Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιτρομοκρατικές δικλίδες στην Ελλάδα
  • [02] Το δρομολόγιο του τρόμου
  • [03] Όλοι εναντίον όλων
  • [04] "Τη λύση θα τη δώσουν οι πολίτες"
  • [05] Σκληρή γλώσσα για τα τρομο-μέτρα
  • [06] Τριανταένα χρόνια από τη μαύρη επέτειο
  • [07] Πρεμιέρα για τις εκπτώσεις
  • [08] "Κανόνιζε αποτελέσματα" η Τζένοα
  • [09] Κάτοικος "Στάμφορντ Μπριτζ" ο Φίλιπς
  • [10] Ξεκίνημα με "τριάρα" η Ρεάλ
  • [11] Ημέρα ξεκούρασης στον ΠΑΟΚ
  • [12] Κακιούσης:"Πρόκριση στην Ευρώπη"
  • [13] "Πετάει" για τα 5μ. η Ισινμπάγεβα
  • [14] Μέλλον από χρυσάφι

    [01] Κοινωνία

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής τους

    Αντιτρομοκρατικές δικλίδες στην Ελλάδα

    17/7/2005 3:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 6:00:03 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία- ΝΕΤ 105,8

    Με φόντο τις προτάσεις των "25" στην έκτακτη Σύνοδο στις Βρυξέλλες, για έλεγχο των τηλεπικοινωνιών - καταγραφής των τηλεφωνικών κλήσεων και της παρακολούθησης της επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου- με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης από τη χώρα μας των νέων αυτών μέτρων. "Στο βαθμό που οι εμπειρογνώμονες καταλήξουν, ότι το μέτρο πρέπει να εφορμαοσθεί σε όλες τις χώρες της Ένωσης, η νομική ερμηνεία που θα δοθεί στην Ελλάδα, πρέπει να λάβει υπόψη της τα νέα δεδομένα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Βουλγαράκης σε συνέντευξη, που έδωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η χώρα μας ήταν η μοναδική, που διατύπωσε ενστάσεις απέναντι στα νέα μέτρα, οι οποίες, όπως σημείωσε, λειτούργησαν θετικά, καθώς στη σύνοψη της Συνόδου "γίνεται αναφορά αφενός στις νομικές ιδιαιτερότητες των χωρών και αφετέρου στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που πρέπει να μελετηθούν από τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων που θα συσταθούν".

    Νέος χρόνος με νέα μέτρα

    Στο μεταξύ, ο Υπουργός προανήγγειλε την εφαρμογή από τον επόμενο χρόνο στην Ελλάδα και άλλων αντιτρομοκρατικών ρυθμίσεων, όπως τα νέα διαβατήρια με βιομετρικά δεδομένα, η ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και οι ειδικοί έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων.

    Ωστόσο, τόνισε, ότι Έλληνες πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται την ελληνική αστυνομία στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, καθώς διαθέτει "εμπειρία, μέθοδο, επιχειρησιακές δυνατότητες και κυρίως πολύ καλές διαδικασίες αναλυτικής προσέγγισης των διαφόρων φαινομένων ή γεγονότων".

    "Οι εποχές που η Αστυνομία αναμετριόταν με τα λάθη της ανήκουν στο απώτατο παρελθόν", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Πάντως, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 σχετικά με την εφαρμογή των νέων αντιτρομοκρατικών μέτρων εκτίμησε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή νομικού πλαισίου στη χώρα μας.

    Αντιδρά το ΚΚΕ

    Στο ζήτημα των νέων μέτρων αναφέρθηκε και η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα.

    Η ίδια έκανε λόγο για παραβίαση των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων, και υποστήριξε, ότι τα νέα μέτρα στόχο έχουν "να σβήσουν κάθε εστία αντίστασης, που αναπτύσσεται σήμερα για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, και ιδιαίτερα κατά των νέων μέτρων που ανεβάζουν στα ύψη την ταξική εκμετάλλευση".

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε, ότι "δεν υπάρχει διάθεση από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκπτώσεις στα ατομικά δικαιώματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με γνώμονα τις ατομικές ελευθερίες

    "Μεγάλος Αδελφός" και στην Ευρώπη

    [02] Κόσμος

    Των τεσσάρων καμικάζι του Λονδίνου

    Το δρομολόγιο του τρόμου

    17/7/2005 2:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 4:01:58 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ, NET

    Παγωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Βρετανίας τις αποκαλύψεις, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τους τέσσερις βομβιστές, που έσπειραν το θάνατο στο κέντρο του Λονδίνου, το πρωί της 7ης Ιουλίου. Η Σκότλαντ Γιάρντ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των τεσσάρων καμικάζι, που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας τη στιγμή που έμπαιναν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λούτον, απ όπου ξεκίνησαν όλοι μαζί για να καταλήξουν στη βρετανική πρωτεύουσα. Στη φωτογραφία, όπου αναγράφεται η ώρα 07:21, φαίνονται οι τέσσερις νεαροί να φορούν στην πλάτη τα σακίδια, που περιείχαν τα εκρηκτικά. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα στην προσπάθεια των Αρχών να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες από τους πολίτες, που συνάντησαν τους τρομοκράτες πριν τις εκρήξεις. Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργατών συνεχίζονται σε Αίγυπτο και Πακιστάν, οι Αρχές του οποίου είπαν ότι θέτουν υπό στενή παρακολούθηση μουσουλμανικά σχολεία, μετά την αποκάλυψη ότι ένας εκ των δραστών είχε επισκεφθεί πέρσι κάποιο από αυτά.

    Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες όλων των βομβιστών

    Οι τρεις εκρήξεις στους σταθμούς του Μετρό σημειώθηκαν 89 λεπτά μετά την είσοδο των τριών βομβιστών στο σταθμό του Λούτον, ενώ σχεδόν μετά από μία ώρα, ο τέταρτος ανατινάχθηκε μέσα στο λεωφορείο 30, στην πλατεία Τάβιστοκ.

    Οι δράστες φωτογραφήθηκαν εκ νέου από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού Κιγκς Κρος, στις 08:30.

    Στο μεταξύ, η βρετανική Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και των τεσσάρων βομβιστών, μετά από διασταύρωση των στοιχείων. Ο 30χρονος Μοχάμεντ Σιντίκ Χαν, θεωρείται υπεύθυνος για την έκρηξη στο Έντζγουεαρ Ρόουντ, όπου έχασαν την ζωή τους ακόμη έξι άνθρωποι.Ο 19χρονος Ζερμέν Λίντσει, σκοτώθηκε στην έκρηξη της Ράσελ Σκουέαρ, που στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους. Ο Σεχζάντ Τανουίρ, 22 ετών, πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν βρισκόταν στο σταθμό Όλντγκεϊτ καιΟ 18χρονος, Χασίμπ Χουσέιν ανατινάχθηκε στο λεωφορείο, στην πλατεία Τάβιστοκ.

    Συνεχής ροή πληροφοριών

    Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για τους βομβιστές αυτοκτονίας έρχονται στο φως καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, η μυστική μονάδα της αστυνομίας ΜΙ5, το 2004, είχε υπό στενή παρακολούθηση τον Μοχάμεντ Σιντίκ Χαν, επειδή θεωρούνταν ότι σχεδίαζε μαζί με άλλους επίθεση στο Λονδίνο. Ο φάκελος αυτός όμως έκλεισε αφού, σύμφωνα με τις Αρχές, αποφασίστηκε ότι δεν αποτελούσε απειλή.

    Σε βρετανική εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, ότι ένας εκ των δραστών είχε συλληφθεί και ανακριθεί πέρσι από την αστυνομία, πριν αφεθεί ελεύθερος ελλείψει επιβαρυντικών στοιχείων.

    Στα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πληροφορίες της Μοσάντ, της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Σιντίκ Χαν συμμετείχε στο σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε παραλιακό κλαμπ του Τελ Αβίβ, το 2003, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί και δεκάδες τραυματίστηκαν.

    Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από 800 μάρτυρες, ενώ η ειδική τηλεφωνική γραμμή, που έχει δημιουργηθεί για να δίνουν εμπιστευτικά οι πολίτες πληροφορίες για ό,τι γνωρίζουν, έχει δεχθεί πάνω από 3.500 κλήσεις.

    Στο μεταξύ, τα συντρίμμια του μοιραίου λεωφορείου μεταφέρθηκαν από τον τόπο της έκρηξης σε ειδικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέταση ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν οι εγκέφαλοι των επιθέσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταδικάζουν οι Μουσουλμάνοι

    Ανθρωποκυνηγητό για τους ενόχους

    [03] Μ. Ανατολή

    Όλοι εναντίον όλων

    17/7/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 12:57:03 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται για ακόμη μία φορά η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, μετά και τις πρόσφατες εκατέρωθεν επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους. Τις παλαιστινιακές επιθέσεις καταδίκασε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, που εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση λέγοντας ότι δε θα ανεχθεί περαιτέρω εσωτερικές συγκρούσεις και παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, ενώ χαρακτήρισε "καταγέλαστες" τις επιθέσεις με ρουκέτες και βλήματα όλμων. Την Κυριακή, σκοτώθηκε ο διοικητής της Χαμάς στη Χαν Γιούνις, Σαΐντ Σεϊγιάμ, από ισραηλινά πυρά, ενώ το Ισραήλ απειλεί με χερσαία επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, εάν η Παλαιστινιακή Αρχή δεν καταστείλει τη δράση των ακραίων Παλαιστινιακών ομάδων. Την ίδια ώρα, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση και στους εβραϊκούς οικισμούς καθώς, το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες Εβραίοι έποικοι, που αντιτίθενται στο σχέδιο αποχώρησης, συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21 άνθρωποι και να συλληφθούν άλλοι πέντε. Την έντονη ανησυχία του για την αναζωπύρωση της βίας, στην περιοχή, εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Ευθύνες και στις δύο πλευρές

    Με ανακοίνωσή του, ο Ανάν χαρακτηρίζει "ευπρόσδεκτη εξέλιξη" τα βήματα που έχει κάνει η Παλαιστινιακή Αρχή, για την πρόληψη επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών αμάχων, ενώ από την άλλη κάλεσε την Κυβέρνηση του Ισραήλ να μην αντιδρά με υπερβολικό τρόπο.

    "Είναι ουσιώδες όλοι όσοι έχουν δεσμευθεί σε μια λύση διαμέσου διαπραγματεύσεων να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην επίτευξη αυτού του στόχου", σημειώνει αναφερόμενος στην ανακωχή, ενώ τονίζει ότι η πρόσφατη επίθεση αυτοκτονίας στη Νετάνια και οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα "προκαλούν σοκ και είναι καταδικαστέες"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρά στελέχη της Χαμάς

    Θέατρο βίας η Γάζα

    Αντίποινα στα αντίποινα

    Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ Ανατολή

    [04] Πολιτική

    Αν ενταθούν οι αντιδράσεις για τις μεταρρυθμίσεις

    "Τη λύση θα τη δώσουν οι πολίτες"

    17/7/2005 6:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 7:38:45 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,- Καθημερινή της Κυριακής

    Την πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το Σεπτέμβριο σε περίπτωση, που κλιμακωθούν οι αντιδράσεις στις αλλαγές, που προωθεί η Κυβέρνηση άφησε να διαφανεί με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ Μεϊμαράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε, ότι η Κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση σε όλα τα επίμαχα ζητήματα. Ωστόσο πρόσθεσε, ότι στις "δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα" και ότι αν "χρειαστεί, η λύση δίνεται πάντα από τους πολίτες".

    Έντονες επικρίσεις από το ΠΑΣΟΚ

    Οι δηλώσεις του κ Μεϊμαράκη πυροδότησαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

    "Αυτά είναι παιχνιδάκια για μικρά παιδιά. Επανέρχονται κατά καιρούς για να κρατούνται σε ετοιμότητα οι βουλευτές της Ν.Δ. και να μην εκφράζουν τις διαφωνίες τους, για τα νομοσχέδια της Κυβέρνησης, που πλήττουν τους πολλούς και ευνοούν τους πολύ λίγους", δήλωσε, απαντώντας στο Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Ο ίδιος σημείωσε, ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε απευθύνει στη Βουλή πρόκληση για πρόωρες εκλογές προς τον τον Πρωθυπουργό, ο οποίος από την πλευρά του είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό.

    "Τα υπόλοιπα είναι "τζάμπα μαγκιές", πρόσθεσε.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσαν, ότι η ενδεχόμενη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ομολογεί αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και θα σηματοδοτήσει την πολιτική αυτοκτονία της Νέας Δημοκρατίας.

    [05] Πολιτική

    Από τη γ.γ. του ΚΚΕ

    Σκληρή γλώσσα για τα τρομο-μέτρα

    17/7/2005 2:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    "Η πάλη κατά της τρομοκρατίας συνδέεται με την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού", τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τη Χαλκίδα όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ στην εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της τρομοκρατίας καθώς, όπως είπε, παραβιάζουν στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα και έχουν στόχο να σβήσουν κάθε εστία αντίστασης που αναπτύσσεται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. "Το ΚΚΕ έχει μιλήσει ανοικτά για την ατομική τρομοκρατία, έχει αποκαλύψει με βάση και την πείρα, ότι αυτή αξιοποιείται από τον αντίπαλο, ανεξάρτητα από την πρόθεση των αυτουργών", είπε μεταξύ άλλων.

    [06] Κοινωνία

    Τριανταένα χρόνια από τη μαύρη επέτειο

    17/7/2005 2:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 3:10:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για τα 31 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Τη δέηση οργάνωσαν από κοινού οργάνωσε η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και ο Δήμος Αθηναίων. Στην ομιλία του ο Κύπριος πρέσβης χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή ως "τη μεγαλύτερη εθνοκάθαρση του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα". Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ξάνθης στην οποία τιμήθηκαν βετεράνοι και γονείς των θυμάτων της εισβολής.

    [07] Οικονομία

    Από αύριο μέχρι τις 27 Αυγούστου

    Πρεμιέρα για τις εκπτώσεις

    17/7/2005 4:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αρχίζουν, αύριο, στα εμπορικά καταστήματα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 27 Αυγούστου. Οι καταστηματάρχες ελπίζουν, ότι η περίοδος των εκπτώσεων θα τονώσει την αγοραστική κίνηση, ενώ οι καταναλωτές περιμένουν να κάνουν τις αγορές τους σε καλύτερες τιμές. Από την πλευρά της, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές να είναι προσεχτικοί και να κάνουν σύγκριση των τιμών. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς τόνισε, ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και εντατικοί. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι πολύ αυστηρές κυρώσεις θα επιβληθούν στους εμπόρους, που θα ακολουθήσουν αθέμιτες πρακτικές: απόκρυψη εμπορευμάτων, διάθεση ειδών β διαλογής ή ελαττωματικών, πλασματική έκπτωση, άρνηση αντικατάστασης, κ.λ.π.

    Ο επτάλογος του σωστού καταναλωτή

    Ο κ Σκορδάς σημείωσε επτά "συμβουλές", που πρέπει να έχουμε κατά νου για τις αγορές μας στην περίοδο των εκπτώσεων:

    1. Αγοράζουμε με βάση τον οικογενειακό μας προγραμματισμό και έχοντας επίγνωση των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

    2. Αποφεύγουμε την αλόγιστη χρήση πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

    3. Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα των αγαθών που αγοράζουμε. Σε περίπτωση ελαττώματος έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε αντικατάσταση ή επιστροφή του. Οι δικαιολογίες του τύπου "είναι προσφορά", "αλλαγές δεν γίνονται", δεν είναι νόμιμες.

    Εξαιρούνται του δικαιώματος της αντικατάστασης προϊόντα στα οποία η προσφορά οφείλεται στο γεγονός, ότι είναι ελαττωματικά και έχει λάβει γνώση ο καταναλωτής (σήμανση, ενημέρωση κ.λ.π).

    4. Συγκρίνουμε προσεκτικά τις τιμές και δεν παρασυρόμαστε από δήθεν υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ή από επιλεγμένα προϊόντα- "κράχτες".

    5. Ζητάμε πάντοτε απόδειξη για τη συναλλαγή,. που κάναμε.

    6. Η εγγύηση και οι οδηγίες χρήσης των αγαθών, που αγοράζουμε πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

    7. Καταγγέλλουμε κάθε πρόβλημα που συναντάμε (πλασματική έκπτωση, ελαττωματικό προϊόν, κ.λ.π.) στην τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (08:00-22:00).

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κανόνιζε αποτελέσματα" η Τζένοα

    17/7/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα νέο σκάνδαλο συνταράσσει την ποδοσφαιρική Ιταλία του οποίου οι διαστάσεις μπορεί να οδηγήσουν τη νεοφώτιστη στη Serie A Τζένοα εκ νέου στην Β΄κατηγορία. Η υπόθεση αφορά τους δύο τελευταίους αγώνες της ομάδας, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Πιατσέντζα και στη συνέχεια νίκησε στο γήπεδό της με 3-2 τη Βενέτσια κερδίζοντας την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μετά από απουσία 10 ετών. Επίσης, τόσο η Τζένοα, όσο και η Βενέτσια κατηγορούνται ότι έχουν "άμεση ευθύνη" στην υπόθεση. Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες η Τζένοα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών ακόμη και αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.

    Έρευνα της Ιταλικής Ομοσπονδίας

    Την υπόθεση έκανε γνωστή η Ιταλική Ομοσπονδία, μετά από έρευνα που έκανε για τη νίκη της Τζένοα επί της Βενέτσια στην αναμέτρηση των δύο ομάδων, η οποία "σφράγισε" την άνοδο της ομάδας στην Serie A.

    Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έρευνα βασίστηκε σε μαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και στελέχη, οι οποίες έφτασαν στα χέρια της αστυνομίας, που θέλει να εξετάσει και μια οικονομική συναλλαγή αναφορικά με στέλεχος της Βενέτσια.

    Τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι η σχετική δίκη θα αρχίσει στις 26 Ιουλίου στο Μιλάνο. Εάν κριθεί ένοχη, η Τζένοα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του υποβιβασμού.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κάτοικος "Στάμφορντ Μπριτζ" ο Φίλιπς

    17/7/2005 5:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε συμφωνία για την μεταπήδηση του Σον Ράιτ-Φίλιπς από την Μάντσεστερ Σίτι στη Τσέλσι ήρθαν την Κυριακή οι διοικήσεις των δυο ομάδων. Ο τελευταίος σκόπελος που ήταν το κόστος της μεταγραφής, ξεπεράστηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και έτσι ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός θα αγωνίζεται από του χρόνου στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Την συμφωνία δημοσιοποίησε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Σίτι ο διευθυντής εποικοινωνίας της Σίτι, Πολ Τάιρελ, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. "Εχει επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με το κόστος της μεταγραφής του Σον και, συνεπώς, αποδεχτήκαμε την επιθυμία του να συζητήσει με τον άλλο σύλλογο", δήλωσε σχετικά θέτοντας τέλος στις διαπραγματεύσεις.

    "Πέρασε" του Φίλιπς

    Υπενθυμίζεται ότι χθες ο 23χρονος άσος ζήτησε την άδεια από τη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους της Τσέλσι τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Αγγλίας.

    Μια ημέρα πριν, η Σίτι είχε απορρίψει την πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών (29,13 εκατ. ευρώ) από τους "μπλε" για την απόκτηση του Ράιτ-Φίλιπς.

    Ο 23χρονος, ο οποίος μετράει τέσσερις συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας, άρχισε την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, έκανε το ντεμπούτο του στη Μάντσεστερ Σίτι την περίοδο 1999-2000 και από τότε έχει αγωνιστεί σε περισσότερες από 150 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ξεκίνημα με "τριάρα" η Ρεάλ

    17/7/2005 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με νίκη άρχισε την περιοδεία της στις ΗΠΑ και την Ασία η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σε αγώνα που έγινε στο Σικάγο, επικράτησε 3-1 της Σίβας Γκουανταλαχάρα. Τα τέρματα των Μαδριλένων, σημείωσαν οι Μεχία (79`), Γκούτι (89`) και Σολντάδο (90`+4`), ενώ οι Μεξικανοί προηγήθηκαν στο 72ο λεπτό με τον Παλέντσια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Λουίς Φίγκο, που βρίσκεται "υπό παραχώρηση" με αρκετούς "μνηστήρες" ανά την Ευρώπη, αντικατέστησε στο 46ο λεπτό τον Ζινεντίν Ζιντάν. Τη Δευτέρα η "βασίλισσα" θα αντιμετωπίσει στην Καλιφόρνια τους "Λος Άντζελες γκάλαξυ". Η προετοιμασία της ισπανικής ομάδας θα συνεχιστεί με περιοδεία στην Ασία, δίνοντας παιχνίδια στο Πεκίνο, το Τόκιο και την Μπανγκόκ.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ημέρα ξεκούρασης στον ΠΑΟΚ

    17/7/2005 5:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά από δυο εβδομάδες εντατικών προπονήσεων, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, πήραν πολύτιμη ανάσα για τη συνέχεια, καθώς μετά την επιστροφή της ομάδας από τη Νάουσα στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Καραγεωργίου έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για να μπορέσουν να χαλαρώσουν. Το πρώτο και πιο δύσκολο μέρος της προετοιμασίας, αφού οι παίκτες όλο αυτόν τον καιρό βελτίωναν με επίπονες ασκήσεις την φυσική τους κατάσταση, πέρασε πλέον στο παρελθόν και από και πέρα, θα αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ασκήσεις τακτικής και ανάπτυξης με μπάλα. Χθες ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας τον Πιερικό σε φιλικό αγώνα έδειξε καλά σημεία γραφής, με τους παίκτες αν και κουρασμένοι να αποδίδουν κατά διαστήματα αρκετά καλά.

    Ικανοποιημέμένος ο Καραγεωργίου

    Ο Καραγεωργίου που θέλει τους παίκτες του να κερδίζουν σε όποιο παιχνίδι και αν αγωνίζονται, έδειξε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και από την αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

    "Ήταν δύσκολο το παιχνίδι γιατί το πρωί είχαμε προπόνηση, με αποτέλεσμα οι παίκτες να εμφανιστούν κουρασμένοι. Ήταν, επίσης, πολύ και η ζέστη που επικρατούσε. Είμαι γενικά ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες μου. Δεν ακολουθήσαμε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα, ούτε έχουμε καταλήξει σε αυτό. Έχουμε δουλειά ακόμη να κάνουμε. Σε συγκεκριμένα συστήματα θα δουλέψουμε στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας", είπε με την ολοκλήρωση του αγώνα ο Νίκος Καραγεωργίου.

    Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στον Σικαμπάλα λέγοντας: "Χρειάζεται προστασία γιατί είναι μόλις 19 ετών. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμη και λατρεύεται από τον κόσμο", ενώ στάθηκε και στην περίπτωση του Θοδωρή Ζαγοράκη.

    "Ανήκει σε άλλη ομάδα και δεν ξέρουμε ακόμη τι θα γίνει. Πάντως έχουμε μείνει πίσω, σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, στην περίπτωση που δεν αποκτηθεί ο παίκτης", είπε.

    Αύριο για τον Δικέφαλο είναι πολύ σημαντική ημέρα, μια και κρίνεται σε ένα πρώτο βαθμό το θέμα Φουτσίνι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλή μπάλα με Σικαμπάλα

    [12] Μπάσκετ

    Κακιούσης:"Πρόκριση στην Ευρώπη"

    17/7/2005 4:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έστω και με καθυστέρηση αρκετών ημερών, ο Λευτέρης Κακιούσης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την κλήρωση της Ευρωλίγκας και τις δυνατότητες της νέας του ομάδας της ΑΕΚ, στα ετρωπαϊκά σαλόνια. Ο νέος προπονητής του "Δικεφάλου", με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, αφού πρώτα υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για αναλύσεις, καθώς οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν "κλείσει" το ρόστερ τους, έθεσε ως στόχο την "πρόκριση στις της Ένωσης 16 καλύτερες ομάδες".

    Κίνητρο η Ευρωλίγκα

    "Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε με λεπτομέρειες για τον όμιλο, στον οποίο συμμετέχουμε. Οι ομάδες δεν έχουν συμπληρώσει το ρόστερ τους και δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστούν. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Η Μπενετόν, η Κλιμάμιο Μπολόνια είναι σύλλογοι που πρωταγωνιστούν πάντα, ενώ η Ταού τα τελευταία χρόνια είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη", είπε ο Κακιούσης.

    Τέλος, επικεντρώθηκε στην ΑΕΚ, δηλώνοντας: "Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα οι ίδιοι, άρα η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες. Ο όμιλος είναι δυνατός, αλλά θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. όταν ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας κι όταν οι άλλες ομάδες είναι έτοιμες. Η Ευρωλίγκα είναι το πιο υψηλό επίπεδο και αυτό θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μια νέα ομάδα, όπως θα είναι τη νέα σεζόν η ΑΕΚ".

    Υπενθυμίζεται ότι -πιθανότατα- αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της ΑΕΚ, Γιάννη Φιλίππου, με τον αρχηγό της "Ενωσης", Νίκο Χατζή, με τον τελευταίο πολύ δύσκολα να δέχεται τη μείωση αποδοχών που του έχει προτείνει η διοίκηση.

    [13] "Πετάει" για τα 5μ. η Ισινμπάγεβα

    17/7/2005 2:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/7/2005 5:28:16 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ότι δεν κατάφερε στο Ρέθυμνο και τα "Βαρδινογιάννεια", η Έλενα Ισινμπάγεβα, το πέτυχε στη Μαδρίτη. Η Ρωσίδα αθλήτρια του επί κοντώ, ο επικαλούμενος και "θηλυκός Μπούμκα", ανέβασε για δεύτερη φορά εφέτος μέσα σ ένδεκα ημέρες το παγκόσμιο ρεκόρ κατά δύο πόντους, πηγαίνοντας τον πήχη στο 4.95μ. Το προηγούμενο ρεκόρ με 4.93μ το είχε σημειώσει στη Λοζάννη στις 5 Ιουλίου. Παράλληλα η επίδοση αυτή ήρθε σε μια χρονική στιγμή που η 23χρονη αθλήτρια, έκλεινε δυο χρόνια και τρεις ημέρες, από την ημέρα που σημείωσε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στην καριέρα της με 4.82 στις 13 Ιουλίου 2003, αποκτώντας την αξία επετειακού δώρου. Επίσης ήταν το δεύτερο που σημειώνει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, μετά το 4.90 που είχε πετύχει στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στις 6 Μαρτίου του 2005.

    Κορυφαίες επιδόσεις από Φίλλιπς και Αλεκνά

    Εκτός του ρεκόρ της Ισινμπάγεβα, δύο ακόμα αθλητές πέτυχαν κορυφαίες επιδόσεις για εφέτος στον κόσμο με τον Αμερικανό άλτη του μήκους Ντουάϊτ Φίλλιπς, να πετυχαίνει 8.47 που θεωρείται η καλύτερη επίδοση για το 2005 στον κόσμο και τον Λιθουανό Βιργίλιους Αλεκνά να πετυχαίνει επίσης κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο δίσκο με 70.67.

    Στα αξιοσημείωτα των αγώνων και η νίκη του Αμερικανού Μπερσό Τζάκσον με 47.92 στα 400μ. με εμπόδια, ο οποίος κάνοντας καταπληκτική διαδρομή από τα μισά της διαδρομής και έπειτα πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας στην δεύτερη τον μεγάλο αντίπαλό του, Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη του 2004 Φέλιξ Σάντσεζ.

    Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Γεωργία Κοκλώνη που πήρε την τρίτη θέση 3η στον τελικό με χρόνο 11.51. Νικήτρια η Αμερικανίδα Αλίν Μπέιλι με 11.39 και δεύτερη η Ισπανίδα Γκλόρι Αλόζι με 11.44.

    Αντίθετα η Αγγελική Τσιολακούδη έμεινε στα χαμηλά στον ακοντισμό καθώς με καλύτερη βολή στα 57.67μ έμεινε στην 6η θέση της κατάταξης, πίσω από τις Κουβανές Οσλέιντις Μενέντεζ (64.29μ) και Σόνια Μπίσετ (64.21μ), την Νικολέτ Σάμπο από την Ουγγαρία (59.70, την Ρουμάνα Τιλέα (59.38), και την Τσέχα Σποτάκοβα (58.30).

    [14] Μέλλον από χρυσάφι

    16/7/2005 11:26:00 μμ

    Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου παίδων - κορασίδων κατέκτησε η χώρα μας στο Μαρακές με την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ. Η ελληνίδα αθλήτρια πήρε την πρώτη θέση με 4.30μ, αφήνοντας στη δεύτερη την Κεϊσα Μοντερόλα (Βενεζουέλα) που υπερέβη επίσης τα 4.30μ, αλλά η Στεφανίδη είχε καλύτερες προσπάθειες. Το χάλκινο μετάλλιο με 4.20μ πήρε η Κινέζα Σούο Γιου, ενώ η δεύτερη Ελληνίδα που συμμετείχε στον τελικό, η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, κατετάγη 11 με 3.65μ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 July 2005 - 16:53:34 UTC