Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη
  • [02] Αυξάνονται οι πόροι για την Παιδεία
  • [03] Γεύμα σε πρέσβεις της ΕΕ
  • [04] Επαφές με ΣΕΒ και Φουντουκάκο
  • [05] Άνοιξε η Κακιά Σκάλα
  • [06] Δολοφονία 40χρονου στα Ιωάννινα
  • [07] Θα ζητήσουν να απαγγελθούν κατηγορίες
  • [08] Δεν αποχωρεί από το Ιράκ η Ρουμανία

    [01] Πολιτική

    Ενημέρωση για το ταξίδι της ΥΠΕΞ στη Ρωσία

    Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη

    30/6/2006 3:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 4:12:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών, είχε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός. Eνόψει και της επίσκεψης του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα, στις 10 Ιουλίου, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση, που διαμορφώνεται μετά την αυστηρή προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για διακοπή των διαπραγματεύσεων, αν δεν τηρηθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Επίσης, η κ Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις συναντήσεις, που είχε στη Μόσχα με τους ομολόγους της, Αμπντουλάχ Γκιούλ και Σεργκέι Λαβρόφ.

    Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ότι εντός του 2006 η Τουρκία θα πρέπει να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και το πρωτόκολλο σύνδεσης ΕΕ Τουρκίας. Η ίδια πρόσθεσε, ότι το χρονοδιάγραμμα προς την Τουρκία είναι σαφές με την απόφαση της ΕΕ και από το Συμβούλιο Κορυφής.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες προκλήσεις των "Γκρίζων Λύκων" στη γείτονα, η κ. Μπακογιάννη είπε, ότι οι "Γκρίζοι Λύκοι" έχουν μια συμπεριφορά, που είναι καταδικαστέα τόσο από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά θέλει να ελπίζει και μέσα στην Τουρκία.

    Όπως πρόσθεσε είναι μια συμπεριφορά, που δεν συνάδει με την Ευρωπαϊκή προοπτική και με το σεβασμό των θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η Υπουργός ανέφερε ακόμα, ότι υπάρχουν πολλά θέματα σε κρίσιμη εξέλιξη, όπως το Ιράν και πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα ελπίζει πως η Τεχεράνη θα έχει θετική ανταπόκριση στην πρόταση που έχει γίνει από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη Γερμανία.

    [02] Πολιτική

    Αυξάνονται οι πόροι για την Παιδεία

    30/6/2006 5:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 7:25:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Συνεχίζεται, για δεύτερη μέρα, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση επί του προσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Στη συζήτηση δε συμμετέχουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, καθώς έχουν χαρακτηρίσει προσχηματικό το διάλογο. Η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, προανήγγειλε αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος της τετραετίας η χρηματοδότηση θα φτάσει στο 5% του ΑΕΠ, ενώ ανέφερε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει και αύξηση της χρηματοδότησης από το Τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Η υπουργός υπογράμμισε, ότι οι αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν τα Πανεπιστήμια, ενόψει της ευρωπαϊκής αξιολόγησης το 2010. Η κ. Γιαννακου τόνισε επίσης ότι το προσχέδιο επιδέχεται αλλαγές και προσθήκες και κάλεσε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο η τομεάρχης Παιδείας, Μιλένα Αποστολάκη, χαρακτήρισε κατώτερο των περιστάσεων και προσβλητικό για τα Πανεπιστήμια.

    "Ο νόμος θα περάσει στην Ολομέλεια "

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κα. Γιαννάκου ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να περάσει νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, όπως φοβούνται καθηγητές και φοιτητές, λέγοντας χαρακτηριστικά, "ο νόμος θα περάσει στην Ολομέλεια και όχι μέσα στο καλοκαίρι. Θα κάνουμε όσο διάλογο θα χρειαστεί.

    Από την ερχόμενη εβδομάδα ο διάλογος επί του προσχεδίου θα συνεχιστεί με ακρόαση φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

    Στο μεταξύ, η κατάσταση στα Πανεπιστήμια ομαλοποιείται σταδιακά, καθώς έπεσε η αυλαία των θερινών διαδηλώσεων φοιτητών και πανεπιστημιακών, που ζητούν να μην αναθεωρηθεί το επίμαχο άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστήμιων.

    Πάντως, ορισμένοι απο τους καταληψίες φοιτητές είπαν οτι το επόμενο προγραμματισμένο ραντεβού είναι η σχεδιαζόμενη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο, στη Διεθνή Έκθεση.

    Τις επόμενες ήμερες κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποφασίσει πως θα αναπληρώσει τα μαθήματα που χάθηκαν.

    Το ΤΕΙ Αθήνας με ανακοίνωση του, πληροφορεί ότι θα γίνουν συμπληρωματικά μαθήματα που θα αρχίσουν στις 28 Αυγούστου, ενώ μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνει διπλή εξεταστική.

    Οι επί πτυχίω φοιτητές σε ορισμένες Σχολές των ΑΕΙ, άλλωστε πρόκειται να δώσουν πτυχιακές εξετάσεις, ενώ ήδη, σε ορισμένα τμήματα της Νομικής Αθηνών, οι επί πτυχίω φοιτητές γράφουν εξετάσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θετικοί στα μη κρατικά Πανεπιστήμια

    Η Παιδεία στο επίκεντρο

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    [03] Πολιτική

    Παρέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Γεύμα σε πρέσβεις της ΕΕ

    30/6/2006 4:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Γεύμα σε περισσότερους από 65 πρεσβευτές χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του για την εξωτερική πολιτική. Ειδικότερα, ο κ Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και κατά της ειδικής σχέσης. Επίσης, επεσήμανε την άμεση ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού. "Όσο πιο γρήγορα λύσουμε το Κυπριακό και την υφαλοκρηπίδα, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσουν οι αερομαχίες στο Αιγαίο", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, ότι η διαιώνιση του προβλήματος στην Κύπρο εξυπηρετεί όσους δέχονται τη διχοτόμηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς τις ΗΠΑ λέγοντας, ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική ακολουθεί το νόμο του ισχυρού κι όχι την ισχύ του νόμου.

    Για ΗΠΑ και Ιράν

    Επίσης, τόνισε, ότι η Ελλάδα διαφωνεί σε πολλά ζητήματα με την πολιτική των ΗΠΑ όπως για παράδειγμα η πολιτική της υπερδύναμης στην Μέση Ανατολή, ο εκδημοκρατισμός και η αντιμετώπιση του παλαιστινιακού, το Γκουαντάναμο και η μονομερής προσέγγιση περιφερειακών ζητημάτων.

    Μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αναφέρθηκε και στις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα οι οποίες, όπως είπε, είναι εν δυνάμει εταίροι προς την Ένωση και την Ελλάδα.

    Για το ζήτημα του Ιράν ο κ Παπανδρέου αφού ανέφερε, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελ Μπαραντέι πριν το γεύμα με τους πρεσβευτές, τον Νίκολας Μπερνς και τον Χαβιέ Σολάνα, τις προηγούμενες ημέρες.

    Όπως, ότι κατά την άποψη, που σχημάτισε κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη και με την συνάντηση, που είχε με τον πρόεδρο Αχμαντινετζάντ θα είναι τελικά κουτό και εγκληματικό, αν η διεθνής κοινότητα δεν βρει ειρηνική λύση και δεν αποφευχθεί η σύγκρουση.

    [04] Πολιτική

    Ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου

    Επαφές με ΣΕΒ και Φουντουκάκο

    30/6/2006 3:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Οι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης της νέας ηγεσίας του ΣΕΒ, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έξοδό του ο κ. Δασκαλόπουλος ερωτώμενος για το Ασφαλιστικό είπε ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος χωρίς προκαταλήψεις, και ότι καλώς έχει μπει το θέμα στο τραπέζι, γιατί έτσι δεν θα ανησυχούν οι εργαζόμενοι για τις συντάξεις τους. Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της ΓΣΕΕ για συνεργασία, καθώς υπάρχουν κοινά συμφέροντα. Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής είχε δεχθεί τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Δρακούλη Φουντουκάκο. Ο κ. Φουντουκάκος, σημείωσε την καλή συνεργασία που είχε όλα αυτά τα χρόνια με την κυβέρνηση, επικεντρώνοντας στις από κοινού ενέργειες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΒΕΑ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί και από τη νέα ηγεσία, ενώ εστίασε στην ανάγκη παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, που θα ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά. "Η χώρα μας" επισήμανε, "έχει ανάγκη την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων με ένα και μόνο όραμα. Να πάει καλά το κράτος και να μπορούν οι επιχειρηματίες να παράγουν πλούτο και ο πλούτος αυτός να διαχέεται σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό".

    [05] Κοινωνία

    Και στην κατεύθυνση προς Αθήνα

    Άνοιξε η Κακιά Σκάλα

    30/6/2006 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 3:16:13 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία των οδηγών, που διέρχονται από την Κακιά Σκάλα, καθώς το πρωί της Παρασκευής, παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, και οι δύο τελευταίες σήραγγες της διαδρομής από Κόρινθο προς Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σήραγγες κατέχουν και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ μεγαλύτερου πλάτους. Μαζί με την παράδοση των τούνελ, παραδόθηκε και το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου της σήραγγας και διαχείρισης της κυκλοφορίας, που παρέχει εγκαίρως πληροφορίες στους οδηγούς για την ασφαλή κίνησή τους. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι δύο καινούργιες σήραγγες συντομεύουν κατά περίπου 20 λεπτά τη διαδρομή από Κόρινθο προς Αθήνα, ενώ υπολογίζεται ότι θα διέρχονται 30.000 οχήματα τις καθημερινές και 50.000 τα Σαββατοκύριακα. Όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς, πρόκειται για ένα σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο μήκους 7,5 χλμ με τρεις λωρίδες καθώς και λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση. Όλο το έργο μαζί με το σιδηροδρομικό κόστισε συνολικά 313 εκατ. ευρώ.

    "Η Κακιά Σκάλα τελείωσε, λοιπόν και έγινε Καλή Σκάλα", τόνισε αστειευόμενος ο Υπουργός για να συμπληρώσει: "Είναι ένα εξαιρετικό έργο για το οποίο οφείλω να συγχαρώ και τους κατασκευαστές και τους εργαζόμενους του ΥΠΕΧΩΔΕ στην ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ."

    Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της οδικής ασφάλειας λέγοντας χαρακτηριστικά: "Βεβαίως ένα έργο σαν και αυτό μας επιτρέπει να μετακινούμαστε με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με το παρελθόν. Όμως, θέλω να υπογραμμίσω ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι πρώτα απ όλα μέλημα και ευθύνη του κάθε οδηγού".

    [06] Κοινωνία

    Δέχθηκε πολλές μαχαιριές

    Δολοφονία 40χρονου στα Ιωάννινα

    30/6/2006 5:56:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Η δολοφονία ενός 40χρονου απο το Πέραμα Ιωαννίνων, απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον Δημήτριο Μπουκοβίνο, που διατηρεί περίπτερο στο Πέραμα. Ο 40χρονος έκλεισε το περίπτερο του χθες μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, προκειμένου να πειστρέψει σπίτι του. Όμως δεν έφτασε ποτέ. Το πτώμα του βρέθηκε μακριά απο το χωριό, δίπλα στο νεκροταφείο, με πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιριές σε όλο το σώμα του. Το αυτοκίνητό του και οι εισπράξεις του περιπτέρου δεν βρέθηκαν. Η περιοχή είναι ερημική και το πτώμα εντοπίστηκε τυχαία απο διερχόμενη γυναίκα, που ειδοποίησε την αστυνομία. Στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, έχουν εξεταστεί πολλά άτομα στην περιοχή, προκειμένου να βρεθούν κάποια στοιχεία που να ρίχνουν "φως" στην υπόθεση, ενώ για τα αίτια του εγκλήματος εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

    [07] Κόσμος

    Θα ζητήσουν να απαγγελθούν κατηγορίες

    30/6/2006 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η εισαγγελία της Λιέγης θα ζητήσει την απαγγελία κατηγορίας κατά του μοναδικού υπόπτου στην υπόθεση της Στασί και της Ναταλί, των δύο κοριτσιών, που βρέθηκαν δολοφονημένα, πριν από λίγες μέρες, στη Λιέγη του Βελγίου. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, Αν Μπουργκινιόν, θα ζητήσουν να απαγγελθούν στον Αμπντάλα Άιτ Ουντ, κατηγορίες για βιασμό και δολοφονία. Ο Ουντ είναι 38 ετών και έχει καταδικασθεί κατά το παρελθόν για βιασμούς ανηλίκων. Κατοικεί στη συνοικία όπου κατοικούσαν και τα δύο κορίτσια και ήταν παρών στη γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας εξαφανίσθηκαν. Τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση, παρουσιάσθηκε στην αστυνομία που τον καταζητούσε και ετέθη υπό κράτηση. Ο ύποπτος δεν έχει ανακριθεί μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων των κοριτσιών και σύμφωνα με την εισαγγελέα της Λιέγης θα κληθεί σε ανάκριση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Πάντως, η κα. Μπουργκινιόν τονίζει, ότι δε θα υπάρξουν νέα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση μέχρι να πάρει στα χέρια της τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναλύσεων και των τεστ DNA που έγιναν με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη νεκροψία. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Τα δύο άτυχα κοριτσάκια, 7 και 10 ετών, στραγγαλίστηκαν, ενώ το μεγαλύτερο είχε πέσει θύμα βιασμού. Τα άψυχα κορμάκια τους βρέθηκαν τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνισή τους, σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, κοντά στον τόπο απ' όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πενθεί το Βέλγιο

    [08] Ιράκ

    Απερρίφθη η πρόταση του Πρωθυπουργού

    Δεν αποχωρεί από το Ιράκ η Ρουμανία

    30/6/2006 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Παραμένουν στο Ιράκ τα ρουμανικά στρατεύματα, μετά από την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας (CSAT) με την οποία απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού, Καλίν Ταριτσεάνου, που ζητούσε την αποχώρησή τους. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου, τονίζοντας, ότι " μια χώρα δεν μπορεί να επιτρέπει στον εαυτό της να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη τις μεγάλες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής της". Όπως πρόσθεσε, "η Ρουμανία πρέπει να αποδείξει τη σοβαρότητά της και πως σέβεται τις δεσμεύσεις της έναντι των συμμάχων της".

    Παράλληλα, ο Μπασέσκου διευκρίνισε, πως ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ραζβάν Ουνγκουρεάνου και από τους Ρουμάνους διπλωμάτες στο εξωτερικό να προσπαθήσουν "να περιορίσουν τις ζημιές από την άκαιρη ανακοίνωση" που έκανε την προηγουμένη ο Ταριτσεάνου.

    Σημειώνουμε, ότι ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Πέμπτη, την πρόθεσή του να ζητήσει την αποχώρηση των 800 στρατιωτικών της χώρας, που είναι ανεπτυγμένοι στο Ιράκ, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αντιδράσει, επισημαίνοντας πως η Ουάσινγκτον δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια του Ρουμάνου Πρωθυπουργού.

    Φεύγει μέσα στο 2007 η Πολωνία

    Την ίδια ώρα η Πολωνία ανακοίνωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων της από το Ιράκ το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2007. "Ο πρόεδρος Λεχ Καζίνσκι είχε προειδοποιήσει τον Φεβρουάριο τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους ότι το 2007 θα ήταν η τελευταία χρονιά. Η πολωνική αποστολή στο Ιράκ σίγουρα δεν θα παραμείνει μετά τον Ιούνιο του 2007", όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του, Ματσιέχ Λοπίνσκι.

    Ωστόσο, όπως σημείωσε η τελική απόφαση για την παράταση της αποστολής και μετά το 2006 δεν έχει ληφθεί ακόμη. "Δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης, κάτι που, όμως, θα γίνει σίγουρα μέσα σε δύο με τρεις μήνες", πρόσθεσε.

    Σημειώνουμε, ότι στο Ιράκ υπηρετούν σήμερα περίπου 880 Πολωνοί στρατιώτες. Από την άνοιξη του 2003 έχουν χάσει τη ζωή τους 21 Πολωνοί, από τους οποίους οι 17 στρατιώτες, δύο πολίτες και δύο δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 June 2006 - 16:50:18 UTC