Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρες για το ωράριο
  • [02] Ανάκληση προβληματικών βηματοδοτών
  • [03] Συνάντηση Πετραλιά-Μπους
  • [04] Σχηματίστηκε η νέα λιβανική κυβέρνηση
  • [05] Στην Ατλέτικο ο Πετρόφ
  • [06] Θέλει Λούκε η Ρεάλ
  • [07] Τον κόλασαν τον "Άγιο"
  • [08] Περισσότερες ομάδες στην Α’ Εθνική
  • [09] Παρέμεινε «Μοσχοβίτης» ο Παπαλουκάς
  • [10] Ηλιάδης: «Με κέρδισε ο Πανιώνιος»
  • [11] Πάει Ιαπωνία η Εθνική
  • [12] Υδατοσφαίριση: Ισόπαλη η Εθνική Γυναικών
  • [13] Λεβαδειακός: Και επίσημα… Κόρεα
  • [14] Ακόμα μία μεταγραφή για το Αιγάλεω
  • [15] Με όλους τους παίκτες ο Ακράτητος
  • [16] Νέα προβλήματα υγείας ο Ξηρός

    [01] Κοινωνία

    Θα ψηφιστεί απόψε επί της αρχής

    Κόντρες για το ωράριο

    19/7/2005 11:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2005 11:49:04 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σε υψηλούς τόνους και εν μέσω κινητοποιήσεων, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση του ωραρίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να δεσμεύεται να καταργήσει την διάταξη όταν έρθει στην εξουσία και την Κυβέρνηση να την καλεί να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης ΚΚΕ και ΣΥΝ. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί απόψε επί της αρχής του και την Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων. Σχετικά με τη ρύθμιση, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, τόνισε ότι αυτό, που θεσπίζεται είναι ένα πλαίσιο ωραρίου για όλη τη χώρα και όχι υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, για αυτό η Κυβέρνηση λέει ότι πρόκειται για μία ρύθμιση τίμια για τους εμπόρους. Ακόμα, επεσήμανε, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο προστατεύονται και προανήγγειλε συστηματική εποπτεία και έλεγχο από τις επιθεωρήσεις εργασίας.

    Ανταλλαγή κατηγοριών

    Ο κ. Σιούφας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας, πως "στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων ταχυτήτων το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται σε αυτό που είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ότι αποτελεί το πλέον βραδυπορούν τμήμα του έθνους" και προσέθεσε, πως "οι άνθρωποι του ναι σε όλα, έχουν γίνει οι πολιτικοί του όχι σε όλα". Ο υπουργός κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για να καταγραφούν όσοι εναντιώνονται στην αναγέννηση του εμπορίου.

    Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, έκανε λόγο για αυταρχική επιλογή με την οποία δεν συμφωνεί κανείς, υπογραμμίζοντας, ότι όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τη διάταξη και θα πετύχει μια νέα δυναμική κοινωνική συμφωνία, που θα εξυπηρετεί και την αγορά και τον καταναλωτή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις για το ωράριο

    [02] Υγεία

    Ανάκληση προβληματικών βηματοδοτών

    19/7/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, Guidant

    Εννέα μοντέλα βηματοδοτών, που κατασκευάστηκαν από το 1997 ως το 2000, της αμερικανικής εταιρείας Guidant ανακαλούνται λόγω προβλημάτων, που παρουσίασαν σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι μόλις σε 69 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιο θανατηφόρο περιστατικό. Η εταιρεία που αντιπροσωπεύει την Guidant, στην Ελλάδα, απευθύνει σύσταση σε όσους ασθενείς φέρουν ακόμη βηματοδότες της συγκεκριμένης παρτίδας, να ελεγχθούν για την αποφυγή προβλημάτων. Υπολογίζεται ότι οι βηματοδότες έχουν τοποθετηθεί σε 300 Έλληνες ασθενείς, ενώ πολλοί έχουν αντικατασταθεί λόγω παλαιότητας. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα ενημερώσει προσωπικά τους ασθενείς που φέρουν τα συγκεκριμένα μοντέλα. Αρχικά, είχαν εμφυτευθεί 78.000 μηχανήματα σε ισάριθμους ασθενείς, σε όλον τον κόσμο, ενώ έχουν ήδη αντικατασταθεί περίπου 50.000 βηματοδότες της συγκεκριμένης παρτίδας.

    Στην ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται ότι τα προβλήματα αφορούν τα παρακάτω μοντέλα:

    PULSAR MAX 1170, 1171, 1270

    PULSAR 0470, 0870, 0970, 0972, 1172, 1272

    DISCOVERY 1174, 1175, 1273, 1274, 1275

    MERIDIAN 0476, 0976, 1176, 1276

    PULSAR MAX II 1180, 1181, 1280

    DISCOVERY II 0481, 0981, 1184, 1186, 1187, 1283, 1284, 1285, 1286

    CONTAK TR 1241

    VIRTUS PLUS II 1380, 1480

    INTELIS II 1483, 1484, 1485, 1384, 1385, 1349, 1499

    Παράλληλα, προστίθεται ότι τα μηχανήματα αυτά δεν έχουν εμφυτευθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Σχετικά Links: Guidant

    [03] Κοινωνία

    Σε θερμό κλίμα

    Συνάντηση Πετραλιά-Μπους

    19/7/2005 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη Πετραλιά με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης Γυναικών, που γίνεται στην Ουάσιγκτον, με επίκεντρο τη σημασία πολιτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η κα. Πετραλιά εκπροσωπούσε την Κυβέρνηση. Όπως τόνισε η υπουργός, ο Αμερικανός Πρόεδρος "επιβεβαίωσε τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών" και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή "καλό φίλο" και "πολύ καλό πολιτικό". Επίσης, ο κ. Μπους συνεχάρη την ελληνική Κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, για τους άψογους και ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της τρομοκρατίας και στην ανάγκη καταπολέμησής της.

    Θα υποστηρίξει το συνέδριο ο Μπους

    Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου των γυναικών της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα και ο κ. Μπους διαβεβαίωσε ότι θα παράσχει την υποστήριξή του για τη διεξαγωγή του.

    Στο ίδιο θερμό κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση της κ. Πετραλιά με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Νίκολας Μπερνς. Όπως δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός, με τον κ Μπερνς τη συνδέουν χρόνια φιλίας και τόνισε, ότι συζήτησαν για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και για τις δυνατότητες "να καλλιεργηθούν οι εξαιρετικά καλές σχέσεις των δύο χωρών και στον τομέα του πολιτισμού".

    [04] Μ. Ανατολή

    Μετά από διεξοδικές πολιτικές διαπραγματεύσεις

    Σχηματίστηκε η νέα λιβανική κυβέρνηση

    19/7/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός του Λιβάνου, Φουάντ Σίνιορα, σχημάτισε σήμερα τη νέα κυβέρνηση της χώρας, την πρώτη μετά την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από τη χώρα. Η νέα κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από 24 μέλη, ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Σίνιορα με τον Πρόεδρο Εμίλ Λαχούντ. Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης έγινε μετά από διεξοδικές πολιτικές διαπραγματεύσεις, μετά από τις γενικές εκλογές του περασμένου μήνα, όπου την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο κατέλαβαν αντισυριακές πολιτικές ομάδες. Ο σχηματισμός της κυβέρνησης καθυστέρησε λόγω των διαφωνιών του φιλοσύρου Προέδρου και του αντισύρου πρωθυπουργού.

    Καινοτομίες

    Το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει για πρώτη φορά στα χρονικά και ένα βουλευτή, που ανήκει στη Χεζμπολάχ καθώς και υποστηρικτές του κόμματος του Σάαντ Χαρίρι, υιού του δολοφονηθέντος πρώην προωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι αλλά και υποστηρικτές του Δρούζου ηγέτη, Ουαλίντ Τζουμπλάτ και ορισμένους Χριστιανούς.

    Στο νέο υπουργικό συμβούλιο δεν μετέχουν μέλη του πρώην εξόριστου Χριστιανού Μισέλ Αούν, το κόμμα του οποίου διαθέτει 21 βουλευτές στην 128μελή Βουλή.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Ατλέτικο ο Πετρόφ

    19/7/2005 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Ατλέτικο Μαδρίτης θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Μάρτιν Πετρόφ. Οι «ροχιμπλάνκος» κατέλαβαν το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Βόλφσμουργκ και σύμφωνα με τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του Βούλγαρου επιθετικού, απέκτησε αυτόματα τα δικαιώματά του. Πάραλληλα, οι «λύκοι» τις Γερμανίες θα κάνουν και με το παραπάνω απόσβεση των χρημάτων τους, όταν είχαν δώσει το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον πάρουν από την Σερβέτ. Ο 28χρονος Βούλγαρος διεθνής αγωνίστηκε σε 116 αγώνες της μπουντεσλίγκα με τη Βόλφσμπουργκ και σημείωσε 28 γκολ, εκ των οποίων τα 12 τη χρονιά που τελείωσε.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Θέλει Λούκε η Ρεάλ

    19/7/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στο να φέρει στο Μπερναμπέου τον Αλμπέρτο Λούκε, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser», οι «μερένγκες» ενδιαφέρονται έντονα για τον 27χρονο διεθνή άσο και μάλιστα ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημη πρόταση, προκειμένου να τον αποκτήσουν. Ο τεχνικός των «γκαλάκτικος», Βάντερλέι Λουξεμπούργκο, ψάχνει να βρει τον «αντι-Σολάρι», στην αριστερή πτέρυγα και ο Λούκε φαίνεται πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής της Ντεπορτίβο, Χοακίν Καπαρός, έχει δηλώσει ότι κανένας παίκτης δεν είναι αναντικατάστατος, αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για παραχωρήσεις παικτών, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του πρώην παίκτη της Μαγιόρκα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τον κόλασαν τον "Άγιο"

    19/7/2005 8:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2005 8:54:15 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην απόκτηση του Πιτερ Κραουτς της Σαουθάπτον προχώρησε η Λίβερπουλ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν πρόταση 7 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών στους "Άγιους", πρόταση που τους "κόλασε" και έδωσαν τη συγκαταθεσή τους για την μετακίνηση του. Ο 24χρονος επιθετικός θα περάσει ιατρικές εξετάσεις τη Πέμπτη και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "reds". Ό πανύψηλος φορ (2.01), πέρυσι πέτυχε 12 γκολ σε 18 αγώνες, συμπεριλαμβανόμενου και αυτού απέναντι στη νέα του ομάδα πέρυσι το Γενάρη, αλλά η αποτελεσματικότητα του θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν ξεκίναγε βασικός από την αρχή της χρονιάς.

    "Ερωτική σχέση" με τα δίχτυα

    O Kράουτς είδε ενδεκάδα από το νέο έτος και όταν η Σαουθάπτον, πούλησε τον μεγάλο της αστέρι Τζειμς Μπίτι στην Έβερτον.

    Η παρουσία του ήταν καταλυτική και η σχέση του με τα δίχτυα οδήγησε τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Σβεν Γκόραν Έρικσον να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα και να τον χρίσει διεθνή το Μάιο στο φιλικό αγώνα με την Κολομβία.

    Ο Κράουτς ξεκίνησε την καριέρα του στη Τότεναμ και έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Κουινς Παρκ Ρειτζερς, της Πορτσμουθ και της Άστον Βίλα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η ΕΠΑΕ αποφάσισε

    Περισσότερες ομάδες στην Α Εθνική

    19/7/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην αύξηση των ομάδων σε 18 από την αγωνιστική περίοδο 2006-07 (16 θα είναι μέχρι και την ερχόμενη περίοδο), προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ, που συνεδρίασε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μετά από αυτή την απόφαση, την προσεχή χρονιά θα υποβιβαστούν από την Α΄ εθνική στη Β΄ δύο ομάδες, ενώ θα προβιβαστούν τέσσερις, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους σε 18. Παράλληλα, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραμείνει στην Γ΄ Εθνική, όχι ως υπεράριθμος, όπως είχε αποφασίσει η ΕΠΟ, αλλά παίρνοντας τη θέση της Πτολεμαΐδας, που υποβιβάζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

    [09] Μπάσκετ

    Παρέμεινε «Μοσχοβίτης» ο Παπαλουκάς

    19/7/2005 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα συνεχίσει να είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο διεθνής πλέι μέικερ ανανέωσε, -κάτι που ήταν αναμενόμενο άλλωστε-, το συμβόλαιο του με την ομάδα της Μόσχας, έως το 2007-08, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ήταν και μία τεράστια επιθυμία του νέου τεχνικού της ΤΣΣΚΑ, Ετόρε Μεσίνα, καθώς όπως είχε τονίσει, ο «Τεό» ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία του. Στο μεταξύ, η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμη πρώην παίκτη του Πανιωνίου, του Ρούμπεν Ντάγκλας. Ωστόσο, ο Αμερικανός έχει δεχθεί πρόταση και από τη νέα ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ντιναμό Μόσχας.

    [10] Μπάσκετ

    Ηλιάδης: «Με κέρδισε ο Πανιώνιος»

    19/7/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη συνέντευξη, ως παίκτης πλέον της ομάδας του Πανιωνίου, έδωσε ο Σάββας Ηλιάδης. Το δεύτερο απόκτημα των κυανέρυθρων για τη νέα περίοδο, (πρώτος ήταν ο Δημήτρης Μαυροειδής), είπε λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, (1+1), πως ήρθε στην ομάδα που τον ήθελε περισσότερο, ενώ μίλησε και για την προηγούμενη πλέον θητεία του στον Ηρακλή, αλλά και για τα δικά μελλοντικά σχέδια.

    «Μέτρησε ο τρόπος»

    Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ μίλησε για τη νέα του πορεία με την κυανέρυθρη φανέλα, αλλά και γιατί επέλεξε την ομάδα του Πανιωνίου, ενώ είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες της Α1.

    «Δεν κρύβω ότι είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες της Α1. Όμως, ο Πανιώνιος έδειξε με τον τρόπο του ότι με ήθελε πάρα πολύ. Τόσο ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ.Ηλίας Λιανός όσο και ο προπονητής της ομάδας Μέμος Ιωάννου, στις συζητήσεις που κάναμε, μου έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ. Πιστεύω ότι ο τρόπος που με πλησίασαν και μου μίλησαν ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφασή μου», είπε αρχικά ο Ηλιάδης, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στη σύναψη συμφωνίας με τον Πανιώνιο και συνέχισε: «Ο Πανιώνιος είναι μία ιστορική ομάδα, πολύ καλά οργανωμένη η οποία ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μου δίνει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσω την καριέρα μου και να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ».

    Ο πρώην γκαρντ του Ηρακλή μίλησε και για τα προσωπικά του όνειρα και φιλοδοξίες, τονίζοντας πως δεν θέλει να μιλάει για τον εαυτό του και πως βασικός του στόχος είναι «να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να πετύχει η νέα μου ομάδα όλους τους στόχους που θα θέσει για την επόμενη σεζόν. Μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας θα έρθει και η δική μου διάκριση».

    Όσο για την περίπτωση να αγωνιστεί στο μέλλον με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, είπε: «Τα δύο τελευταία χρόνια, στο πίσω μέρος του μυαλού μου βρίσκεται και η Εθνική ομάδα. Φέτος έπαιξα με την Μεσογειακή, όπου κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες, και επιθυμία μου είναι να φορέσω και τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Προέχει όμως να έχουμε μια καλή χρονιά με τον Πανιώνιο, όλοι οι παίκτες της ομάδας».

    Η συμμετοχή του Πανιωνίου στο ULEB Cup αποτέλεσε ένα ακόμα κίνητρο για την απόφασή του, καθώς θα μπορέσει να αγωνιστεί και στην Ευρώπη. «Το ULEB Cup είναι η δεύτερη σημαντικότερη διοργάνωση συλλόγων στην Ευρώπη. Σίγουρα η παρουσία της ομάδας σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση θα προσθέσει και σε εμένα εμπειρίες. Θα μου δοθεί η ευκαιρία για δυνατούς ευρωπαϊκούς αγώνες ώστε να "ψηθώ" ακόμη περισσότερο».

    Αναφερόμενος στην παλιά του ομάδα, τον Ηρακλή, στον οποίο αγωνίστηκε για τρία χρόνια, ο αντικαταστάτης του Γιώργου Διαμαντόπουλου είπε: «Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Να παίξω, δηλαδή, στο πρωτάθλημα της Α1. Είναι κάτι το οποίο δεν θα ξεχάσω ποτέ. Θα ήθελα παράλληλα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Κακιούση και Νικολαϊδη, που με βοήθησαν να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς. Νιώθω όμως ότι ήταν η στιγμή να αλλάξω την πορεία μου και να ακολουθήσω καριέρα στον Πανιώνιο».

    Τι υπόσχεση δίνει ο Ηλιάδης στους φίλους του Πανιωνίου; «Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Πανιώνιος έχει πιστούς φιλάθλους. Οι "Πάνθηρες" είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα γιατί δημιουργούν πάντα όμορφη ατμόσφαιρα στους αγώνες της ομάδας, την ακολουθούν παντού και είναι φανατικοί. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για το καλό της ομάδας και από εκείνους θα ήθελα να ζητήσω να συνεχίσουν να γεμίζουν το γήπεδο της ομάδας και να στέκονται πάντα δίπλα της».

    Τέλος, ο Θεσσαλονικιός γκαρντ, δήλωσε: «Πρόλαβα να ξεκουραστώ για λίγες μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά εδώ και μερικές εβδομάδες κάνω ατομικές προπονήσεις. Θα βρεθώ σύντομα στην Αθήνα για να συνεχίσω αυτές τις ατομικές προπονήσεις με ένα μικρό διάλειμμα για διακοπές και από τον Αύγουστο σκληρή δουλειά».

    [11] Βόλεϊ

    Πάει Ιαπωνία η Εθνική

    19/7/2005 11:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2005 11:37:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το παρών στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ, που θα γίνει το 2006 στην Ιαπωνία, θα είναι η εθνική ανδρών. Η Ελλάδα, με τη συμπαράσταση των ένθερμων οπαδών που κατέκλυσαν το στάδιο της Λάρισας, νίκησαν το αντίστοιχο της Τουρκίας με 3-0 σετ, στα πλαίσια του 8ου προκριματικού ομίλου και εξασφάλισε την πρόκριση, παίρνοντας απευθείας την πρόκριση στα τελικά. Τα σετ: 25-22, 25-23, 29-27. Αύριο (21:00) η Εθνική Ελλάδας θα παίξει παίξει με την Σερβία/Μαυροβούνιο, (προκρίθηκαν και η Σέρβοι στα τελικά) και θα διεκδικήσει για λόγους γοήτρου την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στις 18:30 Πορτογαλία και Τουρκία θα μονομαχήσουν για την τρίτη θέση και τη «δεύτερη ευκαιρία» για πρόκριση που αυτή προσφέρει.

    Το παρών και η Σερβία

    Στα τελικά θα δώσει το παρών και η Σερβία/Μαυροβούνιο, η οποία έκανε το 2 στα 2 σήμερα, νικόντας άνετα την Πορτογαλία με 3-0 και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση. Τα σετ 30-28, 25-15, 25-20.

    Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

    ΑΓ. ΣΕΤ Β.

    Σερβία/Μαυροβ. 2 6-1 4

    Ελλάδα 2 6-2 4

    Πορτογαλία 2 2-6 2

    Τουρκία 2 1-6 2

    [12] Υδατοσφαίριση: Ισόπαλη η Εθνική Γυναικών

    19/7/2005 11:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου της, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Στον δεύτερο αγώνα της για τον Γ΄ όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Μόντρεαλ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναδείχθηκε ισόπαλο 4-4 με τη Ρωσία και πλέον η πρώτη θέση θα κριθεί πιθανότατα στη διαφορά τερμάτων, καθώς το Ουζμπεκιστάν (αντίπαλος της ελληνικής ομάδας) και η Νέα Ζηλανδία δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις δύο ομάδες την Πέμπτη. Ο πρώτος του γκρουπ προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ ο δεύτερος θα αγωνιστεί με τον τρίτο του Δ΄ ομίλου (Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Ολλανδία) για μια θέση στην οκτάδα.

    Η διακύμανση

    Τα επτάλεπτα: 0-1, 2-1, 0-0, 2-2

    Τα γκολ

    ΡΩΣΙΑ: Σμούροβα 2, Κόνουκ 1, Βισνιάκοβα 1

    ΕΛΛΑΔΑ: Μωραϊτίδου 2, Ρουμπέση 1, Λιόση 1

    Υποψηφιότητα για τον τελικό

    Πολύ κοντά στο να βρεθεί στον τελικό του σόλο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, με την ενδέκατη θέση που κατέκτησε στο τεχνικό πρόγραμμα του προκριματικού, είναι η Ναταλία Ανθοπούλου. Η Ελληνίδα αθλήτρια βαθμολογήθηκε με 45.000 (90.000) και θα προσπαθήσει να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος.

    Την πρώτη θέση στο τεχνικό πρόγραμμα κατέλαβε η κάτοχος του τίτλου, Γαλλίδα Βιρζινί Ντεντιέ με 49.167β., στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρωσίδα Ναταλία Ιστσένκο (48.250β.) και στην τρίτη η Γιαπωνέζα Εμίκο Σουζούκι (48.000β.).

    Στον τελικό προκρίνονται οι δώδεκα πρώτες της βαθμολογίας, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του ελεύθερου προγράμματος, που θα γίνει τα ξημερώματα.

    Εκτός ημιτελικού ο Μπίμης

    Δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό, ο Θωμάς Μπίμης. Ο Έλληνας Αθλητής, στις καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Μόντρεαλ, (και χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα με παρτενέρ τον Νίκο Συρανίδη στο ίδιο αγώνισμα), βαθμολογήθηκε συνολικά με 367.41β. για τις έξι προσπάθειές του και έμεινε εκτός ημιτελικού.

    Πολύ πιο κάτω, στην 41η θέση, βρέθηκε ο άλλος Έλληνας που μετείχε στον ίδιο προκριματικό, ο Αλέξανδρος Μάνος, με συνολική βαθμολογία 303.93.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λεβαδειακός: Και επίσημα Κόρεα

    19/7/2005 10:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/7/2005 10:47:49 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης του Λεβαδειακού, είναι και με τη βούλα, ο Κόρεα. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους νεοφώτιστους στα σαλίνια της Α΄Εθνικής, διάρκειας ενός έτους και μάλιστα, αναχώρησε άμεσα για το Καρπενήσι, όπου θα ενσωματωθεί με τους πράσινους, που έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους. Από την άλλη, την τελευταία στιγμή χάλασε η μεταγραφή του Ακόστα στον Λεβαδειακό, αφού παρά το ότι ήταν όλα έτοιμα για να υπογράψει ο Ουρουγουανός, τελικά δεν το έκανε. Οι πληροφορίες για το ναυάγιο της συμφωνίας είναι πολύ διαφορετικές, με τη μία να μιλάνε για διαφορά στο οικονομικό, που δεν κατάφερε τελικά να καλυφθεί το ποσό και από την άλλη, να λένε για πρόβλημα στις ιατρικές εξετάσεις που έκανε ο μεσοεπιθετικός. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και τελικά ο Κόρεα αποτέλεσε την μόνη μεταγραφή για την ομάδα της Λιβαδειάς σήμερα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ακόμα μία μεταγραφή για το Αιγάλεω

    19/7/2005 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει μία ακόμα μεταγραφή, είναι το Αιγάλεω. Παρά το γεγονός πως το Σίτι δεν επιβεβαιώνει τίποτα, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει στην απόκτηση του Νιγηριανού αμυντικού Σουλεϊμάν Ακίμ Ομό, που αγωνιζόταν φέτος στην Ποπέντα Πρίλεπ της ΠΓΔΜ. Εξάλλου, το μόνο που απομένει, είναι τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συνεργασίας. Στο μεταξύ, με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας στο Ελατοχώρι της Πιερίας και μάλιστα, από την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι τριπλές την ημέρα. Ο Γιώργος Βαζάκας έχει στη διάθεση του μόλις είκοσι παίκτες, αφού οι υπόλοιποι βρίσκονται στην Αθήνα και γυμνάζονται με τον Τέλη Πιστόλη, ενόψει το επαναληπτικού αγώνα με τη Ζαλγκίρις Βίλνιους, για το κύπελλο Ιντερτότο.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με όλους τους παίκτες ο Ακράτητος

    19/7/2005 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με όλους τους παίκτες, παλιούς αλλά και τα νέα αποκτήματα, ο Ακράτητος αναχώρησε για το Τρέντο της Ιταλίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η πεντάδα των ξένων παικτών που απέκτησε η ομάδα των Άνω Λιοσίων, είναι οι Μπογκντάν Στελέα, τον Λοράν Μακέ, τον Λουτσιάν Μαρινέσκου, αλλά και οι Ντιεουντονέ Λόντο, Ζουέλα Φρανσίσκο Ντος Σάντος, που αποκτήθηκαν χθες. Ο 29χρονος επιθετικός Λόντο, που είναι από την Γκαμπόν, αγωνιζόταν στη βελγική Μονς και ο 22χρονος μεσοαμυντικός Ζουέλα, που είναι από την Αγκόλα, αγωνιζόταν στην πορτογαλική Σάντα Κλάρα. Εξάλλου, σήμερα ανακοινώθηκαν από τον Ακράτητο, οι ομάδες που θα αποτελέσουν τις αντιπάλους τους στα φιλικά προετοιμασίας, που θα γίνουν στο Τρέντο. Είναι η Κιέβο, η Πιατσέντζα και η Λιβόρνο.

    [16] Κοινωνία

    Παρουσιάζει ημιπαράλυση

    Νέα προβλήματα υγείας ο Ξηρός

    19/7/2005 9:24:00 μμ

    Την άμεση μεταφορά του Σάββα Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος υγείας που εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε ο συνήγορός του Γιώργος Γκουντούνας. Σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο δικηγόρος, αναφέρει, ότι ο Ξηρός αντιμετωπίζει ξαφνική ημιπαράλυση, η οποία, όπως εκτιμούν οι γιατροί των φυλακών, είναι πιθανό να οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 July 2005 - 20:53:01 UTC