Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρκούδα-τζέντλμαν
  • [02] "Ο Πόλεμος των Κόσμων" ξεκίνησε από τη Σιβηρία
  • [03] Απευθείας δρομολόγια Θεσ/νίκη - Κων/πολη
  • [04] Πυρκαγιά στα Κύθηρα
  • [05] Πολιτική κρίση στις Φιλλιπίνες
  • [06] Ενωμένοι οι 8 στην τρομοκρατική απειλή
  • [07] Νέο κρούσμα της νόσου των πουλερικών
  • [08] Ξέμεινε από... βενζίνη η Εθνική
  • [09] Ζευγάρωσαν τις ήττες τους οι Νεανίδες

    [01] Παράξενα

    Αρκούδα-τζέντλμαν

    8/7/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πολλές φορές τα ζώα μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τη συμπεριφορά τους, που θυμίζει ανθρώπινες συνήθειες και αντιδράσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γάτες, σκύλες ή άλλα θηλυκά ζώα να υιοθετούν ορφανά ζωάκια διαφορετικού είδους. Στην Κροατία, όμως, μία αρκούδα βρήκε έναν πολύ ευγενικό τρόπο για να ζητάει από τους ανθρώπους να της δώσουν καμιά λιχουδιά. Αντίθετα, με άλλες αρκούδες που τρομοκρατούν όποιους συναντούν στο δρόμο τους ή κατασπαράζουν κοπάδια για να φάνε, η αρκούδα της ιστορίας μας χτυπά πολύ ευγενικά τις πόρτες των σπιτιών δείχνοντας με αυτόν τον τρόπους στους ιδιοκτήτες τους ότι θέλει να της ανοίξουν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αρκούδα ανακάλυψε τυχαία ότι οι άνθρωποι ανοίγουν την πόρτα τους όταν ακούνε χτυπήματα, όταν κάποια μέρα στην προσπάθειά της ανοίξει μια πόρτα τη σκούντηξε, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να νομίζουν ότι τη χτυπούσε κάποιος επισκέπτης.

    Η πόρτα άνοιξε και οι ιδιοκτήτες είδαν έντρομοι το πελώριο βάρους 220 κιλών ζώο να περιμένει υπομονετικά για να μπει μέσα. Μετά από αυτό, η αρκούδα υιοθέτησε τη μέθοδο αυτή για να ξεγελά τον κόσμο και φαίνεται ότι το κόλπο πιάνει.

    Μάλιστα, η οικογένεια Λόκναρ, που ζει στην περιοχή Γκέροβο, στα δυτικά της Κροατίας, είπε ότι η αρκούδα τους έχει επισκεφθεί τρεις φορές με αποτέλεσμα πλέον να μην ανοίγουν την πόρτα τους, ακόμη και στους ανθρώπους!

    Μόλις άνοιξε η πόρτα του σπιτιού των Λόκναρ, η αρκούδα όρμισε στην κουζίνα τους κάνοντας τα μέλη της οικογένειας να το σκάσουν από το παράθυρο.

    Σύμφωνα με την κυρία Λόκναρ, οι αρκούδες είναι πολύ συνηθισμένο θέαμα στην περιοχή, καθώς γύρω υπάρχουν πυκνά δάση. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αρκούδα είναι κάτι που οι κάτοικοι δεν έχουν ξανασυναντήσει. "Είναι απίστευτα έξυπνη. Έχουμε βάλει μέχρι και συρματόπλεγμα για να την εμποδίσουμε να φτάνει μέχρι την εξώπορτά μας, αλλά πάντα τα καταφέρνει", λέει φανερά έκπληκτη.

    [02] Παράξενα

    "Επίθεση" εξωγήινων

    "Ο Πόλεμος των Κόσμων" ξεκίνησε από τη Σιβηρία

    8/7/2005 10:34:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Η ταινία "Ο Πόλεμος των Κόσμων" έχει γίνει μεγάλη επιτυχία ήδη από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, όμως ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάποιοι επηρεάστηκαν τόσο από το σενάριό της που θα νόμιζαν ότι τα εξωπραγματικά γεγονότα της ταινίας, μπορούν να συμβούν και στην πραγματικότητα; Στη Σιβηρία, οι κάτοικοι της περιοχής Χαμπαρόβσκ, επηρεασμένοι από την ταινία, πανικοβλήθηκαν όταν νόμισαν ότι μια θύελλα ήταν εισβολή εξωγήινων. Μην ξέροντας τι άλλο να κάνουν, εγκατέλειψαν άρον άρον τα σπίτια τους και πήραν τα αυτοκίνητά τους για να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα γινόταν για να γλιτώσουν από την "εξωγήινη απειλή". Η θύελλα, που ξέσπασε ξαφνικά, άρχισε να ξεριζώνει δέντρα και να καταστρέφει ό,τι συναντούσε στο διάβα της. Οι Αρχές της περιοχής, εμφανώς πιο ψύχραιμες από τους κατοίκους, απέδωσαν την καταστροφή σε μια ξαφνική θύελλα, που δεν είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ενώ θεώρησαν αιτία του πανικού τον "Πόλεμο των Κόσμων", που είχε προβληθεί πρόσφατα στην περιοχή.

    [03] Κοινωνία

    Αναβάθμιση συνεργασίας

    Απευθείας δρομολόγια Θεσ/νίκη - Κων/πολη

    8/7/2005 9:35:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε λειτουργία από σήμερα τα νέα δρομολόγια με απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη. Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος αρχίζει τα δρομολόγια με την αμαξοστοιχία "ΦΙΛΙΑ" "DOSTLUK EXPRESS", που θα αναχωρεί καθημερινά στις 8 το βράδυ από τη συμπρωτεύουσα για Κωνσταντινούπολη και θα φτάνει το επόμενο πρωί στην Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή θα διαρκεί 11,5 ώρες και το εισιτήριο ξεκινά από 48 ευρώ. Τα τρένα μεταξύ Θεσσαλονίκης Κωνσταντινούπολης Θεσσαλονίκης δρομολογούνται σε εφαρμογή της συμφωνίας του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη με τον Τούρκο ομόλογό του, καθώς και των Διοικήσεων των δύο σιδηροδρομικών δικτύων. Τα δομολόγια συμβολίζουν τη συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας και της διαρκούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών και αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών.

    Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στα Γραφεία Ταξιδίων του ΟΣΕ και στο κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, στο τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1110.

    [04] Κοινωνία

    Πυρκαγιά στα Κύθηρα

    8/7/2005 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα, στην περιοχή Διακόφτη Κυθήρων. Στην κατάσβεσή παίρνουν μέρος εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σαράντα πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο. Τον συντονισμό της κατάσβεσης έχει αναλάβει ο περιφερειακός διοικητής Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χριστόφορος Πιτσογιάννης.

    [05] Κόσμος

    Για εκλογική νοθεία κατηγορείται η Αρόγιο

    Πολιτική κρίση στις Φιλλιπίνες

    8/7/2005 8:21:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έξι μέλη της κυβέρνησης των Φιλιππίνων υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους, ζητώντας την απομάκρυνση από την εξουσία της προέδρου Γκλόρια Αρόγιο, η οποία κατηγορείται για εκλογική νοθεία. Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής έχουν τεθεί οι δυνάμεις αφαλείας, καθώς το προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχέδιο των κομμουνιστών ανταρτών να δολοφονήσουν την πρόεδρο Αρόγιο. Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ζήτησε από το στρατό να παραμείνει ουδέτερος και να μην αναμιχθεί στην πολιτική κρίση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 53% των Φιλιππινέζων δεν εμπιστεύεται την Αρόγιο και το 48% πιστεύει ότι η πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί.

    Ο στρατηγός Εφρέν Αμπού δήλωσε ότι απόστρατοι αξιωματικοί προσπαθούν να πείσουν στρατιωτικούς να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες τους και την εξουσία τους για να εκφράσουν τις πολιτικές τους προτιμήσεις και να αναμιχθούν σε υποθέσεις που είναι αρμοδιότητα των πολιτικών ανδρών.

    "Ο στρατιώτης έχει την υποχρέωση να προστατεύει την πολιτική ζωή. Δε δικαιούται να αναμιχθεί σε αυτήν", τόνισε ο στρατηγός Αμπού.

    [06] Κόσμος

    Την Παρασκευή οι επίσημες ανακοινώσεις

    Ενωμένοι οι 8 στην τρομοκρατική απειλή

    8/7/2005 12:05:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Reuters

    Τα τρομοκρατικά χτυπήματα, που συγκλόνισαν την Πέμπτη το Λονδίνο βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάσκεψης των Οκτώ στο Γκλενίγκλς της Σκωτίας, η οποία ξεκίνησε επισήμως τις εργασίες τα την Πέμπτη. Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά και των ΗΠΑ καταδίκασαν τις επιθέσεις, που όπως είπαν είχαν στόχο πολιτισμένους ανθρώπους. «Οι φυσικοί εγωισμοί έσβησαν", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας, πως οι επιθέσεις στο Λονδίνο ενίσχυσαν την αλληλεγγύη στους κόλπους της G8. Ωστόσο, η διάσκεψη συνεχίστηκε, παρά το ότι ο Τόνι Μπλερ αναγκάστηκε να μεταβεί για λίγες ώρες στο Λονδίνο. "Δε γνωρίζω αν οι τρομοκράτες είχαν ως φιλοδοξία να μας εμποδίσουν να εργαστούμε, αν έτσι έχουν τα πράγματα, δεν το πέτυχαν", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιράκ.

    Στόχος η "καθαρότερη" τεχνολογία

    Λίγο μετά την αποχώρηση του Βρετανού πρωθυπουργού, οι επικεφαλής της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Κίνας, της Νιγηρίας και της Ινδίας, που έχουν προσκληθεί στη Σύνοδο, ζήτησαν να ληφθεί άμεση δράση για την αλλαγή στο κλίμα και απελευθέρωση του εμπορίου.

    Πάντως, παρόλο, που την Πέμπτη δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός διαπραγματευτής Μπερντ Φάφενμπαχ, η Ομάδα των Οκτώ συμφώνησε στην καταπολέμηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, προωθώντας "καθαρότερη" τεχνολογία κι αποτελεσματικότερες πηγές ενέργειας. Επίσης, τόνισε, πως στο σχετικό κείμενο γίνεται αναφορά και στο Πρωτόκολλο του Κιότο, για τη μείωση των εκπομπών αερίου, το οποίο δεν έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ. "Το κείμενο εγκρίθηκε και να είσθε βέβαιοι πως δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές. Αναφορά στο Πρωτόκολλο του Κιότο υπάρχει, όμως στο έγγραφο δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι αριθμοί", πρόσθεσε ο Φάφενμπαχ.

    Η συμφωνία των Οκτώ ουσιαστικά παρακάμπτει το Πρωτόκολλο του Κιότο, όπως άλλωστε επιθυμούν οι ΗΠΑ. Μάλιστα, πριν σημειωθούν οι επιθέσει στο Λονδίνο, Μπλερ και Μπους είχαν ζητήσει την αντικατάσταση του πρωτοκόλλου του Κιότο, με έμφαση στην καθαρότερη τεχνολογία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρομοκρατικό σοκ στο Λονδίνο

    "Να καταργηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις έως το 2010"

    Σύνοδος εν μέσω διαδηλώσεων

    [07] Κόσμος

    Νέο κρούσμα της νόσου των πουλερικών

    8/7/2005 7:37:00 πμ

    Το πρώτο κρούσμα της νόσου των πουλερικών ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων. Το κρούσμα εντοπίστηκε σε μία απομονωμένη φάρμα κοντά στη Μανίλα, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Αρθουρ Γιάπ, σε συνέντευξη Τύπου. "Τα ίχνη της νόσου εντοπίστηκαν σε μιά πάπια, σε μιά μικρή φάρμα στο Καλουμπίτ, κοντά στη Μανίλα", είπε ο ίδιος. Από τη νόσο των πουλερικών έχουν χάσει τη ζωή τους 39 Βιετναμέζοι, 12 Ταϊλανδοί και 4 κάτοικοι της Καμπότζης.

    [08] Ξέμεινε από... βενζίνη η Εθνική

    8/7/2005 10:40:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Από την αρχή ξεκινάει πάλι για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών η ημιτελική φάση των ομίλων του 4ου World League στο Τορόντο. Το πλεονέκτημα της ιστορικής νίκης της πρεμιέρας με 8-7 επί της ασημένιας Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Σερβία & Μαυροβούνιο, χάθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στην πισίνα του Καναδά, αφού η ανανεωμένη ομάδα της Ισπανίας επιβλήθηκε του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 21-20 στα πέναλτι, για τη δεύτερη αγωνιστική του Α ομίλου . Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 7-7 στην κανονική διάρκειά της. Στην άλλη συνάντηση η Σερβία & Μαυροβούνιο επικράτησε με 13-9 της Γερμανίας. Τελευταίος αντίπαλος της ομάδας του Σάντρο Καμπάνια θα είναι σήμερα τα ξημερώματα η γηπεδούχος ομάδα του Καναδά. Την Κυριακή η ελληνική ομάδα έχει ρεπό.

    Καμπάνια: "Μας στοίχισαν τα λάθη"

    Οι περίοδοι του αγώνα : 3-1, 2-2, 1-2, 1-2

    ΕΛΛΑΔΑ (Σάντρο Καμπάνια): Δεληγιάννης, Σχίζας, Μάζης, Μυλωνάκης, Χατζηθεοδώρου, Βουλγαράκης, Χρ. Αφρουδάκης 4, Ντόσκας, Γ. Αφρουδάκης 1, Σάντα 1, Βλοντάκης 1, Θεοδωρόπουλος.

    Στατιστικά στοιχεία: 5 γκολ στα ίσια (δύο από θέση φουνταριστού) 1/7 με παίκτη παραπάνω, ένα στην κόντρα. Τις 7 αποβολές κέρδισαν οι Βλοντάκης 3, Γ. Αφρουδάκης 2, Βουλγαράκης 2. Τις 7 αποβολές χρεώθηκαν οι Μάζης 2, Βουλγαράκης 2, Χρ. Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Χατζηθεοδώρου 1. Το πέναλτι χρεώθηκε ο Σάντα.

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Ράφα Αγκιλάρ): Ι. Αγκιλάρ, Ντίαθ 2, Μόρα, Ρ. Περόνε 1, Μολίνα 3, Ροντρίγκεθ, Βάλες, Φ. Περόνε, Πέρεθ 1, Χ. Γκαρθία.

    Όπως και στην πρώτη αγωνιστικής, μετά το θρίαμβο επί των Σέρβων, δεν πανηγύρισε τη νίκη, έτσι και σήμερα ο Ιταλός ομοσπονδιακός Σάντρο Καμπάνια δεν τα έβαψε μαύρα. Άλλωστε πέρα από το γόητρο, σκοπός της συμμετοχής στο τουρνουά, είναι η καλύτερη προετοιμασία ενόψει των προσεχών αγώνων του Παγκσομίου πρωταθλήματος.

    "Ασφαλώς θα μπορούσαμε να νικήσουμε στην κανονική διάρκεια, έστω και αν δεν παίξαμε καλά. Για να είμαι ειλικρινής, παίξαμε πολύ άσχημα, αλλά και πάλι είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Μας στοίχισαν ακριβά, όμως, ορισμένες ατέλειες και τα λάθη, που πρέπει να διορθώσουμε..." τόνισε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας και συνέχισε: "Μας έλειψαν αρκετά πράγματα σε αυτόν τον αγώνα. Δεν είχαμε ισορροπία στην επίθεση, παίξαμε πολύ στατικά απέναντι στο πρέσινγκ των Ισπανών, είχαμε πολύ άσχημο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, υποπέσαμε σε πολλά και παιδαριώδη λάθη, κυρίως στις πάσες, και φανήκαμε κουρασμένοι. Αυτό βεβαίως είναι λογικό, δεδομένου ότι τα παιδικά προέρχονταν από την υπερπροσπάθεια στον αγώνα με τη Σερβία/Μαυροβούνιο και είτε θέλησαν να εξοικονομήσουν ενέργεια για τη δύσκολη συνέχεια, είτε πίστεψαν ότι μπορούσαν να νικήσουν τους Ισπανούς χωρίς να κουραστούν" επεσήμανε ο εκλέκτορας της Εθνικής, που τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη που επεσήμανε στον αγώνα με τους Ισπανούς.

    Η βαθμολογία του Α΄ ομίλου σε 2 αγώνες

    1. Ισπανία 4

    2. Ελλάδα 4

    3. Σερβία/Μαυροβούνιο 3

    4. *Γερμανία 0

    5. *Καναδάς 0

    (Καναδάς και Γερμανία έχουν από έναν)*:

    * Νίκη: 3 βαθμοί. Ηττα: 0 βαθμοί. Νίκη στα πέναλτι: 2 βαθμοί. Ηττα στα πέναλτι: 1 βαθμός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ξόρκισε" τον κακό της δαίμονα η Εθνική

    [09] Ζευγάρωσαν τις ήττες τους οι Νεανίδες

    8/7/2005 11:40:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά τη χθεσινή ήττα της Χρυσάνθης Παπαδοπούλου στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης νεανίδων, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, μία ακόμη πρωταθλήτρια μας ξεκίνησε με ήττα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Στο πλαίσιο του β` γύρου της κατηγορίας των 51 κιλών η Σωτηρία Ορφανίδου ηττήθηκε με πτώση στο δεύτερο δίλεπτο από τη Βρετανίδα Τζοάνα Μιλς Από την αρχή η πρωταθλήτρια του Τιτάνα Μενιδίου βρέθηκε να χάνει 7-0, αλλά παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Έτσι πλέον θα περιμένει να μάθει αν θα της δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στη συνέχεια μέσω της διαδικασίας των ρεπεσάζ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 July 2005 - 8:51:58 UTC