Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινοβουλευτικοί διαξιφισμοί
  • [02] "Επίθεση" σε κομήτη
  • [03] Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα
  • [04] Ζαγοράκης : "Αποκατάσταση της αλήθειας"
  • [05] Πολλές συμμετοχές και πανελλήνια ρεκόρ
  • [06] Τρίτος ο Δρυμωνάκος
  • [07] "Διπλός τελικός" για Δανιηλίδου
  • [08] Χάντμπολ : "Μικρό" προβάδισμα η Εθνική

    [01] Πολιτική

    Στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

    Κοινοβουλευτικοί διαξιφισμοί

    11/6/2005 7:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2005 11:51:39 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Με την Οικονομία να αποτελεί το κυριότερο σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Οι τόνοι ανέβηκαν εκ νέου, το απόγευμα, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υποβιβάζει τη χώρα μας και είπε ότι ακόμη και ένας διαχειριστής πολυκατοικίας μέσα σε 15 μήνες θα είχε επιδείξει μεγαλύτερο έργο από αυτό που επιδεικνύει σήμερα ο Πρωθυπουργός. Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Φλωρίδη για λαϊκισμό, θράσος και διαστρέβλωση της πραγματικότητας στα οποία ξεπέρασε, όπως είπε, και τον αρχηγό του. "Χτίζουμε πάνω στα ερείπια που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και θα σώσουμε την Οικονομία και το κράτος", είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Κόντρες εκτός... προβλεπόμενης διαδικασίας

    Οι χαρακτηρισμοί του κ. Φλωρίδη προκάλεσαν και την άμεση αντίδραση του Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος παρενέβη εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας για να ανταπαντήσει σε έντονο ύφος στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και να κάνει λόγο για "βλάσφημη κριτική" στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

    Η παρέμβαση του κ. Πολύδωρα πυροδότησε με τη σειρά της φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη, και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Κακλαμάνη.

    Ο κ. Κακλαμάνης τη ρώτησε εάν φιλοδοξεί να προεδρεύει σε μια τέτοια Βουλή για να πάρει την απάντηση της κ. Μπενάκη ότι "όλοι έχουν μνήμη σε αυτή την αίθουσα και έχουν θητεύσει πολλά χρόνια".

    Τα πνεύματα επιχείρησε να κατευνάσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος είπε ότι ο παραλληλισμός με διαχειριστή πολυκατοικίας αφορούσε το έργο της Κυβέρνησης και όχι προσωπικά τον κ. Καραμανλή.

    Συνέχεια στο θέμα των πρόωρων εκλογών, που θίχτηκε το πρωί με την ομιλία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη, έδωσε το απόγευμα ο κ. Σκανδαλίδης. "Κάθε τόσο μας απειλείτε με προσφυγή στις κάλπες", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "πρόκειται για τον ενδόμυχο φόβο σας, την οριστική απόρριψη που σας απειλεί εδώ και 15 μήνες. Ιδού η Ρόδος. Μόνο εσείς μπορείτε να το αποφασίσετε".

    Κατά μέτωπον επίθεση από Σπηλιωτόπουλο

    Εκτός, όμως, από την Οικονομία, τα Δημόσια Έργα και την Παιδεία, σε σημείο αντιπαράθεσης αναδείχτηκε και η υπόθεση του φακελώματος αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ομιλία του, ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, χαρακτήρισε ατιμία και απάτη, από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι είχαν καταθέσει ερώτηση σχετικά με το θέμα τονίζοντας ότι ο αξιωματικός που είχε αναλάβει την εγκατάσταση του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας στο Πεντάγωνο, είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε τα στελέχη του Πενταγώνου στην προηγούμενη κυβέρνηση και στη συνέχεια εμφανίστηκε στη λίστα ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής έγγραφα που χαρακτήρισε "φακέλους ντροπής του ΠΑΣΟΚ" στους οποίους προτείνονται μεταθέσεις στην Αθήνα για "καλούς συντρόφους" και δυσμενείς για τους "πολύ δεξιούς", ενώ παρουσίασε δείγμα "άχρηστων υπερτιμολογημένων εκδόσεων που σαπίζουν στις αποθήκες". Επίσης, κατήγγειλε την ύπαρξη 193 συνδέσεων κινητών τηλεφώνων στο υπουργείο Άμυνας και έκανε λόγο για "51 έργα με τη μέθοδο της κατάτμησης που πάνε στον εισαγγελέα".

    Ο Υπουργός Άμυνας μίλησε, ακόμη, για "υβριστικές ερωτήσεις" από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σε 64 από τις οποίες αρνήθηκε, όπως είπε, να απαντήσει.

    Σκληρή απάντηση

    Η τελευταία δήλωση του κ. Σπηλιωτόπουλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστα Γείτονα, ο οποίος είπε ότι εξαιτίας του "κομματικού πάθους και τις εμπάθειας" ο Υπουργός Άμυνας έθεσε εαυτόν πάνω από το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία με την άρνησή του να απαντήσει στις ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    "Πιστεύω να αντελήφθη ο ελληνικός λαός, τι υπουργό Άμυνας έχει η χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γείτονας και πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ: "Δε σας συνέτισε, ούτε το Σινούκ, ούτε το φιάσκο της Εξεταστικής Επιτροπής; Σε αυτόν θα δώσετε αύριο την εμπιστοσύνη σας. Αυτή είναι η πολιτική σας".

    Ο κ. Γείτονας συνέχισε χαρακτηρίζοντας την ενέργεια του Πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης "κίνηση ματ-σιγά τα ωά!", έκανε λόγο για "ατζαμοσύνη της προβληματικής κυβερνητικής κομπανίας", ενώ έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις-φούσκα και κατέληξε: "Σας διέπει νεοθατσερικός ερασιτεχνισμός".

    Εξωτερική πολιτική και Παιδεία

    Μήνυμα προς την Άγκυρα και τα Σκόπια έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης. Ο ΥΠΕΞ τόνισε ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα πρέπει να αντανακλάται και στις στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο σημειώνοντας ότι οι εντάσεις που δημιουργούνται δε βοηθούν την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Ο κ. Μολυβιάτης εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα των δύο δημοψηφισμάτων για το Ευρωσύνταγμα δε συνδέονται με την τουρκική προοπτική, ενώ κάλεσε τα Σκόπια να επιδείξουν περισσότερο εποικοδομητική συμπεριφορά που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στις διμερείς σχέσεις, στην περιφερειακή σταθερότητα και στην ευρωατλαντική πορεία.

    Επικριτική για τη στάση που τηρεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απέναντι στο διάλογο για την Παιδεία εμφανίστηκε η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας ότι οι συμμετέχοντες στο διάλογο πρέπει να έχουν άποψη εάν θέλουν να την περάσουν, ενώ πρόσθεσε ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι πάντα ανοιχτές.

    Φωτιές άναψε το ευρω-πρόστιμο

    Η αντιπαράθεση για το θέμα του προστίμου της Κομισιόν αναζωπυρώθηκε όταν ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας, κατέθεσε στη Βουλή σειρά επιστολών και εγγράφων της Κομισιόν που είχαν σταλεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τα οποία αποκαλύπτεται ότι υπήρχαν συνεχείς οχλήσεις για την εκτέλεση των δημοσίων έργων.

    Απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ, ότι η Κυβέρνηση δεν ενεργοποίησε τη συμφωνία που είχε υπογραφεί με την Κομισιόν για το έλεγχο των έργων με αποτέλεσμα να τιμωρηθούμε με 518 εκ. ευρώ, είπε ότι η συμφωνία αυτή υπογράφηκε με "Μακιαβελικό τρόπο" δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Μαρτίου του 2004 θέτοντας σε ομηρία την επόμενη κυβέρνηση.

    Το απόγευμα, στην ομιλία του, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, αντέδρασε έντονα στην κριτική του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το πρόστιμο των 518 εκ. ευρώ της Κομισιόν λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι" και επισημαίνοντας ότι το πρόστιμο περιορίστηκε χάρη στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης.

    Ο Υπουργός Μεταφορών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμφωνία εργαζομένων και διοίκησης του ΟΤΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ αντελήφθησαν ότι το κόμμα τους δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να καταλάβει".

    "Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση θα δώσει μόνο η ΝΔ και την επόμενη ημέρα οι βουλευτές της θα συνεχίσουν να απολογούνται για τα λάθη της Κυβέρνησης", είπε ο βουλευτής Β Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Η συζήτηση, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική φανερή ψηφοφορία των βουλευτών για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, συνεχίζεται με τις ομιλίες Υπουργών και κορυφαίων στελεχών των κομμάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόντρες και αντιπαραθέσεις

    Βολές εκατέρωθεν

    [02] Τεχνολογία

    Σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας

    "Επίθεση" σε κομήτη

    11/6/2005 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, NASA, NET

    Με ένα φιλόδοξο σχέδιο, που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας, η NASA ελπίζει να ρίξει φως στα μυστικά της προέλευσης ενός κομήτη του ηλιακού μας συστήματος. Το σχέδιο, που έχει ονομαστεί "Ημέρα Ανεξαρτησίας", καθώς θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, έχει ως "στόχο" τον κομήτη Tempel 1, τον οποίο ένας πύραυλος θα τρυπήσει με μια χάλκινη σφαίρα βάρους 360 κιλών. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το υλικό, που θα εκτοξευτεί από το ουράνιο σώμα, εξαιτίας της σύγκρουσής του με τη σφαίρα, και το οποίο θα αναλυθεί από τα ειδικά μηχανήματα του διαστημικού σκάφους Deep Impact, θα μπορέσει να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την προέλευση του κομήτη. Η επιχείρηση "Ημέρα Ανεξαρτησίας" θα κορυφωθεί στις 4 Ιουλίου στις 05:52 π.μ. (ώρα Γκρήνουιτς) όταν η σφαίρα θα χτυπήσει τον κομήτη.

    Αναζητώντας τα μυστικά της γένεσης του ηλιακού συστήματος

    Η σύγκρουση αυτή θα απελευθερώσει το υλικό που βρίσκεται στην "καρδιά" του ουράνιου σώματος και χρονολογείται από τη στιγμή της γένεσης του ηλιακού μας συστήματος.

    Μία ημέρα πριν τη σύγκρουση, το διαστημικό σκάφος Deep Impact θα απελευθερώσει τη χάλκινη σφαίρα η οποία θα κατευθυνθεί προς τον Tempel 1, που έχει το μέγεθος του Μανχάταν και αποτελείται από πάγο, κομμάτια βράχου και σκόνη.

    Ειδικές κάμερες τοποθετημένες στο Deep Impact θα καταγράψουν την πορεία του εγχειρήματος, ενώ τα μηχανήματα θα αναλύσουν τα αέρια και τα κομμάτια του ουράνιου σώματος που θα εκτοξευτούν από τη σύγκρουση.

    Το ταξίδι του Deep Impact ξεκίνησε από τη Γη πριν από περίπου έξι μήνες και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 431 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

    Σχετικά Links: Deep Impact

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα

    11/6/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Αιώνια πρωταθλήτρια Ρουμανίας" φαίνεται να είναι η Στεάουα Βουκουρεστίου, καθώς κατέκτησε το τίτλο, 22ο τίτλο στην ιστορία της, μετά και τη νίκη επί της Πολιτέκνικα Τιμισοάρα με 2-1 και πήρε την πρωτιά. Παράλληλα, "σφράγισε" τη συμμετοχή της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ. Η Ραπίντ Βουκουρεστίου, που ήταν δεύτερη στη βαθμολογία, και η τρίτη, Νασιονάλ Βουκουρεστίου, θα λάβουν μέρος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ζαγοράκης : "Αποκατάσταση της αλήθειας"

    11/6/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά τη διαμάχη που που ξέσπασε ανάμεσα σε ΕΠΟ και Πολιτεία για το ποσό του πριμ της κατάκτησης του EURO 2004, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να "επέμβει" και να δώσει ένα τέλος. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, μιλώντας εκ μέρους των συμπαικτών του, τόνισε πως η είχαν υποσχεθεί κάποια λεφτά, όμως δεν έγινε ποτέ κάποια συμφωνία με την Πολιτεία. Από εκεί και πέρα, είπε πως απλά όλοι οι ποδοσφαιριστές "είναι να παίζουμε μπάλα, να προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτή την πορεία που είχαμε όσο μπορούμε και τίποτε άλλο. Αυτή είναι η δουλειά μας".

    "Μιλήσαμε, δεν συμφωνήσαμε"

    Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν σαφής, καθώς όπως τόνισε, υπήρχε με τον κ. Ορφανό κάποια κουβέντα, όμως δεν έγινε ποτέ καμία επίσημη συμφωνία.

    "Δεν έγινε ποτέ καμία συμφωνία. Έγινε κάποια κουβέντα αλλά ο κ. υφυπουργός μου είπε για 3,5 εκατομμύρια και τελείωσε εκεί. Μετά το έκανε 4 εκατομμύρια με δική του πρωτοβουλία -όπως μου είπε- αλλά δεν υπήρξε κάποια συμφωνία. Χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου και επειδή δεν θέλω να γίνω ασπίδα κανενός, ούτε του προέδρου της ΕΠΟ, ούτε κανενός άλλου, πρέπει όταν λέμε κάποια πράγματα, να λέμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνήθηκε τίποτε. Του είπα μάλιστα ότι αν το πω αυτό το ποσό στους συμπαίκτες μου, θα υπήρχαν αντιδράσεις γιατί άλλα περιμέναμε και άλλα θα γίνονταν. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Απλά κάποια πράγματα τα οποία είχαν ειπωθεί και είχαμε την εντύπωση ότι θα τηρηθούν, εκεί μείναμε. Είχαμε πει ένα ποσό, το αναφέραμε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ και είπαμε ότι θα είναι αυτό. Υπήρχε η διαπίστωση από τον Πρωθυπουργό, ότι θα είναι όλα εντάξει ό, τι και αν ζητηθεί. Από κει και πέρα περιμέναμε να πάρουμε αυτά που είχαν ειπωθεί. Μετά από δύο μήνες που συζήτησα εγώ με τον κ. Ορφανό, μου είπε ότι το πριμ θα είναι αυτό (σ.σ. 4 εκ. ευρώ) και δεν αλλάζει. Του είπα ότι δεν υπάρχει αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι οικονομικό το θέμα. Αυτή η χαρά που δώσαμε στον κόσμο δεν αντικαθίσταται με τίποτε. Αλλά είναι ενοχλητικό να προσπαθούν κάποιοι να αναπαράγουν λόγια που δεν έχουν ειπωθεί από εμάς".

    Από εκεί πέρα, μίλησε για της αναμνήσεις της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά ένα χρόνο. "Είναι από τις στιγμές που δύσκολα θα ξανασυμβούν... να μην πω ότι είναι απίθανο να ξανασυμβεί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο, ειδικά όταν βλέπεις τον κόσμο να είναι τόσο χαρούμενος. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου μείνει. Γι αυτό τρελαινόμαστε όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα (σ.σ. πριμ)".

    Τέλος, ο διεθνής μέσος αναφέρθηκε για την ήττα της Εθνικής μας από την Ουκρανία, όπου πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση των προκριματικών. Πάνω από όλα, όπως είπε, όλοι οι παίκτες θέλανε τη νίκη και την άξιζαν, καθώς ήταν καλύτεροι από τους Ουκρανούς. "Στεναφωρηθήκαμε" αλλά τώρα κοιτάμε μπροστά", είπε ο Ζαγοράκης, που τόνισε πως πιστεύει στην ομάδα και μπορεί να βρεθεί στη Γερμανία.

    στην πρόσφατη εντός έδρας ήττα από την Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006: "Στενοχωρηθήκαμε για τον τρόπο που χάθηκε αυτό το ματς, ένα παιχνίδι του οποίου την κρισιμότητα είχαμε συνειδητοποιήσει όλοι. Μπήκαμε για να το κερδίσουμε. Δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ότι ήμασταν καλύτεροι αλλά είναι ποδόσφαιρο, δεν έρχονται πάντα όλα όπως τα θέλουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί προσπαθήσαμε. Από τον κόσμο δεν περίμενα κάτι αρνητικό. Περίμενα αυτή την αντιμετώπιση και μπράβο του. Έμμεσα αισθάνομαι και εγώ δικαιωμένος. Από άλλους μπορεί να το περίμενα, αλλά από τον κόσμο όχι και τον ευχαριστώ. Παρά την πίκρα μετά το παιχνίδι είναι καλό να βλέπεις να χειροκροτούν έναν παίκτη της κλάσης του Σεφτσένκο. Είναι καλό να συμβαίνει κάτι τέτοιο στα ελληνική γήπεδα, πόσο μάλλον σε ένα γήπεδο που παίζει η Εθνική ομάδα. Ανεβαίνει το επίπεδο όλων μας".

    [05] Πολλές συμμετοχές και πανελλήνια ρεκόρ

    11/6/2005 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δύο πανελλήνια ρεκόρ, το ένα νεανίδων, και εξαιρετικές παρουσίες είχε η δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος αντρών γυναικών στο ΟΑΚΑ. Στο επί κοντέ, το νέο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Αφροδίτη Σκαφίδα του ΓΣ Κερατσινίου, η οποία υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια τα 4.48μ και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της Γεωργίας Τσιλιγκίρη (ΠΓΣ) που ήταν 4.47μ και το οποίο είχε σημειώσει στις 7 Ιουλίου 2004 στη Σπάρτη (Λεωνίδεια). Το πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων σημείωσε στον ακοντισμό η Παναγιώτα Τουλουμτζή του ΦΟ Αριδαίας με 56.63μ, , καταρρίπτοντας το προηγούμενο της Μαρίας Ζέρβα (Μεσσηνιακός) που ήταν 55.48μ και το οποίο είχε πετύχει στις 30 Μαϊου στην Καλαμάτα (Παπαφλέσσεια). Στο μήκος γυναικών αγωνίστηκε και η ασημένια Ολυμπιονίκης του τριπλούν, Πηγή Δεβετζή, η οποία ήρθε δεύτερη με 6,56μ.

    Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 2ης ημέρας

    Σφυροβολία ανδρών: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (ΑΕΚ) 75.45μ, Χαράλαμπος Αρσονιάδης (ΠΓΣ) 65.60μ, Γιώργος Κυριακίδης (ΣΚΑ Δράμας) 62.15μ, Κώστας Δήμου (Πανιώνιος) 61.68μ, Γιάννης Μυλωνάς (ΠΓΣ) 61.39μ, Νίκος Κορωνάκος (ΠΓΣ) 60.50μ, Ευθύμιος Κατσικαντάμης (Ευβοϊκός ΓΑΣ) 59.16μ, Πέτρος Σοφιανός (Ευβοϊκός ΓΑΣ) 57,26μ.

    3.000μ στιπλ ανδρών: Αλέξανδρος Λίτσι (Ολυμπιακός) 9.03.04, Ναϊμ Ακρούτ (ΠΓΣ) 9.03.54, Χριστόφορος Μερούσης (ΑΣ Εφηβος Χίου) 9.04.94, Γιώργος Κομπογιάννης (Πανιώνιος) 9.10.53, Αντώνης Παπαντώνης (ΠΓΣ) 9.11.45, Λευτέρης Ξυδάς (ΑΓΣ Σίθων) 9.12.85, Παναγιώτης Κοκορός (ΠΑΣ Ιωνικός 80) 9.13.32, Χρήστος Αντωνίου (ΓΣ Καλλιθέας) 9.15.83.

    400μ εμπόδια γυναικών: (Σειρές) Χριστίνα Χαντζή - Νεάγκ (ΠΓΣ) 57.20, Στέλλα Δημόγλου (ΟΚΑ Καβάλας) 58.81, Θεοδωσία Νακοπούλου (Πίνδαρος Θηβών) 1.00.25, Σοφία Βελλή (ΓΑΣ Ενιπεύς Λιτ.) 1.01.01, Δήμητρα Κυριακάκου (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 1.02.03, Κατερίνα Καραταράκη (ΟΦΗ) 1.03.08, Παναγιώτα Καραμάνη (ΑΓΕ Βοιωτίας) 1.03.65, Ευροσύνη Λαδά (ΠΓΣ) 1.03.80.

    400μ εμπόδια ανδρών: Περικλής Ιακωβάκης (Ολυμπιακός) 49.31, Μηνάς Αλοζίδης (ΠΓΣ) 49.62, Πλάτων Γκαβέλας (Εθνικός ΓΣ) 50.83, Σωτήρης Ιακωβάκης (Ολυμπιακός) 50.95, Μαρτίνος-Παύλος Αδαμόπουλος (Πανιώνιος) 51.52, Γιώργος Ανυφαντής (Πίνδαρος Θηβών) 51.88, Κώστας Αναστασίου (Πανιώνιος) 51.91, Κώστας Μπάθας (ΓΣ Νέων Λιοσίων-Ιλίου) 52.07.

    Μήκος γυναικών: Γιαννούλα Καφετζή (ΓΕ Αίολος Μακεδονίας) 6.62μ, Πηγή Δεβετζή (Ολυμπιακός) 6.56μ, Στέλλα Πιλάτου (ΟΦΗ) 6.48μ, Παναγιώτα Κουτσιουμάρη (ΠΓΣ) 6.43μ, Παναγιώτα Αλεξάνδρου (Πανιώνιος) 6.38μ (άν. +3.00), Βασιλική Δεληνικόλα (Νέστος Χρυσούπολης) 6.29μ (άν. +2.60), Δέσποινα Παπαβασιλάκη (Τρίτων Θες.) 6.18μ, Ελένη Μασλίγκα (ΓΣ Εδεσσας) 6.05μ.

    Δισκοβολία ανδρών: Στέφανος Κώνστας (ΠΑΟ) 60.33μ, Σπύρος Αραμπατζής (ΠΓΣ) 57.41, Αλέξανδρος Γανωτάκης (ΠΓΣ) 56.87μ, Νίκος Λουκόπουλος (Πειραϊκός Σύνδεσμος) 54.47μ, Γιώργος Αρέστης (ΠΑΟ) 53.45μ, Βαγγέλης Ορφανιώτης (ΠΑΟ) 52.81μ, Γιώργος Τσολακίδης (ΓΣ Μανδρών) 51.78μ, Παναγιώτης Κυριακού (ΑΠΣ Ολυμπιονίκης Λες.) 49.11μ.

    200μ γυναικών: Ελένη Αρτυματά (ΠΓΣ) 24.10, Μαρίνα Βασαρμίδου (Λιβυκός Ιεράπετρας) 24.27, Αθανασία Ευστρατιάδου (ΠΓΣ) 24.47, Ελευθερία Κομπίδου (Τρίτων Θεσσαλονίκης), 24.55, Αννα Μωυσιάδου (Αίολος Μακεδονίας) 24.97, Αγνή Δερβένη (ΓΣ Νέων Λιοσίων-Ιλίου) 25.44, Αρτεμησία Κωνσταντίνου (ΓΟ Γιάννη Παλάσκα) 25.44.

    Υψος ανδρών: Κυριάκος Ιωάνννου (ΠΓΣ) 2.24μ, Δημήτρης Συρράκος (Ηρακλής Θες.) 2.21μ, Μιχάλης Τομαράς (ΠΓΣ) 2.18μ, Νίκος Γκιόσης (Ηρακλής Θες.) 2.18μ, Στέλλιος Κεσίδης (ΟΦΚΑ Σέρρες) 2.15μ, Θόδωρος Μαθιιυδάκης (Ελ. Βενιζέλος) 2.15μ, Γιώργος Μπόχτσος (ΠΑΟ) 2.10μ, Χαράλαμπος Ορφανίδης (Ελ. Βενιζέλος) 2.05μ.

    200μ ανδρών: (Σειρές) Τάσος Γκούσης (Ολυμπιακός) 20.98, Παναγιώτης Σαρρής (ΠΓΣ) 21.07, Χρήστος Βάσσου (ΑΟ Δράμας) 21.45, Βαγγέλης Χαλαστάρας (Ηρακλής Θες.) 21.18, Νίκος Γιανναδάκης (Πανιώνιος) 21.84, Μανώλης Σφακιανάκης (ΟΚΑ Αρκάδι) 21.93, Αριστείδης Δράκος (Ολυπιάδα Κομοτηνής) 21.93, Θωμάς Σμπώκος (ΠΓΣ) 21.99.

    Επί κοντώ γυναικών: Αφροδίτη Σκαφίδα (ΓΣ Κερατσινίου) 4.48μ (Π.Ρ.Γ), Νικολέτα Κυριακοπούλου (ΓΣ Αστέρας 90 Αιγάλεω) 4.10μ, Σοφία Αποστόλου (ΠΓΣ) 3.90μ, Αντιγόνη Αστερίου (ΠΓΣ) 3.80μ, Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (Ελ. Βενιζέλος) 3.80μ, Ιωάννα Αγγελάκου (Αρκαδίας) 3.70μ, Αγγελική Κανουλα (ΧΑΝΘ) 3.70μ, Ευριδίκη Πρεζεράκου (ΠΓΣ) 3.70μ.

    800μ γυναικών: Ελένη Φιλάνδρα (ΠΓΣ) 2.06.79, Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (ΑΟ Φιλοθέης) 2.07.45, Καρολίνα Σκούρτη (Πανιώνιος) 2.12.17, Μαρία Νταλάκα (ΟΦΗ) 2.12.53, Μαρία Χριστοπούλου (Εσπερος 2004) 2.13.36, Γαρυφαλλιά (Αντωνοπούλου (ΠΑΟ) 2.17.47, Μαρία Ζυγάκη (Λιβυκός Ιεράπετρας) 2.20.09, Μαρία Κλάδου (ΓΕ Ηρακλείου) 2.21.46.

    Στο μεταξύ άλλαξε η κατάταξη στα 5.000μ ανδρών που έγιναν χθες, αφού ο Μιχάλης Γελασάκης που είχε τερματίσει 2ος, ακυρώθηκε επειδή δεν είχε δηλωθεί στο πινάκιο αγώνα, Ετσι το ασημένιο μετάλλιο πηγαίνει στον Αντώνη Παπαντώνη και το χάλκινο στον Χρήστο Ζαρκάδα.

    Η Κατάταξη στα 5.000μ ανδρών: Τάσος Φράγγος (Πίνδαρος Θηβών) 14.22.16, Αντώνης Παπαντώνης (ΠΓΣ) 14.23.46, Χρήστος Ζαρκάδας (Αναγ. Αρτας Προμηθέας) 14.30.43, Δήμος Μαγγίνας (Ολυμπιακός) 14.35.20, Μιχάλης Παρμάκης (ΠΑΟΚ) 14.39.57, Βάιος Καρράς (ΦΣ Καλλιθέας) 14.39.93, Αλέξανδρος Καλογεράκης-Μιχα (ΑΕΚ) 14.41.70, Κώστας Μπαλαγιάννης (ΓΣ Τρικάλων) 14.42.81.

    [06] Τρίτος ο Δρυμωνάκος

    11/6/2005 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τρίτη θέση, στο πλαίσιο της 1ης ημέρας του μίτινγκ κολύμβησης «Mare Nostrum», το οποίο διεξάγεται στη Ρώμη και ολοκληρώνεται αύριο, κατέλαβε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στον τελικό των 200μ. πεταλούδα. Ο Έλληνας πρωταθλητής στην Κολύμβηση, έδειξε πως "ανεβάδει στροφές", σημειώνοντας επίδοση 1.57.97 στον τελικό του αγωνίσματος. Από τα πρωινά προκριματικά είχε περάσει ως 6ος με χρόνο 2.02.42, ενώ στα 200μ. μικτή ατομική ήταν 10ος στα προκριματικά με 2.08.80. Ο Ανδρέας Ζήσιμος και ο Ρωμανός Αλυφαντής, οι άλλοι δύο Έλληνες που παίρνουν μέρος, προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν σε κάποιο τελικό. Ο Αλυφαντής ήταν 18ος στα 200μ. πρόσθιο με χρόνο 2.22.26, ενώ ο Ζήσιμος κατετάγη 11ος στα 400μ. ελεύθερο (3.59.42) και 20ος στα 100μ. ελεύθερο (52.08). Αύριο οι αγώνες ολοκληρώνονται με το Γιάννη Δρυμωνάκο και τον Ρωμανό Αλυφαντή να αγωνίζονται στα 400μ. μικτής και τα 100μ. πεταλούδας. Ο δεύτερος θα «πέσει» και στα 100μ. πρόσθιο, ενώ, τέλος, ο Ανδρέας Ζήσιμος θα λάβει μέρος στα 200μ. ελεύθερο.

    [07] "Διπλός τελικός" για Δανιηλίδου

    11/6/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον τελικό του διπλού γυναικών θα είναι η Λένα Δανιηλίδου, η οποία προκρίθηκε στο τουρνουά τένις 200.000 δολαρίων, που διεξάγεται στο Μπέρμιχαμ. Η Ελληνίδα τενίστρια, που έχει ως στόχο το grand slam του Γουϊμπλετον, νίκησαν μαζί με την συμπαίκτρια της, Αμερικανίδα Τζένιφερ Ράσελ τις Κάρα Μπλακ (Ζιμπάμπουε)/Λίζελ Χούμπερ (Νότια Αφρική) με 6-4, 7-6, μετά από αγώνα διάρκειας 101 λεπτών, και πήραν το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό του διπλού. Στον τελικό οι Δανιηλίδου/Ράσελ θα αντιμετωπίσουν το ζευγάρι που θα επικρατήσει στον ημιτελικό Μπραϊάν Στιούαρτ (Αυστραλία)/Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία)-Ντανιέλα Χαντούσοβα (Σλοβακία)/Αϊ Σουγκιγιάμα (Ιαπωνία).

    [08] Χάντμπολ : "Μικρό" προβάδισμα η Εθνική

    11/6/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη "μίας ελπίδας" πέτυχε η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2006 επικράτησε του αντίστοιχου της Ουκρανίας με 26-25, (ημίχρονο 12-11) και τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του επόμενου Σαββάτου στο Ζαπορόζιε, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τα τελικά της Ελβετίας.

    Μπορούσε μεγαλύτερο σκορ

    Παρά τη συμπαράσταση περίπου 2.000 θεατών στο κλειστό του Ελληνικού, η ομάδα του Ουλφ Σέφερτ δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μια καλή διαφορά, αν και μπορούσε να το πετύχει.

    Το ξεκίνημα των διεθνών μας ήταν κακό, αφού έχοντας αργή και προβλέψιμη επιθετική ανάπτυξη βεβιασμένα σουτ πάνω από τα κεφάλια των (ψηλών) Ουκρανών και πολλά λάθη (κυρίως στην προσπάθεια να τροφοδοτηθεί ο Χαλκίδης), η ελληνική ομάδα χρειάστηκε 11΄15΄΄ για να πετύχει το πρώτο γκολ της με τον Σάββα Καρυπίδη.

    Ο Καφάτος έκανε ότι μπορούσε για την Εθνική στο τέρμα, μέχρι και πέναλτι έπιασε, κρατώντας το μηδέν, στη συνέχεια πήρε... μπροστά το αστέρι των φιλοξενούμενων, ο Βιάτσεσλαβ Λόχμαν, με αποτέλεσμα η εθνική να βρεθεί πίσω με 4-0 και 5-1.

    Η είσοδος του Γρηγόρη Σανίκη αντί του Μπαλωμένου έδωσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την απαραίτητη ώθηση για να επιστρέψει. Τρία συνεχόμενα γκολ του παίκτη της Κρονάου έφεραν το σκορ στο 5-4, καθώς η Ουκρανία δεν παρουσίαζε κάτι το ιδιαίτερο και ήταν μάλλον μονότονη επιθετικά, χωρίς να χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου τα εξτρέμ και τον πίβοτ. Με την αφύπνιση του Αλέξη Αλβανού (πέτυχε τέσσερα τέρματα στα τελευταία οκτώ λεπτά του πρώτου μέρους) η ομάδα του Ουλφ Σέφερτ κατάφερε να ισοφαρίσει 7-7 στο 22΄ (στην πρώτη δίλεπτη αποβολή που κέρδισε), να προηγηθεί για πρώτη φορά στο 24΄ (9-8) και να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 12-11, χάρη σε γκολ του Χαλκίδη στην εκπνοή.

    Η εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να φτάσει στο +4 (17-13 στο 38΄), δείχνοντας πως μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ καλό σκορ για την επανάληψη σε εφτά μέρες.

    Όμως η Εθνική δεν μπόρεσε να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό. Οι Ουκρανοί βρήκαν λύσεις στην επίθεση από τους Στέτσιουρα, Κοστέτσκι και Σελμένκο και "ροκάνισαν" την διαφορά. Ο ενθουσιασμός (σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο) κόπασε και οι παίκτες του Σεργκέι Κούσνιριουκ κατόρθωσαν να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν 20-19, δέκα λεπτά πριν τη λήξη. Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς πήρε την κατάσταση επάνω του και η ελληνική ομάδα ανέκτησε το προβάδισμα, φτάνοντας στο 26-24, όμως στην εκπνοή ο Σελμένκο μείωσε στο ένα γκολ (κι ενώ και οι δύο αντίπαλοι είχαν δεχτεί από δύο αποβολές, απόρροια των νεύρων που επικράτησαν στα τελευταία λεπτά) και έκανε ακόμη δυσκολότερη την αποστολή της εθνικής στο Ζαπορόζιε.

    Στο 54΄ αποβλήθηκε με τρίτη δίλεπτη ο Λόχμαν.

    Τα δεκάλεπτα: 0-3, 5-7, 12-11, 17-13, 19-20, 26-25.

    Διαιτητές: Μπορντ-Μπουϊ (Γαλλία)

    Οι συνθέσεις:

    ΕΛΛΑΔΑ (Ουλφ Σέφερτ): Βόγλης, Τζιμούρτος, Ριγανάς, Ζαραβίνας 1, Μπαλωμένος 1, Κοκολοδημητράκης 1, Γραμματικός 3, Καφάτος, Ζιβούλοβιτς 5, Χρυσόπουλος, Χαλκίδης 2, Σανίκης 6, Αλβανός 4, Καρυπίδης 3.

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Κούσνιριουκ): Μπίλικ, Λόχμαν 4, Στέτσιουρα 5, Κοστέτσκι 6, Πετρένκο 2, Νατ 2, Κόσιακ, Σελμένκο 4, Νάταλιουκ, Βάσιουκ, Σκρόμπανετς, Ρεμίζοφ, Κίσιλ 2, Μπούντκο.

    ** Οι πυρετώδεις προσπάθειες των τελευταίων ημερών για την προετοιμασία του Ολυμπιακού κλειστού του Ελληνικού έφεραν αποτέλεσμα. Το γήπεδο, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, «συμμαζεύτηκε» σε ικανοποιητικό βαθμό για να φιλοξενήσει τη σημερινή αναμέτρηση, την οποία παρακολούθησε και η αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 June 2005 - 20:50:32 UTC