Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νομικό παράδοξο"
  • [02] Κόντρες για την Αναθεώρηση
  • [03] Συζήτηση για την ποιότητα Δημοκρατίας
  • [04] Συνέδριο της ΚΝΕ
  • [05] Μαθητές στα μαχαίρια
  • [06] Διώξεις στους χούλιγκαν
  • [07] Προθεσμία για τα τέλη Μαΐου
  • [08] "Έφυγε" ο Πάτροκλος Πανανίδης
  • [09] Εκατόμβη από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό
  • [10] Ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν
  • [11] Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων
  • [12] Δίχτυ κοινωνικής προστασίας
  • [13] Συμφωνία για συμβάσεις στις ΔΕΚΟ
  • [14] Η φιέστα και η 2η θέση
  • [15] Συμπληρώνεται το καρέ των μονομάχων
  • [16] Νίκη για τις διεθνείς μας στη Μόντενα
  • [17] Μπιτς Βόλεϊ: Μία νίκη και ένας αποκλεισμός
  • [18] Για μια θέση στον τελικό της Κέρκυρας
  • [19] Ή θα τρώει αυτιά ή θα... παίρνει αυτιά
  • [20] "Αντίο" του Μπάλακ με Μπορούσια
  • [21] Μουντιάλ: Οι "23" της Γκάνας
  • [22] Μουντιάλ: Η αποστολή της Κροατίας

    [01] Πολιτική

    Παραίτηση Βουλγαράκη ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

    "Νομικό παράδοξο"

    12/5/2006 4:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 7:41:22 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    "Νομικό παράδοξο" χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας το γεγονός ότι αναζητούνται ηθικοί αυτουργοί την ώρα που αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί. Τα παραπάνω δήλωσε με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης κατ αγνώστων για το θέμα των απαγωγών των Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005 και τη συνέχιση της έρευνας για τυχόν εμπλοκή δύο προϊσταμένων της ΕΥΠ. Το πόρισμα που παρουσίασαν χθες ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Δημήτρης Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαλλάσσει έξι υπαλλήλους της ΕΥΠ. Η κύρια ανάκριση αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας.

    "Η κυβέρνηση θα αναμείνει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας. Η δίωξη ασκήθηκε κατ΄ αγνώστων και η κυβέρνηση εμμένει στα όσα έχει πει" σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που ζήτησε στις 14 Δεκεμβρίου 2005, μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, "τη διενέργεια της έρευνας κατ απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μην απομείνει κάποια σκιά ή αμφιβολία στη συγκεκριμένη υπόθεση". Ο κ. Αντώναρος επέκρινε επίσης δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ, λέγοντας ότι μετατρέπουν το τελικό πόρισμα, που περιέχει διάφορες εκδοχές, σε οριστική κρίση. "Προφανώς υπάρχει κάποια παρανόηση επί του θέματος" παρατήρησε.

    Το ΠΑΣΟΚ δια στόματος του εκπροσώπου του Νίκου Αθανασάκη ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Βουλγαράκη -αίτημα για το οποίο έλαβε αρνητική απάντηση εκ μέρους του κ. Αντώναρου- και διευκρίνισε ότι για το ζήτημα ουδέποτε υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Βρετανό πρωθυπουργό, παρά μόνον τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Τζακ Στρο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, από την πλευρά του, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις "διότι στη συνάντηση που είχαμε τον Ιανουάριο είχε πει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στην απαγωγή των Πακιστανών, πράγμα που διαψεύδεται από την προανάκριση". Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας εις βάθος, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει εμπλοκή της MI 6, της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας.

    Τor-M1: Εμπλοκή απόστρατου αξιωματικού

    Εν τω μεταξύ, ως προς τα εξοπλιστικά προγράμματα Τor-M1 και τα αντισταθμιστικά οφέλη σε μη πολιτικά πρόσωπα, το πολυσέλιδο πόρισμα του Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου καταλήγει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, κατά απόστρατου αξιωματικού, καθώς σε τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες 300.000 δολάρια. Όπως σημειώνουν εισαγγελικές πηγές, ο εν λόγω απόστρατος αξιωματικός ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του τα κατέθεσε ιδιώτης που χρωστούσε στον αδελφό του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαντήσεις Λινού σε όλα

    [02] Πολιτική

    Τριβές και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

    Κόντρες για την Αναθεώρηση

    12/5/2006 5:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 6:52:39 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτούν οι προτάσεις του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Το μεσημέρι, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε πως οι προτάσεις του Πρωθυπουργού αποτυπώνουν την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε αποσπασματική την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στο μεταξύ, αποστάσεις πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα έχει αμιγώς θεωρητική σημασία. "Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε, αν κατάλαβα καλά, την ιδέα αυτή για να τροφοδοτήσει τον διάλογο και όχι ως συγκεκριμένη, επίσημη και οριστική θέση του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο κινείται τώρα μια πολύ σοβαρή εσωτερική διαδικασία διαβούλευσης και προετοιμασίας για την αναθεώρηση". Από την άλλη, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός τους καταλογίζουν ότι προσεγγίζουν το ζήτημα της Αναθεώρησης από συντηρητική σκοπιά.

    Δηλώσεις Αθανασάκη

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Παπανδρέου για την αλλαγή τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, διευκρίνισε ότι ο βασικός στόχος της πρότασης είναι η αποδέσμευση της εκλογής του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής και πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό υπάρχει πλήρης συμφωνία στο ΠΑΣΟΚ από το 1997. Απλά, όπως είπε, τώρα αναζητείται η καλύτερη μέθοδος για την επίτευξη του πολιτικού στόχου της αποσύνδεσης της εκλογής προέδρου από τη διάλυση της Βουλής. Επίσης, επανέλαβε την διατύπωση του κ. Παπανδρέου στην προχθεσινή συνεδρίαση των Επιτροπών για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δίνει το έναυσμα για μια συζήτηση για το θέμα αυτό και τον εμπλουτισμό του δημοσίου διαλόγου. Ο κ. Αθανασάκης διευκρίνισε ότι στην πρόταση του κ. Παπανδρέου οι αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας παραμένουν ως έχουν σήμερα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος οι προτάσεις

    [03] Πολιτική

    Ζητά ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή

    Συζήτηση για την ποιότητα Δημοκρατίας

    12/5/2006 1:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 4:56:48 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την "ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας" ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου. Με σχετική επιστολή του προς την πρόεδρο του κοινοβουλίου Ά. Μπενάκη-Ψαρούδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ενώ η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ισονομία, ισοπολιτεία και αναβάθμιση των δημοκρατικών μας θεσμών, σήμερα "παρατηρείται μια πλήρης ανακολουθία λόγων και έργων, με τη διαμόρφωση ενός πελατειακού κράτους με στόχο το μεγαλύτερο έλεγχο και τη συγκέντρωση εξουσίας". "Είναι φανερό ότι, λόγω της πολιτικής και των πρακτικών της Κυβέρνησης, τίθεται θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας στη χώρα μας και θέμα λειτουργίας του κράτους και των θεσμών", καταλήγει, ο κ. Παπανδρέου.

    [04] Πολιτική

    Ξεκίνησαν οι εργασίες

    Συνέδριο της ΚΝΕ

    12/5/2006 12:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν το πρωί οι τριήμερες εργασίες του ένατου συνεδρίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει απολογισμός της δράσης της ΚΝΕ τα τέσσερα τελευταία χρόνια, θα τεθούν οι στόχοι για το επόμενο διάστημα, ενώ θα εκλεγεί και το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης. Ο απερχόμενος γραμματέας της οργάνωσης Θέμης Γκιώνης, στην εναρκτήρια ομιλία του, τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η περαιτέρω ανοδική πορεία της ΚΝΕ κάτι που θα επιτευχθεί, όπως είπε, τόσο με συστηματική δουλειά στους χώρους μόρφωσης, εργασίας και κατοικίας όσο και μέσα από ανοιχτές συζητήσεις που αφορούν στην κρίση του σοσιαλιστικού συστήματος.

    [05] Κοινωνία

    Εξω από Γυμνάσιο των Πετραλώνων

    Μαθητές στα μαχαίρια

    12/5/2006 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το μεσημέρι έξω από το 62ο Γυμνάσιο στα Κάτω Πετράλωνα. Δύο μαθητές αλβανικής καταγωγής τραυμάτισαν με κατσαβίδι και μαχαίρι δύο 17χρονους Έλληνες μαθητές. Σύμφωνα με την αστυνομία προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των ανηλίκων για ασήμαντη πιθανότατα αφορμή. Ωστόσο οι ακριβείς αιτίες του περιστατικού βρίσκονται υπό διερεύνηση. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Πολυκλινική Αθηνών. Ο ένας είναι καλά και επέστρεψε σπίτι του, ενώ το δεύτερο παιδί χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, λόγω εσωτερικής αιμορραγίας. Οι γιατροί εκτιμούν πως η υγεία του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

    [06] Κοινωνία

    Για τις καταστροφές στο "Ιεράπετρα"

    Διώξεις στους χούλιγκαν

    12/5/2006 12:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 4:09:51 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Βαριές κατηγορίες σ΄έναν από τους τέσσερις συλληφθέντες για τα έκτροπα που έγιναν στο πλοίο Ιεράπετρα, κατά την μεταφορά οπαδών της ΑΕΚ από το Ηράκλειο στην Ραφήνα, απήγγειλε την Παρασκευή ο Εισαγγελέας. Συγκεκριμένα ένας από τους προσαχθέντες, ο οποίος φέρεται να εκτόξευσε φωτοβολίδα από το πλοίο προς την προβλήτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας λιμενικός διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και κλοπή. Η υπόθεση ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Για τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά συρροή ενώ σε έναν από αυτούς απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία που αφορούν την χρήση ενός λοστού. Οι τρεις, παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταστροφές εν πλω από οπαδούς της ΑΕΚ

    [07] Κοινωνία

    Ζήτησε και πήρε ο Βαβύλης

    Προθεσμία για τα τέλη Μαΐου

    12/5/2006 2:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προθεσμία για τα τέλη Μαΐου προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον 5ο τακτικό ανακριτή ο Απόστολος Βαβύλης που μετήχθη το πρωί στα δικαστήρια. Ο Βαβύλης αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών Πολιτείας, απάτης πλαστογραφίας μετά χρήσεως και άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση, που αφορούν τις φερόμενες σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες, αλλά και την εμπλοκή του στην υπόθεση της σύστασης και λειτουργίας του μη κερδοσκοπικού σωματείου Magra Grecia στην Κάτω Ιταλία.

    [08] Κοινωνία

    "Έφυγε" ο Πάτροκλος Πανανίδης

    12/5/2006 1:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 3:07:54 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θρήνος και οδύνη για τον χαμό του αθλητικογράφο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", Πάτροκλο Πανανίδη. H εφημερίδα "TA NEA", ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και ολόκληρη η δημοσιογραφική οικογένεια πενθούν από χθες τον άδικο και πρόωρο χαμό του. Ο Πάτροκλος Πανανίδης, άφησε την τελευταία του πνοή στην Παραλιακή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σε τροχαίο με τη μηχανή του... Ο μόλις 31 ετών αθλητικογράφος ήταν μέλος τα τελευταία 13 χρόνια στον αθλητικό τμήμα "Ομάδας". Ο Πάτροκλος Πανανίδης άρχισε την καριέρα του στο τέλος του 1993 και εργαζόταν μέχρι σήμερα ανελλιπώς στο αθλητικό τμήμα των "ΝΕΩΝ", ενώ παλαιότερα είχε συνεργασία και με το ραδιόφωνο της EPA ΣΠΟΡ. Κάλυπτε κυρίως το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, τον οποίο και ακολουθούσε τις αποστολές στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Υπήρξε μέλος του ΠΣΑΤ, ενώ πρόσφατα είχε αποκτήσει και την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Συγκλονισμένοι για τον χαμό του Πάτροκλου Πανανίδη ο πατέρας του Παναγιώτης, η μητέρα του Χρυσάνθη και αδελφές του Ήρα και Αθηνά. Τη θλίψη τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ και N. Δημοκρατίας καθώς και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. H νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί το μεσημέρι στις 16.00 στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

    [09] Κόσμος

    Σημειώθηκε κοντά στο Λάγκος

    Εκατόμβη από έκρηξη σε πετρελαιαγωγό

    12/5/2006 5:18:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Σε περισσότερους από 150 υπολογίζονται οι Νιγηριανοί που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους από έκρηξη πετρελαιαγωγού σε χωριό στα περίχωρα της πρωτεύουσας Λάγκος. Τον πρώτο απολογισμό δίνουν, τόσο τα τοπικά ΜΜΕ, όσο και ο Ερυθρός Σταυρός, που κάνει λόγο για δεκάδες απανθρακωμένα, μη αναγνωρίσιμα πτώματα στην περιοχή κοντά στο χωριό ψαράδων Ιλάντο, στην Ακτή Τάκουα, όπου υπάρχουν πολλές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής καμία επίσημη αρχή δεν είναι σε θέση να αναφέρει ακριβή αριθμό θυμάτων από την έκρηξη. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ, οι νεκροί δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τους 200.

    Το δυστύχημα κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια των ντόπιων να κλέψουν πετρέλαιο, ανοίγοντας στόμια στους αγωγούς. Αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι στο σημείο της έκρηξης υπήρχαν 500 δοχεία γεμάτα με πετρέλαιο, τα οποία τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν μπορέσει ακόμη να βρουν τραυματίες ή επιζήσαντες. Εκατοντάδες Νιγηριανοί έχουν πεθάνει σε παρόμοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια.

    Ο συγκεκριμένος αγωγός εξυπηρετεί την τροφοδοσία της νοτιο-δυτικής Νιγηρίας. Πιο ανατολικά, στο Δέλτα του Νίγηρα οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας έχουν μπει συχνά στο στόχαστρο ανταρτών. Η Νιγηρία ανήκει στους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου παγκοσμίως.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC - Scores die in Nigeria fuel blast

    Reuters- Nigeria pipeline blast kills up to 200 people

    [10] Κόσμος

    Σε πυρηνική εγκατάσταση

    Ίχνη εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν

    12/5/2006 12:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 7:27:58 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Γαλλικό-Reuters

    Ίχνη ουρανίου εμπλουτισμένου σε υψηλό επίπεδο ανακάλυψαν επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) - σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βιέννη - σε ιρανική πυρηνική εγκατάσταση, στην οποία η Τεχεράνη είχε διαψεύσει στο παρελθόν πως πραγματοποιούσε τέτοιου είδους πειράματα. Την ίδια ώρα, και όσον αφορά στην αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της χώρας του για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Ιράν τη χαρακτήρισε μία απλή "ψυχολογική προπαγάνδα", απορρίπτοντας παράλληλα ως απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατιωτική δράση εναντίον της χώρας του. Επιπλέον, από την Τζακάρτα της Ινδονησίας όπου βρίσκεται ο Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε τη ΙΑΕΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά και τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία επηρεάζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πάντως, την Πέμπτη, ο Ιρανός πρόεδρος είχε εμφανιστεί πρόθυμος να συνομιλήσει με οποιαδήποτε πλευρά, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απέκλεισε το ενδεχόμενο απευθείας επαφών με την Τεχεράνη και επιμένει ότι οι κυρώσεις πρέπει να αποτελέσουν τμήμα της νέας διπλωματικής ευρωπαϊκής πρότασης.

    Όχι σε απευθείας επαφές

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ, το Ιράν δεν φοβάται πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τη Δύση, καθώς πρόκειται για ένα ισχυρό έθνος, τονίζοντας ότι όλα είναι μια απλή προπαγάνδα της Δύσης για ευνόητους ψυχολογικούς λόγους.

    Πάντως, όπως δήλωσε την Πέμπτη σε ομιλία του, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν απευθείας επαφές με το Ιράν και επιμένουν ότι οι κυρώσεις πρέπει να αποτελέσουν μέρος μιας τακτικής που θα συνδυάζει υποσχέσεις και απειλές ("καρότο και μαστίγιο").

    Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα "εγκαταλείψουν εύκολα τη διπλωματική οδό", υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη να διατηρήσει η Ουάσινγκτον μια σκληρή πολιτική καθώς η διεθνής κοινότητα επιδιώκει τον περιορισμό των ιρανικών πυρηνικών δραστηριοτήτων.

    Σε μια τελευταία προσπάθεια για την εκτόνωση της κρίσης, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, θα αποκαλύψουν εντός των προσεχών δέκα ημερών ένα πακέτο προνομίων και κυρώσεων προς το Ιράν, η εφαρμογή του οποίου θα εξαρτηθεί από το εάν η Τεχεράνη επιλέξει την οδό της συνεργασίας ή της αντίστασης.

    Σύμφωνα με τον Μπερνς, το πακέτο που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι θα επαναλαμβάνει την προηγούμενη προσφορά της Μόσχας, για την παραγωγή ιρανικών πυρηνικών καυσίμων στο έδαφός της.

    Ο Μπερνς χαρακτήρισε τέλος τη 18σέλιδη επιστολή του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προς τον Τζορτζ Μπους ως "χαμένη ευκαιρία" να αναφερθεί σοβαρά σε θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    CNN: Diplomats: Enriched uranium found in Iran

    Le Monde: Des traces d'uranium hautement enrichi decouvertes en Iran

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαλλακτικό εμφανίζεται το Ιράν

    [11] Κόσμος

    Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας USA TODAY

    Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων

    12/5/2006 11:29:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέος πονοκέφαλος για τον Αμερικανό Πρόεδρο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας USA TODAY ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας διατηρεί μυστική βάση δεδομένων με εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μόλις έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στο Κογκρέσο, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά δημοτικότητας του Τζορτζ Μπους έχουν πέσει στο ναδίρ. Αντίθετα από τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού Προέδρου ότι το διαβόητο πρόγραμμα παρακολουθήσεων αφορά μόνο τις διεθνείς κλήσεις, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας συγκεντρώνει στοιχεία από τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών -την AT&T, τη Verizon και την Bell South. "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί ποτέ στον κόσμο" αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη "πρόσωπα με άμεση γνώση της συμφωνίας" ανάμεσα στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και τις εταιρείες τηλεφωνίας. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές του Κογκρέσου απαιτούν απαντήσεις για το ζήτημα, ενώ οι αποκαλύψεις ενδέχεται να περιπλέξουν και την προσπάθεια του Τζορτζ Μπους να επικυρωθεί ο διορισμός του Μάικλ Χέιντεν, πρώην διοικητή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας, στην κεφαλή της CIA διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Πόρτερ Γκος.

    Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ο αμερικανικός Τύπος αποκάλυψε ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας είχε ξεκινήσει μυστικά, πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για τον εντοπισμό τρομοκρατών.

    Σύμφωνα με τη USA Today, η κυβέρνηση παρακολουθεί δισεκατομμύρια εσωτερικές κλήσεις. Οι εταιρείες τηλεφωνίας δεν παραδίδουν τα ονόματα των πελατών τους, ωστόσο η NSA μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία με άλλες βάσεις δεδομένων ώστε να αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες, υποστηρίζει η εφημερίδα.

    [12] Οικονομία

    Επέκταση του μέτρου αλληλεγγύης

    Δίχτυ κοινωνικής προστασίας

    12/5/2006 2:44:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τη γενίκευση του μέτρου αλληλεγγύης για τους ανέργους, θα θεσμοθετήσει μετά από διάλογο με τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε από σημερινή συζήτηση που είχε ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, με τους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου. Ο κ. Τσιτουρίδης διευκρίνισε ότι το μέτρο θα αφορά νομούς με υψηλό ποσοστό ανεργίας, κλάδους που φθίνουν, ανέργους τουλάχιστον 50χρονών και αφού θα έχει εξαντληθεί κάθε άλλη προσπάθεια ώστε να βρεθεί απασχόληση. Για την εφαρμογή του μέτρου θα δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης, και η χρηματοδότησή του θα γίνει από αναδιάταξη των κοινωνικών δαπανών και όχι από καινούργιες εισφορές. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους ανέργους που θα εντάσσονται στο μέτρο αυτό, η παροχή κοινωνικής εργασίας.

    Αισιοδοξία για τον διάλογο

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Υπουργός και για τον διάλογο που άνοιξε την Τετάρτη για το Ασφαλιστικό, δηλώνοντας ότι ο "νόμος Ρέππα" αλλά και το σύνολο της ισχύουσας νομοθεσίας θα εφαρμοστεί και ότι ο διάλογος θα αφορά πτυχές για το πως θα γίνει η εφαρμογή σε κάποια ειδικά σημεία.

    Ως προς τα επόμενα βήματα του διαλόγου σημείωσε ότι η Επιτροπή Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, θα συγκαλείται δύο φορές ανά μήνα και ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το ασφαλιστικό και στο επίπεδο της ΟΚΕ.

    Ο κ. Τσιτουρίδης την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποστείλει την πρόσκληση προς τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους για να ορίσουν εκπροσώπους τους στην επιτροπή μελέτης που θα αναλάβει να εκπονήσει τη διάγνωση για τις διαστάσεις του προβλήματος σε συνεργασία με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

    Από το Φθινόπωρο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διμερείς επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στην 4ετία η αποτύπωση του προβλήματος.

    Χαρακτηριστικά ο κ.Τσιτουρίδης σημείωσε ότι σήμερα μόνον στο ΙΚΑ υπάρχουν 2.033 διαφορετικοί τύποι σύνταξης και 705 διαφορετικά ασφάλιστρα.

    [13] Οικονομία

    Ικανοποίηση στο Υπουργείο Οικονομίας

    Συμφωνία για συμβάσεις στις ΔΕΚΟ

    12/5/2006 2:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Την αισιοδοξία του ότι εντός των επόμενων ημερών, το σύνολο των ζημιογόνων ΔΕΚΟ θα καταλήξουν για τις μισθολογικές αυξήσεις σε συμφωνία τη διετία 2006-2007, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας. Όπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης., η εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ προχωρά κανονικά και εντός των χρονοδιαγραμμάτων και ήδη στις περισσότερες απ αυτές έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις διοικήσεις και στους εργαζόμενους για αυξήσεις 3% φέτος και 4% του χρόνου. "Είναι πολύ σημαντικό ότι έγινε κατανοητό από τις Διοικήσεις και τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπροσώπων των εργαζόμενων των Δημοσίων Επιχειρήσεων, ότι η συναίνεση και η συνεννόηση αποτελούν σημαντική παράμετρο για την πρόοδο της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά και για την κοινωνική συνοχή" επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η φιέστα και η 2η θέση

    12/5/2006 12:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/5/2006 3:20:35 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με σημαντικές αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Σε τρία μέτωπα γίνονται τα σπουδαία. Αρχικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Ιωνικό, ετοιμάζεται για τη μεγάλη φιέστα με σκοπό να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη της δεύτερης θέσης, όπου οδηγεί στην προκριματική φάση του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Η δεύτερη ΑΕΚ θα υποδεχτεί την αδιάφορη βαθμολογικά Ξάνθη και θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση και να πάρει μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από την άλλη ο 3ος με δύο βαθμούς πίσω από την "Ένωση", Παναθηναϊκός έχει πιο δύσκολο έργο, καθώς δοκιμάζεται στην Λάρισα με την τοπική ομάδα και θέλει μόνο νίκη και παράλληλα ήττα της ΑΕΚ, για να "κλέψει στο νήμα" τη δεύτερη θέση. Κάτι πάντως που δεν θα είναι εύκολο, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα θελήσει νίκη για να συμμετάσχει στο Ιντερτότο αντί του Ατρομήτου που θα αγωνίζεται στα Άνω Λιόσια με τον ήδη υποβιβασμένο Ακράτητο.

    Η παραμονή περνά από την Κρήτη

    Όσον αφορά την παραμονή, ο Πανιώνιος αγωνίζεται στο Αιγάλεω με το "Σίτι" και θέλει ένα βαθμό για να πανηγυρίσει την παραμονή, ενώ το μεγάλο παιχνίδι γίνεται στην Κρήτη, όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Οι Κρητικοί θέλουν μόνο νίκη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά για να παραμείνουν στα "μεγάλα σαλόνια", ενώ η ομάδα του Τάκη Λεμονή θέλει απλά να μην χάσει για να παραμείνει στην Α Εθνική.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17.45 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Καλλιθέα (Supersport 1)

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    17.45 (Ηράκλειο) ΟΦΗ-Λεβαδειακός (Supersport)

    17.45 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Ιωνικός (Alpha)

    17.45 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Καλαμαριά (Supersport)

    17.45 (Αιγάλεω) Αιγάλεω-Πανιώνιος (Alpha)

    20.00 (Ανω Λιόσια) Ακράτητος-Ατρόμητος (Alpha)

    20.00 (Αλκαζάρ) Λάρισα-Παναθηναϊκός (Alpha)

    20.00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Ξάνθη (Supersport 1)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 29 23-0-6 13-0-1 10-0-5 63-23 69 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    2. ΑΕΚ 29 21-3-5 12-1-1 9-2-4 42-20 66

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    3. Παναθηναϊκός 29 20-4-5 13-1-1 7-3-4 52-23 64

    4. Ηρακλής 29 14-6-9 12-1-1 2-5-8 36-29 48 - UEFA

    5. Ξάνθη 29 13-7-9 10-5-0 3-2-9 31-25 46 - UEFA

    . ΠΑΟΚ 29 13-7-9 10-2-2 3-5-7 43-29 46 - UEFA

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    7. Λάρισα 29 10-9-10 10-3-1 0-6-9 31-34 39

    . Ατρόμητος 29 11-6-12 8-4-3 3-2-9 34-37 39

    9. Απόλλων Καλ. 29 9-8-12 6-5-4 3-3-8 30-35 35

    10. Αιγάλεω 29 8-9-12 6-4-4 2-5-8 23-38 33

    11. Ιωνικός 29 6-13-10 6-6-3 0-7-7 36-41 31

    . Λεβαδειακός 29 8-7-14 8-4-3 0-3-11 24-34 31

    13. Πανιώνιος 29 8-5-16 4-4-7 4-1-9 30-45 29

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    14. ΟΦΗ 29 6-10-13 5-5-4 1-5-9 21-37 28

    15. Καλλιθέα 29 4-8-17 4-5-6 0-3-11 26-46 20 -Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

    16. Ακράτητος 29 4-6-19 3-4-7 1-2-12 19-45 18 -Β΄ ΕΘΝΙΚΗ

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τροχαίο χωρίς συνέπειες ο Τζόρτζεβιτς

    [15] Μπάσκετ

    Συμπληρώνεται το καρέ των μονομάχων

    12/5/2006 6:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά την πρόκριση των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Άρη επί των Πανιωνίου, ΑΕΚ και Πανελληνίου, αντίστοιχα, αύριο στις 19:00 (Supersport 2) συμπληρώνεται το καρέ των μονομάχων των ημιτελικών. Στο κλειστό του Άγιοθ Θωμά το Μαρούσι υποδέχεται στον τρίτο και τελευταίο προημιτελικό των πλεϊ οφ της Α1 Ανδρών τον ΠΑΟΚ, με στόχο το 2-1 στις νίκες, που θα του δώσει την πρόκριση για την 4άδα. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Γιώργου Καράγκουτη, που προπονήθηκε ελαφρά σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να προλάβει να αγωνιστεί. Το σημαντικό παιχνίδι των δύο ομάδων θα διευθύνουν οι κ.κ. Κορομηλάς, Μαστραφτσής και Αφεντουλίδης. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα το Μαρούσι είχε επιβληθεί των "ασπρόμαυρων" με 61-59, ενώ στον επαναληπτικό του "PAOK Sports Arena" στην Πυλαία με 69-66 οι Θεσσαλονικείς είχαν ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες.

    Μπουντούρης: "Ποντάρουμε στην άμυνα

    Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο αρχηγός του Αμαρουσίου, Νίκος Μπουντούρης τόνισε: "Παίζαμε όλη τη χρονιά για να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Πλέον πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα έρθει να μας συμπαρασταθεί. Σε αυτά τα παιχνίδια, δεν μετράει τι έχει γίνει στο παρελθόν. Είναι ένα ματς, στο οποίο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν η συγκέντρωση και το πάθος. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Ποντάρουμε στην ομαδικότητά μας και την άμυνά μας".

    [16] Βόλεϊ

    Νίκη για τις διεθνείς μας στη Μόντενα

    12/5/2006 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη (Νο 6), ξεπέρασαν εύκολα με 2-0 (21-16, 21-14) το εμπόδιο των Γερμανίδων Έκλ/Κάουπ (Νο 29) στο παρθενικό φετινό τουρνουά του παγκόσμιου σιρκουί μπιτς βόλεϊ, στην Μόντενα. Οι διεθνείς μας, που πέρυσι στο ιταλικό τουρνουά του Μιλάνου είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, αυτή την ώρα αγωνίζονται κόντρα στις Κανταϊκ/Μόορεν (Νο 8) από την Ολλανδία και η ηττημένη ομάδα κατατάσσεται στην 9η θέση. Θυμίζουμε ότι η άλλη Εθνική ομάδα, των Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρίας Τσιαρτσιάνη κατέλαβε την 17η θέση κερδίζοντας 120 βαθμούς και 3.000 δολάρια.

    [17] Βόλεϊ

    Μπιτς Βόλεϊ: Μία νίκη και ένας αποκλεισμός

    12/5/2006 3:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ακάθεκτες συνεχίζουν οι Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη στο όπεν μπιτς βόλεϊ που γίνεται στην Μόντενα της Ιταλίας. Το ελληνικό δίδυμο, αν και έχασε το πρώτο σετ, επικράτησε με 2-1 των Τανάκα/Καϊζούμι από την Ιαπωνία (20-22, 21-17, 15-10). Στη συνέχεια, οι Καραντάσιου/Αρβανίτη θα αντιμετωπίσουν τις Εκλ-Κάουπ. Αντίθετα το δίδυμο Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη δεν τα κατάφερε αφού ηττήθηκε με 2-0 από τις Γερμανίδες με 2-0 σετ (21-13, 21-17) και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια, καταλαμβάνοντας την 17η θέση. Για τον αποκλεισμό των Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μανώλης Ρουμελιώτης, δήλωσε: "Μπορεί σε αυτό το επίπεδο να μην είναι εύκολο κανένα παιχνίδι, όμως πιστεύω ότι οι Γερμανίδες ήταν ένας αντίπαλος που μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ωστόσο, η Θάλεια και η Μαρία δεν πήγαν δυνατά πάνω στη μπάλα, δεν είχαν σταθερό σάιντ άουτ, ενώ από την άλλη οι Γερμανίδες πίεσαν στο σέρβις. Γενικώς, τα κορίτσια δεν έπιασαν καλή απόδοση και έχασαν δίκαια. Τώρα θα συνεχίσουμε προπονήσεις, περιμένοντας βέβαια και τους αγώνες της Βάσως και της Βίκυς".

    [18] Για μια θέση στον τελικό της Κέρκυρας

    12/5/2006 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ανοίγει αύριο το απόγευμα στο κλειστό Γυμανστήριο Κέρκυρας η αυλαία του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ανδρών. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις με τις αποστολές του Πανελληνίου και του Αθηναϊκού να φθάνουν στο νησί, καθώς μία μέρα νωρίτερα στο νησί των Φαιάκων είχαν φθάσει οιαποστολές των ΓΑΣ Κιλκίς και ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά αύριο στις 4.30μμ θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ και στις 6.30μμ θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ανάμεσα στον Αθηναϊκό και το Κιλκίς. Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια θα αναδειχθούν με κλήρωση, μια ώρα πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού. Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ζευγάρια, Μανδάς-Παπαχαρτοφύλης, Τσάκωνας-Χασκής και Μίγκας-Κορρές. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 17:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1.

    Το πρόγραμμα του φαϊναλ φορ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 13/05/2006 (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ):

    ΩΡΑ 16:30: Πανελλήνιος ΓΣ ΠΑΟΚ (ΚΓ Κέρκυρας)

    ΩΡΑ 18:30: ΓΑΣ Κιλκίς ΑΣΒ Αθηναϊκός (ΚΓ Κέρκυρας)

    ΚΥΡΙΑΚΗ 14/05/2006 17:00 (ΕΤ-1): ΤΕΛΙΚΟΣ

    [19] Ή θα τρώει αυτιά ή θα... παίρνει αυτιά

    12/5/2006 4:53:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από μία έντονη ζωή γεμάτη γροθιές, βία, συλλήψεις, δικαστήρια, φυλακή ο 39χρονος πρώην πρωταθλητής των ρινγκ, Μαϊκ Ταϊσον αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Ο "Iron Mike" μετά την πρώτη του εμφάνιση, άνευ συναγωνισμού, στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, θέλει να γίνει ένα από τα μέλη της αγαπημένης του "boyband", των Westlife από την Ιρλανδία. Έχοντας αποσυρθεί λοιπόν εδώ και ένα χρόνο από τα ρίνγκ, ο 39χρονος Ταϊσον ζήτησε από το ιρλανδέζικο συγκρότημα να συνεργαστούν και πλέον αναμένει στο ακουστικό του για την απάντησή, που ελπίζει ότι θα του "ανοίξει" μία νέα καριέρα στη ζωή του.

    "Στροφή" στην καριέρα του

    Πάει καιρός από το 1992, όταν ο Αμερικανός πυγμάχος Μαϊκ Ταϊσον είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλακή, για το βιασμό μιας γυναίκας ή από το 1996 όταν είχε μπει για άλλους τρεις μήνες στη φυλακή, επειδή πάνω στο ριγκ του Λάς Βέγκας, είχε δαγκώσει στο αυτί τον Βρετανό Εβάντερ Χόλιφιλντ, κόβοντας του ένα κομμάτι. Το "οργισμένο είδωλο" των ρινγκ, έχει αφήσει όλα αυτά τα βίαια "καμώματα" πίσω του και πλέον μετά τον τελευταίο του αγώνα τον άσημο Ιρλανδό Κέβιν ΜακΜπράιντ αναζητά μία άλλη ζωή.

    Πέρυσι μάλιστα στο διάσημο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο, ο "Ιron Mike" ξαφνιάζει τους πάντες, όταν με το μικρόφωνο στο χέρι τραγουδά το "vollare" και κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου. Με τα χρέη να τον κυνηγούν, δοκιμάζει να κάνει ένα σύντομο πέρασμα από ταινίες πορνό, αλλά κατασταλάζει, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει πλέον, είναι η μουσική.

    Αναμένει στο ακουστικό του...

    Έτσι σήμερα ο 39χρονος πυγμάχος, που δηλώνει φαν με το "boyband", Westlife από την Ιρλανδία σκέφτεται ότι θα του άρεσε πολύ να αποτελεί κι αυτός μέρος του συγκροτήματος, αφού ήδη ξέρει και τραγουδά πολλές από τις επιτυχίες του. Μάλιστα σε αυτή του την προσπάθεια έχει στο πλευρό του και τον φίλο του Τζο Έγκαν, ο οποίος τον παροτρύνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

    "Ο Μαϊκ μπορεί να μην είναι ο Ντομίνγκο ή ο Παβαρότι, αλλά σίγουρα ούτε οι Westlife είναι" τονίζει ο κ. Έγκαν και σίγουρα δεν έχει άδικο. Για αυτό και πριν από λίγες μέρες ο Μαϊκ Ταϊσον έκανε την πρώτη του επαφή με τα μέλη του συγκροτήματος, στα οποία μάλιστα χάρισε ως δώρο από ένα ζευγάρι γάντια του μποξ με την υπογραφή του.

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Αντίο" του Μπάλακ με Μπορούσια

    12/5/2006 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η τελευταία αναμέτρηση της μπουντεσλίγκα, ανάμεσα στη Μπάγερν και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αποτελέσει το "αντίο" του διεθνή Γερμανού άσου Μίκαελ Μπάλακ με τη φανέλα των Βαυαρών, καθώς από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην πρέμιερ λίγκ με τα χρώματα της Τσέλσι. Ο ηγέτης των "πάντσερ", μετά από τέσσερα χρόνια στο Μόναχο, έδειξε ενοχλημένος από τη στάση των ανθρώπων της ομάδας "που θα έπρεπε να δεχθούν την αποφασή μου και όχι να με πολεμούν". Από την άλλη μεριά μεριά όσο και αν ενοχλείται από τις αντιρρήσεις της Μπάγερν δεν πάει να νιώθει κολακευμένος, αφού όπως τονίζει και ο ίδιος "αυτό δείχνει ότι έκανα καλάτη δουλειά μου και ότι είμαι ένας σημαντικός παίκτης", υποστήριξε ο Μπάλακ, που εδώ και καιρό έχει εκδηλώσει την επιθυμία του στο μάνατζερ της βαυαρικής ομάδας, Ούλι Χένες να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα.

    [21] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ: Οι "23" της Γκάνας

    12/5/2006 2:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τους "23" εκλεκτούς, που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της Εθνικής Γκάνας για τα τελικά του Μουντιάλ στα γήπεδα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ράντομιρ Ντουίκοβιτς. Τα πιο μεγάλα ονόματα της Εθνικής ομάδας της Γκάνας είναι ο Σάμουελ Κουφούρ, αμυντικός της ιταλικής Ρόμα και ο Μίκαελ Εσιέν, ο μέσος της αγγλικής Τσέλσι, καθώς και ο Ντέρεκ Μπόαντεγκ, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και ΟΦΗ και νυν παίκτης της ΑΙΚ Στοκχόλμης.

    Η αποστολή

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

    Σάμι Αντέι (Μοαντάν Σπορ)

    Ρίτσαρντ Κίνγκστον (Ανκαρασπορ)

    Γκεόργκε Οβού (Ασάντι)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

    Ερίκ Αντο (Αϊντχόφεν)

    Ισα Αχμέντ (Ράντερς)

    Σέιλα Ιλιάσου (Ασάντε)

    Σάμουελ Κουφούρ (Ρόμα)

    Τζον Μένσα (Ρεν)

    Χαμπίμπ Μοχάμεντ (Κινγκ Φεϊσάλ)

    Τζον Πέινστιλ (Χάποελ Τελ Αβίβ)

    Εμανουέλ Παπόε (Χάποελ Κφαρ Σάμπα)

    Ντανιέλ Κουαγιέ (Χαρτς οφ Οακ)

    Χανς Σαρπέι (Βόλφσμπουργκ)

    ΜΕΣΟΙ

    Οτο Αντο (Μάιντς)

    Στέφαν Απιά (Φενέρμπαχτσε)

    Ντέρεκ Μπόατενγκ (ΑΙΚ Στοκχόλμης)

    Χαμίνου Ντραμάνι (Ερυθρός Αστέρας)

    Μίκαελ Εσιέν (Τσέλσι)

    Σουλέι Αλί Μουντάρι (Ουντινέζε)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

    ---------- Μάθιου Αμόα (Ντόρτμουντ)

    Ασαμόα Γκιγιάν (Μόντενα)

    Ραζάκ Πίμπονγκ (Κοπενγχάγη)

    Αλεξ Μενσά (Σεντ Γκάλεν)

    [22] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ: Η αποστολή της Κροατίας

    12/5/2006 2:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Εθνική Κροατίας έκανε γνωστούς τους 23 παίκτες που θα συμπεριλάβει στην αποστολή της για τα τελικά του Μουντιάλ της Γερμανίας. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Ζλάτκο Κράνισλαβ, συμπεριέλαβε και δύο "αιώνιους αντιπάλους" του ελληνικού ποδοφαίορυ, καθώς κάλεσε τους Τόμισλαβ Μπούτινα, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού από τη νέα περίοδο και τον Άντονι Σέριτς, τον μέσο του Παναθηναϊκού.

    Η 23αδα

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

    Τόμισλαβ Μπούτινα (Ολυμπιακός)

    Στίπε Πλετικόσα (Χάιντουκ)

    Τζόε Ντιντουλίτσα (Αούστρια Βιένης)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

    Ρόμπερτ Κόβατς (Γιουβέντους)

    Στιέπαν Τόμας (Γαλατασαράι)

    Ντάριο Σίμιτς (Μίλαν)

    Μάριο Τόκιτς (Αούστρια Βιένης)

    Γιόζιπ Σίμουνιτς (Χέρτα Βερολίνου)

    Ιγκόρ Τούντορ (Σιένα)

    Μαριγιάν Μπούλιατ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

    ΜΕΣΟΙ

    Γέρκο Λέκο (Ντιναμό Κιέβου)

    Νίκο Κράνιτσαρ (Χάιντουκ)

    Νίκο Κόβατς (Χέρτα Βερολίνου)

    Μάρκο Μπάμπιτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

    Ντάριο Σρνα (Σαχτιάρ Ντόνετσκ)

    Ιβάν Λέκο (Μπριζ)

    Λούκα Μόντριτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

    Γιούριτσα Βράνιες (Βέρντερ Βρέμης)

    Αντονι Σέριτς (Παναθηναϊκός)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

    Ντάντο Πρσο (Ρέιντζερς)

    Ιβάν Κλάσνιτς (Βέρντερ Βρέμης)

    Μπόσκο Μπάλαμπαν (Μπριζ)

    Ιβιτσα Ολιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

    Ιβάν Μπόσνιακ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 May 2006 - 16:52:19 UTC