Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβολή για το Discovery
  • [02] "Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για το Κυπριακό"
  • [03] Έληξε η κατάληψη του Πατριαρχείου
  • [04] Μπλόκο σε 11 τόνους καρυδόψιχας
  • [05] Αντιτρομοκρατική σκούπα στην Ιταλία
  • [06] Άλλοι υπέρ και άλλοι κατά
  • [07] Προτάσεις από το ΔΝΤ
  • [08] Ολύμπια: Στόχος η παραμονή
  • [09] ΑΕΚ: Ψάχνει για «σίγουρες» λύσεις
  • [10] «Τσέχικη δύναμη» στον Φιλαθλητικό
  • [11] Νέο δίδυμο νικητριών
  • [12] Απάντηση Κανελλάκη για Ισά
  • [13] Με Χατσαντριάν ο ΟΦΗ
  • [14] Μαρούσι: Δεν βιάζεται ο Γιαννάκης

    [01] Τεχνολογία

    Λόγω τεχνικού προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμων

    Αναβολή για το Discovery

    13/7/2005 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ένα τεχνικό πρόβλημα στην τροφοδοσία καυσίμων του διαστημικού λεωφορείου Discovery ήταν η αιτία της αναβολής της εκτόξευσής του, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Με ανακοίνωσή της, η NASA έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα δεν επιτρέπει την εκτόξευση του Discovery καθώς η δυσλειτουργία στην τροφοδοσία των καυσίμων, θα μπορούσε να στερήσει το Discovery από το να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή ώση κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης. Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος, το πλήρωμα, που είχε ήδη προετοιμαστεί για την εκτόξευση, βγήκε από το διαστημικό λεωφορείο, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πότε το Discovery θα ξεκινήσει το ταξίδι του στο διάστημα.

    [02] Πολιτική

    Συνάντηση Μολυβιάτη-Ανάν

    "Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για το Κυπριακό"

    13/7/2005 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Συνάντηση μισής ώρας είχαν την Τετάρτη ο Υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, και ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Ανάν συνεχάρη τον κ. Μολυβιάτη για την πορεία της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας καθώς και για το γεγονός ότι επέλεξε να συζητηθεί το θέμα των ανθρωπιστικών κρίσεων. Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο κ. Μολυβιάτης κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα. Επίσης, τους δύο άνδρες απασχόλησε και η συνάντηση Κορυφής του Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν τα θέματα της μεταρρυθμίσεως του Οργανισμού, και στην οποία εκτός από τον κ. Μολυβιάτη θα συμμετάσχει και ο Πρωθυπουργός. Στην ατζέντα της συνάντησης κυρίαρχο ήταν το θέμα του Κυπριακού για το οποίο ο κ. Μολυβιάτης τόνισε: "Συζητήσαμε την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη της διαδικασίας αναζητήσεως λύσεως του προβλήματος".

    Καμία νέα πρόταση για το Σκοπιανό

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που είχε συζητήσει νωρίτερα ο κ. Μολυβιάτης με τον ειδικό απεσταλμένο του Γ.Γ., Μάθιου Νίμιτς.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν αναμένεται κάποια νέα πρόταση για το Σκοπιανό, ο κ. Μολυβιάτης απάντησε: "Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα νέας προτάσεως. Συζητήσαμε ποια είναι η σημερινή κατάσταση και πώς διαγράφονται οι εξελίξεις".

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνάντηση τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, όπως για παράδειγμα μια μορφή τετραμερούς, επεσήμανε: "Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός. Αλλά για την τετραμερή ξέρετε ποιες είναι οι απόψεις μας".

    [03] Κοινωνία

    Έληξε η κατάληψη του Πατριαρχείου

    13/7/2005 10:19:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Λίγο μετά τις 20:30 (ώρα Ελλάδας) απομακρύνθηκαν τελικά, οι 30 άνδρες που είχε προσλάβει ο Ειρηναίος, για να καταλάβουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Οι διαπραγματεύσεις της Αστυνομίας με τους καταληψίες, κράτησαν πάνω από δύο ώρες, ενώ σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, οι καταληψίες είχαν δηλώσει ότι δε θα αποχωρούσαν εάν δεν έπαιρναν τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί ο Ειρηναίος. Παρά την απομάκρυνση των καταληψιών, η ένταση δεν έχει εκτονωθεί καθώς οι Αγιοταφίτες έχουν περικυκλώσει την κατοικία του Ειρηναίου απαιτώντας να τους επιστραφούν τα κλειδιά των τριών εισόδων του Πατριαρχείου, τα οποία πήρε με τη βία από τους φύλακες μοναχούς, την ώρα της κατάληψης.

    Κατάληψη για 200 ευρώ

    Βάσει της συμφωνίας του Ειρηναίου με τους καταληψίες, που είχε υπογραφεί σε Παλαιστίνιο δικηγόρο, σε καθένα από τους άνδρες ο Ειρηναίος θα κατέβαλε το ποσό των 1000 σέκελς (200 ευρώ).

    Ωστόσο, ο Ειρηναίος, είπε πως δεν ήταν διατεθειμένος να πληρώσει πάνω από 40 ευρώ στον καθένα.

    Μετά από τις διαπραγματεύσεις, αναγκάστηκε να τους δώσει το πλήρες ποσό της συμφωνίας και οι καταληψίες αποχώρησαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εισέβαλαν στο Πατριαρχείο

    [04] Κοινωνία

    Με μούχλα

    Μπλόκο σε 11 τόνους καρυδόψιχας

    13/7/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην απαγόρευση εισαγωγής στην χώρα 11 τόνων καρυδόψιχας προέλευσης Ινδίας προχώρησε η Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά. Από τον ποιοτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το εισαγόμενο φορτίο είχε υποστεί αλλοιώσεις λόγω μούχλας. "Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας. Είμαστε όμως σε θέση να κάνουμε πολύ περισσότερα εάν ενισχυθούν οι μηχανισμοί μας με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή" τόνισε ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας.

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι

    Οι έλεγχοι όλων των υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

    Τον Ιούνιο, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας σε 65 κτηνιατρικούς ελέγχους σε καταστήματα, εστιατόρια, αποθήκες τροφίμων ζωικής προέλευσης, νοσοκομεία, εργαστήρια, pet shops, στην Δημοτική Αγορά Πειραιά, στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά, στην Κρεαταγορά Ρέντη προχώρησε στην κατάσχεση 12.640 κιλών διαφόρων τροφίμων ως ακατάλληλων προς βρώση και κατανάλωση και στην καταστροφή 14.122 κιλών διαφόρων προϊόντων μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων.

    [05] Κόσμος

    Ευρεία επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας

    Αντιτρομοκρατική σκούπα στην Ιταλία

    13/7/2005 9:50:00 μμ

    Εκατόν εβδομήντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, στο πλαίσιο μία ευρείας επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη εξτρεμιστών ισλαμιστών. Εκατοντάδες αστυνομικοί και καραμπινιέροι ερεύνησαν περισσότερα από 200 σπίτια και κατάσχεσαν έγγραφα, υπολογιστές και άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλούνται κυβερνητικούς παράγοντες, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν βάσιμες πληροφορίες για τρομοκρατική επίθεση κατά της Ιταλίας το Φεβρουάριο του 2006, οπότε θα διεξαχθούν στο Τορίνο οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

    [06] Οικονομία

    Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το ωράριο

    Άλλοι υπέρ και άλλοι κατά

    13/7/2005 11:08:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Με τις απόψεις εκπροσώπων των αρμόδιων κοινωνικών φορέων, συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αρμόδια Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων. Υπέρ του νέου μέτρου τάχθηκαν οι εκπρόσωποι των καταναλωτών, ενώ αντίθετοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων και των εργαζομένων. Το πρωί, ένταση επικράτησε στη Βουλή μεταξύ των εισηγητών της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η διεύρυνση του ωραρίου εξυπηρετεί τα μεγάλα καταστήματα και θα αποτελέσει πλήγμα για τους εργαζόμενους. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

    Συγκεκριμένα, κατά του νέου μέτρου τάχθηκε η ΓΣΕΒΕΕ, που δια στόματος του προέδρου της, Δημήτρη Ασημακόπουλου, υποστήριξε ότι η διεύρυνση του ωραρίου "θα γονατίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την έκθεση του ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, σε χώρες που ήδη έχει εφαρμοστεί οδήγησε τις μικρές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ή σε εξαγορά τους από τα πολυεθνικά καταστήματα.

    Υπέρ υπό προϋποθέσεις τάχθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Δημήτρης Αρμενάκης, που εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική να ισχύσει η παράταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις καθημερινές, όχι όμως και το Σάββατο. Τις απόψεις αυτές είχε κάνει γνωστές και στο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης, εκτίμησε ότι η διεύρυνση του ωραρίου θα έχει θετικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, τόνισε, όμως ότι το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι στην αύξηση των τιμών.

    Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, Αλέκος Καλύβης, ζήτησε να τηρηθεί η κοινωνική συμφωνία του 1997, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών υπαλλήλων, Θάνος Βασιλόπουλος, έκανε λόγο για επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και αύξηση της ανεργίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος το ωράριο

    [07] Οικονομία

    Με στόχο τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία

    Προτάσεις από το ΔΝΤ

    13/7/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Διαρθρωτικές αδυναμίες στο σύστημα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού και στην οργάνωση των φορολογικών μηχανισμών, διαπίστωσε το κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες στην Αθήνα. Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν μετά από επίσκεψη του κλιμακίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, όπου εξέτασε τον τρόπο κατάρτισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού καθώς και την οργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών. Στη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, παρέδωσε τα πορίσματά του για τον προϋπολογισμό και τη φορολογία. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης, οι εμπειρογνώμονες, που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, εξέτασαν τα παραπάνω θέματα και παρέδωσαν τις προτάσεις τους, ενώ το Υπουργείο θα δημιουργήσει ομάδες εργασίας, που θα κάνουν πράξη τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων. Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της αναθεώρησης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, ενώ οι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν στον κ. Αλογοσκούφη δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

    [08] Μπάσκετ

    Ολύμπια: Στόχος η παραμονή

    13/7/2005 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η παραμονή της Ολύμπια Λάρισας στην Α1, έδωσε πολλούς πόντους ενθουσιασμού σε όλους για τη νέα περίοδο. Ωστόσο, ο τεχνικός των πορτοκαλί, Κώστας Πιλαφίδης, τόνισε σε όλους τους παίκτες και την ηγεσία, πως ο κύριος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στα σαλόνια της Α1 και τη νέα περίοδο, την οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει και το όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από τις πρώτες του δηλώσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο, τόνισε να «προσγειώσει» τους παίκτες του λέγοντας χαρακτηριστικά. «Δεν πετάμε στα σύννεφα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο και να εξασφαλίσουμε την παραμονή», συνέχισε ο κ.Πιλαφίδης και κατέληξε: «Έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και της πόλης και αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία αναζήτηση παικτών».

    [09] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: Ψάχνει για «σίγουρες» λύσεις

    13/7/2005 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τα πλάνα του για την επόμενη περίοδο, «φτιάχνει» ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Λευτέρης Κακιούσης ήδη έχει κάνει κάποιες διερευνητικές κινήσεις για το τι είναι αυτό που χρειάζεται και τα ονόματα των Μπλάκνεϊ και Ουίλιαμς φτάνουν στα αυτιά του. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μόνες δύο επιλογές, αλλά το σίγουρο είναι πως θέλει να φτιάξει ένα σύνολο στα «ίδια μέτρα και σταθμά» με την προηγούμενη, ουσιαστικά πετυχημένη, ομάδα.

    Δοκιμασμένες συνταγές

    Πρώτος στόχος του Έλληνα προπονητή είναι ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έχει ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα του Αμαρουσίου, αλλά αναμένεται να του γίνει πρόταση αναπροσαρμογής μετά τα νέα οικονομικά δεδομένα, που σημαίνει πως μπορεί να ελπίζει. ,. Στο Μαρούσι θέλουν να τον κρατήσουν και περιμένουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του. Από την άλλη, το κασέ του Μπλάκνεϊ είναι υψηλό και όπως είναι γνωστό η ΑΕΚ δεν θα κινηθεί σε... σπατάλες.

    Καλύτερα είναι τα πράγματα, όσον αφορά την απόκτηση του Κρις Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ αγωνίστηκε στην Φρανκφούρτη και το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό. Παράλληλλα, ο παίκτης αποτελεί καλή περίπτωση, αφού έχει πολύ καλούς μέσους όρους σε πόντους και ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα και θα είναι ο ιδανικότερος αντικαταστάτης του Λόλις.

    Όσον αφορά την υπόθεση του Νίκου Χατζή, η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα μοιάζει πολύ με αυτή του Νίκου Ζήση. Ο Αρχηγός της Ένωσης δεν δέχεται με τίποτα την κατακόρυφη πτώση στις χρηματικές αποδοχές του και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

    [10] Βόλεϊ

    «Τσέχικη δύναμη» στον Φιλαθλητικό

    13/7/2005 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τις Τσέχες βολεϊμπολίστριες Άλις Περσίνοβα (ακραία-1.85) και Μάγδα Κραλικόβα (μπλοκέρ-1.90), απέκτησε η ομάδα του Φιλαθλητικού. Οι δύο 24χρονες αθλήτριες υπέγραψαν σήμερα τα συμβόλαιά τους, αφού πρώτα πέρασαν από ένα τεστ από την Ιουλία Σάλτσεβιτς στο κλειστό της Πυλαίας, το οποίο και πέρασαν. «Στον Φιλαθλητικό ήρθαν δύο αθλήτριες που ταιριάζουν απόλυτα με την φιλοσοφία της ομάδας. Είναι χαμηλών τόνων, έχουν ταλέντο και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της τη νέα αγωνιστική περίοδο», υπογράμμισε η προπονήτρια της μακεδονικής ομάδας. Η Περσίνοβα έχει αγωνιστεί στη Λίμπερετς και τις ΗΠΑ, ενώ η Κραλικόβα θα αλλάξει περιβάλλον για πρώτη φορά στην καριέρα της, αφού μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ολίμπ Πράγας. Και οι δύο είναι διεθνείς με την εθνική ομάδα Νεανίδων της Τσεχίας.

    [11] Βόλεϊ

    Νέο δίδυμο νικητριών

    13/7/2005 8:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ελληνικό «εμφύλιο», είχε ο δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στο Εσπίνιολ. Οι Θάλεια Κουτρουμανίδου, Μαρία Τσιαρτσιάνη και οι Βάσω Καραντάσιου, Βίκυ Αρβανίτη «κονταροχτυπήθηκαν για τη νίκη με τις πρώτες να επικρατούν με 2-0 σετ (21-15, 24-22). Έτσι, οι νεαρές αθλήτριες προκρίθηκαν στον γ΄ γύρο, όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν τις νικήτριες της αναμέτρησης ανάμεσα στις Πολ/Ράου (Γερμανία) και Κουν/Σβερ (Ελβετία). Οι Καραντάσιου/Αρβανίτη θα συνεχίσουν στο ταμπλό των ηττημένων όπου, επίσης, αύριο, θα παίξουν με τη νικήτρια ομάδα του αγώνα Μπάρνετ/Κλόεντεν (Αυστραλία)-Γινγκ/Βανγ (Κίνα). Για να προχωρήσουν στη διοργάνωση θα πρέπει να νικήσουν, αφού στην αντίθετη περίπτωση θα καταταγούν στην 17η θέση.

    Πρώτος γύρος

    Στον 1ο γύρο, οι Καραντάσιου/Αρβανίτη νίκησαν με 2-0 σετ (21-11, 21-17) τις Αμερικανίδες ΜακΠικ/Κέισι, ενώ να σημειωθεί ότι η ΜακΠικ ήταν η "χάλκινη" Ολυμπιονίκης στην Αθήνα. Από την πλευρά τους, οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη είχαν νικήσει τις Βουλγάρες αδελφές Γιαντσούλοβα με 2-1 σετ (18-21, 21-19, 17-15). Το πρώτο σετ χάθηκε για τις Ελληνίδες από δικά τους λάθη, αλλά στα δύο επόμενα, με καλές άμυνες της Θάλειας και μπλοκ από τη Μαρία, ήρθε η επικράτηση, έστω και στο τέλος.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απάντηση Κανελλάκη για Ισά

    13/7/2005 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έκπληξη και αγανάκτηση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ιωνικός, Χρήστο Κανελλάκη, οι σημερινές δηλώσεις του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ, Φανούρη Βατσινά, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή μαζί του για την απόκτηση του παίκτη. Ο κ. Κανελλόπουλος μπήκε στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως δεν αξίζει καν να ασχολείται με τέτοιου είδους παράγοντες, ενώ όσον αφορά την πρόθεση του για απόκτηση του Ισά, είπε πως θα ασκήσει κάθε ένδικό μέσο προκειμένου να τον αποκτήσει.

    «Ιστορίες για αγρίους»

    Ο μεγαλομέτοχος του Ιωνικού είπε χαρακτηριστικά. «Αν ο κ. Βατσινάς αρνείται ότι συνομίλησε μαζί μου για την απόκτηση του Ισά, τότε λυπάμαι πολύ και διαπιστώνω ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τέτοιους παράγοντες. Η συνομιλία έγινε και ήταν συνέχεια αυτής που έγινε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος. Πράγμα, που αποτυπώθηκε την επόμενη ημέρα και στο ρεπορτάζ των εφημερίδων για τον ΟΦΗ, όπου αναφερόταν η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους».

    Και αμέσως μετά, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, πρόσθεσε: «Ο Ισά είναι ποδοσφαιριστής του Ιωνικού και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο, τόσο εναντίον του παίκτη, όσο και εναντίον του ΟΦΗ, που αντιδρώντας αντικανονικά, αντιδεοντολογικά και πέρα από κάθε έννοια ηθικής, όχι μόνο ήρθε σε επαφή, αλλά και συμφώνησε με ποδοσφαιριστή που δεσμεύεται με συμβόλαιο με άλλη ομάδα. Η συνέχεια θα δοθεί εκεί που πρέπει».

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με Χατσαντριάν ο ΟΦΗ

    13/7/2005 9:24:00 μμ

    Με τον Ρόμικ Χατσαντριάν να λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση του ΟΦΗ. Από την ημέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο Αρμένιος μέσος δεν είχε δώσει το "παρών", καθώς ήθελε να μετεγγραφεί σε ομάδα της Ρωσίας. Μάλιστα, είχε και συνάντηση με τον Φανούρη Βατσινά γι αυτό το λόγο, ωστόσο για την ώρα δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη κι έτσι πήγε κανονικά στην προπόνηση, που ήταν και πάλι διπλή, πρωί κι απόγευμα. Οι Καρνέζης, Αδάμος και Ντεγιάνοφ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο άτυχος ήταν ο Γιώργος Βλαστός, καθώς ο συνεργάτης του Βαγγέλη Βλάχου απουσίαζε, επειδή υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο.

    Νέα κόντρα για Ισά

    Εν τω μεταξύ νέο επεισόδιο είχαμε σήμερα στην κόντρα του ΟΦΗ με τον Ιωνικό για τον Πιέρ Ισά.

    Οι ιδιοκτήτες της ομάδας της Νίκαιας με ανακοίνωση που εξέδωσαν επιτέθηκαν στην κρητική ομάδα με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν ότι υπήρξε πρόταση του ΟΦΗ για αγορά του παίκτη, κατηγορώντας τους διοικούντες για παράνομες, αντικανονικές, αντιδεοντολογικές και αντιεπαγγελματικές κινήσεις

    "Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΠΑΕ Ιωνικός και παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί σε απολογία, βρίσκεται στο Ηράκλειο και μάλιστα ήταν παρών στην προπόνηση του ΟΦΗ. Θα πρέπει να καταλάβουν τόσο η ΠΑΕ ΟΦΗ όσο και ο ποδοσφαιριστής ότι το μόνο που καταφέρνουν με αυτές τις παράνομες, αντικανονικές, αντιδεοντολογικές και αντιεπαγγελματικές κινήσεις είναι να επιβαρύνουν τη θέση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά και θα μείνει για πολύ καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης", τονίζεται χαρακτηριστικά.

    Άμεση απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Φανούρης Βατσινάς, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου. "Πώς είναι δυνατόν να ζητάω από μια ΠΑΕ έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι ελεύθερος;", είπε ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ και αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 30χρονου αμυντικού, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο Ηράκλειο.

    Στο μεταξύ, τη μεταγραφή του σε ομάδα της Βραζιλίας επιθυμεί ο Μποράις Ντάβιντσον. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είχε συνάντηση με τον Βατσινά και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ομάδα στην πατρίδα του που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει.

    Τέλος, στο Παγκρήτιο στάδιο θα αγωνίζεται φέτος ο ΟΦΗ. Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να υπογραφούν και τα συμβόλαια για τη χρήση.

    [14] Μπάσκετ

    Μαρούσι: Δεν βιάζεται ο Γιαννάκης

    13/7/2005 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Κινήσεις «σκακιέρας» κάνει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, προκειμένου να βρει τους κατάλληλους παίκτες που θα ενδυναμώσουν στο ήδη υπάρχων δυναμικό του Αμαρουσίου. Ο Έλληνας τεχνικός, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην επιλογή του βασικού κορμού της ερχόμενης περιόδου και περνάει από κόσκινο όλους τους παίκτες που έχει στα χέρια του, ώστε να καταλήξει στους πιο σωστούς. Για αυτό το λόγο, ο «δράκος» δεν ανοίγει τα χαρτιά του και για αυτό ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε καμία μεταγραφή η ομάδα των βορείων προαστίων. Σε αυτό συγκαταλέγεται και το γεγονός πως ο Γιαννάκης περιμένει να δει τι θα γίνει με Μπλάκνεϊ-Καράγκουτη. Φυσικά στα υπ όψιν είναι και όλες οι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ελλήνων με προοπτική όπως για παράδειγμα οι Κυρίτσης, Ηλιάδης, Γλυνιαδάκης και άλλοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 July 2005 - 20:52:18 UTC