Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέπεσε πολεμικό αεροσκάφος
  • [02] Προβλέψεις για την κίνηση
  • [03] Το αφεντικό τρελάθηκε...
  • [04] Τα 'τσουξε με τον …τίγρη
  • [05] Παλιννοστούντες και ενεργειακή πολιτική
  • [06] Ένοχη η Μπουρμπούλια
  • [07] Αιματηρή ληστεία στην Νέα Ιωνία
  • [08] Τραυματισμοί και συλλήψεις
  • [09] Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Β. Σουμάτρα
  • [10] Ανταλλαγή πυρών σε τέμενος
  • [11] Όχι από την Χαμάς
  • [12] Και επισήμως Τομάσεβιτς

    [01] Κοινωνία

    Κοντά στη Σπερχειάδα

    Κατέπεσε πολεμικό αεροσκάφος

    5/7/2005 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πολεμικό αεροσκάφος τύπου "A7 Κορσέρ", κατέπεσε το πρωί 10 μίλια βόρεια της Σπερχειάδας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΑ το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση. Σώος ο πιλότος, καθώς εγκατέλειψε το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να παραλάβουν τον χειριστή και να τον μεταφέρουν για προληπτικούς λόγους στο 251 ΓΝΑ. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης.

    [02] Τεχνολογία

    Δελτίο πρόγνωσης της κυκλοφορίας

    Προβλέψεις για την κίνηση

    5/7/2005 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πώς θα σας φαινόταν γνωρίζατε εκ των προτέρων την κίνηση στους δρόμους και, μάλιστα, για μια ολόκληρη εβδομάδα; Σίγουρα, θα ήσασταν απολύτως ικανοποιημένοι, αφού θα μπορούσατε να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα, τον εκνευρισμό και το ατελείωτο κορνάρισμα Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για γεγονός: από τα τέλη Ιουνίου, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μεταδίδεται το πρώτο τηλεοπτικό δελτίο πρόγνωσης της κυκλοφορίας στους δρόμους, με προβλέψεις για μια ολόκληρη εβδομάδα! Το σύστημα "Beat The Traffic" ("Προλάβετε την Κίνηση") δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την πρόγνωση του καιρού. Μέσω του τηλεοπτικού δικτύου KXTV και μετά το δελτίο καιρού, οι κάτοικοι της Καλιφόρνια μπορούν να παρακολουθήσουν τα τρισδιάστατα κινούμενα γραφήματα του οδικού δικτύου, που απεικονίζουν τις τρέχουσες συνθήκες στους δρόμους, αλλά και τα σημεία που είναι πιθανόν να εκδηλωθεί μποτιλιάρισμα, τις επόμενες επτά ημέρες. "Η κυκλοφοριακή συμφόρηση εξαρτάται από επαναλαμβανόμενες συνήθειες εργασίας και μετακίνησης", εξηγεί ο Αντρέ Γκούζιεκ, πρόεδρος της εταιρίας Triangle Software, που ανέπτυξε το λογισμικό.

    "Κατά τόπους αυξημένη"

    Το "Beat The Traffic" συνδυάζει μετρήσεις της κίνησης σε πραγματικό χρόνο με ιστορικά στοιχεία για τους κυριότερους οδικούς άξονες, ώστε να βγάλει το δελτίο του. Επίσης, το σύστημα αξιοποιεί δεδομένα από παλαιότερα τροχαία ατυχήματα, ώστε να προβλέπει πώς θα διαταραχθεί η κίνηση σε περίπτωση νέου δυστυχήματος.

    Οι δυνατότητές του μοιάζουν απεριόριστες, καθώς ενημερώνει επίσης για καιρικά φαινόμενα που μπορούν να επηρεάσουν την κυκλοφορία, οδικά έργα, ακόμα και προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως αθλητικές διοργανώσεις.

    Σύμφωνα με τους εμπνευστές του, η κυκλοφορία στους δρόμους διακατέχεται από μια εβδομαδιαία επαναληπτικότητα, καθώς τα επίπεδα της κίνησης εξαρτώνται κυρίως από την ημέρα και την ώρα.

    Κι αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο, οι "γονείς" του "Beat The Traffic" συμφωνούν με το ότι η κυκλοφορία στους δρόμους (και άρα οι προβλέψεις) μπορούν να ανατραπούν από διάφορους αστάθμητους παράγοντες, ωστόσο, ελπίζουν πως τα δελτία πρόγνωσης της κίνησης θα γίνουν τόσο συνήθη, όσο αυτά του καιρού.

    Για την ώρα, το σύστημα δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Καλιφορνέζων οδηγών, ενώ αναμένεται να εγκατασταθεί σύντομα σε ακόμα 19 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, η Ατλάντα και το Σαν Φρατζίσκο.

    Σχετικά Links: Beat The Traffic

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Το αφεντικό τρελάθηκε...

    5/7/2005 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Γη και ύδωρ" ετοιμάζεται να προσφέρει για την απόκτηση του 25χρονου αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ η διοίκηση της Τσέλσι, προκειμένου να ντύσει στα "μπλε" τον άσο των πρωταθλητών Ευρώπης. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, κατέθεσε πρόταση ύψους 32 εκατομμυρίων λιρών (47,26 εκατομμύρια ευρώ), που δεν αποκλείεεται να αγγίξει και τα 35 εκατομμύρια λίρες, με τα πριμ τίτλων, ποσό που μετά τα 29,1 εκατομμύρια λίρες, που είχε δώσει το 2000 η Μάντσεστερ για την απόκτηση του Φέρντιναντ, αποτελεί νέο ρεκόρ. Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οι "κόκκινοι", δεν έμειναν "με σταυρωμένα χέρια", αφού η Λίβερπουλ αντιπρότεινε στον αρχηγό της διετή επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2009 με εβδομαδιαίες αποδοχές 100.000 λιρών. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εκτός από τις δύο αγγλικές ομάδες στο παιχνίδι αναμένεται να μπει λίνα συντόμως και η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Τζέραρντ.

    [04] Παράξενα

    Τα 'τσουξε με τον τίγρη

    5/7/2005 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μοναχός στο Μόναχο μάλλον αισθανόταν ένας Αμερικανός τουρίστας, που κατέφυγε στην "παρέα" ενός τίγρη για να πιει μπύρες. Ο 28χρονος μπήκε παράνομα ένα βράδυ στον ζωολογικό κήπο Hollabrunn και κατευθύνθηκε προς το κλουβί του συμπαθούς αιλουροειδούς. Ωστόσο, μάλλον δεν θα ήθελε να πάει επίσκεψη με άδεια χέρια και γι αυτό διέρρηξε προηγουμένως το αναψυκτήριο του ζωολογικού κήπου, απ όπου πήρε μπύρες και παγωτό. Αφού τάισε τον τίγρη, του έκανε παρέα, πίνοντας μαζί του και, μάλιστα, λιγάκι παραπάνω ...Το επόμενο πρωί, οι υπάλληλοι του Hollabrunn βρήκαν τον τουρίστα σκνίπα μπροστά από το κλουβί ενός πάντα, που μάλλον σκόπευε να το "περιποιηθεί", όπως και τον τίγρη. Όπως ήταν φυσικό, ο 28χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διάρρηξη, κλοπή και κακομεταχείριση ζώου.

    [05] Πολιτική

    Παλιννοστούντες και ενεργειακή πολιτική

    5/7/2005 9:59:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στις 10.30 συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο τα ζητήματα των παλιννοστούντων. Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο, για την ενεργειακή πολιτική με εισηγητή τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα. Στο συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας θα εισηγηθεί τις προαγωγές στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας. Τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου αποφασίζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας αναμένεται να προτείνει τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρωμύλο Κεδίκογλου για τη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    [06] Κοινωνία

    Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 10 μηνών

    Ένοχη η Μπουρμπούλια

    5/7/2005 11:35:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας στην πρώην ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κρίθηκε ένοχη για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες" στο Χρηματιστήριο, την περίοδο 2000 2002. Η πρώην ανακρίτρια κρίθηκε αθώα για το πλημμέλημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, ενώ ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στον δικηγόρο Θανάση Βαρλάμη, που βρέθηκε ένοχος για δωροδοκία. Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για δωροδοκία σε βάρος του δικηγόρου Σταύρου Κουμεντάκη, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό η κ. Μπουρμπούλια, αλλά και του χρηματιστή, Παναγιώτη Κονταλέξη, βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση με τις μετοχές "φούσκες". Η απόφαση αυτή αποτελεί στήριγμα στο αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας στην Ελβετία. Οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η πρώην ανακρίτρια απέδωσε την απόφαση σε σκοπιμότητες της Δικαιοσύνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Καταπέλτης" για την Μπουρμπούλια

    [07] Κοινωνία

    Δύο τραυματίες

    Αιματηρή ληστεία στην Νέα Ιωνία

    5/7/2005 8:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ένα ζευγάρι από την Νέα Ιωνία, που το βράδυ της Τρίτης τραυματίσθηκε από τα πυρά αγνώστων, οι οποίοι λήστεψαν το περίπτερό τους. Πιο συγκεκριμένα, δύο νεαροί, που επέβαιναν σε δίκυκλο, λήστεψαν με την απειλή όπλου το περίπτερο, στην οδό Σικελιανού 33. Το ζευγάρι προσπάθησε να αντισταθεί, όμως, ένας εκ των νεαρών πυροβόλησε και τραυμάτισε αρχικά τον άντρα και στη συνέχεια την σύζυγό του. Αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό, οι ένοπλοι διέφυγαν στους γύρω δρόμους, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας, που ειδοποιήθηκε από περίοικους, καθώς επίσης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε το ζευγάρι στο νοσοκομείο.

    [08] Κόσμος

    Συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας ενόψει της G8

    Τραυματισμοί και συλλήψεις

    5/7/2005 7:32:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/7/2005 10:15:40 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η πρωτεύουσα της Σκωτίας, Εδιμβούργο, ενόψει της Συνόδου της G8, που ξεκινά την Τετάρτη στο θέρετρο Γκλενίγκλς. Στο μεταξύ, τουλάχιστον 21 άτομα τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί, ενώ 100 συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ύστερα από συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης με την αστυνομία, τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια διαδήλωσης υπό τον τίτλο "Καρναβάλι για Πλήρη Ευχαρίστηση", στο κέντρο του Εδιμβούργου, όπου οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά φορώντας στολές κλόουν και χτυπώντας τύμπανα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Τόμ Χάλπιν, τα επεισόδια προκλήθηκαν από ομάδα διαδηλωτών, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν χάρτες, ραδιόφωνα και κινητά τηλέφωνα. "Είναι προφανές ότι είναι οργανωμένοι και συντονισμένοι", είπε ο κ. Χάλπιν και κατέληξε: "έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έφεραν πάνω τους όπλα, πέτρες και βλήματα". Πίσω από τα επεισόδια, όπως υποστηρίζουν οι αρχές, βρίσκονται τα μέλη του λεγόμενου "Μαύρου Μπλοκ", μιας αναρχικής οργάνωσης με έδρα την Γερμανία και την Σκανδιναβία. Την ίδια ώρα, διαδηλωτές απέκλεισαν την βάση των βρετανικών πυρηνικών υποβρυχίων στο Φάσλεϊν της Σκωτίας, για να καταγγείλουν τα στρατιωτικά προγράμματα της G8.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Οι αρχές της Σκωτίας βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθούν βίαια επεισόδια, όπως αυτά που σημάδεψαν προηγούμενες Συνόδους της G8, στην Γένοβα το 2001, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και στο Εβιάν, το 2003.

    Γύρω από το ξενοδοχείο όπου θα γίνει η Σύνοδος, στο Γκλενίγκλς, έχει δημιουργηθεί δακτύλιος ασφαλείας διαμέτρου 8 χιλιομέτρων, ενώ η περιοχή φρουρείται από 3.000 αστυνομικούς, αλλά και από αέρος, με ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

    Οι αρχές αναμένουν πιο μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη. Ενδεικτικό είναι το ότι η αστυνομία έχει "σφραγίσει" ορισμένα σημεία του Εδιμβούργου, σχηματίζοντας κλοιό, ώστε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα επονομαζόμενα "ευαίσθητα σημεία", όπως περιοχές όπου εδρεύουν οικονομικοί οργανισμοί.

    Οι ηγέτες των 8 πλουσιότερων κρατών του κόσμου αναμένεται να συζητήσουν για την φτώχεια στην Αφρική και τις κλιματικές αλλαγές. Ωστόσο, η επίτευξη συμφωνίας για το περιβάλλον θεωρείται αμφίβολη, κυρίως λόγω της στάσης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συμφωνία που θα μοιάζει με το Πρωτόκολλο του Κιότο και τόνισε με έμφαση, ότι ο φίλος του και προεδρεύων της Συνόδου, Τόνι Μπλερ, δεν πρέπει να περιμένει χάρες, σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη που παρείχε στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ατζέντα των "8"

    Σχετικά Links: G8

    "Καρναβάλι για Πλήρη Ευχαρίστηση"

    [09] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημίες

    Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Β. Σουμάτρα

    5/7/2005 9:41:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημίες. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Βόρεια Σουμάτρα και τη γειτονική επαρχία του Άτσεχ. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής της Τζακάρτα, το επίκεντρό του σεισμού εντοπίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 190 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης Σιμπόλγκα, ενώ προερχόταν από εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων.

    [10] Κόσμος

    Πέντε νεκροί στην βόρεια Ινδία

    Ανταλλαγή πυρών σε τέμενος

    5/7/2005 9:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και πέντε ενόπλων σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο τέμενος Μπάμπρι, της πόλης Αγιόντα, στην βόρεια Ινδία, που διεκδικείται τόσο από τους Ινδουιστές, όσο και από τους Μουσουλμάνους. Ύστερα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών, οι ένοπλοι σκοτώθηκαν, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος με το οποίο έφτασαν στο τέμενος. "Οι δράστες εισέβαλαν στο τέμενος ως προσκυνητές και ξαφνικά άρχισαν να πυροβολούν. Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία", τόνισε εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη, προσθέτοντας, πως η αστυνομία ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο του τεμένους. Σημειώνεται πως το τέμενος Μπάμπρι, που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα, είχε καταστραφεί τον Δεκέμβριο του 1992 από εξτρεμιστές Ινδουιστές, με στόχο την ανέγερση ενός ινδουιστικού ναού του θεού Ράμα. Η καταστροφή του τεμένους πυροδότησε βίαια επεισόδια ανάμεσα σε Ινδουιστές και Μουσουλμάνους σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι.

    [11] Μ. Ανατολή

    Δε συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    Όχι από την Χαμάς

    4/7/2005 11:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απόφασή της να μη συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως πρότεινε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κορέι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, η Χαμάς. Με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Μουσίρ Αλ Μάσρι, έκανε γνωστή την απόρριψη της πρότασης Κορέι, ωστόσο, πρόσθεσε ότι θέση της οργάνωσης είναι ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί μια επιτροπή εθνικής ενότητας για να επιβλέψει την ισραηλινή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας. Παράλληλα, επανέλαβε την έκκληση της Χαμάς για τη διεξαγωγή, όσο το δυνατόν ταχύτερα, των βουλευτικών εκλογών, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν προς τα τέλη Ιανουαρίου.

    [12] Μπάσκετ

    Και επισήμως Τομάσεβιτς

    4/7/2005 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τη φανέλα με το "τριφύλλι στο στήθος" θα φοράει από την νέα περίοδο ο Ντέγιαν Τομάσεβοτς. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 32χρονου Σέρβου σέντερ (2.08μ.), ο οποίος συμφώνησε με τους πράσινους για τα επόμενα δύο χρόνια. Το οικονομικό σκέλος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

    "Ονειρό μου να παίξω στον Παναθηναϊκό"

    Πανευτυχής που θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έστω και στα 32 του χρόνια, δήλωσε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς σήμερα, μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον νταμπλούχο Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

    "Το όνειρο μου να παίξω στον Παναθηναϊκό έγινε επιτέλους πραγματικότητα και είμαι πού χαρούμενος γι΄ αυτό. Είχα και στο παρελθόν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, οι οποίες όμως δεν είχαν καρποφορήσει τότε. Αυτό έγινε φέτος και είμαι διπλά ευχαριστημένος καθώς εκτός του ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, θα έχω προπονητή και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κάτι που επιθυμούσα πάντα. Στον Παναθηναϊκό θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσω την νέα μου ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της και οι οποίοι είναι ακόμη περισσότεροι τίτλοι", κατέληξε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς που συνεχίζει τις διακοπές του στη Χαλκιδική και αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Ο Σέρβος, νέος "ψηλός" του Παναθηναϊκού, αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Σερβίας. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ομάδας του έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα Ευρωμπάσκετ του 1995 και του 1997 και το χάλκινο ΤΟ 1999, δύο χρυσά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (1998, 2002) και ένα αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 1996.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπαμ με Τομάσεβιτς ο ΠΑΟ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 July 2005 - 8:52:45 UTC