Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιορίζεται η διαφθορά
  • [02] Στο 'κόκκινο' ο υδράργυρος
  • [03] Σύγκρουση ΙΧ με τρένο
  • [04] Ελπίζουν σε ένα θαύμα
  • [05] Νέες γραμμές και αλλαγές
  • [06] Μπιν Λάντεν: "Συνεχίζουμε τον πόλεμο"
  • [07] Έπεσε η Κυβέρνηση στην Ολλανδία
  • [08] Απόφαση-πλήγμα για τον Μπους
  • [09] Γενικεύονται οι ισραηλινές επιθέσεις
  • [10] Στενότερη συνεργασία στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης
  • [11] Κάτοικος Φρανκφούρτης ο Κυργιάκος
  • [12] Μία Αμερικανίδα από το... Παρίσι!
  • [13] Για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις

    [01] Πολιτική

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

    Περιορίζεται η διαφθορά

    30/6/2006 11:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 11:31:35 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Για συνεχή και διαρκή αγώνα κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας έκανε λόγο, την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που οργάνωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε ο κ. Παυλόπουλος, την τελευταία διετία τριπλασιάστηκαν οι έλεγχοι στο Δημόσιο, ενώ, στη διάρκεια του 2005, μειώθηκαν τα φαινόμενα παράβασης της Αρχής της διαφάνειας από το 4,85% στο 2,5%. Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα 19 μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών, από το 2004, για τη θωράκιση της διαφάνειας και την πάταξη της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η τελευταία έκθεση της "Διεθνούς Διαφάνειας" δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στην ομιλία του, ο Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στη συνταγματική αναθεώρηση για την οποία είπε ότι πολλές από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις στοχεύουν στην εμπέδωση της Αρχής της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης.

    [02] Κοινωνία

    Από την Κυριακή αναμένεται αλλαγή του καιρού

    Στο 'κόκκινο' ο υδράργυρος

    30/6/2006 9:00:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Καμίνι θα θυμίζει σήμερα και αύριο η Αθήνα, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με την ΕΜΥ αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Κυριακή. Η άνοδος αυτή της θερμοκρασίας έχει δημιουργήσει ανησυχία για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των κλιματιστικών. Τόσο η ΔΕΗ όσο και το Υπουργείο Ανάπτυξης, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ. Τη βεβαιότητα του ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση το καλοκαίρι όπου η κατανάλωση του ηλεκτρικού είναι αυξημένη, εξέφρασε ο γγ του Υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου με δηλώσεις του την Πέμπτη. Όπως είπε ο κ.Στεφάνου την τελευταία διετία έχουν ληφθεί μέτρα θωράκισης του συστήματος, ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα στην ομαλή ηλεκτροδότηση. Μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Πιλαλίδης δήλωσε ότι "δεν είμαστε ανήσυχοι αλλά και δεν εφησυχάζουμε. Παρότι αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις μονάδες εκτός δικτύου, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί. Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης". Ο κ. Πιλαλίδης συνιστά στους καταναλωτές να κάνουν συνετή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ επεσήμανε ότι πιθανότατα να γίνουν περιοδικές διακοπές ρεύματος, όχι όμως μπλακ άουτ.

    Στο μεταξύ, δεν υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση από την έκρηξη στη μονάδα παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Η μονάδα θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για περίπου ένα μήνα. Από την έκρηξη, που οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

    [03] Κοινωνία

    Μ' ένα νεκρό

    Σύγκρουση ΙΧ με τρένο

    30/6/2006 10:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 11:18:48 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ένας άνδρας 60 χρονών βρήκε τραγικό θάνατο στις 7 παρά 10 το πρωί, όταν παραβιάζοντας με το αυτοκίνητο του την προτεραιότητα ισόπεδη φυλασσόμενη με μπάρες διάβαση κοντά στο χωριό Φλαμούρι έξω από τα Τρίκαλα, συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία 47 που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμπάκα Αθήνα. Οι 80 επιβάτες του τρένου δεν έπαθαν τίποτα και συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή, τους τελευταίους δύο μήνες. Λόγω του ατυχήματος δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τοπικών αμαξοστοιχιών 1881 - 1880 στη διαδρομή Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα.

    [04] Κοινωνία

    Σε κωματώδη κατάσταση

    Ελπίζουν σε ένα θαύμα

    30/6/2006 10:15:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας του Αγλαΐα Κυριακού το 4χρονο αγοράκι, που κακοποιήθηκε βάναυσα από τη μητέρα και το φίλο της. Οι γιατροί πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα, καθώς ο μικρούλης που έχει βαρύτατες κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις είναι σε κωματώδη κατάσταση. Η μητέρα και ο φίλος της θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον ανακριτή. Την Τετάρτη, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στη μητέρα του 4χρονου και τον φίλο της,

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινδυνεύει ο 4χρονος

    [05] Κοινωνία

    Ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ

    Νέες γραμμές και αλλαγές

    30/6/2006 10:00:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων, θα εφαρμόσει από την 1η Ιουλίου σε Πειραιά και Δυτική Αθήνα ο ΟΑΣΑ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων του καλοκαιριού αλλά και των πολιτών, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, αποφάσισε στον Πειραιά οι αφετηρίες των γραμμών 218, 232 και Χ96 να μεταφερθούν από την πλατεία Καραϊσκάκη στην ακτή Βασιλειάδη. Παράλληλα, αφετηρίες των γραμμών 826, 832, 833 και 875 μεταφέρονται από την πλατεία Καραϊσκάκη σε χώρο του ΟΛΠ επί της ακτής Μιαούλη, απέναντι από την οδό 2ας Μεραρχίας. Επίσης από το Σάββατο ξεκινά η νέα κυκλική γραμμή, Θρακομακεδόνες-Κηφισιά. Στην μετώπη των λεωφορείων θα αναγράφεται ο κωδικός 504 και αφετηρία και τερματισμός θα είναι η πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες.

    Η υφιστάμενη τοπική γραμμή 724 Θρακομακεδόνες, Αχαρνές, Νέα Ιωνία, σπάει στα δύο. Πλέον η γραμμή 724 θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αχαρνές-Νέα Ιωνία και η 725 το δρομολόγιο Αχαρνές-Θρακομακεδόνες. Στην ίδια περιοχή το τέρμα της γραμμής X40 μεταφέρεται από την κοινότητα Θρακομακεδόνων στο Ολυμπιακό χωριό.

    Τέλος και για την καλύτερη εξυπηρέτηση από τον ΟΑΣΑ των αθλητικών εγκαταστάσεων του οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Αθηναίων, ιδρύεται από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, νέα κυκλική λεωφορειακή γραμμή με την ονομασία Σταθμός Κατεχάκη-ΟΝΑ Γουδί.

    [06] Κόσμος

    Nέο μήνυμα που αποδίδεται στον ηγέτη της Αλ Κάιντα

    Μπιν Λάντεν: "Συνεχίζουμε τον πόλεμο"

    30/6/2006 7:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 8:10:36 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Reuters

    "Θα συνεχίσουμε, με τη θέληση του Θεού, να πολεμάμε παντού εσάς και τους συμμάχους σας [] και στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και στη Σομαλία και στο Σουδάν, μέχρι να σπαταλήσουμε όλα σας τα χρήματα και σκοτώσουμε τους άντρες σας". Τα παραπάνω λόγια ακούγονται σε νέο ηχογραφημένο μήνυμα, που αποδίδεται στον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, και το οποίο έκανε την εμφάνισή του σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, που έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από την οργάνωση. Στο μήνυμα, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, η φωνή, που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν, αναφέρεται και στον αρχηγό της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης, χαρακτηρίζοντάς τον "λιοντάρι του ιερού πολέμου". Το ηχητικό μήνυμα επενδύει ένα 19λεπτο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται μία φωτογραφία του Μπιν Λάντεν και μαγνητοσκοπημένες εικόνες του Ζαρκάουι. Πρόκειται για το τέταρτο μήνυμα του Μπιν Λάντεν από την αρχή του χρόνου. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα μεταδόθηκε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν ο υπαρχηγός της οργάνωσης, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, να λέει ότι θα ακολουθήσει εκδίκηση για το θάνατο του Ζαρκάουι.

    "Δεν έχει υποσταλεί η σημαία μας"

    "Ελπίζουμε ότι ο Θεός θα δεχτεί ως μάρτυρα το Ζαρκάουι", ακούγεται επίσης στο ηχογραφημένο μήνυμα, ενώ προστίθεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, πρέπει να δώσει εντολή για να μεταφερθεί η σορός του Ζαρκάουι στην Ιορδανία, όπου γεννήθηκε.

    Επίσης, η φωνή, που μοιάζει με του Μπιν Λάντεν, τονίζει ότι η σημαία της Αλ Κάιντα "δεν έχει υποσταλεί" και προσθέτει: "Χάρη στο Θεό η σημαία μας έχει περάσει από τα χέρια του ενός λιονταριού στα χέρια ενός άλλου λιονταριού, στο Ισλάμ".

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: New 'Bin Laden message' released

    CNN: On tape, bin Laden mourns al-Zarqawi's death

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μήνυμα Αλ Ζαουάχρι

    [07] Κόσμος

    Έπεσε η Κυβέρνηση στην Ολλανδία

    29/6/2006 11:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την παραίτηση της κεντροδεξιάς Κυβέρνησης συνασπισμού ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, καθώς έχασε τη στήριξη του κεντρώου κόμματος D66, του μικρότερου από τα τρία που συμμετείχαν σε αυτήν. Το D66 απέσυρε τη στήριξή του στον κυβερνητικό συνασπισμό, μετά από μια νύχτα θυελλώδους αντιπαράθεσης με αφορμή την υπόθεση της βουλευτού Αγιάν Χίρσι Άλι. Το κόμμα είχε προειδοποιήσει, ότι θα εγκατέλειπε την κυβέρνηση αν η υπουργός Μετανάστευσης, Ρίτα Φέρντονκ παρέμενε στη θέση της. Κατέθεσε μάλιστα πρόταση μομφής η οποία απορρίφθηκε.Η Φέρντονκ είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο, ότι θα στερούσε την ολλανδική υπηκοότητα από τη βουλευτή Αγιάν Χίρσι Άλι, η οποία κατάγεται από τη Σομαλία και είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία, όταν είχε καταθέσει αίτηση για να της χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, στις αρχές της εβδομάδας όμως υπαναχώρησε στην απόφασή της αυτή.

    [08] Κόσμος

    Από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

    Απόφαση-πλήγμα για τον Μπους

    29/6/2006 11:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 7:45:35 πμ)

    Παράνομη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την απόφαση της Κυβέρνησης Μπους να συστήσει στρατοδικεία, που θα δικάσουν τους κρατούμενους στη βάση του Γκουαντάναμο ως ύποπτους για τρομοκρατία. Όπως αναφέρεται στη νομική αιτιολογία, το Δικαστήριο θεωρεί, ότι οι δίκες αυτές αντιβαίνουν όχι μόνο την αμερικανική νομοθεσία, αλλά και τη Συνθήκη της Γενεύης. Η απόφαση, αν και θεωρείται μεγάλο πλήγμα για τον Αμερικανό Πρόεδρο, δε σημαίνει το κλείσιμο της φυλακής και την απελευθέρωση των κρατουμένων, αλλά ανοίγει το δρόμο για να δικαστούν με διαφορετικό τρόπο. Από την πλευρά του, ο Τζορτζ Μπους δήλωσε, ότι θα σεβαστεί την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, αλλά θα προστατέψει την Αμερική από τους δολοφόνους. Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει ο Σαλίμ Χαμντάν, πρώην οδηγός και σωματοφύλακας του Οσάμα μπιν Λάντεν, που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2001 στο Αφγανιστάν και τον Ιούλιο του 2003 παραπέμφθηκε να δικαστεί για συνωμοσία ενώπιον ενός εκτάκτου δικαστηρίου. Ο Χαμντάν είναι ένας από τους 10 κρατούμενους του Γκουαντάναμο, που επρόκειτο να δικαστούν από στρατοδικεία.

    [09] Μ. Ανατολή

    Κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα

    Γενικεύονται οι ισραηλινές επιθέσεις

    30/6/2006 7:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/6/2006 10:46:38 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, ως αντίποινα για την απαγωγή ενός Ισραηλινού στρατιώτη. Το βράδυ της Πέμπτης, ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κατά του γραφείου του Παλαιστίνιου υπουργού Εσωτερικών, Σαέντ Σεγιάμ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το κτήριο, που στεγάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ, χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς ως στρατηγείο για το σχεδιασμό επιθέσεων κατά του Ισραήλ. Την ίδια ώρα, οι Παλαιστίνιοι αρχίζουν να μετρούν θύματα από την πρώτη επίθεση του Ισραήλ στην περιοχή, αφότου την εγκατέλειψε μονομερώς το περασμένο καλοκαίρι. Το πρώτο θύμα των επιχειρήσεων είναι ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Αλ, μέλος της οργάνωσης "Ισλαμική Τζιχάντ", που σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση. Συνολικά, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πάνω από 10 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Γάζας. Στο μεταξύ, η Αίγυπτος καταβάλλει προσπάθειες για την εκτόνωση της κρίσης μέσω της παράδοσης του ομήρου.

    Διπλωματική παρέμβαση από την Αίγυπτο

    Στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις, αλλά ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ, αποφάσισε να καθυστερήσει τη χερσαία επέμβαση προκειμένου να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές προσπάθειες του Αιγύπτιου προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, για την απελευθέρωση του στρατιώτη.

    Ο Μουμπάρακ, μιλώντας σε αιγυπτιακή εφημερίδα, είπε ότι η Χαμάς ενέκρινε την υπό όρους απελευθέρωση του στρατιώτη, ωστόσο, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με το Ισραήλ για την απελευθέρωσή του.

    Την Πέμπτη, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη από το Ισραήλ υπουργών, δεκάδων βουλευτών και δημάρχων, μελών της Χαμάς, ως μέσο άσκησης πίεσης για την απελευθέρωση του ομήρου. Οι τρεις οργανώσεις, που ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή του στρατιώτη, ζητούν την απελευθέρωση γυναικών και ανηλίκων που κρατούνται στο Ισραήλ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

    Ανησυχία για τους αμάχους

    Η κατάσταση γίνεται ώρα με την ώρα χειρότερη για τους Παλαιστίνιους της περιοχής ιδίως μετά το βομβαρδισμό και την καταστροφή του κεντρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός το οποίο έχει αφήσει το μεγαλύτερο τμήμα της περιοχής χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

    Την ανησυχία της για την κατάσταση των αμάχων εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ε.Ε., ενώ ο αρμόδιος επίτροπος της για την Ανάπτυξη και την Ανθρωπιστική βοήθεια, Λουϊ Μισέλ, τόνισε ότι 600.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό και χωρίς νερό, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις το νερό εξασφαλίζεται με ηλεκτροκίνητες αντλίες.

    Σημειώνεται ότι Ε.Ε., ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσία απαρτίζουν το Κουαρτέτο, που κατήρτισε το διεθνή ειρηνευτικό "Οδικό Χάρτη".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ασφυκτικό κλοιό

    [10] Οικονομία

    Αιχμές η ενέργεια, οι υποδομές και ο τουρισμός

    Στενότερη συνεργασία στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης

    29/6/2006 11:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την αναγκαιότητα στενότερης οικονομικής συνεργασία μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με αιχμές την ενέργεια, τις υποδομές και τον τουρισμό, επισήμαναν οι ομιλητές στο Συνέδριο του Economist, που ασχολήθηκε με την επιχειρηματικότητα και τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Ο υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε ότι η σχέση άμυνας και οικονομίας είναι αμφίδρομη και η ασφάλεια του ενός είναι προϋπόθεση για την ασφάλεια του γείτονα. "Πρωταγωνιστούμε, σε ένα πραγματικά δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα, να μετατρέψουμε την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης σε μια γειτονιά ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης" υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας, πως "σταθερή πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί η Βαλκανική φωνή της Ευρώπης", ενώ δήλωσε, πως "συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και για την εξάλειψη της έντασης στην περιοχή".

    "Επιχειρηματικό θερμοκήπιο" η Βαλκανική

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, χαρακτήρισε τη Βαλκανική "επιχειρηματικό θερμοκήπιο" και κάλεσε τις επιχειρήσεις από την παγκόσμια αγορά να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. "Η Ελλάδα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους γείτονές της" υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας, πως "λειτουργεί, ήδη, ως χώρος στον οποίο μεγάλες επιχειρήσεις της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής μπορούν να εγκαταστήσουν την έδρα των στρατηγείων και των ερευνητικών τους κέντρων, προκειμένου να διεισδύσουν στις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης, του Εύξεινου Πόντου, του Καυκάσου, της Μέσης Ανατολής. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής στην ανάπτυξη του ξένου επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή. Είναι, ήδη, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στις περισσότερες γειτονικές χώρες".

    Προώθηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα

    Η υπουργός Τουρισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ζήτησε την προώθηση των διαβαλκανικών επενδύσεων στον τουριστικό τομέα και υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα, έχοντας την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τη δημιουργία νέων υποδομών που θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη των χωρών αυτών.

    Ακόμα επεσήμανε, πως "πρέπει η Ευρώπη των '25' να χαράξει και να εφαρμόσει μια επιθετική στρατηγική που θα ενισχύσει ολόπλευρα τη θέση της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας στον κόσμο".

    Τέλος, τόνισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η συμφωνία με την Air China, για την αεροπορική σύνδεση Πεκίνου-Αθήνας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Νέα εθνική στρατηγική για την Τουρκία"

    'Σταθεροί στις μεταρρυθμίσεις'

    Συνέδριο Economist

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κάτοικος Φρανκφούρτης ο Κυργιάκος

    30/6/2006 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συμπαίκτης με τον Γιάννη Αμανατίδη στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα είναι από τη νέα περίοδο ο Σωτήρης Κυργιάκος. Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του του 26χρονου κεντρικού αμυντικού σε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών. Ο Κυργιάκος, μετά από 1,5 χρόνο επιτυχημένης παρουσίας στο πρωτάθλημα Σκοτίας με τη Ρέιντζερς, ανακοινώθηκε και επισήμως από την Αϊντραχτ αφού πρώτα πέρασε σήμερα επιτυχώς τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Κυργιάκος είδε την πόρτα της... εξόδου από τη Ρέιντζερς, καθώς δεν βρισκόταν στα πλάνα του νέου τεχνικού Πολ Λε Γκεν.

    [12] Πολιτισμός

    Μία Αμερικανίδα από το... Παρίσι!

    30/6/2006 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Με φωνή που θυμίζει τις μεγάλες ερμηνεύτριες της τζαζ μουσικής, με ερμηνείες που κινούνται σε blues μονοπάτια, και με το άλμπουμ της "Careless Love" (2004) να έχει σημειώσει υψηλές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, η Madeleine Peyroux επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις. Η γεννημένη στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, αλλά μεγαλωμένη στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, Peyroux, εμφανίζεται την Πέμπτη 6 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης, και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στην Αθήνα, στο Θέατρο Λυκαβηττού.

    Την ιδιαίτερη αυτή ερμηνεύτρια, που βαφτίστηκε διάδοχος της Μπίλι Χάλιντεϊ, ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων, όταν εκείνη ήταν μόλις 22 ετών, σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης.

    Παρά το γεγονός ότι ο πρώτος της δίσκος, με διασκευές τραγουδιών της Εντίθ Πιάφ, Πάτσι Κλάιν κ.ά., σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η νεαρή ερμηνεύτρια αρνήθηκε να ακολουθήσει τις επιταγές της μουσικής βιομηχανίας και επέλεξε να απομονωθεί, εμφανιζόμενη μόνο σε underground χώρους.

    Εισιτήρια (Θεσσαλονίκη: 35,00 ευρώ, Αθήνα: 50,00 ευρώ (κάτω διάζωμα) - 35,00 ευρώ (άνω διάζωμα), μπορείτε να προμηθευτείτε από το Ticket House (Πανεπιστημίου 42). Για περισσότερες πληροφορίες: 6934-422.506.

    Σχετικά Links:

    Το επίσημο site της Madeleine Peyroux

    [13] Πολιτισμός

    Από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου

    Για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις

    30/6/2006 10:34:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Συναυλίες, προβολές, εκθέσεις, αλλά και συζητήσεις για το αντιρατσιστικό κίνημα, την ελευθερία μετακίνησης και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, συνθέτουν το πρόγραμμα του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας, από σήμερα έως την Κυριακή 2 Ιουλίου. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μουσικές του κόσμου και συγκροτήματα από την Αφρική, την Ασία και τα Βαλκάνια, να παρακολουθήσουν εικαστικά και πολιτισμικά, αλλά και να δοκιμάσουν γεύσεις από δεκάδες χώρες! Οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πλατεία Πρωτομαγιάς, (Πεδίο Άρεως).

    Το 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Οργάνου Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων, με τη συμμετοχή 47 κοινοτήτων μεταναστών και 139 αντιρατσιστικών, δικαιωματικών, οικολογικών και άλλων οργανώσεων.

    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.

    Σχετικά Links:

    11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 June 2006 - 8:50:29 UTC