Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία στις χώρες του Κόλπου
  • [02] Διαπραγματεύσεις υπό προϋποθέσεις
  • [03] "Τριπλή" νίκη για τον Πρόντι
  • [04] Αποφασιστικό βήμα στην Πάτρα
  • [05] Ανάσα για ΓΣ Λάρισας
  • [06] Τον "κάρφωσε" στο Ιβανόφειο
  • [07] Νίκη παραμονής για Μακεδονικό
  • [08] Άνετα ο Άρης

    [01] Πολιτική

    Πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Περιοδεία στις χώρες του Κόλπου

    29/4/2006 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας έφτασε, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, πρώτο σταθμό της επίσημης περιοδείας του στην Αραβική Χερσόνησο. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ριάντ, ο κ. Παπούλιας έγινε θερμά δεκτός από το βασιλιά της χώρας Αμπντάλα, τον Κυβερνήτη του Ριάντ, το υπουργικό συμβούλιο και σημαίνοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η επίσκεψη του κ. Παπούλια, που συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή, θεωρείται μεγάλης πολιτικής και οικονομικής σημασίας. Δεξίωση, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρέθεσε ο πρέσβης της Ελλάδας στη χώρα, ενώ στη συνέχεια ο βασιλιάς Αμπντάλα παρέθεσε επίσημο γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Παπούλιας παρασημοφορήθηκε από το βασιλιά.

    Επαφές και συμφωνίες

    Μετά το τέλος των επίσημων συνομιλιών, που πραγματοποιήθηκαν στη βασιλική κατοικία, έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας στις αερομεταφορές. Από ελληνικής πλευράς τη συμφωνία θα υπογράψει ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, και από σαουδαραβικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών, Ιμπραχίμ Μπιν Αμπντουλαζίζ.

    Την Κυριακή, ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Βουλής και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρό της στην οποία θα παρίστανται και μέλη της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας. Το μεσημέρι, ο διάδοχος και υπουργός Άμυνας της χώρας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Παπούλια.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Δημήτρης Σιούφας και Μανόλης Κεφαλογιάννης, καθώς και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών Πέτρος Δούκας και Θόδωρος Κασσίμης.

    Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στο Κατάρ και το Μπαχρέιν.

    [02] Κόσμος

    Για την ένταξη Σερβίας-Μαυροβουνίου στην Ε.Ε.

    Διαπραγματεύσεις υπό προϋποθέσεις

    29/4/2006 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ελάχιστες ημέρες απομένουν μέχρι την 11η Μαΐου, οπότε έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι συνομιλίες της Σερβίας-Μαυροβουνίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της χώρας. Όμως, για την έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων η Ε.Ε. έχει θέσει μία προϋπόθεση, που όπως φαίνεται η χώρα μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει. Οι "25" έχουν θέσει ως απαράβατο όρο για την έναρξη των συζητήσεων τη σύλληψη και παράδοση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του Σερβοβόσνιου στρατηγού, Ράτκο Μλάντιτς. Από την πλευρά της, η εισαγγελέας του ΔΠΔ, Κάρλα Ντελ Πόντε, προειδοποιεί την Ε.Ε. ότι θα χάσει την αξιοπιστία της, αν αρχίσει τις συνομιλίες χωρίς να έχει συλληφθεί ο Μλάντιτς. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αρμόδιου επιτρόπου για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, και του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας-Μαυροβουνίου, Βουκ Ντράσκοβιτς, ενώ, την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Ρεν θα συζητήσει την υπόθεση με την κ. Ντελ Πόντε.

    Μετά τη συνάντηση με το Σέρβο Υπουργό, ο κ. Ρεν τόνισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τη σύλληψη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ματαιωθούν οι συνομιλίες. Από την πλευρά του, ο κ. Ντράσκοβιτς δήλωσε ότι εάν ο καταζητούμενος δεν έχει συλληφθεί έως τις 3 Μαΐου, ενδεχομένώς, ο πρωθυπουργός Κοστούνιτσα να απευθύνει διάγγελμα εξηγώντας τους λόγους.

    Το Βελιγράδι υπογραμμίζει ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη σύλληψη του Μλάντιτς, που καταζητείται εδώ και 11 χρόνια ως ο βασικός υπεύθυνος για τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.

    [03] Κόσμος

    "Τριπλή" νίκη για τον Πρόντι

    29/4/2006 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Δύσκολη αλλά και καλή ημέρα ήταν για το Ρομάνο Πρόντι, η 29η Απριλίου καθώς εκλέχθηκαν στην Άνω και Κάτω Βουλή οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς, αν και όχι με μεγάλη ευκολία. Στην Κάτω Βουλή (Κοινοβούλιο) εξελέγη πρόεδρος ο κομμουνιστής ηγέτης, Φάουστο Μπερτινότι, ενώ μετά από τέσσερις ψηφοφορίες ο Φράνκο Μαρίνι, πρώην συνδικαλιστής και στενός συνεργάτης του Πρόντι, κατάφερε να επικρατήσει στην Άνω Βουλή (Γερουσία), του Κεντροδεξιού του αντιπάλου και πρώην πρωθυπουργού, Τζούλιο Αντρεότι. Λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα των κρίσιμων ψηφοφοριών, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, άφησε να εννοηθεί ότι, την ερχόμενη Τρίτη, θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι, θέτοντας τέλος στη "μάχη" των δύο αντίπαλων παρατάξεων, σχετικά με το ποιος νίκησε στις εκλογές. Αρχικά, ο Μπερλουσκόνι είχε αρνηθεί να αποδεχθεί την ήττα του, λόγω της εξαιρετικά μικρής διαφοράς στα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα δύο κόμματα, ενώ είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει την καταμέτρηση ενός εκατομμυρίων "αμφιλεγόμενων ψηφοδελτίων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άρχισαν οι δυσκολίες για τον Πρόντι

    [04] Μπάσκετ

    Αποφασιστικό βήμα στην Πάτρα

    29/4/2006 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το καθοριστικότερο βήμα για την παραμονή στην Α1 μπάσκετ έκανε ο Απόλλωνας Πάτρας, μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Πανιωνίου με 90-84 σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ για τους Πατρινούς ο Νίκος Πέττας με 22 πόντους, ενώ από τον Πανιώνιο ο Γουίλιαμ Έιβερι με 23 πόντους. Δεκάλεπτα: 17-25, 39-44, 63-63, 90-84.

    Διαιτητές: Βορεάδης, Τανατζής, Κουκουλίτσιος Απόλλων Π. (Γιάννης Χριστόπουλος): Καφκής, Εκινέ, Κουμπούρας 7 (1), Γκιζογιάννης 13, Πέττας 22 (2), Λιούμπιν, Τσάκιτς, Φορτέ 18 (3), Άμπραμς 17 (2), Γκργκατ 13 Πανιώνιος (Νίκος Λινάρδος): Κέκελης 4, Ραντοβάνοβιτς, Βασιλόπουλος 3, Περπέρογλου, Έιβερι 23 (4), Αγγελόπουλος, Ηλιάδης 16, Οικονόμου 6 (1), Μαυροϊδής 6, Μαρμαρινός 2, Ταπούτος 8, Όουενς 17

    [05] Μπάσκετ

    Ανάσα για ΓΣ Λάρισας

    29/4/2006 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Βαθιά βαθμολγική ανάσα για τον ΓΣ Λάρισας, που επικράτησε της ΑΕΚ με 90-86 στο κλειστό της Νεάπολης, σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Μετά και από την ήττα του Ηρακλή από τον Παναθηναϊκό στο Ιβανώφειο, η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση παραμονή και χρειάζεται να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία για να καταφέρει, αλλιώς αν χάσει θα θέλει ήττα του Ηρακλή από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο στα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής. Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-48, 64-66, 90-86.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Αναστόπουλος-Φούφης

    ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Πιλαφίδης): Γκάρνερ 8, Λεπόγιεβιτς, Παπανικολόπουλος 14 (2), Παπαχρήστος, Κατσαρές, Μπόγδανος 2, Τσέρανιτς 22, Παυλίδης 19 (5), Πετρόφ 13 (1), Μάσεϊ 12, Τόμας

    ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Μπλάσινγκεϊμ 14 (2), Χάτζατζ 6, Ρίματς 15 (1), Πελεκάνος 18, Παντελιάδης, Μαγκουνής 5 (1), Καλαμπόκης 5, Παπανικολάου 8 (2), Τσιάρας 6 (1), Μπουρούσης 8, Παπαϊωακείμ 1

    [06] Μπάσκετ

    Τον "κάρφωσε" στο Ιβανόφειο

    29/4/2006 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ένα κάρφωμα του Μάικ Μπατίστ δύο δεύτερα πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός επικράτησε μέσα στου Ιβανώφειο του Ηρακλή με 75-73, σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Ο "Γηραιός" πλέον μπήκε και πάλι στην διακεκαυμένη ζώνη και πλέον χρειάζεται νίκη μέσα στο Αλεξάνδρειο επί του Άρη για τη 26η αγωνιστική και παράλληλα ήττα του ΓΣ Λάρισας από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία για να παραμείνει στην Α1 κατηγορία. Τα δεκάλεπτα: 22-15, 40-39, 53-60, 73-75.

    Διαιτητές: Χριστοδούλου-Κορομηλάς Ηλ.-Καλδίρης

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Κινγκ 18 (1), Γιαννουζάκος 14 (3), Σφέικος 2, Χρήστου 7, Κούρτοβιτς 4 (1), Μάγλος 9, Δέδας 8 (2), Ντράγκζιτς, Παρεζάνοβιτς 11 (2)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 12 (4), Μπατίστ 21, Χατζηβρέττας 4, Σπανούλης 6 (1), Τσαρτσαρής 13 (1), Διαμαντίδης 11 (3), Τομάσεβιτς 5

    [07] Μπάσκετ

    Νίκη παραμονής για Μακεδονικό

    29/4/2006 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σπουδαία νίκη έτυχε ο Μακεδονικός, ο οποίος επικράτησε του ΠΑΟΚ στο κατάμεστο κλειστό της Κοζάνης με 86-79, σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τη νίκη αυτή, η 9η στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γιώργου Καλαβατάκη εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια της Α1. Από την άλη αυτή ήταν η 13η ήττα για την ομάδα του "δικεφάλου του Βορρά". Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Κοζάνης ο Καραποστόλου με 19 πόντους, ενώ από την ομάδα του ΠΑΟΚ πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκαγκαλούγης με 25 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-37, 68-59, 86-79

    Διαιτητές: Σπυρίδωνος-Πηλοϊδης-Ηλιόπουλος

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Μπρέισι 22 (3), Λι 20 (4), Χαραλαμπίδης 3, Καράμπουλας, Τότσιος 12 (1), Τόμσον 6, Συμεωνίδης 4, Τζακόπουλος, Γκιζογιάννης, Καραποστόλου 19 (6)

    ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Ξανθόπουλος 3 (1), Μανωλόπουλος, Βεργίνης, Βασιλειάδης 18 (1), Μακσάντεφ 12, Βασιλείου, Γκαγκαλούδης 25 (5), Μαυροκεφαλίδης 9, Γεωργίτσης, Εντιαγέ 12

    [08] Μπάσκετ

    Άνετα ο Άρης

    29/4/2006 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εύκολο απόγευμα για τον Άρη στο κλειστό του Αγίου Θωμά, καθώς επικράτησε του Αμαρουσίου με 66-51 σε παιχνίδι για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει εξασφαλίσει την 3η θέση στην κανονική περίοδο, ενώ από την άλλη η ομάδα του Αντρέα Ματσόν, μετά τη νίκη αυτή, αναπτέρωσε τις ελπίδες της για κατάκτηση της 4ης θέσης στην κανονική περίοδο. Τα δεκάλεπτα: 11-15, 22-33, 38-55, 51-66.

    Διαιτητές: Μουζάκης-Αφεντουλίδης-Ψαριανός

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 6, Νικολαϊδης 2, Μπουντούρης, Κυρίτσης 14 (1), Σέκουλιτς 12, Χόμαν 6, Στεφανίδης 5 (1), Κολώκας 2, Καϊμακόγλου, Γιαννουλάκος 2, Λόλας, Καράγκουτης 2.

    ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Κάστλ 7 (1), Σιγάλας 3 (1), Ορφανός, Καμπερίδης, Μπρούερ 4, Χαριτόπουλος 3, Ασημακόπουλος, Ουίλκινσον 14, Πάντιους 14 (2), Πέτροβιτς 8, Στακ 5 (1), Γκργκούρεβιτς 8 (2).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 April 2006 - 20:53:57 UTC