Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεταφέρουν προβλήματα
  • [02] "Έσφιξε τα δόντια" η Δεβετζή
  • [03] Μετρούν τις πληγές τους
  • [04] Παπανδρέου για τα Οικονομικά των πολιτικών
  • [05] Παραίτηση Νετανάχιου
  • [06] Επιστροφή με χαμόγελα
  • [07] Δοκιμές παικτών στην Καλαμαριά
  • [08] "Ανάσα" για τους διεθνείς
  • [09] Κορυφαίες στιγμές στο Ελσίνκι

    [01] Κοινωνία

    Στη Β. Ελλάδα "ταξίδευσε" η ταλαιπωρία

    Μεταφέρουν προβλήματα

    7/8/2005 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ραντεβού με την ταλαιπωρία είχαν και πάλι την Κυριακή οι ταξιδιώτες. Αυτή τη φορά τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μεταφέρθηκαν στα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης με τα πλοία "Δημητρούλα" και "Ζάκυνθος 1". Στις δέκα το πρωί και μετά από τουλάχιστον έξι ώρες καθυστέρηση το "Δημητρούλα" έφθασε στο λιμάνι της Καβάλας. Έτσι το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα, έγινε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Μηχανική βλάβη, παρουσίασε για ακόμα μία φορά και το "Νόνα Μαίρη" με αποτέλεσμα να μην κάνει το δρομολόγιο του από τη Θεσσαλονίκη για τις Σποράδες. Οι 140 επιβάτες ενημερώθηκαν ότι τελικά θα ταξιδέψουν με το πλοίο "Ζάκυνθος Ι" το οποίο λόγω βλάβης έφθασε στο λιμάνι στις 15.30 το μεσημέρι. Το δρομολόγιο τελικά πραγματοποιήθηκε με έξι ώρες καθυστέρηση.

    Περιπλάνηση στο Αιγαίο για το "Δημητρούλα"

    Το "Δημητρούλα" έφθασε στο λιμάνι της Καβάλας με έξι ώρες καθυστέρηση, προερχόμενο από Χίο και με ενδιάμεσο σταθμό Μυτιλήνη Λήμνο.

    Στο ταξίδι από το Βαθύ Σάμου προς Χίο είχε γίνει τηλεφωνική καταγγελία στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι το "Δημητρούλα" πλέει με μειωμένη ταχύτητα.

    Αμέσως από τον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου, δόθηκε εντολή στη Λιμενική Αρχή Χίου, με τον κατάπλου του πλοίου να απαγορευθεί ο απόπλους του και να πραγματοποιηθεί έκτακτος έλεγχος.

    Το πλοίο κατέπλευσε στη Χίο στις 4:15 το απόγευμα του Σαββάτου και μετά από επιθεώρηση που πραγματοποίησαν ΤΚΕΠ Χίου και επιθεωρητής του Ελληνικού νηογνώμονα, διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία των κύριων μηχανών.

    Σύμφωνα με τον πλοίαρχο και τον Α' μηχανικό η μειωμένη ταχύτητα οφειλόταν στην κακή ποιότητα των καυσίμων.

    Από τη Λιμενική Αρχή Χίου επετράπη ο απόπλους του πλοίου στις 6:35 για συνέχιση του δρομολογίου του.

    Έτσι έφθασε στο λιμάνι της Καβάλας στις 10 το πρωί, με τουλάχιστον έξι ώρες καθυστέρηση.

    Να σημειώσουμε ότι το Ρομίλντα που παρουσίασε μηχανική βλάβη το Σάββατο ανοικτά της Ανάφης, επέστρεψε στον Πειραιά στις 10.25 το βράδυ και μετά από έλεγχο πραγματοποίησε τελικά το δρομολόγιο του για Σύρο -Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Ηράκλεια - Σχοινούσα - Κουφονήσια - Δονούσα - Αιγιάλη Κατάπολα μετά τα μεσάνυχτα με δυο ώρες καθυστέρηση.

    Οι πρώτες "καμπάνες"

    Στο μεταξύ τα 528.247 Ευρώ αγγίζουν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε ναυτιλιακές εταιρείες και πρακτορεία για μη έγκαιρη ενημέρωση του επιβατηγού κοινού για καθυστερήσεις στα πλοία τους.

    Για το ΡΟΔΑΝΘΗ επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 220.103 ευρώ

    Για το ΡΟΜΙΛΝΤΑ πρόστιμο 58.694 ευρώ

    Για το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ 117.388 ευρώ

    Για το ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ 132.062 ευρώ

    [02] "Έσφιξε τα δόντια" η Δεβετζή

    7/8/2005 9:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2005 10:35:55 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πέμπτη θέση στον τελικό του τριπλούν κατέκτησε η Πηγή Δεβετζή. Η ασημένια Ολυμπιονίκης, αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στο πόδι και χωρίς καλά πατήματα είχε ως καλύτερο άλμα το δεύτερό της, όπου σημείωσε επίδοση 14.64. Η Δεβετζή έκανε τρία άκυρα άλματα, (πρώτο, τέταρτο και πέμπτο), και είχε ακόμα δυο στα 14.44 και 14.26. Οι πόνοι που ένιωθε δεν την άφησαν να ξεπεράσει τα 14.72, που είχε πετύχει στα προκριματικά, καθώς αρκετές φορές έχασε το ρυθμό της. Ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πέμπτη θέση στον κόσμο, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μόνο αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στον αγώνα δεν συμμετείχε τελικά λόγω τραυματισμού το μεγάλο φαβορί για το χρυσό Τατιάνα Λεμπέντεβα. Απόντος της ρωσίδας Αθλήτριας το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζαμαϊκανή Τρέσια Σμιθ με την αρκετά καλή επίδοση των 15 και 11 μέτρων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Κουβανή Γιαργκέλις Σαβίνε που με το 14,82μ.ξεπέρασε τον εαυτό της και στην τρίτη η Ρωσίδα Ανα Πιάτιχ με 14,78μ.

    Φόβοι για θλάση

    Σε δηλώσεις της, στην τηλέοραση της ΕΡΤ, αμέσως μετά τον αγώνα η Πηγή Δεβετζή, στάθηκε στους πόνους που ένιωθε κατά τη διάρκεια του αγώνα, που δεν την άφηναν να βρει το ρυθμό της. Εξέφρασε δε το φόβο, ότι μπορεί να έχει πάθει θλάση.

    Η κατάταξη στον τελικό του τριπλούν των γυναικών:

    1. Τρέσια Σμιθ (Τζαμάικα) 15,11μ.

    2. Γιαργκέλις Σαβίνε (Κούβα) 14,82

    3. Ανα Πιάτιχ (Ρωσία) 14,78

    4. Γιαμίλε Αλντάμα (Σουδάν) 14,72

    5. Πηγή Δεβετζή (ΕΛΛΑΔΑ) 14,64

    6. Κενέ Ντογέ (Σενεγάλη) 14,47

    7. Μπαγιά Ραχουλί (Αλγερία) 14,40

    8. Μάγκντελιν Μαρτίνεζ (Ιταλία) 14,31

    Εν τω μεταξύ, την 17η θέση με 5884 στο έπταθλο κατέκτησε η Αργυρώ Στρατάκη.

    Πέρασε στα ημιτελικά η Καρασταμάτη

    Τραυματίας αγωνίστηκε και η Μαρία Καρασταμάτη στα ημιτελικά των 100μ. Γυναικών. Παρά την αντίθετη γνώμη του προπονητή της Γιώργου Παναγιωτόπουλου, η εικοσάχρονη αθλήτρια έσφιξε και αυτή τα δόντια και τερματίζοντας πέμπτη στην 3η προημιτελική σειρά με χρόνο 11.29 πήρε το "εισιτήριο" για τις 16 καλύτερες του αγωνίσματος, αφού είχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τις επιλαχούσες (περνούσαν οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι).

    Η Καρασταμάτη σε δηλώσεις της αμέσως μετά την κούρσα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί αύριο στα ημτελικά.

    "Με ικανοποιεί το ότι αύριο θα τρέξω στον ημιτελικό, αλλά μόνο αυτό. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από την παρουσία και το χρόνο μου, και δεν επικαλούμαι καθόλου το πρόβλημά μου γι αυτό. Ελπίζω αύριο ο Θεός να με βοηθήσει να τα πάω καλύτερα», ήταν οι πρώτες κουβέντες της ταλαντούχας αθλήτριας.

    Δεν πέρασε στον τελικό ο Ιακωβάκης

    Σε πολύ άσχημη ημέρα ο Περικλής Ιακωβάκης δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 400μ. με εμπόδια. Ο Ελληνας πρωταθλητής έτρεξε στην 3η ημιτελική σειρά και σημείωσε επίδοση 49.28.

    Ο Ιακωβάκης τερμάτισε πέμπτος στη σειρά του και έμεινε εκτός τελικού, καθώς εκεί προκρίνονταν οι δύο πρώτοι αθλητές από τις τρεις σειρές, καθώς και αυτοί με τους δύο καλύτερους χρόνους.

    Από τον τελικό του επί κοντώ γυναικών, αποκλείστηκε και η Αφροδίτη Σκαφίδα η οποία δεν μπόρεσε να πιάσει το όριο.

    Η Ελληνίδα αθλήτρια υπερέβη τα 4.15μ, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 4.30μ.

    Εκτός ημιτελικών των 400μ γυναικών έμεινε η Δήμητρα Ντόβα που στην 1η σειρά των προημιτελικών κατέλαβε την έκτη θέση τερμαντίζοντας σε 52.29.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκτη η Παπαγιάννη στο βάδην

    Πέρασαν Δεβετζή και Ιακωβάκης

    [03] Κοινωνία

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ξάνθη

    Μετρούν τις πληγές τους

    7/8/2005 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές, ώστε να αρχίσει σύντομα η καταβολή των αποζημιώσεων. Η Ξάνθη που επλήγη από ισχυρές καταιγίδες κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στην Κομοτηνή, απο την υπερχείλιση χειμάρρου, πλημμύρισαν δρόμοι και παρασύρθηκαν γεωργικά μηχανήματα. Στη Θάσο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την ανάσυρση των αυτοκινήτων που έπεσαν στη θάλασσα.

    Εικόνες καταστροφής

    Σε ολόκληρη την ανατολική Θάσο, ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έκανε αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και κατοικίες που πλημμύρισαν και προσπαθούσε να διευκολύνει τους οδηγούς να μεταφέρουν τα οχήματά τους μακριά από τις πληγείσες περιοχές.

    Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες υπήρξαν και στη Ξάνθη .

    Κλιμάκια της Νομαρχίας και του ΕΛΓΑ άρχισαν τους ελέγχους για την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καλλιέργειες.

    Σπίτια γκρεμισμένα, ζώα που δεν γλίτωσαν από τη μανία της φύσης, καλλιέργειες γεμάτες νερό και λάσπη, είναι η εικόνα μετά τη χθεσινή κακοκαιρία και στην Κομοτηνή.

    Τις πληγές τους από τις πλημμύρες μετρούν και οι κάτοικοι του νομού Καβάλας .

    Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συνεργείων της νομαρχίας Καβάλας και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χρυσούπολης πολλά δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Κεραμωτής και Χρυσούπολης εξακολουθούν να παραμένουν πλημμυρισμένα.

    Η στάθμη του νερού αναμένεται να υποχωρήσει αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς όλες οι προσπάθειες για την αποστράγγιση του νερού σε νέα κανάλια.

    Η καταγραφή των ζημιών, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

    Στην Ξάνθη, δεν παρατηρήθηκαν την Κυριακή, νέα προβλήματα, ενώ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν από τις περισσότερες αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει στον οικισμό Πετεινό , λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ξάνθης,

    Συνεργεία της Νομαρχίας, δούλευαν όλη τη νύχτα το Σάββατο, ώστε να αποτραπεί το αποκλεισμός του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού από τις κατολισθήσεις.

    [04] Πολιτική

    Παπανδρέου για τα Οικονομικά των πολιτικών

    7/8/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στο θέμα που προέκυψε την προηγούμενη βδομάδα, με τη διαρροή στοιχείων από το φάκελο του Πόθεν Έσχες του βουλευτή της ΝΔ Αχιλλέα Καραμανλή και την απόλυση της υπαλλήλου της Βουλής που ακολούθησε, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Δεν νοούνται απόρρητα για τα οικονομικά των πολιτικών και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού του κανόνα" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΟ ΘΕΜΑ" υπογραμμίζοντας ότι "τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων καθώς και τον έλεγχο τους απαιτεί η κοινωνική λογοδοσία". Σχολιάζοντας τη διαρροή στοιχείων από το φάκελο του, ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, Αχιλλέας Καραμανλής, μίλησε για ενορχηστρωμένη και κακόβουλη επίθεση στο πρόσωπο του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Εφαρμόστηκε η νομοθεσία"

    Νέες επικρίσεις για την απόλυση

    [05] Μ. Ανατολή

    Παραίτηση Νετανάχιου

    7/8/2005 9:49:00 μμ

    Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας του Ισραήλ υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος έχει εκφράσει έντονη αντίθεση στη μονομερή αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Λωρίδα της Γάζας. H αιφνίδια αλλά και ηχηρή παραίτηση Νετανιάχου επηρέασε αρνητικά τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Ο δείκτης των 25 πλέον δεικτοβαρών μετοχών του ισραηλινού χρηματιστηρίου κατέγραψε μεγάλες απώλειες και περιορίστηκε στις 666,01 μονάδες.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστροφή με χαμόγελα

    7/8/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, επέστρεψαν από την Αγγλία οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, σε ένα ακόμα δύσκολο φιλικό προετοιμασίας, κατάφερε να επικρατήσει της Τσάρλτον με 1-3 και να αφήσει υποσχέσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα αυτή τη χρονιά. Η νίκη συνδυάστηκε και από πολύ καλή εμφάνιση, απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που μέχρι στιγμής ήταν αήττητη στα φιλικά παιχνίδια που είχε δώσει, ενώ σε μια εβδομάδα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στην Premiership. Αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε και το γεγονός, ότι από αυτό τον αγώνα έλειπαν και οι Κατσουράνης, Ίβιτς και Τσάνκο, τότε μπορούμε να καταλάβει κάποιος, το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε στην ομάδα κατά την επιστροφή.

    Φιλικό με Χαϊδάρι

    Τον Σουηδό μέσο πάντως οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν τη χαρά να το δουν αγωνιζόμενο στο φιλικό της Δευτέρας (18:00) απέναντι στο Χαϊδάρι.

    Ο αγώνας αυτός, είναι ο πρώτος και ίσως ο τελευταίος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, που οι φίλαθλοι της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, από κοντά.

    Γι αυτό και αναμένεται το μικρό γήπεδο της νεοφώτιστης στη Β΄ κατηγορία, ομάδας του Χαϊδαρίου, να γεμίσει.

    Στο παιχνίδι αυτό ο Σάντος αναμένεται να παρατάξει μια ενδεκάδα που θα αποτελείται από παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ή πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Τσάρλτον, ξεκουράζοντας έτσι τους υπόλοιπους.

    Στην διάθεσή του δεν θα έχει και τους τραυματίες Βλάνταν Ιβιτς, Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, Βασίλης Πλιάτσικας και Παναγιώτης Κονέ, τον ανέτοιμο Κώστα Κατσουράνη και τον Στέφανο Σορεντίνο που πήρε άδεια και ταξίδεψε στην Ιταλία, προκειμένου να δει τη νεογέννητη κόρη του.

    Όσον αφορά τον νεαρό Κονέ, θα μείνει εκτός γηπέδων για το επόμενο δεκαήμερο, καθώς υπέστη θλάση στον προσαγωγό στην προπόνηση της Παρασκευής στο βοηθητικό της Τσάρλτον. Κρίσιμη μέρα για το μέλλον του πρώην άσου της Λανς θα είναι η Τρίτη, αφού εκείνη τη μέρα «κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΑΕ για να αποδείξουν πως ο παίκτης τους ανήκει.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δοκιμές παικτών στην Καλαμαριά

    7/8/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο αντίπαλος δεν ενδεικνυόταν παρά μόνο για ξεμούδιασμα και δοκιμές. Γι αυτό το λόγο και ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς απέναντι στην Μπρουσόν, προτίμησε να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο φιλικό με την Τορίνο, αλλά και να δοκιμάσει το Σλοβένο επιθετικός Ράτσκι και τον Τυνήσιο αριστερό μπακ-χαφ Μπεχί. Εκμεταλλευόμενοι και οι δυο ποδοσφαιριστές την μη δυναμικότητα του αντιπάλου σε αυτό το 2-11 της Καλαμαριάς, έδειξαν καλά στοιχεία με τον Ράτσκι να σημειώνει πέντε γκολ και τον Μπεχί ένα. Στον αγώνα συμμετείχε και ο τρίτος παίκτης που δοκιμάζεται τελευταία από τον Σέρβο τεχνικό, ο Γάλλος αμυντικός Μπαρθολόμ. Στους διακριθέντες και ο νεοαποκτηθείς Χριστοφορίδης που σημείωσε τρία γκολ. Τα άλλα δύο πέτυχαν ο Παρμαξίδης (85o), και ο Μπρίτο.

    [08] Βόλεϊ

    "Ανάσα" για τους διεθνείς

    7/8/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισας, επισκέφτηκαν σήμερα οι διεθνείς της εθνικής βόλεϊ των ανδρών, οι οποίοι πήραν ρεπό από τον Κώστα Χαριτωνίδη, για να ξεκουραστούν έστω και λίγο από την σκληρή προετοιμασία, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωτάθληματος, που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι. Από αύριο οι 16 αθλητές θα κάνουν διπλές προπονήσεις έως και την Παρασκευή και το Σάββατο θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Οι προπονήσεις θα αρχίσουν εκ νέου στις 16 Αυγούστου, στο κλειστό γυμναστήριο του Κερατσινίου.

    Ικανοποιημένος ο Χαριτωνίδης

    Εκεί θα γίνουν και τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με την Κροατία (21, 22, 23 Αυγούστου) και τη Ρωσία (27-29/8).

    Η 12άδα που θα επιλεγεί από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Κώστα Χαριτωνίδη και Άρη Αγγελόπουλο, θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι στις 31 Αυγούστου.

    Για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, ο Κώστας Χαριτωνίδης δήλωσε: "Πάμε πολύ καλά και το βασικό είναι ότι δεν έχουμε τραυματίες. Τα παιδιά είχαν ανάγκη από προπόνηση στη φυσική κατάσταση και τη δύναμη. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και το προπονητικό κέντρο, όπως και το ξενοδοχείο, είναι από τα καλύτερα. Δουλέψαμε σκληρά μετά τις δεκαήμερες διακοπές μετά τη Λάρισα. Σε ό,τι αφορά τα θέματα τακτικής, θα δουλέψουμε μετά τις 16 του μήνα και μετά τα φιλικά με την Κροατία και τη Ρωσία θα είμαστε πανέτοιμοι για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

    [09] Κορυφαίες στιγμές στο Ελσίνκι

    7/8/2005 10:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μεγάλες αθλητικές στιγμές, μας επιφύλασσε η δεύτερη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι. Δισκοβολία ανδρών και έπταθλο γυναικών, κρίθηκαν πραγματικά πάνω στο νήμα, ενώ στον τελικό των 100μ. ανδρών ο Τζάστιν Γκάτλιν, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του φαβορί, πήρε το πρώτο από τα τρία μετάλλια που διεκδικεί στη διοργάνωση, (200μ. και 4χ100μ. τα άλλα δυο που φιλοδοξεί να στεφθεί πρωταθλητής). Εντυπωσιακός ο Βιργκίλιους Αλέκνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία, πετώντας στην τελευταία βολή του τον δίσκο στα 70 μέτρα και 17 εκατοστά . Ο Λιθουανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και της Αθήνας, αλλά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 με την βολή του αυτή πραγματικά "έκλεψε" την πρώτη θέση από τον -μέχρι εκείνη τη στιγμή πρώτο- Εσθονό Γκερντ Κάντερ, σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων. Ο Κάντερ σημείωσε επίδοση 68.57, ενώ την τρίτη θέση στο αγώνισμα κατέκτησε ο Γερμανός Μίκαελ Μόλενμπεκ με 65.95.

    Χρυσό μετάλλιο η Κλούφτ και ο Γκάτλιν

    Μεγάλη μάχη έγινε και στο έπταθλο γυναικών όπου η Καρολίνα Κλούφτ, κατάφερε να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο αγώνισμα των 800μ., όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση, τερματίζοντας μπροστά από την μεγάλη αντίπαλό τηςΓαλλίδα Μπαρμπέρ που ήρθε τρίτη.

    Με αυτή της τη νίκη η αθλήτρια από τη Σουηδία, που μέχρι λίγο πριν τα αγωνίσματα ένιωθε ενοχλήσεις κατάφερε να συγκεντρώσει 6.887 βαθμούς, και με μόλις διαφορά 63 βαθμών, άφησε στη δεύτερη θέση την Μπαρμπέρ.

    Τρίτη η Μάργκαρετ Σίμπσον (Γκάνα).

    Η Αργυρώ Στρατάκη κατέκτησε την 17η θέση με 5.884 βαθμούς.

    Στα 100μ. ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Τζάστιν Γκάτλιν, κατάφερε να στεφθεί και Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατακτώντας την πρώτη θέση στην "κούρσα της μιας ανάσας" με 9.88.

    Πολύ πίσω από τον αμερικανό σπρίντερ τερμάτισαν οι Μάικλ Φράτερ και Κιμ Κόλινς.

    Τελικά αποτελέσματα

    Δισκοβολία ανδρών:

    1. Βιργκίλιους Αλέκνα (Λιθουανία) 70.17 - Ρεκόρ αγώνων

    2. Γκερντ Κάντερ (Εσθονία) 68.57

    3. Μίκαελ Μόλενμπεκ (Γερμανία) 65.95

    4. Αλεξάντερ Τάμερτ (Εσθονία) 64.84

    5. Ιαν Ουάλτζ (ΗΠΑ) 64.27

    6. Φραντς Κρούγκερ (Νότια Αφρική) 64.23

    7. Τζάρεντ Ρόουμ (ΗΠΑ) 64.22

    8. Τζέισον Τανκς (Καναδάς) 63.77

    Έπταθλο γυναικών:

    1. Καρολίνα Κλουφτ (Σουηδία) 6887β.

    2. Ενίς Μπάρμπερ (Γαλλία) 6824

    3. Μάργκαρετ Σίμπσον (Γκάνα) 6375

    4. Αστρα Σκουϊτε (Λιθουανία) 6360

    5. Κέλι Σόθερτον (Μ. Βρετανία) 6325

    6. Μαρί Κολονβίλ (Γαλλία) 6248

    7. Νάιντι Γκόμες (Πορτογαλία) 6189

    8. Καρίν Ρούκστουλ (Ολλανδία) 6174

    17. Αργυρώ Στρατάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 5884

    100μ. των ανδρών:

    1. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.88

    2 Μάικλ Φράτερ (Τζαμάικα) 10.05

    2 Κιμ Κόλινς (Αγ. Χριστόφορος & Νέβις) 10.05

    4. Φράνσις Ομπικβέλου (Πορτογαλία) 10.07

    5. Ντουάιτ Τόμας (Τζαμάικα) 10.09

    6. Λέοναρντ Σκοτ (ΗΠΑ) 10.13

    7. Μαρκ Μπερνς (Τρίνινταντ) 10.14

    8. Αζίζ Ζακαρί (Γκάνα) 10.20

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρώτα μετάλλια με καλές επιδόσεις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 August 2005 - 20:51:12 UTC