Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο προεδρείο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Επίθεση κατά Καρατζαφέρη
  • [03] 48ωρη απεργία στο ακτινολογικό του ΚΑΤ
  • [04] Διαμαρτυρία φοιτητών στο Μαρούσι
  • [05] Νέα δεδομένα στις ΔΕΚΟ
  • [06] Κωνσταντίνου πολλών ίππων!
  • [07] Το κοινωνικό πρόσωπο της Ξάνθης
  • [08] Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία
  • [09] Έκλεισαν αρτοποιείο στον Πειραιά
  • [10] Αγοραπωλησία βρέφους

    [01] Πολιτική

    Νέο προεδρείο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

    22/3/2006 9:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε την Τετάρτη, μετά την ολοκλήρωση της διετούς θητείας του προηγούμενου, και με ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Από τους 114 βουλευτές του Κινήματος, ψήφισαν 111, καθώς οι Χρύσα Αράπογλου, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Τσακλίδης, απουσίαζαν στη Γαλλία, μετέχοντας σε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων από την Εφορευτική Επιτροπή έλαβαν, κατ αλφαβητική σειρά: Δριβελέγκας Γιάννης 48 ψήφους, Καΐσερλης Κώστας 21 ψήφους, Κατσιλιέρης Πέτρος 21 ψήφους, Κολιοπάνος Θεόδωρος 40 ψήφους, Μερεντίτη Αθανασία 46 ψήφους, Παρασκευάς Γιάννης 35 ψήφους, Ρέππας Δημήτρης 80 ψήφους και Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ 32 ψήφους. Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Φίλιππος Πετσάλνικος, επικοινώνησε με τους δύο ισοψηφήσαντες προκειμένου να διεξαχθεί παρουσία τους δημόσια κλήρωση, όμως ο κ. Καΐσερλης δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθεί κλήρωση, εκτιμώντας ότι ο Π. Κατσιλιέρης δικαιούται να συμμετάσχει στο Προεδρείο ως τακτικό μέλος, όπως και στην προηγούμενη σύνθεσή του. Το νέο προεδρείο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα συγκροτηθεί σε Σώμα αύριο το πρωί.

    [02] Πολιτική

    Επίθεση κατά Καρατζαφέρη

    22/3/2006 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET - ΑΠΕ

    Υπερκομματική χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του για το δήμο της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, και κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος, όπως είπε, στην κακοδιαχείριση και την πολιτική δίχως όραμα που εφαρμόζει ο τωρινός δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στο Γιώργο Καρατζαφέρη, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητα του προέδρου του ΛΑΟΣ ως "προσβολή για την πόλη". Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Γ. Μπουτάρης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της συμπρωτεύουσας.

    "Πρόοδος ή συντήρηση;"

    Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η υποψηφιότητα του είναι υπερκομματική, με στόχο "να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών που θα διεκδικήσει την αρχή της πόλης από την εικοσάχρονη δεσποτεία μιας δημοτικής αρχής χωρίς όραμα, μίζερη και γκρινιάρα".

    Ασκησε κριτική στη διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και κατηγόρησε το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι οι κινήσεις που κάνει αποτελούν λαϊκισμό. Χαρακτήρισε "φαρισαϊσμό" τις όποιες αντιπαλότητες δημιουργούνται ανάμεσα στο νομάρχη και τον δήμαρχο και παρατήρησε: "Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στην πόλη είναι ένα: Πρόοδος ή συντήρηση και οπισθδρόμηση; Πράσινο ή τσιμέντο;"

    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπουτάρης παρουσίασε τις θέσεις του για τα μεγάλα και μικρά θέματα της Θεσσαλονίκης και διανεμήθηκε κείμενο με τα ονόματα 381 ατόμων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

    [03] Κοινωνία

    48ωρη απεργία στο ακτινολογικό του ΚΑΤ

    22/3/2006 8:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει αύριο και μεθαύριο το ακτινολογικό τμήμα του ΚΑΤ. Οι εργαζόμενοι σε αυτό προχωρούν σε 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί του τμήματος, το προσωπικό εργάζεται επί επτά ημέρες την εβδομάδα, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου τους οφείλει 1.800 ρεπό από το 2005.

    [04] Κοινωνία

    Αύριο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

    Διαμαρτυρία φοιτητών στο Μαρούσι

    22/3/2006 8:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2006 8:47:47 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας έχουν προγραμματίσει για αύριο φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ενώ υπό κατάληψη τελούν σχολές σε πανεπιστήμια της πρωτεύουσας και της περιφέρειας, με σημεία τριβής της δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και το ζήτημα της χρηματοδότησης των Ανωτάτων Ιδρυμάτων. Στο μεταξύ σήμερα, επεισοδιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο Μαρούσι, φοιτητές σχολών της Αθήνας, οι οποίες τελούν υπό κατάληψη, αλλά και καθηγητές, αντιδρώντας στην πρόθεση του Δήμου να ιδρύσει το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όταν επιτραπεί από το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στην είσοδο του Δημαρχείου, όπου ήταν παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο μεταξύ, το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη και Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου, για το ζήτημα των κινητοποιήσεων στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας, χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις. Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για υποκίνηση των φοιτητών όπως είχε κάνει και με τους εργαζόμενους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, απάντησε ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που τους υποκινεί αλλά η πολιτική της ΝΔ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων

    [05] Οικονομία

    Θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα

    Νέα δεδομένα στις ΔΕΚΟ

    22/3/2006 10:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/3/2006 10:24:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Να αλλάξουν άμεσα τους κανονισμούς προσωπικού καλεί η Κυβέρνηση όλες τις ΔΕΚΟ, ώστε να προχωρήσουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, με βάση τα νέα δεδομένα. Η διυπουργική επιτροπή, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας, συνεδρίασε σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες για το θέμα των ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της διυπουργικής, οι αυξήσεις πρέπει να ακολουθούν εκείνες που δόθηκαν στο δημόσιο τομέα, θα υπάρχει πλαφόν στις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών, θα μειωθούν οι δαπάνες για υπερωρίες, ενώ οι προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, "η διυπουργική αποφάσισε να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του νόμου ώστε να εξυγιανθούν οι προβληματικές επιχειρήσεις". Στην πρώτη γραμμή των αλλαγών θα μπουν όλες οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ, όπως: ΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ και οι θυγατρικές τους. Οι αλλαγές θα ισχύσουν και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ στις οποίες το δημόσιο έχει πλειοψηφία, στην περίπτωση που εμφανίσουν ζημιές στο μέλλον. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την αλλαγή των εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των ΔΕΚΟ μέχρι το τέλος Απριλίου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί η λίστα με τις περίπου 50 ΔΕΚΟ που θα υπαχθούν στο νόμο.

    "Στόχος η εξυγίανση"

    "Προχωράμε στην εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ χωρίς παρεκκλίσεις ούτε επί της ουσίας ούτε ως προς τις προθεσμίες", δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, υπογραμμίζοντας, ότι "ξεκινάει ο διάλογος με τους εργαζόμενους με καλή πίστη. Σεβόμαστε τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά πρέπει και να εξυπηρετούνται οι ανάγκες εξυγίανσης των ΔΕΚΟ".

    "Δε θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην εφαρμογή του νόμου, αφού πρώτα από όλους οι πολίτες θα ωφεληθούν από αυτόν" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας.

    Αναφερόμενος στο νόμο για τις ΔΕΚΟ, ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, είπε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση της διετίας και ότι αποτελεί κλειδί για την ανταγωνιστικότητα.

    Οι νέοι κανονισμοί προσωπικού στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ θα προβλέπουν: -αυξήσεις στα στενά όρια του 3% που δόθηκαν στο δημόσιο τομέα -περικοπές σε χορηγούμενα επιδόματα, αποζημιώσεις και παροχές σε είδος -μείωση δαπανών για υπερωρίες, εκτός έδρας, αμοιβές επιτροπών

    Οι αλλαγές θα ισχύσουν και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ στις οποίες το δημόσιο έχει πλειοψηφία όπως: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, στην περίπτωση που εμφανίσουν ζημιές στο μέλλον.

    Νέα δεδομένα διαμορφώνονται και για τις προσλήψεις. Θα γίνονται: -με συμβάσεις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα -θα υπάρχει 7μηνη δοκιμαστική περίοδος -στον έκτο μήνα θα αξιολογείται ο εργαζόμενος, ενώ θα υπάρχει και τελική αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ.

    Πλαφόν θα υπάρχει και στους μισθούς των ανώτερων στελεχών αλλά και "χάρτης υποχρεώσεων" στους καταναλωτές.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κωνσταντίνου πολλών ίππων!

    22/3/2006 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ποιότητα και το πείσμα της ομάδας της Λάρισας ήταν τα στοιχεία που ομόρφυναν τον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ομάδα της Θεσσαλίας και τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι στο Καραϊσκάκη έμαθαν το μάθημα από το πάθημα του αγώνα του πρωταθλήματος και κάθε άλλο παρά φοβισμένοι ή αδιάφοροι εμφανίστηκαν αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να χρησιμοποιήσει αρκετές από τις δυνάμεις του για να φτάσει στο τελικό 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που είχε πολλά κέφια και σημείωσε δύο γκολ, για να δώσει και "αέρα" πρόκρισης στην ομάδα του Πειραιά. Πάντως από νωρίς οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και πιο συγκεκριμένα με παίκτη λιγότερο, αφού στο 25' ο Σούρερ ανέτρεψε τον Γκούγκα λίγο έξω από την περιοχή αλλά σε μια φάση που ο επιθετικός της Λάρισας είχε απέναντί του μόνο τον Νικοπολίδη. Έτσι ο Ζωγράφος έδειξε την κόκκινη κάρτα που έφερε την αριθμητική υπεροχή στην Λάρισα.

    Ένα λεπτό αργότερα πάντως ο Ζωγράφος "κατέστρεψε" την σωστή απόφαση της αποβολής, καταλογίζοντας ένα πέναλτι στο οποίο μάλλον τον ξεγέλασε το υπερβολικό πέσιμο του Τζόρτζεβιτς. Το 1-0 έμοιαζε να είναι αναλγητικό της αποβολής, ωστόσο δεν έγινε ποτέ αφού ο Ριβάλντο που στήθηκε απέναντι στον Κοτσόλη ξεγελάστηκα από τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Εθνικής και νικήθηκε. Η αποβολή όμως αλλά και το χαμένο πέναλτι πλήγωσαν τον εγωισμό των "ερυθρολεύκων" και ο Ριβάλντο που δεν μπόρεσε να "χωνέψει" πως έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, το πήρε προσωπικά. Στο 31' αστόχησε από φάουλ έξω από την περιοχή αφού η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Κωνσταντίνου με μια πολύ όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ αφήνοντας στον Κοτσόλη μόνο την προσπάθεια για μια καλή απόκρουση. Στο 35' ο Ριβάλντο που εξακολουθούσε να δείχνει το πάθος του για γκολ εκτέλεσε ένα αριστοτεχνικό κόρνερ, που ήταν το μισό γκολ για τον Στολτίδη ο οποίος με το τεράστιο άλμα του και την εξαιρετική κεφαλιά του, έβαλε το άλλο μισό και έκανε το 2-0.

    Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι χαλαρός και η Λάρισα φρόντισε να το εκμεταλλευτεί, με τους ρόλους να αντιστρέφονται αφού οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγούσαν πλέον τις αντεπιθέσεις. Ο Οκκάς μόνος του καθυστέρησε και δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στο 61' και στο 67' έγινε το 10-10 για τις δύο ομάδες αφού στο ίδιο σημείο που είχε αποβληθεί στο πρώτο μέρος ο Σούρερ, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χέλντερ και αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Οι δέκα παίκτες της Λάρισας πάντως αποφάσισαν να κάνουν ό,τι και οι αντίπαλοί τους μετά την αποβολή του Σούρερ, έτσι από τον αποβολή του Χέλντερ και μετά έγιναν ακόμη πιο απειλητικοί με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 2-1. Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μπαχράμης βρήκε τον ταχύτατο Αλωνεύτη και εκείνος άφησε πίσω του την "ερυθρόλευκη" άμυνα και έφτασε απέναντι στον Νικοπολίδη για να μειώσει το σκορ και να δώσει ελπίδες στην Λάρισα. Ελπίδες που ήρθε να ψαλιδίσει ο Κωνσταντίνου! Ο Κύρπιος επιβεβαίωσε το ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του γηπέδου και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος γύρισμα του Σέρμπαν στον Κοτσόλη, στο 81'.

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών) Κόκκινες: Σούρερ (25΄) - Χέλντερ (67΄) Κίτρινες: Ανατολάκης, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς - Βέλα Τζούνιορ, Χέλντερ, Καλαντζής, Μπαχράμης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Μπουλούτ, Στολτίδης, Τουρέ, Οκκάς (85΄ Καφές), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Κωνσταντίνου ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (51΄ Αλωνεύτης), Νταμπίζας, Χέλντερ, Κατσιαρός, Γκίκας, Βέλα Τζούνιορ (46΄ Σέρμπαν), Διγκόζης, Μπαχράμης, Καλαντζής (69΄ Κυπαρίσσης), Γκούγκα

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το κοινωνικό πρόσωπο της Ξάνθης

    22/3/2006 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα έδωσε η Ξάνθη σήμερα αντιμετωπίζοντας την Μικτή Έβρου σε έναν αγώνα τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου. Η Ξάνθη επικράτησε με 3-0 σε έναν αγώνα που καμία σημασία δεν είχε το αποτέλεσμα, αφού ήταν μια γιορτή για τους κατοίκους του Διδυμότειχου, ενώ στο πλάισιο αυτού η διοίκηση της ΠΑΕ παρέδωσε το ποσό των 30.000 ευρώ στην αντινομάρχη Έβρου, κα. Γραμματοπούλου προς ενίσχυση του σκοπού αυτού και οι ποδοσφαιριστές από την δική τους πλευρά πρόσφεραν το ποσό των 10.000 ευρώ.

    Με την Ξάνθη αγωνίστηκαν οι: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Γαρπόζης, Σίκοβ, Άντζας, Ζουέλα, Μάνσο, Μπάρκογλου, Μπαϊκαρά, Κιντάνα, Λαμπριάκος, Αναστασόπουλος, Ντε Ματία, Παβιό, Κομεσόβ Χ., Κομεσόβ Δ., Λαμπερνάκης, Καζάκης, Ντελγκάδο, Ρίκκα, Τσικίνιο, Μπολμποτσάν. Τα γκολ της ομάδας σημείωσαν οι Κιντάνα, Τσικίνιο και Παβιό, ενώ για την Μικτή Έβρου αγωνίστηκαν οι: Δερβεντλής, Πατίδης, Τζίνης, Μυλωνάς, Καλαϊτζίδης, Δοινούδης, Θεμελάκης, Μπίτσιος, Γκαιτατζής, Ελενίδης, Ριτζάλης, Βενετάκης, Βασίλεφ, Κολτσίδης, Παπαδόπουλος, Μαλασίδης, Γαβριηλάκης, Δαμιανίδης. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 800 φίλαθλοι, οι οποίοι χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην αναμέτρηση.

    [08] Μπάσκετ

    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

    22/3/2006 11:03:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Παναθηναϊκός διατήρησε ελπίδες πρόκρισης στους "8" της Ευρωλίγκα, αλώνοντας απόψε το "Αμπντί Ιπεκτσί" της Κωνσταντινούπολης για την 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου της Β΄ φάσης. Οι "πράσινοι" επικράτησαν με 66-56 της Εφές Πίλσεν, κάλυψαν τη διαφορά των τριών πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ και πλέον χρειάζονται απαραιτήτως εντός έδρας νίκη επί της Μπενετόν στην τελευταία αγωνιστική. Με νίκη +7 επί της Μπενετόν στο ΟΑΚΑ ο παναθηναϊκός θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων, ενώ δεν αποκλείεται να το καταφέρει αυτό ακόμη και με νίκη με μικρότερη διαφορά. Ο MVP του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, Κώστας Τσαρτσαρής ήταν και απόψε πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Λάκοβιτς, Μπατίστ και Τομάσεβιτς γνώριζαν πως με ήττα απόψε ο Παναθηναϊκός θα αποχαιρετούσε τη διοργάνωση και πήραν τον Παναθηναϊκό στις πλάτες τους. Το πρώτο λιθαράκι, όμως έβαλε ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος σημείωσε τους 8 πρώτους πόντους της ελληνικής ομάδας και έδωσε το έναυσμα για νίκη.

    Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Μετά το 4-0 της Εφές Πίλσεν, ο Νίκος Χατζηβρέττας σημείωσε οχτώ διαδοχικούς πόντους (με ένα τρίποντο) και σε συνδυασμό με τα δύο καλάθια του Ντέγιαν Τομάσεβιτς που ακολούθησαν οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 4-12. Η εκπληκτική άμυνα και τα τρία τρίποντα (Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής, Στσεπάνοβιτς) του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο έδωσαν αέρα 12 πόντων, 6-18 και 9-21 στο 8ο λεπτό. Η Εφές, αν και δεν στηριζόταν σε έναν ηγέτη, αντιδρούσε με πολυφωνία στην επίθεση και με τους Πρκάτσιν, Ερμις και Κουκό μείωσε σε 16-23 στην εκπνοή της πρώτης περιόδου. Ο Μάικ Μπατίστ και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς πήραν στους ώμους τους τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο. Ο,τι όμως με κόπο έχτιζαν οι ψηλοί των "πρασίνων", το γκρέμιζε ο Αντόνιο Γκρέιντζερ. Τη φροντ-λάιν της Εφές "φοβόταν" ο Παναθηναϊκός, αλλά η απειλή ήρθε έξω από τα 6.25 με τον Αμερικανό να ευστοχεί σε 3/5 τρίποντα στη δεύτερη περίοδο. Η ελληνική ομάδα υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη στα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου εξαιτίας της άμυνας ζώνης των Τούρκων.

    Αν και δεν έχασε πάντως ποτέ το προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός αισθανόταν την απειλή των παικτών του Οκτάι Μαχμούτι που μείωσαν σε 31-35. Το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό στους +4, 33-37, διαφορά που έμελλε να αυξηθεί στην τρίτη περίοδο. Ο Γκρέιντζερ ήταν ο... μοναδικός σκόρερ των Τούρκων σ' αυτό το διάστημα. Οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από την ασφυκτική άμυνα μαν του μαν των «πρασίνων» και ο Μαχμουτί έβλεπε την ομάδα του να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Στον αντίποδα, η άμυνα ζώνης των Τούρκων δεν εμπόδισε τον Κώστα Τσαρτσαρή να γίνει αποδέκτης της μπάλας και με 7 προσωπικούς πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο να δώσει το έναυσμα για το 42-53 στο 30'. Τσαρτσαρής και Λάκοβιτς, οι δύο ηγέτες της τρίτης περιόδου συνέχισαν να πρωταγωνιστούν και στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Συγκεκριμένα, με κάρφωμα του Τσαρτσαρή και τρίποντο του Λάκοβιτς ο Παναθηναϊκός ξέφυγε για πρώτη φορά με 16 πόντους, 42-58, και το υπόλοιπο της τέταρτης περιόδου εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Η Εφές εμφανίστηκε... αγνώριστη στην τέταρτη αυτή περίοδο και πλέον μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων προκρίνεται στα προημιτελικά.

    Τα δεκάλεπτα: 16-23, 33-37, 42-53, 56-66

    ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (Οκτάι Μαχμούτι): Ερμις 3, Αμπι 2, Γκρέιντζερ 20 (4), Κουκό 9 (1), Ακιόλ 2, Αρσλάν 4, Πρκάτσιν 4, Γκονλούμ 8, Ντόμερκαντ 2, Πεκέρ 2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Παπανικολάου 1, Λάκοβιτς 14 (1), Μπατίστ 10, Σπανούλης 3, Διαμαντίδης, Στσεπάνοβιτς 5 (1), Τομάσεβιτς 11, Χατζηβρέττας 8 (1), Τσαρτσαρής 14 (2)

    [09] Κοινωνία

    Σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις

    Έκλεισαν αρτοποιείο στον Πειραιά

    22/3/2006 10:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Λουκέτο έβαλε η νομαρχία Πειραιά σε ακόμη ένα πρατήριο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που λειτουργούσε χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς τον ιδιοκτήτη, οι ελεγκτές εντόπισαν κατσαρίδες στο δάπεδο του υπογείου που λειτουργούσε ως αποθήκη, υγρασία στους τοίχους, ακάλυπτη ζύμη και βρώμικα ταψιά με υπολείμματα τροφών. Το κατάστημα τροφοδοτούσε με ψωμί και άλλα τρόφιμα μικρότερα καταστήματα της περιοχής. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αρνούνται τις κατηγορίες και προσέφυγαν στο πρωτοδικείο Πειραιά.

    [10] Κοινωνία

    Αγοραπωλησία βρέφους

    22/3/2006 8:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πέντε Βούλγαροι υπήκοοι συνελήφθησαν επ αυτοφώρω την Τετάρτη στον Αλμυρό, την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν σε γυναίκα αστυνομικό έναντι 15.000 ευρώ, βρέφος 40 ημερών, που γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Λαμίας. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και οι γονείς του μωρού, ενώ το δεύτερο ζευγάρι, που συμμετείχε στο κύκλωμα, παραδέχθηκε ότι παλαιότερα είχαν πουλήσει και δικό τους παιδί στη Μαγνησία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 March 2006 - 21:52:06 UTC