Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή
  • [02] "Δεν είμαι μέλος της Αλ Κάιντα"
  • [03] Κορυφώνεται η έξοδος
  • [04] Φονικός τυφώνας
  • [05] Ευρωπαϊκό δείγμα θετικό

    [01] Κοινωνία

    Υψηλός ο δείκτης επικινδυνότητας

    Σε επιφυλακή

    31/7/2005 9:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/7/2005 11:15:10 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης νέων πυρκαγιών. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο σε διάφορες περιοχές της χώρας, και συγκεκριμένα στο όρος Σκοπός της Ζακύνθου - όπου στην προσπάθεια κατάσβεσης πήραν μέρος 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, στις περιοχές Πετροχώρι και Ελαιοχώρι Αχαΐας καθώς και στην Άνω Χρυσοβίτσα Αγρινίου. Και για το επόμενο 24ωρο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και πάλι για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που διατρέχει η χώρα και ειδικότερα οι περιοχές των νομών Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, Χίου, Σάμου και Λέσβου. Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών στην ύπαιθρο, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες και τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί ποδός

    [02] Κόσμος

    Υπό εξέταση η έκδοσή του

    "Δεν είμαι μέλος της Αλ Κάιντα"

    31/7/2005 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Σε 12 κρατούμενους επικεντρώνεται το έργο της ανάκρισης των βρετανικών αρχών, όσον αφορά στις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις της 21ης Ιουλίου, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις κύριοι ύποπτοι. Στη Ρώμη, υπό εξέταση είναι το ζήτημα της έκδοσης στη Βρετανία του γεννημένου στην Αιθιοπία, Οσμάν Χουσεΐν, που συνελήφθη στην ιταλική πρωτεύουσα για συμμετοχή στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την Αλ Κάιντα και δηλώνει πως οι απόπειρες της 21ης Ιουλίου αποτελούσαν αντίδραση στις συλλήψεις που έγιναν μετά τις φονικές επιθέσεις της 7ης του μήνα και δεν αποσκοπούσαν στην πρόκληση απωλειών. Στο μεταξύ, πηγές των αρχών ασφαλείας της Ζάμπια ανέφεραν πως πρόκειται να εκδοθεί στη Βρετανία ένας Βρετανός μουσουλμάνος, που κρατείται ως ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου. Εξάλλου, στην Ιταλία, το κοινοβούλιο ενέκρινε νέα, αυστηρότερη αντιτρομοκρατική νομοθεσία, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξετάσεις του DNA των υπόπτων, ελέγχους των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών και απέλαση αλλοδαπών με συνοπτικές διαδικασίες. Συμφωνία για την "κοινή άμυνα" του εναερίου χώρου τους, έναντι δυνητικών τρομοκρατικών επιθέσεων, θα υπογράψουν "σύντομα" Παρίσι και Λονδίνο, δήλωσε το Σάββατο, η Γαλλίδα υπουργός Αμύνης, Μισέλ Αλιό-Μαρί.

    "Πράξη επίδειξης"

    "Στρατολογήθηκα σ ένα γυμναστήριο του Νότινγκ Χιλ και μου είπαν πως ήταν απαραίτητο να δράσουμε για να εκδικηθούμε για τους ανθρώπους μας που συνελήφθησαν, ρίχτηκαν στις φυλακές μετά τις βόμβες της 7ης Ιουλίου", φέρεται να δήλωσε ο αιθιοπικής καταγωγής Βρετανός.

    "Έπρεπε να δώσουμε ένα μήνυμα και το κάναμε, αλλά δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν. Ήταν απλώς μια πράξη επίδειξης", συνέχισε.

    Υποστήριξε επίσης πως δεν έχει καμιά σχέση με τους πακιστανικής καταγωγής δράστες των φονικών επιθέσεων της 7ης Ιουλίου.

    Ο ύποπτος περιέγραψε επίσης στους Ιταλούς δικαστές την αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

    "Χρησιμοποιήσαμε λιπάσματα, οξύ, αλλά κάτι δεν πήγε όπως περιμέναμε και τραυματίστηκα στην γάμπα, επειδή το οξύ χύθηκε στη διάρκεια της μεταφοράς", εξήγησε δείχνοντας στους δικαστικούς το τραύμα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Ο Χουσεΐν είπε στους δικαστικούς πως επιθυμεί να παραμείνει στην Ιταλία και πως αντιτίθεται στην έκδοσή του στη Βρετανία. Η ιταλική δικαιοσύνη έχει θεωρητικά στη διάθεσή της προθεσμία 60 ημερών για να λάβει απόφαση σχετικά με ενδεχόμενη έκδοσή του.

    Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, οι ερευνητές που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης δεν πιστεύουν πως ο άνδρας αυτός έδρασε υπό την επήρεια "ιερής θρησκευτικής οργής", αλλά μάλλον μιμούμενος τις επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα.

    Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης και της 21ης Ιουλίου στο Λονδίνο, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 28 άτομα, εκ των οποίων 12 εξακολουθούν να κρατούνται στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανακρίνονται οι ύποπτοι

    [03] Κοινωνία

    Αναχώρησε το "Ρομίλντα"

    Κορυφώνεται η έξοδος

    31/7/2005 9:43:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Κορυφώνεται σήμερα, η αναχώρηση των αδειούχων του Αυγούστου, με υψηλή πληρότητα στα ακτοπλοϊκά, αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια. Το πρωί αναχώρησε τελικά από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Ρομίλντα", που επρόκειτο να αναχωρήσει χθες τα μεσάνυχτα, προς Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό. Σήμερα το πρωί αναχωρούν, επίσης, από την Τήνο οι επιβάτες του "Άκουα Τζούελ", με προορισμό τη Μύκονο και την Πάρο, με τα πλοία Σι Τζετ 2 και "Πηνελόπη Α", που κατευθύνονται ήδη στο νησί. Το "Άκουα Τζούελ" κατέπλευσε στο νησί, λίγο μετά τις δύο τη νύχτα, αλλά δεν του επετράπη να συνεχίσει το δρομολόγιό του, καθώς νωρίτερα, στο λιμάνι της Άνδρου, έχασε και τις δύο του άγκυρες, σε ελαφρά σύγκρουση με αγκυροβολημένο φορτηγό. Όσον αφορά στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων. Σύμφωνα με την τροχαία, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι σήμερα το πρωί, είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας περί τα 130.000 αυτοκίνητα, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν γύρω στα 120.000 Ι.Χ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απόδραση προς πάσα κατεύθυνση

    [04] Κόσμος

    Φονικός τυφώνας

    31/7/2005 11:33:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, και άλλοι 37 τραυματίστηκαν από τυφώνα στις επαρχίες Ανχούι και Τζιάνγκζού της ανατολικής Κίνας. Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες με κτήρια και οχήματα να έχουν καταστραφεί, δένδρα να έχουν ξεριζωθεί και ένα εργοστάσιο να έχει ισοπεδωθεί στην επαρχία Λίνγκμπι. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων China News Service, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 8 βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο που κατέρρευσε, και 37 τραυματίσθηκαν μόνο στη Λίνγκπι.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευρωπαϊκό δείγμα θετικό

    30/7/2005 11:44:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δέκα ημέρες πριν τον αγώνα με την Βίσλα Κρακοβίας, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, o Παναθηναϊκός στο δεύτερο δυνατό φιλικό προετοιμασίας μετά από αυτό με την Σαμπντόρια, ήρθε ισόπαλος με τη Ρόμα με 1-1, δείχνοντας έτοιμος για το ταξίδι στην Πολωνία. Με ευρωπαϊκό κουστούμι, καθώς ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, έδειξε με τις επιλογές του ειδικά στην ενδεκάδα του πρώτου ημίχρονου, ότι σε αυτούς τους παίκτες θα βασιστεί, στον αγώνα των προκριματικών, ήταν καλός αμυντικά, γρήγορος επιθετικά, με σφιχτό κέντρο, έχοντας αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας. Απέναντι στην ομάδα του Τότι και του Μοντελά, οι "πράσινοι", στάθηκαν πολύ καλά κυρίως στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για καλύτερο και ποιοτικότερο θέαμα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟ έχασε το ρυθμό του, κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών που έκανε ο Μαλεζάνι. ο μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού πέτυχε ο Γκέκας στο 37'.

    Δοκιμή επιτυχημένη

    Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ξεκίνησε τον αγώνα με ένα κλασικό 3-4-3, με τον Γκαλίνοβιτς τερματοφύλακα, Γκούμα, Μόρις, Κώτσιο, στην άμυνα Σέριτς στα αριστερά, τον Βύντρα για πρώτη φορά δεξιά στο κέντρο, τους Κονσεϊσάο και Μπίσκαν, τον Βόουτερ ως δεξί ακραίο τον Παπαδόπουλο αριστερό ακραίο και τον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης.

    Εκτός αρχικής ενδεκάδας έμεινε ο Γκονζάλες που είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να παίξει στα παιχνίδια με την Βίσλα.

    Ο Ιταλός τεχνικός είχε την ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, να δοκιμάσει την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι, στην Βίσλα Κρακοβίας και από το θέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες του θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος.

    Απέναντι στην ιταλική ομάδα ο Παναθηναϊκός, σαφώς πιο έτοιμος μπήκε με πολλά κέφια και στο 9 έφτασε κοντά στο γκολ με τον Φλάβιο Κονσεϊσάο. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ κατέληξε πάνω από το τέρμα του Κούρτσι.

    Στο 17 η Ρόμα απάντησε, όταν ο Κασάνο βρήκε τον Μοντέλα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

    Στο 31 η Ρόμα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από λάθος γύρισμα του Κώτσιου, ο Μαντσίνι μόνος απέναντι στον Γκαλίνοβιτς έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

    Στο 33 ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να φτάσει κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Βύντρα ο Κούρτσι ο τερματοφύλακας της Ρόμα έκανε λάθος εκτίμηση, η μπάλα στρώθηκε στον Γκέκα που όμως δεν πλάσαρε σωστά κι έδωσε στους αμυντικούς να διώξουν σε κόρνερ.

    Τέσσερα λεπτά στο 37 αργότερα και ενώ οι "πράσινοι" κυριαρχούσαν στο γήπεδο, ο ΠΑΟ έφτασε στο γκολ,

    Ο Παπαδόπουλος έκλεψε την μπάλα έκανε το σουτ το οποίο με τη βοήθεια του Κούρτσι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Ρόμα και στην επαναφορά ο Γκέκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Με αυτό το σκορ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

    Στο δεύτερο μέρος κάτι η κούραση, κάτι οι πολλές αλλαγές του Μαλεζάνι,έριξαν το ρυθμό των "πράσινων" που ισοφαρίστηκαν στο 55 όταν μετά από κόρνμερ του Μαστσίνι, ο Ταντέι έπιασε την πρώτη κεφαλιά, και ο Ντε Ρόσι με δεύτερη κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ.

    Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας οι ομάδες κλήθηκαν να χτυπήσουν από ένα πέναλτι, κι ενώ ο Ντε Ρόσι ευστόχησε ο Αντριτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κούρτσι που απέκρουσε, για να πάρει τη νίκη με 2-1 η Ρόμα.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς (45 Εμπέντε), Γκούμας (58 Άντριτς), Μόρις, Κώτσιος, Σέριτς (66 Δάρλας), Βύντρα (62 Χαραλαμπίδης), Κονσεϊσάο (66 Σανμαρτεάν), Μπίσκαν (55 Τζιόλης), Βόουτερ (52 Γκονζάλες), Παπαδόπουλος (45 Ολισαντέμπε), Γκέκας (69 Μάντζιος)

    Ρόμα: Κούρτσι, Κουφρέ, Πανούτσι (57 Ρόσι), Κίβου (45 Μπόβο), Κουφούρ (45 Μεξές), Ντε Ρόσι, Γκρέκο (57 Γκαλάσο), Μαντσίνι, Τότι (69 Τσέρτσι), Μοντέλα (45 Νοντά), Κασάνο(45 Ταντέι)

    Την ίδια ώρα η αντίπαλος του Παναθηναϊκού Βίσλα Κρακοβίας, είχε εύκολο έργο απόψε απέναντι στην "νεοφώτιστη" Μπελχάτοφ. Σε συνάντηση για τη 2η αγωνιστική ημέρα του πολωνικού πρωταθλήματος η Βίσλα νίκησε άνετα με 3-0, σημειώνοντας την πρώτη εφετινή νίκη της στη διοργάνωση. Τα γκολ της νικήτριας πέτυχαν οι Μπρόζεκ (30`, 74`) και Φρανκόφσκι (40`).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 31 July 2005 - 8:50:13 UTC