Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Παπαρήγα στο συνέδριο της ΚΝΕ
  • [02] Δημοσκόπηση για την Καραχασάν
  • [03] Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία με διάλογο
  • [04] Μουσείο η δισκογραφική εταιρεία Κολούμπια
  • [05] 13η και πανηγυρική!
  • [06] Στα ημιτελικά το Μαρούσι
  • [07] Στην Λίβερπουλ το Κύπελλο Αγγλίας
  • [08] Φύσσας και Χαρτς το Κύπελλο Σκωτίας
  • [09] Φινάλε με ισοπαλία
  • [10] Οι Τελικοί
  • [11] Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ
  • [12] Φάρμακα με υψηλό "καπέλο"

    [01] Πολιτική

    Πρόσκληση στους νέους να δράσουν

    Η Παπαρήγα στο συνέδριο της ΚΝΕ

    13/5/2006 9:33:00 μμ

    Πρόσκληση προς τη νεολαία να συνειδητοποιήσει την πολιτικοποίηση των αγώνων της εργατικής τάξης και μέσα από αυτήν να δράσει για να ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές, απηύθυνε η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κατά την ομιλία της στο 9ο Συνέδριο της κομμουνιστικής νεολαίας. Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι στην περίοδο που διανύουμε μία σειρά θεσμών του αστικού συστήματος, πρέπει να τεθούν σε ανοιχτή αμφισβήτηση, καθώς ο διάλογος -όπως είπε- ειναι σημαδεμένος και ο εργαζόμενος δεν πρέπει να χάσει ούτε λεπτό, περιμένοντας την έκβασή του. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους νέους και τις νέες να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τους φορείς του κοινωνικού διαλόγου, αφού -όπως τόνισε- το τί θα βγει από αυτή τη διαδικασία, είναι γνωστό.

    [02] Πολιτική

    Μοιρασμένη η κοινή γνώμη

    Δημοσκόπηση για την Καραχασάν

    13/5/2006 7:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Ξάνθης πραγματοποίησαν το Σάββατο, η υποψήφια υπερνομάρχης Γκιουλ Καραχασάν και η Βάσω Παπανδρέου. Με βάση τις ικανότητες της και όχι την θρησκεία θα κριθεί η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Παπανδρέου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEΑRCH που δημοσιεύει η εφημερίδα το "ΘΕΜΑ", το 46,1% συμφωνεί με την απόφαση του Γ. Παπανδρέου για την υποψηφιότητα της κ. Καραχασάν, ενώ το 38,9% διαφωνεί. Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, συγκεντρώνει ποσοστό 27,7% έναντι 41,9% του νυν υπερνομάρχη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Περίπου στα ίδια επίπεδα είναι τα ποσοστά και στην υπερνομαρχία, ενώ εννέα στους δέκα δηλώνουν ότι άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα της από τον Γ. Παπανδρέου. Στην ίδια δημοσκόπηση έξι στους δέκα πολίτες διαφωνούν με την αντιπολίτευση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, το 19,9% δηλώνει ικανοποιημένο από τρόπο που ασκεί την αντιπολίτευση ο Γ. Παπανδρέου, το 16,8% μάλλον συμφωνεί, ενώ το 48,5% δεν είναι ικανοποιημένο και το 13% λέει μάλλον διαφωνεί". Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά 10 και 11 Μαΐου πανελλαδικά και στην υπερνομαρχία Δράμας σε δείγμα περίπου δυο χιλιάδων νοικοκυριών.

    [03] Κοινωνία

    Η Μ. Γιαννάκου στην εκπομπή ΖΟΥΜ της ΝΕΤ

    Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία με διάλογο

    13/5/2006 10:17:00 μμ

    Τη βούληση της κυβέρνησης μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις και μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας. Η κ. Μαριέτα Γιαννάκου μιλώντας στην εκπομπή ΖΟΥΜ στα πρόσωπα και τα γεγονότα μίλησε και για επικείμενες αλλαγές στο εξεταστικό. Η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι προτίθεται να υιοθετήσει την πρόταση του ΕΣΥΠ για προκαθορισμένο χρόνο φοίτησης, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της αιώνιας φοίτησης, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στο ισχύον πλαίσιο για το πανεπιστημιακό άσυλο. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ θα κατοχυρωθούν νομοθετικά, ενώ και οι καθηγητές που διοριστούν μελλοντικά στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, θα πρέπει να έχουν σπουδές και προσόντα ανάλογα με τους καθηγητές των πανεπιστημίων.

    [04] Κοινωνία

    Ζητούν κάτοικοι της Νέας Ιωνίας

    Μουσείο η δισκογραφική εταιρεία Κολούμπια

    13/5/2006 10:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την κατεδάφιση του ιστορικού συγκροτήματος της δισκογραφικής εταιρείας Κολούμπια, προσπάθησαν να εμποδίσουν οι κάτοικοι της περιοχής στη Νέα Ιωνία, οι οποίοι είναι μέλη της πρωτοβουλίας για τη διάσωση και εκμετάλλευση του κτηρίου. Ωστόσο, οι μπουλντόζες πρόλαβαν να γκρεμίσουν ένα από τα στούντιο όπου γράφονταν οι μονοφωνικοί δίσκοι. Το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων έχει κηρύξει διατηρητέο μόνο το ένα από τα οκτώ κτήρια και οι κάτοικοι ζητούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Αθηναίων η έκταση να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μουσείου ελληνικής δισκογραφίας. Σημειώνεται ότι το 1999 τα 14 στρέμματα της Κολούμπια πωλήθηκαν σε τεχνική κατασκευαστική εταιρεία, η οποία πρόκειται να αξιοποιήσει το χώρο με την οικοδόμηση νέων κτιρίων προς εκμετάλλευση.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    13η και πανηγυρική!

    13/5/2006 8:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το γιορτινό Καυταντζόγλειο υποδέχτηκε την υποβιβασμένη Καλλιθέα και το κοντράστ των συναισθημάτων ήταν έκδηλο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι οι μοιρολάτρες εμφανίστηκαν αναγκάζοντας τον Ηρακλή να μην πάει με σβηστές μηχανές για να φτάσει στο τελικό 3-2. όπως ήταν φυσικό από το ξεκίνημα κιόλας οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν τον έλεγχο. Κάποιες προσπάθειες στην αρχή δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ και η Καλλιθέα έδειχνε πως θα μπορούσε να απειλήσει. Όλα αυτά μέχρι το 11' όταν ο Γεωργιάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σουλογάνη και από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 24' η Καλλιθέα προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Ραντοβάνοβιτς να αστοχεί, το κατάφερε όμως στο 37' με τον Κλέμπερ, αφού ο Σνάουτσερ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του Ηρακλή.

    Στην επανάληψη το άγχος δεν πρόλαβε να κάνει την εμφάνισή του στους γηπεδούχους και αυτό γιατί μόλις στο 46' ο Γεωργιάδης και πάλι από μπαλιά του Επαλέ, έκανε το 2-1. Η φιέστα του Ηρακλή πήρε τελικά την κανονική της μορφή στο 55' όταν ο Επαλέ, άρτι βραβευθείς από τον Βασίλη Χατζηπαναγή, επιβεβαίωσε τους ανθρώπους του Ηρακλή για την τιμή αυτή και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-2 στο 79΄με τον Ραντοβάνοβιτς να πετυχαίνει το γκολ που αναζητούσε από το πρώτο μέρος.

    Διαιτητής: Φλωράκης (Φωκίδας) Κίτρινες: Γεωργιάδης - Κλέμπερ

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Πρίττας, Σνάουτσνερ, Δρούγας, Κατσαμπής, Λαγός (90΄+ Καπετάνος), Λαβάλ, Πουρσανίδης, Γεωργιάδης, Επαλέ, Ερέρα (82΄ Παπαποστόλου) ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Καρατζάς, Μιγιάτοβιτς, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ, Μπεϊ, Γιάντσεφ (65΄ Πασάς), Ψαρρής (54΄ Τσίγκας), Ραντοβάνοβιτς, Κλέμπερ, Σιλά

    [06] Μπάσκετ

    Στα ημιτελικά το Μαρούσι

    13/5/2006 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο μοναδικό τρίτο παιχνίδι που έγινε στη φάση της Α φάσης των πλέι οφ, το Μαρούσι ήταν η ομάδα που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη μετά από ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι κατάφερε στο κατάμεστο κλειστό του Αγίου Θωμά να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 83-74, να κάνει το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και να πάρει το εισιτήριο. Αυτή είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που το Μαρούσι καταφέρνει να φτάσει στα ημιτελικά των πλέι οφ, και πλέον ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο ΣΕΦ, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Οριστικά την 6η θέση κατέλαβε ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν προβλέπονται αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8. Τα δεκάλεπτα: 19-17, 42-40, 59-56, 83-74.

    Διαιτητές: Κορομηλάς, Μαστραφτσής, Αφεντουλίδης

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Μπλάκνεϊ 14 (2), Νικολαϊδης 6, Μπουντούρης 2, Κυρίτσης 10, Σέκουλιτς 12, Χόμαν 6, Στεφανίδης 7, Κολώκας 14 (2), Καϊμακόγλου 7 (1), Νοέας 5 (1).

    ΠΑΟΚ (ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ): Ξανθόπουλος, Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Βασιλειάδης 9, Μακσάαντεφ 6, Ζούγιοβιτς, Γκαγκαλούδης 27 (3), Μαυροκεφαλίδης 2, Σίμονς 10 (2), Αλέκσιτς 2, Εντιαγέ 18.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Λίβερπουλ το Κύπελλο Αγγλίας

    13/5/2006 7:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/5/2006 8:52:09 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συγκλονιστικός ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας που διεξήχθη στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Γουέστ Χαμ. Τελικά οι "κόκκινοι" ήταν αυτοί που πανηγύρισαν το τρόπαιο καθώς επικράτησαν στα πέναλτι (3-1), και ενώ το κανονικό παιχνίδι είχε λήξη με 3-3. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ στην διάρκεια του κανονικού αγώνα ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ και πέτυχε τα άλλα δύο. Στα πέναλτι "τη σκυτάλη στους πρωταγωνιστές" πήρε ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Ρέινα, ο οποίος απέκρουσε τρία και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του. Από την άλλη η Γουέστ Χαμ έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο, αφού στην διάρκεια του παιχνιδιού βρέθηκε να προηγείται με 0-2 και 2-3, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ της πρβάδισμα. Αυτό είναι το έβδομο τρόπαιο στον θεσμό για τους "κόκκινους" και πρώτο μετά το 2001. Στον αντίποδα, τα "Σφυριά" δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τέταρτο τίτλο τους, που θα ήταν ο πρώτος από το 1980. Τα γκολ της Γουέστ Χαμ στην κανονική διάρκεια σημείωσαν οι Κάραγκερ (21 αυτογκόλ), Άστον (28) και Κοντσέσκι (64΄). Για την Λίβερπουλ, σκόραραν οι: Σισέ (32), Τζέραρντ (54 & 90΄).

    Η σειρά των πέναλτι: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΚΟΡ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

    Χάμαν 1-0

    αποκρ. Ζαμόρα

    Χίπια απόκρ.

    1-1 Σέρινγχαμ

    Τζέραρντ 2-1

    αποκρ. Κοντσέσκι

    Ρίισε 3-1

    απόκρ. Φέρντιναντ

    Διαιτητής: Άλαν Γουάιλι

    Κίτρινες: Κάραχερ, Χάμαν - Άστον

    ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρεϊνα, Φίναν, Κάραγκερ, Χίπια, Ρίισε, Τζέραρντ, Αλόνσο (67΄ Κρόμκαμπ), Σισόκο, Κιούελ (48΄ Μοριέντες), Σισέ, Κράουτς (71΄ Χάμαν)

    ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Χίσλοπ, Σκαλόνι, Φέρντιναντ, Γκάμπιντον, Κοντσέσκι, Μπεναγιούν, Φλέτσερ (77΄ Ντέιλι), Ρίο-Κόκερ, Εθέρινγκτον (85΄ Σέριγχαμ), Άστον (71΄ Ζαμόρα), Χέργουντ

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φύσσας και Χαρτς το Κύπελλο Σκωτίας

    13/5/2006 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το 3ο τρόπαιο στην ιστορία του Κυπέλλου Σκωτίας κατέκτησε η Χαρτς. Η ομάδα του Τάκη Φύσσα, με τον Έλληνα διεθνή να είναι στη σύνθεση της, κατάφερε να πάρει το τρόπαιο τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 51.000 θεατές, επικρατώντας στον τελικό της Γκρέτνα, ομάδα 3ης κατηγορίας στα πέναλτι με 4-2, ενώ ο ο κανονικός αγώνας και η παράταση βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Το γκολ για την Χαρτς άνοιξε ένας παλιός γνώριμος καθώς είχε αγωνιστεί με τη φανέλα το Παναθηναϊκού, Ρούντολφ Σκάτσελ, ενώ η Γκρέτνα ισοφάρισε στο 75 με τον Ράιαν Μακ Ντάφι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι Τελικοί

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Φινάλε με ισοπαλία

    13/5/2006 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην Μπάγερν ανήκει η φετινή χρονιά στην γερμανία, στην Βέρντερ Βρέμης όμως η τελευταία αγωνιστική, αφού στο ντέρμπι με το Αμβούργο για το ποια ομάδα θα περάσει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησε με 2-1 και μάλιστα εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη χάρη σε ένα γκολ του Κλόζε στο 76', όμως ήταν καλύτεροι γενικότερα, αφού είχαν προηγηθεί με τον Κλάζνιτς στο 27' και είχε ισοφαρίσει ο Μπαρμπάρεζ στο 60'. Από την άλλη οι πρωταθλητές, μάλλον χαλαροί και σε κλίμα εορτασμών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με νίκη. Η Ντόρτμουντ αποδείχτηκε πιο "σκληρό καρύδι" από ό,τι περίμεναν οι παίκτες του Μάγκατ και σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στο 3-3.

    Στο ντέρμπι για την παραμονή στην κατηγορία, νικήτρια αναδείχθηκε η Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην Καϊζερσλάουτερν, η οποία όμως ήθελε τη νίκη για να παραμείνει αυτή στην κατηγορία, αλλά δεν τα κατάφερε και την επόμενη περίοδο θα παίζει στη Β΄ κατηγορία, μαζί με τις (ήδη καταδικασμένες) Κολονία και Ντούισμπουργκ.

    Τα αποτελέσματα

    Ανόβερο-Λεβερκούζεν 2-2 Μερτεσάκερ 14`, Γιάνκοφ 53` / Ρολφς 161, Μπερμπάτοφ 39`

    Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 0-2 Νόιβιλ 56`, Ραφέλ 90`

    Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 3-3 Μακάι 6`, Σβαϊνστάινγκερ 48`, Μπάλακ 50` / Κόλερ 2`, 76`, Ντέγκεν 65`

    Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-1 Βίτεκ 30`, Σαένκο 86` / Νταρντάι 41`

    Βόλφσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 2-2 Μακιάντι 66`, Κλίμοβιτς 69` / Αλτιντοπ 20`, Ζίμερ 86`

    Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 1-2 Μπαρμπάρεζ 60` / Κλάσνιτς 27`, Κλόζε 72`

    Σάλκε-Στουτγκάρδη 3-2 Σαντ 53`, Μπορντόν 80`, Βάλντοχ 83` / Χιλτζμπέργκερ 33`, Κακάου 71`

    Ντούισμπουργκ-Μάιντς 0-0

    Κολονία-Αρμίνια Μπίλεφελντ Ποντόλσκι 45`, 85`, Σκερς 56`, Χέλμες 87` / Κόμπιλικ 47`, Ντάλοβιτς 71`

    Η βαθμολογία

    Θέση

    Ομάδα

    Αγώνες

    Ν-Ι-Η

    Γκολ

    βαθμοί

    1

    Μπάγερν Μονάχου

    34

    22-9-3

    67-32

    75

    ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (ΟΜΙΛΟΣ)

    2

    Βέρντερ Βρέμης

    34

    21-7-6

    79-37

    70

    ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ (ΟΜΙΛΟΣ)

    3

    Αμβούργο

    34

    21-5-8

    53-30

    68

    ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΠΡΟΚΡ.

    4

    Σάλκε

    34

    16-13-5

    47-31

    61

    ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA

    5

    Λεβερκούζεν

    34

    14-10-10

    64-49

    52

    ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA

    6

    Χέρτα

    34

    12-12-10

    52-48

    48

    7

    Ντόρτμουντ

    34

    11-13-10

    45-42

    46

    8

    Νυρεμβέργη

    34

    12-8-14

    49-51

    44

    9

    Στουτγκάρδη

    34

    9-16-9

    37-39

    43

    10

    Γκλάντμπαχ

    34

    10-12-12

    42-50

    42

    11

    Μάιντς

    34

    9-11-14

    46-47

    38

    12

    Ανόβερο

    34

    7-17-10

    43-47

    38

    13

    Μπίλεφελντ

    34

    10-7-17

    32-47

    37

    14

    Αϊντραχτ

    34

    9-9-16

    42-51

    36

    ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA

    15

    Βόλφσμπουργκ

    34

    7-13-14

    33-55

    34

    16

    Καϊζερσλάουτερν

    34

    8-9-17

    47-71

    33

    ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

    17

    Κολονία

    34

    7-9-18

    49-71

    30

    ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

    18

    Ντούισμπουργκ

    34

    5-12-17

    34-63

    27

    ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οι Τελικοί

    13/5/2006 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    1946-47 Αμπερντίν-Χιμπέρνιαν 2-1

    1947-48 Ρέιντζερς-Μόρτον 1-0

    1948-49 Ρέιντζερς-Κλάιντ 4-1

    1949-50 Ρέιντζερς-Ιστ Φάιβ 3-0

    1950-51 Σέλτικ-Μάδεργουελ 1-0

    1951-52 Μάδεργουελ-Νταντί 4-0

    1952-53 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 1-0

    1953-54 Σέλτικ-Αμπερντίν 2-1

    1954-55 Κλάιντ-Σέλτικ 1-0

    1955-56 Χαρτς-Σέλτικ 3-1

    1956-57 Φάλκιρκ-Κίλμαρνοκ 2-1

    1957-58 Κλάιντ-Χιμπέρνιαν 1-0

    1958-59 Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 3-1

    1959-60 Ρέιντζερς-Κίλμαρνοκ 2-0

    1960-61 Ντάνφερμλιν-Σέλτικ 2-0

    1961-62 Ρέιντζερς-Σεντ Μίρεν 2-0

    1962-63 Ρέιντζερς-Σέλτικ 3-0

    1963-64 Ρέιντζερς-Νταντί 3-1

    1964-65 Σέλτικ-Ντάνφερμλιν 3-2

    1965-66 Ρέιντζερς-Σέλτικ 1-0

    1966-67 Σέλτικ-Αμπερντίν 2-0

    1967-68 Ντάνφερμλιν-Χαρτς 3-1

    1968-69 Σέλτικ-Ρέιντζερς 4-0

    1969-70 Αμπερντίν-Σέλτικ 3-1

    1970-71 Σέλτικ-Ρέιντζερς 2-1

    1971-72 Σέλτικ-Χιμπέρνιαν 6-1

    1972-73 Ρέιντζερς-Σέλτικ 3-2

    1973-74 Σέλτικ-Νταντί Γιουν. 3-0

    1974-75 Σέλτικ-Εϊρ 3-1

    1975-76 Ρέιντζερς-Χαρτς 3-1

    1976-77 Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-0

    1977-78 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 2-1

    1978-79 Ρέιντζερς-Χιμπέρνιαν 3-2

    1979-80 Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-0

    1980-81 Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν. 4-1

    1981-82 Αμπερντίν-Ρέιντζερς 4-1 παράταση

    1982-83 Αμπερντίν-Ρέιντζερς 1-0 παράταση

    1983-84 Αμπερντίν-Σέλτικ 2-1 παράταση

    1984-85 Σέλτικ-Νταντί Γιουν. 2-1

    1985-86 Αμπερντίν-Χαρτς 3-0

    1986-87 Σεντ Μίρεν-Νταντί Γιουν. 1-0 παράταση

    1987-88 Σέλτικ-Νταντί Γιουν. 2-1

    1988-89 Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-0

    1989-90 Αμπερντίν-Σέλτικ 0-0 (9-8 στα πέναλτι)

    1990-91 Μάδεργουελ-Νταντί Γιουν. 4-3 παράταση

    1991-92 Ρέιντζερς-Εϊρ 2-1

    1992-93 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 2-1

    1993-94 Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς 1-0

    1994-95 Σέλτικ-Εϊρ 1-0

    1995-96 Ρέιντζερς-Χαρτς 5-1

    1996-97 Κίλμαρνοκ-Φάλκιρκ 1-0 1997-98 Χαρτς-Ρέιντζερς 2-1

    1998-99 Ρέιντζερς-Σέλτικ 1-0

    1999-00 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 6-1

    2000-01 Σέλτικ-Χιμπέρνιαν 3-0

    2001-02 Ρέιντζερς-Σέλτικ 3-2

    2002-03 Ρέιντζερς-Νταντί 1-0

    2003-04 Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 3-1

    2004-05 Σέλτικ-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-0

    2005-06 Χαρτς-Γκρέτνα 1-1 (4-2 στα πέναλτι)

    ΣΥΝΟΛΑ (μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο)

    21 τρόπαια: Ρέιντζερς

    18 : Σέλτικ

    7 : Αμπερντίν

    3 : Χαρτς

    2 : Κλάιντ, Ντανφέρμλιν, Σεντ Μίρεν, Μάδεργουελ

    1 : Φόλκερκ, Νταντί Γιουνάιτεντ, Κιλμάρνοκ

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

    13/5/2006 8:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/5/2006 8:24:14 μμ)

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πολυνίκης του κυπέλλου Αγγλίας, αφού έχει κατακτήσει το τρόπαιο 11 φορές στην ιστορία του θεσμού, ο οποίος ξεκίνησε το 1872. Στη δεύτερη θέση, με ένα λιγότερο, βρίσκεται η Άρσεναλ. Ακολουθούν με 8 τίτλους η Τότεναμ, με 7 η Άστον Βίλα και η Λίβερπουλ, με 6 η Νιούκαστλ και η Μπλάκμπερν. Από 5 φορές έχουν αναδειχθεί κυπελλούχοι οι Γουόντερερς, η Γουέστ Μπρόμγουιτς Άλμπιον και η Έβερτον, από 4 η Μπόλτον και η Μάντσεστερ Σίτι, από 3 η Τσέλσι, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Γουέστ Χαμ και από δύο οι Μπέρι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σάντερλαντ, Πρέστον Νορθ Εντ και Ολντ Ετόνιανς. Από μία φορά έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας 20 ομάδες.

    ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

    1872-1892: Κένινγκτον Οβαλ (το 1893 διεξήχθη στο Λίλι Μπριτζ)

    1893 : Φάλοουφιλντ, Μάντσεστερ

    1894 : Έβερτον

    1895-1914: Κρίσταλ Πάλας

    1915 : Ολντ Τράφορντ

    1920-1922: Στάμφορντ Μπριτζ

    1923-2000: Γουέμπλεϊ

    2001-2006: Μιλένιουμ, Κάρντιφ

    ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

    1872: Γουόντερερς - Ρόγιαλ Εντζινίρς 1-0

    1873: Γουόντερερς - Όξφορντ Γιουνιβέρσιτι 2-0

    1874: Όξφορντ Γιουνιβέρσιτι- Ρόγιαλ Εντζινίρς 2-0

    1875: Ρόγιαλ Εντζινίρς - Ολντ Ετόνιανς 2-0

    1876: Γουόντερερς - Ολντ Ετόνιανς 3-0

    1877: Γουόντερερς - Όξφορντ Γιουνιβέρσιτι 2-1

    1878: Γουόντερερς - Ρόγιαλ Εντζινίρς 3-1

    1879: Ολντ Ετόνιανς - Κλάπαμ Ρόβερς 1-0

    1880: Κλάπαμ Ρόβερς - Όξφορντ Γιουνιβέρσιτι 1-0

    1881: Ολντ Καρθούζιανς - Ολντ Ετόνιανς 3-0

    1882: Ολντ Ετόνιανς - Μπλάκμπερν Ρόβερς 1-0

    1883: Μπλάκμπερν Ολύμπικ - Ολντ Ετόνιανς 2-1

    1884: Μπλάκμπερν Ρόβερς - Κουίνς Παρκ 2-1

    1885: Μπλάκμπερν Ρόβερς - Κουίνς Παρκ 2-0

    1886: Μπλάκμπερν Ρόβερς - Γουέστ Μπρ. Αλμπιον 2-0

    1887: Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον 2-0

    1888: Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον - Πρέστον Ν.Εντ 2-1

    1889: Πρέστον Νορθ Εντ - Γουλβς 3-0

    1890: Μπλάκμπερν Ρόβερς - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 6-1

    1891: Μπλάκμπερν Ρόβερς - Νοτς Κάουντι 3-1

    1892: Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον - Άστον Βίλα 3-0

    1893: Γουλβς - Έβερτον 1-0

    1894: Νοτς Κάουντι - Μπόλτον 4-1

    1895: Άστον Βίλα - Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον 1-0

    1896: Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Γουλβς 2-1

    1897: Άστον Βίλα - Έβερτον 3-2

    1898: Νότιγχαμ Φόρεστ - Ντέρμπι Κάουντι 3-1

    1899: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Ντέρμπι Κάουντι 4-1

    1900: Μπέρι - Σαουθάμπτον 4-0

    1901: Τότεναμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1

    1902: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 2-1

    1903: Μπέρι - Ντέρμπι Κάουντι 6-0

    1904: Μάντσεστερ Σίτι - Μπόλτον 1-0

    1905: Άστον Βίλα - Νιούκαστλ 2-0

    1906: Έβερτον - Νιούκαστλ 1-0

    1907: Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Έβερτον 2-1

    1908: Γουλβς - Νιούκαστλ 3-1

    1909: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπρίστολ Σίτι 1-0

    1910: Νιούκαστλ - Μπάρνσλεϊ 2-0

    1911: Μπράντφορντ - Νιούκαστλ 1-0

    1912: Μπάρνσλεϊ - Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον 1-0

    1913: Άστον Βίλα - Σάντερλαντ 1-0

    1914: Μπάρνλεϊ - Λίβερπουλ 1-0

    1915: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 3-0

    1920: Άστον Βίλα - Χάντερσφιλντ 1-0

    1921: Τότεναμ - Γουλβς 1-0

    1922: Χάντερσφιλντ - Πρέστον Νορθ Εντ 1-0

    1923: Μπόλτον - Γουέστ Χαμ 2-0

    1924: Νιούκαστλ - Άστον Βίλα 2-0

    1925: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Κάρντιφ 1-0

    1926: Μπόλτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

    1927: Κάρντιφ - Άρσεναλ 1-0

    1928: Μπλάκμπερν Ρόβερς - Χάντερσφιλντ 3-1

    1929: Μπόλτον - Πόρτσμουθ 2-0

    1930: Άρσεναλ - Χάντερσφιλντ 2-0

    1931: Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον - Μπέρμιγχαμ 2-1

    1932: Νιούκαστλ - Άρσεναλ 2-1

    1933: Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-0

    1934: Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτσμουθ 2-1

    1935: Σέφιλντ Γουένσντεϊ - Γουέστ Μπρ. Αλμπιον 4-2

    1936: Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0

    1937: Σάντερλαντ - Πρέστον Νορθ Εντ 3-1

    1938: Πρέστον Νορθ Εντ - Χάντερσφιλντ 1-0

    1939: Πόρτσμουθ - Γούλβς 4-1

    1946: Ντέρμπι Κάουντι - Τσάρλτον 4-1

    1947: Τσάρλτον - Μπάρνλεϊ 1-0

    1948: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπλάκπουλ 4-2

    1949: Γουλβς - Λέστερ 3-1

    1950: Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-0

    1951: Νιούκαστλ - Μπλάκπουλ 2-0

    1952: Νιούκαστλ - Αρσεναλ 1-0

    1953: Μπλάκπουλ - Μπόλτον 4-3

    1954: Γουέστ Μπρ. Αλμπιον - Πρέστον Νορθ Εντ 3-2

    1955: Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1

    1956: Μάντσεστερ Σίτι - Μπίρμιγχαμ 3-1

    1957: Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

    1958: Μπόλτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

    1959: Νότινγχαμ - Λούτον 2-1

    1960: Γούλβς - Μπλάκμπερν Ρόβερς 3-0

    1961: Τότεναμ - Λέστερ 2-0

    1962: Τότεναμ - Μπάρνλεϊ 3-1

    1963: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 3-1

    1964: Γουέστ Χαμ - Πρέστον Νορθ Εντ 3-2

    1965: Λίβερπουλ - Λιντς 2-1

    1966: Έβερτον - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 3-2

    1967: Τότεναμ - Τσέλσι 2-1

    1968: Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον - Έβερτον 1-0

    1969: Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 1-0

    1970: Τσέλσι - Λιντς 2-1

    1971: Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-1

    1972: Λιντς - Αρσεναλ 1-0

    1973: Σάντερλαντ - Λιντς 1-0

    1974: Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-0

    1975: Γουέστ Χαμ - Φούλαμ 2-0

    1976: Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

    1977: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-1

    1978: Ίπσουιτς - Άρσεναλ 1-0

    1979: Αρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2

    1980: Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-0

    1981: Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2

    1982: Τότεναμ - Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς 1-0

    1983: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 4-0

    1984: Έβερτον - Γουότφορντ 2-0

    1985: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 1-0

    1986: Λίβερπουλ - Έβερτον 3-1

    1987: Κόβεντρι - Τότεναμ 3-2

    1988: Γουίμπλεντον - Λίβερπουλ 1-0

    1989: Λίβερπουλ - Έβερτον 3-2

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

    17/5/1990: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-0

    Σκόρερ : 59΄ Μάρτιν

    Θεατές : 80.000

    Συνθέσεις:

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Σίλεϊ, Ινς, Μάρτιν, Μπρους, Φίλαν, Πάλιστερ, Ρόμπσον, Γουέμπ,

    ΜακΚλέρ, Χιουζ, Γουάλας

    ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Μάρτιν, Πέμπερτον, Σόου, Γκρέι, Ο΄Ράιλι, Θορν, Μπάρμπερ (45΄

    Ράιτ), Τόμας, Μπράιτ, Σαλάκο (45΄ Μάντεν), Πάρντιου

    18/5/1991: Τότεναμ - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-1

    Σκόρερ : 53΄ Στιούαρτ, 94΄αυτ. Γουόκερ - 15΄ Πιρς

    Θεατές : 80.000

    Συνθέσεις:

    ΤΟΤΕΝΑΜ: Τόρστβεντ, Εντιμπουργκ, Βαν ντεν Χάουε, Σέντζλεϊ, Χάουελς, Μάμπετ,

    Γκασκόιν (14΄ Ναγίμ), Σάμγουεϊς, Λίνεκερ, Αλεν

    ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Κρόσλι, Τσάρλς, Πιρς, Γουόκερ, Τσιτλ, Κιν, Κρόσμπι, Πάρκερ, Κλαφ,

    Γκλόβερ (46΄ Λόους), Γουόαν (46΄ Χοτζ)

    9/5/1992 : Λίβερπουλ - Σάντερλαντ 2-0

    Σκόρερ : 47΄ Μάικλ Τόμας, 68΄ Ρας

    Θεατές : 79.544

    Συνθέσεις:

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Γκρόμπελααρ, Τζόουνς, Μπάροους, Νίκολ, Μέλμπι, Ράιτ, Σόντερς, Χάουτον,

    Ρας, ΜακΜάναμαν, Τόμας

    ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Νόρμαν, Οουερς, Μπολ, Μπένετ, Ρόγκαν, Ντέιβιντ Ρας (46΄ Χάρντιμαν),

    Μπρέισγουελ, Ντέιβενπορτ, Αρμστρονγκ (45΄ Χοκ), Μπάιρν, Ατκινσον

    20/5/1993: Άρσεναλ - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2-1 (παρ.)

    Σκόρερ : 34΄ Ράιτ, 119΄ Λίνιγχαν - 68΄ Γουόντλ

    Θεατές : 62.267

    Συνθέσεις:

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Γουϊντερμπερν, Λίνιγχαν, Ανταμς, Κάμπελ, Ράιτ (46΄

    Ο΄Λίρι), Μέρσον, Σμιθ, Ντέιβιντ, Γένσεν

    ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ.: Γουντς, Νίλσον (46΄ Μπαρτ Γουϊλιαμς), Γουέρθινγκτον, Πάλμερ,

    Χερστ, Γουϊλσον, Γουόντλ, Γουόρχαρστ, Μπράιτ, Σέρινταν, Χαρκς

    14/5/1994: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι 4-0

    Σκόρερ : 59΄πεν., 63΄πεν. Καντονά, 67΄ Χιουζ, 90΄ ΜακΚλέρ

    Θεατές : 79.634

    Συνθέσεις:

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Σμάιχελ, Πάρκερ, Μπρους, Πάλιστερ, Εργουϊν (84΄ Σαρπ), Κιν, Ινς,

    Καντσέλσκις (84΄ ΜακΚλέρ), Γκιγκς, Καντονά, Χιουζ

    ΤΣΕΛΣΙ: Χάριν, Κλαρκ, Κιέλντμπεργκ, Γιόνσεν, Σινκλέρ, Μπέρλι (68΄ Χοντλ), Νιούτον,

    Πίκοκ, Γουάιζ, Σπένσερ, Στάιν (78΄ Κασκαρίνο)

    20/5/1995: Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

    Σκόρερ : 30΄ Ράινταουτ

    Θεατές : 79.598

    Συνθέσεις:

    ΕΒΕΡΤΟΝ: Σάουθχολ, Τζάκσον, Γουότσον, Ανσγουερθ, Αμπλετ, Χίντσκλιφ, Λίμπαρ (69`

    Αμοκάτσι), Πάρκινσον, Χόρν, Ράϊνταουτ (51` Φέργκιουσον), Στούαρτ

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Σμάιχελ, Νέβιλ, Μπρους (45` Γκίγκς), Πάλιστερ, Εργουϊν, Κιν, Ινς,

    ΜακΚλέρ, Σαρπ (72` Σκόουλς), Χιούζ, Μπατ.

    11/5/1996: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-0

    Σκόρερ : 85΄ Καντονά

    Θεατές : 79.007

    Συνθέσεις:

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Σμάιχελ, Εργουϊν, Φιλ Νέβιλ, Μέι, Πάλιστερ, Κιν, Κανονά, Κόουλ

    (65΄ Σκόουλς), Μπέκαμ (89΄ Γκάρι Νέβιλ), Γκιγκς

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Τζέιμς, ΜακΑτίρ, Τζόουνς (85΄ Τόμας), Σκέιλς, Μπαμπ, Ράιτ, ΜακΜάναμαν,

    Κόλιμορ (74΄ Ρας), Φάουλερ, Ρέντναπ, Μπαρνς

    17/5/1997: Τσέλσι - Μίντλεσμπρο 2-0

    Σκόρερ : 1΄ Ντι Ματέο, 83΄ Νιούτον

    Θεατές : 79.160

    Συνθέσεις: ΤΣΕΛΣΙ: Γκρόντας, Πετρέσκου, Λεμπέφ, Κλαρκ, Χιουζ, Γουάιζ, Ντι Ματέο, Μίντο,

    Σινκλέρ, Νιούτον, Τζόλα (89΄ Βιάλι)

    ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Ρόμπερτο, Πίρσον, Εμερσον, Μάστοου (29΄ Βίκερς), Ζουνίνιο, Ραβανέλι

    (24΄ Μπεκ), Φλέμινγκ, Μπλάκμορ, Φέστα, Σταμπ, Χίγκνετ (74΄ Κίντερ)

    6/5/1998: Άρσεναλ - Νιούκαστλ 2-0

    Σκόρερ : 23΄ Οφερμαρς, 69΄ Ανελκά

    Θεατές : 79.183

    Συνθέσεις:

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Γουϊντερμπερν, Ανταμς, Κίον, Ντίξον, Οφερμαρς, Πετί, Βιεϊρά,

    Πάρλουρ, Ανελκά, Ρέ (64 Πλάτ)

    ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Γκίβεν, Μπάρτον (78 Γουότσον), Νταμπίζας, Χάουϊ, Πίρς (73 Αντερσον),

    Πιστόνε, Λί, Μπάτι, Σπίντ, Κετσπάγια (86 Μπάρνς), Σίρερ.

    22/5/1999: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 2-0

    Σκόρερ : 11΄ Σέριγχαμ, 53΄ Σκόουλς

    Θεατές : 79.101

    Συνθέσεις:

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Σμάιχελ, Φίλιπ Νέβιλ, Μέι, Γιόνσεν, Γκάρι Νέβιλ, Μπέκαμ,

    Σκόουλς (77 Σταμ), Κιν (λ.τ. 8 Σέριγχαμ), Γκιγκς, Κόουλ (61 Γιορκ), Σόλσκιερ.

    ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Χάρπερ, Γκρίφιν, Σαρβέ, Νταμπίζας, Ντομί, Σολάνο (68 Μάριτς), Σπιντ,

    Χάμαν (46 Χάμαν), Λι, Κετσπάγια (79 Γκλας), Σίρερ.

    20/5/2000: Τσέλσι - Αστον Βίλα 1-0

    Σκόρερ : 73΄ Ντι Ματέο

    Θεατές : 78.217

    Συνθέσεις:

    ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Τζέιμς, Εχιόγκου, Σαουθγκέιτ, Μπέρι, Ντιλέινι, Τέιλορ (79 Στόουν),

    Μέρσον, Μπόατενγκ, Ράιτ (88 Χέντρι), Καρμπόνε (79 Τζόακιμ), Ντάμπλιν.

    ΤΣΕΛΣΙ: Ντε Γκούι, Μέλχιοτ, Ντεσαγί, Λεμπέφ, Μπαμπαγιάρο, Ντι Ματέο, Γουάιζ,

    Ντεσάμπ, Πογιέ, Τζόλα (90 Μόρις), Γουεά (88 Φλο).

    12/5/2001: Λίβερπουλ - Άρσεναλ 2-1

    Σκόρερ : 83΄, 88΄ Οουεν - 72΄ Λιούνγμπεργκ

    Θεατές : 72.500

    Συνθέσεις:

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Κόουλ, Ανταμς, Κίον, Γκριμαντί, Βιεϊρά, Πιρές,

    Λιούνγκμπεργκ (85΄ Κανού), Βιλτόρ (75 Πάρλουρ), Ανρί

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Βέστερφελντ, Μπάμπελ, Κάραγκερ, Χίπια, Ανσό, Τζέραρντ, Χάμαν (59

    ΜαΚΑλιστερ), Μέρφι (76 Μπέργκερ), Σμίτσερ (76 Φάουλερ), Οουεν, Χέσκι.

    4/5/2002 : Άρσεναλ - Τσέλσι 2-0

    Σκόρερ : 70΄ Πάρλουρ, 80΄ Λιούνγμπεργκ

    Θεατές : 73.963

    Συνθέσεις:

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Λαουρέν, Κάμπελ, Ανταμς, Κόουλ, Λιούνγκμπεργκ, Βιεϊρά, Πάρλουρ,

    Βιλτόρ (90` Κίον), Μπέργκαμπ (71` Εντού), Ανρί (81` Κανού).

    ΤΣΕΛΣΙ: Κουντιτσίνι, Μέλχιοτ (76` Ζέντεν), Ντεσαγί, Γκαλας, Μπαμπαγιάρο (46` Τέρι),

    Λε Σο, Γκρόνκιερ, Λάμπαρντ, Πετί, Χάσελμπαϊνκ (68` Τζόλα), Γκούντγιονσεν.

    17/5/2003: Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 1-0

    Σκόρερ : 38΄ Πιρές

    Θεατές : 73.726

    Συνθέσεις:

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Λαουρέν, Κίον, Λούζνι, Κόουλ, Πιρές, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πάρλουρ,

    Λιούνγκμπεργκ, Μπέργκαμπ (77΄ Βιλτόρ), Ανρί

    ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Νιέμι (66΄ Τζόουνς), Μπάιρντ (86΄ Φερναντές), Λούντεκβαμ, Μίκ. Σβένσον,

    Μπριτζ, Τέλφερ, Αντ. Σβένσον (75΄ Τέσεμ), Οουκλι, Μάρσντεν, Μπίτι, Ορμεροντ 22/5/2004: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλγουολ 3-0

    Σκόρερ : 43΄ Ρονάλντο, 65΄πεν., 81΄ Φαν Νίστελροϊ

    Θεατές : 71.350

    Συνθέσεις:

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Χάουαρντ (84΄ Κάρολ), Σιλβέστρ, Γκάρι Νέβιλ, Ο` Σέι, Μπράουν, Κιν,

    Φλέτσερ (85΄ Μπατ), Ρονάλντο (85΄ Σόλσκιερ), Γκιγκς, Σκόουλς, Φαν Νίστελροϊ.

    ΜΙΛΓΟΥΟΛ: Μάρσαλ, Λόρενς, Ράιαν (74΄ Κόγκαν), Καχίλ, Ιφιλ, Λίβερμορ, Χάρις (74΄

    ΜακΚάμον), Γουάρντ, Γουάιζ (89΄ Γουέστον), Ελιοτ, Σουίνι.

    21/5/2005: Αρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (5-4 στα πέναλτι)

    Θεατές : 71.876

    Συνθέσεις:

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Λαουρέν, Τουρέ, Σεντέρος, Κόουλ, Φαμπρέγκας (86΄ Φαν Πέρσι), Βιεϊρά, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πιρές (105΄ Εντου), Μπέργκαμπ (65΄ Λιούνγκμπεργκ), Ρέγες.

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Κάρολ, Μπράουν, Φέρντιναντ, Σιλβέστρ, Ο Σέι (77΄ Φόρτσιουν), Φλέτσερ (91΄ Γκιγκς), Κιν, Σκόουλς, Ρονάλντο, Φαν Νίστελροϊ, Ρούνι.

    13/5/2006: Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 3-3 (3-1 στα πέναλτι)

    Θεατές : 72.500

    Συνθέσεις:

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρεϊνα, Φίναν, Κάραχερ, Χίπια, Ρίισε, Τζέραρντ, Αλόνσο (67 Κρόμκαπ), Σισόκο, Κιούελ (48΄ Μοριέντες), Σισέ, Κρόουτς (71 Χάμαν)

    ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Χίσλοπ, Σκαλόνι, Φέρντιναντ, Γκαμπίντον, Κοντσέσκι, Μπεναγιούν, Φλέτσερ (77 Ντέιλι), Ρίο-Κόκερ, Εδέρινγκτον (85 Σέρινγχαμ), Άστον (71΄Ζαμόρα), Χέαργουντ

    ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ (1872-2006)

    11 Μάντσεστερ Γ.

    10 Αρσεναλ

    8 Τότεναμ

    7 Αστον Βίλα, Λίβερπουλ

    6 Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ 5 Γουόντερερς, Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον, Εβερτον

    4 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπόλτον, Γουλβς, Μάντσεστερ Σίτι

    3 Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γουέστ Χαμ, Τσέλσι

    2 Ολντ Ετόνιανς, Μπέρι, Πρέστον Νορθ Εντ Νορθ Εντ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σάντερλαντ

    1 Οξφορντ Γιουνιβέρσιτι, Ρόγιαλ Εντζινίρς, Κλάπαμ Ρόβερς, Ολντ Καρθούζιανς,

    Μπλάκμπερν Ολύμπικ, Νοτς Κάουντι, Μπάρνσλεϊ, Μπράντφορντ, Μπέρνλι, Χάντερσφιλντ,

    Κάρντιφ, Πόρτσμουθ, Ντέρμπι Κάουντι, Τσάρλτον, Μπλάκπουλ, Σαουθάμπτον,

    Λιντς, Ιπσουϊτς, Κόβεντρι, Γουϊμπλεντον

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ (1872-2006)

    17 Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    13 Νιούκαστλ, Λίβερπουλ

    12 Εβερτον

    10 Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον, Αστον Βίλα

    9 Τότεναμ

    8 Γουλβς, Μπλάκμπερν, Μάντσεστερ Σίτι

    7 Μπόλτον, Πρέστον Νορθ Εντ, Τσέλσι

    6 Ολντ Ετόνιανς, Σέφιλντ Γιουν., Σέφιλντ Γουέν.

    5 Γουόντερερς, Χάντερσφιλντ, Γουέστ Χαμ

    4 Ρόγιαλ Εντζινιρς, Οξφορντ Γιουνιβερσιτι, Ντέρμπι Κάουντι, Λέστερ, Λιντς,

    Σάντερλαντ, Σαουθάμπτον

    3 Πόρτσμουθ, Μπλάκπουλ, Μπέρνλι, Νότιγχαμ Φόρεστ

    2 Κλάπαμ Ρόβερς, Κουϊνς Παρκ (Γλασκόβης), Νοτς Κάουντι, Μπέρι, Μπάρνσλεϊ,

    Κάρντιφ, Τσάρλτον, Μπέρμιγχαμ

    1 Ολντ Καρθούζιανς, Μπλάκμπερν Ολύμπικ, Μπρίστολ Σίτι, Μπράντφορντ, Λούτον,

    Φούλαμ, Ιπσουϊτς, Κουϊνς Παρκ Ρέιντζερς, Μπράιτον, Γουότφορντ, Κόβεντρι,

    Γουϊμπλεντον, Κρίσταλ Πάλας, Μίντλεσμπρο, Μίλγουολ

    [12] Υγεία

    Απόδοση ευθυνών ζητά ο Υπουργός Υγείας

    Φάρμακα με υψηλό "καπέλο"

    13/5/2006 8:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/5/2006 9:32:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Έως και 10 εκατομμύρια ευρώ έχασε το ελληνικό Δημόσιο από τη διαδικασία υπερτιμολόγησης περίπου 200 φαρμάκων, καθώς η έλλειψη τους από την αγορά οδηγούσε πολλές φορές τους υπευθύνους να τα αγοράζουν από φαρμακαποθήκες του εξωτερικού. Το θέμα φέρνει στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στο οποίο επισημαίνεται ότι υπήρχε εταιρεία που δρούσε ως μεσάζων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων στη χώρα μας και των φαρμακαποθηκών του εξωτερικού. Οι μεσάζοντες παζάρευαν την τιμή και στη συνέχεια διακινούσαν τα φάρμακα στην ελληνική αγορά υπερτιμολογημένα από 20% έως και 100%. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σκεύασμα για την ηπατίτιδα Β έχει λιανική τιμή στην Αθήνα 1030 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 540 ευρώ. Επίσης, η τιμή φαρμακευτικού σκευάσματος για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος αυξήθηκε κατά 580,8% μέσα σε έξι μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα ενώ υπάρχουν και άλλα πολλά παραδείγματα.

    Διερεύνηση καταγγελιών

    Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας -γνωστό ως ΙΦΕΤ- ως εμπλεκόμενος φορέας και εταιρεία θυγατρική του ΕΟΦ, αναφέρει πως πάντα ο στόχος είναι η χαμηλότερη δυνατή τιμή. "Τα φάρμακα όταν τα παραγγέλνουμε γίνεται έρευνα αγοράς. Πάντα επιλέγουμε τον προμηθευτή που είναι ο πιο φθηνός. Όταν δεν μας δίνουν οι εταιρείες αναγκαζόμαστε να τα πάρουμε από φαρμακαποθήκες της Ευρώπης σε πολύ πιο αυξημένη τιμή", επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γιώργος Κιοσές.

    Ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε παρέμβασή του κάνει λόγο για απόδοση ευθυνών- εφόσον προκύψουν- με αυστηρότητα και ευθυκρισία. "Ο τομέας της Υγείας θα λειτουργήσει κάτω από όρους απόλυτης διαφάνειας, νομιμότητας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Ήδη έδωσα οδηγίες για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που έθεσε υπόψη μας η εφημερίδα το Βήμα και ζήτησα να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον προκύψουν, με αυστηρότητα και ευθυκρισία. Σε θέματα διαφάνειας στη διαχείριση ενός κοινωνικού αγαθού όπως είναι το φάρμακο, αλλά και σε ό,το αφορά τον τομέα της υγείας, είμαστε και θα είμαστε άτεγκτοι " καταλήγει ο Υπουργός.

    Τα φαινόμενα υπερτιμολόγησης φαρμάκων ήταν απόρροια ενός κενού στο νόμο που ίσχυε τα τελευταία 10 χρόνια και δεν επέτρεπε στις εταιρείες να εισάγουν φάρμακα από το εξωτερικό, επειδή είχαν πολύ χαμηλή τιμή στην Ελλάδα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 13 May 2006 - 20:51:40 UTC