Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη για Λάρισα
  • [02] Κατηγορίες για απόκρυψη πληροφοριών
  • [03] Ορκίστηκε ο Πρόεδρος του Ιράν
  • [04] Πέθανε ο Ρόμπιν Κουκ
  • [05] Δυσφορία για την επίσκεψη στα κατεχόμενα
  • [06] Ανέτοιμος ο Πανιώνιος

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη για Λάρισα

    6/8/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της η Λάρισα νίκησε τα Τρίκαλα με 1-0 σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Καλαμπάκας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 69΄ ο Κυπαρίσσης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Καλαντζή. Νωρίτερα καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ είχαν και οι Μπαχράμης στο 9 Γαβριλόπουλος στο 17, αλλά και ο Διγκόζης λίγο μπριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, χρησιμοποίησε την εξής σύνθεση: Κοτσόλης (46΄ Χριστόπουλος), Σίμος (46΄ Στουρνάρας), Γκίκας, Φέρστερ, Φλώρος (46΄ Γκαλίτσιος), Διγκόζης (72΄ Πούτας), Τσιάτσιος (46΄ Καλαντζής), Σέρμπαν (46΄ Ζιάγκας, 57΄ λ. τρ. Χατζηλιόντας), Μπαχράμης (46΄ Βέλα Τζούνιορ), Αλωνεύτης (46΄ Νεντέλκοβιτς), Γαβριλόπουλος (46΄ Κυπαρίσσης).

    [02] Κόσμος

    Κατηγορίες για απόκρυψη πληροφοριών

    6/8/2005 9:50:00 μμ

    Η Σκότλαντ Γιαρντ αργά την Παρασκευή, ότι απήγγειλε κατηγορίες βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου εναντίον τριών ανθρώπων για απόκρυψη πληροφοριών από την αστυνομία έπειτα από τις αποτυχημένες επιθέσεις της 21ης Ιουλίου. Οι κατηγορίες αφορούν τους Σάντι Σάμι Αμπντέλ Γκαντίρ, 22 ετών και Όμαρ Ναγκμελόιν Αλαμαμπούλ, 20 ετών, από το Μπράιτον (νότια ακτή της Αγγλίας), καθώς τον Μοχάμεντ Καμπάσι, 23 ετών, που δεν έχει μόνιμη διαμονή, που αναμένονται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου της Μπόου Στριτ στο Λονδίνο. Η αστυνομία κατηγορεί τον Γκαντίρ, τον Αλαμαμπούλ και τον Καμπάκι ότι είχαν στην κατοχή τους, στη διάρκεια των δέκα ημερών που ακολούθησαν τις αποτυχημένες επιθέσεις της 21ης Ιουλίου, πληροφορίες οι οποίες μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανακριτές.

    [03] Κόσμος

    Ορκίστηκε ο Πρόεδρος του Ιράν

    6/8/2005 9:22:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Ο πρώην δήμαρχος της Τεχεράνης Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ορκίστηκε το Σάββατο ενώπιον του κοινοβουλίου νέος πρόεδρος του Ιράν. Ο υπερσυντηρητικός Αχμαντινετζάντ ορκίστηκε να υπερασπιστεί το ισλαμικό καθεστώς, την ανεξαρτησία της χώρας και του Ισλάμ. Ο 49χρονος νεοκλεγμένος πρόεδρος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την ώρα, που η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν απειλείται περισσότερο από ποτέ να οδηγηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξαιτίας των πυρηνικών δραστηριοτήτων της. Ο Αχμαντινετζάτ που έγινε πρόεδρος την Τετάρτη, μετά την έγκρισή του από τον πνευματικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ πρέπει τώρα να διορίσει τους υπουργούς του προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις του για κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, ο νέος πρόεδρος ορκίστηκε "στο Κοράνι, ενώπιον λαού και Θεού, να υπερασπιστεί την επίσημη θρησκεία και το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας", να τεθεί "στην υπηρεσία του λαού, του μεγαλείου της χώρας, της διάδοσης της θρησκείας και της ηθικής καθώς και της υπεράσπισης της δικαιοσύνης". Ορκίστηκε επίσης να προστατεύσει τα σύνορα και την πολιτική, οικονομική και πολιτισμική ανεξαρτησία της χώρας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγή φρουράς στο Ιράν

    [04] Κόσμος

    Πέθανε ο Ρόμπιν Κουκ

    6/8/2005 9:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ, ενώ περπατούσε με φίλους του στο βουνό Μπεν Στακ της Σκοτίας. Κατά τη διάρκεια της βόλτας ο πρώην υπουργός λιποθύμησε. Ένα ελικόπτερο τον μετέφερε σε νοσοκομείο της πόλης Ίνβερνες, αλλά οι πρσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες. Ο 59χρονος πολιτικός ήταν επικεφαλής στο Φόρεϊν Όφις από το 1997 μέχρι και το 2001. Είχε εναντιωθεί ευθέως στον πόλεμο στο Ιράκ την άνοιξη του 2003 και συνέχισε να επικρίνει τους τελευταίους μήνες την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

    [05] Κόσμος

    Προσπαθούν να τη ματαιώσουν

    Δυσφορία για την επίσκεψη στα κατεχόμενα

    6/8/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τη δυσφορία της κυπριακής κυβέρνησης για τη νέα επίσκεψη Αμερικανών πολιτικών, οι οποίοι υποστηρίζουν τις τουρκικές θέσεις για άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, στα κατεχόμενα εξέφρασε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης. Ο κ. Χρυσοστομίδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τον αριθμό των ατόμων που θα μεταφερθούν στα κατεχόμενα, ούτε και τον ακριβή χρόνο της επίσκεψης και προσέθεσε, ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για ματαίωση της επίσκεψης. Ωστόσο, τόνισε, ότι το θέμα δε συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Ιακώβου με την Αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις, καθώς η αμερικανική Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι επισκέψεις μελών του Κογκρέσου δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" η πτήση θα πραγματοποιηθεί αύριο προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και τη δαπάνη θα καλύψει αμερικανικός οργανισμός, που έχει σχέση με Αμερικανούς οι οποίοι διετέλεσαν βουλευτές και προωθούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομάδα αποτελείται από γερουσιαστές και βουλευτές, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Κογκρέσου, που θα παραμείνουν στα κατεχόμενα για μια εβδομάδα, για διακοπές.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανέτοιμος ο Πανιώνιος

    6/8/2005 7:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Πανιώνιος από τη Φούλαμ, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που διεξήχθη στο "Κρέιβεν Κότατζ". Το ματς έγινε στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γιάροσλαβ Ντρόμπνι στους Λονδρέζους, όμως ο Τσέχος τερματοφύλακας δεν αγωνίστηκε, επειδή ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Οι "κυανέρυθροι" δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό των αντιπάλων τους, που είναι σαφώς πιο έτοιμοι, καθώς το αγγλικό πρωτάθλημα αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Ετσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν σχετικά άνετα στη νίκη, χάρη στα γκολ των Μαλμπράνκ (12΄), Μπόα Μόρτε (19΄) και ΜακΜπράιντ (46΄). Το γκολ της τιμής για την ομάδα του Γιόζεφ Τσάπλαρ σημείωσε στο 60΄ ο Μάριο Μπρέσκα. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Κοντοδήμος, Γιαννόπουλος, Μάκος, Γαλανόπουλος (55΄ Λαζαρίδης), Εξουζίδης, Οραβετς (46΄ Νάβας), Κιάσσος (46΄ Γουνδουλάκης), Φερνάντες, Μπρέσκα, Ναλιτζής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 August 2005 - 20:51:28 UTC