Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία
  • [02] Αυλαία με ψηφοφορία
  • [03] "Το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί"
  • [04] Αλογοσκούφης: "Μπορούμε να ανατάξουμε την Οικονομία"
  • [05] Εκτροχιασμός ή δολιοφθορά;
  • [06] Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Πεζοπορία ανθρωπιάς στην Αθήνα
  • [08] Περιπέτεια στον αέρα
  • [09] Άνεμος ελευθερίας για την Ομπενά
  • [10] Αιματηρές εκρήξεις στο Ιράν
  • [11] Τρίτος γύρος εκλογών στο Λίβανο
  • [12] Δεν επιβάλλεται ΦΠΑ στα ενοίκια
  • [13] "Πολλά τα λεφτά" Σάλκε
  • [14] Σόλιντ ο εκλεκτός του Ολυμπιακού
  • [15] Παράσχος : "Καινούρια ομάδα, περισσότερος κόσμος"
  • [16] Μπιτς : Στη δεύτερη θέση οι Ελληνίδες
  • [17] "Ταχύτητα" στα Τσικλητήρεια

    [01] Πολιτική

    Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή

    Στην τελική ευθεία

    12/6/2005 7:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2005 7:36:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν και σήμερα, τελευταία ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, οι ομιλίες των βουλευτών και των κορυφαίων Υπουργών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, εκτός της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, καθώς το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση. Το πρωί, κυριάρχησε η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Βύρωνα Πολύδωρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου. Κυριότερο σημείο αιχμής αποτέλεσε και σήμερα η Οικονομία, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στη συμφωνία στον ΟΤΕ και τους μισθούς των λιμενεργατών.

    ΟΤΕ και ΟΛΠ πεδία αντιπαράθεσης

    Για τα συγκεκριμένα ζητήματα, σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα, και των υπουργών Απασχόλησης, Πάνου Παναγιωτόπουλου, και Ναυτιλίας, Μανόλη Κεφαλογιάννη .

    "Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αποκαλεί αριστοκράτες τους λιμενεργάτες και τους κηρύσσει τον πόλεμο για να καλύψει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με αδιαφανείς διαδικασίες", είπε ο κ. Πρωτόπαπας για να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του κ. Κεφαλογιάννη που τον ρώτησε: "Στηρίζετε τα ρετιρέ;" και συνέχισε λέγοντας ότι η ΝΔ θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα, που δημιούργησε με νόμο το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δουλεύουν στα εμπορευματοκιβώτια να παίρνουν τρεις μισθούς.

    "Πίσω από κάθε κίνησή σας βρίσκεται ένα συμφέρον με ονοματεπώνυμο", απάντησε ο κ. Πρωτόπαπας, εκτιμώντας ότι πίσω από τις εξελίξεις στον ΟΤΕ, την Εμπορική και την απελευθέρωση του ωραρίου βρίσκονται εταιρείες τις οποίες μάλιστα κατονόμασε.

    "Κατηγορείτε την κυβέρνηση Καραμανλή για αδιαφάνεια, όταν η αδιαφάνεια έχει το όνομα του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος , προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φόρτωσε στον ελληνικό λαό τα ελλείμματα του ΤΑΠ-ΟΤΕ ύψους 870 εκατ ευρώ, για να εξυπηρετεί την κομματική πελατεία του και να δίνει σε κυρίες σύνταξη μετά από 15 χρόνια.

    Στο θέμα του ΟΤΕ αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Κασσίμης , που είπε ότι "δεν έφταιγαν οι εργαζόμενοι που ανέβηκαν στα ρετιρέ, αλλά εκείνοι που τους ανέβασαν".

    "Θα συμβούλευα τον Πρωθυπουργό να μην ταυτίζει τον εαυτό του και το σύνολο της κυβέρνησής του με την πορεία του Υπουργού Οικονομίας. Να μην ξεχνάτε ότι, στην τελευταία κυβερνητική σας θητεία, μέσα σε τρία χρόνια αλλάξατε τρεις υπουργούς Οικονομίας", ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος , για να προσθέσει ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της ΝΔ δεν είναι "βιώσιμοι" επειδή ακολουθούν μια πολιτική απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε, ακόμη, ότι η Κυβέρνηση "έχει βάλει στο στόχαστρό της τα δικαιώματα των εργαζομένων και στον στενό δημόσιο τομέα" και στοχεύει να ξεπουλήσει τις ΔΕΚΟ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

    "Αν θέλετε, ζητήστε εκλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης , και συνέχισε: "Περιμένετε το 2007, τότε που θα σας στείλει και πάλι ο λαός στα έδρανα της αντιπολίτευσης γιατί θα έχετε ολοκληρώσει το κυβερνητικό σας έργο".

    Ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ

    Στα προβλήματα της βόρειας Ελλάδας, αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νικόλαος Τσιαρτσιώνης , επιρρίπτοντας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ευθύνες για λανθασμένες επιλογές και σημειώνοντας ότι "στόχος της νέας διακυβέρνησης είναι να μετατραπεί η περιοχή σε διεθνές κέντρο ανάπτυξης των επιστημών, της έρευνας και της τεχνολογίας".

    Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα προβλήματα του Υπουργείου Πολιτισμού επέρριψε και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που έκανε λόγο για χρέη, "ρετιρέ" και ομηρία 5.000 εκτάκτων, ενώ τόνισε ότι τα Ολυμπιακά έργα του Υπουργείου παρουσιάζουν υπερβάσεις ύψους 73,3%.

    "Περίοδο αποσύνθεσης της τουριστικής οικονομίας" χαρακτήρισε την περίοδο των τελευταίων 8 ετών, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος , που έκανε λόγο για διάλυση του ΕΟΤ και αδιαφάνεια στη διαχείριση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας.

    "Τακτικισμό" της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Κυβέρνησης χαρακτήρισε την πρόταση μομφής και την πρόταση εμπιστοσύνης ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή ήταν "η ηγετική συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων στην υλοποίηση μιας επιθετικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυλαία με ψηφοφορία

    Κοινοβουλευτικοί διαξιφισμοί

    Κόντρες και αντιπαραθέσεις

    Βολές εκατέρωθεν

    [02] Πολιτική

    Στο βήμα βουλευτές και κορυφαίοι υπουργοί

    Αυλαία με ψηφοφορία

    12/6/2005 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα πέσει η αυλαία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, με ονομαστική, φανερή ψηφοφορία. Η συζήτηση ξεκίνησε αργά το πρωί της Κυριακής και ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί τρίωρη διακοπή στις τρεις το μεσημέρι, λόγω του μεγάλου αριθμού των βουλευτών, που επιθυμούν να ανέβουν στο βήμα, θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή μέχρι το βράδυ. Από το πρωί παρελαύνουν από το βήμα βουλευτές και υπουργοί. Το απόγευμα αναμένεται να μιλήσουν κορυφαίοι υπουργοί, καθώς και ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, εκτός της κα. Παπαρήγα, καθώς το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση, ενώ τελευταίος στο βήμα θα ανέβει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Μέχρι στιγμής, η συζήτηση στο μεγαλύτερο μέρος της έχει διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, ενώ καταγράφηκαν έντονοι διαξιφισμοί.

    Σκληρή κόντρα Βενιζέλου-Πολύδωρα

    Στην πρωινή συνεδρίαση κυριάρχησε η αντιπαράθεση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου .

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι κάνει απορρυθμίσεις αντί για μεταρρυθμίσεις και παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Λούθηρο, μόνο, που, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, "ο μεταρρυθμιστικός του ζήλος στρέφεται κατά των μικρομεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων". "Όλοι μιλούν στην Κυβέρνηση για κατάργηση θέσεων εργασίας και απορρύθμιση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό" είπε ο κ. Βενιζέλος, και κάλεσε την Κυβέρνηση μέχρι το βράδυ να έχει απαντήσει αν διαθέτει αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό και αν έχει πρόθεση να απορρυθμίσει τον εργασιακό τομέα . Επίσης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι σκοπεύει να πουλήσει τον ΟΤΕ σε συσκευασία δώρου.

    Σκληρή ήταν η απάντηση, που έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας, λέγοντας, ότι η Κυβέρνηση θα διακόψει τη διαφθορά των προηγούμενων χρόνων . Ο κ. Πολυδωρας αναφέρθηκε σε έλλειμμα 27 τρισεκατομμυρίων δραχμών, που παρέλαβε η Κυβέρνηση και έκανε λόγο για χορό δισεκατομμυρίων σε εργολάβους.

    Η ναυτιλία στηρίζει την οικονομία

    Η απεργία των λιμενεργατών βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μάλιστα ανέφερε μισθούς λιμενεργατών της τάξης των 130.000 ευρώ ετησίως.

    "Αυτοί που διαμαρτύρονται, πληρώνονται έως και 560 ευρώ μεροκάματο", είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, θέτοντας παράλληλα τα ακόλουθα ερωτήματα: "Υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης που μπορεί να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνηση κακώς ανοίγει το θέμα; Ότι μπορεί να γίνει δεκτό να παίρνουν μισθούς 130.000 ευρώ, πολλαπλάσιους από των βουλευτών και του Προέδρου της Δημοκρατίας; Μπορεί κανείς να ανεχθεί την αριστοκρατία των ρετιρέ ;".

    Επίσης, υπογράμμισε, ότι η ελληνική ναυτιλία είναι το σημαντικότερο στήριγμα της οικονομίας και ανέφερε, πως "από τη ναυτιλία θα εισρεύσουν φέτος 17 δισεκατομμύρια δολάρια , περισσότερα κι από τον τουρισμό".

    "Ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης προς το ΠΑΣΟΚ"

    Στο μεταξύ, από την πλευρά του, δριμεία επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, ο οποίος τόνισε από το βήμα της Βουλής, πως "θα είχε περισσότερο νόημα μια συζήτηση με αντικείμενο την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αμφισβητείται από τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, παρά προς τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει τη δεδηλωμένη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων". Μάλιστα, ο κ. Παπαληγούρας, σημείωσε, πως ο λαός με τις δημοσκοπήσεις δεν κρίνει την Κυβέρνηση, αλλά την αξιωματική αντιπολίτευση "για τις θέσεις που δεν έχει".

    Επίσης, χαρακτήρισε "ζοφερή" την κατάσταση που παρέλαβε η ΝΔ στο χώρο της Δικαιοσύνης και προειδοποίησε, πως "θωρακίζουμε τη Δικαιοσύνη στην οποία δεν θα έχει πλέον θέση κανένας επίορκος δικαστής, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην ιεραρχία".

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη"

    Στο μεταξύ, νέα ένταση προκλήθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.

    "Θα πάρετε και νέα φορολογικά μέτρα πχ στα καύσιμα; Εάν δεν απαντήσετε έως το βράδυ, ευλόγως θα πει ο λαός ότι επίκεινται νέα φορολογικά μέτρα", ρώτησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ο κ. Παπαντωνίου, υπερασπιζόμενος την πολιτική και το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. "Είναι σοβαρός πρωθυπουργός, κάποιος που λέει ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων είναι στάσιμο από το 1980;" αναρωτήθηκε ο κ. Παπαντωνίου, υπογραμμίζοντας, πως "η ιστορία δεν γράφεται από πλαστογράφους". Μάλιστα, τόνισε, πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αναλάβει "και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης για να αποκατασταθούν η σταθερότητα και η αξιοπιστία στην οικονομική πολιτική".

    Η έκφραση του κ. Παπαντωνίου, ότι "η ιστορία δε γράφεται από πλαστογράφους" προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και αναφέρθηκε σε προηγούμενη παράκληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, η πολιτική κριτική να βρίσκεται σε όρια ευπρέπειας.

    Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση έκανε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος σχολιάζοντας τη θεωρία του "μηδενισμού του κοντέρ" είπε, "τι να μηδενίσει η ΝΔ; Το έργο που παράχθηκε τους τελευταίους μήνες; Έτσι κι αλλιώς στα όρια του μηδενός κινείται" προσθέτοντας, πως "απλά ήθελε μια ευκαιρία να μηδενίσει το έργο του ΠΑΣΟΚ καθώς αυτός είναι ο μεγάλος αντίπαλος και το μέτρο σύγκρισης για τη ΝΔ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κοινοβουλευτικοί διαξιφισμοί

    Κόντρες και αντιπαραθέσεις

    [03] Πολιτική

    Δριμεία κριτική από τον Γ. Παπανδρέου

    "Το ΠΑΣΟΚ θα αντισταθεί"

    12/6/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Για κακή Κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή, έκανε λόγο στην ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο Πειραιώς και νήσων Νοτίου Αιγαίου, στον ΟΛΠ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι καταρρέει, πλέον, ο μύθος του "υπεράνω Πρωθυπουργού" και των κακών Υπουργών. "Ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι να μην επιτρέψει στην Κυβέρνηση της ΝΔ να συμπαρασύρει τη χώρα στον κατήφορο που έχει πάρει η ίδια", τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί και θα αντισταθεί προκειμένου να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και να πάει η Ελλάδα μπροστά. Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Κινήματος αναφέρθηκε εκτενώς και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες, που είναι θεμιτές, δε θα πρέπει να οδηγούν σε μικρά φέουδα που αποδυναμώνουν τη δυναμική του κόμματος.

    "Αν είσαι κατακερματισμένος δε θα μπορέσεις να τα βάλεις με ισχυρά συμφέροντα, ο ισχυρός θα σου επιβληθεί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου για να προσθέσει: "Εμείς δεν είμαστε με κανένα κατεστημένο, είμαστε με τον Έλληνα πολίτη", ενώ παρομοίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ με "τεφτέρια του μπακάλικου" και το χαρακτήρισε κοροϊδία και απάτη.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσους κατηγορούν το κόμμα ότι δεν έχει στίγμα λέγοντας ότι το στίγμα του Κινήματος υπάρχει από την ίδρυσή του, το 1974, ενώ αναφερόμενος στην Αρχή της Διαβούλευσης, που καθιερώνει στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα είναι "πρόγραμμα του λαού".

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφάνειας στα οικονομικά του κόμματος και στην οικονομική αυτοδυναμία, για την οποία είπε ότι "όταν δεν την διαθέτεις είναι ένα δέλεαρ να υποκύψεις σε συμβιβασμούς και χρηματοδοτήσεις".

    Σχετικά με τις διάφορες φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου είπε για μία ακόμη φορά ότι τις σέβεται αλλά ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο των οργάνων του κόμματος και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα.

    Τέλος, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φέρνοντας ως παράδειγμα την ανανέωση που έγινε στα τοπικά και περιφερειακά όργανα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκληρή κριτική από Παπανδρέου

    [04] Οικονομία

    Συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών στην Καθημερινή

    Αλογοσκούφης: "Μπορούμε να ανατάξουμε την Οικονομία"

    12/6/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής

    Αισιόδοξος και βέβαιος ότι οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση θα εφαρμοστούν, εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η σύγκλιση των όρων εργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και η εδραίωση ενός "αποτελεσματικού κράτους". Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα της Οικονομίας όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το ασφαλιστικό και η απογραφή, ενώ εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση, "με συνέχεια, συνέπεια και επιμονή" έχει τη δυνατότητα "να ανατάξει την Οικονομία".

    "Άστοχη η πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ"

    "Κίνηση εντυπωσιασμού" που ήταν "πολιτικά και κοινοβουλευτικά άστοχη" χαρακτήρισε ο κ. Αλογοσκούφης την πρόταση μομφής του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας ότι είχε ως στόχο τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Λυπάμαι που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης [...] επιλέγει το δρόμο της όξυνσης χωρίς θέσεις, προτάσεις και λύσεις".

    "Επιδιώκουμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που έχουν καθηλώσει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης αναφερόμενος στη διάρθρωση της Οικονομίας και του κράτους και πρόσθεσε ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις αφορούν το δημόσιο τομέα και έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης, την αντιμετώπιση των κενών του ασφαλιστικού και τις αγκυλώσεις των αγορών.

    "Όλοι συμφωνούν ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα πρέπει να εξυγιανθεί", είπε ο κ. Αλογοσκούφης τονίζοντας ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υποσχέσεων του ασφαλιστικού και στο μέλλον αλλά και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων του συστήματος, ενώ αναφερόμενος στις "κινήσεις εξυγίανσης" στον ΟΤΕ τις χαρακτήρισε ως "το καλύτερο παράδειγμα" και προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχα παραδείγματα και σε άλλες ΔΕΚΟ.

    "Στόχος μας μια αποτελεσματική Οικονομία"

    Στόχοι της Κυβέρνησης είναι "η σταδιακή σύγκλιση των όρων εργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων του ασφαλιστικού συστήματος και η καλύτερη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των υπερωριών" που θα οδηγήσουν "σε μια αποτελεσματική Οικονομία και σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης".

    Με τις συμπράξεις "δεν επηρεάζεται ο κοινωνικός ρόλος του κράτους" αλλά αντίθετα επωφελείται ο πολίτης καθώς "οι υποδομές θα ολοκληρώνονται με το ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα", σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ήπιας προσαρμογής τόνισε: "Κινούμαστε με σταθερά βήματα. Ξέρουμε πού πάμε".

    "Η απογραφή έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", επανέλαβε για μία ακόμη φορά και εκτίμησε ότι πλέον "είναι συνείδηση όλων ότι ορθά έγινε".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι γίνονται με προσεκτικές κινήσεις, στον κατάλληλο χρόνο και με πλήρη διαφάνεια προς όφελος του Δημοσίου και των φορολογούμενων.

    [05] Κόσμος

    Δεκαπέντε τραυματίες

    Εκτροχιασμός ή δολιοφθορά;

    12/6/2005 1:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2005 4:46:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ερωτηματικά στις ρωσικές αρχές έχει προκαλέσει μία έκρηξη, που σημειώθηκε στις σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στη Μόσχα και είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας, η οποία μετέφερε περίπου 270 Τσετσένους από το Γκρόζνι προς τη Μόσχα. Ο εκτροχιασμός, τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά, 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 11χρονο κορίτσι και ένα 12χρονο αγόρι. Σύμφωνα με τις ρωσικέ αρχές ασφαλείας, υπάρχουν ενδείξεις, ότι κάποιος περίμενε τη διέλευση της αμαξοστοιχίας και αμέσως ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό, που προκάλεσε βλάβη στις σιδηροτροχιές και εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Ήδη, ξεκίνησε ανάκριση για να ερευνηθεί κατά πόσον είναι μία τρομοκρατική πράξη.

    Μαρτυρίες για έκρηξη

    Όπως ανακοινώθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) "σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού, έγινε μια έκρηξη στη σιδηροδρομική γραμμή μπροστά από τη μηχανή του τραίνου".

    Επίσης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ, οι αρχές ανακάλυψαν μια μεγάλη τρύπα στην σιδηροδρομική γραμμή, που προφανώς προκλήθηκε από έκρηξη, καθώς και ηλεκτρικά καλώδια, που συνέδεαν το δεξιό τμήμα της γραμμής με μια κρύπτη που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, την οποία οι πιθανολογούμενοι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν καθώς πλησίαζε το τραίνο.

    [06] Κοινωνία

    Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

    12/6/2005 7:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2005 7:48:24 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε δυο διαφορετικές περιοχές της Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ. Αρχικά ομάδα υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιούσαν πορεία στη παραλία με αφορμή τη χθεσινή επέτειο του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεπλάκησαν με 150 διαδηλωτές μέλη αριστερών οργανώσεων στο σημείο, που διεξάγεται η έκθεση βιβλίου με αποτέλεσμα να επέμβουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Η πορεία συνεχίστηκε στις οδούς Νίκης και Τσιμισκή, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και διαλύθηκε ήσυχα. Λίγο αργότερα στη μία τα ξημερώματα, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων που βρισκόταν στη Πανεπιστημιούπολη έβαλε φωτιά σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών και έριξε αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ στην οδό Εγνατία, μπροστά στη βόρεια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης. Οι ταραχές, όμως, δε σταμάτησαν εδώ. Οι νεαροί έριξαν και άλλες βόμβες στα κτήρια της έκθεσης, αλλά και στα στούντιο της ΕΤ3, που βρίσκονται στην οδό Αγγελάκη, προκαλώντας υλικές ζημιές.

    [07] Κοινωνία

    Για τα παιδιά που υποφέρουν από την πείνα

    Πεζοπορία ανθρωπιάς στην Αθήνα

    12/6/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με κίνητρο την ανθρωπιά εκατοντάδες Αθηναίοι πραγματοποίησαν πεζοπορία το πρωί κάτω και γύρω από τη σκιά της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στόχος της προσπάθειας αυτής η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να εξευρεθούν πόροι για την εξάλειψη της πείνας για 300.000.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα η πεζοπορία έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εκδήλωσης - Πρωτοβουλίας της ανθρωπιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ World Food Programme WFP (Παγκόσμια Οργάνωση Σίτισης). Την ίδια ώρα πεζοπορίες πραγματοποιούνταν σε 85 ακόμα χώρες και 275, πόλεις ώστε να ενισχυθούν τα ταμεία της Παγκόσμιας Επισιτιστικής Βοήθειας.

    Στο Ζάππειο είχε στηθεί ένας μεγάλος κουμπαράς της WFP για τη συγκέντρωση χρημάτων. Πέρυσι η ανθρωπιστική οργάνωση είχε συγκεντρώσει το ποσό των 7.500.000 ευρώ, ενώ φέτος στόχος είναι να συγκεντρωθεί ποσό παγκοσμίως άνω των 10.000.000 ευρώ.

    Η εκδήλωση - Πεζοπορία καλύφθηκε από τρία δορυφορικά κανάλια και έτσι η Αθήνα συνδέθηκε με τις υπόλοιπες με τις πρωτεύουσες και πόλεις , που ευαισθητοποιούνται στο θέμα της πείνας και του υποσιτισμού των παιδιών.

    [08] Κοινωνία

    Προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα

    Περιπέτεια στον αέρα

    12/6/2005 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Χωρίς κανένα πρόβλημα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο ΕΛευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος της Aegean με 36 επιβάτες, που είχε απογειωθεί για Χανιά, όταν διαπιστώθηκε πρόβλημα στον κινητήρα. Αρχικά είχε θεωρηθεί, πως η βλάβη προκλήθηκε από εισρόφηση πτηνού, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο, πως τελικά επρόκειτο για τεχνικό πρόβλημα. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με απογευματινές πτήσεις.

    [09] Κόσμος

    Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες της απελευθέρωσης

    Άνεμος ελευθερίας για την Ομπενά

    12/6/2005 1:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2005 4:53:50 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Μετά από πέντε μήνες, που βρισκόταν στα χέρια απαγωγέων στο Ιράκ, η Γαλλίδα δημοσιογράφος Φλοράνς Ομπενά, αφέθηκε σήμερα ελεύθερη και αργά το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην πατρίδα της, στο αεροδρόμιο Βιλακουμπλέ, στην περιοχή του Παρισιού. Ελεύθερος επίσης αφέθηκε και ο Ιρακινός οδηγός της δημοσιογράφου, Χουσείν Χανούν αλ Σαάντι, που είχε απαχθεί μαζί της στις 5 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη, θα παραμείνει όμως στην ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη κοντά στην οικογένειά του. Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φιλίπ Ντούστ Μπλαζί μετέβη στην Κύπρο για να υποδεχτεί εκεί την δημοσιογράφο της "Liberation". Όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, η Ομπενά είναι καλά στην υγεία της, χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω για τις συνθήκες της απελευθέρωσής της. Μάλιστα, μέχρι τώρα άγνωστη παραμένει τόσο η ταυτότητα, όσο και τα κίνητρα των απαγωγέων της. Μάλιστα, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες για κατάθεση λύτρων.

    "Είναι αδυνατισμένη, αλλά εκπληκτικά χαμογελαστή και ζωντανή" δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στη Βαγδάτη, Μπερνάρ Μπαζολέ, που την συνόδευσε στο αεροδρόμιο.

    Πέρυσι το Δεκέμβριο, ο κ. Μπαζολέ ήταν επικεφαλής στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων Μαλμπρυνό Ζορζ και Σεσνό Κριστιάν.

    [10] Κόσμος

    Πέντε μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές

    Αιματηρές εκρήξεις στο Ιράν

    12/6/2005 3:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2005 4:44:39 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν, όταν εξερράγησαν τέσσερις βόμβες πολύ κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στο Αχβάζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, πέντε μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές. Οι εκρήξεις ήταν ισχυρές και οι βόμβες εξερράγησαν μέσα σε διάστημα δύο ωρών. Από τις βόμβες επλήγησαν το διοικητήριο του Αχβάζ, που είναι σε πετρελαιοπαραγωγό περιοχή κι απέχει από την πρωτεύουσα του Ιράν 550 χλμ., ένας ξενώνας δημοσίων υπαλλήλων και δύο ακόμα κυβερνητικά κτήρια. Επίσης, καταστράφηκαν πολλά αυτοκίνητα, ενώ μία από τις βόμβες εξερράγη ενώ προσπαθούσε να την εξουδετερώσει συνεργείο πυροτεχνουργών. Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ αντίθετα, το "Λαϊκό Δημοκρατικό Μέτωπο του Αχβάζ", το οποίο μάχεται για ένα αυτόνομο Χουζεστάν (αραβόφωνη επαρχία με πρωτεύουσα το Αχβάζ), διαβεβαίωσε, ότι "δεν έχει καμία ανάμιξη".

    [11] Μ. Ανατολή

    Τρίτος γύρος εκλογών στο Λίβανο

    12/6/2005 4:15:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 1,2 εκατομμύρια Λιβανέζοι, προκειμένου να εκλέξουν σχεδόν τα μισά μέλη του 128μελούς Κοινοβουλίου, στον τρίτο και προτελευταίο γύρο εκλογών. Στην ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες άνω των 21 ετών και θα εκλέξουν 23 βουλευτές από τις τρεις περιφέρειες της Κοιλάδας Μπεκάα, 14 Μουσουλμάνους και εννέα Χριστιανούς και άλλους 35 από τις τέσσερις περιφέρειες του Όρους του Λιβάνου, δυτικά της Βηρυτού, 25 Χριστιανούς και 10 Μουσουλμάνους. Συνολικά, έχουν θέσει υποψηφιότητα 262 υποψήφιοι. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7 π.μ. και θα κλείσουν στις 6 μ.μ. Στους δύο πρώτους γύρους, οι Μουσουλμάνοι κατάφεραν να κερδίσουν την πλειοψηφία των εδρών.

    Αναμένεται ικανοποιητική συμμετοχή

    Η Μουσουλμανική κοινότητα του Λιβάνου περιλαμβάνει Σουνίτες, Σιίτες και Δρούζους και αντιπροσωπεύει το 63% του πληθυσμού. Οι Χριστιανοί, Ρωμαιοκαθολικοί, Μαρωνίτες και Ελληνορθόδοξοι αποτελούν το υπόλοιπο 37%.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, σε αυτό τον τρίτο γύρο η συμμετοχή αναμένεται να ανέλθει σε ικανοποιητικότερα ποσοστά από ό,τι στους προηγούμενους δύο (το 27% στη Βηρυτό και το 45% στο νότιο Λίβανο) ενώ η μάχη αναμένεται σκληρή μάχη.

    Η ψηφοφορία πραγματοποιείται, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους απηύθυνε νέα προειδοποίηση στη Συρία να σταματήσει να "αναμιγνύεται" στα εσωτερικά ζητήματα και την εκλογική διαδικασία του Λιβάνου.

    Οι φετινές εκλογές είναι οι πρώτες μετά από 29 χρόνια, που γίνονται χωρίς την παρουσία συριακών δυνάμεων. Η Δαμασκός αναγκάστηκε να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Λίβανο μετά από τη δολοφονία του Χαρίρι, στις 14 Φεβρουαρίου, την οποία πολλοί απέδωσαν στο φιλοσυριακό καθεστώς. Η αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων ολοκληρώθηκε την 26η Απριλίου.

    Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο των εκλογών, την 19η Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στο βόρειο Λίβανο, από όπου εκλέγονται συνολικά 28 βουλευτές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Σάρωσε" η Χεζμπολάχ

    Ολοκληρώθηκε ο β' γύρος των εκλογών στο Λίβανο

    [12] Οικονομία

    Διαψεύδει η Κυβέρνηση σχετικά δημοσιεύματα

    Δεν επιβάλλεται ΦΠΑ στα ενοίκια

    12/6/2005 5:29:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα μερίδας Τύπου, που κάνουν λόγο για επιβολή ΦΠΑ στα ενοίκια, εξέδωσε την Κυριακή το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. "Δεν υπάρχει καμία σκέψη από την Κυβέρνηση για την επιβολή ΦΠΑ στα ενοίκια" σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι ο κ. Αλογοσκούφης δεν έχει ζητήσει ποτέ εισήγηση για το θέμα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Τα εν λόγω δημοσιεύματα αποδίδονται από το Υπουργείο σε διοχέτευση "πληροφορίας" από την αντιπολίτευση, ώστε να στηρίξει τα "έωλα επιχειρήματά της" που καταρρίφθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, στη Βουλή. Η ανακοίνωση καταλήγει: "Η αντιπολίτευση, για μία ακόμη φορά, εντελώς ανεύθυνα αναστατώνει τους πολίτες με κινδυνολογικά σενάρια".

    Σχετικά Links: Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πολλά τα λεφτά" Σάλκε

    12/6/2005 2:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της Σάλκε, είναι οριστικά ο Κέβιν Κούρανι. Ο διεθνής Γερμανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας πενταετούς διάρκειας με τους "μπλε", με γενικές απολαβές τα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η πρώην του ομάδα, Στουτγκάρδη έλαβε για το μεταγραφή το ποσό των επτά εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κούρανι με τη σειρά του, εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σάλκε, "με πενταετές συμβόλαιο. Παράλληλα, ο 23 φορ, που αγωνίστηκε στην Στουτγκάρδη από το 1997, δήλωσε πως δεν θα πρέπει " ο σύλλογος να είναι θυμωμένος, καθώς η ομάδα θα λάβει περισσότερα χρήματα από τη μεταγραφή μου απ όσα έχει πληρώσει στους μισθούς μου όλα αυτά τα χρόνια που φορούσα τη φανέλα της. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας".

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σόλιντ ο εκλεκτός του Ολυμπιακού

    12/6/2005 5:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/6/2005 7:06:38 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο όνομα του Γερμανού Τροντ Σόλιντ, όπως όλα δείχνουν, κατέληξε ο Ολυμπιακός και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος των ερυθρολεύκων, δεν άντεξε τα τερτίπια του Πωλ Λε Γκουέν, δεν απάντησε ούτε μέχρι της δώδεκα του Σαββάτου και έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει "γερμανικό τιμονιέρη" στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός προχώρησε και στη μεταγραφή του Τάσου Κυριακού.

    Νορβηγική κατάληξη

    Τελικά το όνομα του Τροντ Σόλιντ είναι αυτό που έδωσε στον Σωκράτη Κόκκαλη το τέλος του σήριαλ που έγινε όλες αυτές τις ημέρες. Ο πρόεδρος είδε το Λε Γκουεν να μην δίνει ούτε το Σάββατο απάντηση, αρνητική ή θετική και έτσι "πήρε" τον Νορβηγό τεχνικό.

    Ο Σόλιντ μάλιστα είχε μιλήσει από την με τον Κόκκαλη και την Παρασκευή είχαν συμφωνήσει σε όλα, αν δεν ευωδούσε η περίπτωση με το Γάλλο. Όπερ και εγένετο.

    Ο Νορβηγός, ο οποίος από την Παρασκευή βρίσκεται για διακοπές στην Ελούντα με την οικογένεια του, αναμένεται να βρεθεί στα γραφεία του προέδρου των κόκκινων την Δευτέρα και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα είναι κλειστό διετές ενώ οι χρηματικές του απολαβές θα είναι 900.000 ευρώ ετησίως.

    Το βιογραφικό του Σόλιντ

    Ο νέος, όπως όλα δείχνουν, προπονητής του Ολυμπιακού, δεν είναι το πολύ μεγάλο όνομα στο Λιμάνι, όμως έχει πετυχημένη πορεία στις ομάδες που έχει εργαστεί μέχρι τώρα.

    Ο Σόλιντ, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1959 και έκανε τα πρώτα βήματά του ως ποδοσφαιριστής το 1976 στην ομάδα Μο Ιντρετσλαγκ. Το 1981 πήρε μεταγραφή για τη Βαλερένγκα του Οσλο, όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1984, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στη Ρόζενμποργκ, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα και το 1991 πήγε στην Μπόντο Γκλιμτ, όπου τερμάτισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, κατακτώντας άλλο ένα κύπελλο. Φόρεσε 15 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και σημείωσε ένα γκολ.

    Το 1994 ξεκίνησε καριέρα προπονητή στην Μπόντο Γκλιμτ και το 1996 πήγε στη Ρόζενμποργκ ως βοηθός του Νιλς Άρνε Έγκεν. Το 1998 έγινε πρώτος προπονητής της νορβηγικής ομάδας και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Επόμενος «σταθμός» της καριέρας του ήταν το Βέλγιο και η Γάνδη, στην οποία εργάστηκε από το Δεκέμβριο του 1998 ως το Μάιο του 2000, οπότε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπριζ. Ο Σόλιντ την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2003 και στην κατάκτηση του κυπέλλου το 2002 και το 2004. Φέτος, κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Αντερλεχτ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει τρεις παρουσίες, μια με τη Ρόζενμποργκ και δύο με τη Μπριζ. Και τις τρεις φορές τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου και συνέχισε στο Κύπελλο UEFA.

    Πήρε Κυριάκο

    Στην απόκτηση του Τάσου Κυριάκου της Καλλιθέας, προχώρησε ο Ολυμπιακός. Το οικονομικό σκέλος δεν έγινε γνωστό, ενώ αύριο ο 27χρονος παίκτης θα βρεθεί στου Ρέντη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

    Παίκτης του Ολυμπιακού ο Τάσος Κυριάκος. Ο Γιώργος Λουβάρης και ο Νίκος Σαλευρής τα βρήκαν σε όλα και ο παίκητς μετακομίζει στου Ρέντη, τη νέα σεζόν.

    Η ανακοίνωση, :«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει ότι επήλθε συμφωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ Καλλιθέα, για την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή Κυριάκου».

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παράσχος : "Καινούρια ομάδα, περισσότερος κόσμος"

    12/6/2005 7:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Γιώργος Παράσχος, για το θέμα της συγχώνευσης της Χαλκηδόνας με τον Ατρόμητο. Ο προπονητής της ομάδας εξέφρασε πως από εδώ και στο εξής το γήπεδο θα έχει αρκετά περισσότερο κόσμο, "κάτι που έλειπε από την ομάδα, και τώρα με τη συγχώνευση της Χαλκηδόνας και του Ατρομήτου παρουσιάζεται με μια καινούργια δυναμική η ομάδα".

    "Διατηρήθηκε ο κορμός"

    Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και αυτός μεταφέρεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. "Τώρα πλέον είναι στο χέρι μας να κάνουμε ένα ξεκίνημα ανάλογο με τα δύο τελευταία χρόνια και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται στον κόσμο, έτσι ώστε όλοι μαζί να υπερβάλουμε εαυτούς και να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Είναι θετικό ότι διατηρήσαμε τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας και με τις προσθήκες που χρειάζονται πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε ένα αξιοζήλευτο σύνολο".

    Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου, ενώ το βασικό στάδιο θα διεξαχθεί στα Τρία-Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, από 13 έως 26 Ιουλίου.

    Στο μεταξύ, ο Σωτήρης Ρίζος ανέλαβε προπονητής στην ομάδας Νέων της Χαλκηδόνας-Ατρομήτου. Γυμναστής παραμένει ο Παναγιώτης Ψαρράκης, φυσιοθεραπευτής ο Δημήτρης Κίτσος, φροντιστής ο Μανώλης Σαράντης, ενώ και φέτος την ευθύνη και την εποπτεία του τμήματος θα έχει ο Τάκης Μιχαλέτος.

    [16] Βόλεϊ

    Μπιτς : Στη δεύτερη θέση οι Ελληνίδες

    12/6/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    360 πολύτιμους βαθμούς και έπαθλο 22.000 δολαρίων, έδωσε στο ελληνικό δίδυμο Καραντάσιου/Αρβανίτη το ασημένιο μετάλλιο. Οι δύο Ελληνίδες (Νο 11 στην κατάταξη), παρουσία 3.500 θεατών, ηττήθηκαν στον τελικό από τις βραζιλιάνες Φράνκα/Φελισμπέρτα Σίλβα (Νο 2 στην κατάταξη) με 2-0, τα σετ: 25-23, 21-16, και κατέκτησαν έτσι το ασημένιο μετάλλιο στο 3ο τουρνουά όπεν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ (World Tour Swatch 2005), που ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο.

    Μπράβο

    Παρά την ήττα των Καραντάσιου/Αρβανίτη στον τελικό, πρόκειται για την πιο μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπιτς βόλεϊ σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα αγωνίστηκε σε τελικό σε τουρνουά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    Όσον αφορά τον αγώνα, ο τελικός κρίθηκε στο πρώτο σετ, όπου οι δύο Ελληνίδες προηγήθηκαν 15-11, αλλά το καλό σερβίς των βραζιλιάνων και μια διπλή μπαλιά που χρέωσαν οι διαιτητές στην Αρβανίτη στο 17-15 γύρισαν τον αγώνα.

    Στο μικρό τελικό οι γερμανίδες Πολ/Ράου (Νο 4) επικράτησαν των βραζιλιάνων Μπεχάρ/Σέλντα (Νο 1) με 2-0 (24-22, 24-22).

    Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα είναι το Γκστάαντ της Ελβετίας (14 έως 18 Ιουνίου), όπου θα γίνει το 4ο τουρνουά. Το 12ο κατά σειρά τουρνουά θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο μπιτς βόλεϊ στο Φάληρο (30/8-3/9).

    Η κατάταξη στις πέντε πρώτες ομάδες στο τουρνουά του Μιλάνο έχει ως εξής:

    1. Φράνκα / Φελισμπέρτα Σίλβα (Βραζιλία) 400 βαθμοί

    2. Καραντάσιου / Αρβανίτη (Ελλάδα) 360 βαθμοί

    3. Πολ / Ράου (Γερμανία) 320 βαθμοί

    4. Μπεχάρ / Σέλντα (Βραζιλία) 280 βαθμοί

    5. Σάντρα Πίρες / Μπέτναρτσουκ (Βραζιλία) 240 βαθμοί

    -. Τιαν Για / Βανκ Φέι (Κίνα) 240 βαθμοί

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπιτς Βόλεϊ : Με την πρώτη τελικό

    [17] "Ταχύτητα" στα Τσικλητήρεια

    12/6/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λάμψη στην ταχύτητα "της μίας ανάσας", στα «Τσικλητήρεια ΟΠΑΠ» 2005, την Τρίτη, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, καθώς το παρόν θα δώσου μερικοί από ταχύτερους αθλητές στον κόσμο. Πρώτο και μεγάλο όνομα, ο Ασάφα Πάουελ, ο οποίος φέτος έχει πετύχει την καλύτερη επίδοση στα 100. μέτρα, 9.84 και 9.85 υπό βροχή, κάτι που πέτυχε πριν από μερικές ημέρες. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και γυμνάζεται ήδη στο Ολυμπιακό Στάδιο από την Παρασκευή. Πάντως θα έχει δύσκολο συναγωνισμό, αφού οι Βρετανοί Τζέισον Γκάρντενερ και Μαρκ Λιούις Φράνσις, που πήραν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Μαδρίτης, δείχνουν πως μπορούν να κοντράρουν τον Πάουελ. Στα 100μ. των γυναικών, η Ιβέτ Λάλοβα από τη Βουλαγαρία, με ατομικό ρεκόρ 10.77, θα έχει κύρια αντίπαλο τη Ζάνα Μπλοκ. Η Ουκρανή, που έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2001 στο Έντμοντον, βρίσκεται στην Αθήνα και ελπίζει, όχι μόνο στη νίκη, αλλά και σε μια σπουδαία επίδοση με τη βοήθεια του κόσμου, που είναι πάντα κοντά στα «Τσικλητήρεια». Από ελληνικής πλευράς, στο κορυφαίο μίτινγκ της χώρας μας θα δώσουν το «παρών» η Γεωργία Κοκλώνη και η Μαρία Καρασταμάτη, νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος την περασμένη Παρασκευή, με ατομικό ρεκόρ 11.27.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 12 June 2005 - 16:51:02 UTC