Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο το Κυπριακό
  • [02] Η μάχη της διαδοχής
  • [03] Aποσύρονται παλιές πιπίλες
  • [04] Επιστρέφει στη Γαλλία το "Κλεμανσό"
  • [05] Τους ζητούν να παραμείνουν
  • [06] Έκτη νίκη ο Απόλλωνας
  • [07] Νίκη του Αμαρουσίου στο ντέρμπι
  • [08] Πήρε φόρα ο Κολοσσός
  • [09] "Έπεσε" ο ΠΑΟ στην Πυλαία
  • [10] Τέλος οι ήττες για την ΑΕΚ
  • [11] Νίκη σωτηρίας ο Ηρακλής

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Μέρκελ

    Στο επίκεντρο το Κυπριακό

    15/2/2006 9:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2006 11:14:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Το Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση του με την κ Μέρκελ, επανέλαβε τη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης για λύση με βάση τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ. "Εμείς είμαστε πάντα διατεθειμένοι να συμβάλουμε στην ανεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο πολιτικό πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στην Κύπρο", τόνισε ο Πρωθυπουργός, επιμένοντας, ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη "με το Διεθνές Δίκαιο, τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης". "Το ζητούμενο για μας είναι μια σώφρων λύση", τόνισε από την πλευρά της η κ. Μέρκελ. Επίσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος διατύπωσαν την κοινή τους βούληση να ενισχυθεί η πολιτική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ Καραμανλής συνοδεύεται από τη νέα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, για την οποία η Άγκελα Μέρκελ εκφράστηκε με θερμά λόγια, χαρακτηρίζοντάς την ως φίλη της Γερμανίας.

    Για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Στο μεταξύ σε ερώτημα για το αν η Ελλάδα προτίθεται να παρεμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ λόγω του προβλήματος σχετικά με το όνομα, ο κ. Καραμανλής αφού αναφέρθηκε στο ικανοποιητικό επίπεδο των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σημείωσε, ότι η Ελλάδα στήριξε την προσπάθεια και είναι ικανοποιημένη για το γεγονός, ότι η ΠΓΔΜ έλαβε το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

    "Υπάρχει, βεβαίως, η εκκρεμότητα του ονόματος, που πρέπει να αντιμετωπισθεί με την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης", πρόσθεσε, επισημαίνοντας, ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιδείξει την καλή της διάθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός

    [02] Κοινωνία

    Για τη δημαρχία Αθηνών

    Η μάχη της διαδοχής

    15/2/2006 7:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Δύο άνδρες και μια γυναίκα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το δημαρχιακό αξίωμα της Αθήνας, μετά τη μετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών που αφήνει κενή τη θέση του Δημάρχου. Ο πρώτος διεκδικητής είναι ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θόδωρος Μπεχράκης. Θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων και δηλώνει συνεχιστής του έργου της Ντόρας Μπακογιάννη. "Δυνατά" παίζει και ο αντιδήμαρχος Άγγελος Μοσχονάς. Με πολυετή θητεία και εμπειρία σε κρίσιμους τομείς του Δήμου. Στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος επί σειρά ετών και σημερινό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, είναι η δεύτερη φορά που θέτει υποψηφιότητα. Την πρώτη φορά ήταν μετά το θάνατο του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση, που τον διαδέχθηκε ο Λεωνίδας Κουρής. Τρίτη υποψήφια και με πολυετή εμπειρία επίσης στα κοινά, η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ήρα Βαλσαμάκη.

    Το νέο ένοικο του νεοκλασσικού κτιρίου της πλατείας Κοτζιά θα τον μάθουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Πιπιλή θα συγκαλέσει τους 25 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

    Νέος Δήμαρχος Αθηναίων θα εκλεγεί όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 13 ψήφους.

    Αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία, θα ακολουθήσει τρίτη, οπότε και θα εκλεγεί ο υποψήφιος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

    Οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι, από τους οποίους θα εκλεγεί ο νέος δήμαρχος είναι: Χρόνης Ακριτίδης (αντιδήμαρχος), Νίκος Απέργης (πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης), Δημήτρης Αποστολόπουλος, Ήρα Βαλσαμάκη-Ράλλη (πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Αθηναίων), Σοφία Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, Λύδια Ιωαννίδου-Μουζάκα, Θόδωρος Καλομοίρης (πρόεδρος ΔΣ Νομαρχιακού Γενικού Νοσοκομείου "Η Ελπίς"), Τόνια Κανελλοπούλου (αντιδήμαρχος), Αικατερίνη Κατριβάνου (αντιδήμαρχος), Αικατερίνη Κατσαμπέ-Μαρνέρη (πρόεδρος Μουσικών Συνόλων), Βασίλης Κορομάντζος (πρόεδρος Επιχείρησης Μηχανογράφησης Δήμου Αθηναίων), Λεωνίδας Κορρές , Πάνος Λουκάκος, Νίτσα Λουλέ (πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων), Άγγελος Μοσχονάς (αντιδήμαρχος), Θόδωρος Μπεχράκης (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Κέλλυ Μπουρδάρα (αντιδήμαρχος), Φωτεινή Πιπιλή (πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος), Λευτέρης Σκιαδάς (αντιδήμαρχος), Θόδωρος Σκυλακάκης (αντιδήμαρχος), Θανάσης Σπυράκος, Άρης Σταθάκης, Χρήστος Τεντόμας (αντιδήμαρχος), Μαρία Τζομπανάκη (αντιδήμαρχος), Τάκης Χρυσικάκος.

    [03] Κοινωνία

    Aποσύρονται παλιές πιπίλες

    15/2/2006 9:17:00 μμ

    Σε ένα μήνα θα έχουν αποσυρθεί από τα ράφια παλιές πιπίλες από λάτεξ, ανακοίνωσε Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε συνεργασία με τις εταιρείες διακίνησης ψευδοθήλαστρων, τους συλλόγους φαρμακοποιών και λιανοπωλητών, καθώς οι πιπίλες από λάτεξ ενδεχομένως εγκυμονούν κινδύνους εξαιτίας της φυσικής γήρανσης του καουτσούκ και της επακόλουθης ποιοτικής τους υποβάθμισης. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιών, τονίζει ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους στην αγορά προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλες οι παλαιές παρτίδες έχουν αποσυρθεί, καθώς και αυτές που δεν φέρουν τις οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.

    [04] Κόσμος

    Επιστρέφει στη Γαλλία το "Κλεμανσό"

    15/2/2006 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τον επαναπατρισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Κλεμανσό", το οποίο θα υποβαλλόταν σε εργασίες αφαίρεσης του αμιάντου και θα διαλυόταν στην Ινδία, διέταξε ο Γάλλος Πρόεδρος, Ζακ Σιράκ, μετά την απόφαση για αναστολή του απόπλου από το γαλλικό Συμβούλιο Επικρατείας. Στο Συμβούλιο είχαν προσφύγει τέσσερις οικολογικές οργανώσεις που ήταν αντίθετες στον απόπλου του "Κλεμανσό", λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσε τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία των Ινδών εργατών, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με τις εργασίες αφαίρεσης του αμιάντου. Ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί στην Ινδία την Κυριακή, αποφάσισε την επιστροφή του πλοίου στα γαλλικά ύδατα έως ότου εξευρεθεί κάποια οριστικής λύσης για τη διάλυσή του.

    Χαιρετίζουν την απόφαση Κομισιόν-Greenpeace

    Την ικανοποίησή της για τον επαναπατρισμό του αεροπλανοφόρου εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε ζητήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα εξηγήσεις από τη Γαλλία για τη διάλυση του πλοίου στην Ινδία, εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή αποτελούσε παράβαση της νομοθεσίας για τη μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων. "Είναι μια πολύ σοφή απόφαση. Αυτά τα απόβλητα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα", δήλωσε η Μπάρμπαρα Χέλφεριχ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου αρμόδιου για το Περιβάλλον, Σταύρου Δήμα. Την απόφαση του Γάλλου Προέδρου χαιρέτησε και η Greenpeace, μία από τις τέσσερις οργανώσεις που πίεζαν για τη μη μετάβαση του πλοίου στην Ινδία. Μάλιστα η οργάνωση αποκάλεσε την απόφαση "νίκη των Ινδών εργατών". Το πλοίο βρίσκεται σε αραβικά ύδατα, καθώς η Ινδία δεν του επέτρεψε να μπει στα δικά της χωρικά ύδατα, καθώς ήθελε περισσότερες πληροφορίες για το "Κλεμανσό".

    [05] Ιράκ

    Τους ζητούν να παραμείνουν

    15/2/2006 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Να παραμείνουν τα δανικά στρατεύματα στο Ιράκ παρά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δημοσίευση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, ζήτησε η ιρακινή Κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Δανίας. Η ιρακινή διαβεβαίωση ήρθε μετά από δήλωση του πρωθυπουργού της Δανίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι θα ήθελε μία σαφή δήλωση της Κυβέρνησης του Ιράκ υπέρ της παραμονής των Δανών στρατιωτών. Η δήλωση του Ράσμουσεν έγινε με αφορμή το αίτημα των τοπικών αρχών στη Βασόρα για αποχώρηση της πολυεθνικής δύναμης από την περιοχή, στην οποία συμμετέχουν και οι Δανοί. Επίσης, το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας είχε απειλήσει, ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του στη διατήρηση της δύναμης στο Ιράκ, αν η Βαγδάτη δεν εξέφραζε δημοσίως και με σαφήνεια τη θέση της. Σημειώνουμε, ότι η κεντροδεξιά Κυβέρνηση του Ράσμουσεν εξαρτάται από την υποστήριξη του Λαϊκού Κόμματος για να παραμείνει στην εξουσία. "Η ιρακινή Κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει από τη Δανία να μείνει. Αυτή η απόφαση θα υποβληθεί αργότερα και εγγράφως", δήλωσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, Περ Στιγκ Μέλερ, στην Δημόσια Τηλεόραση της χώρας .

    [06] Μπάσκετ

    Έκτη νίκη ο Απόλλωνας

    15/2/2006 10:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Απόλλων Πατρών επικράτησε με 91-82 του Πανελληνίου στο κλειστό "Δ. Τόφαλος" και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδό του στην οχτάδα. Οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου πέτυχαν την έκτη τους νίκη σε 16 αγωνιστικές, ενώ ο σύλλογος των "Ολυμπιονικών" δεν κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον έφερνε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Άρη. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα για το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη μετά το σερί νικών 8-0. Ο Λιόρ Λιούμπιν στο ντεμπούτο του με τους Αχαιούς είχε συγκομιδή 3 πόντων.

    Τα δεκάλεπτα: 19-29, 40-45, 67-65, 91-82 Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Μαστραφτσής-Ταβουλαρέας

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Καυκής 2, Κουμπούρας 6, Γεωργαλής 13, Γκιζογιάννης 7 (1), Πέττας 10 (1), Λιούμπιν 3, Τσάκιτς 14 (2), Ουίλιαμς 1, Φορτέ 25 (3), Εϊμπρας 8 (1), Γκργκατ 2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Μουλαομέροβιτς 32 (6), Τσαλδαρης 3 (1), Μασλαρινός , Μορφης 6 (2), Τόμας 12 (1), Κοπρίβιτσα 5, Τσόπης , Μπούμτσε-Μπούμτσε 14, Νάτζφεϊ 5 (1), Πασχάλης , Τσαμάτος 5 (1).

    [07] Μπάσκετ

    Νίκη του Αμαρουσίου στο ντέρμπι

    15/2/2006 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε μια σπουδαία ευκαιρία στον Ολυμπιακό με την ήττα στην Πυλαία, όμως οι "ερυθρόλευκοι" την άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτη, αφού γνώρισαν την ήττα από το Μαρούσι με 82-69. Το Μαρούσι με το σκορ αυτό κάλυψε και την διαφορά της ήττας στο Σ.Ε.Φ. έτσι αποκτά προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία. Τέσσερις παίκτες του Αμαρουσίου σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων και αυτοί ήταν ο Μπλάκνεϊ με 13, ο Κυρίτσης με 17, ο Σέκουλιτς με 12 και ο Καϊμακόγλου με 10. σημαντική πάντως ήταν και η συνεισφορά του Μπουντούρη που έμεινε στους εννέα πόντους αλλά με τρία τρίποντα που έδωσαν στην ομάδα του την άνεση να ξεφύγει στο σκορ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά πλήρωσε την αναποτελεσματική άμυνά του και την κακή ημέρα των Αμερικανών του Τάιους Έντνι και Κουίνσι Λιούις.

    Τα δεκάλεπτα: 29-19, 49-43, 67-58, 82-69 Διαιτητές: Κουκουλεκίδης-Αφεντουλίδης-Μαχαιριανάκης

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 13, Νικολαϊδης 3 (1), Μπουντούρης 9 (3), Κυρίτσης 17, Σέκουλιτς 12 (1), Χόμαν 10, Στεφανίδης, Κολώκας, Καϊμακόγλου 10 (2), Δέσπος, Νοέας 2, Καράγκουτης 6 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έντνι 8, Παπαμακάριος 3 (1), Αργυρόπουλος 10 (1), Ζίζιτς 9, Λιούις, Χατζής 14 (2), Σεϊμπούτις 2, Πρίντεζης 1, Μπάρλος 3, Βασιλόπουλος 6, Σχορτσιανίτης 13

    [08] Μπάσκετ

    Πήρε φόρα ο Κολοσσός

    15/2/2006 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε κανονικό ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Μακεδονικού με τον Κολοσσό στην Κοζάνη και μάλιστα ντέρμπι που υπό μια έννοια ολοκληρώθηκε και με έκπληξη αφού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και τρίτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι βρίσκονται κοντά στα προβλήματα που προκαλεί η ενδέκατη ήττα τους, την οποία δεν απέφυγαν και φυσικά δεν θα μπορούσαν να την αποφύγουν, όταν σημείωσαν μόλις τρεις πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο ίδιο διάστημα και κυρίως στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική ημέρα τον Πανταζόπουλο που σημείωσε τους πέντε συνεχόμενους πόντους της ομάδας του στα τελευταία λεπτά.

    Τα δεκάλεπτα: 23-18, 37-38, 54-51, 57-61 Διαιτητές: Κορομηλάς Κ.-Χατζής-Χουλιάρας

    Μακεδονικός: Μπρέισι, Λι 5 (1), Χαραλαμπίδης 15 (1), Καράμπουλας 8, Τότσιος, Μπράουν 14, Συμεωνίδης 5, Καραποστόλου, Δαλιάρης, Πέτρουλας 10 (1) Κολοσσός Ρόδου: Χάνσελ 4, Πανταζόπουλος 10 (2), Παπαδάτος 2, Πόλιακ 8, Παναγιωταράκος, Τόμιτς 2, Νάκιτς 11 (1), Σούλης, Μπράιαντ 14, Τσιάκος 10

    [09] Μπάσκετ

    "Έπεσε" ο ΠΑΟ στην Πυλαία

    15/2/2006 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην "καυτή" Πυλαία υπέστη ο Παναθηναϊκός την μόλις δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από έναν δραματικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση με 98-96 υπέρ των γηπεδούχων. Αν και το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής είναι κανονικά το Μαρούσι-Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός φρόντισαν να προσφέρουν στους περίπου 4.000 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες έναν αγώνα που ήταν συγκλονιστικός και είχε και αίσιο τέλος για εκείνους. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ, καθώς σημείωσε τους 8 τελευταίους πόντους της ομάδας του στην παράταση. Ο Παναθηναϊκός είχε οικοδομήσει προβάδισμα με +8 στο 2ο λεπτό της παράτασης, αλλά το απώλεσε εξαιτίας σωρείας λαθών και αστοχίας του Βασίλη Σπανούλη. Πριν φτάσουμε εκεί όμως, στην κανονική διάρκεια του αγώνα το τελικό 81-81 διαμορφώθηκε λόγω αστοχίας τεσσάρων παικτών στις μισές ελεύθερες βολές από τις οκτώ που εκτέλεσαν. Λάκοβιτς και Τσαρτσαρής εκμεταλλεύτηκαν μόνο τη μία από τις δύο βολές που κλήθηκαν να εκτελέσουν έκαστος και ο Γκαγκαλούδης κέρδισε φάουλ στα 17΄΄, ευστόχησε στη μία βολή και έγραψε το 81-80, έτσι στα 2΄΄ ο Στσεπάνοβιτς κέρδισε με την σειρά του φάουλ και επίσης αστόχησε στην μία για να ισοφαρίσει σε 81-81 στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση.

    Τα δεκάλεπτα: 20-21, 36-44, 55-60, 81-81 (κ.α.) 98-96 (παρ.) Διαιτητές: Βορεάδης-Μπήτης-Φούφης

    ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος, Βασιλειάδης 27 (5), Μακσάντσεφ 14 (1), Ζούγιοβιτς, Γκαγκαλούδης 18 (2), Μαυροκεφαλίδης 17 (11ρ.), Σίμονς 12 (1), Γεωργίτσης, Εντιαγέ 10 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 3 (1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 8 (2), Μπατίστ 16 (11ρ.), Φέμερλινγκ 5, Χατζηβρέττας 7 (1), Σπανούλης 13 (1), Τσαρτσαρής 11 (1), Διαμαντίδης 13 (3), Στσεπάνοβιτς 17 (4), Σάκοτα 3 (1)

    [10] Μπάσκετ

    Τέλος οι ήττες για την ΑΕΚ

    15/2/2006 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δύσκολο ήταν το έργο της ΑΕΚ πριν τον αγώνα με τον Άρη, αφού οι Θεσσαλονικείς ήταν "φουλ" φορμαρισμένοι και οι γηπεδούχοι δεν είχαν περιθώρια για τέταρτη συνεχόμενη ήττα, ιδίως μέσα στην έδρα τους. Τελικά το 64-58 ικανοποίησε τον "δικέφαλο" και άφησε τον Ματσόν και την ομάδα του με την πικρία. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο κυρίως στον τομέα των λαθών και το σκορ έμεινε στο 26-27. από το τρίτο δεκάλεπτο και έπειτα η ΑΕΚ με περισσότερες λύσεις στο επιθετικό της παιχνίδι κατάφερε και πήρε προβάδισμα και το μόνο που κρατούσε τον Άρη μέσα στον αγώνα ακόμη ήταν η δεινότητα του Στακ στο σκοράρισμα. Κάτι που σταμάτησε όμως στο επόμενο και τελευταίο δεκάλεπτο, έτσι οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με 64-58.

    Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-27, 49-44, 64-58 Διαιτητές: Πιτσίλκας-Αναστόπουλος-Μηστόπουλος

    ΑΕΚ: Χάτζατζ 12 (2), Ρίματς 1, Πελεκάνος 5 (1), Παντελιάδης 4, Μαγκουνής 5 (1), Καλαμπόκης 10 (1), Κόπενραθ 8, Μπουρούσης 11, Παπαϊωακείμ 8. ΑΡΗΣ: Καστλ 5 (1), Σιγάλας 2, Ορφανός, Πέτροβιτς, Τέιλορ 9 (3), Χαριτόπουλος 2, Ασημακόπουλος 8 (2), Πάντιους 8, Στακ 22 (1), Κουλ 2.

    [11] Μπάσκετ

    Νίκη σωτηρίας ο Ηρακλής

    15/2/2006 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σημαντική νίκη για την σωτηρία του πέτυχε στο Ιβανόφειο ο Ηρακλής επικρατώντας της Ολύμπια Λάρισας με 80-71 (ημίχρονο 33-36). Το παιχνίδι κρίθηκε 2.30 μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Τότε, κι ενώ μέχρι εκείνο του σημείο οι δυο ομάδες εναλλάσονταν στο σκορ, ο Στεφάνοβιτς έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής επεισοδίου με τον αντίπαλο του Λάππα, μετά από ένα φάουλ που του χρέωσαν οι διαιτητές προς τον Λαρισαίο αντίπαλο του. Ο Στεφάνοβιτς επιτέθηκε στον Λάππα και τον χτύπησε με τα χέρια, δημιουργώντας ένα πανδαιμόνιο, όπου χρειάστηκε να επέμβουν και άλλοι παίκτες για να τον διαχωρίσουν από τον αντίπαλο του στο παρκέ. Ο Λάρι Στιούαρτ της Ολύμπια, το κατάφερε και ο Στεφάνοβιτς αποβλήθηκε από τους διαιτητές. Από το σημείο εκείνο και μετά ο Ηρακλής είχε σαφή κυριαρχία και φάνηκε να καθαρίζει το παιχνίδι από την τρίτη περίοδο και μετά (54-45 στο 30΄). Η διαφορά συνέχισε να αυξάνει με Κινγκ και τον Δέδα να βομβαρδίζουν το καλάθι της Ολύμπια με συνέπεια η διαφορά να αυξάνει στο 59-46 (32΄) και να φθάνει στη μεγαλύτερη τιμή της στο 38΄ (70-53).

    Διαιτητές:Σπυρίδωνος-Σχινάς-Σταματόπουλος

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Κινγκ 25 (2), Παναγιωτόπουλος, Γιαννουζάκος 3 (1), Σφέϊκος 6, Μάγλος 13, Δέδας 13 (2), Τζένκινς 8, Κούβελας 6. ΟΛΥΜΠΙΑ: Βουκαντίνοβιτς 13 (3), Μέϊσον 3, Νικολαϊδης 3, Παπαβασιλείου 1, Λάππας 9 (2), Αποστολίδης 8, Κακλαμάνος 3 (1), Ραντόγιεβιτς 12, Χαρισμίδης 5 (1), Σέϊμφελντ 2, Στιούαρτ 12.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 February 2006 - 21:52:23 UTC