Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έληξε η προθεσμία εκκένωσης
  • [02] Bομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
  • [03] Αιματηρές επιθέσεις
  • [04] Στα "κόκκινα" ο Μπαμπαγκίντα
  • [05] Χάλκινος ο Μουρούτσος
  • [06] Γεμάτο το απουσιολόγιο της Εθνικής
  • [07] Με καλή δεκάδα στην Κρακοβία

    [01] Μ. Ανατολή

    Επεισοδιακή αποχώρηση

    Έληξε η προθεσμία εκκένωσης

    17/8/2005 8:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2005 11:38:04 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στους εποίκους για να αποχωρήσουν από τη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο σε πολλούς εβραϊκούς οικισμούς δεν δέχονται να φύγουν. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τέσσερις από τους 21 οικισμούς εποίκων στη Γάζα εκκενώθηκαν πλήρως, καθώς οι κάτοικοι αποχώρησαν εθελοντικά. Πρόκειται για τους οικισμούς Ντουγκίτ, Νισανίτ, Μπεντολάχ και Πεάτ Σαντέχ, οι οποίοι είναι μικροί και οι αρχές δεν συνάντησαν σοβαρή αντίσταση στην εκκένωσή τους. Στους υπόλοιπους οικισμούς πολλοί έποικοι εξακολουθούν να αντιστέκονται γι' αυτό και έχει ξεκινήσει από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας για την εκκένωσή τους. Στον εβραϊκό οικισμό Νέβε Ντακαλίμ, εισέβαλαν περίπου 10.000 Ισραηλινοί στρατιώτες και αστυνομικοί στρατιώτες, για να απομακρύνουν τους εναπομείναντες εποίκους και τους υποστηρικτές τους. Αρκετοί κάτοικοι του οικισμού αποχώρησαν εθελοντικά, αλλά εκατοντάδες αντίπαλοι της αποχώρησης από τη Γάζα και πολλοί έποικοι παραμένουν στις εγκαταστάσεις αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή. Οι γυναίκες αντιστέκονταν και κραύγαζαν απεγνωσμένα, ενώ μία ομάδα 50 στρατιωτών και αστυνομικών τις οδηγούσε προς ένα λεωφορείο. Εν τω μεταξύ, οι ισραηλινές δυνάμεις ετοιμάζονται να επέμβουν για να απομακρύνουν διά της βίας τους εποίκους που παραμένουν στον οικισμό Μόραγκ, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χαγκάι Ντοτάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκηνικό έντασης στη Μ. Ανατολή

    Αποχώρηση με επεισόδια

    [02] Ιράκ

    31 νεκροί - 40 τραυματίες

    Bομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

    17/8/2005 8:26:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τριπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα συγκλόνισε σήμερα το πρωί το κέντρο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό νοσοκομειακών πηγών οι νεκροί είναι 31, ενώ οι τραυματίες 40. Το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει αρχικά λόγο για 25 νεκρούς και 35 τραυματίες. "Στο νοσοκομείο αλ Κίντι έχουν μεταφερθεί 31 νεκροί και 40 τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών είναι 29 άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί", ανέφερε νοσοκομειακή πηγή. Τα τρια παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάστημα 30 λεπτών στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, εκ των οποίων τα δύο σε σταθμό λεωφορείων. Από τους 40 τραυματίες, 30 είναι άνδρες και 10 γυναίκες.

    [03] Κόσμος

    20 τραυματίες

    Αιματηρές επιθέσεις

    17/8/2005 9:29:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σε αλλεπάλληλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε πόλεις του Μπαγκλαντές. Οι βόμβες εξερράγησαν σε κεντρικούς δρόμους και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια από τις 08.00 ώς τις 08.30 (ώρα Ελλάδος). Μια βόμβα εξερράγη έξω από το ξενοδοχείο Σέρατον, στην Ντάκα. "Έχουμε αναφορές για εκρήξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι δυνάμεις ασφαλείας κατευθύνονται προς τα σημεία αυτά. Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ντάκα. Αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη Τσιταγκόνγκ επεσήμανε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στα "κόκκινα" ο Μπαμπαγκίντα

    17/8/2005 11:02:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη βούλα είναι από χθες ο Νιγηριανός Αρούνα Μπαμπαγκίντα, καθώς ο βραχύσωμος πρώην επιθετικός της ουκρανική Μέταλουργκ Ντόνετσκ δε χρειάστηκε να σκεφτεί καθόλου την ερυθρόλευκη τριετή πρόταση συνεργασίας. Χθες το βράδυ ο Αφρικανός άσος έστειλε υπογεγραμμένο μέσω φαξ το νέο του συμβόλαιο, με απολαβές δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο Μπαμπαγκίντα αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπογράφει το "διαμάντι" από τη Νιγηρία

    [05] Χάλκινος ο Μουρούτσος

    17/8/2005 11:17:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Σεφτέ", όπως λένε και οι γείτονες Τούρκοι, έκανε στο πλαίσιο της 23ης Πανεπιστημιάδας της Σμύρνης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του ταε κβον ντο Μιχάλης Μουρούτσος, ο οποίος κατέκτησε χθες το πρώτο ελληνικό μετάλλιο για τα ελληνικά "χρώματα". Ο θριαμβευτής του Σίδνεϊ, αν και σε μεγαλύτερη κατηγορία σε σχέση με τα -57 κιλά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000, ο Μουρούτσος γνώρισε την ήττα στον ημιτελικό της κατηγορίας των -74 κιλών με 8-5 από τον Νοτιοκορεάτη Μουμ-Κιου Λι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

    Θετικό τέστ ενόψει ευρωπαϊκού

    Πολλές υποσχέσεις για διάκριση στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωταθλήμα άφησε ο Μιχάλης Μουρούτσος με τις εμφανίσεις του σε μία κατηγορία άγνωστη μέχρι χθες στον πρωταθλητή μας, που χρειάστηκε να πάρει περισσότερο βάρος για να αγωνιστεί στα -74 κιλά: "Αυτοί οι αγώνες ήταν ένα πολύ καλό τεστ για τη νέα κατηγορία που αγωνίζομαι. Απέδειξα πως μπορώ να σταθώ αρκετά καλά και πιστεύω πως στο μέλλον θα τα πάω ακόμη καλύτερα. Η Πανεπιστημιάδα αποτελεί μία πολύ καλή προετοιμασία ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Οκτώβριο. Ελπίζω πως η νέα διοίκησης της ελληνικής ομοσπονδίας θα αξιολογήσει την καλή δουλειά μου, θα με συμπεριλάβει στην Εθνική και θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα," κατέληξε ο Μιχάλης Μουρούτσος, που σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν ανέβηκε δύο κατηγορίες από τα 57 κιλά.

    [06] Γεμάτο το απουσιολόγιο της Εθνικής

    17/8/2005 11:46:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην επαρχία Φουτζιάν θα μεταβεί στις 20 Αυγούστου ο διεθνής Καλλίνικος Κρεάνγκα (φωτό), για τα δύο τελευταία Special Final Matches του φετινού ιαπωνικού σιρκουί. Και τα δύο θα διεξαχθούν στις 22-23 και 24-25 Αυγούστου. Την ίδια ήμερα όμως αναχωρούν για μόνιμη εγκατάσταση στην Ιβηρική Χερσόνησο και οι διεθνείς Χριστίνα Φίλη και Κατερίνα Ντουλάκη, προκειμένου να ενσωματωθούν στις νέες ομάδες τους στην Πορτογαλία. Παράλληλα τη θητεία τους υπηρετούν δύο ακόμη διεθνείς που απουσιάζουν από τις προετοιμασίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος οι Παναγιώτης Γκιώνης και Κώστας Λαγογιάννης.

    [07] Με καλή δεκάδα στην Κρακοβία

    17/8/2005 11:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τους πρωταθλητές των ήρεμων νερών που συμμετείχαν στο 15ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Ιωάννινα, την αγωνιστική σκυτάλη παίρνει το "νέο αίμα" των διεθνών του σλάλομ. Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες θα κυνηγήσουν τη διάκριση σε άλλη μια σημαντική διεθνή διοργάνωση, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κανόε καγιάκ εφήβων, νεανίδων και αθλητών κάτω των 23 ετών, το οποίο θα φιλοξενήσει από αύριο μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου η Κρακοβία.

    Υψηλού επιπέδου διοργάνωση

    Στην πόλη της Πολωνίας βρίσκονται δέκα αθλητές και αθλήτριες, που θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, στην οποία θα αγωνιστούν πάνω από 250 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες.

    Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι: Κάτω των 23 ετών: Λάμπρος Μουρεχίδης, Θανάσης Γιαννόπουλος, Γιώργος Καλτσής, έφηβοι: Χρήστος Τσακμάκης, Γιάννης Μαντάς, Σταύρος Κωστούλας-Καρακατσάνης, Ξενοφών Χειμώνας, Μάριος Καλτσής, νεανίδες: Θεοδώρα Αργυρίου, Αλεξία Κουτσοσπύρου.

    Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο Χρήστος Καλτσής, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και έφορος υλικού και εγκαταστάσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 17 August 2005 - 8:51:41 UTC