Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά ο διάλογος
  • [02] Τραγωδία με 10χρονα παιδάκια σε πισίνα
  • [03] Μη μου το ωροσκόπιο τάραττε
  • [04] Για παράβαση καθήκοντος αντιεισαγγελέας του Α.Π.
  • [05] Ενημέρωση για τα Εξωτερικά
  • [06] Ανακλήθηκε φουρνάκι
  • [07] Η ατζέντα των "8"
  • [08] Και οι δύο "νικητές"...
  • [09] Βόμβες κατά αμάχων στο Αφγανιστάν
  • [10] Πρόστιμο για πρόωρες εκπτώσεις
  • [11] Χωρίς τόκους υπερημερίας έως 12 Ιουλίου
  • [12] Απεργούν την Τετάρτη οι εμποροϋπάλληλοι
  • [13] Παραμένει στο Αμβούργο ο Φαν Μπούιτεν
  • [14] "Κόκκινος Ολλανδός" ο Ζέντεν
  • [15] Αμυντική κίνηση η Λεβερκούζεν
  • [16] "Μινγκ" στην Αθήνα
  • [17] Έφτασε ο Σικαμπάλα
  • [18] Μλαντένοφ: Σε τρία χρόνια Ευρώπη
  • [19] Τα βρήκαν Γαννάκης-Βωβός
  • [20] Θέλουν και Παπανικολόπουλο στην Πάτρα
  • [21] Πήρε Τόμας ο Πανελλήνιος
  • [22] "Χρυσή" λάμψη στο Athens open
  • [23] Και επίσημα "πράσινος" ο Μπάεφ
  • [24] Μένουν "πλατεία" Αφρουδάκης-Ρέππας
  • [25] Δεύτερος "παγκόσμιος" ο Παπαθανασίου
  • [26] "Άλματα θέσεων" η Δανιηλίδου
  • [27] Στο Ηρώδειο ο Ενιο Μορικόνε
  • [28] Πάμε Εξώμβουργο;
  • [29] "Μάγεψε" η Ντόρα Μπακοπούλου
  • [30] Επανάσταση στο ελληνικό Internet
  • [31] Εις γάμου τηλεπι-κοινωνία
  • [32] Πρωτάθλημα "άρσης συζύγου"
  • [33] Ένα… μπάχαλο στον Ακράτητο
  • [34] Ξεκινάει και ο Ιωνικός
  • [35] Αναζητούν ομάδα

    [01] Πολιτική

    Για εργασιακό - ασφαλιστικό

    Ξεκινά ο διάλογος

    4/7/2005 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 6:50:44 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε εργασιακό και ασφαλιστικό πρόκειται να δώσει προτεραιότητα η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Στόχος η εξασφάλιση πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης για την επίτευξη των αλλαγών, που θεωρούνται αναγκαίες. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να αποστείλει επιστολή - πρόσκληση στη ΓΣΕΕ και τους εργοδοτικούς φορείς, καλώντας τους σε διάλογο για τα εργασιακά και ειδικότερα την εφαρμογή του ελαστικού οχταώρου με διευθυντικό δικαίωμα και τη μείωση του κόστους των υπερωριών. Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να μετάσχει σε διάλογο για την ελαστική εφαρμογή του οκταώρου, θέση, που αναμένεται να κάνει γνωστή σε μία και μόνη συνάντηση, που θα έχει με τον Υπουργό Απασχόλησης στα μέσα του μήνα ενώ αποφάσισε, ότι θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο, στην περίπτωση που η Κυβέρνηση προωθήσει νομοσχέδιο για το ελαστικό οχτάωρο. Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ, διεκδικεί στο πλαίσιο της συλλογικής διαπραγμάτευσης βασικό μισθό 1200 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της στη ΝΕΤ 105,8. Όσον αφορά το ζήτημα των επιδομάτων πρόσθεσε, ότι δε μπορεί να λυθεί, αν δεν λυθεί το θέμα του μισθολογίου.

    Αντιδράσεις - Δηλώσεις

    Για αλαλούμ κυβερνητικών δηλώσεων στο ασφαλιστικό, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τα όργανα του διαλόγου και τα θυμάται όταν θέλει να μεταθέσει αλλού τις δικές της ευθύνες.

    Την αντίθεση του, εκφράζει και ο ΣΥΝ κάνοντας λόγο για "αντιεργατικές" αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και για "προσχηματικό" διάλογο.

    Όπως υποστήριξε, ο υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να τεντώνουν μονομερώς το ημερήσιο ωράριο των εργαζομένων τους μέχρι τις 12 ώρες αλλά και να πληρώνουν λιγότερο από όσο προβλέπεται σήμερα τις υπερωρίες τους.

    Νωρίτερα, την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για το ασφαλιστικό υπογράμμισε με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ.

    Σημείωσε ωστόσο ότι, πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες πριν τη λήψη των όποιων αποφάσεων και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες αποφάσεις πριν από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

    Επίσης, ο κ. Έβερτ αντιτάχθηκε στην άρση της μονιμότητας στο στενό Δημόσιο Τομέα, "για να μη γίνονται οι εργαζόμενοι επιρρεπείς στις εκάστοτε Κυβερνήσεις".

    Από την πλευρά του, ο Έλληνας Επίτροπος Σταύρος Δήμας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Απογευματινή" σημειώνει, ότι "η λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού περνάει μέσα από τη λύση του δημογραφικού".

    Παράλληλα, προτείνει η χώρα μας να υιοθετήσει το φιλανδικό μοντέλο, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση αδειών διαρκείας στις εργαζόμενες μητέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καμία αλλαγή εντός τετραετίας

    [02] Κοινωνία

    Το ένα νεκρό και το άλλο στην εντατική

    Τραγωδία με 10χρονα παιδάκια σε πισίνα

    4/7/2005 5:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 7:11:37 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τραγωδία αποκαλύφθηκε στις 4 το απόγευμα στα Άνω Λιόσια, όταν δυο κοριτσάκια 8 και 10 ετών βρέθηκαν αναίσθητα σε πισίνα σπιτιού στη διασταύρωση των οδών Βασ. Μελετίου και Καραΐσκου 48, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι ήταν κλειστό, αφού απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες του και τα παιδάκια προφανώς είχαν μπει για να κάνουν μπάνιο κρυφά, με αποτέλεσμα το ένα να βρει τραγικό θάνατο και το άλλο να παλεύει για τη ζωή του. Τα κοριτσάκια, που είναι τσιγγανάκια, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενός ενώ η κατάσταση του δεύτερου εκτιμάται ως εξαιρετικά κρίσιμη, αφού, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών επανήλθε η καρδιακή του λειτουργία και αυτή την ώρα διακομίζεται στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων.

    [03] Παράξενα

    Ρωσίδα αστρολόγος εναντίον NASA

    Μη μου το ωροσκόπιο τάραττε

    4/7/2005 5:21:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Ασυγκίνητη φαίνεται πως μένει μια Ρωσίδα αστρολόγος από την ασίγαστη επιστημονική δίψα για αναζήτηση περισσότερων δεδομένων στα ζητήματα των κοσμικών γρίφων, όπως π.χ. η δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος. Η κ. Μαρίνα Μπάι, περί ου ο λόγος, όχι μόνο δε δίνει δεκάρα, τουναντίον ζητά από τη NASA καταβολή αποζημίωσης ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ηθελημένο βομβαρδισμό του κομήτη Tempel 1, που της κάνει μαντάρα τα ωροσκόπια, με τα οποία ασχολείται επαγγελματικά.

    Όπως δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο βομβαρδισμός του κομήτη από τον πύραυλο της NASA, Deep Impact, αν και έλαβε χώρα μόλις σήμερα το πρωί, είχε προ πολλού ενοχλήσει την κ. Μπάι, η οποία κατέθεσε επί τούτου μήνυση. "Είναι προφανές ότι η τροχιά του κομήτη θα αλλάξει, άρα και το ετήσιο αστρονομικό ημερολόγιο, γεγονός που παρεμβαίνει στην αστρολογική μου εργασία και μου διαστρέφει τα ωροσκόπια" προέβλεπε τότε η παθούσα και να που ....επιβεβαιώθηκε. Ο Tempel 1, μετά την επέμβαση της NASA, πήγε 100 μέτρα πιο δίπλα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα η υπόθεση έχει πάρει την οδό προς τη δικαιοσύνη, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για την ακροαματική διαδικασία. Όσο για τους υπεύθυνους της NASA δεν θέλησαν να προβούν σε σχόλιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρήκε στόχο το Impactor

    [04] Κοινωνία

    Θα καταθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες

    Για παράβαση καθήκοντος αντιεισαγγελέας του Α.Π.

    4/7/2005 3:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 7:12:17 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σημαντικές εξελίξεις είχαμε σήμερα στην έρευνα, που διεξάγει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς για το παραδικαστικό κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν επαρκή στοιχεία για όσα καταλογίζονται στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχιλλέα Ζήση ώστε να κληθεί να καταθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο κ. Ζήσης καλείται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες ότι, ανασκεύασε την εξοχική του κατοικία με δομικά υλικά, που φέρεται ότι πλήρωσε ο επιχειρηματίας Κώστας Αβραμίδης, διάδικος στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999. Ο κ. Ζήσης καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος παράβασης καθήκοντος, ενώ πριν από αυτόν έχει κληθεί να καταθέσει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας επίσης ως ύποπτος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος. Για άθλιες συκοφαντίες κάνει λόγο ο Αχιλλέας Ζήσης. Εξάλλου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός με διάταξη του απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση εξαίρεσης του αντιεισαγγελέα, Γιώργου Σανιδά, που είχε υποβάλει ο κ. Ζήσης, επικαλούμενος ακόμα και το γεγονός, πως με κ. Σανιδά ανήκουν σε διαφορετικές συνδικαλιστικές παρατάξεις.

    [05] Πολιτική

    Συνάντηση Παπούλια Μολυβιάτη

    Ενημέρωση για τα Εξωτερικά

    4/7/2005 12:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια ημέρα μετά την τελετή των εγκαινίων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στους Κήπους Έβρου, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για την πορεία των εθνικών θεμάτων. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Άγκυρα, κατόπιν της χθεσινής πρόσκλησης του Ταγίπ Ερντογάν, θα γίνει πριν τις 3 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε ότι κατά την 45λεπτη συνάντηση ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το σύνολο των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η χθεσινή συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν και η προεδρία της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από την πλευρά του, υποδεχόμενος τον κ. Μολυβιάτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράστηκε με πολύ θετικά σχόλια για τη χθεσινή ελληνοτουρκική εκδήλωση στη Θράκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γέφυρα προσέγγισης

    Η Ελλάδα στο τιμόνι του Σ.Α.

    [06] Κοινωνία

    Μετά από καταγγελία καταναλώτριας

    Ανακλήθηκε φουρνάκι

    4/7/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ανακλήθηκε από την αγορά το ηλεκτρικό φουρνάκι και γκριλ μάρκας "BIFINETT ΚΗ 1138" από την εταιρία LIDL με απόφαση του γ.γ. Καταναλωτή Θανάση Σκορδά. Το Υπουργείο Ανάπτυξης κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία καταναλώτριας, πως κατά τη λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρικής συσκευής, που είχε προμηθευτεί από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ LIDL, το γυαλί της πόρτας του φούρνου έσπασε και εκτινάχθηκαν κομμάτια γυαλιού σε μεγάλη απόσταση. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επικοινώνησε με την εταιρεία LIDL, η οποία την ενημέρωσε, ότι ύστερα από την καταγγελία της καταναλώτριας, που δέχθηκε, απέσυρε άμεσα το προϊόν από όλα τα σημεία πώλησής του. Από το συγκεκριμένο προϊόν, που είναι αποκλειστική εισαγωγή της εταιρίας LIDL, έχουν εισαχθεί 16.000 τεμάχια, από τα οποία έχουν πωληθεί σε καταναλωτές 3.017 τεμάχια, ενώ τα υπόλοιπα 12.983 έχουν αποσυρθεί. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημέρωσε την αρμόδια Διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας για τη διενέργεια σχετικού ελέγχου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τα πρότυπα ασφαλείας για τις ηλεκτρικές συσκευές.

    [07] Κόσμος

    Φτώχεια και κλιματικές αλλαγές στο επίκεντρο

    Η ατζέντα των "8"

    4/7/2005 2:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο Γκλενίγκλς της Σκωτίας, όπου ξεκινά την Τετάρτη η Σύνοδος της G8, στρέφονται τα βλέμματα, μετά από ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων κατά της φτώχειας στην Αφρική κι ενώ άρχισε η Σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης, με στόχο να καταθέσουν τις απόψεις τους οι ηγέτες 40 αφρικανικών χωρών. Η φτώχεια στην Μαύρη Ήπειρο και οι κλιματικές αλλαγές αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών των οχτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ρωσία), όπως ανακοίνωσε η βρετανική προεδρία. Παράλληλα, την Σύνοδο θα απασχολήσουν η κατάσταση στην Μέση Ανατολή, η διασπορά όπλων, η διεθνής τρομοκρατία, καθώς και η ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου. Πάντως, η συζήτηση για τις κλιματικές αλλαγές φαίνεται πως θα "ζορίσει" τους οκτώ ηγέτες:ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, απέκλεισε κάθε συμφωνία που θα μοιάζει με το Πρωτόκολλο του Κιότο, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του, Ζακ Σιράκ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας επί των κλιματικών αλλαγών.

    Βοήθεια για την Αφρική

    Η φτώχεια που μαστίζει την Αφρική είναι σίγουρα το μεγάλο θέμα της Συνόδου. Ήδη, από τον Ιούνιο, η G8 αποφάσισε άρση του χρέους 18 φτωχών χωρών της Αφρικής, ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέτρο που κρίθηκε ανεπαρκές, τόσο από τις ενδιαφερόμενες χώρες, όσο και από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

    Το Λονδίνο επιθυμεί την αύξηση της βοήθειας από 50 σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως τα επόμενα δέκα χρόνια, στόχος που μπορεί να καλυφθεί με τον διπλασιασμό της βοήθειας της Ε.Ε. από 40 σε 80 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2010, και με την αύξηση της βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Στο μεταξύ, την Δευτέρα ξεκίνησε στην πόλη Σίρτε της Λιβύης η Σύνοδος της Αφρικανικής Ένωσης (ΑU), ώστε οι ηγέτες 40 αφρικανικών χωρών να καταρτίσουν μια κοινή ατζέντα για την καταπολέμηση της πείνας, των ασθενειών και των ένοπλων συρράξεων, που θα παρουσιαστεί στους ηγέτες της G8.

    "Η Αφρική έχει τη βούληση, αλλά δεν διαθέτει τα μέσα", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σομαλίας, Αμπντουλαχί Σεΐχ Ισμαήλ και πρόσθεσε: "η G8 έχει όλα τα μέσα. Είναι πολύ σημαντικό να συνδυαστεί η πολιτική βούληση με τα μέσα που διαθέτει η G8 για να βοηθηθεί η Αφρική".

    "Καίει" η υπερθέρμανση του πλανήτη

    Το θέμα που φαίνεται να προβληματίζει περισσότερο τους οκτώ ηγέτες είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, παραδέχεται ότι η επίτευξη συμφωνίας θα είναι "πολύ δύσκολη".

    Οι ΗΠΑ, αντίθετα με τις ευρωπαϊκές χώρες, κρίνουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για επείγουσα ανάληψη δράσης και ότι "τα τεχνολογικά άλματα" που αναμένονται περί το 2040 (μπαταρία ως καύσιμο, υδρογόνο, πυρηνική ενέργεια τέταρτης γενιάς, υπόγεια αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα) θα διευθετήσουν το πρόβλημα.

    Μάλιστα, ο κ. Μπους δεν δίστασε να δηλώσει την Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που θα είναι παρόμοια με το Πρωτόκολλο του Κιότο (το οποίο υιοθετήθηκε προ 5μηνου και αρνούνται να υπογράψουν οι ΗΠΑ), διότι θα έβλαπτε την αμερικανική οικονομία. Αντί για άμεση δράση, ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε να δοθεί έμφαση σε τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως η δημιουργία σταθμών που δεν παράγουν επικίνδυνα αέρια και η κατασκευή οχημάτων που λειτουργούν με υδρογόνο.

    Με αυτά τα δεδομένα, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις επιστημονικές εξηγήσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου και στους αναγκαίους για το μέλλον περιορισμούς των εκπομπών αερίων που το προκαλούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Live 8 για τη φτώχεια στην Αφρική

    Σχετικά Links: G8

    Αφρικανική Ένωση

    [08] Κόσμος

    Μπερίσα και Νάνο σίγουροι για την επικράτηση τους

    Και οι δύο "νικητές"...

    4/7/2005 5:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 6:33:38 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συνεχίζει να είναι "χλωμή" η εικόνα, όσον αφορά τα αποτελέσματα των αλβανικών εκλογών, που παρουσιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Ο γ.γ. του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκραμόζ Ρούτσι, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι, το κόμμα του μέχρι στιγμής έχει ένα έστω και μικρό προβάδισμα σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τον κ. Ρούτσι μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί το ένα τρίτο των ψηφοδελτίων σε επίπεδο επικράτειας και προκύπτει, όπως είπε, ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει κερδίσει 55 έδρες ενώ το Δημοκρατικό του Σαλί Μπερίσα 44 έδρες. Ο σοσιαλιστής αξιωματούχος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ασκείται ψυχολογική βία από τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος σε βάρος των εκπροσώπων των σοσιαλιστών στις εκλογικές επιτροπές. Νωρίτερα ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε για άλλη μία φορά τη νίκη του κόμματός του δηλώνοντας ότι, η νίκη αυτή είναι πια αναμφισβήτητη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι η νίκη του αλβανικού λαού εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος. Από τη μεριά τους οι διεθνείς παρατηρητές ανέφεραν ότι "οι δημοκρατικοί κανόνες έγιναν, γενικά, σεβαστοί" κατά τη διάρκεια των εκλογών.

    Ο Μπερίσα εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Προέδρου της χώρας Αλφρεντ Μοϊσίου για τη στάση του και προς τα όργανα της τάξης.

    Στο παρελθόν ο Αλβανός Πρόεδρος είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των επιθέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης για διάφορα θέματα κατηγορώντας τον ότι, κρατάει μία μονομερή στάση.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε ο Μπερίσα το κόμμα του θα μπορούσε να σχηματίσει μάλιστα και αυτοδύναμη Κυβέρνηση κάτι, που εκτιμάται σχεδόν αδύνατο από τους πολιτικούς αναλυτές.

    Οι διεθνείς παρατηρητές

    Ο επικεφαλής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Γιούργκεν Γκρούνετ, δήλωσε ότι "όσα ισχύουν διεθνώς αναφορικά με την εκλογική διαδικασία τηρήθηκαν, κατά τις χθεσινές εκλογές, σε γενικές γραμμές".

    Όμως, επισήμανε παράλληλα ότι "κάποια προβλήματα που ανέκυψαν, έριξαν τις σκιές τους στη γενική αυτή εικόνα".

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Αλβανία είχε ανάγκη να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές αυτές, δεδομένης της επιθυμίας της πολιτικής ηγεσίας της εντός του τρέχοντος έτους να υπογράψει η Αλβανία μία συμφωνία για "εταιρική σχέση" με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπροστά ο Μπερίσα

    Εκλογές στην Αλβανία

    [09] Κόσμος

    Δεκαεπτά νεκροί

    Βόμβες κατά αμάχων στο Αφγανιστάν

    4/7/2005 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δεκαεπτά πολίτες έχασαν την ζωή τους την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στρατοπέδου των ταλιμπάν από την αμερικανική αεροπορία, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ, Ασαντουλάχ Ουάφα, μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, αν και ο ακριβής αριθμός τους είναι άγνωστος. Το Σάββατο, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο των ταλιμπάν στην περιοχή στην οποία έχουν χαθεί τα ίχνη μιας αναγνωριστικής ομάδας του αμερικανικού στρατού και κατερρίφθη την Τρίτη ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 16 επιβάτες του, μεταξύ των οποίων και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

    [10] Οικονομία

    Στα καταστήματα ενδυμάτων "ΛΟΛΑ"

    Πρόστιμο για πρόωρες εκπτώσεις

    4/7/2005 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πρόστιμο επιβάλλεται στα καταστήματα ενδυμάτων "ΛΟΛΑ" επειδή με επιστολή της προς τους πελάτες της τους ενημερώνει ότι ξεκινά τις θερινές εκπτώσεις από 1η Ιουλίου ενώ έχει οριστεί ότι, οι εκπτώσεις θα αρχίσουν στις 18 Ιουλίου. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης παραπέμπει στην Νομαρχία Αθηνών το θέμα για την επιβολή προστίμου κατά παράβαση της με αριθμό Α4-1150/ 17/6/05 "Απόφαση περί εκπτώσεων". Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, επιτρέπεται σε κάθε εμπορική επιχείρηση η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές λόγω τέλους εποχής "θερινές εκπτώσεις" από 18/07/2005 έως 27/08/2005 για ολόκληρη την Επικράτεια. Στους παραβάτες, ο Νομάρχης επιβάλλει "πρόστιμο", μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής, μέχρι το 0,5% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο, που επιβάλλεται μπορεί να φτάνει το 3% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων.

    [11] Οικονομία

    Αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα

    Χωρίς τόκους υπερημερίας έως 12 Ιουλίου

    4/7/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεν θα επιβαρυνθούν με τόκους υπερημερίας οι οφειλές των πελατών της Εθνικής Τράπεζας, εφόσον εξοφληθούν κανονικά έως τις 12 Ιουλίου 2005. Αυτό αποφάσισε η διοίκηση της Τράπεζας, που έχει, ήδη, λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για τη διευθέτηση των σχετικών επιπτώσεων, που προέκυψαν και αφορούν κυρίως τη μη έγκαιρη πληρωμή οφειλών πελατών έναντι της Τράπεζας στο διάστημα από 7 έως και 30 Ιουνίου 2005. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την άμεση ενημέρωση των πελατών στα θέματα, που τους απασχολούν και αφορούν το διάστημα αυτό, λειτουργούν οι ειδικές γραμμές επικοινωνίας 801 11 90 801, για κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα, με χρέωση μιας αστικής μονάδας και +30 210 3362 983 για κλήσεις από κινητά τηλέφωνα ή από το εξωτερικό. Στα τηλέφωνα αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κάθε ημέρα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

    [12] Οικονομία

    Αντιδρούν στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας

    Απεργούν την Τετάρτη οι εμποροϋπάλληλοι

    4/7/2005 3:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 7:16:53 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης για την αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Προς την προωθούμενη ρύθμιση είναι αντίθετες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι έμποροι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, δεν αντέχουν το κόστος από την παρατεταμένη λειτουργία καθώς επίσης και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Αντιδρώντας στην διεύρυνση οι εμποροϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα τροφίμων προχωρούν μεθαύριο Τετάρτη σε 24ωρη απεργία. Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ με 2ωρη στάση εργασίας, 1-3 μ.μ., μετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Κινητοποιήσεις για τον ίδιο λόγο εξήγγειλαν και οι μικρομεσαίοι έμποροι και βιοτέχνες.

    Παπαθανασίου για διεύρυνση ωραρίου

    "Το μέτρο της διεύρυνσης του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, πέρα από τους καταναλωτές και τις εμπορικές επιχειρήσεις θα ωφελήσει και κυρίως νέες θέσεις εργασίας να δημιουργήσει". Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου σχολιάζοντας τις δηλώσεις της ΓΣΕΒΕ σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπαθανασίου, "το περίπτερο, το ζαχαροπλαστείο, το ανθοπωλείο, το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς επιβιώνουν, γιατί είναι ανοικτά περισσότερες ώρες και μάλιστα τις ώρες που εξυπηρετούν καλύτερα τους καταναλωτές".

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παραμένει στο Αμβούργο ο Φαν Μπούιτεν

    4/7/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παίκτης του Αμβούργου θα παραμείνει ο Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν, παρά τις προτάσεις που έχει από συλλόγους της μπουντεσλίγκα και του εξωτερικού. Ο 27χρονος αμυντικός -το όνομα του οποίου έπαιξε και για τον Ολυμπιακό- μίλησε στην "Bild", τονίζοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που βρήκε στο Αμβούργο και όπως φαίνεται πιθανότατα θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του, που λήγει στο τέλος του 2008. Ο Φαν Μπούιτεν που πήγε πέρυσι στο Αμβούργο, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι εφέτος η ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μία καλύτερη πορεία σε σχέση με την τελευταία περίοδο, που την βρήκε να τερματίζει στην 8η θέση της μπουντεσλίγκα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κόκκινος Ολλανδός" ο Ζέντεν

    4/7/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Αγγλία και τους Πρωταθλητές Ευρώπης θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο, ο Μπούνεβάιν Ζέντεν. Ο 28χρονος Ολλανδός, ο οποίος καλύπτει την αριστερή πλευρά, είχε μείνει ελεύθερος από την Μπόρο, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους κόκκινους και δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τη νέα κίνηση στην καριέρα του. «Είμαι υπερήφανος που υπέγραψα στην Λίβερπουλ. Όταν ένας σύλλογος της αυτής εμβέλειας σου κάνει πρόταση, δεν το συζητάς δεύτερη φορά». Παράλληλα, οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ισπανού τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ, Χοσέ Ρέινα, του 20χρονου Χιλιανού μέσου της Αλμπαθέτε, Μαρκ Γκονζάλες και του μόλις 18 ετών Ισπανού αμυντικού, Αντόνιο Μπαραγκάν, που ανήκε στην Σεβίλη.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Αμυντική κίνηση η Λεβερκούζεν

    4/7/2005 3:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση του Αλγερινού αμυντικού της Ντόρτμουντ, προχώρησε η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο 24χρονος αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τις "ασπιρίνες" και θα βοηθήσει τον Κλάους Αουγκεντάλερ να καλύψει το κενό που άφησε στην αμυντική γραμμή της ομάδας η αποχώρηση του Εμάνουελ Πόγκατετς για τη Μίντλεσμπρο. Ο τεχνικός της ομάδας είπε συγκεκριμένα. «Ο Αχμέντ είναι μια ιδανική μεταγραφή. Χρειαζόμουν κι άλλον αμυντικό, αφού ο Πόγκατετς ζήτησε να φύγει, καθώς ο Γενς Νοβότνι παραμένει τραυματίας και ο Γιάν-Ινγκερ Κάλσεν-Μπράκερ είναι πολύ νέος. Ο Αχμέντ γνωρίζει την μπουντεσλίγκα και είναι πολύ σημαντικό ότι μιλά γερμανικά.» Ο Μαντουνί είναι το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Λεβερκούζεν, η οποία έχει εντάξει ακόμη στο δυναμικό της τους Σίμον Ρόλφες (Αλεμάνια Ααχεν), Ατίρσον (Κρουζέιρο) και Γιόσιπ Τάρντιτς (Οσιγεκ).

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μινγκ" στην Αθήνα

    4/7/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο Όλεγκ Βενλίνσκι, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ. Ο Ουκρανός επιθετικός, που αποκτήθηκε από τη Ντίπρο, αλλά μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή του πέρασε αρκετός καιρός, λόγω του προβλήματος που υπήρχε με την πρώην ομάδα του, σε δηλώσεις κατά την άφιξή του τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια ομάδα γνωστή στην Ευρώπη. Θα βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει. Στόχος μου είναι να έχω καλές εμφανίσεις και μέσα από την ΑΕΚ να επιστρέψω στην Εθνική Ουκρανίας για το Μουντιάλ. Είχα προτάσεις και από άλλους συλλόγους, το Αμβούργο, τη Βόλφσμπουργκ και την Μπριζ. Όμως προτίμησα την ΑΕΚ, αφού οι άνθρωποι της ομάδας μου απέδειξαν ότι με ήθελαν περισσότερο, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Φερνάντο Σάντος".

    Ενίσχυση από Ιταλία;

    Ο γεννημένος στις 21 Μαρτίου 1978, Όλεγκ Βενλίνσκι, έχει έξι συμμετοχές στην εθνική Ουκρανίας (ένα γκολ) ανακηρύχθηκε το 2003 κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην πατρίδα του, υπερισχύοντας στη σχετική ψηφοφορία -προπονητών, δημοσιογράφων και φιλάθλων- του Αντρέι Σεβτσένκο.

    Ο άσος της ΑΕΚ είχε συγκεντρώσει 963 ψήφους, έναντι 660 του επιθετικού της Μίλαν και 309 του Ανατόλι Τίμοσιουκ.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το μεταγραφικό "σαφάρι", των διοικούντων στην Ευρώπη, για την αναζήτηση ικανοποιητικών λύσεων στις θέσεις του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού αλλά και του αμυντικού μέσου.

    Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ίλια Ίβιτς, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο, όπου συμμετείχε σε συνάντηση παραγόντων με μάνατζερ από όλη την Ευρώπη, εξετάζοντας περιπτώσεις ελεύθερων παικτών που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την Ένωση.

    Ο κ. Ίβιτς επέστρεψε μα αρκετά ονόματα στην ατζέντα του και τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει να κλείσει κάποιους από αυτούς, καθώς επιθυμία του Φερνάντο Σάντος είναι η μεταγραφική ενίσχυση της ένωσης να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Ιουλίου που αρχίζει η προετοιμασία.

    Ο Πορτογάλος αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την Τετάρτη μαζί με τον νέο γυμναστή της ομάδας, Ζοάο Αρόζο.

    Στις 7, 8 και 9 Ιουλίου οι παίκτες της ΑΕΚ θα υποβληθούν σε εργομετρικές εξετάσεις.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έφτασε ο Σικαμπάλα

    4/7/2005 4:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με καθυστέρηση αρκετών ημερών, την οποία και απέδωσε σε γραφειοκρατικά προβλήματα, έφτασε τελικά τη Δευτέρα το πρωί ο Σικαμπάλα. Ο Αιγύπτιος παίκτης του ΠΑΟΚ πήγε κατευθείαν στην προπόνηση της ομάδας, χωρίς να βέβαια να λάβει μέρος αφού ήταν κουρασμένος από το ταξίδι, ενώ παράλληλα γνωρίστηκε και με τον προπονητή Νίκο Καραγεωργίου και τον Γιώργο Κωστίκο. Ο 19χρονος άσος υπεβλήθη στις απαραίτητες και αναμένεται να προπονηθεί κανονικά το απόγευμα. Όσο για τον αργοπορία του, η διοίκηση αναμένεται να "φάει χρηματική καμπάνα", καθώς δείχνει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοια κρούσματα από τους ποδοσφαιριστές.

    Στασιμότητα στα μεταγραφικά

    Από εκεί και πέρα, στο δικέφαλο του Βορρά όλα έχουν μία "απαθή σταθερότητα. Από τη μία περιμένουν να δουν τι θα κάνουν με τους Ζησόπουλο και Κανακούδη, οι οποίοι προορίζονταν να δοθούν δανεικοί στην Καλαμαριά, ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Ηλιάδη και από την άλλη, το ναυάγιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλάζει τα πράγματα άρδην . Οι δύο Έλληνες παίκτες αναμένονται τελικά να ακολουθήσουν την αποστολή στη Νάουσα, όπου από την Τρίτη θα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

    Τέλος, οι ασπρόμαυροι αναμένεται θα κινηθούν για την απόκτηση του 29χρονου Ούγγρου αμυντικού μέσου, Κρίστιαν Λίστες.

    Δεν ήρθε ο Φουτσίνι

    Ούτε την Κυριακή ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Αρμάντο Φουτσίνι, παρά το γεγονός πως "τελείωνε" το τελεσίγραφο που είχε στείλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν φτάσει στο αδιέξοδο, και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να του κάνει ακόμα και διακοπή συμβολαίου. Το "μόνο που τον κρατάει" είναι το ενδεχόμενο να δώσουν πωλητήριο στον Καμερουνέζο, ώστε αφενός να "βγάλουν κάποια λεφτά" και αφετέρου να ξεφορτωθούν τον παίκτη, αφού δεν θέλουν να τον κρατήσουθν. Εξάλλου, η διοίκηση περιμένει την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την τύχη της προσφυγής του Καμερουνέζου μέσου κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον τον δικέφαλο του Βορρά να αισιοδοξεί πως θα κληθεί η απόφαση υπέρ τους.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μλαντένοφ: Σε τρία χρόνια Ευρώπη

    4/7/2005 4:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 6:22:48 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την επίσημη παρουσίαση του Στόικο Μλαντένοφ, έκανε σήμερα Δευτέρα η ομάδα της Καλλιθέας. Παρουσία του προέδρου της ομάδας Νίκου Σαλευρή, ο Βούλγαρος τεχνικός, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, για την πορεία του συλλόγου τη νέα αγωνιστική χρονιά, αν και τόνισε πως στόχος φέτος είναι να μπουν οι σωστές βάσεις, ώστε σε δυο τρία χρόνια η ομάδα να μπορεί να διεκδικήσει μία από τις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA.Όχι μόνο αισιόδοξος, αλλά και φιλόδοξος ο νέος προπονητής, αλλά αν κρίνουμε από την δουλειά που έκανε στην Καστοριά, τότε μπορούμε να πούμε ότι, οι φίλαθλοι της Καλλιθέας, μπορούν να κάνουν όνειρα Ευρώπης

    Σαλευρής: "Δυο καλές μεταγραφές ακόμα"

    Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρώην τεχνικός της Καστοριάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σαλευρή και τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη με την οποία την περιλάβουν, τόνισε για τους στόχους της ομάδας: "Με σκληρή δουλειά μπορούμε σε 2-3 χρόνια να βγούμε στην Ευρώπη. Για μένα θα ήταν καλύτερο να παίζουμε τώρα στο UEFA" συμπλήρωσε χαριτολογώντας, για να σοβαρευτεί όμως αμέσως μετά: "Για να παίζεις στην Ευρώπη χρειάζονται τα εξής πράγματα: καλό έμψυχο υλικό, οικονομική ευρωστία, γηπεδικές εγκαταστάσεις και ακαδημίες. Θέλω να έχω δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση για να παίζει η ομάδα ποιοτικό ποδόσφαιρο. Θέλω τους παίκτες μου με ιδέες στο παιχνίδι τους, φαντασία και επιθετικό στυλ για να δυσκολεύουμε τους αντιπάλους. Θα έχουμε περισσότερες επιθετικές επιλογές".

    Όσον αφορά στις μεταγραφικές κινήσεις της Καλλιθέας, τόνισε: "Ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε, έχουμε αρκετές επιλογές και ψάχνουμε το καλύτερο. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθος. Όσον αφορά στον Γιάντσεφ, ήθελα να πάρω έναν παίκτη που τον γνωρίζω και που όλοι ξέρουν την αξία του. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό".

    "Προσλάβαμε έναν καταξιωμένο προπονητή. Η φιλοσοφία και οι γνώσεις του θα συμβάλουν σε νέες επιτυχίες για την ομάδα μας", τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σαλευρής, για να προσθέσει: "Συνηθίζουμε να στηρίζουμε τους εκάστοτε προπονητές. Κάποιοι όμως βιάζονται να ανέβουν τα σκαλιά. Εμείς επιλέξαμε έμπειρο προπονητή από γειτονική χώρα. Θα του παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια για να πετύχει στο έργο του. Την Τετάρτη το απόγευμα (19.00) αρχίζει στο Δημοτικό στάδιο η νέα περίοδος, με τον αγιασμό και την παρουσίαση των παικτών. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές με ακόμη δύο φτασμένους παίκτες και δύο ταλαντούχους. Αυτούς που θέλαμε, τους κρατήσαμε. Δώσαμε μόνο τον Τάσο Κυριάκο. Επίσης, θα δώσουμε βάρος στην υποδομή και από τη στιγμή που το πρωτάθλημα Νέων, διεξάγεται από την ΕΠΑΕ, είμαι βέβαιος ότι τα οφέλη για τις ομάδες θα είναι πολλά. Ελπίζω ότι θα φτιάξουμε το βοηθητικό γήπεδο στον χώρο του ιπποδρόμου, γιατί το δικαιούμαστε. Η πολιτεία μας κορόιδεψε με τα γήπεδα, μείναμε με τις υποσχέσεις και μόνο".

    Όσον αφορά στους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση, ο κ Σαλευρής, τόνισε: "Η Καλλιθέα συμμετέχει για 4η χρονιά στην Α` εθνική. Κάθε χρόνο θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μέχρι να φτάσουμε και στο κύπελλο UEFA. Οι ομάδες που θα φτάνουν εκεί, θα πρέπει να έχουν γηγενείς παίκτες. Δεν βλέπουμε την Καλλιθέα σαν ΑΕ. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχαγωγία και η βία πρέπει να μείνει μακριά".

    [19] Μπάσκετ

    Τα βρήκαν Γαννάκης-Βωβός

    4/7/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θετική κατάληξη είχαν οι διαπραγματεύσεις, του Άρη βωβού με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Πρόεδρος και προπονητής του Αμαρουσίου, μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν περισσότερο από τρεις εβδομάδες, βρήκαν την "χρυσή τομή" και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, για τα επόμενα δύο χρόνια (1+1 χρόνια με οψιόν εκατέρωθεν). Η διοίκηση της ΚΑΕ πάντως δεν άλλαξε στάση όσον αφορά τη μείωση του μπάτζετ κατά 20%, αλλά έδωσε στον Γιαννάκη το δικαίωμα να επιλέξει αν προτιμά το ποσό αυτό ν αφαιρεθεί από το συμβόλαιό του ή από το σύνολο του ύψους των συμβολαίων των παικτών. Μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιαννάκη, σειρά παίρνει ο Βασίλης Σπανούλης, του οποίου το συμβόλαιο έχει λήξει και άμεσα αναμένεται να προσέλθει στο τράπεζι των διαπραγματεύσεων.

    Πρόταση από ΠΑΟ στον Σπανούλη

    Ο διεθνής πλέι μέικερ έχει στα χέρια του υψηλή οικονομική πρόταση από τον Παναθηναϊκό, ενώ έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του εξέφρασε σήμερα και η Ντιναμό Μόσχας.

    Ο Βαγγέλης Αγγέλου που συμφώνησε σήμερα ν αναλάβει χρέη βοηθού του Ντούσαν Ίβκοβιτς πρότεινε ανεπιφύλακτα τον Σπανούλη στον "Ντούντα".

    Πλέον, καλείται να αποφασίσει ο παίκτης που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του, απόφαση που αναμένεται να έχει λάβει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

    Μοναδικός μη Έλληνας παίκτης που θεωρείται δεδομένος στο Μαρούσι είναι ο Μπλάκοτα Σέκουλιτς.

    Στο μεταξύ, στα γραφεία της ΚΑΕ μπήκαν σήμερα τα χρήματα από τη συμφωνία του ΟΠΑΠ. Ο Παναγιώτης Αλεξανδρής θα έχει αύριο επαφή με τους ανθρώπους του ΟΠΑΠ για ανανέωση της χορηγίας.

    Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανανεωθεί και η συνεργασία με τη βασικό χορηγό HONDA, καθώς ως βασικό όρο για τη συνέχιση της συμφωνίας ήταν η παραμονή του Παναγιώτη Γιαννάκη στην τεχνική ηγεσία.

    [20] Μπάσκετ

    Θέλουν και Παπανικολόπουλο στην Πάτρα

    4/7/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δυναμικά στην απόκτηση του Νίκου Παπανικολόπουλου μπαίνει από σήμερα ο Απόλλων Πατρών. Ο Ντάρκο Ρούσο θέλει έναν αξιόπιστο πλέι μέικερ πίσω από τον Χρήστο Χαρίση και η απόφαση του Ολυμπιακού να τον αφήσει ελεύθερο κινητοποίησε άμεσα τη διοίκηση των "μελανόλευκων". Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του νεαρού Βασίλη Εκινέ από την Ολυμπιάδα Πατρών, ο οποίος θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας για 3+1 χρόνια, ενώ θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτηση του πρώην πάουερ φόργουορντ της ΑΕΚ, Κουάντρε Λόλις. Εκτός απροόπτου, αύριο θα χριστεί "μελανόλευκος" και ο Αντώνης Ασημακόπουλος, καθώς έχει τον ίδιο μάνατζερ που έχει και ο Λόλις.

    [21] Μπάσκετ

    Πήρε Τόμας ο Πανελλήνιος

    4/7/2005 3:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόκτηση του Τζαμέλ Τόμας, ανακοίνωσε την δευτέρα ο Πανελλήνιος. Ο σύλλογος της Κυψέλης με την επιλογή του 28χρονου βρίσκει λύση τόσο στη θέση του σμολ φόργουορντ όσο και του σουτινγκ γκαρντ, καθώς ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Πατρών μπορεί να καλύψει και τις δυο θέσεις εξίσου καλά. Ο Τόμας υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας και αποτελεί προσωπική επιλογή του Κώστα Πετρόπουλου, που με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής: "Πρόκειται για εξαιρετικό σκόρερ με πολύπλευρο παιχνίδι, πολλές δυνατότητες να σκοράρει και ισορροπία στις επιλογές, το σουτ και την διείσδυση. Έχει επίσης σημαντικά νούμερα και στα ριμπάουντ. Η διαδρομή του στην Ευρώπη και την Αμερική δείχνει ότι πήραμε έναν παίκτη με υψηλά αγωνιστικά στάνταρντς ", δήλωσε ο προπονητής της ομάδας. Ο Τόμας θα αποτελέσει με τον Πέιτζ το δίδυμο των ξένων του Πανελληνίου τη νέα σεζόν.

    Το προφίλ του παίκτη:

    Ο Jamel Thomas γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1976 στη Νέα Υόρκη, έχει ύψος 1.98μ και αγωνίζεται σε θέση σουτινγκ γκαρντ και σμολ φοργουορντ.

    Φοίτησε στο Lincoln,Brooklyn High School της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια στο διάσημο Πανεπιστήμιο Providence από όπου αποφοίτησε με την εξής στατιστική:

    1995-96: 9.3 πόντοι, 4.6 ριμπάουντς

    1996-97: 14 πόντοι, 5.1 ριμπάουντς

    1997-98: 18.5 πόντοι, 6.9 ριμπάουντς

    1998-99: 22 πόντοι, 7.2 ριμπάουντς

    Είναι 3ος σκόρερ στην ιστορία του Providence και 1ος στα τρίποντα και το σύνολο προσπαθειών.

    Το 1999 έγινε ντραφτ στο CBA. Επελέγη στο νούμερο 14 στον δεύτερο γύρο από την Quad City και δοκιμάστηκε και στο Summer League των Cleveland Cavaliers.

    Την περίοδο 1999-2000 πέρασε από 3 ομάδες! Ξεκίνησε στην Quad City Thunder, με την οποία αγωνίστηκε σε 15 αγώνες κι είχε μέσο όρο 19.1 πόντους, 4.8 ριμπάουντς και 3 ασσίστ. Τον Δεκέμβριο εντάχθηκε στους Boston Celtics, χωρίς όμως ν αγωνιστεί στο ΝΒΑ, κάτι που έγινε τον Ιανουάριο του 2000, όταν υπέγραψε στους Golden State Warriors. Έπαιξε σε 7 ματς κι είχε μέσο όρο 2.4 πόντους.

    Την σεζόν 2000-01 μετείχε αρχικά στο Los Angeles Summer League και ξεκίνησε στους Portland Trail Blazers. Το Νοέμβριο του 2000 υπέγραψε στην Quad City Thunder, στην οποία είχε μέσο όρο 23.2 πόντους, 6.3 ριμπάουντς, 3.8 ασσίστ και 46.4% στα τρίποντα. Τον Ιανουάριο του 2001 "μετακόμισε" στο πρωτάθλημα της ΑΒΑ USA: εντάχθηκε στους Memphis Houn Dawgs κι έπαιξε σε 13 ματς με μέσο όρο 22.8 πόντους 6.8 ριμπάουντς, 2.5 ασσίστ και 1.7 κλεψίματα. Τον Απρίλιο του 2001 υπέγραψε στους New Jersey Nets και σε 5 αγώνες είχε μέσο όρο 2.6 πόντους και 1.8 ριμπάουντς.

    Την περίοδο 2001-02 ήλθε στην Ευρώπη για πρώτη φορά, αλλά η προσπάθειά του να ενταχθεί στην Skipper Bologna δεν στέφθηκε από επιτυχία. Το Νοέμβριο του 2001 υπέγραψε στους Phoenix Eclipse (ΑΒΑ USA) και σε 36 αγώνες είχε μέσο όρο 26.3 πόντους, 6.1 ριμπάουντς, 4ασσίστ και 2.1 κλεψίματα.

    Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Ευρώπη.

    2002-03: Aqua Lauretana Biella: 37 αγώνες, 19.2 πόντοι, 4.1 ριμπάουντς, 2.4 ασσιστ. Το καλοκαίρι του 2003 μετείχε στο California Summer Pro League καλεσμένος των Toronto Raptors.

    2003-04: Απόλλων Πατρών: 25 αγώνες, 18.9 πόντοι, 5.6 ριμπάουντς, 2.7 ασσιστ, 1.7 κλεψίματα. Το καλοκαίρι του 2004 μετείχε στο Rebook Rocky Mountain Revenue του Salt lake City με τους Portland Trail Blazers.

    2004-05: Teramo Basket: 34 αγώνες, 20.2 πόντοι, 4.9 ριμπαόυντς, 2.4 ασσίστ, 1.7 κλεψίματα.

    Ο Jamel Thomas έχει να επιδείξει και τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα του:

    CBA Rookie of the year 2000

    CBA All Star Game 2001

    Big East All Rookie Team 1996

    NCAA All-Southeast Regional Team 1997

    [22] Βόλεϊ

    "Χρυσή" λάμψη στο Athens open

    4/7/2005 5:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, μετά το απόλυτα επιτυχημένο περυσινό Ολυμπιακό καλοκαίρι. Ειδικά μετά το χρυσό μετάλλιο των Αρβανίτη και Καραντάσιου στο έκτο τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Στάβανγκερ, η διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων. Τα δυο κορίτσια που γύρισαν χθες αργά το βράδυ στην Αθήνα, όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσαν σήμερα να λείψουν από την παρουσίαση που διοργάνωσαν ο δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, για το "Swatch FIVB World Tour INFOTE Athens open 2005". Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο μπιτς βόλεϊ από τις 30 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2005.

    "Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα"

    Η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, καλωσόρισε τις δύο αθλήτριες "που μας έκαναν όλους υπερήφανους όπως είπε", ενώ αναφερόμενη στη διοργάνωση υπογράμμισε: "Μετά το περυσινό καλοκαίρι και την επιτυχία του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το μπιτς βόλεϊ το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Για εμάς, το τουρνουά που θα γίνει τέλη Αυγούστου στην πόλη μας έχει εξαιρετική σημασία καθώς είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση που γίνεται στην Αθήνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό το μήνυμα που στείλαμε το περυσινό καλοκαίρι. Ο δήμος της Αθήνας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες, καθώς πρέπει να αξιοποιήσουμε την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων. Τον Αύγουστο θα είμαστε όλοι στο Ολυμπιακό Κέντρο μπιτς βόλεϊ για να χειροκροτήσουμε και να τραγουδήσουμε με όλη μας τη δύναμη".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, δήλωσε: "Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα θα διοργανώσει ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, σε Ανδρες και Γυναίκες. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την προβολή της τουριστικής εικόνας της Αθήνας, την αθλητική υποδομή του τόπου αλλά και την αθλητική κουλτούρα της Ελλάδας που συνεχίζει την παράδοση σε επιτυχημένες διοργανώσεις μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ειδικά στις ελληνικές, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ονειρεύονται ακόμη και μια θέση στο βάθρο". Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπελιγράτης αποσαφήνισε ότι τα έξοδα των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στο κυρίως ταμπλό των διεθνών διοργανώσεων καλύπτονται από την ΕΟΠΕ.

    Ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Αθηναίων, Νίκος Απέργης, ανέφερε: "Θέλουμε να φέρουμε τη νεολαία κοντά στον αθλητισμό και το μπιτς βόλεϊ, και ξεκινάμε μια συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της INFOTE (κύριος χορηγός της διοργάνωσης), Ιωάννης Βασιλαράς, δήλωσε «... συγκινημένος, γιατί παρακολουθώντας χρόνια την προσπάθεια του προέδρου της ΕΟΠΕ και των αθλητών και αθλητριών, βλέπουμε σήμερα αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα".

    Καραντάσιου: "Αφιερωμένο στη Σφυρή το μετάλλιο"

    Οι Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη μπορεί να μην ανήκαν στο πάνελ των ομιλητών της συνέντευξης Τύπου για το σιρκουΐ της Αθήνας (30/8-4/9/2005), ωστόσο και μόνο η παρουσία τους μετά το επίτευγμά τους στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας, το περασμένο Σάββατο, αρκούσε για να τις καταστήσει κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης.

    Αμφότερες παρουσιάστηκαν αισιόδοξες για ανάλογη συνέχεια, που όπως υπογράμμισαν θα έρθει μέσα από τη συνεχή προσπάθεια.

    Χαρακτηριστικά, η Βάσω Καραντάσιου δήλωσε ότι "στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε συνέχεια, να παίζουμε σταθερά καλά και να παραμείνουμε στο γκρουπ των κορυφαίων. Αυτό που πετύχαμε είναι πολύ σημαντικό. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε έτοιμες για το τουρνουά που θα γίνει στη χώρα μας".

    Μέσα στη χαρά της, πάντως, η Καραντάσιου δεν λησμόνησε την επί σειρά ετών συναθλήτριά της, Εφη Σφυρή, που παρέστη στη συνέντευξη Τύπου και συνεχάρη τις "χρυσές" νικήτριες της Νορβηγίας: "Το μισό μετάλλιο ανήκει στην Εφη, και σε αυτήν το αφιερώνω" τόνισε η Καραντάσιου.

    Από την πλευρά της, η Βίκυ Αρβανίτη κάλεσε τα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμά της: "Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία γιατί αγωνίζομαι με μία αθλήτρια που πάντα θαύμαζα και τώρα την έχω συμπαίκτρια. Ξεκίνησα από τα τζούνιορς, και προτρέπω κι άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου. Με πολύ δουλειά και υπομονή μπορούν να φτάσουν ψηλά. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρυσό μετάλλιο που κατακτήσαμε για το καλό του ελληνικού μπιτς βόλεϊ".

    Σταθερές τέταρτες στον Κόσμο

    Τέλος ευχάριστα ήταν τα νέα για τις δυο κοπέλες και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς όπως ανακοινώθηκε το ελληνικό δίδυμο παρέμεινε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αφού στα έξι τουρνουά που συμμετείχε ως τώρα έχει συγκεντρώσει, 1.840 βαθμούς, ενώ έχει λάβει συνολικά χρηματικά έπαθλα 97.500 δολαρίων.

    Στην πρώτη οκτάδα βρίσκονται και οι Θάλεια Κουτρουμανίδου, Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες κατέχουν την 8η θέση έχοντας ως τώρα αποκομίσει 37.800 δολάρια.

    Πρώτες παραμένουν οι Βραζιλιάνες, Φράνκα/Φελισμπέρτα (2.964 βαθμοί, 190.500 δολάρια). Στη δεύτερη θέση είναι οι Κινέζες Τιαν Ζία/Βανγκ Φέι (2.368 βαθμούς, 110.500 δολάρια) και τρίτες οι Βραζιλιάνες Αντριάνα Μπεχάρ/Σέλντα (2.272 βαθμούς, 102.900 δολάρια).

    [23] Βόλεϊ

    Και επίσημα "πράσινος" ο Μπάεφ

    4/7/2005 6:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο "γάμος" είχε γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες, και το μόνο που απέμενε ήταν η επισημοποίησή του. Σήμερα, λοιπόν, το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνή με το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, Θοδωρή Μπάεφ. Ο 28χρονος ακραίος, που την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στον Ηρακλή, δήλωσε για τη νέα «σελίδα» που ανοίγει στην καριέρα του: "Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε αυτή η μεταγραφή. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες του νέου Παναθηναϊκού, γι αυτό άλλωστε και αποφάσισα να έρθω. Είναι μια μεγάλη αλλαγή για την καριέρα μου, που όμως πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να παίξω ακόμη καλύτερο βόλεϊ.

    [24] Μένουν "πλατεία" Αφρουδάκης-Ρέππας

    4/7/2005 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην ανανέωση των συμβολαίων του Γιώργου Αφρουδάκη και του Γιώργου Ρέππα ως το 2008 προχώρησε ο Πανιώνιος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου. "Παίκτες του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. μέχρι και το 2008 θα είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Γιώργος Αφρουδάκης, αλλά και ο Γιώργος Ρέππας. Οι δύο διεθνείς πολίστες του συλλόγου, συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Τσακίρη και συμφώνησαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, τα οποία έληγαν το καλοκαίρι του 2006, για άλλα δύο χρόνια", αναφέρεται σχετικά.

    [25] Δεύτερος "παγκόσμιος" ο Παπαθανασίου

    4/7/2005 3:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια σε πέντε Γιουρολίμπ, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου "άνοιξε πανιά" και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στα Φιν. Ο Έλληνας ιστιοπλόος είναι δεύτερος στη σχετική λίστα της διεθνούς ομοσπονδίας (ISAF) με 4.451 βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Δανός Κρίστενσεν με 4.625. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Βρετανός Ενσλι με 4.447 βαθμούς και ακολουθούν ο Ισπανός Τρουγίλο Βιγιάρ (4.382), ο Σλοβένος Βίνσεκ (4.308) και ο Πολωνός Κουσνιέρεβιτς (4.209).

    [26] "Άλματα θέσεων" η Δανιηλίδου

    4/7/2005 1:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική άνοδο αυτή την εβδομάδα σημείωσε η Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια, η οποία είχε αποκλείσει στον α` γύρο του Γουίμπλεντον τη Βελγίδα Ζιστίν Ενάν-Αρντέν (Νο 7 στον κόσμο), (υπενθυμίζεται πως κέρδισε πριν ένα μήνα το Ρολάν Γκαρός), σημείωσε άνοδο 19 θέσεων. Η Δανιηλίδου, η οποία βρισκόταν στο Νο 76, είναι πλέον στο Νο 57 της παγκόσμιας κατάταξης με 624,25 βαθμούς. Στο μεταξύ, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάστασης του απλού παραμένει η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντάβενπορτ με 5.613 βαθμούς.

    Οι 10 πρώτες τενίστριες

    Διαφοροποιήσεις υπήρξαν στο τοπ τεν της κατάταξη της WTA (σε παρένθεση η θέση στην προηγούμενη κατάταξη) είναι οι εξής:

    1. (1) Λίντσεϊ Ντάβενπορτ (ΗΠΑ) 5.613 βαθμοί

    2. (2) Μαρία Σαράποβα (Ρωσία) 4.452

    3. (3) Αμελί Μορεσμό (Γαλλία) 4.208

    4. (6) Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (Ρωσία) 3.248

    5. (5) Ελενα Ντεμεντίεβα (Ρωσία) 3.211

    6. (4) Σερένα Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 3.145

    7. (7) Ζιστίν Ενίν-Αρντέν (Βέλγιο) 3.069

    8. (16) Βένους Ουίλιαμς (ΗΠΑ) 2.806

    9. (8) Νάντια Πέτροβα (Ρωσία) 2.672

    10. (10) Αναστασία Μίσκινα (Ρωσία) 2.571

    [27] Πολιτισμός

    "Ο Έννιο Μορικόνε διευθύνει Έννιο Μορικόνε"

    Στο Ηρώδειο ο Ενιο Μορικόνε

    4/7/2005 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο μαγευτικές συναυλίες θα δώσει ο διάσημος συνθέτης Ένιο Μορικόνε, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 4 - 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες με τίτλο "Ο Έννιο Μορικόνε διευθύνει Έννιο Μορικόνε" θα δώσει την ευκαιρία στους αμέτρητους θαυμαστές του συνθέτη, να απολαύσουν τη μουσική του από ταινίες, όπως "Οι Αδιάφθοροι", "Μια φορά κι έναν καιρό στην Αμερική", "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος", "Η Αποστολή", "Ο Ριχάρδος ο ΙΙΙ". Στις δύο παραστάσεις συμμετέχουν η Orchestra Roma Simfonietta, η Χορωδία του Φεστιβάλ Aθηνών και η Χορωδία Μακεδονία.

    Ο "μαέστρο", όπως τον αποκαλούν οι Ιταλοί, συνεργάστηκε με κορυφαίους σκηνοθέτες, όπως Σέρτζιο Λεόνε, Μπράιαν ντε Πάλμα, Παζολίνι, Πολάνσκι, Τορνατόρε και πολλοί άλλοι.

    Ο Μορικόνε θεωρεί ότι ο Σέρτζιο Λεόνε, ήταν σίγουρα από τους ελάχιστους που του "άφησαν ελευθερία, του έδωσαν χώρο και χρόνο στη μουσική που συνέθεσε για τις ταινίες του, προσθέτοντας ότι "έχει διαφορά να αναπτύσεις το μουσικό μοτίβο μέσα σε 20 δευτερόλεπτα σε μια ταινία, οπότε και ο θεατής δεν προλαβαίνει να την ακούσει κι άλλο μέσα σε 5 ή 6 κινηματογραφικά λεπτά που μου έδινε ο Λεόνε".

    [28] Πολιτισμός

    Πάμε Εξώμβουργο;

    4/7/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Νότες, χρώματα και πάθος έρχονται και φέτος να αγκαλιάσουν την τηνιακή γη και τα γραφικά χωριά του Δήμου Εξωμβούργου. Συναυλίες με έμφαση στο λαϊκό, παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αφιερώματα στη λογοτεχνία και την ποίηση, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, προβολές art video και διαλέξεις, ένα σωρό διαφορετικά είδη τέχνης και καλλιτεχνικές τάσεις δένουν αρμονικά ξανά, με φαντασία και δημιουργικότητα, για χάρη του Φεστιβάλ που διοργανώνει καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Δήμος Εξωμβούργου προσκαλώντας όσους δεν έχουν ακόμα μυηθεί στις ομορφιές του νησιού να έρθουν να πάρουν μια γεύση από το μέρος "όπου ο πολιτισμός βρίσκει το φυσικό του χώρο, μέσα σε ένα περιβάλλον που αναδεικνύει το ανθρώπινο μέτρο και δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαχρονικές αξίες του". Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Επίσης ισχύει η κάρτα πολιτισμού. Η αρχή έγινε με παραδοσιακά τραγούδια του Αιγαίου με την Ελένη Λεγάκη και τον Νίκο Κονιτόπουλο, που έστησαν ένα αυθεντικό νησιώτικο γλέντι, αλλά και αφιρώμα Χορός στο Γάλλο χορευτή και χορογράφο Daniel Lommel. Φυσικά έπεται συνέχεια

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων

    Παρασκευή 8/7 - Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

    Έναρξη ομιλητές Piollet Wilfried, Tony Caneeloro, Fabien Dumas, Άλκης Ράφτης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης

    Μουσική: «Νότες για πιάνο και βιολοντσέλλο» από την Μέμα Ειρηναίου και την Βάνια Παπαδημητρίου σε έργα Σκαλκώτα, Παπαστάυρου, Κυδωνιάτη.

    Αρχαιολογικός χώρος Κιόνια

    Χορευτική παράσταση με τίτλο «Baroque είπατε;» σε μουσική Μπάχ από χοροθέατρο Αέναον σε χορογραφία Daniel Lommel

    Σάββατο 9/7 Θέατρο Βωλάξ

    Χορευτική παράσταση με τίτλο «Αποσπάσματα έρωτα»

    Αφιέρωμα στο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι από το χοροθέατρο Αέναον

    Κυριακή 10/7 Ξενοδοχείο Porto Tango

    Σειρά εκδηλώσεων και κλείσιμο με λήξη αφιερώματος στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου.

    Υπεύθυνη διοργάνωσης: Γεωργίας Ράπτη

    Παρασκευή 15/7 - Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

    Παρουσίαση του δεύτερου τεύχους του λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα.

    Διαβάζουν οι συγγραφείς Κώστας Μαυρουδής, Μιχάλης Γκανάς, Κατερίνα Ζαρόκωστα, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, οι ηθοποιοί Ρίβα Λάββα, Αντωνία Αλεξάκη, Στέβη Φόρτωμα καθώς και οι εκδότες του περιοδικού ο Τήνιος Ντίνος Σιώτης και ο ΓιώργοςΊκαρος Μπαμπασάκης.

    Σάββατο 16/7 - Λουτρά

    Ελένη Βιτάλη

    Η αγαπημένη των απαιτητικών του ελληνικού τραγουδιού μας αποκαλύπτει αξεπέραστες ερμηνείες πάνω στο λαϊκό, παραδοσιακό, έντεχνο και νεότερο ελληνικό ρεπερτόριο. Μαζί της ο Νίκος Ξύδης.

    Παρασκευή 22/7 - Λουτρά

    «Το ελληνικό τραγούδι μαγεύει»

    Το συγκρότημα Pageon από την Αμερική σε παραδοσιακά τραγούδια απ όλη την Ελλάδα μικρασιάτικα, ρεμπέτικα.

    Ruth Hunter: τραγούδι, ακορντεόν κανονάκι ταμπουρά

    David Bilides: σάζι, σαντούρι, καβάλ, ζουρνά, τουμπελέκι ντέφι, νταούλι

    Χρήστος Γωβέτας: τραγούδι, μπουζούκι, λαούτο, ούτι κλαρίνο ζουρνά

    Dave Bartley: μαντολίνο, κιθάρα, έγχορδα

    Sandra Dean: βιολί

    Κυριακή 24/7 - Λουτρά

    «Ταξίδι στο φάρο»

    Ο Γιώργος Καλκάνης προτείνει ένα μουσικό ταξίδι που περιλαμβάνει συνθέσεις του από το CD «Η χαρά της μοναξιάς» καθώς και τραγούδια από Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλο, Μικρούτσικο, Λοϊζο, Καραϊνδρου, Κατσιμίχα, Αντύπα Παπάζογλου κ.α Στη βραδιά γίνεται αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία με τον Τάκη Φάβιο στο τραγούδι και τη Γεωργία Γεωργάκη στη αφήγηση ποιητική παρουσίαση Πάτροκλος Λεβεντόπουλος.

    Παρασκευή 29 /7 - Φαλατάδος - Δημοτικό Σχολείο

    Έκθεση Φωτογραφίας Γιώργου Τσούτσουρα

    με τίτλο «Πέτρες» (που αναφέρεται στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας Τήνου)

    Παρασκευή 29 /7 - Κέχρος

    Αφιέρωμα στους Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκο Βαμβακάρη

    Το Συγκρότημα Μπουζουκιών «Δρόμος» σε σημαντικές στιγμές των δύο μεγάλων δημιουργών του λαϊκού τραγουδιού. Τραγουδούν οι Σοφία Εμφιετζή και Δήμητρα Κωστάκη.

    30/7 έως 4/9 - Φαλατάδος

    Σε συνεργασία με το «Σπίτι των τεχνών» θα πραγματοποιηθεί, έκθεση γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας με τίτλο «Επίσκεψη στον Χαλεπά».

    Επιμέλεια Έκθεσης Ίρις Κρητικού

    Εκθέτουν: Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκος, Μάρκος Γεωργιλάκης, Μπάμπης Κρητικός, Mireille Lienard, Αφροδίτη Λίτη, Κλειώ Μακρή, Θανάσης Μακρής, Γιάννης Μελανίτης, Τάσος Μισούρας, Ξενοφών Μπίτσικας, Χρόνης Μπότσογλου, Βάνα Ξένου, Μίλτος Παπαστεργίου, Andre Chabot, Δημήτηρης Σκουρογιάννης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Μαρία Φιλοπούλου, Παντελής Χανδρής

    Σάββατο 30/7 (έως 7/8) - Κώμη - Δημοτικό Σχολείο

    Έκθεση ζωγραφικής Μαρίας Πρελορέντζου-Παπαγεωργίου

    με τίτλο «Τήνος 2005»

    Κυριακή 31/7 - Λουτρά

    Μεσόγειος «Το Ταξίδι μιας εικόνας»

    Το φωνητικό σύνολο «ΗΜΙ-ολον» μαζί με οργανοπαίχτες παρουσιάζουν ένα πολυθέαμα που συνδυάζει οπτικό υλικό, ζωντανές και ηχογραφημένες μουσικές συνθέσεις και γραπτό λόγο που ζωγραφίζει διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από την κοινή γλώσσα της τέχνης. Σταθμοί του ταξιδιού Ελλάδα, Μικρασία, Τουρκία, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Κ. Ιταλία, Ισπανία.

    συμμετέχουν: Γ. Ψυχογιός ακορντεόν, Στ. Ξύνδας κιθάρα, Αλ. Τσάμης κρουστά.

    αφήγηση: Μάρω Παπαδοπούλου Ελισάβετ Λουμπαδιά Κώστας Σειραδάκης

    επικεφαλής μουσικού συνόλου : Άννα Μουζάκη

    φωτισμοί : Κώστας Σταματόπουλος φωτογραφία : Αγγελική Καστρινέλλη

    σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων Ανθή Τσαγκαλίδου

    1, 2, 3/8 - Στα χωριά του Δ. Εξωμβούργου

    Θέατρο Δρόμου

    «Το όμορφο όνειρο της Εστέλλα» από την Ομάδα Μεταίχμιο

    Πρόκειται για παραμύθι που γεννήθηκε από την ένωση μύθων και δοξασιών από την Ελλάδα την Κίνα την Γερμανία και άλλων χωρών, και μιλάει για ένα παιδί, που προικισμένο, όπως όλα τα παιδιά, με το δώρο της ζωής καλείται να συναντήσει τον μεγάλο ύπνο νωρίς.

    Παράσταση με στοιχεία ονειρικά και κωμικά που αγγίζει με αγάπη τις καρδιές μικρών και μεγάλων, προσφέροντας παράλληλα ένα θέαμα, εμπλουτισμένο από τεχνικές σωματικού θεάτρου (κίνηση και λόγος συνυπάρχουν), γιαπωνέζικου θεάτρου Νο και τεχνικές θεάτρου δρόμου (ξυλοπόδαρα, φωτιές, ακροβατικά)

    Παίζουν Στέβη Φόρτωμα, Μάρω Παπαδοπούλου, Αγγελική Ματοπούλου και Θέμης Βλάχος. Σκηνοθεσία Θ.Βλάχου, Χορογραφία Ν.Λουλαδάκη

    Δευτέρα 8/8 - Λουτρά

    Νότης Μαυρουδής

    Συναυλία με συμμετοχή: Παναγιώτη Μάργαρη κιθάρα Μόρφως Τσαϊρέλλη τραγούδι. Στη βραδιά ακούγονται μελωδίες, διασκευασμένες για δύο κιθάρες, όπως αποτυπώθηκαν στα «Caf&#233; de l arte». Μουσικές και τραγούδια μέσα από τα οποία περνούν ιστορικές στιγμές και εποχές. (K.Βάιλ, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Πιοβάνι, Λοίζος, Μαυρουδής κ.α.) ερμηνευμένα με θεατρικότητα από την Μόρφω Τσαϊρέλλη

    Τετάρτη 10/8 - Λουτρά

    Ο Λόρκα στο ελληνικό τραγούδι και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

    Η συναυλία περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος πάνω σε ποίηση Φρεντερίκο Γκαρσία Λόρκα σε μουσικές Θοφωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Γλέζου, Λεοντή. Στο δεύτερο μέρος ακούγονται χαρακτηριστικά τραγούδια του Μ.Χατζιδάκι από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συμμετέχουν: Σπύρος Κουρκουνάκης πιάνο μουσική επιμέλεια

    Γιάννης Παπάζογλου κιθάρα, μαντολίνο μπουζούκι

    Αργυρώ Καπαρού και Γεωργία Γρηγοριάδου τραγούδι

    Παρασκευή 12/8 - Λουτρά

    Μανώλης Μητσιάς

    Ο λόγος των ποιητών στις πιο ευτυχείς συναντήσεις του με τους μεγάλους μας συνθέτες, βρίσκει στη φωνή του Μανώλη Μητσιά έναν άξιο εκπρόσωπο. Στη βραδιά αυτή ξυπνούν μνήμες από παρέες, έρωτες, τόπους και ανθρώπους που αγαπήσαμε. Πρόκειται για μία πρόταση πρόσκληση για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

    Δευτέρα 16/8 Λουτρά

    «Ούτος είναι ο Αστήρ μου»

    Θεατρική παράσταση σε κείμενα Δημήτρη Βικέλα και Εμμανουήλ Ροϊδη

    Σκηνοθεσία: Ελένη Γεωργοπούλου

    Δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη

    Σκηνικά κουστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου, Φωτισμοί: Λίνος Μεϊντάνης

    Παίζουν Αιμιλία Βάλβη, Ρηνιώ Κυριαζή, Στέλλα Ράπτη

    Τετάρτη 17/8 - Βωλάξ Θεατράκι

    Θέατρο κούκλας

    «Η πριγκίπισσα με τη πράσινη ουρά» από το Θίασο «Πράσσειν Άλογα»

    Το έργο είναι βασισμένο στο παραδοσιακό μακεδονικό παραμύθι. «Ο άνθρωπος που καταλάβαινε τα ζώα» από την συλλογή της Αυγής Παπάκου - Λάγου «Η Μακεδονία στο Μύθο και στα παραμύθια».

    Θα λειτουργήσει έκθεση και θα γίνει παρουσίαση κατασκευής κούκλας

    Παίζουν Αριστέα Κοντραφούρη, Εμμανουέλα Καποκάκη

    κείμενα σκηνοθεσία Ε. Καποκάκη - Μαρία Παπαστεφανάκη

    Κυριακή 4/9 - Ξώμπουργκο

    «Ατενίζοντας το Αιγαίο»

    Η προσφορά της σύγχρονης ελληνικής σκέψης στην Ευρώπη του σήμερα.

    Τιμητική παρουσία ο συγγραφέας λογοτέχνης Ζακ Λακαριέρ θα μιλήσει με θέμα «Ατενίζοντας το Αιγαίο»

    Ομιλητές: Παύλος Τζερμιάς, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με θέμα «Πολιτισμός και πολιτική».

    Απόστολος Αποστολόπουλος συγγραφέας πρόεδρος ΜΚΟ Δελφική αμφικτιονία, με θέμα η πνευματική προσφορά των Καστοριάδη, Παπαϊωάννου, Ξενάκη, Αξελού στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή σκέψη.

    Συμμετέχει μουσικό σύνολο: σολίστ Νίνα Πατρικίδου βιολί, Μιχάλης Καραβασίλης αρχαιοελληνικά όργανα

    Στα πλαίσια του Φεστιβάλ η τραγουδίστρια Ευσταθία και το συγκρότημα της Ασταθείς, θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις σε club της Τήνου με ποκ και ροκ ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο και για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται βραδιά λαϊκού τραγουδιού με τους τους Μαριώ, Μπάμπη Τσέρτο και Γιούλη Τσίρου

    Επίσης θα πραγματοποιηθούν ειδικές προβολές, art video, για το Περιβάλλον το Αιγαίο και την Τήνο, αλλά και για τις δράσεις των συντελεστών των εκδηλώσεων. Παράλληλα θα προσφέρονται περιηγήσεις και επισκέψεις σε μουσειακούς και άλλους ενδιαφέροντες χώρους του νησιού, ενώ θα λειτουργούν περίπτερα εκδόσεων και προϊόντων της τηνιακής γης.

    Σχετικά Links: Δήμος Εξωμβούργου

    [29] Πολιτισμός

    "Μάγεψε" η Ντόρα Μπακοπούλου

    4/7/2005 4:23:00 μμ

    Η κορυφαία Ελληνίδα πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λουγκάνο, σε ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα της Ευρώπης. Ιδιαίτερα τιμητικό για την κα Μπακοπούλου ήταν ότι επελέγη να εμφανισθεί από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ το απόγευμα του Σαββάτου, που θεωρείται η "καλύτερη ημέρα". Ο κόσμος την χειροκρότησε για την εκτέλεση έργων Μότσαρτ, Σούμαν και Σοπέν, ενώ ενθουσιάστηκε όταν η διάσημη καλλιτέχνης άρχισε να παίζει το έργο του Μ. Χατζηδάκι "Ο Μ. Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι". Η μετάφραση του έργου ήταν στα Ιταλικά, ώστε το κοινό να παρακολουθήσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον την εκτέλεση και στο τέλος να ξεσπάσει σε θερμά χειροκροτήματα. Ο ελβετικός τύπος έγραψε κολακευτικά σχόλια για την "σπάνια μουσική της ευαισθησίας".

    [30] Τεχνολογία

    Επανάσταση στο ελληνικό Internet

    4/7/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, AΠΕ

    Εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε πλέον είναι να διαλέξτε το όνομα που θα θέλετε να έχει η σελίδα σας και να το χρησιμοποιήσετε όπως είναι. Στα ελληνικά. Από σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, το αμιγώς ελληνικό Internet παίρνει σάρκα και οστά καθώς θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται και ελληνικοί χαρακτήρες στις διευθύνσεις των ιστοσελίδων. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι μέσα σε 5,5 ώρες, η αρμόδια διεύθυνση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δέχθηκε 5.000 αιτήσεις από εταιρίες και ιδιώτες, που είναι υπό εξέταση. Το νέο σύστημα εκχωρεί διευθύνσεις σε πεζά ή κεφαλαία, με τόνους ή χωρίς, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε έναν από τους 257 καταχωρητές ονομάτων στο Διαδίκτυο, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    www.ελληνικά.gr

    Σχετικά Links: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

    [31] Παράξενα

    Εις γάμου τηλεπι-κοινωνία

    4/7/2005 2:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/7/2005 6:51:08 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ζευγάρι από την Ινδία αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης μέσω κινητών τηλεφώνων καθώς ο γαμπρός δεν κατόρθωσε να προσέλθει στον τόπο της τέλεσης του μυστήριου στη Βομβάη γιατί αποκλείσθηκε στη δυτική Ινδία εξαιτίας των κατακλυσμιαίων βροχών, που σημειώνονται στο κρατίδιο του Γκουτζαράτ.

    "Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη τεχνολογία. Ήταν αδύνατο τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου να φθάσουμε στη Βομβάη καθώς όλοι οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει", δήλωσε ο γαμπρός, ο 25χρονος Ασφικχάν Τζαχουρκάν, που ακόμα δεν έχει κατορθώσει να δει την σύζυγο του.

    Η πρωτοποριακή γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Οι μάρτυρες και των δύο πλευρών κρατούσαν τα τηλέφωνα τους ανοικτά μπροστά σε ένα ηχείο για να ακούσουν, όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι συγγενείς, την ανταλλαγή των υποσχέσεων μεταξύ της νύφης και του γαμπρού σε μια τελετή που διήρκεσε 30 λεπτά.

    Η ζωή στο κρατίδιο Γκουτζαράτ παρουσιάζει τεράστια προβλήματα εξ αιτίας των πλημμύρων, καθώς τα περισσότερα μέσα συγκοινωνίας και κυρίως οι σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν διακοπεί εδώ και ημέρες.

    [32] Παράξενα

    Πρωτάθλημα "άρσης συζύγου"

    4/7/2005 1:12:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Οι Εσθονοί αναδείχθηκαν για όγδοη χρονιά νικητές στο, όχι και τόσο γνωστό πλην όμως, παγκόσμιο πρωτάθλημα της "άρσης συζύγου". Πρόκειται για ένα άθλημα ευχάριστο, καθημερινό και με απλούς κανόνες: τοποθετείς επ ώμου τη "σύζυγο"- ή έστω τη φίλη - η οποία δεν πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 49 κιλά και, τρέχεις για να καλύψεις μια διαδρομή 253 μέτρων μετ εμποδίων, χωρίς να σωριαστείς. Αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής της φετινής διοργάνωσης που έλαβε χώρα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, στο απομακρυσμένο χωριό Σονκατζαρβι της Φινλανδίας, αναδείχθηκε ο 25χρονος Μάργκο Ουσοργκ.

    Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, αλλά ο Ουσοργκ δεν ήταν κανένας "χθεσινός". Φορτωμένος με την 23χρονη φίλη του Εγκλε Σολ, στην οποία είχε κρεμάσει την ταμπέλα "εσθονικές μεταφορές", ξεπέρασε άλλα 40 διαγωνιζόμενα ζευγάρια από δέκα χώρες, διάνυσε την απόσταση σε 59 και κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή στην "ανάληψη οικογενειακών βαρών", για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

    Το έπαθλο, που ήταν το βάρος της φιλενάδας του σε μπίρα και ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας, έλαβε από τα χέρια του Αμερικανού μπασκετμπολίστα Ντένις Ρόντμαν, ενώπιον 9.000 θεατών που δεν δίστασαν φτάσουν σχεδόν στον Αρκτικό Κύκλο προκειμένου να παρακολουθήσουν το θέαμα. Ο ίδιος ο Ρόντμαν αρνήθηκε να λάβει μέρος στις αθλοπαιδιές λέγοντας πως δεν διαθέτει ούτε τη σύζυγο, ούτε την κατάλληλη προετοιμασία. Ωστόσο υποσχέθηκε να επανέλθει του χρόνου προπονημένος.

    Για την ιστορία το αγώνισμα, εξ ολοκλήρου φιλανδικής εμπνεύσεως, ξεκίνησε το 1992 με αφορμή ένα τοπικό μύθο που ήθελε την κλοπή συζύγου να αποτελεί συνηθισμένη πρακτική για τα μέρη εκείνα. Άντε και του χρόνου.

    [33] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένα μπάχαλο στον Ακράτητο

    4/7/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα πλέον στον Ακράτητο, αφού η κατάσταση στην ομάδα φτάνει στα άκρα με την κόντρα ανάμεσα στην οικογένεια Ψωμιάδη και τον Δήμο Άνω Λιοσίων. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στον έλεγχο που έκανε στους αγοραστές της ΠΑΕ, βρήκε ελλείψεις και ζήτησε να προσκομιστούν απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών, κάτι που ακόμη όμως δεν έχει γίνει. Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ αυτό πλέον, είναι το εξώδικο της οικογένειας Ψωμιάδη προς τον Δήμο Άνω Λιοσίων με το οποίο ζητά να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για την αγορά. Στο εξώδικο δε αναφέρεται ανάμεσα στα αιτιολογικά και το ότι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρουσιάστηκαν στην Ε.Ε.Α. και τάχθηκαν εναντίον της οικογένειας Ψωμιάδη. Όλα τα παραπάνω φυσικά οδηγούν σε μεγάλη αβεβαιότητα ενόψει της νέας περιόδου, αφού οι δύο μεταγραφές που έχει κάνει η ομάδα, του Στελέα και του Μακέ, έχουν ουσιαστικά πραγματοποιηθεί από την οικογένεια Ψωμιάδη και είναι άγνωστο τι θα γίνει.

    [34] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκινάει και ο Ιωνικός

    4/7/2005 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πρώτη συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχουν την Παρασκευή στις έξι το απόγευμα, οι ποδοσφαιριστές του Ιωνικού. Νωρίτερα, την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το Σάββατο θα υποβληθούν σε εργομετρικές εξετάσεις. Στην πρώτη συγκέντρωση θα υποδεχθούν τους παίκτες και θα μιλήσουν ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Κανελλάκης και ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, ο οποίος θα τους ανακοινώσει και το πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας Το πρώτο στάδιο θα γίνει στην Αθήνα (μέχρι τις 15 Ιουλίου), ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι. Εκεί θα δοθεί το βάρος στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενώ θα γίνουν και κάποιοι φιλικοί αγώνες με άλλες ομάδες, που επίσης θα βρίσκονται στο Καρπενήσι για προετοιμασία το ίδιο διάστημα.

    Δηλώσεις Οφρυδόπουλου

    Με αφορμή αυτό το γεγονός, ένας εκ των παλαιοτέρων και πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών της ομάδας, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, τόνισε τα εξής:

    "Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια, αρχίζουμε προετοιμασία έχοντας μια ομάδα "στρωμένη" και δεν χρειάζεται να τη "χτίσουμε" από την αρχή. Ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας παρέμεινε στη Νίκαια και όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης. Οι διακοπές τελείωσαν και τώρα όλοι μας θα πρέπει να βάλουμε "τα κεφάλια μέσα" και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό μας".

    [35] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αναζητούν ομάδα

    4/7/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Και τυπικά ελεύθεροι από τον ΟΦΗ έμειναν ο Θανάσης Κολιτσιδάκης και ο Γιώργος Κουτσουπιάς. Ουσιαστικά και οι δύο παίκτες ήταν ελεύθεροι από την 1η Ιουλίου, που έληξε το συμβόλαιό τους με τον σύλλογο της Κρήτης, ωστόσο σήμερα ενημερώθηκαν και επίσημα από τον μάνατζερ του ΟΦΗ, Αριστείδη Βασιλείου, πως δεν βρίσκονται στα πλάνα του Βαγγέλη Βλάχου και επομένως δεν πρόκειται να τους γίνει πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας. Έτσι και οι δύο θα αναζητήσουν αλλού την τύχη τους. Ο Κουτσουπιάς είναι 31 ετών, ενώ ο Κολιτσιδάκης έφτασε αισίως τα 39 και δεν αποκλείεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται στα μεταγραφικά και μάλιστα άμεσες. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Φανούρης Βατσινάς βρίσκεται από το μεσημέρι στην Αθήνα και οι λόγοι του ταξιδιού του είναι ακριβώς για να κλείσει κάποιον παίκτη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 4 July 2005 - 16:55:50 UTC