Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για τη σημαία
  • [02] Το Κυπριακό στο επίκεντρο
  • [03] Επαφές για τα εθνικά θέματα
  • [04] Το Δ' ΚΠΣ επί τάπητος
  • [05] Επίσκεψη Αλαβάνου στα ΚΑΠΗ
  • [06] Ώθηση στην έρευνα
  • [07] Αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση
  • [08] Στης φυλακής τα σίδερα..
  • [09] Στην ΕΥΠ η ΑΔΑΕ
  • [10] Μετασεισμός 5,2 στη Ζάκυνθο
  • [11] Τον Μάιο η απολογία Βαβύλη
  • [12] Μακελειό στο Τελ Αβίβ
  • [13] Προώθηση των ΑΠΕ
  • [14] "Έτος ελαιόλαδου και ελιάς"
  • [15] Πρόστιμο από τον Ματζουράκη
  • [16] Έτοιμο το "Ολ Σταρ"
  • [17] Συζήτηση για το γήπεδο Ντέμη-Σουφλιά
  • [18] Οργισμένη αντίδραση του Σπανού
  • [19] Μόνη πρώτη η Μπόκα
  • [20] Αντιρυτιδικά τα λαχανικά
  • [21] Στο σφυρί η γκαρνταρόμπα του Έλτον Τζον

    [01] Πολιτική

    Αντιδράσεις για τη σημαία

    17/4/2006 6:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τις αντιδράσεις και των δυο μεγάλων κομμάτων έχει προκαλέσει η καταγγελία για την ενέργεια οπαδών του ΠΑΣΟΚ να κατεβάσουν την Γαλανόλευκη από τον ιστό του Δικαστικού Μεγάρου του Πύργου Ηλείας και να αναρτήσουν σε αυτόν τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, το Σάββατο λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή. Ερωτηθείς σχετικά ο Γ.Γ, της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης τόνισε πως "ήταν μια απαράδεκτη κίνηση η οποία δεν πρέπει να επαναληφθεί" και πρόσθεσε πως "ένα κόμμα εξουσίας όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως θα πρέπει να σέβεται τα εθνικά σύμβολα". "Ελπίζω". είπε, "ότι θα μείνει καταγεγραμμένο ως ένα μεμονωμένο περιστατικό και εν πάση περιπτώσει αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη από την πλευρά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα πάρουν τα μέτρα τους ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα". "Ο καθένας κρίνει από τις πράξεις όλους μας. Όποιοι το έκαναν και αυτοί κρίνονται." Τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Απόστολος Σταύρου Την πράξη καταδίκασε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως είναι απολύτως ψευδές και ανυπόστατο ότι "ξηλώθηκε" από τον ιστό η ελληνική σημαία, καθώς, όπως αναφέρει, δεν υπήρχε εκεί αναρτημένη.

    [02] Πολιτική

    Επαφές Ομήρου στην Αθήνα

    Το Κυπριακό στο επίκεντρο

    17/4/2006 6:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου. Στις δηλώσεις τους και οι δύο επισήμαναν την ανάγκη να αξιοποιηθεί το ευρωπαϊκό πλεονέκτημα της Κύπρου προκειμένου να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πολιτικό πρόβλημα της μεγαλονήσου.

    "Πρέπει να αξιοποιηθεί η σημερινή θέση της Κύπρου στην Ε.Έ., σε μια πορεία με νέες πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ " τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Ομήρου από την πλευρά του δήλωσε πως "οι προοπτικές μπορούν να αποβούν ευοίωνες, από την στιγμή που η Τουρκία θα εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της. Θέλω να ελπίζω ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα που δημιουργείται, η τουρκοκυπριακή ηγεσία θα συνεργαστεί για μια βιώσιμη, δημοκρατική και ευρωπαϊκών προδιαγραφών λύση του Κυπριακού προβλήματος".

    Νωρίτερα ο κ. Ομήρου συναντήθηκε νωρίτερα και με το γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη.

    [03] Πολιτική

    Συνάντηση Μπακογιάννη-Παπανδρέου

    Επαφές για τα εθνικά θέματα

    17/4/2006 3:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησε από σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με στόχο "την πλήρη ενημέρωση, των κομμάτων σχετικώς με τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής". Το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκησε περίπου μία ώρα. Η υπουργός εξωτερικών ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πορεία των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και τις τελευταίες εξελίξεις. "Τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής η πλήρης ενημέρωση και η ταύτιση των απόψεων είναι πολύ σημαντική", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησής η κ. Μπακογιάννη. Αρνητικά απάντησε σε ερώτηση σχετικώς με το εάν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέκο Αλαβάνο.

    [04] Πολιτική

    Συναντήσεις Καραμανλή

    Το Δ' ΚΠΣ επί τάπητος

    17/4/2006 12:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2006 2:33:09 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Για τον προγραμματισμό του Δ ΚΠΣ συζήτησαν ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μαζί με τον υφυπουργό Χρήστο Φώλια, το πρωί της Δευτέρας. Σε δηλώσεις του, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι τα 20,1 δισ. ευρώ που εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός αποτελούν μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα και ανέφερε ότι, σε συνεργασία και με τα άλλα υπουργεία, τα κονδύλια θα διατεθούν στην περιφέρεια, όπως έχει δεσμευτεί και η κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός δέχτηκε στο γραφείο του την ομάδα Ευρωβουλευτών της ΝΔ και τον Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Απόστολο Σταύρου. Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, είπε ότι έγινε μακρά και σε βάθος συζήτηση, όπου ο κάθε Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για τα θέματα του τομέα του, ενώ ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του ενημέρωσε για θέματα του Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, ο Κ. Καραμανλής τους έδωσε οδηγίες και εντολές, σημειώνοντας ότι το έργο που επιτελούν είναι σημαντικό. Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη.

    [05] Πολιτική

    Συνομίλησε με τους ηλικιωμένους

    Επίσκεψη Αλαβάνου στα ΚΑΠΗ

    17/4/2006 11:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2006 2:30:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας από το κράτος ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος κατά την επίσκεψη του το πρωί της Δευτέρας, στο Β ΚΑΠΗ Νέας Σμύρνης. Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να υπάρξουν αξιοπρεπείς συντάξεις. "Το κράτος πρέπει να σταθεί στην τρίτη ηλικία και να σταματήσει αυτή η κατάσταση, ένα μέρος των συνταξιούχων, ιδιαίτερα του ΟΓΑ, να έχει ουσιαστικά ένα επίδομα πρόνοιας όπως και το 70% των υπολοίπων που ανήκουν σε άλλα ταμεία, να παίρνει κάτω από 600 ευρώ. Πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση αξιοπρέπειας για την τρίτη ηλικία και να τους δίνεται η δυνατότητα για μια ζωή που να ανταποκρίνεται σε όλες αυτές τις δεκαετίες μόχθου προσφοράς που προηγήθηκαν" είπε στους ηλικιωμένους, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. "Η τρίτη ηλικία δεν είναι ένα ρετάλι της ζωής, αλλά η ηλικία της μεγάλης ελευθερίας" τους είπε, τους προέτρεψε να διαβάσουν το βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, "Έρωτες στα χρόνια της χολέρας", που λέει πώς άνθρωποι που έφτασαν στα 75 και στα 80 τους μπορούν να ζήσουν τον έρωτα όπως τον ζει ένας νέος 18άρης και τους ευχήθηκε καλό Πάσχα.

    [06] Πολιτική

    "Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο"

    Ώθηση στην έρευνα

    17/4/2006 5:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ανάπτυξη της έρευνας στην Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα, στο υπουργείο Παιδείας.

    Η κ. Γιαννάκου μετά το τέλος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, καθώς και παράγοντες των δύο υπουργείων, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι έχει δημιουργηθεί μια επιστημονικού χαρακτήρα Επιτροπή με επικεφαλής τους δύο γενικούς γραμματείς των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης κ.κ. Καραμάνο και Τσουκαλά, η οποία μέσα σε πλαίσιο συνεχούς αύξησης της χρηματοδότησης, θα μεριμνήσει για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Ελλάδα και τη σύνδεση των πανεπιστημίων με τα ερευνητικά κέντρα

    "Κατατέθηκε σήμερα μία πρόταση για το πώς είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε έναν φορέα ευρύτερο, ο οποίος θα καλύψει όλους τους τομείς της έρευνας και, κυρίως, πώς θα ανταποκριθούμε σε όσα ανταποκρίνονται οι πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης που η έρευνά τους έχει συνεχή κοινωνικά αποτελέσματα" δήλωσε η υπουργός.

    Ο κ. Σιούφας, επισήμανε ότι η Επιτροπή που συνεστήθη για να βάλει τις βάσεις για την επόμενη εικοσαετία στο χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας, έδωσε τις γενικές αρχές αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, η οποία θα αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο κεφάλαιο που είναι και ο πιο σημαντικός πλούτος της χώρας μας, στα θέματα έρευνας και τεχνολογίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κατέληξε τονίζοντας ότι δημιουργείται "ένα σύστημα που παρακολουθεί τα καλύτερα συστήματα που υπάρχουν στον κόσμο και θα μας δώσει τη δυνατότητα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο".

    [07] Κοινωνία

    Έίσηγηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας

    Αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση

    17/4/2006 6:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2006 7:43:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τροποποιημένο καθεστώς για το πανεπιστημιακό άσυλο, αντιμετώπιση του φαινομένου της αιώνιας φοίτησης, καθολική ψηφοφορία των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές προβλέπει μεταξύ άλλων η εισήγηση της επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, προς το Υπουργείο, για την Πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Οι προτάσεις διαμορφώθηκαν έπειτα από διάλογο με τους Πρυτάνεις για την αλλαγή του νόμου πλαισίου για την λειτουργία των Πανεπιστημίων.

    Τι προτείνεται

    Για την καλύτερη λειτουργία των Πανεπιστημίων η αρμόδια επιτροπή προτείνει:

    -Την αντικατάσταση της επιτροπής Ασύλου από το Πρυτανικό Συμβούλιο και λήψη αποφάσεων με πλειοψηφία 2/3 αντί της ομοφωνίας που απαιτείται σήμερα

    - Την δυνατότητα, από το 2007, του χρόνου επιμήκυνσης της φοίτησης το πολύ για 2 ή 3 χρόνια, πέραν του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση των σπουδών. Ειδικά για τους φοιτητές που είναι εργαζόμενοι ή έχουν ανήλικά παιδιά ο χρόνος φοίτησης μπορεί και να διπλασιαστεί.

    -Στις πρυτανικές εκλογές να ψηφίζει το σύνολο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και η βαρύτητα της ψήφου τους να είναι ανάλογη με την συμμετοχή τους και με το 50% των ψηφισάντων μελών ΔΕΠ.

    -Την δημιουργία "Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας", όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι ιατρικές σχολές .

    -Την θέσπιση αυστηρών προδιαγραφών και διατάξεων ώστε να αποτραπούν οι διορισμοί συγγενικών μεταξύ τους προσώπων.

    -Την υποχρεωτική παρουσία των καθηγητών στα μαθήματα για τη διδασκαλία. Το έργο τους θα αξιολογείται από τους φοιτητές, οι οποίοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 80 ανά αίθουσα.

    Οι προτάσεις της επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι οριστικές, αφού η τελική εισήγηση θα είναι έτοιμη στο τέλος Απριλίου, ενώ τον Ιούνιο το υπουργείο Παιδείας, θα έχει καταλήξει στις αλλαγές που θα γίνουν στα Πανεπιστήμια, με ένα νέο νόμο-πλαίσιο.

    Συνάντηση Γιαννάκου-ΟΙΛΕ

    Το μεσημέρι εξάλλου, η Υπ. Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου συναντήθηκε με το προεδρείο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα την απάτη με τα ιδιωτικά ΤΕΕ που χορηγούν απολυτήριο με άριστα χωρίς οι σπουδαστές να παρακολουθούν τα μαθήματα.

    Με τα επιπλέον μόρια που τους δίνουν τα πλαστά απολυτήρια με άριστα οι επιτήδειοι επιτυγχάνουν πρόσληψη στο Δημόσιο.

    "Αυτό που θέλουμε να κάνουμε τώρα, πέρα από τα ζητήματα που θα πάνε και στη Δικαιοσύνη, είναι να αποφύγουμε στις εξετάσεις, παρόμοια φαινόμενα. Θα λάβουμε τα μέτρα μας μέσω μιας εγκυκλίου, ώστε να μην επαναληφθούν φέτος στις εξετάσεις τέτοια φαινόμενα.", τόνισε η Υπουργός Παιδείας, συμπληρώνοντας πως "η ιδιωτική εκπαίδευση, ελέγχεται εξίσου αυστηρά με την Δημόσια Εκπαίδευση."

    Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μ. Κουρουτός, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συζήτηση που είχε με την Υπουργό τονίζοντας ότι μετά από διαβεβαίωση της κ. Γιαννάκου, στο νομοσχέδιο για την τεχνολογική Εκπαίδευση που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση, θα υπάρχει πρόβλεψη και όροι λειτουργίας για τα ιδιωτικά ΤΕΕ που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε.

    "Αυτές οι δεσμεύσεις οδηγούν σε αδιέξοδο τους παρανόμους και δημιουργούν σωστές προϋποθέσεις έτσι ώστε το ιδιωτικό σχολείο να παραμείνει με τη μορφή του σχολείου και όχι αμιγώς της επιχείρησης." κατέληξε.

    [08] Κοινωνία

    Βρέθηκε 82χρονη. Παρέμβαση από τον υπ. Δικαιοσύνης

    Στης φυλακής τα σίδερα..

    17/4/2006 3:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Τις φυλακές Κορυδαλλού έμελε να γνωρίσει "από μέσα" μια γυναίκα στα 82 της χρόνια, λόγω χρεών προς το δημόσιο. Η ηλικιωμένη, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για χρέος 9.600 ευρώ που προήλθε από πρόστιμο 600 χιλιάδων δραχμών, που της είχε επιβληθεί ερήμην το 1993 για καταπάτηση δασικής έκτασης.

    Την Παρασκευή ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης ποινών είχε δώσει προθεσμία προκειμένου να βρεθεί τρόπος να πληρωθεί το χρέος της ηλικιωμένης γυναίκας πλην όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Για το θέμα της 82χρονης ενημερώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος παρενέβη άμεσα ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της ηλικιωμένης και ρύθμιση της υπόθεσης της.

    [09] Κοινωνία

    Άκαρπη η έρευνα για υποκλοπές

    Στην ΕΥΠ η ΑΔΑΕ

    17/4/2006 3:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2006 5:21:56 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Άκαρπη απέβη η έρευνα που έκανε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Την επιτροπή κάλεσε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, μετά από δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονταν εμπλοκή της ΕΥΠ στην υπόθεση των υποκλοπών. Όπως προέκυψε από την τετράωρη έρευνα της ΑΔΑΕ, η ΕΥΠ δεν έχει τις τεχνικές δυνατότητες για να κάνει νόμιμες ή παράνομες παρακολουθήσεις. Με τα μηχανήματα που διαθέτει, μπορεί μόνο να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του χρήστη και σε κάτι τέτοιο προβαίνει μόνο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, δεν υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με παράνομες δραστηριότητες. Από την πλευρά του ο Διοικητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ιωάννη Κοραντή, δήλωσε ότι η υπηρεσία κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.

    Θωρακίζουν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες

    Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω θωράκιση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, και της οποίας πρόεδρος θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας, αποφάσισαν από κοινού, οι υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δικαιοσύνης, κύριοι Μιχάλης Λιάπης και Αναστάσης Παπαληγούρας.

    Στην Επιτροπή θα μετέχουν ως μέλη καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου καθώς και μέλη του Συμβουλίου Επικρατείας οι οποίοι θα υποβάλουν πόρισμα για την ενίσχυση του ρόλου και των ευθυνών των ανεξάρτητων αρχών ώστε να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός επ ωφελεία και του πολίτη και της ελληνικής κοινωνίας.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η επιτροπή αναλαμβάνει ένα κρίσιμο και επείγον έργο ενώ με την πρωτοβουλία αυτή, όπως είπε, ενισχύεται ταυτόχρονα και το απαραβίαστο των τηλεπικοινωνιών αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

    Ο κ. Λιάπης από την πλευρά του, έκανε λόγο για θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, υπογραμμίζοντας ότι όσο αυξάνονται οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τόσο μεγαλώνουν οι κίνδυνοι και οι απειλές από αυτές.

    "Αυτό είναι το τίμημα της ψηφιακής επανάστασης και για το λόγο αυτό έχει χρέος τα κράτος να προστατέψει τον πολίτη, τα ατομικά δικαιώματα και βεβαίως το απόρρητο των συνδιαλέξεων" τόνισε χαρακτηριστικά.

    [10] Κοινωνία

    Μετασεισμός 5,2 στη Ζάκυνθο

    17/4/2006 4:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι στη Ζάκυνθο. Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι τον εντάσσουν στη σεισμική ακολουθία των προηγούμενων ημερών. Οι κάτοικοι της Ζακύνθου, αν και ανησυχούν, αντιμετώπισαν με ψυχραιμία την κατάσταση.

    [11] Κοινωνία

    Τον Μάιο η απολογία Βαβύλη

    17/4/2006 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 Μαΐου ζήτησε και έλαβε από τον 5ο τακτικό ανακριτή ο Απόστολος Βαβύλης που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την δράση του στα Ιεροσόλυμα και στην Κάτω Ιταλία. Ο Βαβύλης μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε προθεσμία, ώστε να ετοιμάσει την απολογία του. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν τα αδικήματα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, απάτης, πλαστογραφίας και άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση.

    [12] Μ. Ανατολή

    Εννέα νεκροί από επίθεση καμικάζι

    Μακελειό στο Τελ Αβίβ

    17/4/2006 2:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2006 7:39:28 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ισραηλινές αρχές έπειτα από τη επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο σημείο Τελ Αβίβ. Η έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο Παλαιστίνιος καμικάζι, σημειώθηκε σε εστιατόριο που πουλούσε φαλάφελ, στη συνοικία Νιβ Σαανάν, κοντά σε πρώην κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι τραυματίες ανέρχονται στους 50, με τους 15 από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ η οποία δημοσιοποίησε τα στοιχεία του βομβιστή, αλλά και οι "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα". "Το Ισραήλ θα απαντήσει με τα όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του, ώστε να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά", ήταν η πρώτη αντίδραση του προσωρινού πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχουντ Ολμερτ, στα γεγονότα. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας πως πλήττει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων, ενώ εκπρόσωποι της Χαμάς και της Τζιχάντ χαρακτήρισαν τη βομβιστική ενέργεια πράξη αυτοάμυνας. Την επίθεση καταδίκασε η διεθνής κοινότητα.

    Καταδικάζει η Παλαιστινιακή Αρχή

    Η βόμβα εξερράγη το μεσημέρι, την ώρα που το εστιατόριο ήταν γεμάτο από πελάτες και, έγινε αισθητή σε μεγάλη ακτίνα.

    Λίγο αργότερα ένας άνδρας με τηλεφώνημα του στο Reuters είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος των "Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα" (πρόκειται για ένοπλο παρακλάδι της Φατάχ) σε αντίποινα για τις "σφαγές από Ισραηλινούς εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα". Όμως ένας δεύτερος άνδρας έκανε το ίδιο με τηλεφωνήματα του στο κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο και το Γαλλικό Πρακτορείο, για λογαριασμό, της γνωστής για τη δράση της εναντίον των Ισραηλινών τα τελευταία πέντε χρόνια, της Ισλαμικής Τζιχάντ. Εκείνος δήλωσε ότι η επίθεση αυτή συμπίπτει με την "Ημέρα Κρατούμενου" και ότι έγινε για να δοθεί απάντηση στις "ισραηλινές σφαγές και την πολιορκία που έχουν επιβάλει στο λαό μας". Οι Παλαιστίνιοι τιμούν σήμερα την "Ημέρα Κρατούμενου" με πορείες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους περισσότερους από 9.000 Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ. Η Ισλαμική Τζιχάντ έδωσε λίγο μετά στη δημοσιότητα ένα βίντεο, γυρισμένο στη Τζενίν, στο οποίο κατονομάζεται ο καμικάζι ως Σαμι Χαμίντ.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή, δια στόματος του επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών και στενού συνεργάτη του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, του Σάεμπ Ερεκάτ, έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να σταματήσουν τη βία, που πλήττει τα συμφέροντα του λαού. Λίγο αργότερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς με ανακοίνωση του χαρακτήρισε την επίθεση "τρομοκρατική" και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει για να τεθεί τέλος "στη σοβαρή επιδείνωση" της κατάστασης στην περιοχή. Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της Χαμάς χαρακτήριζε την επίθεση "φυσικό αποτέλεσμα" των συνεχιζόμενων εγκλημάτων που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. Ο λαός μας είναι σε κατάσταση αυτοάμυνας και έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να προστατευτεί, πρόσθεσε.

    Η ισραηλινή κυβέρνηση επέρριψε τις ευθύνες στη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση υπό τη Χαμάς: "αυτή η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία έχει σαφώς αυτοπροσδιοριστεί ως τρομοκρατική οντότητα, έχει προσπαθήσει να υποκινήσει την υποστήριξη στην τρομοκρατία περισσότερο απ ό,τι έκανε η προηγούμενη και θα δράσουμε αναλόγως", δήλωσε ο Ισραηλινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ και ο Εχουντ Ολμερτ, ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχει ήδη δηλώσει κατά το παρελθόν ότι θα αντιμετωπίσει με "σιδηρά πυγμή" τους Παλαιστίνιους μαχητές. Η επίθεση αυτή σημειώνεται την ώρα που ο Ολμέρτ βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού και τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη από τη Χαμάς.

    Τον περασμένο Ιανουάριο στο ίδιο εστιατόριο, στο "Mayors Falafel", είχε σημειωθεί άλλη μία επίθεση αυτοκτονίας στις 15 Ιανουαρίου. Τότε είχε σκοτωθεί μόνο ο καμικάζι, ενώ είχαν τραυματιστεί 15 άτομα.

    Σχετικά Links:

    BBC - Tel Aviv suicide bomb kills seven

    Reuters - Suicide bomber in Tel Aviv kills 8

    CNN- Suicide bomber kills 8 in Tel Aviv

    [13] Οικονομία

    Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αντί πετρελαίου

    Προώθηση των ΑΠΕ

    17/4/2006 3:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η εξοικονόμηση ενέργειας και η σταδιακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι οι προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τους βασικούς άξονες για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων, παρουσίασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, στα εγκαίνια της έκθεσης του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που φιλοξενείται στον Πολυχώρο του Υπουργείου. Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και ισχυρά οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση ενεργειακών επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με στόχο την υποκατάσταση των υγρών καυσίμων, τόσο στις μεταφορές όσο και στην θέρμανση.

    Ο κ.Παπαθανασίου τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει επιδοθεί τα τελευταία δυο χρόνια σε έναν αγώνα για την άρση των εμποδίων και την επίλυση χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων στον χώρο των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας.

    Στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ, το ΥΠΑΝ υλοποιεί, για την προώθηση των ΑΠΕ, δράσεις που αφορούν σε οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση μεμονωμένων ιδιωτικών ενεργειακών επενδύσεων και σε έργα προώθησης και εφαρμογής καινοτόμων λύσεων και τεχνολογιών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1 δισ. ευρώ.

    Σήμερα, η εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ ανέρχεται στα 600 MW. Στόχος είναι το 2010 να ανέλθει σε 3.000 MW, ισχύς που ισοδυναμεί με το 20,1% της ακαθάριστης ενεργειακής κατανάλωσης από ανανεώσιμη ηλεκτροπαραγωγή.

    Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων και του Υδρογόνου αποτελούν προτεραιότητες του ερευνητικού σχεδιασμού του ΚΑΠΕ.

    Η έκθεση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), θα διαρκέσει από τις 17 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου, ενώ θα παραμείνει κλειστή στις 19-25 Απριλίου, λόγω των εορτών του Πάσχα.

    Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις μορφές και τα πλεονεκτήματα των περιβαλλοντικά φιλικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

    Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και επιδεικτικές και εφαρμογές, όπως μοντέλο ανεμογεννήτριας, μικρού υδροηλεκτρικού, φωτοβολταϊκές διατάξεις, συσκευή παραγωγής υδρογόνου με χρήση ΑΠΕ, προθήκη βιομάζας, κ.α., ενώ θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες.

    [14] Οικονομία

    "Έτος ελαιόλαδου και ελιάς"

    17/4/2006 12:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2006 3:59:10 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Περισσότερα από 5 εκ. θα διατεθούν φέτος στο πλαίσιο του "έτους ελαιόλαδου και ελιάς" για την προώθηση και την ανάδειξη των προϊόντων στις διεθνείς αγορές το 2006. Τα προγράμματα δράσης για την τυποποίηση, την προώθηση και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού. "Το υψηλής ποιότητας αλλά και υψηλού συμβολισμού ελαιόλαδο θέλουμε να γίνει το όχημα για τη διείσδυση και άλλων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό καθώς και για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Η Ελλάδα πρέπει να συνδεθεί διεθνώς με την ποιότητα και την αξιοπιστία", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόστιμο από τον Ματζουράκη

    17/4/2006 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ενόχλησε στην Ξάνθη η ήττα της ομάδας από την Καλλιθέα και κυρίως ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Ενοχλημένος ήταν και ο Γιάννης Ματζουράκης, ο οποίος στη σημερινή προπόνηση τα "έψαλλε" στους παίκτες του. "Αν μπορούσα να κάνω πάνω από τρεις αλλαγές, θα το έκανα», τους είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ακριτικής ομάδας στην ομιλία του. "Η δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις, πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αδικούμε τον εαυτό μας", είπε ακόμη και στο τέλος ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο "τιμόνι" της Ξάνθης θα εισηγηθεί πρόστιμο.

    Από εκεί και πέρα, οι Λαμπριάκος και Φλίσκας συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσουν από το παιχνίδι με τον Ακράτητο. Απών θα είναι και ο Ντάμιαν Μάνσο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αργεντινή για να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Στην ίδια επέμβαση θα υποβληθεί και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος θα μεταβεί στη Γερμανία αύριο το πρωί. Αντίθετα, επανέρχονται ο Τοροσίδης που εξέτισε την ποινή του, και ο Παβιό που ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς στα μέσα της εβδομάδας.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμο το "Ολ Σταρ"

    17/4/2006 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τις απουσίες πολλών κορυφαίων παικτών θα διεξαχθεί το 4ο Ολ Σταρ Γκέιμ ποδοσφαίρου, την Μεγάλη Τετάρτη στις 19.00 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΕΠΟ στην θεσσαλική πόλη, ανακοινώθηκαν οι παίκτες που θα δώσουν το "παρών" στις δύο ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες και από αυτές απουσιάζουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ριβάλντο, ο Ζαγοράκης και ο Μόρις, μεταξύ άλλων. Μάλιστα απουσίες θα έχουμε και στους προπονητές, αφού ούτε ο Φερνάντο Σάντος που ήταν ο πρώτος ξένος, ούτε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που ήταν ο πρώτος επιλαχών, δεν θα βρίσκονται στην Ελλάδα, έτσι στον πάγκο των ξένων θα κάτσει ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, μαζί με τον Τροντ Σόλιντ.

    Συνολικά πάντως θα λείψουν από εκείνους που είχαν ψηφιστεί και επιλεγεί αρχικά, οι Ριβάλντο, Τουρέ, Κωνσταντίνου από τον Ολυμπιακό Κατσουράνης και Τσιρίλο από την ΑΕΚ, Μόρις και Βύντρα από τον Παναθηναϊκό, ο Τζιμπούρ και ο Ζαγοράκης. Οι αντικαταστάτες τους θα είναι οι Φουτσίνι, Χέλντερ, Μπίσκαν, Ντα Κόστα, Καστίγιο, Γκούμα, Παππά, Λεοντίου και Μάντζιο.

    Αναλυτικά λοιπόν οι δύο ομάδες θα είναι

    ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΞΕΝΟΙ

    Τερματοφύλακες: Γκαλίνοβιτς (Παναθηναϊκός), Σορεντίνο (ΑΕΚ), Φερνάντεζ (ΠΑΟΚ), Πιζανόφσκι (Ξάνθη) Αμυντικοί: Φουτσίνι (ΠΑΟΚ), Χέλντερ (Λάρισα), Κινγκ (Ιωνικός), Ουντέζε (ΠΑΟΚ), Σούρερ (Ολυμπιακός), Ντάβιντσον (ΟΦΗ) Μέσοι: Ντα Κόστα (Ιωνικός), Μπίσκαν (Παναθηναϊκός), Γκονζάλες (Παναθηναϊκός), Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός), Επαλέ (Ηρακλής), Σικαμπάλα (ΠΑΟΚ) Επιθετικοί: Κλέιτον (Καλαμαριά), Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Καστίγιο (Ολυμπιακός), Σοάρες (ΑΕΚ), Ντάνι (Ολυμπιακός), Γιασουμή (ΠΑΟΚ) Προπονητές: Σόλιντ (Ολυμπιακός), Ντουμιτρέσκου (ΠΑΟΚ) Ο Τροντ Σόλιντ επέλεξε ακόμη τους Ντάνι, Ντάβιντσον, ενώ ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου τους Σικαμπάλα, Γιασουμή.

    ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΚΥΠΡΙΟΙ

    Τερματοφύλακες: Νικοπολίδης (Ολυμπιακός), Κοτσόλης (Λάρισα), Σηφάκης (ΟΦΗ), Μπαρτζώκας (Καλλιθέα) Αμυντικοί: Γκούμας (Παναθηναϊκός), Αντζας (Ξάνθη), Νταμπίζας (Λάρισα), Ανατολάκης (Ολυμπιακός), Δάρλας (Παναθηναϊκός), Γκαλίτσιος (Λάρισα) Μέσοι: Παππάς (Καλαμαριά), Αλωνεύτης (Λάρισα), Στολτίδης (Ολυμπιακός), Λεοντίου (Παναθηναϊκός), Λαγός (Ηρακλής), Δρούγας (Ηρακλής), Μπαχράμης (Λάρισα) Επιθετικοί: Μαχλάς (ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Μάντζιος (Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γεωργιάδης (Ηρακλής) Προπονητές: Κωφίδης (Ηρακλής), Δώνης (Λάρισα) Ο Σάββας Κωφίδης επέλεξε και τους Μπαχράμη, Γεωργιάδη, ενώ ο Γιώργος Δώνης τους Γκαλίτσιο, Δρούγα.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συζήτηση για το γήπεδο Ντέμη-Σουφλιά

    17/4/2006 1:08:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη και τους κ.κ. Κούλη, Κανελλόπουλο για την κατασκευή του νέου γήπεδου της Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε λόγος για δύο τοποθεσίες, την περιοχή στον ΟΔΔΥ στα Άνω Λιόσια, κοντά στην έδρα του Ακράτητου και τη Νέα Φιλαδέλφεια, αν και εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Σουφλιάς εξέφρασε την πρόθεση της Πολιτείας να βοηθήσει την ΑΕΚ να αποκτήσει σύγχρονη έδρα, όπως επίσης συνέβη και με τον τον Παναθηναϊκό, αρκεί όμως να του υποδείξουν οι "κιτρινόμαυροι" , το ακριβές σημείο που θέλουν να γίνει το νέο γήπεδο. Από την πλευρά του ο κ. Νικολαϊδης σε δηλώσεις του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της Ν. Φιλαδέλφειας και τόνισε ότι τον ενδιαφέρει να τελειώνει το θέμα του γηπέδου. Παράλληλα ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης" υπενθύμισε, ότι μέσα στη Μ. Εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το σχετικό θέμα.

    Μονόδρομος η περιοχή του ΟΔΔΥ

    Ο Γιώργος Σουφλιάς ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία θα βοηθήσει την ΑΕΚ, όπως έκανε και με τον Παναθηναϊκό: "Οπως και με τον Παναθηναϊκό, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βοηθήσει και την ΑΕΚ για να αποκτήσουν νέα και σύγχρονα γήπεδα. Ο κ. Νικολαΐδης εστίασε στην περιοχή του ΟΔΔΥ. Θα πρέπει να το συζητήσουν πρώτα στην ΑΕΚ και μετά εμείς θα βοηθήσουμε, είτε για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε για γήπεδο στον ΟΔΔΥ. Ας αποφασίσει η ΑΕΚ που θέλει, ενώ εκκρεμεί κι η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η έκταση στον ΟΔΔΥ είναι δημόσια".

    Μονόδρομο χαρακτήρισε, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση του ΣτΕ, η τοποθεσία των Άνω Λιοσίων για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, χωρίς όμως να αποκλείσει και το νεδεχόμενο της Ν. Φιλαδέλφειας, επεσήμανε ο κ. Νικολαϊδης, ρίχνοντας το μπαλάκι στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ: "Η περιοχή του ΟΔΔΥ αποτελεί μονόδρομο κι αυτό είχαμε προτείνει στον κ. υπουργό. Σημασία έχει να περιμένουμε την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας για το αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από οικονομικής άποψης, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Η περιοχή του ΟΔΔΥ είναι μονόδρομος, αν αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος. Αν αποφασίσει ότι δεν είναι, τότε η Ερασιτεχνική θα πρέπει να βρει τα χρήματα να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια κι εμείς θα πάμε να παίξουμε εκεί. Περιμένουμε την απόφαση".

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οργισμένη αντίδραση του Σπανού

    17/4/2006 12:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ακόμη ευκαιρία "να εναρμονιστούν με την ηθική και τις αντιλήψεις της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών του συλλόγου" έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, στους "πρωτοστάτες των αντιδράσεων" με ανακοίνωση του, για τον για τον τρόπο που αντέδρασε μερίδα οπαδών της ομάδας του Περιστερίου, μετά την χθεσινή εντός έδρας ήττα με 3-1 από τον Πανιώνιο. Μάλιστα ο κ. Σπανός τόνισε ότι όσο βρίσκεται αυτός στον προεδρικό θώκο της ομάδας δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να καταστρέψει ό,τι έχει κτίσει μέχρι στιγμής και επεσήμανε ότι ο Ατρόμητος θα κερδίζει και θα χάνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

    "Το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο και οι αντιδράσεις κάποιων ανεγκέφαλων δεν θα αφήσουμε να αποτελέσουν τροχοπέδη για το λαμπρό μέλλον που προδιαγράφεται για τον Ατρόμητο. Όσο είμαι στον προεδρικό θώκο αυτής της ομάδας δεν θα επιτρέψω τέτοιου είδους τακτικές, με ανθρώπους να συκοφαντούν υπολήψεις και αξιοπρέπειες με ελαφρά την καρδία, προσπαθώντας να καταστρέψουν ότι χτίσαμε όλοι μαζί.

    Όλοι μας είμαστε πικραμένοι από ένα αρνητικό αποτέλεσμα όμως αυτό απέχει πολύ από τις ύβρεις και τις απρεπείς ενέργειες που διαδραματίστηκαν μετά από το παιχνίδι και αμαυρώνουν την ιστορία του Ατρομήτου. Ανάλογες πρακτικές έφεραν την ομάδα, στο πρόσφατο παρελθόν, στο κατώφλι της Δ Εθνικής. Γνωρίζω προσωπικά τους πρωτοστάτες των αντιδράσεων και τονίζω ότι τους δίνω άλλη μία τελευταία ευκαιρία για να εναρμονιστούν με την ηθική και τις αντιλήψεις της διοίκησης, της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών του συλλόγου.

    Δημιουργούμε μία ομάδα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει καταφέρει, παρά τις αντιξοότητες, να αντιστέκεται και να διεκδικεί το μάξιμουμ κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Όσο βρίσκομαι στο τιμόνι του Ατρομήτου εγγυώμαι, ότι η πορεία θα είναι ανοδική και ότι ο Ατρόμητος θα κερδίζει και θα χάνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρίποντο σωτηρίας

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μόνη πρώτη η Μπόκα

    17/4/2006 11:50:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Διαζύγιο" από την συγκάτοικό της στην βαθμολογία της Καλουζούρα, την "μισητή" συμπολίτισσά της, Ρίβερ Πλεϊτ πήρε από σήμερα η Μπόκα Τζούνιορς, που φιγουράρει μόνη της πλέον στην κορυφή του πρωταθλήματος της Αργεντινής, μετά από 15 αγωνιστικές. Με γκολ του μόνιμου σκόρερ της Μάρτιν Παλέρμο στο 73', η ομάδα της καρδιάς του Ντιέγκο Μαραντόνα, επικράτησε στο θρυλικό "Λα Μπομπονέρα" με 1-0 της Άρσεναλ Σαραντί και σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία της Ρίβερ στην έδρα της Σαν Λορέντσο, ξέφυγε με δύο βαθμούς διαφορά (31β.) από την άλλη ομάδα του Μπουένος Αϊρες, που έμεινε στους 29 βαθμούς "Καυτή" την ανάσα της Nιούελς Ολντ Μπόις, νιώθει πλέον η Ρίβερ Πλεϊτ, καθώς η διώκτριά της επικράτησε στην Κόρντομπα με 2-1 της τοπικής Ινστιτούτο και έφτασε τους 28 πόντους, καθώς Λανούς και Χιμνάσια Χουχού ηττήθηκαν εντός έδρας από Μπάνφιλντ και Ρασίνγκ Κλουμπ αντίστοιχα.

    Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

    Μπόκα Τζούνιορς - Άρσεναλ Σαραντί 1-0 Ινστιτούτο Κόρντομπα - Νιούελς 1-2 Αρχεντίνος Τζούνιορς - Τίρο Φεδεράλ 4-0 Σαν Λορέντσο - Ρίβερ Πλέιτ 0-0 Λανούς - Μπάνφιλντ 0-2 Ολίμπο - Βελέζ Σάρσφιλντ 2-2 Χιμνάσια Χουχούι - Ρασίνγκ Κλουμπ 0-1 Χιμνάσια Λα Πλάτα - Κίλμες 4-0 Ιντεπεντιέντε - Εστουντιάντες 0-3 Ροζάριο Σεντράλ - Κολόν Σάντα Φε 2-0

    [20] Υγεία

    Καρότα, τομάτες και κόκκινες πιπεριές

    Αντιρυτιδικά τα λαχανικά

    17/4/2006 5:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-Γερμανικό Πρακτορείο

    Τα άτομα που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν λιγότερες ρυτίδες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ακόμα κι αυτοί που τρώνε μικρότερες ποσότητες λαχανικών μπορούν να διατηρήσουν την εμφάνιση τους και να φαίνονται νεότεροι αλλάζοντας τη διατροφή τους και εντάσσοντας σε αυτή τομάτες και κόκκινες πιπεριές, γράφει το γερμανικό επιστημονικό περιοδικό The Dermatologist.

    Οι ελεύθερες ρίζες- τα ασταθή μόρια οξυγόνου- είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας για την πρόωρη γήρανση του δέρματος και για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία στον οργανισμό υποτίθεται ότι περιορίζουν τις φθορές από τις ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες από μόνος του που να περιέχουν τις βιταμίνες Α,C,D και Ε καθώς και βήτα καροτίνη.

    Λαχανικά όπως τα καρότα, οι τομάτες, η κόκκινη πιπεριά και το λάχανο περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, καθώς και το πράσινο τσάι.

    Η μελέτη που διεξήχθη από νοσοκομείο του Βερολίνου κατέγραψε ότι η υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτιών στο δέρμα το κάνει να φαίνεται νεότερο γιατί περιορίζει τις ρυτίδες. Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι στον οργανισμό των χορτοφάγων περιέχονται περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από ότι στους μη χορτοφάγους.

    Ωστόσο το περιοδικό προειδοποιεί ότι η υπερβολική δόση αντιοξειδωτικών που προέρχεται από τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να επιταχύνει τις φθορές από τις ελεύθερες ρίζες.

    [21] Ζωής ...σΤάσεις

    Απέφερε περισσότερα από 700.000 δολ.

    Στο σφυρί η γκαρνταρόμπα του Έλτον Τζον

    17/4/2006 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Περισσότερα από 700.000 δολάρια απέφερε η πώληση ενός μέρους της περίφημης γκαρνταρόμπας του Έλτον Τζον, που βγήκε σε πλειστηριασμό την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση του AIDS. Χιλιάδες περίεργοι επισκέφθηκαν το Ροκφέλερ Σέντερ για να δουν και να αγοράσουν κάποιο από τα 10.000 ρούχα σε τιμές που κυμαίνονταν από 15 δολάρια για ένα μπλουζάκι μέχρι και 5.000 δολάρια για ένα κασμιρένιο παλτό. Μεταξύ των ρούχων και των αξεσουάρ του σταρ και του συντρόφου του, Ντέιβιντ Φέρνις, υπήρχαν και κλασικά κοστούμια γνωστών σχεδιαστών (Ντιορ, Βερσάτσε και άλλων) αλλά και "αντισυμβατικά" κομμάτια, όπως το κοστούμι με τις ροζ βούλες που φορούσε ο Έλτον Τζον όταν τραγούδησε ντουέτο με το ράπερ Έμινεμ, κατά την απονομή των βραβείων Γκράμι το 2001. "Ορισμένα από τα ρούχα αυτά δεν έχουν φορεθεί ποτέ. Ελάτε και ξοδέψτε λίγα χρήματα για να βοηθήσετε όσους χρειάζονται επειγόντως να βελτιώσουν τη ζωή τους", δήλωσε ο ίδιος ο τραγουδιστής όταν εγκαινίασε την εκδήλωση, που ονομάστηκε "Η ντουλάπα του Έλτον", στις 10 Απριλίου. Το ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Βρετανός τραγουδιστής από το 1992 για την καταπολέμηση του AIDS έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το ποσό των 60 εκατ. δολαρίων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 April 2006 - 16:58:26 UTC