Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος τρομοκρατών και η Γερμανία;
  • [02] Καλή μπάλα με Σικαμπάλα
  • [03] "Ασημένιες" οι μικρές
  • [04] Στην Ιαπωνία μέσω Λάρισας
  • [05] Στη Ρώμη το Παγκόσμιο του 2009
  • [06] Κιβωτός μουσικής στο Ηρώδειο
  • [07] Ικανοποίησε ο Απόλλωνας

    [01] Κόσμος

    Ανησυχητικές εκτιμήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών

    Στόχος τρομοκρατών και η Γερμανία;

    16/7/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, στο Λονδίνο. Μετά την Ιταλία και τη Δανία, οι Αρχές των οποίων εκτιμούν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο των τρομοκρατών, σειρά είχε η Γερμανία, ο Υπουργός Εσωτερικών της οποίας, εκτίμησε ότι αποτελεί ενδεχόμενο στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων. Με συνέντευξή του στο ευρείας κυκλοφορίας γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ότο Σίλι είπε ότι η Γερμανία μπορεί να έχει σειρά μετά τη Μαδρίτη και το Λονδίνο, δεδομένου ότι συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και εκπαιδεύει Ιρακινούς αστυνομικούς. Παράλληλα, ο Σίλι απηύθυνε έκκληση στα περίπου 3 εκ. Μουσουλμάνων, που ζουν στη Γερμανία, να εντείνουν τις προσπάθειές τους "για να αποθαρρύνουν τους εξτρεμιστές και τους ισλαμιστές ιεροκήρυκες μίσους, που τους παρέχουν πρόσφορο έδαφος". Σημειώνεται ότι, στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη, στο Αφγανιστάν, η Γερμανία έχει περίπου 2.200 στρατιώτες, ενώ παρά το γεγονός ότι αντιτάχθηκε στην εισβολή στο Ιράκ, βοηθάει στην εκπαίδευση ανδρών της ιρακινής ασφάλειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Σχετικά Links: Der Spiegel

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλή μπάλα με Σικαμπάλα

    16/7/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον Αιγύπτιο Σικαμπάλα να αντικαθιστά τον τραυματία Μαλαδένη στο 28ο λεπτό και να "κλέβει την παράσταση", για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά το φιλικό με τα Τρίκαλα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα του Πιερικού στην Κατερίνη με 5-1, στο δεύτερο αγώνα προετοιμασίας. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Σαλπιγγίδης και Γιασεμάκης, ενώ ένα πέτυχε ο Εγκωμίτης. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατά διαστήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, ειδικότερα μετά την είσοδο του Σικαμπάλα στο παιχνίδι. Πριν την έναρξη του αγώνα, πάνω από 400 φανέλες με το νούμερο "10" και το όνομα του Αιγύπτιου πουλήθηκαν στην υπαίθρια μπουτίκ που στήθηκε από τους ανθρώπους του συλλόγου.

    Το φιλμ του αγώνα:

    Το σκορ άνοιξε ο Σαλπιγγίδης στο 10 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

    Στο 29, ο Κυβελίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τοχούρογλου, και ισοφάρισε σε 1-1.

    Στο 36 ο Εγκωμίτης με σουτ-"κεραυνό" από καλή θέση πέτυχε το 1-2.

    Στο 45 ο Σικαμπάλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά σημείωσε το 1-3.

    Στο 75 μπαλιά του Σαλπιγγίδη στον Γιασεμάκη, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-4.

    Στο 89, πάλι ο Γιασεμάκης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον γκολκίπερ των γηπεδούχων και με σουτ διαμόρφωσε το 1-5.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας).

    ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Βασιλειάδης (36 Σαββίδης), Συμπεθέρης, Καλαϊτζίδης, Ζαμαντζάς, Παπαγιαννόπουλος, Σκλιοπίδης, Προβατίδης, Κυβελίδης, Μακέζε, Λαζαρίδης.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου (46 Φερνάντεζ), Κουτσόπουλος (46 Γιασεμάκης), Χασιώτης (46 Μέγκαχεντ), Μαλεζάς (46 Καρυπίδης), Ακιέλ, Βαγγελής (46 Ζωγραφάκης), Χουσεΐν (46 Ανδράλας), Μαλαδένης (28 Σικαμπάλα), Εγκωμίτης (46 Ελευθεριάδης), Κάραλιτς (46 Μίετσελ), Σαλπιγγίδη

    [03] Βόλεϊ

    "Ασημένιες" οι μικρές

    16/7/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αξεπέραστο εμπόδιο αποδείχθηκε για τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη οι Αμερικανές Κέρι Ουόλς και Μίστι Μέι στον τελικό του τουρνουά μπιτς βόλεϊ του Εσπίνιο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου σιρκουί. Οι "χρυσές" Ολυμπιονίκεις της Αθήνας που είχαν νικήσει το ελληνικό δίδυμο στους προημιτελικούς με 2-0 σετ (21-17, 21-17), έχασαν εκ νέου από το Νο 1 στο τουρνουά με 2-0 σετ (21-12, 21-13), με αποτέλεσμα να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση. Παρόλα αυτά, το ασημένιο μετάλλιο αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τις Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη, οι οποίες δείχνουν ότι μπορούν στο μέλλον να φτάσουν σε ανάλογες και μεγαλύτερες επιτυχίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο τελικό του Εσπίνιο οι "μικρές"

    [04] Βόλεϊ

    Στην Ιαπωνία μέσω Λάρισας

    16/7/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ, το οποίο θα διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2006 στην Ιαπωνία, θα διεκδικήσει από την Δευτέρα στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα η Ελλάδα. Με αντιπάλους την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Σερβία/Μαυροβούνιο στον 8ο προκριματικό όμιλο, η ομάδα του Κώστα Χαριτωνίδη θα προσπαθήσει να "πλασαριστεί" στην πρώτη δυάδα του γκρουπ που δίνει και το "εισιτήριο" για την τελική φάση της διοργάνωσης. Για τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, οι προπονητές των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Πορτογαλίας, Κώστας Χαριτωνίδης και Ορλάντο Σαμουέλ, και οι αρχηγοί των ομάδων, Μάρκος Γκιούρδας και Χοσέ Ζάο.

    Αισιόδοξος ο Χαριτωνίδης

    Το λόγο στην αρχή πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, κ.Μπελιγράτης ο οποίος αφού μίλησε για την ζεστή φιλοξενία των πολιτών της Λάρισας έδωσε την σκυτάλη στον καθ όλα αρμόδιο ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Χαριτωνίδη.

    Ο προπονητής της Εθνικής εξαρχής τόνισε τη δυσκολία του τουρνουά, αλλά και την αισιοδοξία ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πάρει την πρόκριση.

    Παράλληλα ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι θα ευχαριστηθεί με το θέαμα και την πρόκριση.

    Την άποψη πως η ομάδα είναι έτοιμη, για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, εξέφρασε ο αρχηγός Μάριος Γκιούρδας.

    Ο Κουβανός προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Ορλάντο Σάμουελ, υπογράμμισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Λάρισα και σέβομαι τους διοργανωτές. Προετοιμαστήκαμε δύο μήνες γι΄ αυτό το τουρνουά, είναι δύσκολοι αγώνες και ελπίζω ότι θα πάρουμε την πρόκριση".

    Ο αρχηγός των Πορτογάλων, Χοσέ, που αντιμετώπισε και πέρυσι την Ελλάδα στη Λάρισα σε δύο αγώνες για το World League, επεσήμανε: "Είναι ένα καλό περιβάλλον στη Λάρισα, όπου πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα τρία συνεχόμενα παιχνίδια, που είναι πολύ δύσκολα, αλλά ελπίζω να πάρουμε την πρόκριση".

    Οι 12 εκλεκτοί

    Ο Κώστας Χαριτωνίδης, αμέσως μετά ανακοίνωσε τα ονόματα των 12 παικτών που θα στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

    Πασαδόροι: Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιακός), Κώστας Προύσαλης (ΕΑΠατρών).

    Ακραίοι: Μάριος Γκιούρδας (Ηρακλής), Χρύσανθος Κυριαζής (ΠΑΟΚ), Ηλίας Λάππας (ΠΑΟ), Θεόδωρος Μπάεφ (Παναθηναικός).

    Κεντρικοί: Θεόδωρος Χατζηαντωνίου (Ολυμπιακός), Αντώνης Τσακιρόπουλος (Ολυμπιακός), Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναικός).

    Διαγώνιοι: Αντρέι Κράβαρικ (Ηρακλής), Νίκος Ρουμελιώτης (ΕΑΠατρών).

    Λίμπερο: Χρήστος Δημητρακόπουλος (Ηρακλής).

    [05] Στη Ρώμη το Παγκόσμιο του 2009

    16/7/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε η ελληνική πρόταση για την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου του 2009 από τον πρόεδρο της FINA, Μουσταφά Λαρφαουΐ, ο οποίος τη χαρακτήρισε "τέλεια και πλήρη", δεν στάθηκαν αρκετά για τη χώρα μας, για να πάρει και την ευθύνη της ανάληψης. Μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε το χρίσμα της διοργανώτριας στη Ρώμη. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος πάντως η ελληνική υποψηφιότητα, υποστηρίχθηκε πλήρως και ήταν μια από τις καλύτερες που παρουσιάστηκαν.

    Άριστα στην παρουσίαση

    Ύστερα από τη χθεσινή κλήρωση, η Αθήνα ήταν η πόλη με την οποία ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του 2009. Την ελληνική πρωτεύουσα ακολούθησε η Γιοκοχάμα, ενώ ύστερα ήταν η σειρά της Ρώμης και τελευταία η Μόσχα.

    Η ελληνική υποψηφιότητα ξεκίνησε με την παρουσίαση, εκ μέρους της Αμαλίας Κατερινοπούλου (υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΚΟΕ), της ελληνικής αντιπροσωπείας, που συνέθεσαν ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, και οι αθλητές Θωμάς Μπίμης (καταδύτης), Εύη Μωραϊτίδου (πόλο).

    Ανεβαίνοντας στο πόντιουμ, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε ότι "η παρουσία μου στο Μόντρεαλ είναι μια έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, για την ανάληψη της διοργάνωσης. Εχουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία, και αν αναλάβουμε τη διοργάνωση είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία της. Η ελληνική κυβέρνηση εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια της διοργάνωσης. Η Ελλάδα έχει άριστες σχέσεις με τους λαούς και τα κράτη όλου του κόσμου".

    Ο κ. Ορφανός εστίασε ιδιαιτέρως στην ασφάλεια και τα οικονομικά εχέγγυα που δημιουργεί η παρουσία ενός οργανισμού του μεγέθους της ΟΠΑΠ Α.Ε., στην κτηθείσα εμπειρία από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τους εθελοντές, την ελληνική φιλοξενία, τη μεγάλη υποδομή, τις ευκολίες, τις υπερσύγχρονες μεταφορές, και κατέληξε λέγοντας: "Η Αθήνα είναι έτοιμη".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε προς τα μέλη της FINA: "Η Αθήνα διαθέτει τα πάντα. Εχει ένα από τα καλύτερα Ολυμπιακά Συγκροτήματα του κόσμου, μια κλειστή πισίνα 15.000 θεατών, όλα τα συστήματα (μεταφορές, τηλεόραση κλπ) έτοιμα και, πάνω απ΄ όλα, τη μεγάλη εμπειρία. Έχουμε 7.000 εθελοντές να εργαστούν για τη διοργάνωση και ως εγγυητή τον μεγαλύτερο που θα μπορούσαμε, το ελληνικό κράτος. Διαθέτουμε ένα λογικό και πολύ σοβαρό μπάτζετ, για το οποίο εγγυάται η κυβέρνηση και ο ΟΠΑΠ Α.Ε. Η Αθήνα είναι έτοιμη για όλα".

    Στη διάρκεια της παρουσίασης παρουσιάστηκαν μηνύματα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και της Δημάρχου της Αθήνας, Ντόρας Μπακογιάννη.

    [06] Πολιτισμός

    Κιβωτός μουσικής στο Ηρώδειο

    16/7/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Κιβωτός ονομάζεται το οπτικοακουστικό μουσικό πολυθέαμα που παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. "Επιβάτες" της μουσικής αυτής κιβωτού είναι ο Παντελής Βούλγαρης, ο Αλέκος Φασιανός και ο Μανώλης Μητσιάς, που υπόσχονται δύο βραδιές βγαλμένες σαν από ελληνική ταινία, για να παρασύρουν σε αυτό το μουσικό ταξίδι τους θεατές, που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στο Ηρώδειο. Ο Παντελής Βούλγαρης πλάθει έναν κόσμο γεμάτο εικόνες, χρώματα και μουσική και ο Αλέκος Φασιανός χτίζει ένα σκηνικό για να χωρέσουν τα όνειρα. Το μαγευτικό αυτό σκηνικό θα ντύσει με την αισθαντική φωνή του ο Μανώλης Μητσιάς, για να ζωντανέψει τις μνήμες μας. Το μοναδικό αυτό σύνολο συμπληρώνει η λαϊκή ορχήστρα, των χάλκινων της Γουμένισας. Η Κιβωτός θα ταξιδέψει στην Πάτρα, τους Δελφούς, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Σχετικά Links: Φεστιβάλ Αθηνών

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ικανοποίησε ο Απόλλωνας

    16/7/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αφήνοντας καλές γενικά εντυπώσεις ο Απόλλωνας Καλαμαριάς επικράτησε σήμερα 3-1 των Τρικάλων, στο πρώτο φετινό του φιλικό τεστ. Αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κουτσούφλιανη της Νάουσας, εκεί όπου συντελείται για τις δύο ομάδες το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους για τη νέα περίοδο. Σκόρερ για τους "κόκκινους" ήταν οι Σπυρόπουλος (12ο), Φυτανίδης (53ο), Μουζαουϊ (57ο). Το μοναδικό τέρμα των Τρικάλων σημείωσε, με την έναρξη μάλιστα του παιχνιδιού, ο Θεοφάνους.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καλογεράκης, Νικολόπουλος, Ουσταμπασίδης, Ν.Χ Παπαδόπουλος, Ν.Α Παπαδόπουλος, Καραμανής, Μπάρκας, Πρίτο, Ουέλινγκτον, Ορφανός, Σπυρόπουλος.

    Επαιξαν ακόμη οι: Φυτανίδης, Ψωμιάδης, Σαμουηλίδης, Αμπονσά, Γκαλ, Καραμπατσακίδης, Βεργώνης, Πετκάκης, Μπάκανος, Κλέιτον, Μουζαουί, Μόγιατς.

    ΤΡΙΚΑΛΑ: Ντάσκας, Σπυρόπουλος, Μανίκας, Καπετανόπουλος, Γκούτζιος, Γιώτας, Ταξιάρχης, Σιδερίδης, Θεοφάνους, Πετράκης, Δερμιτζόγλου.

    Επαιξαν ακόμη οι: Ιακωβάκης, Φαλτάκας, Παπαευθυμίου, Κλιούτιος, Αγγελάκης, Κεχαγιάς, Λαγόπουλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 July 2005 - 20:50:57 UTC