Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες επαφές στις ΗΠΑ
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός
  • [03] Κινητοποιήσεις στο "κόκκινο"
  • [04] Καμία ανησυχία για το σεισμό στην Αμφιλοχία
  • [05] Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χίο
  • [06] Προειδοποιητικό "λουκέτο" στη χωματερή
  • [07] Συνεργασία κράτους-Εκκλησίας
  • [08] Βόμβα κατά ιρακινής περιπόλου
  • [09] Μόνη δεύτερη η Οσασούνα
  • [10] Νέο κρούσμα H5N1 στη Θεσσαλονίκη
  • [11] "Καλώς ήρθατε στην ΕΜΥ"

    [01] Πολιτική

    Ξεκινά σήμερα η επίσημη επίσκεψη της Υπ.Εξωτερικών

    Κρίσιμες επαφές στις ΗΠΑ

    23/3/2006 8:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2006 9:50:17 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με μια γεμάτη ατζέντα, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ξεκινά την επίσημη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, που συναντάται, σήμερα Πέμπτη, στη Ουάσινγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό της, Κοντολίζα Ράις. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνομιλίες αναμένεται να παίξουν οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις αλλά και τα ελληνοτουρκικά, ενόψει και της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Παρασκευή, η κ. Μπακογιάννη θα έχει σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί στη Νέα Υόρκη και με το γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. "Οι σχέσεις των δυο χωρών είναι παραδοσιακά καλές και αυτές οι επαφές είναι πάντα χρήσιμες", δήλωσε, την Τρίτη, η κ. Μπακογιάννη μετά τη συνεργασία που είχε με τον Πρωθυπουργό για την προετοιμασία του ταξιδιού της, ενώ το κλίμα αναμένεται ιδιαίτερα θετικό μετά και τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς ότι οι διμερείς σχέσεις είναι σήμερα πιο ισχυρές από ποτέ.

    "Εξαιρετικές οι διμερείς σχέσεις"

    "Η Ελλάδα είναι καλή φίλη και σύμμαχος" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, και συμπλήρωσε ότι η κ. Ράις "προσβλέπει στη συνάντησή της με την Ελληνίδα Υπ. Εξωτερικών, με την οποία θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων".

    Σε ενημέρωση που έκανε ο βοηθός Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντάνιελ Φριντ, ενόψει της συνάντησης χαρακτήρισε "εξαιρετικό" το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δε θα αναγνωρίσει ποτέ δύο κράτη στην Κύπρο.

    Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το καθεστώς των κατεχομένων επειδή η ηγεσία του επιθυμεί λύση. "Συνεργαζόμαστε", είπε, "αλλά δεν τους αναγνωρίζουμε" και κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δε θα υπογράψουν εμπορική συμφωνία με τουρκοκυπριακή πλευρά, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κίνηση, που θα αναγνώριζε έμμεσα ή άμεσα χωριστό κράτος.

    Όσον αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Φριντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές στην ΠΓΔΜ, πως εάν επιθυμεί την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., πρέπει να συμφωνήσει με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας, μέσω του ΟΗΕ.

    Ερωτηθείς σχετικά με την ακύρωση της αγοράς των δέκα επιπλέον F-16, τόνισε ότι δε δημιουργεί προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, καθώς οι ΗΠΑ έχουν και διαφορές με τους φίλους και συμμάχους τους. Αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το εάν το θέμα των υποκλοπών έχει επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις, λέγοντας ότι είναι ένα ζήτημα, για το οποίο δε γίνονται δηλώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προετοιμασία για τις ΗΠΑ

    Επαφές Μπακογιάννη

    [02] Πολιτική

    Για την εαρινή Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

    Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

    23/3/2006 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2006 10:35:35 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ενεργειακή πολιτική, απασχόληση, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η στρατηγική της Λισσαβόνας αναμένεται να απασχολήσουν τους 25 ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντώνται σήμερα, στις Βρυξέλλες, για να πάρουν μέρος στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μεταβαίνει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο αλλά και να λάβει μέρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί, την Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπουκόφσκι, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χοσέ Μπορέλ, ενώ θα συμμετάσχει στη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    [03] Κοινωνία

    Διαδηλώσεις κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

    Κινητοποιήσεις στο "κόκκινο"

    23/3/2006 9:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2006 10:56:51 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Με πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της Αθήνας, προς το υπουργείο Παιδείας και τη Βουλή, κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας. Πανεπιστημιακοί και καθηγητές στα ΤΕΙ και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές διαδηλώνουν υπέρ του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, ζητώντας ταυτόχρονα τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

    Πέρα από την προοπτική της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων -εν όψει της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος- οι πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν την αντίρρηση τους και σε άλλα νομοθετήματα του υπουργείου Παιδείας, όπως για παράδειγμα στην αξιολόγηση, έχοντας βάλει λουκέτο από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή στα ΑΕΙ, ενώ προειδοποιούν με επ αόριστον απεργία από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου στην περίπτωση που τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν. Για σήμερα οι διδάσκοντες των ΤΕΙ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ σε 19 Πανεπιστήμια οι φοιτητές προχώρησαν σε καταλήψεις συμπαρατασσόμενοι με τους διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια. Χθες έγινε επεισοδιακή διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Αμαρουσίου, από φοιτητές που αντιδρούν στις εξαγγελίες του Δημάρχου ότι εκεί θα ιδρυθεί το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο όταν θα το επιτρέψει το Σύνταγμα και η νομοθεσία.

    Γιαννάκου: Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν

    Το θερμόμετρο ανέβηκε και σε πολιτικό επίπεδο. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου, επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα προχωρήσουν και χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις υποκινούμενες από το ΠΑΣΟΚ .

    Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους πανεπιστημιακούς, κατηγορώντας τους ότι "δεν δέχονται την αξιολόγηση, αλλά δέχονται ευχαρίστως τα κοινοτικά κονδύλια". Όσο για τη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συμφώνησε ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα, αλλά σημείωσε ότι "πρέπει να αξιολογείται και το αποτέλεσμα και να υπάρχουν δημόσιες αξιολογήσεις".

    Κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις της κ. Γιαννάκου για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στις κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση καλύπτεται πλήρως από τις δηλώσεις της Υπουργού. Χθες το πρωί στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας για το ζήτημα των κινητοποιήσεων στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας, χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαμαρτυρία φοιτητών στο Μαρούσι

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων

    "Λουκέτο" στα ΑΕΙ

    [04] Κοινωνία

    Έντασης 4,3 βαθμών

    Καμία ανησυχία για το σεισμό στην Αμφιλοχία

    23/3/2006 10:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2006 10:57:11 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σεισμική δόνηση έντασης 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7:05 π.μ. της Πέμπτης, αναστατώνοντας τους κατοίκους της περιοχής. Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα", ο σεισμολόγος, Σταύρος Τάσσος, είπε ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο σεισμό, που δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

    [05] Κοινωνία

    Στην περιοχή Αμάδες

    Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χίο

    23/3/2006 9:27:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Νωρίς το πρωί τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή Αμάδες του Δήμου Καρδαμήλων. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή σε ρεματιά και έχει αποτεφρώσει πεύκα και πουρνάρια. Επί τόπου έχουν σπεύσει 9 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες.

    [06] Κοινωνία

    Των Άνω Λιοσίων, που θα μείνει κλειστή για 24 ώρες

    Προειδοποιητικό "λουκέτο" στη χωματερή

    23/3/2006 7:17:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Κλειστή για 24 ώρες θα παραμείνει η χωματερή των Άνω Λιοσίων, λόγω της προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), που ξεκίνησαν την απεργιακή τους κινητοποίηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την εκχώρηση της μονάδας αποτέφρωσης μολυσματικών νοσοκομειακών απορριμμάτων σε ιδιώτες, καθώς, όπως υποστηρίζουν αυτό οι ιδιώτες θα λειτουργήσουν τη μονάδα με τριπλάσιο κόστος από αυτό που θα χρειαζόταν αν αναλάμβανε τη λειτουργία της μονάδας ο ΕΣΔΚΝΑ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλειστή η χωματερή από τα μεσάνυχτα

    [07] Κοινωνία

    Συνεργασία κράτους-Εκκλησίας

    23/3/2006 12:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο πραγματοποίησε το απόγευμα ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασσίμης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και ο κ. Κασσίμης τόνισε ότι η πολιτεία επιζητά την συνεργασία με την Εκκλησία σε κοινωνικά θέματα και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Ήρθα να πάρω την ευλογία του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και παράλληλα συζητήσαμε διάφορα θέματα που έχει αρμοδιότητα το υπουργείο Εξωτερικών. Ιδιαίτερα κοινωνικά θέματα, ιδίως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προσπάθεια που κάνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας Αλληλεγγύη για να υποδεχθεί γυναίκες του τράφικινγκ. Μια σημαντική προσπάθεια την οποία εμείς επικροτούμε και η Πολιτεία δίνει μεγάλη σημασία σ΄ αυτό", δήλωσε ο υφυπουργός αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο.

    [08] Ιράκ

    Τέσσερις νεκροί ο πρώτος απολογισμός

    Βόμβα κατά ιρακινής περιπόλου

    23/3/2006 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε δρόμο στο κέντρο της Βαγδάτης την ώρα που διερχόταν μια ιρακινή περίπολος. Πυκνός καπνός κάλυψε την πλατεία αλ-Ανταλούς, ενώ σύμφωνα με μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, χωρίς ωστόσο να έχει προς το παρόν διευκρινιστεί αν πρόκειται για αστυνομικούς ή πολίτες. Ούτε τα ακριβή αίτια της έκρηξης δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, όμως οι βομβιστικές επιθέσεις από σουνίτες αντάρτες που βάζουν στο στόχαστρο τους ιρακινές ή αμερικανικές περιπόλους, αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για την ιρακινή πρωτεύουσα.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μόνη δεύτερη η Οσασούνα

    23/3/2006 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Οσασούνα ήταν η κερδισμένη της 29ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς επιβλήθηκε 2-0 στην Παμπλόνα της Σοσιεδάδ και έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κι αυτό γιατί η Ρεάλ δεν τα κατάφερε να νικήσει στο "Ρομαρέδα", όπου απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σαραγόσα, με τον Ρονάλντο να "λυτρώνει" τους Μαδριλένους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Παράλληλα, η Βαλένθια παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Βιγιαρεάλ στο "Μεστάγια", πιστοποιώντας ότι διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο Άγγελος Μπασινάς κατέγραψε στο ενεργητικό του ακόμη μία ασίστ, που έδωσε την ευκαιρία στον Βίκτορ να πετύχει το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της Μαγιόρκα με την Κάντιθ. Οι νησιώτες πήραν τους τρεις βαθμούς και παράλληλα μια βαθιά βαθμολογική "ανάσα", ενώ σπουδαίες νίκες στη μάχη της παραμονής πέτυχαν επίσης η Αλαβές και η Μπέτις. Αντίθετα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έμεινε στο 1-1 με την Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές» (ισοφάρισε μάλιστα στο 90΄) και βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

    Τα αποτελέσματα

    Μπαρτσελόνα-Χετάφε 3-1 (22΄ αυτ. Ματεγιάν, 53΄, 67΄ Ετό - 5΄ Νάνο)

    Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 1-1 (37΄ Μπαράχα - 70΄ Φορλάν)

    Μπέτις-Σανταντέρ 1-0 (37΄ Εντού)

    Λα Κορούνια-Μάλαγα 2-1 (55΄, 71΄ Βίκτορ - 35΄ Ντούντα)

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-1 (90΄ Γέστε - 39΄ Χουανφράν)

    Αλαβές-Θέλτα 1-0 (88΄ Αλοϊζι)

    Μαγιόρκα-Κάντιθ 1-0 (16΄ Βίκτορ)

    Οσασούνα-Σοσιεδάδ 2-0 (5΄ Μουνιόθ, 89΄ Πουνάλ)

    Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (48΄ Ντιέγκο Μιλίτο - 90΄+ Ρονάλντο)

    Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλη 23/3

    Η βαθμολογία

    Μπαρτσελόνα 67 Οσασούνα 55 Ρεάλ Μαδρίτης 54 Βαλένθια 53 Λα Κορούνια 46 Θέλτα 45 Σεβίλη 45-28αγ Βιγιαρεάλ 45 Ατλέτικο Μαδρ. 42-28αγ Σαραγόσα 40 Χετάφε 37 Σανταντέρ 32 Εσπανιόλ 31 Μαγιόρκα 31 Αλαβές 30 Μπέτις 30 Αθλέτικ Μπιλμπάο 30 Σοσιεδάδ 28 Κάντιθ 26 Μάλαγα 22

    [10] Υγεία

    Επιβεβαιώθηκε από το Κοινοτικό Εργαστήριο

    Νέο κρούσμα H5N1 στη Θεσσαλονίκη

    23/3/2006 11:19:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Επιβεβαιώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, από το αρμόδιο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Λονδίνο, η παρουσία του λοιμογόνου στελέχους H5N1 σε δείγμα κύκνου, που είχε βρεθεί νεκρός στην Επανομή, του Νομού Θεσσαλονίκης, και είχε αποσταλεί στη βρετανική πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης έχει λάβει από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

    [11] Τεχνολογία

    Υποδέχεται το κοινό για την Ημέρα Μετεωρολογίας

    "Καλώς ήρθατε στην ΕΜΥ"

    23/3/2006 8:21:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Η 23η Μαρτίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας σε ανάμνηση της αντίστοιχης ημέρας του 1950, όταν τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση, που δημιούργησε τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ). Θέμα του φετινού εορτασμού είναι "Πρόληψη και Περιορισμός των Επιπτώσεων από τις Φυσικές Καταστροφές" καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί, το 90% των φυσικών καταστροφών σχετίζεται με τον καιρό, το κλίμα και το νερό. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υποδέχεται το κοινό στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Ελληνικό, από τη 13:00 έως τις 18:00. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΜΥ, που είναι ένα από τα 187 μέλη του ΠΜΟ, παρά το γεγονός ότι οι φυσικές καταστροφές δεν είναι δυνατό να αποφευχθούν, ωστόσο, έχει παγκοσμίως αναγνωριστεί η συνεισφορά του ΠΜΟ όσον αφορά την πρόληψη, την ετοιμότητα και τον περιορισμό των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών.

    Σχετικά Links:

    Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

    World Meteorological Organization


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 March 2006 - 9:52:56 UTC