Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μέση Ανατολή ο Γ. Παπανδρέου
  • [02] Νέος φορέας για την έρευνα
  • [03] "Στην υπηρεσία του πολίτη"
  • [04] Παραβάσεις στα καταστήματα του αεροδρομίου
  • [05] Ιταλικό "όχι" στην αναθεώρηση
  • [06] Σε ετοιμότητα οι Ισραηλινοί
  • [07] Θετικά σχόλια ΟΟΣΑ
  • [08] Προστασία κατά του διαβήτη
  • [09] Με μέτρο το κόκκινο κρέας

    [01] Πολιτική

    Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Στη Μέση Ανατολή ο Γ. Παπανδρέου

    27/6/2006 10:23:00 πμ

    Στη Μέση Ανατολή βρίσκεται από το πρωί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προερχόμενος από την Τεχεράνη, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία προωθεί ειρηνευτικές πρωτοβουλίες τόσο αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όσο και με το Παλαιστινιακό. Στο Ισραήλ ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με μέλη της νέας ισραηλινής κυβέρνησης, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. Επίσης θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφύλακτο. Αργά χθες (μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα) ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τεχεράνη με συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα. Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιράν συζήτησαν για την τρέχουσα συγκυρία και τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας καθώς και για την πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης και να αναδείξει τις δυνατότητες συνεργασίας του Ιράν με τη διεθνή κοινότητα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Ιράν ο Γ. Παπανδρέου

    [02] Πολιτική

    Εξήγγειλαν οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Σιούφας

    Νέος φορέας για την έρευνα

    27/6/2006 11:27:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου που θα συντονίζει, καταγράφει και ελέγχει όλες τις δράσεις που αφορούν την έρευνα και τεχνολογία στη χώρα μας, εξήγγειλαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Δημήτρης Σιούφας. Η δημιουργία του κέντρου προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την έρευνα και τεχνολογία που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας και Άμυνας, και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να δοθεί για διαβουλεύσεις.

    Μέσω της λειτουργίας του κέντρου θα θεσπιστούν κανόνες και κριτήρια που θα διέπουν τα προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας και θα αξιοποιηθεί καλύτερα το ελληνικό ερευνητικό δυναμικό ώστε να υπάρξει ένα μεγάλο νοικοκύρεμα σε αυτόν τον τομέα, ενώ μέσω του νέου νόμου θα δοθούν οι κατευθύνσεις για την επόμενη 20ετία.

    Οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι ο νέος φορέας, που έχει υπό την εποπτεία του όλα τα ερευνητικά κέντρα της χώρας, θα λειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της ανάπτυξης της χώρας.

    [03] Πολιτική

    "Στην υπηρεσία του πολίτη"

    26/6/2006 11:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 11:59:40 μμ)

    Μια ανοιχτή, δίκαιη, αποτελεσματική και αποδοτική δημόσια διοίκηση με μείωση της γραφειοκρατίας, εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου και συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού, είναι οι βασικοί στόχοι του επιχειρησιακού προγράμματος για το Δημόσιο, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα αφορά την περίοδο 2007- 2013 και ολοκληρώθηκε μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο με θέμα "Βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της Δημόσιας Διοίκησης", στόχος του Υπουργείου είναι "η ενδυνάμωση της ικανότητας για σχεδιασμό, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών και η δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο, στο πλαίσιο των αρχών της χρηστής διακυβέρνησης" προσθέτοντας ότι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα είναι μία αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

    Στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

    Ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου και η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού Η απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών Η μείωση της γραφειοκρατίας και του διοικητικού κόστους που επιβαρύνει πολίτες και επιχειρήσεις

    Επίσης, προβλέπεται διεύρυνση της εμβέλειας των υπηρεσιών που προσφέρουν τα ΚΕΠ, ώστε να εξυπηρετούν και τις επιχειρήσεις, καθώς και καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

    Στο πλαίσιο της ανοιχτής διοίκησης: ενισχύεται η διαφάνεια και η λογοδοσία στη δράση των δημόσιων Αρχών, εισάγονται η Χάρτα Υποχρεώσεων και η "Ανοιχτή Γραμμή" για τους πολίτες, ενώ ενισχύεται και ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη.

    Η υλοποίηση του προγράμματος θα ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου.

    [04] Κοινωνία

    Στον Εισαγγελέα παραπέμπονται οι αρμόδιοι

    Παραβάσεις στα καταστήματα του αεροδρομίου

    27/6/2006 10:31:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον Εισαγγελέα παραπέμπονται οι υπεύθυνοι έξι καταστημάτων μαζικής εστίασης κι ενός καταστήματος ένδυσης που βρίσκονται στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", επειδή παραβίασαν σειρά αγορανομικών διατάξεων.

    Όπως αποδείχθηκε από ελέγχους που πραγματοποίησε συνεργείο του υπουργείου Ανάπτυξης στα καταστήματα εστίασης δεν πωλούσαν τοστ και σάντουιτς μόνο με ζαμπόν και τυρί, δεν διέθεταν νερό σε συσκευασία μικρότερη του μισού λίτρου και δεν υπήρχε διαφορετικός τιμοκατάλογος για τα διατιμημένα είδη. Επίσης, δεν ήταν αναρτημένος ο τιμοκατάλογος σε εμφανές σημείο, υπήρχε έλλειψη τιμοκαταλόγων για τους καθήμενους, δεν υπήρχε κουτί παραπόνων και δεν αναγραφόταν η τιμή του νερού στους τιμοκαταλόγους.

    [05] Κόσμος

    Ναυάγησε η πρόταση της κεντροδεξιάς

    Ιταλικό "όχι" στην αναθεώρηση

    27/6/2006 9:46:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ιταλία απάντησε με ένα "όχι" στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που είχε προτείνει η κυβέρνηση της κεντροδεξιάς. Ο υψηλός καύσωνας και η κόπωση των εκλογών, αφού είναι η τρίτη αναμέτρηση στους τρεις τελευταίους μήνες, οδήγησαν στις κάλπες μόνο το 53,6% των ψηφοφόρων. Υπέρ του δημοψηφίσματος, που με μια δέσμη αναθεώρησης 52 άρθρων θα άλλαζε την πολιτική ταυτότητα της χώρας, αφού μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός θα είχε μεγάλες εξουσίες, ψήφισαν το 38%.

    Πρόκειται για μια ακόμη ήττα της κεντροδεξιάς και του κ. Μπερλουσκόνι που ήλπιζε σε μια νίκη που θα κλόνιζε την κυβέρνηση. Αντίθετα, όμως, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά και ενισχύουν χωρίς αμφιβολία την κυβέρνηση της κεντροαριστεράς.

    Ο κ. Πρόντι είχε υποσχεθεί να γίνει συζήτηση, μετά το δημοψήφισμα, με την κεντροδεξιά και να συμφωνήσουν τις θεσμικές αλλαγές. "Η χώρα αποφάσισε ξεκάθαρα" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. "Εμείς σαν κυβερνητική πλειοψηφία έχουμε υποχρέωση να ανοίξουμε ένα διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, γιατί οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με την ευρύτερη συμμετοχή".

    Από την αντιπολίτευση ο εκπρόσωπος του Φόρτσα Ιτάλια Τσικίτο, διαμαρτύρεται ότι έγινε "νοθεία" στα εκλογικά τμήματα των Ιταλών που ψήφισαν στο εξωτερικό. Επίσης, υποστήριξε ότι η κεντροδεξιά έχασε γιατί το ποσοστό των ψηφισάντων ήταν πολύ χαμηλό". Η Λίγκα του Βορρά που έπεισε τον Μπερλουσκόνι να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα χαρακτήρισε την Ιταλία "αηδιαστική χώρα" και "αηδιαστικούς" τους Ιταλούς.

    [06] Μ. Ανατολή

    Για εισβολή στη Γάζα

    Σε ετοιμότητα οι Ισραηλινοί

    27/6/2006 8:48:00 πμ

    Δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης και μονάδες πεζικού αναπτύχθηκαν το πρωί λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη Λωρίδα της Γάζας για την πιθανότητα μιας μεγάλης επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που απήχθη την Κυριακή. Οι δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στον τομέα του κιμπούτζ του Ναχάλ Οζ απ' όπου μπορούν να βλέπουν τα πρώτα σπίτια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός επέτρεψε σε δημοσιογράφους και φωτογράφους να κινούνται ανάμεσα στα άρματα μάχης. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, δεν έχει δοθεί ακόμα η εντολής εισβολής στη Γάζα γιατί υπάρχουν φόβοι πως οι απαγωγείς θα σκοτώσουν τον 20χρονο στρατιώτη. Μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο υπουργός Υποδομών και μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα πρόβλημα να εισχωρήσει στη Λωρίδα της Γάζας και να απαγάγει τη μισή παλαιστινιακή κυβέρνηση της Χαμάς, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με στόχο την ανταλλαγή του ισραηλινού στρατιώτη με παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ, όπως ζητούν οι ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις. Παρόλα αυτά ο ίδιος έκανε έκκληση για υπομονή και τόνισε πως ο στρατιώτης είναι ζωντανός. Το ισραηλινό ραδιόφωνο διευκρίνισε πως ο 20χρονος έχει σπάσει το χέρι του και έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα.

    Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης "Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης", ότι έχει απαχθεί και δεύτερος Ισραηλινός στρατιώτης στη Δυτική Όχθη. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερη απαγωγή. "Χθες δεν βιαστήκαμε να το διαψεύσουμε, γιατί το θέμα είναι σοβαρό, αλλά είναι λογικό να υποθέτουμε ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο" δήλωσε η εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Γερμανικό Πρακτορείο. Η οργάνωση "Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης", η οποία μετείχε στην επίθεση σε μεθοριακό στρατιωτικό φυλάκιο στη Γάζα την περασμένη Κυριακή και που οδήγησε στο θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών και στην απαγωγή ενός άλλου, υποστήριξε χθες ότι έχει απαγάγει και δεύτερο στρατιώτη στη Δυτική Όχθη.

    Έκκληση της Ράις για ηρεμία

    Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις απηύθυνε έκκληση σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους για ηρεμία, προκειμένου να απελευθερωθεί χωρίς προβλήματα ο ισραηλινός στρατιώτης. "Υπάρχει μια συντονισμένη διεθνής προσπάθεια για την απελευθέρωση του ισραηλινού στρατιώτη" δήλωσε η Ράις στους δημοσιογράφους που την συνοδεύουν στην επίσκεψή της στο Ισλαμαμπάντ. "Χρειάζεται μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης, ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση και να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία να λειτουργήσει ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο στρατιώτης", τόνισε η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ από το αεροδρόμιο του Πρέστγουικ, στη Σκωτία, λίγο πριν την απογείωσή του αεροσκάφους της για το Πακιστάν. Η Κοντολίζα Ράις αναφέρθηκε στις πληροφορίες που φέρουν τη Χαμάς να βρίσκεται πίσω από την απαγωγή. "Η Χαμάς-αν όντως είναι μια επιχείρηση της Χαμάς όπως ορισμένοι διαβεβαιώνουν-δείχνει ότι δεν έχει λάβει το μήνυμα για το τι περιμένει κανείς από μια οργάνωση που βρίσκεται στην κυβέρνηση", τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

    Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς -οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ- καθώς και άλλες δύο ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, αξιώνουν την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων στο Ισραήλ, σε αντάλλαγμα για πληροφορίες σχετικά με την τύχη του απαχθέντος Ισραηλινού στρατιώτη, αφήνοντας να εννοηθεί πως βρίσκονται πίσω από την απαγωγή.

    Από την άλλη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ απείλησε χθες τη ζωή του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Χαλίντ Μεσάαλ, ο οποίος κατοικεί στη Δαμασκό, σε αντίποινα για την απαγωγή ενός ισραηλινού στρατιώτη ,όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση. "Θα δράσουμε ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ενάντια σε κάθε τρομοκρατική οργάνωση, οπουδήποτε κι εάν βρίσκονται. Γνωρίζουν κάλλιστα πως μπορούμε να φθάσουμε έως αυτούς, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη όπου κρύβονται, πιστεύοντας πως είναι ασφαλείς", τόνισε ο Ολμέρτ.

    [07] Οικονομία

    Περί ελλείμματος και ρυθμών ανάπτυξης

    Θετικά σχόλια ΟΟΣΑ

    27/6/2006 8:02:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Θετικά σχόλια για τη μείωση του ελλείμματος και τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συστάσεις για επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, με αιχμή το ασφαλιστικό, είχε ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομίας χρειάστηκε να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, διότι τα οικονομικά δεν είχαν προσδιοριστεί σωστά, δήλωσε με έμφαση ο νέος γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αngel Gurria, ο οποίος πρόσθεσε πως παρά το κίνδυνο διασυρμού της δημόσιας εικόνας της χώρας, ο σωστός προσδιορισμός έγινε με τρόπο διαφανή. Ο Οργανισμός είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Gurria στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία βάση της οποίας θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε πρωτοβουλίες και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές.

    Εξάλλου, ο νέος γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ επισήμανε ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα (τρεις φορές υψηλότερο από το μέσο όρο στην ΕΕ) και επίσης υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστούν τρεις τομείς: η συνταξιοδότηση, το σύστημα υγείας και η απάντηση με κίνητρα στους τομείς όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στη δοκιμασία του χρόνου, είπε κ. Gurria.

    Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ συναντήθηκε και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο. Ο υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέτρα και στις προσπάθειες που η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των εξελίξεων στο διεθνή ανταγωνισμό, για στήριξη της υπαίθρου και για διεύρυνση των εναλλακτικών λύσεων απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Η συνάντηση έκλεισε με τη διαβεβαίωση του κ.Gurria για μελλοντική στήριξή του σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

    Τέλος, ο κ.Gurria συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, με την οποία και συζήτησε για την πορεία της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής οικονομίας.

    [08] Υγεία

    Μια ανέλπιστη ιδιότητα του καφέ

    Προστασία κατά του διαβήτη

    27/6/2006 9:09:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

    Η κατανάλωση καφέ, ιδιαίτερα χωρίς καφεΐνη, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Εσωτερικής Ιατρικής.

    Ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Μαρκ Περέιρα του πανεπιστημίου της Μινεσότα και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από 28.812 γυναίκες που πέρασαν από το κέντρο Γυνακείας Υγείας, στην Αϊοβα, στο διάστημα 1986-1997. Όταν ξεκίνησε η έρευνα ουδεμία από τις εξεταζόμενες γυναίκες είχε παρουσιάσει ενδείξεις διαβήτη ή καρδιολογικών νοσημάτων.

    Οι εξεταζόμενες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την ποσότητα του καφέ που κατανάλωναν καθημερνά : Καθόλου, λιγότερο από ένα φλιτζάνι, ένα έως τρία φλυτζάνια,4 έως 5 και περισσότερα από έξι. Στη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου διαπιστώθηκε ότι 1.418 γυναίκες εμφάνισαν διαβήτη.

    Οι γυναίκες που έπιναν πολύ καφέ ημερησίως είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν διαβητικές από την ομάδα των γυναικών που δεν έπινε καθόλου καφέ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.

    Οι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει πάντως ακόμη ποια συστατικά του καφέ δρουν προστατευτικά έναντι του διαβήτη.

    [09] Υγεία

    Προτιμότερη η κατανάλωση πουλερικών

    Με μέτρο το κόκκινο κρέας

    27/6/2006 9:13:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

    Διατροφή που βασίζονται σε μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας, προειδοποιούν Σουηδοί ερευνητές σε άρθρο τους στη Διεθνή Επιθεώρηση κατά του Καρκίνου, προσθέτοντας ότι, αντιθέτως, η κατανάλωση κρέατος πουλερικών ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο.

    Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι από τους πλέον θανατηφόρους καθώς σπανίως εντοπίζεται σε πρώιμο στάδιο. "Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας " σημειώνει η δρ. Σουζάνα Λάρσον του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης ,επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που πραγματοποίησε την έρευνα με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 61.000 γυναικών.

    Η έρευνα κράτησε 17 χρόνια και στη διάρκειά της διαγνώστηκε καρκίνος στο πάγκρεας σε 172 γυναίκες που -όπως αποδείχτηκε -στήριζαν τη διατροφή τους στην υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Αντιθέτως, η υψηλή κατανάλωση κρέατος πουλερικών φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας, σημειώνει η Σουηδή ερευνήτρια. "Οι άνθρωποι μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο πάγκρεας μειώνοντας την κατανάλωση κόκκινου κρέατος" σημειώνει η δρ. Λάρσον.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 27 June 2006 - 8:50:25 UTC