Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρυθμη η κατάσταση
  • [02] Αυστηρό μήνυμα της ΕΕ

    [01] Ιράκ

    Απαγωγές ατόμων στη Βαγδάτη

    Έκρυθμη η κατάσταση

    18/6/2006 10:57:00 πμ

    Άγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν 10 εργαζομένους σε αρτοποιείο σε σιϊτική συνοικία της Βαγδάτης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιρακινής αστυνομίας. "Οι ένοπλοι που επέβαιναν σε πέντε αυτοκίνητα απήγαγαν σήμερα το πρωί 10 υπαλλήλους αρτοποιείου στη συνοικία Καζιμίγια, στη βόρεια Βαγδάτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Την ίδια ώρα, εννιά άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα νεκροί με τραύματα από σφαίρες σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας. Όπως δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας "ορισμένοι είχαν υποστεί και βασανιστήρια". Στην Κερμπάλα, 110 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, η αστυνομία βρήκε επίσης τη σορό ενός άλλου ανθρώπου που είχε πυροβοληθεί. Στην ανατολική Βαγδάτη, τρία άτομα τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν τρεις όλμοι στο πανεπιστήμιο Ιμάμ Σαντέκ.

    [02] Προς την αδιάλλακτη Άγκυρα

    Αυστηρό μήνυμα της ΕΕ

    17/6/2006 4:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/6/2006 10:58:02 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα, ότι πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, απηύθυναν από τις Βρυξέλλες οι 25 ηγέτες των χωρών-μελών της κοινότητας. Η Άγκυρα καλείται να αποφεύγει κάθε πράξη, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς τη διαδικασία ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι η Ευρώπη όρισε με σαφήνεια τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, έναντι της Αθήνας και της Λευκωσίας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει η ελληνική στρατηγική και διέψευσε σενάρια περί ψυχρότητας στις σχέσεις με την Κυπριακή κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής πρόκειται να ενημερώσει τη Δευτέρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της Συνόδου. Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε και σήμερα αδιάλλακτος στο ζήτημα της τελωνειακής σύνδεσης με την Κύπρο και απείλησε με εγκατάλειψη των ευρωπαϊκών επιδιώξεων της Άγκυρας, εάν οι "25" επιμείνουν για το πρωτόκολλο.

    Εμμένει η Άγκυρα στην αδιάλλακτη στάση της

    Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη, την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "δεν τήρησε τις υποσχέσεις της" προς τους Τουρκοκυπρίους και απέρριψε κάθε πίεση προκειμένου να εκπληρώσει η Άγκυρα τις υποχρεώσεις της ως προς την Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της ΕΕ.

    "Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα στο θέμα της Κύπρου", δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό κανάλι στην Κωνσταντινούπολη, "και κανένας δεν πρέπει να περιμένει περισσότερα από εμάς εάν, από την πλευρά τους, δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους". "Θα παραμείνουμε σταθεροί", είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί αμοιβαία σε "κάθε θετικό μέτρο" της ΕΕ.

    Ο τουρκικός Τύπος σχεδόν στο σύνολο του συμφώνησε με την αδιάλλακτη στάση που υιοθέτησε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τα όσα συμφώνησαν οι "25" στις Βρυξέλλες, ενώ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών παρότρυνε την ΕΕ να είναι εποικοδομητική στις συνομιλίες της με την Τουρκία.

    Συνέντευξη Μπακογιάννη στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλει νέο σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να ονομάζεται "Σχέδιο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Κύπρου". Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, θα προκύψει από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και θα βασιστεί πρώτον σε στοιχεία της εργασίας, η οποία έχει γίνει σε επίπεδο γενικού γραμματέα. Δεύτερον στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα την οποία βιώνει η Κύπρος τα τελευταία 2,5 χρόνια και τρίτον στη βούληση των δυο κοινοτήτων. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει πως υπάρχει κινητικότητα γύρω από το θέμα αυτό μετά τη συνάντηση Ανάν- Παπαδόπουλου και εκφράζει την ελπίδα να ξεκινήσουν γρήγορα οι συνομιλίες στο επίπεδο των τεχνικών επιτροπών. Αναφορικά με τις σχέσεις της με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι σε προσωπικό επίπεδο είναι καλές και φιλικές, ενώ όσον αφορά στη διαφορετικότητα των αντιλήψεων υπογραμμίζει ότι ο διάλογος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η καλύτερη συνταγή, καθώς η στρατηγική είναι κοινή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποίηση στην Άγκυρα

    Συστάσεις προς Τουρκία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 June 2006 - 8:50:24 UTC