Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύσκολη κλήρωση
  • [02] Ανέβηκαν οι βάσεις
  • [03] Νέες καταγγελίες
  • [04] Διπλωματική κινητικότητα στο Κυπριακό
  • [05] Αντιδράσεις για το 42%
  • [06] Επίθεση κατά μέτωπο
  • [07] Ανακαλούνται sea jet της Yamaha
  • [08] Βομβιστική επίθεση στην Ινγκουσετία
  • [09] Αεροπορική "μαύρη λίστα"
  • [10] Υπό έλεγχο ο πύρινος εφιάλτης
  • [11] Νέο "άλμα" του πετρελαίου
  • [12] Αύξηση στα εισιτήρια της Aegean
  • [13] Πρόστιμα για νοθεία σε πετρελαιοειδή
  • [14] "Θανάσιμοι εχθροί" οι Ντι Κάνιο-Περούτσι
  • [15] Με... νού και φαντασία στο Μονακό
  • [16] Κανονικά προπονήθηκε ο Μάλμπασα
  • [17] Νικηφόρο ξεκίνημα για Θάλεια-Μαρία
  • [18] Ζει ο Superman;
  • [19] "Άλεξ" μην πας στη Μίλαν..."

    [01] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Για ΠΑΟ και Ολυμπιακό

    Δύσκολη κλήρωση

    25/8/2005 6:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2005 7:51:37 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου θα τεθούν αντιμέτωπες οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στον Στ όμιλο και θα τεθούν αντιμέτωπες με την Ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης, τη γαλλική Λυόν και τη νορβηγική Ρόζενμποργκ. Οι "πράσινοι" με τη σειρά τους κληρώθηκαν στον Γ όμιλο και θα τεθούν αντιμέτωπες με την ισπανική Μπαρτσελόνα, τη Γερμανική Βέρντερ Βρέμης και την ιταλική Ουντινέζε.

    "Κόκκινες" αντιδράσεις

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης των ομίλων, ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις στο "κόκκινο" στρατόπεδο. Η ομάδα του Τροντ Σόλιντ αντιμετωπίζει μία ομάδα που αποτελείται από γαλαξίες καθώς η Ρεάλ πλέον διαθέτει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στον κόσμο. Οι "γκαλάκτικος, δεύτερη στην Πριμέρα Ντιβισιόν πέρυσι, δεν έχει χάσει ποτέ την εμφάνιση της στα "σαλόνια" του Τσάμπινς Λιγκ και μόνο το όνομα της αποτελεί φόβο για κάθε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να "υπερβάλλει εαυτόν" για να μπορέσει να πάρει βαθμούς από την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Μετά υπάρχει η γαλλική Λυόν. Σίγουρα δεν αποτελεί το φόβητρο, όμως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στην Ευρώπη με κορυφαία την περασμένη σεζόν, όταν και έφτασε μέχρι και τους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα "λιοντάρια" είναι αρκετά αποδυναμωμένα σε σχέση με πέρυσι, ειδικά μετά και από την απώλεια του Μικαέλ Εσιέν, ωστόσο έχει στις τάξεις της παίκτες όπως τον Ζουνίνιο και τον Βιλτόρ που αποτελούν την επιθετική γραμμή κρούσης, που μπορούν να "κάνουν την ζημιά" σε κάθε ομάδα που θα αντιμετωπίσουν.

    Τέλος, η νορβηγική Ρόζενμποργκ αποτελεί μία αξία στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού σχεδόν πάντα καταφέρνει να είναι στους ομίλους. Δύσκολη ομάδα, ειδικά στην έδρα της, αλλά εκτός δεν πάει ποτέ τόσο καλά. Οι Νορβηγοί είναι στα μέτρα των "κόκκινων".

    "Πράσινες" αντιδράσεις

    Στα δύσκολα θα είναι και ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" θα δουν μπροστά τους την μεγάλη Μπαρτσελόνα που είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Οι "μπλαουγκράνα", μετά και την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, δείχνει πως είναι ασταμάτητη ενώ και στο πρόσφατο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε από την Τσέλσι στα παιχνίδια της φάσης των "16" που είχαν χαρακτηριστεί, όχι άδικα, ως πρόωρος τελικός. Παίκτες, όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ντέκο αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αστέρες της ομάδας, σίγουρα θα αποτελέσουν πολύ δύσκολο το έργο των "πράσινων".

    Όσο για τη Βέρντερ, αποτελεί πάντα μία γερμανική ομάδα. Αρκετά αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με παίκτες όπως ο επιθετικός Κλόζε, είναι πάντα δύσκολη.

    Τέλος η Ουντινέζε, αποτελεί μία ομάδα αίνιγμα. Μία ομάδα που βρισκόταν στο μέσο του Ιταλικού ποδοσφαίρου, κατάφερε με μία πολύ καλή πορεία πέρυσι στο Καμπιονάτο να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους και θα αποτελέσει ακόμα ένα δύσκολο έργο για τους "πράσινους".

    Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ρόζενμποργκ 13-14 Σεπτεμβρίου

    Ρεάλ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 27-28 Σεπτεμβρίου

    Λιόν-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18-19 Οκτωβρίου

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Λιόν 1-2 Νοεμβρίου

    Ρόζενμποργκ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22-23 Νοεμβρίου

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης 6-7 Δεκεμβρίου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:

    Ουντινέζε-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 13-14 Σεπτεμβρίου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Βέρντερ Βρέμης 27-28 Σεπτεμβρίου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Μπαρτσελόνα 18-19 Οκτωβρίου

    Μπαρτσελόνα-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2 Νοεμβρίου

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ουντινέζε 22-23 Νοεμβρίου

    Βέρντερ Βρέμης-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-7 Δεκεμβρίου

    [02] Κοινωνία

    Μέχρι την Παρασκευή οι επιτυχόντες

    Ανέβηκαν οι βάσεις

    25/8/2005 12:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έβαλε η δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής από το Υπουργείο Παιδείας, το πρωί της Πέμπτης. Σε σύνολο 338 σχολών ΑΕΙ, 182 παρουσίασαν άνοδο και 156 πτώση, ενώ, σε σύνολο 197 τμημάτων ΤΕΙ, αύξηση καταγράφηκε σε 105 και πτώση σε 92. Πιο συγκεκριμένα, άνοδος των βάσεων παρατηρήθηκε σε σχολές που προσφέρουν γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, όπως οι Παιδαγωγικές, η Νοσηλευτική, οι σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και οι Στρατιωτικές σχολές, αλλά και σε αυτές που "παραδοσιακά" συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των υποψηφίων, όπως η Ιατρική και η Νομική. Από την άλλη, μικρή πτώση σημειώθηκε στις Οικονομικές σχολές, στις σχολές Πληροφορικής, στα τμήματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και σε μερικά τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, καλωσόρισε τους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ σε όσους δεν εισήχθησαν επεσήμανε, ότι "στη ζωή έχουμε επιτυχίες και αποτυχίες" και θα τους δοθούν πολλές ακόμα ευκαιρίες. Οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας μέχρι την Παρασκευή. Ενημερωθείτε για τις βάσεις από το ειδικό site του Ert.gr exams.ert.gr.

    Εκτινάξεις και βουτιές

    Από τους συνολικά 129.380 υποψηφίους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εισάγονται οι 81.021 (ποσοστό επιτυχίας 62,62%), ενώ, στην κατηγορία υποψηφίων από τα ημερήσια Ενιαία Λύκεια, που είναι και η μεγαλύτερη ομάδα, εισάγονται οι 8 στους 10 (ποσοστό 80,71%).

    Η μεγαλύτερη άνοδος, σε σύγκριση με πέρυσι, καταγράφηκε στις σχολές: Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με 2.679 μόρια, Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Κρήτης με 2.165 μόρια, Εμπορικού Ναυτικού (θήλεις) με 1.831 μόρια, Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ειδ. κατ.70) με 1.820 μόρια και Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας με 1.797 μόρια.

    Από την άλλη, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στις σχολές: Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης με 5.510 μόρια, Στρατολογικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης (ειδ. κατ.82) με 2.399 μόρια, Ναυτικών Δοκίμων (μάχιμοι ειδ. κατ.70) με 1.435 μόρια και Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λαμίας με 1.413 μόρια.

    Εκτός από τα Λύκεια, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και στην τηλεφωνική γραμμή 1564 του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και στο ειδικό site της ΕΡΤonline, "Εξετάσεις 2005".

    "Μαγνήτης" η επαγγελματική αποκατάσταση

    Η αύξηση των βάσεων εισαγωγής στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Ηλικίας οφείλεται στην προοπτική για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, που τους προσέδωσε και η επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

    Επίσης, στις καλές επιδόσεις των υποψηφίων στην Βιολογία και την Χημεία κατεύθυνσης, τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, οφείλεται η μικρή αύξηση στις σχολές του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου.

    Οι βάσεις στις σχολές του πρώτου, δεύτερου και τέταρτου Επιστημονικού Πεδίου παρουσίασαν αυξομειώσεις στο πλαίσιο του αναμενόμενου, ενώ η βάση των τμημάτων του πέμπτου επιστημονικού πεδίου σημείωσε μικρή μείωση στις σχολές των ΑΕΙ και αυξομείωση στις σχολές των ΤΕΙ.

    "Η διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής, εκτός από τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, επηρεάζεται πλέον και από τις πληροφορίες των αναγκών της αγοράς εργασίας που φθάνουν στους υποψηφίους", επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αγωνία τέλος

    [03] Κοινωνία

    Αναγνωρίστηκαν 86 σοροί

    Νέες καταγγελίες

    25/8/2005 1:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της πτώσης του μοιραίο Μπόινγκ 737 της "Helios", που παρέσυρε στο θάνατο 121 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 86 σοροί. Μυστήριο καλύπτει ακόμα την τύχη του πιλότου, ενώ ζητήθηκε εκ νέου δείγμα αίματος από την κόρη του για να διαπιστωθεί μέσω της μεθόδου DNA, αν η σορός του βρίσκεται μεταξύ αυτών, που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Τη Δευτέρα μεταβαίνει στην Κύπρο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της μοιραίας πτώσης του Μπόινγκ. Στο μεταξύ σοβαρότατες καταγγελίες για ελλείψεις στη λειτουργία του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας διατύπωσε, μιλώντας σε εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου της Κύπρου, ΡΙΚ, ο υπεύθυνος του τομέα αδειοδότησης, Χαράλαμπος Χατζηγεωργίου. Ο ίδιος, υποστηρίζει, ότι τους τελευταίους δέκα μήνες δε διενεργήθηκε πτητικός έλεγχος σε κανένα αεροσκάφος, παρότι οι αεροπορικές εταιρείες είχαν καταβάλει σημαντικά ποσά για τη διεξαγωγή τους. Επίσης κατάγγειλε, ότι δεν είχαν ληφθεί υπόψη από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Κύπρου αναφορές και έγγραφες καταθέσεις για τα εσωτερικά προβλήματα του Τμήματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μάρτυρας - κλειδί

    [04] Πολιτική

    Ενόψει της συνεδρίασης των Μονίμων Αντιπροσώπων τη

    Διπλωματική κινητικότητα στο Κυπριακό

    25/8/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έντονη κινητικότητα και διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων των μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 31 Αυγούστου, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την τουρκική συμπληρωματική δήλωση για μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης με τα δέκα νέα κράτη μέλη της Ε.Ε., καθώς και ενόψει του άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου στο Νιούπορτ της Βρετανίας, όπου θα συζητηθεί το πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης θα έχει στα επόμενα 24ωρα σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο, ενώ την τουρκική θέση θα επιχειρήσει να εξηγήσει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Έρτουγρούλ Απακάν, ο οποίος θα επισκεφθεί στις 31 Αυγούστου την Αθήνα για επαφές με παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών. "Καθημερινή και άριστη", χαρακτήρισε την επικοινωνία της Αθήνας με την Λευκωσία, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για τους στόχους της ελληνικής πλευράς, δήλωσε ότι "στόχος είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να επιτευχθεί". Η άποψη της ελληνικής πλευράς παραμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία σκιά που θα αναιρεί την πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου από την Άγκυρα.

    Συναντήσεις και συσκέψεις

    Εξάλλου, σειρά συναντήσεων και τηλεφωνικών επαφών θα ακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες, από τον ΥΠΕΞ και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη ο οποίος έχει αναλάβει να επικοινωνήσει με τους ομολόγους του από την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς και με τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν.

    Χθες πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο των Εξωτερικών, σύσκεψη υπό την προεδρία του Πέτρου Μολυβιάτη και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

    Ο γ.γ. του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Ροκανάς συναντήθηκε σήμερα με τους επιτετραμμένους της Βρετανίας και της Ιταλίας, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πρέσβης Θρ. Σταματόπουλος είχε επικοινωνία με τον γ.γ. του πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και με τον Γάλλο ομόλογό του.

    Αντίστοιχες επαφές γίνονται και από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλες, με στελέχη της Προεδρίας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

    Πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των ευρωπαίων εταίρων, τόσο ενόψει της συνεδρίασης των Μονίμων Αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, όπου στις 31 Αυγούστου θα ασχοληθούν με το θέμα της υπογραφής του Πρωτοκόλλου από την Τουρκία, όσο και του Άτυπου Συμβουλίου των 25 ΥΠΕΞ, το οποίο θα ασχοληθεί με την επεξεργασία του διαπραγματευτικού πλαισίου της Τουρκίας με την Ε.Ε.

    Η βούληση της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου είναι ξεκάθαρη για όλα τα κράτη - μέλη και αυτό που μένει είναι να ξεκαθαριστεί απόλυτα η βούληση του άλλου μέρους, δηλαδή της Τουρκίας.

    Για την Αθήνα, πάντως, "η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας έχει κατάληξη μια ευρωπαϊκή Τουρκία και όχι το ανάποδο", τόνιζαν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.

    Ρουσόπουλος για Τουρκία Ε.Ε.

    Σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, πως "η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλους τους όρους για την έναρξη της ενταξιακής της πορείας", οι οποίες κατά τον ερωτώντα αντιφάσκουν με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την υπογραφή της η Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος σημείωσε ότι με τη υπογραφή της η Τουρκία ανέλαβε μια σειρά από δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς την Ε.Ε.

    Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι προ ημερών σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός "συναποφάσισαν την τακτική και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, επί του θέματος που έχει ανακύψει".

    Συνεχείς επαφές εκπροσώπων του ΥΠΕΞ με Ε.Ε., Κύπρο και Άγκυρα, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης για το θέμα του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ένωσης με την Ε.Ε. και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αλλά και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    "Δε θα απαντήσει στον Ταλάτ ο Καραμανλής"

    "Η ελληνική πλευρά δεν προτίθεται να απαντήσει σε επιστολή που έχει αποστείλει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν έγινε γνωστό, αλλά ανάλογη επιστολή έχει στείλει ο κ. Ταλάτ και σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

    [05] Πολιτική

    Από αντιπολίτευση και ΚΕΔΚΕ

    Αντιδράσεις για το 42%

    25/8/2005 5:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2005 6:07:21 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο των δημοτικών εκλογών, με στόχο την εκλογή δημάρχου από τον πρώτο γύρο και με ποσοστό 42%. Αντίθετη με τις αλλαγές δηλώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), που προτείνει η εκλογή να γίνεται με τη μέγιστη πολιτική νομιμοποίηση του 50%+1. Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές εξέφρασαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ το θέμα απασχόλησε, την Τετάρτη, και Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος, την Πέμπτη, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι "παίζει εκλογικά παιχνίδια όπως παλαιότερα η ΕΡΕ" και εκτίμησε ότι συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές δείχνει τη βαθιά ηττοπάθεια του κυβερνώντος κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. "Η συζήτηση για το 42% στις δημοτικές εκλογές ενδιαφέρει τα κόμματα εξουσίας και όσους θέλουν να γλείψουν ένα κόκαλο", είπε χαρακτηριστικά η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ αντίθετος με τις αλλαγές δήλωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που έκανε λόγο για "κομματική παρέμβαση με ιδιοτελή κριτήρια".

    Τέλος στην ταλαιπωρία, τα έξοδα και τις παρασκηνιακές συνδιαλλαγές

    Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που είχε συμπεριλάβει τις εν λόγω αλλαγές στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό μειώνονται η ταλαιπωρία των πολιτών και τα έξοδα των εκλογών και εμποδίζονται οι παρασκηνιακές συνδιαλλαγές μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι λογικό με 42% να εκλέγεται κυβέρνηση και να μην μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος ή νομάρχης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεν υποχωρούμε"

    [06] Πολιτική

    Από το Γ. Παπανδρέου

    Επίθεση κατά μέτωπο

    25/8/2005 2:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2005 6:11:38 μμ)

    Δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διήμερης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο και με σχέδιο για τη χώρα. Παράλληλα, μίλησε για εκκίνηση της πορείας του κινήματος προς το λαό και αναφέρθηκε σε ένα νέο πλαίσιο θέσεων, που θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης με τους πολίτες. Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινά μια νικηφόρα πορεία για τη μάχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι παίζει εκλογικά παιχνίδια. "Είναι προφανές ότι απέναντι στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των τομών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με τη στήριξη της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, η μόνη επικοινωνιακή καταφυγή του ΠΑΣΟΚ είναι η πόλωση, η περιχαράκωση και η διαστρέβλωση", απάντησε η ΝΔ στις κατηγορίες, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θόδωρου Ρουσόπουλου.

    [07] Κοινωνία

    Ανακαλούνται sea jet της Yamaha

    25/8/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία ακόμη ανάκληση ανακοινώθηκε, την Πέμπτη, από την εταιρεία Μοτοδυναμική ΑΕΕ και αφορά δύο μοντέλα sea jet της Yamaha. Πρόκειται για τα μοντέλα WaveRunners τύπου VX1100 Sport και VX1100A Deluxe, που πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο για πιθανή ατέλεια σε δύο εξαρτήματα ηλεκτρικού συστήματος: τον ανορθωτή και το APS. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχει ενδεχόμενο οξείδωσης των παραπάνω εξαρτημάτων με πιθανό αποτέλεσμα να προκληθεί υπερθέρμανση του διαμερίσματος του κινητήρα και δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό γκάζι. Η εταιρεία, που ενημέρωσε τη Γ.Γ. Καταναλωτή, απέστειλε προσωπικές συστημένες επιστολές στους πελάτες της και σχετική ενημέρωση με τεχνικές οδηγίες στο Δίκτυο Συνεργατών της. Παράλληλα, καλεί τους κατόχους των ανωτέρω μοντέλων να επικοινωνήσουν άμεσα με την Τεχνική Διεύθυνση στο τηλέφωνο 210-6293562 ή στο fax 210-6293565 (εργάσιμες ημέρες, από 09:00 έως 17:00) για να διαπιστωθεί εάν είναι απαραίτητος ο έλεγχος και η αντικατάσταση ανταλλακτικών, που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από την εταιρεία.

    [08] Κόσμος

    Τραυματίστηκε ο Πρωθυπουργός της περιοχής

    Βομβιστική επίθεση στην Ινγκουσετία

    25/8/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Ινγκουσετίας, Ιμπραΐμ Μαλσάγκοφ, είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή, που είχε ως στόχο την πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή. Από την επίθεση, σκοτώθηκε ένας σωματοφύλακας του Μαλσάγκοφ, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τραυματίστηκε σοβαρά. Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι από την έκρηξη, που σημειώθηκε στην πόλη Ναζράν, καταστράφηκε το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο Μαλσάγκοφ σε νοσοκομείο εκτός Ινγκουσετίας. Η Δημοκρατία της Ινγκουσετίας, στο βόρειο Καύκασο, συνορεύει με την Τσετσενία, όπου μαίνονται εδώ και 10 χρόνια οι μάχες μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και Τσετσένων ανταρτών. Η Ναζράν, κυριότερη πόλη της Ινγκουσετίας, έχει κατά καιρούς υποφέρει από τη διαμάχη καθώς πολλοί Τσετσένοι έχουν μεταναστεύσει στην Ινγκουσετία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συγκρούσεις και στην Ινγκουσετία. Τον Απρίλιο του 2004, ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας, Μουράτ Ζιαζίκοφ, είχε τραυματιστεί ελαφρά από επίθεση παγιδευμένου αυτοκινήτου, ενώ δύο μήνες αργότερα 92 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις Τσετσένων ανταρτών εναντίον αστυνομικών και συνοριακών σταθμών, κοντά στη Ναζράν.

    [09] Κόσμος

    Από τη Γαλλία για τις μη ασφαλείς εταιρείες

    Αεροπορική "μαύρη λίστα"

    25/8/2005 2:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2005 2:48:35 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Με στόχο τη διαφάνεια και την ασφάλεια στις αεροπορικές συγκοινωνίες, η Γαλλία αποφάσισε να δημοσιεύσει στο Internet, τη λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες, που απαγορεύεται να λειτουργούν στην επικράτειά της για λόγους ασφαλείας. Αφορμή στάθηκαν τα πρόσφατα αεροπορικά δυστυχήματα, ενώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η Γαλλία θα έχει προτείνει και στην Ε.Ε. μια σειρά μέτρων για να αυξηθεί η ασφάλεια στις αεροπορικές μεταφορές. Η λίστα θα είναι από τη Δευτέρα διαθέσιμη και στο Internet, από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Ντομινίκ Περμπέν, και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC). Στη λίστα θα αναγράφονται οι "απαγορευμένες" και μη αεροπορικές εταιρείες καθώς και οι εταιρείες από τις οποίες θα επιτρέπεται η ναύλωση αεροσκαφών. Την ιδέα έχει ασπαστεί και η Βρετανία, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Συγκοινωνίες, Ζακ Μπαρό, είπε ότι το μέτρο ενδέχεται να επεκταθεί σε όλη την Ε.Ε.

    Σχετικά Links: DGAC

    [10] Κόσμος

    Σβήνουν οι φωτιές στην Πορτογαλία

    Υπό έλεγχο ο πύρινος εφιάλτης

    25/8/2005 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Χάρη στις προσπάθειες των 3000 πυροσβεστών, αλλά και την εύνοια των καιρικών συνθηκών (υγρασία και πτώση της θερμοκρασίας) όλες οι πυρκαγιές, που μαίνονταν επί δύο εβδομάδες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας τέθηκαν υπό έλεγχο. "Οι πυρκαγιές που έκαιγαν χθες το βράδυ περιορίστηκαν και βρίσκονται στην φάση της κατάσβεσης", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν 900 πυροσβέστες και δυνάμεις του στρατού, καθώς υπάρχουν ακόμα οι φόβοι για αναζωπύρωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε επιφυλακή η Πορτογαλία

    [11] Οικονομία

    Πλησίασε τα 68 δολάρια το βαρέλι στην Νέα Υόρκη

    Νέο "άλμα" του πετρελαίου

    25/8/2005 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Άλλο ένα νέο ρεκόρ κατέγραψε η τιμή του αμερικανικού αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης. Το βαρέλι του ελαφρού αργού για παράδοση Οκτωβρίου έκλεισε στα 67,32 δολάρια, με άνοδο 1,61 δολαρίων, εντείνοντας τον προβληματισμό και την ανησυχία στις διεθνείς αγορές, καθώς η κούρσα των τιμών δεν φαίνεται να έχει τέλος. Η τιμή του μαύρου χρυσού αυξήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στις ΗΠΑ κυβερνητικών στοιχείων, που δείχνουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων μειώθηκαν πέραν του αναμενόμενου, ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και η τροπική καταιγίδα Κατρίνα, που κινείται στον Κόλπο του Μεξικού. "Η τιμή του πετρελαίου, που πλησιάζει σήμερα τα 68 δολάρια το βαρέλι, θα παραμείνει αυξημένη επειδή δεν υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της ζήτησης", δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροντρίγκο Ράτο, εκτιμώντας ότι η τιμή του μαύρου χρυσού δεν πρόκειται να βρεθεί στα επίπεδα που ήταν πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κούρσα των τιμών οφείλεται στην διατήρηση της ισχυρής ζήτησης στις ΗΠΑ, καθώς και στην ανάπτυξη των οικονομιών της Κίνας και της Ινδίας. "Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, ο βασικός λόγος στην αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου βρίσκεται στη δύναμη της ζήτησης", τόνισε ο διευθυντής του ΔΝΤ και κατέληξε: "υπάρχει μια πολύ ισχυρή ζήτηση και δεν υπάρχει προοπτική μείωσής της".

    Το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ενώ, μέχρι τα τέλη του μήνα, αναμένεται να έχει σταλεί στις εφορίες η εγκύκλιος που θα εξηγεί τη διαδικασία έκδοσης ΑΦΜ για τις πολυκατοικίες.

    [12] Οικονομία

    Από τις 12 Σεπτεμβρίου

    Αύξηση στα εισιτήρια της Aegean

    25/8/2005 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Κατά 3 ευρώ αυξάνονται από τις 12 Σεπτεμβρίου τα εισιτήρια εσωτερικού και εξωτερικού της αεροπορικής εταιρείας, Aegean Airlines. Η εταιρεία προχώρησε στην επιβολή νέου επίναυλου καυσίμων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου. Σημειώνεται ότι σε αύξηση ορισμένων εισιτήριων είχαν προχωρήσει, για τον ίδιο λόγο, και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξέφρενη κούρσα

    Σχετικά Links: Aegean Airlines

    [13] Οικονομία

    Πρόστιμα για νοθεία σε πετρελαιοειδή

    25/8/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έντεκα πρόστιμα συνολικού ύψους 188.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά για υψηλή νοθεία σε πετρελαιοειδή προϊόντα και αισχροκέρδεια εις βάρος του καταναλωτή.

    Έπειτα από ελέγχους του ΣΔΟΕ σε εργοτάξια, εγκαταστάσεις εναπόθεσης καυσίμων, δεξαμενές, πρατήρια υγρών καυσίμων και βυτιοφόρα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν νοθεία πετρελαίου κίνησης με ναυτιλίας σε ποσοστά από 20% έως και 95%, νοθεία πετρελαίου θέρμανσης με ναυτιλίας σε ποσοστά 58% και 100%, πετρέλαιο αγνώστου προελεύσεως, πώληση πετρελαίου ναυτιλίας για θέρμανσης, νοθεία βενζίνης Super με αμόλυβδη σε ποσοστό 95%, νοθεία βενζίνης Super Plus με αμόλυβδη σε ποσοστό 60%.

    Τα έξι από τα πρόστιμα συνολικού ύψους 120.000 ευρώ επιβλήθηκαν στην εταιρεία Πειραϊκή Πετρελαϊκή ΑΕ.

    Επίσης επιβλήθηκαν άλλα δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ σε δύο εταιρίες και συγκεκριμένα:

    - Στην εταιρία PYRELLAS Αφοί Μαυρουδή ΟΕ για πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως που η σύνθεσή τους ήταν μη κανονική

    -Στην εταιρία ΝΑΤΕΧ ΑΕΒΕ για δαμάσκηνα αποξηραμένα, σε αυτοτελή συσκευασία 250 γρ. επί ποσότητας 50 τεμαχίων, στα οποία κατόπιν ελέγχων διαπιστώθηκε η ύπαρξη απεκκριμάτων που πιθανόν προέρχονται από λεπιδόπτερα έντομα. Κατά συνέπεια κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Θανάσιμοι εχθροί" οι Ντι Κάνιο-Περούτσι

    25/8/2005 2:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά το χώρο του καμπιονάτο δύο παίκτες της Λάτσιο, οι Άντζελο Περούτσι και Πάολο Ντι Κάνιο ετοιμάζονται έστω και για μέρα να κατακτήσουν και τον κόσμο της Έβδομης Τέχνης. Οι δύο "λατσιάλι" σύντομα θα κάνουν το ντεμπούτο τους ως ηθοποιοί στην ταινία της Ροσέλα Ντρούντι που ήδη γυρίζεται στα στούντιο της "Τσινετσιτά" με τίτλο "Nemici per la pelle" ή ελληνιστί "Εχθροί για το δέρμα", στους ρόλους ενός "πορτιέρη" και ενός καβγατζή τύπου. Πρόκειται για την ιστορία δύο παλιών φίλων που μετατρέπονται σε "θανάσιμους εχθρούς" εξαιτίας μίας διαφωνίας που έχουν για ένα σπίτι. Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις των δύο Ιταλών ποδοσφαιριστών πρόκειται για μία νέα εμπειρία την οποία φυσικά δεν θα έχαναν με τίποτα. Μάλιστα και οι δύο δήλωσαν αισιόδοξοι για το ρόλο που θα κληθούν να παίξουν, ο οποίος δεν απέχει πολύ και από τους πραγματικούς χαρακτήρες τους.

    "Μαγνήτης" η συμμετοχή της Χένγκερ

    Εκτός των δύο άσων της Λάτσιο, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν ο Στέφανο Μασιαρέλι και η εκρηκτική πορνοστάρ της Ουγαρίας, Έβα Χένγκερ.

    Η καλλονή που είχε αναδειχθεί "Μις Ουγγαρία" και έχει πλέον κατακτήσει το χώρο της ιταλικής showbiz και πρόσφατα προσπάθησε να ζήσει το "Αμερικάνικο Όνειρο", παίρνοντας ένα ρόλο στην αμερικάνικη ταινία "Gangs of Nude York" .

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με... νού και φαντασία στο Μονακό

    25/8/2005 12:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δικαιολογημένα οι προβολείς του ενδιαφέροντος των φίλων του ποδοσφαίρου είναι σήμερα συγκεντρωμένοι στο Μονακό για την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, καθώς αυτές τις μέρες η ατμόσφαιρα στο πριγκιπάτο θυμίζει ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό... φεστιβάλ. Και πώς να μην είναι όταν χθες έλαβε χώρα η συνεδρίαση των ομάδων για θέματα licensing της UEFA, ενώ σήμερα οι 32 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και οι "αιώνιοι" του ελληνικού αθλητισμού, αγωνιούν να μάθουν τους αντιπάλους τους στους "χρυσοφόρους" ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το χορταστικό "μενού" του Μονακό κλείνει αύριο με τη διεξαγωγή της αντίστοιχης κλήρωση του Α γύρου Κυπέλλου UEFA, όπου το ελληνικό ενδιαφέρον αφορά τις ομάδες των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ Άρη και Ξάνθη, τη τελετή των Βραβείων της UEFA 2005 και τέλος την "τιτανομαχία", τουλάχιστον κατ όνομα, της Γηραιάς Ηπείρου. Μιλάμε ασφαλώς για τη αυριανή συνάντηση στο "Λουί II" (21:45) της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λίβερπουλ με την Κυπελλούχο ΟΥΕΦΑ ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Άρχοντας του αγώνα θα είναι ο 45χρονος Ολλανδός Ρενέ Τέμινκ με βοηθούς τους Αντριαν Ινια και Ρομπ Μένχουις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Βγήκαν" τα γκρουπ δυναμικότητας

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κανονικά προπονήθηκε ο Μάλμπασα

    25/8/2005 2:00:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ευχάριστα τα νέα για τον Πορτογάλο τεχνικό της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος που είδε κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης το Νίκολα Μάλμπασα να "βγάζει" κανονικά το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, από τη χθεσινή γονατιά, που λαχτάρησε τον "Πορτογάλο". Όπως όλα δείχνουν ο Σάντος δεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σέρβου αμυντικού στην προσεχή πρεμιέρα της Α Εθνικής στο γήπεδο του Περιστερίου με αντίπαλο τον Ατρόμητο, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Παράλληλα κανονικά προπονήθηκε και ο Κονέ, σε αντίθεση με τους Παπασταθόπουλο, Πλιάτσικα, Κουτρουμάνο και Κομβολίδη ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μια γονατιά για τον Μάλμπασα

    [17] Βόλεϊ

    Νικηφόρο ξεκίνημα για Θάλεια-Μαρία

    25/8/2005 1:27:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Περίπου μισή ώρα χρειάστηκαν οι διεθνείς Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο 3) για να κάμψουν με 2-0 (21-17, 21-12) την αντίσταση των Ρωσίδων Μπράτκοβα / Γικουντίναστην και να μπούνε "με το δεξί" πρεμιέρα της τελικής φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, σήμερα στη Μόσχα. Στην επόμενη φάση οι Ελληνίδες θα αντιμετωπίσουνε τις Τσέχες Φελμάμποβα/Νοβότνα. Το άλλο διεθνές ελληνικό δίδυμο, αυτό των Βάσω Καραντάσιου/Βίκυς Αρβανίτη (Νο 3), πέρασε χωρίς αγώνα τον α γύρο και στη συνέχεια θα κοντραριστεί με τις Ιταλίδες Λουνάρντι/Περότα.

    Καλημέρα και... αντίο για τους άνδρες στον Καναδά

    Ούτε την "πρόβα τζενεράλε" ενόψει του Infote Athens ΟΠΕΝ της Αθήνας(30 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου) στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του μπιτς βόλεϊ στο Φάληρο, δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν όπως θα ήθελαν στο τουρνουά του Παγκόσμιου σιρκουί 2005, οι διεθνείς Θανάσης Μιχαλόπουλος και Μάνος Ξενάκης.Οι Έλληνες πρωταθλητές που, λόγω κλήρωσης, περασαν χωρίς αγώνα τους δύο πρώτους γύρους των προκριματικών του Μόντρεαλ στο κρίσιμο παιχνίδι του γ' γύρου που θα χάριζε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό, ηττήθηκαν με 2-0(21-17, 24-22) από τους Σουηδούς Μάγκνουσεν/Μπρίνγκμποργκ και αποχαιρέτησαν πρόωρα τη διοργάνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο κυνήγι του "θρόνου" οι διεθνείς

    [18] Παράξενα

    Ζει ο Superman;

    25/8/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δεν είναι πουλί, δεν είναι αεροπλάνο τι είναι τελικά αυτό που εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης Ljubovija είδαν να υπερίπταται πάνω από τα κεφάλια τους; Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για τον Superman! Όπως ισχυρίζονται, είδαν έναν άνθρωπο με κάπα να πετά πάνω από τα σπίτια τους, "σαν να είχε μια αόρατη μηχανή στην πλάτη" και να αλλάζει διευθύνσεις ενώ βρισκόταν εν πτήσει. Ωστόσο, κανείς από όσους είδαν τον "υπερήρωα" δεν γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται και η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές, ενώ μάλλον η πόλη δεν διαθέτει μια... Λόις Λέιν για να ρίξει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, η υπόθεση ερευνάται. Πάντως, αν δεν ήταν ο Superman αυτός που... επισκέφθηκε την πόλη, ίσως να ήτανε ο Batman!

    [19] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Άλεξ" μην πας στη Μίλαν..."

    25/8/2005 3:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Είναι όμορφη και φαίνεται Άλλωστε πέρυσι της το έδειξαν και οι συμπατριώτες της που την ανέδειξαν "Μις Ιταλία" στα καλλιστεία που φιλοξένησε το Σαλσοματζιόρε Ο λόγος για την 19χρονη Ιταλίδα καλλονή Κριστίνα Κιαμπότο, που αγωνιά όπως και χιλιάδες άλλοι οπαδοί της Γιουβέντους για την φημολογούμενη μετακόμιση του διεθνή της "Μεγάλης Κυρίας" του καμπιονάτο, Αλεσάντρο ντελ Πιέρο στη Μίλαν. Βλέπετε το Κριστινάκι είναι γέννημα θρέμμα του Τορίνο και η καρδιάτης χτυπά σε "μπιανκονέρι" φόντο. Για αυτό και δε διστάζει να στείλει μήνυμα στον άσο της "Γιούβε" σε μία προσπάθεια να του αλλάξει τα μυαλά σε περίπτωση που οι φήμες έχουν κάποια βάση.

    "Είμαστε οι καλύτεροι"

    "Αλεξ είσαι το σύμβολό μας, δεν μπορείς να μας αφήσεις!" υποστηρίζει η 19χρονη "τιφόζι" της Γιούβε και συνεχίζει το "ψηστήρι": "Ακόμη κι αν πέρασες μία άσχημη αγωνιστική περίοδο, σε μας μένει η "μπιανκονέρι" εικόνα.

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να σκέπτεσαι μόνο την ομάδα και να κάνεις ότι είναι δυνατόν για να νικάμε. Είμαστε οι καλύτεροι" ολοκληρώνει η εστεμμένη βασίλισσα ομορφιάς των ιταλικών καλλιστείων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 August 2005 - 16:54:33 UTC