Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραίτηση Κωστόπουλου
  • [02] "Η Έξυπνη Ελλάδα"
  • [03] Ανάγκη για έμφαση στις βιοκαλλιέργειες
  • [04] Επιμένουν στην παραίτηση Βουλγαράκη
  • [05] Ζητούν απαγόρευση του "Κώδικα"
  • [06] Ολυμπιακός: Συνάντηση Σόλιντ-Κόκκαλη
  • [07] Στη Β’ Εθνική ο Εθνικός
  • [08] Συνεχίζει την ενίσχυση ο Εργοτέλης
  • [09] "Καταλανός" ο Μπουρούσης
  • [10] Οδεύει προς Βιγιαρεάλ ο Πιρές
  • [11] Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κ.Παπούλιας

    [01] Πολιτική

    Επικαλέστηκε παρερμηνεία της ομιλίας του

    Παραίτηση Κωστόπουλου

    17/5/2006 10:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2006 11:14:17 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Παραιτήθηκε αργά απόψε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Κωστόπουλος, μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του σε ημερίδα των χρηματιστών για τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης πολιτικών προσώπων να παίζουν στο Χρηματιστήριο. Ο κ. Κωστόπουλος σε ομιλία του είχε αναφέρει ότι υπήρχαν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν δημοσιοποιήθηκαν. Πάντως, με νεότερες δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ομιλία του δεν αποδόθηκε σωστά στο σύνολό της από τα Μέσα Ενημέρωσης. Την παραίτηση του κ. Κωστόπουλου προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη και στον Πρωθυπουργό, έγινε αποδεκτή.

    "'Αδικη και απαράδεκτη" η επίθεση κατά Καραμανλή

    Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής: "Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανα σήμερα στην ημερίδα του ΣΜΕΧΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο Χρηματιστήριο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1999-2000 πρέπει να τονίσω ότι παρερμηνεύθηκαν και προβλήθηκε μόνο τμήμα τους.

    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτετυσης και ως Πρωθυπουργός, υπήρξε πάντα ο σημαιοφόρος της διαφάνειας και πολέμιος της διαφθοράς. Και αυτό αφορά ιδιαίτερα τα εγκλήματα του Χρηματιστηρίου.

    Η θέση Καραμανλή και η θέση όλων μας ήταν και είναι ότι η αναφορά ονομάτων έπρεπε να γίνεται στη βάση αποδείξεων και ο δημόσιος λόγος να είναι πλήρως τεκμηριωμένος.

    Για αυτό άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ζήτησε επανειλημμένως τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και δεν άφησε το θέμα να ξεχαστεί. Και λυπούμεθα που το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τότε δεν αποδέχθηκε τα επανειλημμένα αιτήματά μας.

    Η επίθεση κατά του Πρωθυπουργού λοιπόν σήμερα είναι άδικη και απαράδεκτη. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι αναγκασμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου.

    Τον Κώστα Καραμανλή τον τιμώ, του εύχομαι να κυβερνά τη χώρα για πολλά χρόνια και θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή του. Θα αγωνίζομαι για τις ιδέες, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο του τόπου."

    ΠΑΣΟΚ: "Ασυνάρτητο συκοφαντικό παραλήρημα"

    "Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετρά άλλο ένα στέλεχός της που οδηγήθηκε αναγκαστικά στην έξοδο. Η τοποθέτησή του στη θέση του γενικού γραμματέα ήταν η επιβράβευση των ψευδών και των συκοφαντιών του ως βασικού "κυνηγού κεφαλών" της Ν.Δ. ως αξιωματικής αντιπολίτευσης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχετικά με την παραίτηση του κ. Κωστόπουλου.

    "Το ασυνάρτητο συκοφαντικό παραλήρημα του κ. Κωστόπουλου οδήγησε στην παραίτησή του, αποκάλυψε, όμως, ταυτόχρονα, τον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. και πως σκέφτονται ακόμα σήμερα κάποιοι στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης. Και για την περίοδο της αντιπολίτευσης και για την περίοδο της διακυβέρνησης, όμως, η ευθύνη ανήκει, τελικά, στον κ. Καραμανλή, παρά την βραδυφλεγή, μετά τα δελτία ειδήσεων, αποψινή αντίδρασή του", ανέφερε ο κ. Αθανασάκης.

    [02] Πολιτική

    "Η Έξυπνη Ελλάδα"

    17/5/2006 8:57:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Βήμα για την διατύπωση δημοσίως από γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ των προβληματισμών τους και διαφορετικών απόψεων τους για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα, αποτέλεσε η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Διαμαντοπούλου με τον τίτλο "Η Έξυπνη Ελλάδα". Παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, υπουργοί, και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το βιβλίο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, "σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε έναν κόσμο που άλλαξε", παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην παλιά Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια φάση δημιουργικού βρασμού, ο οποίος εκλύει θερμότητα, θόρυβο και μικροεγκαύματα, σημείωσε κατά την παρουσίαση η ίδια, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι μέσα από το βρασμό, το ΠΑΣΟΚ καταθέτει προτάσεις, ιδέες και συγκρούεται, καθώς το μοντέλο που ζούμε σήμερα έχει κλείσει τον κύκλο του. Σύμφωνα με την κα Διαμαντοπούλου, μεγάλη πρόκληση πλέον αποτελεί το νέο μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί και το οποίο είναι η σύνθεση, που απαιτεί ηγεσία και πρόγραμμα που θα οδηγήσουν στην κατάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

    "Η εποχή του ρίσκου"

    Στις 340 σελίδες του βιβλίου της, η Άννα Διαμαντοπούλου περιγράφει τη νέα εποχή, που είναι η εποχή του ρίσκου, ατομικού και συλλογικού. Η ίδια χαρακτήρισε το βιβλίο της ως ψηφίδα στη δημιουργική σύνθεση, τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται με τα κοινά πρέπει να έχουν ένα όραμα.

    Είναι ανάγκη, είπε, προσέγγισης ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης με μεγαλύτερα περιθώρια συμμετοχής του πολίτη και συγκεκριμένους στόχους που θα ανοίξουν τους ορίζοντες της χώρας, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων.

    Ο Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περίοδο αυτή γράφουν βιβλία, λέγοντας ότι τα βιβλία αυτά προετοιμάζουν το πρόγραμμα του κόμματος, καθώς, όπως, είπε "πλησιάζει ο καιρός να πούμε δεν είναι πλέον καιρός για βιβλία, πάμε με πρόγραμμα για την εξουσία".

    Στη συνέχεια, είπε ότι οι τολμηροί άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν το συντριπτικό πλεονέκτημα σε μια χώρα και όχι τα «μοντέλα» που πολυσυζητούνται, καθώς, όπως είπε, μπορεί ένα πετυχημένο μοντέλο αλλού, να είναι μια αποτυχία για την Ελλάδα.

    Επίσης, σημείωσε ότι το βιβλίο δεν πέφτει στην φουτουριστική παγίδα και κάνει διάκριση στην "έξυπνη Ελλάδα" και την "Ελλάδα των ξύπνιων", τονίζοντας ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να υιοθετήσει ένα μοντέλο "θηλυκό" και ένα δημόσιο μάνατζμεντ με "θηλυκή ματιά".

    Από την πλευρά του, ο ερευνητής στο ΜΙΤ Media Lab. και γενικός διευθυντής της OLPC (One Laptop Per Child) Μιχάλης Μπλέτσας, είπε ότι μελλοντικά η Ελλάδα στα μαθήματα της οικονομίας θα αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τη μερική ιδιωτικοποίηση που εφάρμοσε.

    Θα πρέπει, είπε, στόχος της Αριστεράς να είναι η πρόοδος δίνοντας ίσες ευκαιρίες στην αρχή της καριέρας και λιγότερη εξασφάλιση στο μέλλον.

    Με τη σειρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, είπε ότι η κα Διαμαντοπούλου τόλμησε με το βιβλίο της να αποδείξει ότι η δογματική αντίληψη της Δεξιάς και της Αριστεράς έχει πλέον χρεοκοπήσει και οι προβληματισμοί που περιλαμβάνονται σ αυτό δεν είναι μόνο της Αριστεράς, αλλά όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων.

    Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για τη συναινετική διάθεση που επικρατεί στην παρούσα πολιτική συγκυρία, επισημαίνοντας ότι απαιτείται τόλμη και παρρησία για τη σύγκλιση των απόψεων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς.

    Στη συνέχεια ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Hagen και του Πάντειου πανεπιστημίου και πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου, Δημήτρης Τσάτσος, είπε ότι το βιβλίο βοηθάει τον αναγνώστη να αντιληφθεί καλύτερα τα κρίσιμα ζητήματα της σημερινής πολιτικής και ανέπτυξε τις ενότητες του βιβλίου, τονίζοντας ότι για να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    Το βιβλίο της κας Διαμαντοπούλου προλογίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σ αυτό περιλαμβάνονται μηνύματα του Ρομάνο Πρόντι, πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν, προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    [03] Πολιτική

    Επίσκεψη Αλαβάνου σε κτήμα στο Μαρκόπουλο

    Ανάγκη για έμφαση στις βιοκαλλιέργειες

    17/5/2006 7:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2006 7:55:48 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Άρρηκτα συνδεδεμένα με την ποιότητα της ζωής μας χαρακτήρισε τα βιολογικά προϊόντα ο πρόεδρος του Συνασπισμού, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί κτήμα βιολογικών προϊόντων στο Μαρκόπουλο, όπου με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητικών οργανώσεων.

    Όπως τόνισε ο κ. Αλαβάνος θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να αυξηθεί το ποσοστό της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας, διότι "δυστυχώς στην Ελλάδα η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία μένει στη σκιά και το περιθώριο". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε πως η βιολογική γεωργία είναι ένας χώρος ο οποίος προκαλεί την παρουσία νέων ανθρώπων, με όνειρα και με μεγάλες δυνατότητες. Αντί να υπάρχει διευκόλυνση, όμως, υπάρχουν εμπόδια, πρόσθεσε.

    [04] Πολιτική

    Θέτει θέμα ξανά το ΠΑΣΟΚ

    Επιμένουν στην παραίτηση Βουλγαράκη

    17/5/2006 10:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Θέμα παραμονής του κ. Βουλγαράκη στην κυβέρνηση έθεσε εκ νέου σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των Πακιστανών μεταναστών, κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Αθανασάκης χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και όχι δικαστικό και πρόσθεσε ότι η θεωρία της κυβέρνησης περί αναμονής της δικαστικής διερεύνησης και στη συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας είναι πρωτοφανής και δεν αντέχει ούτε σε στοιχειώδη κριτική.

    Σχετικά με το θέμα, ο αρμόδιος συντονιστής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Κοραντής ψευδομαρτύρησε, συμπέρασμα που εξάγεται από το πόρισμα του εισαγγελέα κ. Δεγαΐτη. Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε, επίσης, ότι η υπόθεση αυτή βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση γνώριζε και απέκρυψε την υπόθεση, ενώ πρόσθεσε ότι αν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση λέει την αλήθεια και δεν γνώριζε, τότε ομολογεί ότι λειτουργεί παρακράτος.

    "Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση και δεν θα σχολιάσω οτιδήποτε πριν ολοκληρωθεί η έρευνα", ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου. Διευκρινίζοντας ότι "εκκρεμεί εισαγγελική διάταξη" και άρα σε αυτή τη φάση "δεν έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη", Ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε πως "δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον κάποιου" και τόνισε πως "η κυβέρνηση θα αναμείνει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.

    [05] Κοινωνία

    Προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο

    Ζητούν απαγόρευση του "Κώδικα"

    17/5/2006 8:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2006 9:04:15 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Κι ενώ αρκετοί από τους κριτικούς που είδαν χθες και σήμερα σε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες τον πολύκροτο, κινηματογραφικό πια, "Κώδικα Ντα Βίντσι" μιλούν "για πολύ κακό για το τίποτα", στη χώρα μας η αντίδραση της Εκκλησίας στα όσα περιέγραψε στο best seller του ο συγγραφέας Νταν Μπράουν, κλιμακώνεται.

    Μετά τη χθεσινή πορεία μελών χριστιανικών οργανώσεων στο Σύνταγμα, σήμερα μέλος παρεκκλησιαστικής οργάνωσης κατέθεσε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο ζητώντας την απαγόρευση της προβολής της ταινίας στη χώρα μας, η οποία είναι προγραμματισμένη να κάνει το ντεμπούτο της από αύριο στις ελληνικές αίθουσες. Η προσφεύγουσα επικαλέστηκε προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος. Η αίτηση για προσωρινή διαταγή συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, όπου εκπρόσωπος της εταιρία διανομής της ταινίας, τόνισε ότι το φιλμ είναι μεταφορά μυθιστορήματος και όχι ντοκιμαντέρ και επομένως δεν προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια μέλη χριστιανικών οργανώσεων και παλαιοημερολογίτες κληρικοί. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία είχε διανεμηθεί "προ τον λαόν", κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου, ειδικό φυλλάδιο το οποίο "αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με τις μυθοπλασίες του Κώδικα Ντα Βίντσι". Κάτι ανάλογο θα γίνει και στα Χανιά, όπου η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου προχωρεί στην έκδοση ενός βιβλίου με τίτλο "Οι Ορθόδοξες Θέσεις στα Βασικά θέματα του κώδικα Ντα Βίντσι" που θα διανεμηθεί δωρεάν σε 1000 αντίτυπα καθώς όπως υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Ειρηναίος, μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία διαπιστώνεται μια προσπάθεια να διαψευσθούν οι λόγοι της εκκλησίας.

    Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας πάντως δεν φαίνεται να κάμπτουν την ανυπομονησία του κοινού να κρίνει ιδίοις όμμασιν, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις αρκετές χιλιάδες κρατήσεις θέσεων σε αρκετά ελληνικά σινεμά.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός: Συνάντηση Σόλιντ-Κόκκαλη

    17/5/2006 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η συνάντηση Σόλιντ-Κόκκαλη πραγματοποιήθηκε και πλέον μπήκε στην τελική ευθεία το θέμα των μεταγραφών και των αποχωρήσεων στον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός τεχνικός έδωσε στον πρόεδρος του συλλόγου τις προτάσεις του και πλέον ο κ. Κόκκαλης θα δώσει την τελική κατεύθυνση, ώστε να ολοκληρωθούν οι κινήσεις ενόψει της νέας χρονιάς. Τα μεταγραφικά αλλά και οι αποχωρήσεις έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ αναμένονται και οι εξελίξεις για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από τον Πειραιά. Όπως ανακοινώθηκε και στο δελτίο Τύπου, Σόλιντ και Κόκκαλης κράτησαν "κλειστά τα χαρτιά τους" και όλες οι εξελίξεις θα γίνουν γνωστές σε λίγες μέρες. Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την ΠΑΕ, αναφέρονται τα εξής: "Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Σωκράτης Κόκκαλης, συναντήθηκε σήμερα με τον προπονητή της ομάδας κ.Τρόντ Σόλιντ, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς και ο σχεδιασμός των απαραίτητων κινήσεων, για να ανταποκριθεί η ομάδα στις υποχρεώσεις της και για να επιτύχει τους στόχους της, στην επόμενη αγωνιστική περίοδο". Από τη στιγμή που ο Σόλιντ έκανε τις εισηγήσεις του, δεν έχει λόγους να παραμείνει άλλο στην Ελλάδα κι έτσι την Παρασκευή θα αναχωρήσει για την πατρίδα του.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στη Β Εθνική ο Εθνικός

    17/5/2006 7:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2006 8:28:43 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την άνοδο του στην Β Εθνική πανηγυρίζει ο Εθνικός και η είναι η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Αστέρα Τρίπολης. Οι "μπλε" στο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ Εθνικής αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Μεσσηνιακό στο γήπεδο της Ριζούπολης και κατέλαβε τη δεύτερη προνομιούχο θέση και την άνοδο στην Β Εθνική κατηγορία. Το μεγάλο ντέρμπι ήταν συναρπαστικό, με την ομάδα της Καλαμάτας να ανοίγει το σκορ στο 84 με κεφαλιά του Ανδρεάδη και τον Εθνικό να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ της ισοφάρισης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα. Ο Μεσσηνιακός από την άλλη θα διεκδικήσει την άνοδο στην Β Εθνική σε αγώνα μπαράζ με τον Πανθρακικό.

    Τα αποτελέσματα

    Διαγόρας Ρόδου-Θύελλα Πατρών 0-1

    Ατσαλένιος-Αχαρναϊκός 4-0

    Αιολικός Μυτιλήνης-Αχαϊκή 2-0 (α.α.)*

    Εθνικός Πειραιώς-Μεσσηνιακός 1-1

    Κερατσίνι-Λήλας Βασιλικού 3-2

    Βύζας Μεγάρων-Ρόδος 0-0

    Ιωνία Χανίων-Απόλλων Αθηνών 2-1

    Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 20/5

    * Η Αχαϊκή έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ Β.

    1. Αστέρας Τρίπολης 31 70

    2. Εθνικός 32 66

    3. Μεσσηνιακός 32 63

    4. Ατσαλένιος 32 54

    5. Χαλκίδα/Λήλας 32 49

    6. Θύελλα Πατρών 32 48

    7. Παναιτωλικός 31 45

    8. Διαγόρας 32 42

    . Αχαρναϊκός 32 42

    10. Αιολικός 32 40

    11. Ρόδος 32 39

    12. Αγιος Δημήτριος 32 37

    13. Βύζας 32 36

    14. Απόλλων Αθ. 32 34

    15. Κερατσίνι 32 26

    16. Ιωνία Χανίων 32 25

    17. Αχαϊκή 32 17

    * Στην Αχαϊκή έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συνεχίζει την ενίσχυση ο Εργοτέλης

    17/5/2006 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην δεύτερη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Εργοτέλης, ο οποίος μετά τον Αλβανό Αλντίν Χατζί, (επιστρέφει στην Ελλάδα και αγωνιζόταν στην Κύπρο), συμφώνησε και με τον 27χρονο Σέρβο αμυντικό μέσο Ιβάν Τάσιτς, ο οποίος φέτος αγωνιζόταν στην Καλαμάτα (26 συμμετοχές). Ο Τάσιτς υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια. Παράλληλα η διοίκηση έχει προχωρήσει και σε λύσεις συνεργασίας με κάποιους παίκτες, καθώς αποχώρησαν από την ομάδα οι Σουτζής, Μίχος, Σαββίδης, Οικονομάκης και Τζεντής. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των "κιτρινόμαυρων" είναι σε πλήρη εξέλιξη, αφού ο Εργοτέλης επιστρέφει μετά από απουσία ενός έτους επιστρέφει στα "σαλόνια" της Α Εθνικής και η διοίκηση της ομάδας θέλει να είναι έτοιμη. Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τις μεταγραφές, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Νίκος Τζώρτζογλου, θα μεταβεί αρχικά στην Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους και αμέσως μετά θα πάει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπου και θα παραμείνει με την αποστολή της εθνικής ομάδας. Εκεί θα έχει επαφές και θα εξετάσει διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που έχουν προταθεί από μάνατζερ.

    [09] Μπάσκετ

    "Καταλανός" ο Μπουρούσης

    17/5/2006 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Ισπανία βρίσκεται ήδη ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Έλληνας σέντερ, του οποίου η συνεργασία του με την ΑΕΚ λήγει εφέτος και ούτως ή άλλως ο πρωταθλητής Ευρώπης 2005 με την Εθνική Ελλάδας είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόκληση παρουσιαστεί στην καριέρα του, (η "Ένωση" αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος), υπέγραψε συμβόλαιο ενός μήνα με την Μπαρτσελόνα για το ποσό των 25.000 ευρώ και θα βοηθήσει την Μπαρτσελόνα στα πλέι ιφ του πρωταθλήματος Ισπανίας. Ο Μπουρούσης θα είναι συμπαίκτης του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, Λευτέρη Κακιούζη, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια στον Ιβάνοβιτς για τα προσόντα του νεαρού σέντερ

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οδεύει προς Βιγιαρεάλ ο Πιρές

    17/5/2006 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την μεταγραφή του Γάλλου άσου της Άρσεναλ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Φερνάντο Ρόιγκ με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "Canal Nou". Ο Γάλλος διεθνής μέσος, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το "κίτρινο υποβρύχιο". Ο Πιρές θα είναι η δεύτερη μεταγραφή της Βιγιαρέαλ μετά την απόκτηση του και του Νιχάτ: "Η μεταγραφή του Νιχάτ ολοκληρώθηκε και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει το ίδιο και με τον Πιρές. Αυτοί οι παίκτες θ αποτελέσουν τις δύο πρώτες μεταγραφές μας", επεσήμανε ο Ρόϊγκ και κατέληξε: "Μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Άρσεναλ, ο παίκτης θα μείνει ελεύθερος και θα έρθει εδώ για να παρουσιαστεί και επίσημα".

    [11] Θερμή υποδοχή

    Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κ.Παπούλιας

    17/5/2006 3:58:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Τη ύπαρξη σοβαρών ελλείψεων στο δημοκρατικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ομιλία του το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, υπό τον τίτλο "Για μιά ανθρωποκεντρική Ευρώπη". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ίση μεταχείριση των οικονομικών μεταναστών και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενεστέρων. Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, υπογράμισε ο κ. Παπούλιας ότι "η Αγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί τις Αρχές και του κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η "πράσινη γραμμή" που εξακολουθεί να χωρίζει την Κύπρο στα δύο, ορίζει ένα μεγάλο ευρωπαικό πρόβλημα, που περιμένει ακόμη τη λύση του. Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος του Ε.Κ Ζοζέφ Μπορέλ, με θερμό χαιρετισμό υποδέχθηκε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας ότι "η Ευρωβουλή μας σας υποδέχεται σαν έναν άνθρωπο της ειρήνης και ένα άτομο που έχει δεσμευθεί υπέρ της ευρωπαϊκής οικοδόμησης".

    "Τιμάτε το λόγο που δίνετε"

    Ειδική αναφορά στη επίσκεψη του Παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, έκανε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπενθυμίζοντας ότι χάρις στην παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια ως υπουργού Εξωτερικών το 1983, πολλοί Παλαιστίνιοι διέφυγαν σε μία δραματική στιγμή, επιβιβαζόμενοι σε ελληνικά πλοία, αποστροφή η οποία προκάλεσε το ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα του ημικυκλίου. Ακόμη, έκανε αναφορά στις θέσεις που έχει υποστηρίξει ο Έλληνας Πρόεδρος σε σχέση με την ένταξη των βαλκανικών χωρών. "Είστε ένας άνθρωπος που τιμάτε το λόγο που δίνετε. Λέτε αυτό που σκέφτεστε και κάνετε αυτό που υπόσχεστε, στοιχείο ιδιαίτερα αξιόλογο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές για την Ευρώπη", είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ζοζέφ Μπορέλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 May 2006 - 20:51:25 UTC