Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υποχωρούμε"
  • [02] "Κόκκινα" βλέμματα σε δύο μέτωπα
  • [03] Πανηγυρισμοί τέλος στον Παναθηναϊκό
  • [04] Η "πρώτη" του "ΗΡΑ"
  • [05] "Έφτασε" στην Αθήνα ο Τόμας
  • [06] Κοντά στην Ολύμπια ο Στιούαρτ
  • [07] Χωρίς Ραγκουέλ ο Ατρόμητος
  • [08] Προβληματίζονται στον ΟΦΗ
  • [09] Χάνει τρεις η ΑΕΛ
  • [10] Χάνει τρεις η ΑΕΛ
  • [11] Πανηγυρισμοί τέλος στον Παναθηναϊκό
  • [12] Ολοκληρώθηκε η Β φάση του Κυπέλλου

    [01] Πολιτική

    Μήνυμα Καραμανλή ενόψει ΔΕΘ

    "Δεν υποχωρούμε"

    24/8/2005 8:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/8/2005 11:52:35 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για το καλό του τόπου, χωρίς να υπολογίζει το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος εμφανίσθηκε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στη Ρηγίλλης. Ο Κώστας Καραμανλής, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αντιδράσεις οργανωμένων συμφερόντων και κλειστών ομάδων προνομιούχων. "Δεν συμβιβαζόμαστε με το παρελθόν", είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο δρόμος της πραγματικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, είναι ο πιο δύσκολος, αλλά ο πιο αποτελεσματικός. Κατέστησε σαφές, ότι η κυβέρνηση, δεν θα παίξει στο ταμπλό της πόλωσης αλλά δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα αναπάντητο. "Οι απαντήσεις μας σε κάθε περίπτωση θα είναι τεκμηριωμένες, υπεύθυνες, συντριπτικές" είπε χαρακτηριστικά. Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ δέχθηκε τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί η Κυβέρνηση, άνοιξε τη συζήτηση για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισε πως θα ακολουθηθεί συνετή οικονομική πολιτική.

    "Πολιτική όχι εντυπώσεις"

    "Την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου τη διαμορφώνουμε με το έργο μας και όχι η αντιπολίτευση με τις επιθέσεις της" πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής, προβλέποντας ότι τα πυρά από το ΠΑΣΟΚ θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, για να κάνει αισθητή την παρουσία του.

    Στο σημείο αυτό, εκτίμησε μάλιστα ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, επιρρίπτοντας στη ΝΔ την ευθύνη για προβλήματα όπως η ανεργία και η ακρίβεια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσωπικές επιθέσεις.

    Κλείνοντας την εισήγηση του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμιστικές τομές.

    Τομές που, όπως είπε, μπορεί πρόσκαιρα να μην φαίνονται ευχάριστες, γιατί ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα, πλην, όμως, είναι ωφέλιμες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

    Ενόψει ΔΕΘ

    Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, βρέθηκε το πρόγραμμα δράσης της ΝΔ, ενόψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού για το 2006, κίνητρα για τις πολύτεκνες οικογένειες, πιθανότατα επιπλέον ενίσχυση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ και φορολογικές ελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα από το 2007.

    Σύμπνοια για τις μεταρρυθμίσεις

    Ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι είναι πολύ θετικό το ότι στην αρχή της πολιτικής χρονιάς συνεκλήθη το Πολιτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το κυβερνητικο έργο και ο προγραμματισμος για τη συνέχεια. Αναπτύχθηκαν, είπε, απόψεις καταγράφηκε το θετικό έργο της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι δίνουμε το μήνυμα πως στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να βοηθηθούν οι μη προνομιούχοι και να βελτιωθεί η διαβίωση όλων των πολιτών.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι συζητήθηκε επίσης το θέμα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό η Αυτοδιοίκηση να είναι αυτόνομη, ανεξάρτητη και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες της.

    Σημείωσε μάλιστα ότι ο εκλογικός νόμος που προτείνει η Κυβέρνηση είναι πιο δημοκρατικός και πιο αναλογικός και θα βοηθήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να βγει από την κομματικοποίησή της.

    Από τη μεριά της η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη κατά την έξοδό της από τη Ρηγίλλης ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο συζήτησε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται και επικροτούνται από τους πολίτες.

    Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν και οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα έλθουν σύντομα στο επίκεντρο και για τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες έχουν άποψη. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το όριο 42% για την εκλογή των τοπικών αρχόντων και πρόσθεσε ότι ο διάλογος ξεκίνησε σήμερα, θα συνεχιστεί και έχουν κατατεθεί όλες οι απόψεις.

    Σημείωσε επίσης ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει την δική της αυτονομία και δυναμική, δέχθηκε ότι στο θέμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι απόψεις δεν είναι θέσφατα.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ανέφερε ότι το Πολιτικό Συμβούλιο εξέτασε όλες τις πλευρές της δράσης της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν το κόμμα και τη στήριξη της κυβέρνησης από το κόμμα στην κοινωνία.

    Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Απόστολος Σταύρου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση έχουν την κοινωνική στήριξη και αποσκοπούν στην βελτίωση της ζωής των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.

    Κατά την διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου διαπιστώθηκε σύμπνοια όλων στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, τόσο όσον αφορά στην πολιτική που ακολουθήθηκε, όσο και στην ανάγκη να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

    Στο επίκεντρο ο εκλογικός νόμος για δημάρχους και νομάρχες

    Εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για την ανάδειξη δημάρχων και νομαρχών.

    Ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρέθεσε το σκεπτικό της πρότασης, τονίζοντας ότι εφόσον με ποσοστό περίπου 42% μπορεί να εκλεγεί η κυβέρνηση γιατί να μην μπορούν να εκλέγονται οι δημοτικές και οι περιφερειακές αρχές. Τόνισε ότι η πρόταση αυτή δεν εμποδίζει τις τοπικές συνεργασίες, αλλά αντίθετα τις "φέρνει" την πρώτη Κυριακή και τις κάνει πιο τίμιες και διαφανείς.

    Ένα ακόμη επιχείρημα του γραμματέα της ΝΔ είναι ότι η αλλαγή αυτή αποτελεί προγραμματική δέσμευση του κόμματος που έχει εγκριθεί από το Συνέδριο.

    Την δική της, διαφορετική, άποψη κατέθεσε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη η οποία τόνισε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου περιορίζει τις δυνατότητες τοπικών συνεργασιών, δημιουργεί πλαίσιο που ευνοεί την κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μειώνει την νομιμοποιητική βάση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

    Η κα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρότασή της για καθιέρωση μητροπολιτικών δήμων, καθώς επίσης και αιρετού περιφερειάρχη. Πρόσθεσε δε ότι για πρώτη φορά δόθηκαν τόσοι πολλοί πόροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό την ευνοεί να γίνει δυνατή και αυτόνομη.

    Παρεμβαίνοντας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισε πως το θέμα δεν είναι τι ευνοεί το κόμμα, αλλά τι είναι σωστό για τον τόπο. Και εξήγησε ότι γι αυτό ο ίδιος είχε στηρίξει στο πρόγραμμα της ΝΔ την αλλαγή του τρόπου εκλογής των τοπικών αρχόντων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάπτυξη άνω του 3,5%

    Πυρετός συσκέψεων

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κόκκινα" βλέμματα σε δύο μέτωπα

    24/8/2005 11:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ρυθμούς Champions League κινούνται όλοι στον Ολυμπιακό. Οι "κόκκινοι" περιμένουν με αγωνία την αυριανή κλήρωση των ομίλων και περιμένουν να μάθουν τις ομάδες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Παράλληλα όμως, οι "ερυθρόλευκοι" προετοιμάζονται σε έντονους ρυθμούς για την πρεμιέρα του Ελληνικού πρωταθλήματος της Κυριακή και το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον "αιώνιο αντίπαλο" Παναθηναϊκό. Για αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσκεψη στον Ρέντη του προέδρου της ΠΑΕ και του Σάββα Θεοδωρίδη, για να μιλήσουν με τους παίκτες, αλλά και με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που θα είναι το "πρόσωπο της βραδιάς".

    Ακτινογραφία

    Ο Τροντ Σόλιντ παρακολούθησε τον από την τηλεόραση το χτεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βίσλα Κρακοβίας και πέρασε από "ακτινογραφία" τον κυριακάτικο αντίπαλο, ενώ στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ο συνεργάτης του Αντώνης Δρακόπουλος και "κατασκόπευσε" τους "πράσινους". Ο Νορβηγός τεχνικός έχει βγάλει ήδη τα δικά του συμπεράσματα και δηλώνει πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη για τη μεγάλη αναμέτρηση.

    Πάντως στην προπόνηση, ο Σόλιντ είδε τον Γιώργο Ανατολάκη να αποχωρεί με πόνους μετά από μία κλοτσιά που δέχτηκε στο γόνατο και στην αρχή "πάγωσαν" Ωστόσο μετά τις ιατρικές εξετάσεις δεν φάνηκε κάτι ιδιαίτερο και δεν τίθεται θέμα μη χρησιμοποίησης του για την Κυριακή. Ο Ντ Ακόλ δεν συμμετείχε λόγω του προβλήματος στη μύτη, ενώ ο Πατσατζόγλου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο.

    Ο Ολυμπιακός έκλεισε φιλικό με τον Εργοτέλη για την άλλη εβδομάδα, όπου δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη, στις 2 Σεπτεμβρίου στο Παγκρήτιο Στάδιο (6μ.μ.). Οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν αυθημερόν στην Κρήτη. Τέλος, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες βελτίωσης του χλοοτάπητα του γηπέδου Καραϊσκάκη, που έχει χαλάσει, λόγω της τεράστιας οθόνης που είχε τοποθετηθεί το διάστημα που ο χώρος λειτούργησε ως κινηματογράφος.

    Η "μαύρη λίστα" του Σόλιντ

    Ξεκαθαρίζει το τοπίο στον Ολυμπιακό, σε ότι αφορά τους παίκτες που θα τεθούν υπό παραχώρηση ώστε να μειωθεί το ρόστερ της ομάδας. Ο Νορβηγός έχει βρει τους παίκτες που "δεν θα θέλει" για φέτος και ήδη παρέδωσε τη "μαύρη λίστα" στη διοίκηση. Από εκεί και πέρα, θα λάβει γνώση ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπου και θα είναι αυτός που θα δώσει την τελευταία του λέξη.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανηγυρισμοί τέλος στον Παναθηναϊκό

    24/8/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ όπου είναι πλέον στραμένα όλα τα βλέμματα στον Παναθηναϊκό μετά την δραματική πρόκριση επί της Βίσλα στο ΟΑΚΑ. Τον Παναθηναϊκό θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Αργύρης Μήτσου και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Βασίλης Παρθενόπουλος, ενώ η πρόκριση στις «32» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σημαίνει αυτόματα ότι ο Παναθηναϊκός τοποθετείται στο β΄ γκρουπ δυναμικότητας και αποφεύγει την Πόρτο, τη Γιουβέντους, την Αϊντχόβεν, τη Λιόν, την Τσέλσι, τη Βιγιαρεάλ και τον Άγιαξ. Όλα αυτά, βέβαια, με βάση τα «λογικά» αποτελέσματα των αποψινών αγώνων, αφού δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες εκπλήξεις. Ωστόσο, δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα στις ομάδες που συγκροτούν το α΄ γκρουπ, δηλαδή τους επικεφαλής των ομίλων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ που αγωνίζονται σήμερα, έχουν ουσιαστικά «καθαρίσει» την πρόκριση από τα πρώτα ματς κι έτσι μαζί με τη Λίβερπουλ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και την Άρσεναλ θα είναι επικεφαλής.

    Από εκεί και πέρα, πολλά «παίζονται» στα δύο γκρουπ των «αδυνάτων», όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις σημερινές αναμετρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ήδη έχουν γίνει γνωστές οι... περιζήτητες ομάδες του τέταρτου και τελευταίου γκρουπ, δηλαδή η Αρτμέντια Πετρζάλκα και η Τουν, που όλοι... ονειρεύονται να συμπεριληφθούν στον όμιλό τους, μέχρι βέβαια να αποδειχθούν λάθος, αφού έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Κι όταν στον Παναθηναϊκό πληροφορηθούν τους αντιπάλους τους, θα πρέπει να τους... ξεχάσουν αμέσως, καθώς πλησιάζει η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σήμερα το πρωί, γυμνάστηκαν στην Παιανία οι παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Βίσλα. Από αύριο η προετοιμασία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Κυριακή (21:00, ΟΑΚΑ) μπαίνει σε «φουλ» ρυθμούς, παρουσία του Εζέκιελ Γκονζάλες, που ήταν τιμωρημένος στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Αλέξανδρου Τζιόλη.

    Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει το ματς ο αρχηγός Γιάννης Γκούμας, ενώ οι Μίκαελ Νίλσον, Σάντορ Τόργκελε πολύ δύσκολα θα πάρουν το «βάπτισμα πυρός» σ΄έναν τόσο σημαντικό και δυνατό αγώνα. Άλλωστε η διακοπή του πρωταθλήματος (το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνουν αγώνες) είναι ό,τι καλύτερο για να μπουν στο κλίμα του Παναθηναϊκού και να μπορέσουν να παίξουν κάποιο ρόλο στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τη δεύτερη αγωνιστική (11 ή 12 Σεπτεβρίου) στο ματς με τον Ιωνικό.

    [04] Μπάσκετ

    Η "πρώτη" του "ΗΡΑ"

    24/8/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση του, ο Ηρακλής πραγματοποίησε την επίσημη "πρώτη" για τη νέα περίοδο. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις τρεις παίκτες αποτελούν τους "παλιούς" της ομάδας, ένας που θεωρείται έμπειρος και όλοι οι υπόλοιποι είναι παίκτες νεαροί σε ηλικία. Συγκεκριμένα, οι Θρασύβουλος Σφέικος, Νίκος Κούβελας και Γιώργος Δέδας αποτελούν την τριπλέτα αυτών που παρέμειναν στον "Γηραιό" ο Κώστας Χρήστου, ο οποίος αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή θα δεσμευτεί επίσημα με τον «Γηραιό» και οι νεαροί Γάης Σκορδίλης, Δημήτρης Ακσεχέρογλου, Νίκος Μόσχου, Χάρης Γλάρος, Λουκάς Γιαουρτόγλου, Θοδωρής Ονάσογλου, Γιάννης Στεφανίδης και Δημήτρης Αθανασιάδης, είναι οι παίκτες που παραβρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

    Ριζική αλλαγή

    Δηλώσεις μετά την πρώτη των "κυανόλευκων" έκανε ο Ντράγκαν Ράτσα. "Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε στο πρωτάθλημα μια ανταγωνιστική ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο για να καταλήξουμε σε συμφωνία με ξένους και κάποιους κοινοτικούς. Περιμένουμε σύντομα να έχουμε κοντά μας και τον Αλεξάντερ Γκλίντιτς, ο οποίος τακτοποιεί το θέμα της βίζας του".

    Όσον αφορά τα προβλήματα που έχει η ομάδα είπε: "Τα τελευταία χρόνια στο ξεκίνημα του ο Ηρακλής πάντα αντιμετωπίζει προβλήματα. Βρίσκει όμως στην πορεία το «κουμπί» του και τα καταφέρνει. Το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε και τώρα. Θέλαμε να κρατήσουμε και κάποιους άλλους παίκτες στην ομάδα από πέρυσι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα παλέψουμε να βρούμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε".

    Ο Νίκος Κούβελος με τη σειρά του τόνισε

    "Η ομάδα έχει διαφοροποιηθεί κατά 90%. Και η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν μπορούμε να πούμε πολλά, καθώς μας λείπουν αρκετοί παίκτες. Οι προϋποθέσεις με τις οποίες ξεκινάμε δεν είναι καλές και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μιλήσουμε για στόχους". Τέλος, δηλώσεις έκανε και ο νέος παίκτης της ομάδας, ο Κώστας Χρήστου ο οποίος είπε ότι είναι μεγάλη τιμή που θα αγωνιστεί σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας" και συνέχισε : "Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο να δεχτώ την πρόταση του Ηρακλή.

    Μέτρησε, επίσης, ότι θα αγωνιστώ και φέτος στην Α1. Χρειάζεται να δουλέψουμε και να φανούμε δυνατοί για να τα καταφέρουμε στο νέο πρωτάθλημα".

    Ανοικτό, στο μεταξύ, παραμένει για τους «κυανόλευκους» το μέτωπο με τους Μίρσα Κούρτοβιτς, Μίλουτιν Αλεξιτς, το οποίο φαίνεται να «κολλάει» στην οικονομική διαφορά που χωρίζει τους διοικούντες την ΚΑΕ με τους παίκτες.

    [05] Μπάσκετ

    "Έφτασε" στην Αθήνα ο Τόμας

    24/8/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Από αύριο θα μπορέσει να ξεκινήσει τις προπονήσεις ο Τζαμάλ Τόμας. Ο Αμερικανός παίκτης του Πανελληνίου βρίσκεται στην Αθήνα από το πρωί, αλλά λόγω κούρασης από το υπερατλαντικό παιχνίδι δεν προπονήθηκε σήμερα καθώς η δεύτερη προπόνηση ξεκίνησε νωρίς, στις 16:00 το μεσημέρι. Αύριο ο Τόμας θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ, ενώ την Παρασκευή θα υποβληθεί στο απαραίτητο έλεγχο αντι-ντόπινγκ στο εργαστήριο του ΟΑΚΑ.

    Πάνε για Καρπενήσι

    Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Πετρόπουλος και οι παίκτες του θα συνεχίσουν τις διπλές προπονήσεις μέχρι και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μοναδικός απών θα είναι ο Ρόμπερτ Γκούλιας, ο οποίος θα βρίσκεται στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας. Ο Ούγγρος διεθνής πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Ουγγαρίας στον έξτρα προκριματικό γύρο και η μοναδική κενή θέση που υπήρχε, είναι πλέον δικιά του. Συγκεκριμένα, αν και η Ουγγαρία επικράτησε δύσκολα, 75-68 της Σουηδίας του Κώστα Φλεβαράκη, ο Γκούλιας αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 28 πόντους και ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δύο πόντων 11/16. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού μάζεψε επίσης 8 ριμπάουντ.

    [06] Μπάσκετ

    Κοντά στην Ολύμπια ο Στιούαρτ

    24/8/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη μάχη ανάμεσα στα νιάτα και τον ενθουσιασμό και την εμπειρία, επικράτησε ο δεύτερος. Συγκεκριμένα, η Ολύμπια Λάρισας και ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, φέρνουν πιο κοντά στον σύλλογο τον Αμερικανό 36χρονο Λάρι Στιούαρτ και όχι τον 23χρονου Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, Έρικ Σάντερς. Οι "πορτοκαλί" τα βρήκαν σε όλα πρώην παίκτη του Αμαρουσίου και του Περιστερίου, (υπήρχε χάσμα οικονομικό που ξεπεράστηκε), και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στους Θεσσαλούς και τον 36χρονο παίκτη.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς Ραγκουέλ ο Ατρόμητος

    24/8/2005 11:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός πλάνων θα είναι ο Άλεν Ραγκουέλ από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου δεν κατάφερε ούτε σήμερα να ξεπεράσει το τράβηγμα που έχει υποστεί στον τετρακέφαλο, με αποτέλεσμα να χάσει άλλη μία προπόνηση και ουσιαστικά να χάσει τον πρώτο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος για την αναμέτρηση της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Γιώργος Παράσχος δεν υπολογίζονται ακόμη οι τραυματίες Κόρμπος, Ηλιόπουλος, καθώς και ο τιμωρημένος Παππάς.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προβληματίζονται στον ΟΦΗ

    24/8/2005 11:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λύσεις ψάχνουν να βρουν στον ΟΦΗ. Τα προβλήματα είναι ήδη αρκετά στην ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου και σήμερα προστέθηκε ένα ακόμα, αφού και ο Γιώργος Κόλτζος θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για να δώσει τι "παρών" στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, σε μια διεκδίκηση της μπάλας κτύπησε στο γόνατο του και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχει πειραχθεί ο έσω πλάγιος σύνδεσμος. Αύριο αναμένεται να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού. Το πρόβλημα του Κόλτζου ήρθε να προστεθεί σε αυτά των Κουνενάκη, Σταυρακάκη, που συνεχίζουν να αισθάνονται ενοχλήσεις, ο πρώτος στο γόνατο και ο δεύτερος στον αστράγαλο και δεν προπονούνται, αλλά ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν και οι Χαλκιαδάκης, Μπεμπής, Νουαφόρ, Μπελεβώνης. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι γυμνάστηκε σήμερα κανονικά ο Αρβανίτης και τέθηκε στη διάθεση του Βαγγέλη Βλάχου, όπως και ο Βλαστός. Τέλος, η διοίκηση έδωσε την έγκριση της την τετράδα των αρχηγών που εκλέχθηκε από τους παίκτες. Αυτοί είναι οι Νίκος Μαχλάς, Παύλος Αδάμος, Κώστας Σταυρακάκης και Νίκος Κουνενάκης.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χάνει τρεις η ΑΕΛ

    24/8/2005 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένας "μικρός πονοκέφαλος" για τον Γιώργο Δώνη και την ομάδα του που δεν θα έχει τρεις παίκτες στη διάθεση του για τον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Εκτός από τους Ζήση Ζιάγκα και Δημήτρη Τσάτσου, στη λίστα των τραυματιών προστεύθυηκε και αυτή του Ιβάν Νεντέλκοβιτς. Ο Σέρβος μέσος της ΑΕΛ δεν κατάφερε να προπονηθεί και αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία κάτι που σημαίνει ότι χάνει οριστικά την πρεμιέρα. Ωστόσο, αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Γιώργο Δώνη, αφού και οι τρεις παίκτες δεν συμπεριλαμβανόταν στις βασικές επιλογές του.

    Ψάχνει το "κλειδί"

    Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας προπονητής προσπαθεί να εντάξει τους ποδοσφαιριστές στο κλίμα και τις απαιτήσεις της Α΄ εθνικής. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη αρκετή εμπειρία από τα "σαλόνια" της Α Εθνικής, όμως υπάρχουν κάποιοι από τους παίκτες-κλειδιά της ΑΕΛ (Σέρμπαν, Αλωνεύτης) που θα κάνουν το ντεμπούτο τους την Κυριακή. Όσον αφορά τα της τελικής προετοιμασίας πριν τον πρώτη της αγώνα, οι προπονήσεις συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και η ομάδα της Λάρισας φιλοδοξεί να είναι απόλυτα έτοιμη στη μεγάλη επιστροφή της, μετά από εννέα χρόνια απουσίας από την Α΄ κατηγορία.

    [10] Χάνει τρεις η ΑΕΛ

    24/8/2005 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένας "μικρός πονοκέφαλος" για τον Γιώργο Δώνη και την ομάδα του που δεν θα έχει τρεις παίκτες στη διάθεση του για τον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή, στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α Εθνικής. Εκτός από τους Ζήση Ζιάγκα και Δημήτρη Τσάτσου, στη λίστα των τραυματιών προστεύθυηκε και αυτή του Ιβάν Νεντέλκοβιτς. Ο Σέρβος μέσος της ΑΕΛ δεν κατάφερε να προπονηθεί και αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία κάτι που σημαίνει ότι χάνει οριστικά την πρεμιέρα. Ωστόσο, αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Γιώργο Δώνη, αφού και οι τρεις παίκτες δεν συμπεριλαμβανόταν στις βασικές επιλογές του.

    Ψάχνει το "κλειδί"

    Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας προπονητής προσπαθεί να εντάξει τους ποδοσφαιριστές στο κλίμα και τις απαιτήσεις της Α΄ εθνικής. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη αρκετή εμπειρία από τα "σαλόνια" της Α Εθνικής, όμως υπάρχουν κάποιοι από τους παίκτες-κλειδιά της ΑΕΛ (Σέρμπαν, Αλωνεύτης) που θα κάνουν το ντεμπούτο τους την Κυριακή. Όσον αφορά τα της τελικής προετοιμασίας πριν τον πρώτη της αγώνα, οι προπονήσεις συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και η ομάδα της Λάρισας φιλοδοξεί να είναι απόλυτα έτοιμη στη μεγάλη επιστροφή της, μετά από εννέα χρόνια απουσίας από την Α΄ κατηγορία.

    [11] Πανηγυρισμοί τέλος στον Παναθηναϊκό

    24/8/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ όπου είναι πλέον στραμένα όλα τα βλέμματα στον Παναθηναϊκό μετά την δραματική πρόκριση επί της Βίσλα στο ΟΑΚΑ. Τον Παναθηναϊκό θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Αργύρης Μήτσου και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Βασίλης Παρθενόπουλος, ενώ η πρόκριση στις «32» κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σημαίνει αυτόματα ότι ο Παναθηναϊκός τοποθετείται στο β΄ γκρουπ δυναμικότητας και αποφεύγει την Πόρτο, τη Γιουβέντους, την Αϊντχόβεν, τη Λιόν, την Τσέλσι, τη Βιγιαρεάλ και τον Άγιαξ. Όλα αυτά, βέβαια, με βάση τα «λογικά» αποτελέσματα των αποψινών αγώνων, αφού δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες εκπλήξεις. Ωστόσο, δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα στις ομάδες που συγκροτούν το α΄ γκρουπ, δηλαδή τους επικεφαλής των ομίλων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ που αγωνίζονται σήμερα, έχουν ουσιαστικά «καθαρίσει» την πρόκριση από τα πρώτα ματς κι έτσι μαζί με τη Λίβερπουλ, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και την Άρσεναλ θα είναι επικεφαλής.

    Από εκεί και πέρα, πολλά «παίζονται» στα δύο γκρουπ των «αδυνάτων», όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις σημερινές αναμετρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι ήδη έχουν γίνει γνωστές οι... περιζήτητες ομάδες του τέταρτου και τελευταίου γκρουπ, δηλαδή η Αρτμέντια Πετρζάλκα και η Τουν, που όλοι... ονειρεύονται να συμπεριληφθούν στον όμιλό τους, μέχρι βέβαια να αποδειχθούν λάθος, αφού έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Κι όταν στον Παναθηναϊκό πληροφορηθούν τους αντιπάλους τους, θα πρέπει να τους... ξεχάσουν αμέσως, καθώς πλησιάζει η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σήμερα το πρωί, γυμνάστηκαν στην Παιανία οι παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής στον αγώνα με τη Βίσλα. Από αύριο η προετοιμασία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Κυριακή (21:00, ΟΑΚΑ) μπαίνει σε «φουλ» ρυθμούς, παρουσία του Εζέκιελ Γκονζάλες, που ήταν τιμωρημένος στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Αλέξανδρου Τζιόλη.

    Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει το ματς ο αρχηγός Γιάννης Γκούμας, ενώ οι Μίκαελ Νίλσον, Σάντορ Τόργκελε πολύ δύσκολα θα πάρουν το «βάπτισμα πυρός» σ΄έναν τόσο σημαντικό και δυνατό αγώνα. Άλλωστε η διακοπή του πρωταθλήματος (το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνουν αγώνες) είναι ό,τι καλύτερο για να μπουν στο κλίμα του Παναθηναϊκού και να μπορέσουν να παίξουν κάποιο ρόλο στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τη δεύτερη αγωνιστική (11 ή 12 Σεπτεβρίου) στο ματς με τον Ιωνικό.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολοκληρώθηκε η Β φάση του Κυπέλλου

    24/8/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εύκολο απόγευμα είχαν οι γηπεδούχοι στις σημερινές αναμετρήσεις για την Β φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Πολύκαστρο επικράτησε με 2-0 του Ατσαλένιου χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και έκανε έτσι μια μικρού μεγέθους έκπληξη, ενώ ο Παρροδιακός νίκησε με 3-0 τον Θερμαϊκό Θέρμης. Με το ίδιο σκορ μάλιστα νίκησε και η Νέα Καβάλα την Ρόδο και έτσι προστέθηκε στις ομάδες που περνούν στην Γ φάση.

    Τα αποτελέσματα

    Πολύκαστρο-Ατσαλένιος 2-0

    (5΄αυτ. Ουμντέκι, 30΄ Ζαρντίζης)

    Παρροδιακός-Θερμαϊκός Θέρμης 3-0

    (2΄ Αμπίνι, 70΄, 89΄ Βελής)

    Νέα Καβάλα-Ρόδος 3-0

    (58΄ Ανδρεάδης, 90΄ Σκαρλάτης, +90΄ Χατζηαντώνης)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 August 2005 - 21:11:17 UTC