Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστάτωση στα χρηματιστήρια
  • [02] Στο κόκκινο ο συναγερμός
  • [03] Χωρίς σχέδιο και διάλογο
  • [04] Συμφωνία ΕΡΤ-Buena Vista
  • [05] Εκτέλεσαν τον Αιγύπτιο πρέσβη
  • [06] "Σεισμός" στην πρώτη της ΑΕΛ
  • [07] Σε ισχύ ο νέος αθλητικός νόμος
  • [08] Ντοπέ ανήλικος πολίστας
  • [09] Με μειωμένο μπατζετ ο ΝΟΠ
  • [10] Στην τελική ευθεία του Μπενζά
  • [11] Αισιόδοξο ξεκίνημα στο Αιγάλεω
  • [12] Επιβεβαίωση Γούμενου για Ηλιάδη
  • [13] Οριστικά στη Γ' εθνική ο ΠΑΣ

    [01] Οικονομία

    Αναστάτωση στα χρηματιστήρια

    7/7/2005 7:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Άμεση ήταν η επίπτωση των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Λονδίνο στις αγορές πετρελαίου αλλά και στις διεθνείς αγορές. Τις αγορές πετρελαίου σήμερα χαρακτήριζε νευρικότητα, αλλά και κερδοσκοπικά παιχνίδια. Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε στα 60 δολάρια το βαρέλι, αν και νωρίτερα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, είχε σημειώσει νέα ιστορική υψηλή τιμή, φτάνοντας στα 62,10 δολάρια. Οι απώλειες υπήρξαν μεγαλύτερες για το μπρεντ, που σημείωσε κάθετη υποχώρηση, φθάνοντας στα 56 δολάρια το βαρέλι, αμέσως μετά την είδηση των εκρήξεων, για να ανακάμψει και πάλι στη συνέχεια, στα 59,15 δολάρια.

    Πτώση στις διεθνείς αγορές

    Παράλληλα, στις διεθνείς αγορές επικράτησε αναστάτωση. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν έντονα πτωτικά, ανακάμπτοντας στη συνέχεια, ελαφρά. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 2% με τις μετοχές, που αφορούν στον τουρισμό να έχουν υποστεί την μεγαλύτερη ζημία. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 2,1% και το Παρίσι κατά 2,2%. Με απώλειες άνοιξε και το Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, ωστόσο, οι χρηματιστηριακοί δείκτες, παρουσιάζουν ανθεκτικότητα και καταγράφουν σχετικά μικρή πτώση, κατά, περίπου, 0,5%. Το αρνητικό κλίμα επηρέασε και τη Σοφοκλέους, με το γενικό δείκτη να κλείνει με πτώση 1,28%. Πιέσεις δέχτηκε και η στερλίνα, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών, έναντι του δολαρίου.

    Αντίθετα, οι επενδυτές αναζήτησαν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, ανεβάζοντας τη ζήτηση για το ελβετικό φράγκο, τα κρατικά ομόλογα και το χρυσό.

    Πάντως, παρά την αναστάτωση, οι χρηματιστές τονίζουν, ότι στις διεθνείς αγορές δεν επικράτησε πανικός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρομοκρατικό σοκ στο Λονδίνο

    "Καίει" ο μαύρος χρυσός

    [02] Κόσμος

    Σε ολόκληρη την Ευρώπη

    Στο κόκκινο ο συναγερμός

    7/7/2005 7:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αισθήματα αποτροπιασμού, αλλά και φόβου σκόρπισε σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο. Όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και οι ΗΠΑ αύξησαν αμέσως τα μέτρα ασφάλειας υπό το φόβο της εκδήλωσης νέων επιθέσεων. "Όλη η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο", δήλωσε, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Τζουζέπε Πιζάνου. Στη χώρα, ήδη, η αρχή πολιτικής αεροπορίας έθεσε σε κατάσταση υψίστου συναγερμού όλα τα αεροδρόμια. Επί ποδός βρίσκονται και τα κέντρα αντιμετώπισης κρίσεων και βρίσκονται σε στενή επαφή με τις βρετανικές αρχές και την ιταλική πρεσβεία στο Λονδίνο. Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών η ειδική αντιτρομοκρατική επιτροπή, που απαρτίζεται από διάφορες μονάδες της Αστυνομίας, συναντάται για να αποφασίσει για τα μέτρα ασφαλείας.

    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις ασφάλειας και στη Μαδρίτη, κατ εντολή ντου πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

    Στο Βέλγιο, ο πρωθυπουργός, Γκι Φερχόφστατ αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των κύριων υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας του.

    Στη Γαλλία, ο πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα, από πορτοκαλί σε κόκκινο επίπεδο και κάλεσε τους Γάλλους σε επαγρύπνηση.

    Ενισχυμένη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας, σύμφωνα με "προκαθορισμένο σχέδιο δράσης", όπως ανέφερε επίσημη πηγή του τομέα της ασφάλειας.

    Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία, τα αεροδρόμια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι διπλωματικές αποστολές και άλλοι ευαίσθητοι χώροι "φρουρούνται αποτελεσματικά", όπως σημείωσε εκπρόσωπος των δυνέμρων ασφάλειας.

    Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας έχει λάβει και η πολωνική Αστυνομία, που βρίσκεται, ούτως ή άλλως, "αντιτρομοκρατική επιφυλακή" έπειτα από την11η Σεπτεμβρίου 2001. "Όλα τα εξετάζουμε, ακόμα και τα πλέον απίθανα εκ πρώτης όψεως", τόνισε, η εκπρόσωπος της πολωνικής Αστυνομίας, Αλίσια Χίτρεκ.

    Σε επιφυλακή και οι ΗΠΑ

    Όπως ήταν φυσικό οι σημερινές τρομοκρατικές ενέργειες ξύπνησαν στους κατοίκους των ΗΠΑ μνήμες φρίκης και πανικού από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Τα μέτρα ασφάλειας στην Ουάσινγκτον είναι δρακόντεια, ιδιαίτερα στο μετρό.

    Ανάλογο είναι το σκηνικό και στη Νέα Υόρκη, όπου ισχχυρή είναι η παρουσία των ένστολων και μη ένστολων αστυνομικών σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, ενώ έχει αυξηθεί η φρούρηση στους σταθμούς του μετρό, τα λεωφορεία, τις σήραγγες και τα λιμάνια.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί, με εκπαιδευμένους σκύλους, ελέγχουν υπόπτους σε σταθμούς του μετρό, καθώς και όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα, που κατευθύνονται προς τούνελ και γέφυρες.

    Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας διαβεβαίωνε, ότι δεν έχει καμία ένδειξη για επικείμενη επίθεση ανάλογε με αυτή του Λονδίνου και τόνιζε, ότι δε σκόπευε άμεσα να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.

    "Το υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δεν έχει καμία πληροφορία που να δείχνει, ότι προγραμματίζεται να γίνει μία επίθεση αυτού του είδους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θα ήθελα να πω, ότι εξετάζουμε διαρκώς τόσο τις πληροφορίες που έχουμε για απειλές, όπως και τα μέτρα προστασίας μας", δήλωσε η εκπρόσωπος Κέιτι Μοντγκόμερι.

    [03] Πολιτική

    Συνεδρίαση πολιτικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

    Χωρίς σχέδιο και διάλογο

    7/7/2005 9:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 10:15:13 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, διαμόρφωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, σε μία πολύωρη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ανησυχία για τους τρόπους με τους οποίους χειρίζεται η κυβέρνηση τα δυο αυτά θέματα, μιλώντας για απουσία σχεδίου και προσχηματικό διάλογο. "Δεν υπάρχει ανάγκη, να λαμβάνονται μονομερή μέτρα κατά των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει η ανάπτυξη της χώρας. Ο προσχηματικός διάλογος δεν είναι διάλογος για μας" τόνισε εξαπολύοντας πυρά και για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    "Λύσεις πανικού"

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφού έσκαψε το λάκκο της Οικονομίας προσπαθεί πανικόβλητη να βρει λύσεις σε ελλείμματα που η ίδια δημιουργεί και εκτίμησε ότι με την εξομοίωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα επιβαρυνθεί κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

    Απουσία διαλόγου, διαπίστωσε και στο θέμα του ωραρίου, σημειώνοντας ότι το μέτρο δεν θα βοηθήσει τους καταναλωτές και θα πλήξει τους μικρομεσαίους και την περιφέρεια.

    [04] Κοινωνία

    Συμφωνία ΕΡΤ-Buena Vista

    7/7/2005 11:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με την παρουσία του Μίκυ και της Μίνι, η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε ψυχαγωγικά προγράμματα και ταινίες για τα επόμενα τρία χρόνια. Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα υπογράφηκε την Πέμπτη η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και της εταιρείας "Buena Vista International TV", η οποία ελέγχει και τη γνωστή οπτικοακουστική εταιρεία "Disney". Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος και ο αντιπρόεδρος της "Buena Vista", Τομ Τουμάζης, που είναι κυπριακής καταγωγής.

    [05] Ιράκ

    Εκτέλεσαν τον Αιγύπτιο πρέσβη

    7/7/2005 8:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 9:34:10 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την εκτέλεση του Αιγύπτιου πρέσβη, ο οποίος είχε απαχθεί το Σάββατο στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε το παράρτημα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, μέσω μηνύματος, που δημοσίευσαν στο διαδίκτυο. "Εμείς, η Οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Μεσοποταμία ανακοινώνουμε πως εκτελέσαμε την θεία βουλή κατά του πρεσβευτή των αποστατών, τον πρεσβευτή της Αιγύπτου", τονίζεται στο κείμενο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το ανακοινωθέν συνόδευε μία μικρής διάρκειας βιντεοταινία, που εμφάνιζε τον Αιγύπτιο πρέσβη Ιχάμπ αλ Σερίφ να φορά ένα λευκό μπλουζάκι με μαύρα σχέδια και με δεμένα τα μάτια αναφερόταν στη διπλωματική του σταδιοδρομία, κυρίως στη θητεία του στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Ισραήλ. "Ο πρεσβευτής των απίστων έκανε αποκαλύψεις, αποδεικνύοντας πως το καθεστώς το οποίο υπηρετεί είναι άπιστο και πως ο ίδιος είχε συνεργασθεί με τους Εβραίους και τους Σταυροφόρους". Η οργάνωση, που έχει επικεφαλής τον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ανακοινώνει πως θα προβληθεί σύντομα μία βιντεοταινία, που θα περιέχει τις "πλήρεις αποκαλύψεις" του διπλωμάτη.

    Επιβεβαιώνει η Αίγυπτος

    Την είδηση για την εκτέλεση του Ιχάμπ αλ Σερίφ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η αιγυπτιακή προεδρία, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη της "για το θάνατο ενός από τα πιστά της τέκνα, ενός μάρτυρα της αιγυπτιακής διπλωματίας, τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της στη Βαγδάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα χέρια τρομοκρατών, οι οποίοι σφετερίζονται το Ισλάμ για να δράσουν και οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε νόμο, ούτε πατρίδα".

    Την "φρικώδη", όπως τη χαρακτήρισε, εκτέλεση του Ιχάμπ αλ Σερίφ καταδίκασε και ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγωγή Αιγύπτιου διπλωμάτη στο Ιράκ

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Σεισμός" στην πρώτη της ΑΕΛ

    7/7/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά από εννιά χρόνια στην Β και Γ Εθνική η ιστορική Λάρισα επέστρεψε στα "σαλόνια" της μεγάλης κατηγορίας. Σήμερα η ομάδα σύμβολο του Θεσσαλικού κάμπου, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 1988, πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση ενόψει της νέας περιόδου, και οι προπονητικές εγκαταστάσεις των Δένδρων στην κυριολεξία "βούλιαξαν" από τον κόσμο. Πάνω από 3.000 Λαρισαίοι οπαδοί υποδέχθηκαν τους παίκτες της ομάδας, όταν αυτοί πάτησαν το χορτάρι του τερέν και όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος έγινε πραγματικός χαμός από τις εκδηλώσεις λατρείας των φίλων της. Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος, που παρότι όπως έχει τονίσει η διοίκηση στόχος της ομάδας είναι η παραμονή, αρκετοί φίλαθλοι συνεπαρμένοι και σε κατάσταση ευφορίας να μιλάνε ακόμα και για έξοδο στο κύπελλο UEFA. Όλα είναι πιθανά, αλλά πάνω από όλα να ευχηθούμε στην ιστορική ομάδα το καλώς ήρθες και πάλι στην Α΄Εθνική και μετά βλέπουμε.

    Παρόντες όλοι οι νέοι

    Παρόντες στα Δένδρα οι διοικητικοί ηγέτες της ΠΑΕ, Κώστας Πηλαδάκης και Νίκος Λυράκης, φυσικά ο προπονητής Γιώργος Δώνης με το βοηθό του Μάκη Αγγελίνα και όλοι οι ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων των επτά νέων μεταγραφικών αποκτημάτων: Στάθης Αλωνεύτης, Στέφανος Κοτσόλης, Βέλα Τζούνιορ, Σλάτζιαν Σπάσιτς, Γιώργος Σίμος, Χρήστος Καλαντζής και ο νεαρός Αντώνης Πούτας, που θα προωθηθεί απευθείας στην πρώτη ομάδα.

    "Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά φέτος" είπε ο αρχηγός, Θωμάς Κυπαρίσσης, ενώ ο Γιώργος Σίμος τόνισε:

    "Ευχομαι να έχουμε όλοι υγεία, εμείς και το προπονητικό τιμ. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, αντάξια αυτού του κόσμου και της ιστορίας της ΑΕΛ".

    Ο Στέφανος Κοτσόλης είπε: "Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσει η ΑΕΛ στους στόχους της. Εντυπωσιάστηκα από την παρουσία του κόσμου. Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μένα".

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε ισχύ ο νέος αθλητικός νόμος

    7/7/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νόμος του κράτους είναι από σήμερα, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στο Α θερινό τμήμα της Βουλής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, προσέθεσε στο σώμα του νομοσχεδίου, νέες αυστηρές ρυθμίσεις για τη βία στα γήπεδα, ενώ ανέφερε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης, είναι να συμπεριληφθεί σε προσεχές νομοσχέδιο, διάταξη που θα αναγνωρίζει προσωπική οικονομική ευθύνη σε προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, για το χρονικό διάστημα της διεύθυνσής τους. Στη συνεδρίαση η αντιπολίτευση εξέφρασε τις ανησυχίες της για το μέτρο της διασποράς των οργανωμένων φιλάθλων σε όλο το γήπεδο, καθώς από τη νέα περίοδο δεν θα ισχύουν οι νεκρές ζώνες, αλλά -κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς- και για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί για τον έλεγχο των φιλάθλων. Επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέστησαν στον κ. Ορφανό, την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να μην σπάσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ως σημαντικού οικονομικού τροφοδότη των τεχνών και του αθλητισμού στην Ελλάδα.

    Βαριές τιμωρίες για τους παραβάτες

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο κος Ορφανός, συναντώντας και την επιδοκιμασία της αντιπολίτευσης, προβλέπεται:

    - Τιμωρία τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον 60.000 ευρώ, για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί, προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την οριστική διακοπή αγώνα, ή τη μη έναρξη αυτού

    - Τιμωρία τουλάχιστον δύο αγωνιστικών και πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας ή επεισόδια που έχουν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθλητών ή παραγόντων, ή την προσωρινή διακοπή του αγώνα - ενώ η ίδια τιμωρία προβλέπεται για την εκφώνηση ρατσιστικών ή αντεθνικών συνθημάτων

    - Τιμωρία τουλάχιστον μίας αγωνιστικής και πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ για συμπλοκές μεταξύ οπαδών ή παραγόντων και

    - Τιμωρία τουλάχιστον μίας αγωνιστικής και πρόστιμο μέχρι 15000 ευρώ για κάθε συμπεριφορά βίας και μεμονωμένα υβριστικά συνθήματα.

    Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    [08] Ντοπέ ανήλικος πολίστας

    7/7/2005 7:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/7/2005 8:07:46 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά τη μαθήτρια που πιάστηκε ντοπαρισμένη στο σχολικό πρωτάθλημα ακόμα ένας ανήλικος αθλητής πιάστηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, πρόκειται για ένα πολίστα της Χίου, ο οποίος βρέθηκα να έχει κάνει χρήση της διεγερτικής ουσίας "μεθιλφινιντέιτ", και τον τιμώρησε με διετή αποκλεισμό. Ο σχετικός έλεγχος έγινε στις 23 Απριλίου, σε αγώνα της ομάδας του με τον Εθνικό στον Πειραιά, για την Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το όνομα του παίκτη δεν ανακοινώθηκε, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Το θέμα πάντως παραμένει ότι η μάστιγα του ντοπινγκ, εξαπλώνεται όλο και πιο πολύ σε άτομα νεαρής ηλικίας, αποδεικνύοντας ότι, όσα μέτρα και να αποφασισθούν και να μπουν σε εφαρμογή, δεν μπορούν να την σταματήσουν, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει ακόμα πιο πολύ την πολιτεία.

    [09] Με μειωμένο μπατζετ ο ΝΟΠ

    7/7/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μειωμένο μπάτζετ θα κινηθεί η ομάδα υδατοσφαίρισης της Πάτρας την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος. Για το λόγο αυτό, οι "δαίμονες" προχώρησαν στη λύση της συνεργασίας τους με τον επί σειρά ετών προπονητή της ομάδας, Γιώργο Κακουλίδη, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνουν μεταγραφές και να ενισχυθεί ο ΝΟΠ, ώστε να είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει. Ο κ. Λαμπρόπουλος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία στόχος είναι η έλευση ξένου τεχνικού με ειδικότητα στα τμήματα υποδομής. Σε ό,τι αφορά την απόφαση να μην γίνει καθόλου πρόταση συνεργασίας στους Δημήτρη Μπιτσάκο και Μάκη Γεωργαρά, τονίστηκε ότι αυτή ελήφθη με γνώμονα την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος και την αγωνιστική αξία των αθλητών. Παράλληλα, οι διοικούντες δεσμεύτηκαν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν εξοφληθεί οι δύο παλιές "καραβάνες" του ΝΟΠ, ενώ τονίστηκε ότι στο μέλλον θα γίνει και εκδήλωση ώστε να τιμηθούν για την πολυετή προσφορά τους στο σύλλογο.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην τελική ευθεία του Μπενζά

    7/7/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον για τον Ολυμπιακό το θέμα της μεταγραφής του Εμίλ Μπενζά. Ο Ολυμπιακός επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση προς το Αμβούργο, που φτάνει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Για την ώρα η γερμανική ομάδα δεν ρίχνει τις απαιτήσεις της κάτω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα βρεθεί τελικά η "χρυσή τομή" και είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή. Αντίθετα, δύσκολα θα προσχωρήσει η περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού Ντέιβιντ Ντε Σόουζα, καθώς η Μπορντό εμμένει στις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις της. Η γαλλική ομάδα δεν πέφτει κάτω από τα 4 εκατομμύρια ευρώ και αυτό το ποσό είναι απαγορευτικό για τον Ολυμπιακό.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αισιόδοξο ξεκίνημα στο Αιγάλεω

    7/7/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρουσία περίπου 300 φιλάθλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γήπεδο "Στ. Μαυροθαλασσίτης" η πρώτη προπόνηση του Αιγάλεω για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Μοναδικός απών ήταν ο νεοαποκτηθείς Γκόραν Ποπόφ, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα τις αμέσως επόμενες μέρες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Βαζάκας, ο οποίος μετά την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στο Αιγάλεω, μια ομάδα πολύ οργανωμένη. Κάθε ξεκίνημα είναι φυσικά δύσκολο, όμως είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση. Για μένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές, η επιτυχία περνά μέσα από την υλοποίηση των στόχων και αφορά την ανάδειξη των νεαρών ποδοσφαριστών κατά πρώτο λόγο. Το χτίσιμο της νέας ομάδας είναι ζητούμενο για το Αιγάλεω, όπως ορίζει η διοίκηση και στο σημείο αυτό εστιάζουμε. Δεν πρόκειται τίποτα να είναι εύκολο, όμως πιστεύω στην ομάδα αυτή και τις δυνατότητές της. Εύχομαι να έχουμε μια χρονιά χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα από τη σκληρή δουλειά".

    Δηλώσεις παικτών

    Από τη δική του πλευρά, ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Αιγάλεω, Φώτης Χρυσούλης, είπε: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, μιας και για όλους τους παίκτες που ήρθαν, είμαι σίγουρος για την αξία τους και θεωρώ ότι η ομάδα ισχυροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Εύχομαι μια καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και πιστεύω ότι το Αιγάλεω και φέτος θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους του".

    Ο αρχηγός του Αιγάλεω, Γιώργος Φωτάκης, δήλωσε: "Οι προσθήκες που έγιναν στην ομάδα είναι πολύ καλές και από τη στιγμή που δεν αποδυναμώθηκε ο κορμός του Αιγάλεω, είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θα θέσει η διοίκηση. Βρισκόμαστε βέβαια στην αρχή της χρονιάς, αλλά η αισιοδοξία δεν μπορεί να λείπει όταν υπάρχουν πολλές δυνατότητες".

    Τέλος, ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Ζαπρόπουλος τόνισε: "Είναι χαρά και τιμή μου να αγωνίζομαι πλέον στο Αιγάλεω. Θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα και περιμένω το ξεκίνημα της χρονιάς. Ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω πολύ, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην ομάδα, όμως είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα".

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιβεβαίωση Γούμενου για Ηλιάδη

    7/7/2005 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα Τρία- Πέντε Πηγάδια, όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ, μετέβησαν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάνης Γούμενος και ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Ππαβραμίδης. Οι δυο παράγοντες ανακοίνωσαν στο Νίκο Καραγεωργίου τη μεταγραφή του Ηλιάδη, γεγονός που ικανοποίησε τον προπονητή αλλά και τον τεχνικό διεθυντή της ομάδας Γιώργο Κωστίκο. Ο Γιάννης Γούμενος μιλώντας τη Νάουσας και στους εκπροσώπους του Τύπου, επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της μεταγραφής λέγοντας: " Έχουμε τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την μεταγραφή του Ηλιάδη και έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Καλαμαριάς και με τον ποδοσφαιριστή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια", αποκάλυψε ενώ ερωτηθείς και για την περίπτωση του Αρμάντο Φουτσίνι, ο κ. Γούμενος επισήμανε: "Ο Φουτσίνι δεν έχει άδεια και δεν έχει επιστρέψει. Δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε και περιμένουμε. Είναι ένα ανοιχτό ζήτημα".

    Ακόμα μια μεταγραφή

    Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραγεωργίου άφησε να εννοηθεί πως με την προσθήκη ενδεχομένως του Θοδωρή Ζαγοράκη, θα ολοκληρωθεί η μεταγραφική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ για την φετινή σεζόν, εκτός και αν ο Φουτσίνι αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα, οπότε ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει την κάλυψη της θέσης με την απόκτηση του Νίκου Αραμπατζή από τον Πανσερραϊκό.

    Ο Καβαλιώτης τεχνικός δήλωσε: "Εδώ ήρθαμε για την ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης και όχι τόσο για το δέσιμο των παικτών. Αυτό θα γίνει με τα φιλικά που ακολουθούν. Δεν έχουμε προβλήματα και πηγαίνουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα μας. Η ενίσχυσή μας με τον Ηλιάδη θα είναι σημαντική, γιατί πρόκειται για έναν χαρισματικό παίκτη που θα μας βοηθήσει".

    Σήμερα, ο Στέλιος Ηλιάδης αποχαιρέτισε τους ως τώρα συμπαίκτες του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και αύριο το μεσημέρι πιθανολογείται πως θα γίνει η υπογραφή των συμβολαίων του με τον ΠΑΟΚ και, εφόσον τελειώσει αυτό, θα μεταβεί στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Εκεί θα μείνει μόνο δύο μέρες, αφού την Κυριακή θα επιστρέψει για να ενσωματωθεί στην εθνική Νέων μαζί με τους συμπαίκτες του πλέον στον ΠΑΟΚ, Μπαλάφα και Χριστοδουλόπουλο.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οριστικά στη Γ' εθνική ο ΠΑΣ

    7/7/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ύστερα από απόφαση που έλαβε σήμερα η ΕΠΟ. Η ιστορική ομάδα που υποβιβάστηκε δυο φορές στη Δ Εθνική, για την ίδια αιτία (χρέη προς παίκτες), θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδος στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Σύμφωνα με τη σχετική διατύπωση από την ΕΠΟ "σεβόμενο (σ.σ. το ΔΣ) τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαιοδοτικών οργάνων αλλά και κατόπιν της τελευταίας απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που ανακάλεσε προηγούμενη δική της για το ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα, αποφάσισε ομόφωνα να διατηρηθεί το ΤΑΠ ΠΑΣ Γιάννινα, ως υπεράριθμη ομάδα, στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2005-2006". Επίσης στην ίδια συνεδρίαση αποφασίσθηκε η μετεγραφική περίοδος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών να περατωθεί στις 26 Αυγούστου 2005, ενώ από την επόμενη περίοδο η θερινή μετεγραφική περίοδος θα διαρκεί από την 1η Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 July 2005 - 20:52:24 UTC