Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [03] Εντείνονται οι αντιδράσεις
  • [04] Απεργεί η ΟΤΟΕ

    [01] Πολιτική

    Συνεδρίαση του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ

    6/2/2006 8:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/2/2006 9:23:08 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η υπόθεση των υποκλοπών και η στρατηγική του κόμματος ενόψει των δημοτικών και νομαρχικών εκλογών, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει σήμερα στο αποκαλούμενο "Λαύριο 2", στην περιοχή της Αναβύσσου, μια περιοχή στην οποία διεξήχθη, το 1989, μια από τις πιο θυελλώδεις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της συνεδρίασης με αναφορά στα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση των υποκλοπών. Η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναμένεται στην εισήγησή της θα παρουσιάσει τον απολογισμό της δράσης του Κινήματος από τη συνεδρίαση του Λαυρίου μέχρι σήμερα, καθώς και τον απολογισμό των Τομέων Δράσης.

    [02] Κοινωνία

    Με χιόνια και ισχυρές καταιγίδες

    Νέο κύμα κακοκαιρίας

    6/2/2006 7:32:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/2/2006 9:10:34 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Χιόνια αναμένονται και στα βόρεια της Αθήνας, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών, ενώ απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων. Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Στα λευκά ντύθηκε η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της πόλης, προς το Πανόραμα και τον Χορτιάτη. Κλειστή παραμένει από την Κυριακή το απόγευμα και η διασταύρωση Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου. Η Τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών για την κίνησή τους στο οδικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στις περιοχές που κρίνεται απαραίτητη η χρήση των αλυσίδων.

    Στο νομό Χαλκιδικής το θερμόμετρο δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο κεντρικά και βόρεια του νομού.

    Στο νομό Κιλκίς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

    Στους -1 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Έδεσσας, με αλυσίδες να απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο προς τη Φλώρινα .

    Αλυσίδες απαιτούνται και για την κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Κατερίνης με τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου.

    Το θερμόμετρο δείχνει -1 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Βέροιας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο, εκτός της Εγνατίας Οδού.

    Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ισχύει απαγόρευση για την κίνηση των φορτηγών οχημάτων από Κοζάνη προς Λάρισα και προς τα Ιωάννινα.

    Στην πόλη της Φλώρινας το θερμόμετρο δείχνει -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο. Τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

    Στους -5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Κοζάνη, με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, ενώ τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν σήμερα. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού Γρεβενών με τη θερμοκρασία στους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

    Στους -3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Καστοριά, με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρχεται νέα κακοκαιρία

    Σχετικά Links:

    Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

    [03] Κόσμος

    Εντείνονται οι αντιδράσεις

    6/2/2006 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την πλέον τραγική κατάληξη είχαν οι οργισμένες αντιδράσεις για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ. Στο Αφγανιστάν, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να διαλύσουν τους χίλιους διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στην πόλη Μιχταρλάμ, ανατολικά της Καμπούλ, ζητούσαν να κλείσει η πρεσβεία της Δανίας και να αποχωρήσουν τα δανικά στρατεύματα από τη χώρα. Στο Λίβανο, την Κυριακή οργισμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το προξενείο της Δανίας, ενώ τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις αρχές, ενώ έγιναν περίπου 200 συλλήψεις. Ως αποτέλεσμα των βίαιων συγκρούσεων, ο υπουργός εσωτερικών του Λιβάνου Χασάν αλ-Σαμπάα υπέβαλε την παραίτησή του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε τεντωμένο σχοινί

    [04] Οικονομία

    Για την συλλογική σύμβαση εργασίας

    Απεργεί η ΟΤΟΕ

    6/2/2006 9:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/2/2006 11:43:21 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μετ΄εμποδίων διεξάγονται οι συναλλαγές στις τράπεζες, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΤΟΕ. Οι τραπεζοϋπάλληλοι αντιδρούν στην υπογραφή ξεχωριστών επιχειρησιακών συμβάσεων που προωθούν οι διοικήσεις έξι τραπεζών. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας πραγματοποιούν έξω από την Εθνική Τράπεζα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Λόγω της απεργίας θα καταβληθούν με δύο μέρες καθυστέρηση, τα οικογενειακά επιδόματα στους πολύτεκνους του ΟΓΑ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Ο.Τ.Ο.Ε

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποιούν με απεργία


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 February 2006 - 9:51:13 UTC