούν ο σημαντικότερος εκφραστής του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, Κ.Βήτα, η μοναδική στο είδος της "Ορχήστρα των Λαχανικών" της Βιέννης και ο καινοτόμος του Αρκτικού Κύκλου Biosphere με ατμοσφαιρικούς ήχους ενός απόμακρου κόσμου.

    Ο Κ.Βήτα θα παρουσιάσει το multimedia θέαμα Transformations, που αποτυπώνει την περιπλάνηση του στον πολύχρωμο κόσμο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Θα προηγηθεί η εμφάνιση της Vegetable Orchestra της Βιέννης, η οποία διασκευάζει Kraftwerk με καρότα, πράσα και ραπανάκια αντί για μουσικά όργανα και σερβίρει μια ζεστή σούπα στο κοινό στο τέλος κάθε συναυλίας. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο Αίθριο περιλαμβάνει και τον Geir Jenssen, το Νορβηγό πρωτοπόρο μουσικό του ambient ήχου που κρύβεται πίσω το όνομα Biosphere , στην πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα.

    Παράλληλα, στο Ινστιτούτο Γκαίτε έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις, κινηματογραφικές προβολές και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο.

    7 Ιουλίου

    O φυσικός χώρος του Synch, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου θα ανοίξει τις πύλες του φέτος για την δεύτερη και τρίτη μέρα του φεστιβάλ. Στις 7 και 8 Ιουλίου η καρδιά του Synch θα χτυπά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο πανέμορφο τοπίο της πρώην Γαλλικής εταιρείας.

    Amon Tobin ( 7/7-Mηχανουργείο ) Ιδιοφυής και παραγωγικός, ο βραζιλιάνος Amon Tobin έχτισε το προσωπικό του μουσικό σύμπαν πάνω σε πολυσύνθετους ήχους, breakbeats, μαγικά samples, κοφτά breaks με jazz, bossa nova και hip hop στοιχεία. Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 90 με το ψευδώνυμο Cujo. Στη συνέχεια βρήκε στέγη στην περίφημη δισκογραφική εταιρία Ninja Tunes, όπου κυκλοφορεί τους δίσκους του μέχρι σήμερα. Το ντεμπούτο του στην Ninja Tunes έγινε με το άλμπουμ Bricolage το 1997, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Ο Amon Tobin, που εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξακολουθεί να εξερευνεί νέα ηχητικά τοπία με αστείρευτη φαντασία, να γράφει μουσική για video games και να εκπλήσσει με τις ζωντανές του εμφανίσεις. www.amontobin.com

    A Guy Called Gerald ( 7/7-Mηχανουργείο ) Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της acid house και techno σκηνής της δεκαετίας του 80 και επηρέασε την εξέλιξη της drum n bass και jungle σκηνής χωρίς ποτέ να επαναπαυτεί στις δάφνες του. Ο Gerald Simpson, ή πιο απλά A Guy Called Gerald, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ, βούτηξε αμέσως στα βαθιά νερά της ηλεκτρονικής μουσικής και έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό με το κλασικό πλέον Voodoo Ray στα τέλη της δεκαετίας του 80. Με αμείωτο πάθος και έμπνευση, συνεχίζει να ηχογραφεί διαμάντια, όπως την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, To All Things What They Need, ενώ στο φετινό Synch θα εμφανιστεί για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό. www.aguycalledgerald.com

    Alexkid ( 7/7-Τέντα ) Λίγο πριν ανακαλύψει τον ηλεκτρονικό ήχο και τα πικάπ, ο Alexkid σπούδασε κιθάρα, ηχοληψία και ήταν μέλος σε rock μπάντες. Σύντομα, ο νεαρός γάλλος καλλιτέχνης βρέθηκε να υπογράφει τις πρώτες του ηλεκτρονικές παραγωγές ως μέλος της περίφημης F Communications, εταιρίας του Laurent Garnier, και έκτοτε η πορεία του είναι μόνο ανοδική. Τα φυσικά όργανα που χρησιμοποιεί στις ηλεκτρονικές ηχογραφήσεις τον έκαναν να ξεχωρίσει και μέσα σε σύντομο διάστημα κυκλοφόρησε δύο προσωπικά άλμπουμ και πολλά σίνγκλ, έγραψε μουσική για ταινίες και διαφημιστικά και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς, ανάμεσα στους οποίους και ο George Michael. Στην Ελλάδα, ο Alexkid εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Synch. www.fcom.fr

    Animal Collective ( 7/7-Open Air Stage) Με έδρα το Μπρούκλιν οι Animal Collective μπήκαν στην τροχιά της μουσικής το 2000 με το εξαιρετικό ντεμπούτο τους Spirit theyre gone, spirit theyve vanished. Ριζοσπαστικοί και ανατρεπτικοί, οι Animal Collective συνδυάζουν ιδανικά την ποπ με την ψυχεδέλεια, το θόρυβο με την αβάν γκαρντ, στοιχεία που θα καταθέσουν για πρώτη φορά ζωντανά ενώπιον του ελληνικού κοινού. Η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, Feels, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τις διαθέσεις τους για πειραματισμό, με συνθέσεις που δύσκολα τοποθετεί κάποιος κάτω από συγκεκριμένες ταμπέλες και ετικέτες. www.fat-cat.co.uk

    Audio Bullys ( 7/7-Open Air Stage) Ο Tom Dinsdale και ο Simon Franks είναι οι Audio Bullys: το λονδρέζικο σχήμα που έκανε το ντεμπούτο του με το Ego War το 2003 και προχώρησε τον ήχο του ένα βήμα πιο μπροστά με το Generation, ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά άλμπουμ του 2005, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι Audio Bullys γράφουν άμεση, χορευτική μουσική για τη γενιά τους, μπλέκουν στον ήχο τους το house με το garage, το hip hop με το ska και χρησιμοποιούν με έξυπνο τρόπο τα samples, δημιουργώντας ένα αναγνωρίσιμο μουσικό υβρίδιο. Από τα προάστια του Λονδίνου, το δίδυμο βρέθηκε να εμφανίζεται σε μεγάλα φεστιβάλ και να κατακτά τους πίνακες επιτυχιών με την επανεκτέλεση του "Shot You Down" της Nancy Sinatra. www.audiobullys.co.uk

    Aux 88 ( 7/7-Mηχανουργείο) Τι μπορεί να συμβεί αν πάρεις έναν εκπαιδευμένο χορευτή με μουσική παιδεία και έναν DJ με κλασική μόρφωση και τους "πετάξεις" σε ένα στούντιο; Αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, τότε μπορεί να προκύψουν οι Aux 88. Oι Tommy Hamilton και Keith Tucker, έχοντας διανύσει μια αξιοθαύμαστη πορεία ο καθένας ξεχωριστά, συναντήθηκαν το 1992 για να ταράξουν τα νερά. Με κύριο άξονα τις επιρροές τους από τον ήχο της δεκαετίας του 80 και με φόντο τις ηλεκτρονικές εμμονές τους, κατέληξαν σήμερα να θεωρούνται κλασικοί εκφραστές της ηλεκτρονικής σκηνής του Ντιτρόιτ. Πέρα από τα προσωπικά τους projects, εξακολουθούν να γράφουν τη δική τους ιστορία ως Aux 88, την οποία θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. www.aux88.com

    Bucci Brothers ( 7/7-Τέντα ) Μας έρχονται από τη μακρινή Χιλή, με έναν ήχο που παντρεύει μοναδικά τη minimal electronica με τους latin ρυθμούς. Ο Pier Bucci έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής -και όχι μόνο- σκηνής, όπως τους Atom Heart (Se&#241;or Coconut) και Luciano και οι παραγωγές του κυκλοφορούν σε διακεκριμένες εταιρίες του είδους (Mutek, Multiclolor, Crosstown Rebels, WMF) ενώ το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, Familia, ανακηρύχθηκε το 2005 ένα από τα καλύτερα της χρονιάς. Ο Andres Bucci, ηγετική μορφή της ηλεκτρονικής σκηνής της Χιλής, συνεργάζεται με τον αδελφό του στο περίφημο Bucci project με το οποίο πραγματοποιούν κοινές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. www.crossrownrebels.com

    Dexter ( 7/7-Mηχανουργείο ) Η πορεία του oλλανδού DJ και μουσικού επηρεάζεται από την hip hop και breakdance κουλτούρα της δεκαετίας του 80. Πολύ γρήγορα o Dexter εξελίσεται σε "φαινόμενο" της τεχνικής του scratching, ενώ δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν και οι πρώτες του παραγωγές. Σήμερα αποτελεί μέλος της ομάδας καλλιτεχνών της περίφημης Clone Records και ταυτόχρονα διατηρεί την προσωπική του εταιρία, Klakson Records. Οι live εμφανίσεις του διαθέτουν το στοιχείο της έκπληξης και της ποικιλομορφίας, όπου αναμειγνύονται κάθε φορά πολλά διαφορετικά είδη από το χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Dexter εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. www.klakson.nl , www.clone.nl

    John Duncan (7/7 -Μουσείο) Γεννήθηκε στην Αμερική αλλά ζει και εργάζεται στην Ιταλία. Ενας σπάνιος καλλιτέχνης, του οποίου το ενδιαφέρον εστιάζεται στα υπαρξιακά ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Η μακρά του πορεία πάνω στην ηλεκτροακουστική μουσική είναι αποτέλεσμα μίας ενδελεχούς έρευνας πάνω σε θέματα μυστικισμού, μεταφυσικής και ενίοτε παραβίασης των κανόνων. Η δουλειά του Duncan λειτουργεί ως καταλύτης, υποκινώντας τη μεταφορά ενέργειας που δημιουργείται την ώρα της παράστασης, μέσω της οποίας προτρέπει το κοινό του να συμμετάσχει στη διαδικασία της έρευνας και της προσωπικής ενδοσκόπησης. Οι οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις του John Duncan παρουσιάζονται στις μεγαλύτερες εκθέσεις και μουσεία σύγχρονης τέχνης ανά τον κόσμο. www.johnduncan.org

    Ziggy Kinder ( 7/7-Τέντα ) Τα τελευταία τρία χρόνια ζει στην Κολωνία και οι παραγωγές του διανέμονται σε όλο τον κόσμο μέσω της περίφημης Kompakt. Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της Ware Records έχει κάνει ήδη αίσθηση με το συνθετικό του ταλέντο και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής (Richie Hawtin, John Tejada) προωθούν τις παραγωγές του μέσα από τα dj sets τους και τις CD συλλογές που επιμελούνται. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα υποσχόμενο αναδυόμενο ταλέντο στο χώρο που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρέα με το laptop του. www.ware-net.de

    Ralph Steinbruchel (7/7-Μουσείο) Ο Ralph Steinbruchel γεννήθηκε το 1969 και σπούδασε Communication Design στη σχολή Saint Martins του Λονδίνου. Σήμερα ζει και εργάζεται ως μουσικός και γραφίστας στη Ζυρίχη. Οι ατμοσφαιρικές συνθέσεις του προκύπτουν μέσα από τη δημιουργία νέων ήχων που ο ίδιος δημιουργεί στο στούντιο, ενώ όλη η επεξεργασία των ήχων αυτών πραγματοποιείται ζωντανά στις εμφανίσεις του. Οι μουσικές του φόρμες στηρίζονται σε πολύπλοκες αλλά και ευρύχωρες συνθέσεις, με τελικό αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη αισθητική. www.synchron.ch

    UR Presents : Galaxy 2 Galaxy & Los Hermanos feat. David Lynch (7/7-Opena Air Stage) Μια ανατρεπτική, πολιτική κολεκτίβα, ένας πραγματικός μύθος της techno σκηνής του Ντιτρόιτ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι UR γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν ο Jeff Mills συνάντησε τον "Mad" Mike Banks και τον Robert "Noise" Hood και δημιούργησαν «σκληρή μουσική από μια σκληρή πόλη», όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον ήχο τους. Ηταν οι πρώτοι που έπαιξαν live techno και χρησιμοποίησαν έναν DJ σαν αληθινό μέλος μιας μπάντας. Ποτέ δεν πρόδωσαν τα πιστεύω τους, δεν συμβιβάστηκαν με τους κανόνες των δισκογραφικών εταιριών, ενώ σπάνια φωτογραφίζονται, καλύπτοντας τα πρόσωπα τους με μαντίλια. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι ένα μίγμα ανθρώπων και μηχανών που τις αποκαλούν επιθέσεις. Στην πρώτη τους εμφάνιση σε ελληνικό έδαφος, οι UR θα εκπροσωπηθούν από τους Galaxy 2 Galaxy και τους Los Hermanos, Guest performance από τον σαξοφωνίστα David Lynch . www.undergroundresistance.com

    Vector Lovers (7/7-Τέντα) Γοητεύεται από τα γιαπωνέζικα κόμικς, πωρώνεται με την ψηφιακή τεχνολογία, λατρεύει τον ήχο της δεκαετίας του 80. Πίσω από το ψευδώνυμο Vector Lovers κρύβεται το ευρηματικό μυαλό του Martin Wheeler, της πιο πρόσφατης ανακάλυψης της σκοτσέζικης Soma Records. Το ντεμπούτο άλμπουμ του, Capsule for One (2005), προκάλεσε αίσθηση για τον φουτουριστικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον ηλεκτρονικό ήχο μέσα από τους disco και funk ρυθμούς. Ως ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης δισκογραφικής Iwari.com κυκλοφορεί προσωπικές του παραγωγές αλλά και δουλειές επιλεγμένων καλλιτεχνών όπως είναι οι Scape One και Namke Communications. Αυτή τη στιγμή περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη και στο φετινό Synch θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο ελληνικό κοινό. www.somarecords.com

    8 Ιουλίου

    Afrika Bambaataa ( 8/7-Open Air Stage ) Πήρε το όνομα του από ένα αρχηγό των Zulu του 19ου αιώνα, τα hip hop πάρτυ του στην δεκαετία του 70 στο Bronx έμειναν θρυλικά, το άλμπουμ του Planet Rock του 1982 που συνδύαζε τo hip hop με beats και techno-pop futurism θεωρείται σημείο αναφοράς, έχει επηρεάσει αμέτρητους καλλιτέχνες. Είκοσι περίπου χρόνια μετά την έκρηξη του Zulu Nation, τις συνεργασίες του με ονόματα όπως αυτά των James Brown, UB40 και Leftfield, o «νονός του ραπ», ο Afrika Bambaataa, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνεχίζοντας τα ταξίδια του στο γαλαξία του electro-funk, ενώ εξακολουθεί να υπηρετεί με πάθος το κλασικό hip hop και να παραδίδει μαθήματα τεχνικής και σκηνικής παρουσίας. Respect! www.zulunation.com/afrika.html

    Angie Reed ( 8/7-Μηχανουργείο ) Πολυσχιδής προσωπικότητα, η Barbara Brockhaus, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Angie Reed (πρώην μέλος των Stereo Total), απέκτησε φήμη τόσο για τον πολυσυλλεκτικό ήχο της, όσο και για το Secretary Show, με το οποίο περιόδευσε σε όλη την Ευρώπη. Μουσικός, εικαστικός, ηθοποιός και μοναδική performer, η Αngie Reed έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ Angie Reed Presents the best of Barbara Brockhaus (2003) και Xyz Frequency (2005), όπου αναμιγνύει το electrobeat με το punk και τον ήχο της Motown. Εχει εμφανιστεί σε κλαμπ, θέατρα και γκαλερί, οδηγώντας το κοινό σε μια αξέχαστη εμπειρία, την οποία για πρώτη φορά φέτος θα βιώσουμε και στην Ελλάδα. www.angiereed.com

    Ego Spastachrist ( 8/7 -Moυσείο ) Resident DJ στο θρυλικά Solar raves το 1992, μέλος της ελβετικής κολεκτίβας Spezialmaterial, βασικός διοργανωτής του φεστιβάλ Machinista στη Γλασκόβη, ο μοναδικός ευρωπαίος καλλιτέχνης που εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Patagonica της Χιλής, συγγραφέας, φωτογράφος και διαδραστικός καλλιτέχνης. Ο Ego Σpastachrist κατάγεται από τη Σκοτία και η σχέση του με τη μουσική κινείται σε πολλά διαφορετικά και ενίοτε ακραία πεδία. Από field recordings και ambient ατμόσφαιρες μέχρι φρενήρεις ηλεκτρονικούς ρυθμούς, o Egospastachrist αναζητά διαρκώς νέες εμπειρίες, ενώ η επί δύο χρόνια διαμονή του σε ξύλινο κατάλυμα μέσα στο δάσος αποτελεί τρανή απόδειξη της ανήσυχης προσωπικότητας του. www.spezialmaterial.ch

    Legowelt ( 8/7-Mηχανουργείο ) Εχει φετίχ με τα παλιά συνθεσάιζερ και μανία να συλλέγει δίσκους italo disco. Οι αρχικές επιρροές του, ωστόσο, προέρχονται από τον techno ήχο του Ντιτρόιτ και του Σικάγο, ενώ αργότερα εθίστηκε στις πρώιμες παραγωγές των Aphex Twin, Mu-Ziq, Drexciya. Ξεκίνησε να γράφει μουσική στις αρχές τις δεκαετίας του 90 και σήμερα συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής σκηνής της Χάγης. Διατηρεί την προσωπική του δισκογραφική εταιρία, Bunker Records, ενώ αποτελεί μέλος των καλλιτεχνών της περιβόητης Clone Records. Τα τελευταία χρόνια ηχογραφεί πίσω από πολλά διαφορετικά ψευδώνυμα και στην Ελλάδα εμφανίζεται φέτος για πρώτη φορά. www.legowelt.com

    Mark Stewart And The Maffia ( 8/7-Open Air Stage) Ο άνθρωπος που επινόησε τον λεγόμενο ήχο του Μπρίστολ πριν τον διαδώσουν οι Massive Attack, που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών ευρείας γκάμας, από τους Sonic Youth και David Bowie, μέχρι τη σημερινή new wave σκηνή της Νέας Υόρκης (LCD Soundsystem, Radio 4, Liars) και ηλεκτρονικούς παραγωγούς όπως τους DJ Hell και Carl Craig, χτυπάει για πρώτη φορά την πόρτα του Synch και της Ελλάδας. Τα "μαύρα" στοιχεία που ενσωμάτωσε στον ηλεκτρονικό punk ήχο του, αποτέλεσαν καινοτομία στο μουσικό κόσμο και κατέταξαν τον Mark Stewart -μαζί με τους The Pop Group και The Maffia που ο ίδιος επινόησε- σε έναν από τους επιδραστικότερους καλλιτέχνες των μελλοντικών γενιών. www.uncarved.org/music/maffia/maffia.html

    Technasia (8/7-Τέντα) O Amil Khan γεννήθηκε και ζει στο Ηong Kong, ο Charles Siegling είναι εγκατεστημένος στο Παρίσι και το Technasia project που οι δυο τους δημιούργησαν έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2001 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν επιμεληθεί μια σειρά από μιξαρισμένες συλλογές, έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα κλαμπ και φεστιβάλ του κόσμου ενώ έχουν ιδρύσει ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες με σκοπό την προώθηση της χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο Popsoda, μόλις κυκλοφόρησε και θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά. www.technasia.com

    Έλληνες καλλιτέχνες

    Και εφέτος οι Έλληνες καλλιτέχνες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της μουσικής ταυτότητας του Synch. 16 καλλιτέχνες απ όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ με dj sets , live και οπτικοακουστικές εμφανίσεις.

    Παρασκευή 7 Ιουλίου, Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

    Adaptor Το πτυχίο κοινωνιολογίας δεν εμπόδισε τον Νίκο Ζαφείρη (CJ Jeff) να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηλεκτρονική μουσική ξεκινώντας να μιξάρει δίσκους σε κλαμπ δίπλα στον Leon Segka. Ο εγχώριος μουσικός Τύπος τον χαρακτήρισε τότε ως τον καλύτερο ανερχόμενο DJ της ελληνικής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής ενώ λίγο αργότερα υπέγραψε τις πρώτες του παραγωγές ως Adaptor μαζί με τον Handle with Care. Παράλληλα, δημιουργεί την ανεξάρτητη εταιρία Rhythmetic Records, μέσω της οποίας κυκλοφορούν διεθνώς δουλειές ανερχόμενων ελλήνων καλλιτεχνών σε συνεργασία με αναγνωρισμένους παραγωγούς από το εξωτερικό. www.rhythmetic.com

    And.Id Παίζοντας από μικρή ηλικία keyboards και τρομπέτα, ο Ανδρέας Δημητριάδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την ηλεκτρονική μουσική στις αρχές του 2000 κι έκτοτε οι παραγωγές του έχουν κυκλοφορήσει σε αρκετές ελληνικές και ξένες δισκογραφικές εταιρείες. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Red Bull Music Academy στο Κέηπ Τάουν, έχει συμμετάσχει σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο εξωτερικό και σε ανάλογες εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται τόσο στις funk και disco επιρροές που εισχωρούν στον ελλειπτικό ηλεκτρονικό του ήχο, όσο και στο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει τις ζωντανές εμφανίσεις του. www.ware-net.de

    Argy Ο μοναδικός ίσως έλληνας ηλεκτρονικός μουσικός που αναγνωρίστηκε διεθνώς από την πρώτη του κιόλας παραγωγή στην ηλικία των 20 ετών. Ο Αργύρης Θεοφίλης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Argy, κατάγεται από τη Ρόδο και ζει στο Λονδίνο όπου σπουδάζει Μουσική Τεχνολογία. Η διεθνούς φήμης Pokerflat Recordings αναγνώρισε αμέσως τη μουσική ιδιαιτερότητά του και χωρίς ενδοιασμούς κυκλοφόρησε το EP Love Dose, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου ανοίγοντας νέους δρόμους στο νεαρό μουσικό. Ο ήχος του βασίζεται στην ελλειπτικότητα και τις bossa nova επιρροές. www.pokerflat-recordings.com

    Expert Medicine Ο συνδυασμός των ακουστικών οργάνων με τα ηλεκτρικά και τα samples χαρακτηρίζουν τον ήχο των Expert Medicine, οι οποίοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν λούπες από κινηματογραφικά θέματα του 60 και του 70. Ενα μίγμα από reggae, funk, acid jazz, pop, hip hop που όταν ανακατευτεί με τον trip hop ήχο της σκηνής του Bristol αποκτά μία διακριτική dance αισθητική. Το πρώτο album της εξαμελούς μπάντας μόλις κυκλοφόρησε από την ελληνική εταιρία, DNA και περιλαμβάνει συμμετοχές των διακεκριμένων μουσικών, Γιώργο Καλούδη και Daniel Armando στο τσέλο και τα κρουστά αντίστοιχα. www.expert-medicine.com

    Mikael Delta Ξεκίνησε τη δεκαετία του 90 με τους Στέρεο Νόβα, το πιο πετυχημένο και μοναδικό (τότε) ηλεκτρονικό σχήμα της Ελλάδας. Το 1996 κυκλοφόρησε το πρώτο του EP από την R&S Records και τον ίδιο χρόνο έκανε μια ζωντανή εμφάνιση στο περίφημο Tresor club του Βερολίνου. Το 1999 υπογράφει στη Glasgow Underground το άλμπουμ Blue Emotions και το 2000 συνεργάζεται με την Τάνια Τσανακλίδου. Ενα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί στη γαλλική Distance Records δύο άλμπουμ με διεθνή επιτυχία. Ο Μιχάλης Δέλτα έχει γράψει μουσική για αρκετά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα και έχει εμφανιστεί στο πρόγραμμα 120 Minutes του MTV. Το νέο του άλμπουμ, Timeless Beauty, μόλις κυκλοφόρησε από την Klik Records.

    Σεραφείμ Τσοτσώνης Ο Σεραφείμ Τσοτσώνης σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα και συνέχισε ως μηχανικός ήχου στη S.A.E. Athens. Ασχολείται τόσο με την κλασική όσο και με την ηλεκτρονική μουσική. Εχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ, χοροθέατρο και video art που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στα E Pluribus Unum - Academia di Belle Arti, ACQUEITY Academia Belle Arti, Palazzo Quella , Premio Stella (Ιταλία), Synch 2004, 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Σκηνής (Ελλάδα). www.klikrecords.gr

    Σάββατο 8 Ιουλίου ,Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

    2L8 Οι 2L8 αποτελούν project του Κώστα Βοζίκη και μιας ομάδας μουσικών και συνεργατών. Η μουσική των 2L8 δεν αναζητεί κάποια φορμαλιστική ταυτότητα, αλλά ξεδιπλώνεται μέσα από ένα πλήθος συνειδητών και ασυνείδητων αναφορών που βρίσκουν τις καταβολές τους στο post punk, την pop, το industrial, το hardcore και το post rock. Πληθωρικοί και με χειμαρρώδη αφήγηση, ξετυλίγουν διηγήσεις αστικής παράκρουσης αλλά και ευαισθησίας. Μιλώντας για σχέσεις και ανταγωνισμούς, παίζουν το παιχνίδι της συνεχούς εναλλαγής αισθημάτων και καταστάσεων. Αλλοτε άμεσοι, λιτοί, ωμοί, ρεαλιστικοί, κι άλλοτε θεατρικοί, μελοδραματικοί, ονειροπόλοι. www.poetanegra.com

    Closer Οι Closer αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα στο χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής καθώς υπήρξαν το πρώτο ροκ σχήμα που υπέγραψε με πολυεθνική εταιρία και ένα από τα λίγα με διεθνούς εμβέλεια καριέρα. Μέχρι το 2001 είχαν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ και τρία σινγκλ ενώ έχουν εμφανιστεί στα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ πλάι στους Sonic Youth, Patti Smith, Pulp, Garbage, Muse, Moby, Oasis. Μετά από πέντε χρόνια σιωπής, οι Closer επανέρχονται στην αρχική τους σύνθεση και με ένα νέο άλμπουμ στην ΕΜΙ Records. www.emimusic.gr

    Coti O Costantino Luca Rolando Kiriakos, πιο γνωστός στην Ελλάδα ως Coti, πρωταγωνιστεί στην αθηναϊκή ηλεκτρονική σκηνή από τα μέσα της δεκαετίας του 80, παίζοντας με χαρακτηριστικές μπάντες του είδους. Κατά τη δεκαετία του 90 επιδίδεται στη μουσική παραγωγή και ηχοληψία -ο άνθρωπος πίσω από τα πλήκτρα και τους δίσκους των Στέρεο Νόβα- ενώ παράλληλα προχωρεί σε σόλο καριέρα με την κυκλοφορία προσωπικών δίσκων και τη δημιουργία ηχητικών εγκαταστάσεων. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους, έχει συμπεριλάβει δουλειές του σε διάφορες συλλογές, ενώ έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ, για το θέατρο και τον κινηματογράφο. www.cotik.com

    Dousk Ο Γιάννης Ντούσκος γεννήθηκε στην Αθήνα και στα 20 του χρόνια είχε ήδη ολοκληρώσει τις σπουδές του στην κλασική μουσική και στην παραγωγή και μηχανολογία ηλεκτρονικής μουσικής. Ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικός παραγωγός για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και παράλληλα με τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πάτρας επιδίδεται στη σύνθεση ηλεκτρονικών ήχων. Μέχρι σήμερα έχει διασκευάσει κομμάτια πολλών γνωστών ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ενώ το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2005 απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή μουσικό Τύπο. www.klikrecords.gr

    Leon Segka Το όνομα Leon Segka είναι συνυφασμένο με το ξέσπασμα της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής στην Αθήνα. Το 1995, ο Segka προχώρησε στη σύσταση της Ntrop recordings και αμέσως μετά εισχώρησε (αυτοδίδακτος) στο χώρο της παραγωγής με το πρώτο του σινγκλ, Danger, να του ανοίγει το δρόμο. Εχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μεγάλα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Μετά από ένα προσωπικό άλμπουμ και αναρίθμητα σίνγκλ σε εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, το ιδιαίτερο στοιχείο στις παραγωγές του έγινε διεθνώς αποδεκτό, με αποτέλεσμα το όνομα του να βρίσκεται σήμερα ανάμεσα σε παγκοσμίως αναγνωρισμένους μουσικούς της ηλεκτρονικής σκηνής. www.leonsegka.info

    Mary and the Boy Οι Mary and The Boy σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004 και περιγράφουν τον ήχο τους ως piano punk. Μέσα από τις εμφανίσεις τους σχολιάζουν τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα των τελευταίων χρόνων. Οι αναφορές τους έχουν να κάνουν κυρίως με τον Λόγο (o Παπαδιαμάντης, ο Ντοστογιέφσκι, ο Ρόμπερτ Ντυβάλ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που επηρεάζουν άμεσα την παράστασή τους), την pop art των Andy Warhol, David Lynch, Lou Reed, με καλλιτέχνες που εξέφραζαν την εργατική τάξη (Ken Loach, Sex Pistols), με τα αμερικάνικα μιούζικαλ, τα βερολινέζικα καμπαρέ του μεσοπολέμου, την σύγχρονη αμερικάνικη κωμωδία που ξεπήδησε από τις στάχτες του Saturday Night Live. www.myspace.com/maryandtheboy

    Νίκος Βαλσαμάκης Ο Νίκος Βαλσαμάκης εργάζεται χρόνια στον ευρύ τομέα των sound design/electroacoustic music/live electronics. Κάνει εκτεταμένη χρήση μουσικού προγραμματισμού σε περιβάλλον max/msp το οποίο χρησιμοποιεί και στις συναυλίες του, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, εργάζεται ως Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, όπου διδάσκει Τεχνικές Σύνθεσης Ηχου, ενώ παράλληλα εκτελεί διδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Plymouth στον τομέα της Computer Music, με αντικείμενο ανάπτυξη τεχνικών σύνθεσης ήχου με χρήση γενετικών αλγορίθμων.

    Σχετικά Links:

    Synch Festival

    [08] Ζωής ...σΤάσεις

    Αισθησιακή φωτογράφηση για τη Σοφία Λόρεν

    6/7/2006 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μπορεί να κοντεύει τα 72, αλλά παραμένει λαμπερή και αισθησιακή. Ο λόγος για την Ιταλίδα ντίβα Σοφία Λόρεν, που δείχνει, ότι ο χρόνος που περνά μία ωραία γυναίκα απλά την ωριμάζει, σαν το κρασί και σε καμία περίπτωση δεν τη χαλάει. Η διάσημη ηθοποιός είπε το "ναι" στην Pirelli και θα είναι μία από τις πέντε γυναίκες που θα κοσμήσουν τις σελίδες του ημερολογίου της εταιρίας, με τις αισθησιακές φωτογραφίες τους, για το έτος 2007. Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό Gente, η Λόρεν φωτογραφήθηκε σε καλλιτεχνικές γυμνές πόζες, φορώντας μόνο ένα ζευγάρι πολύτιμα διαμαντένια σκουλαρίκια. Σύμφωνα με το περιοδικό, η σταρ επιβεβαίωσε την πληροφορία. "Πρέπει να αποφασίζουμε όταν μας προτείνουν να κάνουμε κάτι που μας αρέσει και το σκεφτόμαστε για πολύ καιρό" τόνισε η μεγάλη ηθοποιός που, , θα γιορτάσει τα 72α γενέθλιά της στις 20 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια μακρόχρονη κούρα υγείας για να είναι έτοιμη και λαμπερή για την δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης γυμνής φωτογράφησής της. Επίσης, η Ιταλίδα σταρ δήλωσε ότι στη φωτογράφησε πέρασε πολύ καλά και το ευχαριστήθηκε, σαν να ήταν κοριτσάκι. Πάντως, η Pirelli αρνήθηκε τις πληροφορίες ότι η Λόρεν φωτογραφήθηκε γυμνή. Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, δημοσίευσε μία φωτογραφία που δείχνει την ηθοποιό με αισθησιακά εσώρουχα, κάτω από ένα σεντόνι.

    Συντηρεί το μύθο της

    Πληροφορίες από τον κύκλο των φωτογράφων που την απεικόνισαν αναφέρουν ότι η Σοφία Λόρεν "είναι πολύ όμορφη και συντηρεί εξαιρετικά το μύθο της Ιταλίδας καλλονής". Όμως, πολλοί συνάδελφοί της δεν ενέκριναν την κίνησή της, καθώς τη θεώρησαν περιττή.

    Βεβαίως η κ. Λόρεν δεν είναι η μόνη ωραία διάσημη που έχει ενδώσει στο υψηλής καλλιτεχνικής αξίας ημερολόγιο.

    Στις σελίδες του οι φανατικοί συλλέκτες του ημερολογίου θα θαυμάσουν επίσης τα κάλλη της Ισπανίδας Πενελόπε Κρουθ, της Χίλαρι Σουάνκ, της Ναόμι Γουότς, και της Γαλλίδας Λου Ντοιγιόν.

    Η Σοφία Λόρεν πάντως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που ποζάρει για το ημερολόγιο.

    Το ημερολόγιο της Pirelli, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964 και διανέμεται μόνο σε 30.000 ανθρώπους το χρόνο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Loren poses for Pirelli calendar

    Σχετικά Links:

    Δείτε την ιστοσελίδα της Σοφία Λόρεν


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 July 2006 - 20:50:17 UTC