Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κόκκινο" το ντέρμπι
  • [02] Θεραπεύονται τα γηρατειά;
  • [03] "Νέα δυναμική για το εμπόριο"
  • [04] Τρία στα τρία η Μάντσεστερ
  • [05] Έμειναν στο Χ
  • [06] "Πόντιος" άσος
  • [07] Φιλική ήττα για την Εθνική
  • [08] Πραγματικός… Ακράτητος!
  • [09] Μοιραίο παιχνίδι
  • [10] Μείον τέσσερις ο Ατρόμητος

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ με 2-0

    "Κόκκινο" το ντέρμπι

    28/8/2005 10:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2005 11:44:25 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που χάρηκε την πρεμιέρα του 27ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις εκρήξεις αδρεναλίνης των γηπεδούχων ποδοσφαιριστών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, οι "πράσινοι" να ολοκληρώσουν τον αγώνα με εννέα παίκτες. Τα γκολ για τους "ερυθρόλευκους" σημείωσαν ο Ιεροκλής Στολτίδης με κεφαλιά στο 35 και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με σουτ από κοντά στο 86.

    Μουδιασμένο ξεκίνημα

    Η ψυχραιμία και η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού ήταν τα στοιχεία που έκαναν την διαφορά στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος, καθώς αν και οι "ερυθρόλευκοι" δεν κυριάρχησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατόρθωσαν να μετουσιώσουν σε αποτέλεσμα τις λίγες ευκαιρίες που είχαν για τις οποίες ωστόσο δούλεψαν με μεγάλη υπομονή. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όπως ήταν φυσικό οι παίκτες και των δύο ομάδων έμοιαζαν να είναι "μουδιασμένοι", πράγμα απολύτως φυσικό, ωστόσο το πάθος και η δύναμη στις φάσεις περίσσευε με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές τα φάουλ να είναι σκληρά. Το γκολ του Στολτίδη στο 35' ήρθε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, δύο καλές φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 7' με τον Τζόρτζεβιτς είχαν ένα σουτ αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά και οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 19' με τον Παπαδόπουλο να κάνει ένα σουτ που κόντραρε πάνω στον Τουρέ και πέρασε λίγα μέτρα δίπλα από την εστία του Νικοπολίδη.

    Αγχολυτικό το γκολ

    Στο 35' λοιπόν ο Ολυμπιακός πέρασε σε θέση ισχύος ψυχολογικά, έναντι του αντιπάλου του, όταν ο Στολτίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κροάτη τερματοφύλακα με τρόπο που εκείνος ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν και οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο άνετοι, όμως μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε τίποτα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε τίποτα στο παιχνίδι του, όμως ήταν εμφανές πως ο Μαλεζάνι είχε ζητήσει μεγαλύτερη πίεση από τους παίκτες του. Ο Ιταλός μάλιστα νωρίς στο δεύτερο μέρος μόλις στο 52' έκανε και μια διπλή αλλαγή ρίχνοντας στον αγώνα στις θέσεις των Ολιζαντέμπε και Χαραλαμπίδη τους Γκέκα και Βόουτερ. Η προσθήκη του Ολλανδού στο κέντρο των "πρασίνων" έφερε αποτελέσματα, ωστόσο η ανασύνταξη καταστράφηκε από την σύγχυση που επικράτησε στο 64'. Τότε ο Κώτσιος έριξε μια αγκωνιά στον Οκκά και ο Μπριάκος αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό του τον απέβαλλε.

    Εκτός ελέγχου

    Η αποβολή όπως ήταν φυσικό επηρέασε σημαντικά την προσπάθεια ανάκαμψης του Παναθηναϊκού την στιγμή που ο αντίπαλος δεν σταμάτησε να αναζητά την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Μια τέτοια βρήκε στο 78' ο Ριβάλντο όμως η μπάλα βρέθηκε στο δεξί και το σουτ ήταν απελπιστικά άστοχο. Έτσι φτάσαμε στο 86' όταν σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Οκκάς βρήκε τον Τζόρτζεβιτς, που ανενόχλητος έκανε μερικά μέτρα, μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Η κατά κράτος υπεροχή του Ολυμπιακού είχε ολοκληρωθεί, ακριβώς την στιγμή που ξεκινούσε ο ψυχολογικός καταποντισμός του Παναθηναϊκού! Ο Νασίφ Μόρις εκνευρισμένος που ο βοηθός δεν είχε υποδείξει τον Τζόρτζεβιτς σε θέση οφ σάιντ, κάτι το οποίο δεν ίσχυε φυσικά, κλώτσησε άνανδρα τον αρχηγό του Ολυμπιακού ενώ εκείνος ξεκινούσε να πανηγυρίσει το τέρμα που σημείωσε. Η κατάληξη ήταν ασφαλώς να αποβληθεί αμέσως από τον Μπριάκο, ο οποίος θύμα της έκρηξης του Αφρικανού, δέχτηκε την φανέλα του στο πρόσωπο.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κόκκινες: 65' Κώτσιος, 86' Μόρις

    Κίτρινες: Βύντρα, Μόρις, Παπαδόπουλος / Μαυρογενίδης, Μπαμπανγκίντα, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Σέριτς, Κονσεϊσάο, Αντριτς (81' Μπίσκαν), Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης (52' Βόουτερ), Ολισαντέμπε (52' Γκέκας), Παπαδόπουλος.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Τουρέ, Μπαμπανγκίντα (58' Οκκάς), Κωνσταντίνου (88' Ντάνι), Ριβάλντο (85' Καφές), Τζόρτζεβιτς.

    [02] Υγεία

    Θεραπεύονται τα γηρατειά;

    28/8/2005 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Περισσότερο... "μαλλί" στο αδράχτι της Μοίρας Κλωθώς, της θεότητας που κατά τους αρχαίους Έλληνες, έγνεθε το λεπτεπίλεπτο νήμα της ανθρώπινης ζωής, δίνει μια πρωτεΐνη, λένε ερευνητές στις ΗΠΑ.

    Οι επιστήμονες του Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας υποστηρίζουν πως το μυστικό του γονιδίου που ανακαλύφθηκε το 1997 και εύστοχα ονομάστηκε "Κλωθώ" -μια και φαίνεται να παίζει κυρίαρχο ρόλο στις διαδικασίες της γήρανσης- συνίσταται στην παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης. Η εν λόγω πρωτεΐνη στην περίπτωση των ποντικιών ανακαλύφθηκε πως λειτουργεί με τη μορφή ορμόνης (που ελέγχει την παραγωγή της ινσουλίνης), η οποία όπως αποδείχθηκε μπορεί να επιμηκύνει από 19% έως και 30% το προσδόκιμο ζωής τους.

    Ήρθε λοιπόν η αρχή του τέλους των γηρατειών; "Ίσως έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη θεραπειών κατά της γήρανσης" λέει ο δρ. Makoto Kuro-o βοηθός καθηγητής παθολογίας και επικεφαλής της έρευνας.

    Στον ανθρώπινο οργανισμό το ίδιο γονίδιο συναντάται σε παρόμοια μορφή, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να ελπίζουν πως μάλλον βρίσκονται στο σωστό δρόμο για την ανακάλυψη θεραπειών που θα επιβραδύνουν τις συνέπειες της "επέλασης" των γηρατειών, όπως η εξασθένηση των οστών, η απόφραξη των αρτηριών και η απώλεια της καλής κατάστασης των μυών.

    Υπάρχει όμως και το "ναι μεν αλλά". Η ορμόνη, στον κλινικό πειραματισμό που έγινε στα ποντίκια έδειξε ότι, αλληλεπιδρά με την ινσουλίνη με τέτοιο τρόπο, που αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση διαβήτη. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στα θηλυκά τρωκτικά τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο θεαματικά, ενώ παρατηρήθηκε ότι τα ποντίκια που είχαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης στο αίμα τους, παρουσίαζαν προβλήματα γονιμότητας.

    Κατανοητό λοιπόν πως "γονίδιο της νεότητας" χρειάζεται αρκετή μελέτη προτού μπορέσει να αξιοποιηθεί προς το συμφέρον της ανθρώπινης υγείας. Εμείς τι να πούμε... Μόνο η Λάχεση, η αδερφή της Κλωθώς που καθόριζε τα μελλούμενα, έχει την απάντηση...

    [03] Οικονομία

    "Νέα δυναμική για το εμπόριο"

    28/8/2005 8:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το δικό τους μήνυμα προς την αγορά και τα καταστήματα με αφορμή την εφαρμογή του νέου ωραρίου λειτουργίας θέλησαν να στείλουν υπουργός και υφυπουργός Ανάπτυξης, κ.κ. Σιούφας, Παπαθανασίου.

    Οι δύο άντρες έκαναν λόγο για ένα νέο εμπορικό περιβάλλον που αρχίζει να διαμορφώνεται με την εφαρμογή του νέου νόμου για το εμπόριο, που αποκτά πλέον μια νέα δυναμική.

    Εκτίμησαν δε ότι από το νέο ωράριο θα ωφεληθούν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις (μικρές, μεσαίες και μεγάλες), οι παραγωγικές ομάδες, οι εργαζόμενοι και, βέβαια, οι πολίτες καταναλωτές και ότι πολύ σύντομα τα οφέλη αυτά θα είναι χειροπιαστά για όλους.

    Παράλληλα διαβεβαίωσαν, απαντώντας στη μερίδα του εμπορικού κόσμου που αντιδρά αλλά και στους εμποροϋπαλλήλους ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα που επιχορηγεί τη μερική απασχόληση σε πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου (επιχειρήσεις δηλαδή που είτε ανήκουν σε αυτοαπασχολούμενους, είτε απασχολούν έως και τρεις εργαζόμενους), προκειμένου να καλύψουν ενδεχόμενες ανάγκες προσαρμογής, στη νέα πραγματικότητα. Από το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να ωφεληθούν 10 χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις και αντίστοιχος αριθμός ανέργων.

    Παράλληλα, έχουν δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ( ύστερα από συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης) οδηγίες στις Επιθεωρήσεις Εργασίας για αυστηρή εποπτεία και συστηματικούς ελέγχους, ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στο εμπόριο. Οι ώρες εργασίας για τους εμποροϋπαλλήλους είναι ανεξάρτητες από τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρία στα τρία η Μάντσεστερ

    28/8/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τρία στα τρία και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, καθώς οι "κόκκινοι διάβολοι" πέρασαν νικηφόρα και από το "Σεντ Τζέιμς Παρκ". Με γκολ του Γουέιν Ρούνι μετά από μακρινή μπαλιά του τερματοφύλακα Εντβιν φαν ντερ Σαρ στο 66' και του Ρουουντ Φαν Νιστελρόι στις καθυστερήσεις, η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ, που συνεχίζει τον... κατήφορό της. Όσο για την ομάδα-έκπληξη στο ξεκίνημα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, αυτή είναι χωρίς αμφισβήτηση η Τσάρλτον. Σήμερα οι Λονδρέζοι επικράτησαν 3-0 της Μίντλεσμπρο στο "Ρίβερσαϊντ", συμπληρώνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Τα γκολ για την ομάδα του Αλαν Κέρμπισλι πέτυχαν οι Ντένις Ρόμενταλ (38΄), Κρις Πέρι (81΄) και Ντάρεν Μπεντ (90΄+).

    Τα αποτελέσματα

    Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν 1-0

    (11΄ Μπάρος)

    Φούλαμ-Εβερτον 1-0

    (57΄ ΜακΜπράιντ)

    Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτσμουθ 2-1

    (66΄ Ρέινα, 69΄ Κόουλ - 52΄ Βιαφάρα)

    Τότεναμ-Τσέλσι 0-2

    (39΄ Ντελ Ορνο, 71΄ Νταφ)

    Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ 2-3

    (12΄, 64΄ Χόρσφιλντ - 10΄, 33΄ Χέσκι, 26΄ Γιάροσικ)

    Γουέστ Χαμ-Μπόλτον 1-2

    (90΄πεν. Σέριγχαμ - 59΄ Νόλαν, 85΄ Ιβάν Κάμπο)

    Γουϊγκαν-Σάντερλαντ 1-0

    (2΄πεν. Ρόμπερτς)

    Μίντλεσμπρο-Τσάρλτον 0-3

    (38΄ Ρόμενταλ, 81΄ Πέρι, +90΄ Μπεντ)

    Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουν. 0-2

    (66΄ Ρούνι, +90΄ Φαν Νιστελρόι)

    Η βαθμολογία

    Τσέλσι 12

    Μάντσεστερ Σίτι 10

    Μάντσεστερ Γ. 9 -3αγ

    Τσάρλτον 9 -3αγ

    Μπόλτον 7

    Τότεναμ 7

    Αρσεναλ 6 -3αγ

    Αστον Βίλα 5

    Γουέστ Χαμ 4 -3αγ

    Λίβερπουλ 4 -2αγ

    Μίντλεσμπρο 4

    Φούλαμ 4

    Μπέρμιγχαμ 4

    Μπλάκμπερν 4

    Γουέστ Μπρομ 4

    Γουϊγκαν 3 -3αγ

    Εβερτον 3 -3αγ

    Νιούκαστλ 1

    Πόρτσμουθ 1

    Σάντερλαντ 0

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έμειναν στο Χ

    28/8/2005 11:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισόπαλος με 1-1 αναδείχτηκε ο αγώνας που έγινε στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και την Λάρισα, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Οι "βυσσινί" ήταν καλύτεροι γενικά, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα παραπάνω τέρμα που θα τους έδινε τη νίκη και τους τρεις πόντους, αφού "βρήκαν μπροστά τους" τον τερματοφύλακα των "κυανέρυθρων", Μάρτιν Βάνιαν, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις. Η ομάδα της Πλατείας άνοιξε το σκορ στο 60΄ με πέναλτι του Φερνάντες ενώ για τους «βυσινί» ισοφάρισε ο Σπάσιτς έξι λεπτά αργότερα. Η ΑΕΛ είχε και δοκάρι με τον Κυπαρίσση στο 76΄, ενώ της ακυρώθηκαν δύο γκολ ως οφσάιντ.

    Καλύτερο ξεκίνημα οι "βυσσινί"

    Με το καλημέρα η ΑΕΛ έδειξε τις προθέσεις της, αφού είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο 1ο λεπτό ο Αλωνεύτης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βάνιακ, όμως αστόχησε. Ο Τσέχος γκολκίπερ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 31ου λεπτού, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Διγκόζη.

    Η Λάρισα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε σε όλο το πρώτο μέρος και έχασε ακόμα κάποιες ευκαιρίες χωρίς να μπορέσει να τις μετρατέψει σε γκολ. Ο Πανιώνιος από την άλλη, περιορίστηκε αισθητά με εξαίρεση μια καλή στιγμή στο 45΄ όταν ο Κοτσόλης μάζεψε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα σε σουτ του Φανούρη Γουνδουλάκη.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπήκε δυνατά, όμως το γκολ έμελλε να μπει από τους "κυανέρυθρους. Χρειάστηκε βέβαια μία απόφαση του διαιτητή, την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, για να πάρει ο Πανιώνιος το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 60ο λεπτό ο Νταμπίζας μάρκαρε τον Μήτρου στην περιοχή και ο Νικολαϊδης καταλόγισε πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Φερνάντες και άνοιξε το σκορ.

    Η ΑΕΛ ωστόσο συνέχισε να επιτίθεται και έτσι λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Σέρμπαν, Γαβριλόπουλου, Σπάσιτς, ο τελευταίος -που μόλις είχε περάσει στον αγώνα- πλάσαρε τον Βάνιακ και έγραψε το 1-1. Ενα γκολ με... ιστορική σημασία, αφού είναι το πρώτο της ΑΕΛ στην Α΄ εθνική μετά από εννέα χρόνια.

    Οι "βυσσινί" συνέχισαν με την ίδια θέρμη και δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες,

    Η γρήγορη ισοφάριση είχε θετική επίδραση στην ψυχολογία των Λαρισαίων που με «μαέστρο» τον Ντένις Σέρμπαν συνέχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες (67΄ σουτ Αλωνεύτη, 71΄ κεφαλιά Νταμπίζα). Στο 76΄ ο Κυπαρίσσης με σουτ «τράνταξε» το δοκάρι του Βάνιακ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΛ! καταστάσεις

    Διαιτητής: Νικολαϊδης (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Μπρέσκα, Κιάσσος, Μήτρου Καλαντζής

    Οι συνθέσεσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Εξουζίδης, Μαγκντί, Γιαννόπουλος, Κοντοδήμος, Φερνάντες, Λάνγκερ, Κιάσσος (56΄ Μήτρου), Οραβεκ, Μπρέσκα, Γουνδουλάκης

    ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Στουρνάρας (64΄ Σπάσιτς), Κατσιαρός, Νταμπίζας, Σίμος, Γκίκας, Διγκόζης, Σέρμπαν (72΄ Μπαχράμης), Αλωνεύτης, Καλατζής, Γαβριλόπουλος (75΄ Κυπαρίσσης).

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πόντιος" άσος

    28/8/2005 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2005 11:19:36 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς νίκησε τον ΟΦΗ, στην πρεμιέρα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Στο τελικό 2-1, καλύτεροι σε όλοι τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν οι "Πόντιοι", οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 20ο λεπτό με τον Ουέλινγκτον. Οι φιλοξενούμενοι ισοαφάρισαν στο 42ο με τον Τριανταφύλλου, όμως ο Βραζιλιάνος στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού πάλι με τον Βραζιλιάνο πείρε τη νίκη και το τρίποντο.

    Καλύτερος

    Από την αρχή του παιχνιδιού ο Απόλλωνας Καλαμαριάς μπήκε κάλυτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε τις προθέσεις του μόλις στο 7ο. Οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Σηφάκης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ματιάσεβιτς, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ γλίτωσε το γκολ, καθώς ο Κλέιτον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

    Η ανωτερότητα των "Ποντίων" καρποφόρησε στο 20ο λεπτό, όταν ο Ιωάννου βρήκε τον Ουέλινγκτον, ο άσος της Καλαμαριάς πέρασε και τον Σηφάκη και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του για τη νέα περίοδο. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε την κατάσταση και αλλά δεν έδειχνε επιθετικές τάσεις. Ωστόσο στο 42ο ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Φυτανίδη και ο Τριανταφύλλου που καιροφυλακτούσε, μπήκε στην φάση και με πλασέ ισοφάρισε.

    Στο δεύτερο μέρος, η Καλαμαριά μπήκε και πάλι καλύτερα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάποιες καλές φάσεις στην εστία της αντιπάλου ομάδας. Η επανεμφάνιση του Χάρη Παππά, ο οποίος στο 77` πήρε την θέση του Καραμανλή και αναδείχθηκε σε «ήρωα» για την ομάδα του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο βραχύσωμος επιθετικός, που επέστρεψε δανεικός από τον Ολυμπιακό, πλαγιοκόπησε από τα δεξιά την άμυνα του ΟΦΗ και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε προς την εστία του Σηφάκη. Η μπάλα κατευθυνόταν για τα δίχτυα, αλλά ο Καρίμ Μουζαουί «έκλεψε την μπουκιά απ΄ το στόμα» του Παππά και χρίσθηκε σκόρερ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

    Κόκκινες : -

    Κίτρινες : Καραμανλής, Κωνσταντάκης, Ρουμπάκης, Χατζαντριάν, Παπαδόπουλος

    Συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Ραντιβόγεβιτς, Φυτανίδης, Αμπονσά (46` λ.τρ. Παρμαξίδης), Ιωάννου, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Ματιάσεβιτς, Πετκάκης, Καραμανλής (77` Παππάς), Ουέλινγκτον, Μουζαουί.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Αρβανίτης, Κωνσταντάκης (60` Ντεγιάνοφ), Ρουμπάκης, Ντάβιντσον, Τριανταφύλλου, Δέντσας (65` Τομόφσκι), Αναστασιάδης, Χατζαντριάν, Καζαντζης (90` Αδάμος), Κόλτζος.

    [07] Βόλεϊ

    Φιλική ήττα για την Εθνική

    28/8/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συνεχίζοντας την προετοιμασία της η Εθνική Βόλεϊ των Ανδρών, εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνώρισε την ήττα (σε φιλικό που έγινε στο κλειστό του Κερατσινίου) από τη Ρωσία με 3-1, η οποία βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ουσιαστικά συμπεράσματα δεν μπόρεσαν να βγλουν, ωστόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας μπόρεσε να δει κάποια πράγματα. Μετά το παιχνίδι, ο Χαριτωνίδης είπε: "Ήταν ένα δυνατό τεστ. Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τη Κροατία. Είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα. Κρατάω το σετ που κερδίσαμε και κάποια σημεία, που πήγαμε καλά στα υπόλοιπα σετ. Θέλουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση μας. Θα βελτιωθούμε στο δεύτερο ματς".

    Η εικόνα

    Τα σετ: 25-18, 20-25, 25-20, 25-17

    ΕΛΛΑΔΑ (Χαριτωνίδης): Γκιούρδας 8, Χατζηαντωνίου 4, Κουρνέτας 2, Τσακιρόπουλος 9, Ν.Ρουμελιώτης 17, Μπάεφ 12 / Δημητρακόπουλος (λ.- 45%), Στεφάνου (λ. - 83% υποδοχή 4ο σετ) Πανταλέων 3, Λάππας 2, Προύσαλης, Μ.Ρουμελιώτης.

    ΡΩΣΙΑ (Γκάετς): Κτέι 4, Μπαράνοφ 1, Αμπράμοφ 6, Απαλίκοφ 9, Τετιούκιν 8, Εγκόρτσεφ 7 / Βερμπόφ (λ. - 44%), Μέλνικ, Μακάροφ 1, Καζακόφ 6, Πολτσάφσκι 10, Ουσάκοφ 2.

    * Πριν τον αγώνα τραυματίστηκε σε τροχαίο ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Δημήτρης Δημητρακόπουλος και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο νοσοκομείο.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πραγματικός Ακράτητος!

    28/8/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ανοιχτά στόματα άφησε ο Ακράτητος με την αποψινή του εμφάνιση και την νίκη με 3-1 επί του Ηρακλή στα Άνω Λιόσια και το σίγουρο είναι πως και βαθμολογικά και ψυχολογικά, η νίκη αυτή παίζει σημαντικό ρόλο για την μακριά συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα που περιλάμβανε μόλις έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Πιπίνη και αυτό είναι ίσως το μοναδικό για το οποίο μπορεί κάποιος να μέμψει την ομάδα, έστω και αν αφορά ζητήματα ηθικής τάξεως και όχι ουσιαστικής. Γιατί στην ουσία, η ομάδα πήγε πολύ καλά! Μόλις στο 12' ο Γκουστάβο βρήκε τον Σάλες μέσα στην περιοχή και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Ο υπερβολικός ζήλος του Ντουμιτρέσκου πάντως τον οδήγησε στην αποβολή στο 36', όμως ούτε αυτό έκαμψε τους παίκτες του, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα είχαν μια ακόμη ευκαιρία με τον Μαρινέσκου

    Παραδομένος ο Ηρακλής

    Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με αυτό το 1-0 και στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να είναι κυριολεκτικά παραδομένοι στις προθέσεις των γηπεδούχων. Έτσι στο 62' έγινε το 2-0 με τον Σάλες να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Βούγιοβιτς. Το 3-0 έκανε στο 90' ο Ντε Φραντσέσκο και το μόνο που κατάφερε ο "Γηραιός" ήταν να μειώσει σε 3-1 στις καθυστερήσεις με τον Παπαποστόλου.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες: Μακέ - Παπαζαχαρίας, Δρούγας

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Ζουέλα, Παγκανίν, Πιπίνης, Μακέ, Μαρινέσκου, Γκουστάβο, Σάλες, Λοντό (46΄ Μουσούντου), Βούγιοβιτς (70΄ Ντε Φραντσέσκο)

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Δρούγας, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σνάουτσνερ, Λαβάλ, Πρίττας, Μουράτι (46΄ Παπαποστόλου), Επαλέ, Λαγός, Π. Καπετάνος (53΄ Χερέρα)

    [09] Κοινωνία

    Μοιραίο παιχνίδι

    28/8/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την πιο απρόσμενη και τραγική κατάληξη είχε για έναν 16χρονο Βουλγαρικής καταγωγής από τους Αμπελοκήπους της Θεσσαλονίκης, ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, καθώς ένα γκολ το οποίο θέλησε να πανηγυρίσει, κάνοντας μονόζυγο από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος είχε αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Το άτυχο αγόρι σκαρφάλωσε μαζί με φίλους του στην περίφραξη του 7ου Δημοτικού σχολείου των Αμπελοκήπων (η είσοδος ήταν κλειδωμένη καθώς το σχολείο δεν λειτουργεί ακόμη) προκειμένου να παίξουν στο μικρό γήπεδο της αυλής. Μόλις μπήκε γκολ ο άτυχος νεαρός κρεμάστηκε από τον σιδερένιο και φθαρμένο σωλήνα της εστίας θέλοντας να πανηγυρίσει, ο σωλήνας όμως υποχώρησε και τον τραυμάτισε στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά ήταν αργά. Οι γιατρόι απλώς διαπίστωσαν το θάνατο του, τον οποίο απέδωσαν σε εσωτερική αιμορραγία που προκάλεσε το ισχυρό χτύπημα.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μείον τέσσερις ο Ατρόμητος

    28/8/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τρεις τραυματίες και έναν τιμωρημένο να απουσιάζουν, θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στο γήπεδο του Περιστερίου Ατρόμητος κόντρα στην ΑΕΚ, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι Κόρμπο, Ραγκουέλ και Ηλιόπουλος είναι τραυματίες και αποκλείστηκαν από την αποστολή ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Παππά, ο οποίος είναι τιμωρημένος από την περασμένη σεζόν. Πρόβλημα υπάρχει και με τον νεοαποκτηθέντα Ντοέ, η μπλε κάρτα του οποίου δεν έχει φτάσει ακόμη. Την περιμένουν αύριο, ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί το βράδυ (9:00 μ.μ.). Ο Γιώργος Παράσχος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, μαζί με άλλους 19 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Μιχαηλίδης, Ανδριόλας, Κατεμής, Γελαδάρης, Σωτήρχος, Γεωργίου, Μανίκας, Ντάγκας, Μικές, Χάλαρης, Κούτσης, Κορακάκης, Καραδήμος, Ζαχαρόπουλος, Σκαρμούτσος, Πέτκοφ, Δήμος, Μπούνας, Παπαγεωργίου.

    Έτοιμο το γήπεδο

    Νυχθημερόν δούλευαν τα συνεργεία ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο της ομάδας του Ατρομήτου. Τα έργα ολοκληρώθηκαν στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου και όλα είναι πλέον έτοιμα για να φιλοξενηθεί ο αγώνας. Η τοποθέτηση των καθισμάτων, με τη διευθέτηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, πραγματοποιήθηκε και πλέον μένουν οι τελευταίες «πινελιές». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, για να γίνει το τελικό τεστ με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου.

    Η ΠΑΕ Ατρόμητος, μέσω της ιστοσελίδας της, θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή Περιστερίου, με πρώτον από όλους τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού κ. Ανδρέα Σχίζα, όλους τους αντιδημάρχους των τεχνικών υπηρεσιών, τους εργολάβους, αλλά και τους εργαζόμενους, που κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να φέρουν σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 August 2005 - 20:54:00 UTC