Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυναμικές κινητοποιήσεις
  • [02] Πολύνεκρες επιθέσεις
  • [03] Συνεδριάζουν για τοποτηρητή
  • [04] Στο νοσοκομείο από διαρροή φιάλης
  • [05] "Άνοιγμα" Πάπα στους Ορθόδοξους
  • [06] Έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ
  • [07] "Σάρωσε" ο υιός Χαρίρι
  • [08] Θρασύβουλος Χαϊδάρι και Βέροια στη Β΄
  • [09] "Ιδανικοί αυτόχειρες" οι Πίστονς
  • [10] Πάτησε γκάζι ο ΠΑΟ...

    [01] Κοινωνία

    Αντιδράσεις στη Δυτική Αττική για την λυματολάσπη

    Δυναμικές κινητοποιήσεις

    30/5/2005 11:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Καζάνι που βράζει η Δυτική Αττική, μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι σχεδιάζει την μεταφορά των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυτάλλειας στη χωματερή των Άνω Λιοσίων και στο Λατομείο Μουσαμά της Πετρούπολης. Αυτή την ώρα, κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο, ενώ, την Τρίτη, επιτροπή με επικεφαλής τον Νομάρχη, Αριστείδη Αρκουδάρη, θα συναντηθεί με τον κ. Σουφλιά. Παράλληλα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής προειδοποιεί για προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν το Υπουργείο υλοποιήσει την πρόθεσή του. Μιλώντας στην ΝΕΤ 105.8, ο υφυπουργός, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, κάλεσε τους κατοίκους να περιμένουν την τελική απόφαση του Υπουργείου, ενώ ο δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ζήτησε να εξετασθούν εναλλακτικές προτάσεις, καθώς η περιοχή που έχει επιλεγεί είναι πολύ κοντά σε σπίτια, αλλά και στο Θέατρο Πέτρας.

    Στο μεταξύ, ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να κλείσει επ αόριστον την χωματερή, ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων, Νίκος Παπαδήμας, τον οποίον οι κάτοικοι κατηγορούν πως έχει υπογράψει προγραμματική συμφωνία για τη μεταφορά της λυματολάσπης στον ΧΥΤΑ της περιοχής.

    Υπενθυμίζεται, πως ένταση επικράτησε το Σάββατο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα, ενώ το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Συμβούλιο των Άνω Λιοσίων κάτοικοι εκτόξευσαν αυγά εναντίον του Δημάρχου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιδρούν για την λυματολάσπη

    [02] Ιράκ

    25 νεκροί - 100 τραυματίες

    Πολύνεκρες επιθέσεις

    30/5/2005 8:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/5/2005 11:46:36 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Είκοσι πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν, από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Χίλα, νότια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές ο πρώτος καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά ανάμεσα σε Ιρακινούς που περίμεναν έξω από ιατρικό κέντρο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, ώστε να προσληφθούν στην αστυνομία, ενώ ο δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε ανάμεσα σε αστυνομικούς που διαδήλωναν ζητώντας μεγαλύτερους μισθούς. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 9:00 τοπική ώρα. Εν τω μεταξύ, ένας πρώην αξιωματικός του Σαντάμ Χουσέιν συνελήφθη την Κυριακή στη Βαγδάτη, από αμερικανο-ιρακινές δυνάμεις, ανακοινώθηκε από την Πολυεθνή Δύναμη (FMN).

    Συλλήψεις

    "Ο στρατηγός που συνελήφθη ήταν μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών του πρώην καθεστώτος και άνηκε στους Φενταγίν. Ήταν επικεφαλής αρκετών τρομοκρατικών πυρήνων που δρουν στη συνοικία Γκαζαλίγια, στη δυτική Βαγδάτη, επιτιθέμενοι στις αμερικανικές δυνάμεις με βόμβες οβίδες και βλήματα όλμων", αναφέρεται σε ανακοίνωση της FNM, στην οποία δεν αναφέρεται το όνομα του στρατηγού, απλώς ότι συνελήφθη μαζί με κάποιον άλλον.

    Το Ισλαμικό Κόμμα, το βασικό κόμμα των σουνιτών στο Ιράκ ανακοίνωσε την Δευτέρα, πως ο ηγέτης του Μόχσεν Αμπντέλ Χάμιντ και οι τρεις γιοι του συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη Βαγδάτη. "Ο Μόχσεν Αμπντελ Χάμιντ συνελήφθη στις 4:00 το πρωί στη δυτική Βαγδάτη μαζί με τους γιους του Γιάσερ, Μακντάντ και Ασιάντ", δήλωσε ο Αλάα Μάκι μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της σύλληψης. Από την πλευρά του αμερικανικός στρατός δεν επιβεβαίωσε ακόμα τη σύλληψη.

    [03] Κοινωνία

    Τη Δευτέρα η ανάδειξη τοποτηρητή θρόνου

    Συνεδριάζουν για τοποτηρητή

    29/5/2005 10:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/5/2005 7:11:14 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δρομολογούνται οι διαδικασίες εκλογές νέου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου, με αντικείμενο την ανάδειξη τοποτηρητή θρόνου, ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του νέου Πατριάρχη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκκλησιαστικών κύκλων από τα Ιεροσόλυμα, ο τοποτηρητής πέρα από το γεγονός ότι σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του μετράει διπλά , θα έχει ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για την εκλογή του νέου Πατριάρχη.

    Πιθανοί διάδοχοι

    Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το θέμα της διαδοχής νέου Πατριάρχη συζητήθηκε ήδη στο Φανάρι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τρία ονόματα κορυφαίων κληρικών έπεσαν στο τραπέζι της πανορθόδοξης συνόδου.

    Ο κ. Βαρθολομαίος, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, βολιδοσκόπησε χωρίς να πάρει θετική απάντηση τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο, ενώ ακούστηκαν προτάσεις για τον μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο και για τον Μεσογαίας Νικόλαο.

    Ωστόσο, οι Αγιοταφίτες, ξεκαθάρισαν ότι επιθυμούν να αναδειχθεί Πατριάρχης κάποιος από την αδελφότητα, διευκρινίζοντας ότι η λύση δεν μπορεί να προέλθει εξωκληματικά.

    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τρεις είναι οι επίσκοποι που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

    Πρόκειται για τους Μητροπολίτες, Θαβωρίου, Θεόφιλο, Γεράσων Θεοφάνη και Κωνσταντίνης Αρίσταρχο.

    Στην κούρσα της διαδοχής, προσθέτει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", θέλει να συμμετάσχει και ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, παλαιός αντίπαλος του Ειρηναίου.

    Ωστόσο, από πολλούς αγιοταφίτες θεωρείται "καμένο χαρτί" ενώ δεν είναι αποδεκτή υποψηφιότητα και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφού τον είχε κατά το παρελθόν τιμωρήσει σε παλαιότερη διένεξη επί πατριάρχου Διόδωρου.

    [04] Κοινωνία

    Στο νοσοκομείο από διαρροή φιάλης

    29/5/2005 10:51:00 μμ

    Πηγή: NET - NET 105,8

    Περισσότερα από δέκα άτομα, ενήλικες και παιδιά, διακομίστηκαν με λιποθυμικές τάσεις στα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Παίδων", έπειτα από διαρροή φιάλης, με άγνωστο -μέχρι στιγμής περιεχόμενο- στην Ακαδημία Πλάτωνος. Δυο από τα άτομα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία πήραν εξιτήριο ενώ τα υπόλοιπα θα παραμείνουν για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Τη φιάλη είχε περισυλλέξει ρακοσυλλέκτης της περιοχής. Στο σημείο κλήθηκε ειδική υπηρεσία του πυροσβεστικού σώματος και οι πυροσβέστες μετέφεραν την φιάλη σε ειδικό χώρο αποβλήτων του Δήμου της Αθήνας, απ΄ όπου την παρέλαβε συμβεβλημένη υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών εξειδικευμένη στην διαχείριση αποβλήτων.

    [05] Κόσμος

    Τάχθηκε υπέρ της ενότητας των Εκκλησιών

    "Άνοιγμα" Πάπα στους Ορθόδοξους

    30/5/2005 7:48:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC - Reuters

    Να εργασθεί με όλο του σθένος για την ενότητα μεταξύ των διαχωρισμένων χριστιανικών Εκκλησιών, δεσμεύτηκε την Κυριακή από το Μπάρι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ, που πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι εκτός Ρώμης, έξι εβδομάδες μετά την εκλογή του. "Θέλω να επαναλάβω την επιθυμία μου να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της πλήρους και ορατής ενότητας μεταξύ των πιστών του Ιησού Χριστού", είπε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας, τονίζοντας εκ νέου τη δέσμευσή του ότι θα προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές του σχίσματος ανάμεσα στα χριστιανικά δόγματα. Μιλώντας σε υπαίθρια συγκέντρωση περίπου 200.000 πιστών, ο Ποντίφικας χαρακτήρισε το Μπάρι ως έδαφος συνάντησης και διαλόγου, δίνοντας έμφαση στην έννοια της συμφιλίωσης του Βατικανού με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Παράλληλα, αποκήρυξε τον υπέρμετρο καταναλωτισμό στον κόσμο και την θρησκευτική αδιαφορία, ενώ απηύθυνε έκκληση στους Καθολικούς να διατηρήσουν την ημέρα της Κυριακής πνευματική.

    Επίσκεψη με συμβολισμούς

    Η επιλογή του Μπάρι είναι συμβολική για τις σχέσεις μεταξύ των χριστιανικών Εκκλησιών, καθώς εκεί βρίσκονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου, επισκόπου στην Μικρά Ασία κατά τον 4ο αιώνα, τον οποίο σέβονται εξίσου η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.

    "Εδώ, στο Μπάρι, στην πόλη που φυλάσσει το σκήνωμα του Αγίου Νικολάου, περιοχή συνάντησης και διαλόγου με τους Χριστιανούς αδελφούς μας της Ανατολής, επαναλαμβάνω την πρόθεσή μου να αναλάβω τη βαθιά δέσμευση να εργασθώ με όλη μου την ενέργεια για να οικοδομηθεί εκ νέου η ενότητα όλων των πιστών Χριστιανών", επεσήμανε ο Πάπας.

    Σημειώνεται πως το λιμάνι της Αδριατικής έχει μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση, ενώ ο προκάτοχος του Βενέδικτου ΙΣΤ', Ιωάννης Παύλος ο Β', είχε χαρακτηρίσει την πόλη "γέφυρα της Δύσης με την Ανατολή".

    [06] Κόσμος

    7 τραυματίες

    Έκρηξη βόμβας στην Καμπούλ

    30/5/2005 10:14:00 πμ

    Επτά Αφγανοί πολίτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας στην ανατολική Καμπούλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μοχάμαντ Ακμπάρ, επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης. "Μια τηλεχειριζόμενη βόμβα είχε τοποθετηθεί κάτω από εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, στο δρόμο προς τη Τζαλαλαμπάντ και εξερράγη στις 9.30. Τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά", δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή.

    [07] Μ. Ανατολή

    Κέρδισε όλες τις κοινοβουλευτικές έδρες στη Βηρυτό

    "Σάρωσε" ο υιός Χαρίρι

    30/5/2005 7:34:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συντριπτική νίκη στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές του Λιβάνου, τις πρώτες χωρίς την παρουσία συριακών στρατευμάτων στη χώρα, πέτυχε ο Σαάντ Χαρίρι, γιος του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού, Ραφίκ Χαρίρι. Όπως δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος, το ψηφοδέλτιο Χαρίρι κέρδισε και τις 19 έδρες της Βηρυτού στο νέο 128μελές Κοινοβούλιο. Οι βουλευτικές εκλογές θα συνεχιστούν τις επόμενες τρεις Κυριακές, με ψηφοφορία στις υπόλοιπες περιφέρειες του Λιβάνου. Στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο νότιο Λίβανο, όπου έχουν σχηματίσει συνασπισμό δύο σιιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και η Χεζμπολάχ, ενώ πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι η μέχρι σήμερα αντιπολίτευση θα αποκομίσει σημαντικά πολιτικά οφέλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κάλπες στον Λίβανο

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θρασύβουλος Χαϊδάρι και Βέροια στη Β΄

    29/5/2005 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την άνοδό τους στην Β΄ Εθνική εξασφάλισαν σήμερα Θρασύβουλος, Χαϊδάρι και Βέροια, ενώ μετά τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής, χάνει οριστικά την άνοδο ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" στον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ΠΑΕ Θράκης, καθώς ήρθε ισόπαλος με 1-1, μένοντας στους 62 βαθμούς. Την ίδια ώρα το Χαϊδάρι με τη νίκη που πετύχαινε επί του ΠΑΝΟ Μαλίων με 3-1, ανέβαινε στους 67 και μαζί και την άνοδο ως καλύτερος δεύτερος των δυο ομίλων. Από εκεί και πέρα ο Θρασύβουλος έφτασε τους 68 βαθμούς μετά τη νίκη 2-1 στην Πάτρα επί της τοπικής Θύελλας, ενώ η Βέροια, επικρατούσε με 5-1 της Δόξα Δράμας και έβγαινε πρωταθλήτρια του Βόρειου Ομίλου.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Νότιος Όμιλος

    Εθνικός-Αθηναϊδα 2-0

    Μαρκό-Ατσαλένιος 0-1

    Χαϊδάρι-ΠΑΝΟ Μαλλίων 3-0

    Πάμισος Μεσ.-Αχαϊκή 3-2

    Θύελλα Πατρών-Θρασύβουλος 1-2

    Βύζας Μεγάρων-Ρόδος 1-0

    Ηρόδοτος-Αγιος Δημήτριος 3-0

    Κερατσίνι-Λήλας Βασιλικού 2-1

    ΡΕΠΟ: Αχαρναϊκός

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Θρασύβουλος 31 68

    - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    2. Χαϊδάρι 31 67

    - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    3. Εθνικός 32 62

    4. Αχαρναϊκός 31 60

    5. Ρόδος 31 48

    6. Αχαϊκή 31 40

    7. Αγιος Δημήτριος 31 39

    . Ατσαλένιος 31 39

    9. Λήλας Βασιλικού 31 38

    . Κερατσίνι 31 38

    11. Θύελλα Πατρών 31 36

    . Βύζας Μεγάρων 31 36

    - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    . Πάμισος Μεσσήνης 31 36

    14. ΠΑΝΟ Μαλλίων 31 35

    15. Ηρόδοτος 31 29

    16. Αθηναϊδα 31 24

    . Μαρκό 31 24

    * Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό.

    Βόρειος Όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Αγροτικός Αστέρας 2-0

    Πανδραμαϊκός-Θερμαϊκός 0-4

    Παναιτωλικός-Πτολεμαϊδα 1-0

    Κοζάνη-Καβάλα 2-0

    Βέροια-Δόξα Δράμας 5-1

    Λύκοι-Λαμία 1-2

    Αναγέννηση Αρτας-Παύλος Μελάς 4-1

    ΡΕΠΟ: Απόλλων Λάρισας

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Βέροια 31 68

    - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    2. ΠΑΣ Γιάννινα 31 62

    3. Καβάλα 31 55

    4. Αναγέννηση Αρτας 31 51

    5. Λαμία 31 50

    6. Κοζάνη 31 49

    7. ΠΑΕ Θράκη 32 49

    8. Δόξα Δράμας 31 48

    9. Αγροτικός Αστέρας 31 45

    10. Αναγ. Καρδίτσας 31 43

    . Θερμαϊκός 31 43

    12. Παναιτωλικός 31 42

    - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    13. Πτολεμαϊδα 31 38

    14. Παύλος Μελάς 31 33

    15. Πανδραμαϊκός 31 28

    16. Απόλλων Λάρισας 31 20

    17. Λύκοι 31 19

    [09] Μπάσκετ

    "Ιδανικοί αυτόχειρες" οι Πίστονς

    30/5/2005 11:01:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το Μαϊάμι "πήρε κεφάλι" 2-1 τα ξημερώματα στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, των πλέι οφ του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, καθώς οι Χιτ επιβλήθηκαν μέσα στο Όμπυρνι Χιλ με 113-104 του Ντιτρόϊτ. Με αυτή τη νίκη η παρέα του Σακίλ Ο Νιλ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους τελικούς. Αυτή τη φορά η φημισμένη άμυνα των Πίστονς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον αφιονισμένο Ντουέϊν Γουέϊντ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις τάσεις αυτοκαταστροφής των γηπεδούχων και την πολύτιμη βοήθεια του Ο Νιλ χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του που δέχθηκε με χαρά αυτό το απρόσμενο "δώρο".

    Ασταμάτητος ο Γουέϊντ

    Όποιος έβλεπε το φωτεινό πίνακα με τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στο Ντιτρόιτ θα συμπέραινε εύκολα, ότι το Μαϊάμι πέρασε δια "πυρός και σιδήρου", αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση των Πίστονς.

    Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 24-22. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι Γουέϊντ και Ο Νιλ (24π) ξεκίνησαν πολύ καλά και ο Γουεϊντ με 21 πόντους από τους συνολικά 36, στο πρώτο ημίχρονο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 53-51. Ο Χάμιλτον για το Ντιτρόϊτ βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα, αλλά η ομάδα του τελικά δεν κατάφερε να αποβάλλει τις έντονες τάσεις αυτοκτονίας, που έγειραν τελικά τη νίκη με 113-104 στην πλευρά του Μαϊάμι.

    Περίοδοι: 24-22, 27-31, 24-26, 29-34.

    Ντιτρόιτ: Χάμιλτον 33, Μπίλαπς 18, Ρ. Γουάλας 13, Πρινς 18, Μπ. Γουάλας 8, ΜακΝτάις 9, Χάντερ 3, Κάμπελ 2.

    Μαϊάμι: Γουέιντ 36, Ντ. Τζόουνς 8, Ε. Τζόουνς 19, Χέισλεμ 6, Ο Νιλ 24, Ντούλινγκ 7, Μπάτλερ 9, Μούρνιγκ 4.

    [10] Μπάσκετ

    Πάτησε γκάζι ο ΠΑΟ...

    29/5/2005 8:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/5/2005 9:03:07 μμ)

    Για δυο δεκάλεπτα ο Πανιώνιος κατάφερε να κοντράρει στον ΠΑΟ μέσα στο ΟΑΚΑ. Μετά οι "πράσινοι", απλά πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν αφήνοντας τους "κυανέρυθρους" με το όνειρο να σπάσουν την έδρα. Το κοντέρ έγραψε 92-69, με τον Παναθηναϊκό να γράφει εύκολα το 2-1 στα πλει οφ και να θέλει ακόμα μια νίκη την 1 Ιουνίου για να περάσει στον τελικό. Αν πιάσει την σημερινή απόδοση των δυο τελευταίων δεκαλέπτων σίγουρα έχει την πρόκριση στο τσεπάκι του Αν πάθει μπλακ αουτ, όπως στον δεύτερο αγώνα, τότε θα είναι άξιος της τύχης του.

    Άντεξαν για 20 λεπτά

    Με τον Τράβις Ουότσον να ξεκινά εντυπωσιακά και τους Οικονόμου, Διαμαντόπουλο να «βομβαρδίζουν» από την περιφέρεια, ο Πανιώνιος έδειξε ότι κατέβηκε στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος για τη μεγάλη έκπληξη. Μετά το δυνατό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα, πέρασαν μπροστά και άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά που έφτασε στους έξι πόντους (33-27 στο 14΄). Ο Ομπράνοβιτς «απάντησε» βάζοντας τη μπάλα στο καλάθι και με τη βοήθεια του Μάικ Μπατίστ οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα 13-3 κλείνοντας το ημίχρονο με προβάδισμα 40-36.

    Το γεγονός ότι ο Γιάκα Λάκοβιτς βρήκε την επαφή του με το καλάθι και παράλληλα ότι ο Ουότσον έμεινε «άποντος» για 10 λεπτά, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αρχίσει να ξεφεύγει στο σκορ. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο (54-44) στο 27΄ και από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο για τους φιλοξενούμενους να αντιδράσουν.

    Με τρία διαδοχικά τρίποντα (Σκεπάνοβιτς, Αλβέρτης, Κουτλουάι) ο Παναθηναϊκός εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 (74-55) και καθάρισε τη νίκη. Οι «κυανέρυθροι» παρά τους 18 πόντους με 5/5 τρίποντα του Γιώργου Διαμαντόπουλου, είχαν πετάξει λευκή πετσέτα, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Ομπράντοβιτς να προσφέρουν σκορ (84-60 στο 35΄) και θέαμα (7/8 τρίποντα στην 4η περίοδο!), πριν ολοκληρώσουν τη νίκη τους με το τελικό 92-69.

    Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-36, 61-51, 92-69

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 11 (3), Καλαϊτζής 2, Σάκοτα, Λάκοβιτς 16 (3), Μπατίστ 13, Φέμερλινγκ, Χατζηβρέττας 7, Μπάξτερ 3, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 8, Σκεπάνοβιτς 13 (2), Κουτλουάι 13 (3)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας, Πετρόπουλος 4 (1), Σιγάλας 3 (1), Περπέρογλου 2, Ράιτ 8 (1), Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 18 (5), Οικονόμου 14 (1), Κυριακόπουλος 3 (1), Ουότσον 15, Σούλης 2, Κουλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 May 2005 - 8:50:52 UTC