Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκρίνια για την εθελούσια
  • [02] Στο Σούλι ο Κάρολος Παπούλιας
  • [03] Διμέτωπη επίθεση Παπανδρέου
  • [04] "Κουνήθηκε" η Ιτέα
  • [05] Τραγικό τέλος για λαθρομετανάστες
  • [06] Δια χειρός Μπασάγεφ
  • [07] Συλλήψεις και επιθέσεις στο Ιράκ
  • [08] Στον Εισαγγελέα τρία σούπερ μάρκετ
  • [09] Διάδοχος του Λε Γκεν ο Ουγιέ
  • [10] H Ουντινέζε στο Champions League
  • [11] Μπάγερν όπως Ολυμπιακός...
  • [12] Επιμένει ο Γρανίτσας
  • [13] Έκανε το 2-1 το Μαρούσι
  • [14] Έκαναν το 3-0 οι Σπερς
  • [15] Διπλασίασε τις νίκες η Εθνική
  • [16] Έσπασε το Πανελληνίο δεν έπιασε όριο
  • [17] Πολο: ΝΟΒΑ και Χαλάνδρι στην Α1

    [01] Οικονομία

    Πολιτικά πυρά και τριβές μεταξύ συνδικαλιστών

    Γκρίνια για την εθελούσια

    29/5/2005 2:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Αντιδράσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και εσωκομματικές τριβές στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξακολουθεί να πυροδοτεί η συμφωνία διοίκησης - εργαζομένων στον ΟΤΕ για εθελούσια έξοδο και άρση της μονιμότητας. Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση για το θέμα εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ "σε μια συμφωνία που θα πλήξει το φορολογούμενο πολίτη". Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρίστος Πολυζωγόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής στελεχών της ΠΑΣΚΕ που υπέγραψαν την επίμαχη συμφωνία, ενώ συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι ο κ. Πολυζωγόπουλος ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς συμμετείχε σε όλες τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν. Από την πλευρά τους, Υπουργοί της Κυβέρνησης εξακολουθούν να επισημαίνουν τα οφέλη από την συμφωνία, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιούνιο.

    Διχάζει η συμφωνία

    Μιλώντας στην ιδρυτική συνέλευση της δημοτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά με κοινωνική συναίνεση και κατηγόρησε την Κυβέρνηση, πως με την συμφωνία στον ΟΤΕ επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε στην Οικονομία και με σκοπό να πουλήσει την κρατική περιουσία.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ανοικτός σε κοινωνικό διάλογο για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο και υποστήριξε, ότι η ΝΔ επιχειρεί να μεταθέσει το πρόβλημα στο συνδικαλιστικό κίνημα

    Στο μεταξύ, σε ευθεία ρήξη φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, ενώ βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν και την Κυριακή επίθεση για το περιεχόμενο της επίμαχης συμφωνίας.

    "Η υπόθεση του ΟΤΕ θα εξελιχθεί σε δεύτερο βασικό μέτοχο για την Νέα Δημοκρατία", δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη τάχθηκε κατά της διαγραφής συνδικαλιστών. Πιο αιχμηρός όλων, ο Κίμωνας Κουλούρης, που είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πάσχει από πολιτική αναπηρία και κάλεσε τα κορυφαία στελέχη να σέβονται την ιστορία του κόμματος

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διχασμένοι οι συνδικαλιστές

    [02] Πολιτική

    202 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στο Κούγκι

    Στο Σούλι ο Κάρολος Παπούλιας

    29/5/2005 6:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις εκδηλώσεις για τη μεγάλη επέτειο των διακοσίων δυο χρόνων από το Σουλιώτικο Ολοκαύτωμα του Καλόγερου Σαμουήλ στο Κούγκι , τίμησε σήμερα με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι Σουλιώτες, τόνισε στην ομιλία του ο Κάρολος Παπούλιας, χρόνια πριν το εγερτήριο σάλπισμα του Ρήγα για εθνική παλιγγενεσία, πολέμησαν με το πάθος που τους ενέπνευσε η πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Σε μέρη σαν το Σούλι, πρόσθεσε, η αγάπη για την πατρίδα βρίσκει το καθαρότερο νόημά της. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δοξολογία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό του Αγίου Δονάτου και στη συνέχεια παρακολούθησε τις εκδηλώσεις από το αμφιθέατρο, στην πλαγιά του βουνού.

    "Η λεβεντιά δίνει δύναμη για το αύριο"

    Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η αναπαράσταση ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ.

    Η ανατίναξη του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ, τόνισε ο κ. Παπούλιας ήταν μία πράξη ηρωική και για αυτό ποιητική, μία πράξη πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα και για αυτό αξεπέραστη.

    Είμαι βέβαιος, πρόσθεσε, ότι αυτή η λεβεντιά δεν ανήκει στο παρελθόν γιατί έρχεται από το μέλλον και μας δίνει την δύναμη να αισιοδοξούμε για το αύριο αυτού του τόπου.

    Νωρίτερα στο Βουλευτήριο, κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο πεσόντων, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Σουλίου τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της κοινότητας.

    Τις εκδηλώσεις για την επέτειο 202 χρόνων από το Σουλιώτικο Ολοκαύτωμα του Καλόγερου Σαμουήλ στο Κούγκι παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [03] Πολιτική

    Ομιλία σε ιδρυτική συνέλευση δημοτικής οργάνωσης

    Διμέτωπη επίθεση Παπανδρέου

    29/5/2005 2:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/5/2005 5:56:29 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα "πυρά" κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της ιδρυτικής συνέλευσης της δημοτικής οργάνωσης του κόμματος στο Περιστέρι. "Εγώ δεν θα γίνω Καραμανλής", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για τεράστια λάθη και ότι "έπεσε σαν ακρίδα στη Δημόσια Διοίκηση". Άμεση υπήρξε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. "Οι περί φαυλότητας αναφορές του κ. Παπανδρέου" τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος " συνιστούν ύβρη για τη νέα διακυβέρνηση και χαρακτηρίζουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, μέλος των οποίων υπήρξε και ο ίδιος.

    Κάλεσμα στους πολίτες

    Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    "Η αποτύπωση της πραγματικότητας, σε ότι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ" τόνισε ο Νίκος Αθανασάκης " δεν αποτελεί ύβρη, όταν μάλιστα αυτή η πραγματικότητα, γίνεται κάθε μέρα και πιο ορατή από κάθε Έλληνα πολίτη".

    Νωρίτερα, o Προέδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με δριμύτητα σε τοπικούς και μεγάλους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, όπως επεσήμανε επιχειρούν να διασπάσουν ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά το κόμμα.

    "Θα κάνουμε σκληρό αντιπολιτευτικό αγώνα", διεμήνυσε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του κόμματος.

    Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και πάλι επίθεση εναντίον του κρατισμού και τάχθηκε υπέρ των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, τις οποίες, όμως, όπως είπε, δεν πρέπει να πληρώνει ο λαός. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην συμφωνία διοίκησης - εργαζομένων του ΟΤΕ για εθελούσια έξοδο και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε στην Οικονομίας και αναρωτήθηκε ποιός θα πληρώσει το κόστος.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "σημάδια γρήγορου τέλους" στην Κυβέρνηση και προέβλεψε ότι σύντομα το κόμμα του θα κυβερνήσει.

    Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πολιτική διαδικασία τις δημοτικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κόμματος.

    "Κάποιοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι του χεριού τους", είπε μεταξύ άλλων και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, ώστε να αντισταθούν σε πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος και να σπάσουν τα φέουδα και τους μηχανισμούς, που οδήγησαν το κόμμα στην ήττα.

    Μετά την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την πλατεία Μπουρναζίου, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με νέους της περιοχής.

    Σχετικά Links: ΠΑΣΟΚ

    [04] Κοινωνία

    Σεισμός 4,7 Ρίχτερ - δεν προκλήθηκαν ζημιές

    "Κουνήθηκε" η Ιτέα

    29/5/2005 2:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αναστάτωση στους κατοίκους προκάλεσε ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11:55 το πρωί της Κυριακής, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο της Ιτέας, 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας. Από την δόνηση, που έγινε αισθητή κυρίως στις ακτές της Πελοποννήσου, δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο.

    [05] Κοινωνία

    Δύο άνδρες σκοτώθηκαν σε περιφραγμένο ναρκοπέδιο

    Τραγικό τέλος για λαθρομετανάστες

    29/5/2005 12:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Μοιραία έληξε η προσπάθεια δύο ανδρών από την Γεωργία, 55 και 29 ετών, να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν περίπου 11 το βράδυ, όταν οι δύο πρόσφυγες μπήκαν σε περιφραγμένο ναρκοπέδιο στις Καστανιές Έβρου. Η έκρηξη αναστάτωσε τους κατοίκους, ενώ στο σημείο έσπευσαν αμέσως αξιωματικοί του Στρατού και άνδρες του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς, που περισυνέλεξαν τις σορούς και τις μετέφεραν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όπως εκτιμούν στρατιωτικοί, λόγω του σκότους, οι δύο λαθρομετανάστες πιθανόν εξέλαβαν την περίφραξη του ναρκοπεδίου ως την οριογραμμή Ελλάδος - Τουρκίας και την παραβίασαν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους. Σημειώνεται, πως το συγκεκριμένο ναρκοπέδιο είναι σημασμένο με φωσφορούχες πινακίδες, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά και έχει διπλή περίφραξη.

    [06] Κόσμος

    Ανάληψη ευθύνης για πυρκαγιά σε θέατρο της Μόσχας

    Δια χειρός Μπασάγεφ

    29/5/2005 11:51:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - Reuters

    Δύο ημέρες μετά την ανάληψη ευθύνης για το μπλακάουτ, από τις 24 μέχρι τις 26 Μαϊου, που βύθισε στο σκοτάδι τη Μόσχα, ο Τσετσένος πολέμαρχος, Σαμίλ Μπασάγεφ, ανακοίνωσε ότι οι πολεμιστές του έκαψαν θέατρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα Τσετσένων ανταρτών, ο Μπασάγεφ ανέλαβε την ευθύνη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θεατρική σκηνή Στανισλάφσκι και Νεμίροβιτς - Ντάνσενκο, στο κέντρο της Μόσχας, απέναντι από την Άνω Βουλή, την περασμένη Πέμπτη και προειδοποιεί για νέες επιθέσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία. Μέχρι στιγμής, το Κρεμλίνο δεν έχει επιβεβαιώσει κανέναν από τους ισχυρισμούς του Μπασάγεφ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παίρνει την ευθύνη ο Μπασάγιεφ

    [07] Ιράκ

    Συλλήψεις εξτρεμιστών στη Βαγδάτη

    Συλλήψεις και επιθέσεις στο Ιράκ

    29/5/2005 3:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με 500 συλλήψεις ξεκίνησε την Κυριακή στη Βαγδάτη η "Επιχείρηση Κεραυνός", στην οποία συνεργάζονται αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, με στόχο τη σύλληψη εξτρεμιστών. Η επιχείρηση είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία κατά των ανταρτών που πραγματοποιείται από την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν. Περίπου 40.000 Ιρακινοί στρατιώτες, με τη συνδρομή 10.000 Αμερικανών, απέκλεισαν την ιρακινή πρωτεύουσα και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στις γειτονιές της πρωτεύουσας, για Άραβες μαχητές και Ιρακινούς εξτρεμιστές. Την ίδια ώρα, οι αιματηρές επιθέσεις συνεχίζονται. Τουλάχιστον δύο Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, νοτίως της πόλης Κιρκούκ, με στόχο αμερικανική αυτοκινητοπομπή. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για θύματα και μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις. Επίσης, άλλοι δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη, ενώ ένας Βρετανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε, στην πόλη Αμάρα.

    [08] Οικονομία

    Μετά από ελέγχους του υπ. Ανάπτυξης

    Στον Εισαγγελέα τρία σούπερ μάρκετ

    29/5/2005 5:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, οδηγούνται τρεις γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Έλεγχοι που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από καταγγελίες καταναλωτών, έδειξαν ότι τα σούπερ μάρκετ Καρφούρ Μαρινόπουλος Ατλάντικ και Βερόπουλος, έκαναν αγορανομικές παραβάσεις, που αφορούσαν πωλήσεις εισαγόμενων προϊόντων ως ελληνικά, αναγραφή άλλης τιμής στην πινακίδα πώλησης και άλλης στο ταμείο, καθώς και μη σωστή αναγραφής της πινακίδας σε προϊόντα κρέατος και πουλερικών.

    Ειδικότερα, για τα Καρφούρ Μαρινόπουλος διαπιστώθηκε ότι στο πλαίσιο του παιχνιδιού "μαγικός κωδικός", το οποίο διαφημίζεται στην τηλεόραση, από τα δέκα προϊόντα σε δυο δεν υπήρχαν τιμές, ενώ σε άλλα δυο ήταν διαφορετικές οι τιμές στο ράφι και διαφορετικές αυτές της χρέωσης στο ταμείο.

    Για την περίπτωση αυτή θα ζητηθεί άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα και θα παραπεμφθεί η υπόθεση για διοικητικές κυρώσεις στην αρμόδια νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Διάδοχος του Λε Γκεν ο Ουγιέ

    29/5/2005 7:24:00 μμ

    Το δύσκολο έργο να αντικαταστήσει επάξια τον Πολ Λε Γκεν στο τιμόνι της Λιόν ανέλαβε από σήμερα Κυριακή ο Ζεράρ Ουγιέ. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού που υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, ο οποίος είχε μείνει "άνεργος" τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς τον Μάιο του 2004 απομακρύνθηκε από τη Λίβερπουλ. Στο διάστημα της εξαετούς παραμονής του στο "Ανφιλντ", ο Ουγιέ το μόνο που κατάφερε να επιδείξει ήταν η εκπληκτική πορεία του 2001 όταν οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, του κυπέλλου Αγγλίας και του Λιγκ Καπ. Από εκεί και πέρα όμως έτερον ουδέν, αφού δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα πρωτάθλημα. Βέβαια, στη Λιόν το έργο του 57χρονου προπονητή θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, αφού καλείται να αντικαταστήσει επάξια τον Λε Γκεν ο οποίος πανηγύρισε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα Γαλλίας με την "Ολυμπίκ" και αποφάσισε να παραιτηθεί πριν από λίγες εβδομάδες.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    H Ουντινέζε στο Champions League

    29/5/2005 6:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συγκλονιστική ήταν η τελευταία ημέρα του ιταλικού πρωταθλήματος, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Η Ουντινέζε εξασφάλισε την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου ενώ η Μπρέσια υποβιβάστηκε στην Serie B. Ποια θα είναι η ομάδα που θα την ακολουθήσει στην Β΄ κατηγορία , θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες και αφού πρρώτα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της Πάρμα και της Μπολόνια. Οι "παρμέντσι" απέσπασαν ισοπαλία 3-3 στο Λέτσε, που όμως δεν στάθηκε ικανή να την κρατήσει απευθείας στην κατηγορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες. Σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνας επί της Μπρέσια ήττα με 3-0 από την Φιορεντίνα και της Μπολόνια με την Σαμπντόρια, οι τρεις ομάδες ισοβάθμησαν στους 42 βαθμούς αλλά η ομάδα της Φλωρεντίας σώθηκε λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Χαμένη από την ισοπαλία της Μπολώνιας και η Σαμπντόρια που ήθελε νίκη για να βγει στο επόμενο Championw League. Η "Σαμπ" θα αγωνιστεί στο κύπελλο UEFA της ερχόμενης περιόδου μαζί με την Παλέρμο που τερμάτισε έκτη. Τέλος η πρωταθλήτρια Γιουβέντους έκλεισε τη σεζόν με νίκη επί της Κάλιαρι στο "Ντέλε Άλπι" με 4-2, φτάνοντας τους 86 πόντους, επτά περισσότερους από τη Μίλαν που τερμάτισε δεύτερη, και 14 μπροστά από την Ίντερ που πήρε την τρίτη θέση.

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Μπολόνια-Σαμπντόρια 0-0

    Φιορεντίνα-Μπρέσια 3-0

    (43΄ πεν. Μίκολι, 59΄ Γιόργκενσεν, 66΄ Ριγκανό)

    Ιντερ-Ρετζίνα 0-0

    Γιουβέντους-Κάλιαρι 4-2

    (43΄ Ντελ Πιέρο, 51΄, 74΄ Τρεζεγκέ, 59΄ Απια - 61΄, 87΄ Τζόλα)

    Λέτσε-Πάρμα 3-3

    (30΄ Πινάρντι, 40΄ Βούτσινιτς, 46΄ Ντάλα Μπόνα - 21΄ Μορφέο, 42΄ Μπρεσιάνο, 50΄ Τζιλαρντίνο)

    Μεσίνα-Λιβόρνο 1-1

    (70΄ Ζαμπάνια - 83΄ Κ. Λουκαρέλι)

    Παλέρμο-Λάτσιο 3-3

    (2΄, 65΄ Τόνι, 61΄ Μπριένζα - 43΄ Ρόκι, 71΄ Μπατσάνι, 88΄ Μούτσι)

    Ρόμα-Κιέβο 0-0

    Σιένα-Αταλάντα 2-1

    8΄ Κιέζα, 80΄ Αργκίλι - 62΄ Μπουντάν)

    Ουντινέζε-Μίλαν 1-1

    (56΄ Ντι Μικέλε - 85΄ Σερζίνιο)

    Τελική βαθμολογία

    Γιουβέντους 86-Πρωταθλήτρια

    Μίλαν 79-Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)

    Ιντερ 72-Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά)

    Ουντινέζε 62-Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά)

    Σαμπντόρια 61-Κύπελλο UEFA

    Παλέρμο 53-Κύπελλο UEFA

    Μεσίνα 48

    Ρόμα 45

    Λιβόρνο 45

    Λάτσιο 44

    Λέτσε 44

    Κάλιαρι 44

    Ρετζίνα 44

    Σιένα 43

    Κιέβο 43

    Φιορεντίνα 42

    Μπολόνια 42-Μπαράζ

    Πάρμα 42-Μπαράζ

    Μπρέσια 41-Υποβιβασμός

    Αταλάντα 35-Υποβιβασμός

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μπάγερν όπως Ολυμπιακός...

    29/5/2005 2:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μετά το πρωτάθλημα η Μπάγερν κατέκτησε και το κύπελλο Γερμανίας κάνοντας το ντάμπλ. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ, επικράτησε 2-1 της Σάλκε, παίρνοντας παράλληλα, ρεβάνς για τις δύο ήττες που είχε γνωρίσει από τους "μπλε" στο πρωτάθλημα με 1-0, οι οποίες πάντως δεν απέτρεψαν τους Βαυαρούς από το να φτάσουν στο 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, στα τέλη του περασμένου Απριλίου. Τα τέρματα της Μπάγερν Μονάχου πέτυχαν οι Μακάι (42`) και Σαλιχάμιτζιτς (76`), ενώ για τη Σάλκε είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 45` ο Λίνκολν με πέναλτι.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιμένει ο Γρανίτσας

    29/5/2005 5:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/5/2005 7:24:03 μμ)

    Συναινετικός και απόλυτα σίγουρος για την δυνατότητα εφαρμογής του σχεδίου που έχει προτείνει για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, εμφανίσθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας. Ο έμπειρος παράγοντας που στις αυριανές αρχαιρεσίες της ερασιτεχνικής θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "SUPERΣΠΟΡ FM", τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Γιατί να ψάξουμε κάτι καινούργιο, έχουμε το νόμο της Βουλής στα χέρια μας, μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο. Θα είναι κρίμα να μην προχωρήσει αυτό το σχέδιο που συμφέρει τον σύλλογο και έχει προοπτικές να γίνει κάτι καλό. Γιατί να ψάχνουμε άλλες λύσεις που θα μας πάρει ένα δύο χρόνια να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις".

    "Να πάμε ενωμένοι"

    Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ντέμη Νικολαϊδη, ο κ Γρανίτσας, δήλωσε: "Μία συζήτηση έχουμε κάνει με τον Ντέμη και αυτή δεν ολοκληρώθηκε. Καταλαβαίνω ότι αγαπάει και νοιάζεται για την ΑΕΚ και έχει τη δυνατότητα να βρει λύσεις, αλλά μόνος του δεν θα τα καταφέρει εύκολα, την ώρα που η λύση είναι έτοιμη και μας περιμένει".

    Αναφερόμενος, τέλος, στις αυριανές εκλογές, ο κ Γρανίτσας -που εξασφάλισε την δέσμευση του προέδρου της ΚΑΕ, Γιάννη Φιλίππου, για το 25% του κόστους κατασκευής του νέου γηπέδου- επεσήμανε: "Ελάτε όλοι να μιλήσουμε. Αν εγώ είμαι το πρόβλημα, θα φύγω αύριο το πρωί, δεν θα αποτελέσω εμπόδιο για το καλό της ΑΕΚ. Όταν πάμε όλοι μαζί ενωμένοι στο Υπουργείο δεν θα αρνηθούν να μας βοηθήσουν ανεξάρτητα απο τις τοποθετήσεις του καθενός. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αύριο είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει η ομάδα να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αν φτάσουμε στο διχασμό τότε τελείωσαν τα πάντα. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί βάσει ενός σχεδίου για να έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Πήγαινα στο Υπουργείο και μου έλεγαν για ποια λύση μιλάτε κύριε Γρανίτσα του Μελισσανίδη, του Νικολαΐδη, τη δική σας, ποια θέλετε. Η Πολιτεία θα βοηθήσει την ΑΕΚ, όπως έπραξε και με άλλους συλλόγους".

    [13] Μπάσκετ

    Έκανε το 2-1 το Μαρούσι

    29/5/2005 6:50:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/5/2005 7:15:08 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ζωντανό παρέμεινε το Μαρούσι στο κυνήγι της πρόκρισης για το τελικό του πρωταθλήματος της Α1 του μπάσκετ. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επικράτησε της ΑΕΚ με 76-62 στον τρίτο αγώνα και μείωσε τη σειρά σε 2-1. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου. Η σειρά θα κριθεί στις τρεις νίκες.

    Μάχη μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο

    Το Μαρούσι ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να δημιουργήσει μια καλή διαφορά την (10-4) την οποία έφτασε και σε διψήφια επίπεδα (18-6) στηριζόμενο στην πολύ μεγάλη ευστοχία του στο ανοιχτό γήπεδο. Η ΑΕΚ στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 23-16 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός συνέχισε να είναι πολύ γρήγορος και η ΑΕΚ με επιμέρους σκορ 10-2 προηγήθηκε 28-25 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά τριών πόντων (38-35).

    Το Μαρούσι όμως ήταν αποφασισμένο να μην πάει ακόμη για... διακοπές και με καλή άμυνα και γρήγορο μπάσκετ προηγήθηκε εκ νέου με 44-43. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα αφού η ΑΕΚ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και ως εκ τούτου το δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με οκτώ πόντους (57-49).

    Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ένας μονόλογος του Αμαρουσίου που όχι μόνο κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά αλλά και να την διευρύνει στους 11 (60-49). Εκεί η ΑΕΚ αντέδρασε, μείωσε στους 4 (62-58) αλλά οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έμειναν από δυνάμεις και το 76-62 υπέρ των γηπεδούχων ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

    Τα δεκάλεπτα: 23-16, 35-38, 57-49, 76-62

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνει 17 (2), Στιούαρτ 16 (2), Μπουντούρης 12 (4), Σμίλιανιτς, Σέκουλιτς 8, Τζόουνς 4, Σπανούλης 7 (1), Κολώκας 6 (2), Καϊμακόγλου 2, Γιαννουλάκος, Στεφανίδης 4.

    ΑΕΚ: Λόλις 5, Νικολαϊδης 4, Ζήσης 14 (2), Πελεκάνος 2, Κους 7 (1), Χατζής 11 (2), Νίτσεβιτς 10, Άντιτς 2, Μαγκουνής, Μπουρούσης 6, Μπέιλι 1.

    [14] Μπάσκετ

    Έκαναν το 3-0 οι Σπερς

    29/5/2005 2:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια νίκη μακριά από τον τίτλο της Δυτικής Περιφέρειας και την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ βρίσκεται το Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς επιβλήθηκαν εντός έδρας 102-92 του Φοίνιξ τα ξημερώματα και προηγούνται πλέον με 3-0 στη σειρά που θα αναδείξει τον πρωταθλητή της Δύσης. Με το ψυχολογικό πλεονέκτημα που τους έδιναν οι δύο νίκες στην Αριζόνα, οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς κυριάρχησαν στο παιχνίδι, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους Σανς. Ο Τιμ Ντάνκαν σημείωσε δέκα πόντους στην πρώτη περίοδο, που ολοκληρώθηκε 38-29, ενώ στη δεύτερη η άμυνα των γηπεδούχων αποδιοργάνωσε πλήρως την καλύτερη επίθεση του ΝΒΑ.

    Ολική επικράτηση

    Το Φοίνιξ έκανε αρνητικό ρεκόρ για τη φετινή χρονιά, επιτυγχάνοντας μόλις δέκα πόντους στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, με συνέπεια οι Σπερς να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 56-39.

    Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 20 πόντους στις αρχές του β΄ ημιχρόνου και οι προσπάθειες του Αμάρε Στουντεμάιρ (16π. στην τελευταία περίοδο και 34 συνολικά) δεν είχαν αποτέλεσμα.

    Οι φιλοξενούμενοι απλώς μείωσαν στους έξι (96-90 στο τελευταίο λεπτό), αλλά δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, ιδίως από τη στιγμή που ο Ντάνκαν σημείωσε 10 πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο και τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους, 15 ριμπάουντ και 15/15 βολές (ποσοστό εκπληκτικό για έναν παίκτη που είχε φέτος 67% από τη γραμμή).

    Ο Αντονι Πάρκερ και ο Μανού Τζινόμπιλι πρόσθεσαν από 18 πόντους για τους νικητές, με τον πρώτο να περιορίζει παράλληλα αισθητά τον Στιβ Νας. Ο Καναδός MVP της κανονικής περιόδου σημείωσε 20 πόντους, όμως μοίρασε μόλις τρεις ασίστ, ενώ υπέπεσε σε έξι λάθη.

    Ο Τζο Τζόνσον επέστρεψε με προστατευτική μάσκα, μετά από απουσία έξι αγώνων λόγω ενός κατάγματος στην κόγχη του αριστερού ματιού και πέτυχε 15 πόντους, ενώ κάτω του μετρίου ήταν και πάλι ο Σον Μάριον, που αποτελεί τη δυσάρεστη έκπληξη για τον Μάικ Ντ΄Αντόνι στη σειρά αυτή.

    Το τέταρτο παιχνίδι διεξάγεται τα ξημερώματα της Τρίτης στο Σαν Αντόνιο.

    Περίοδοι: 38-29, 18-10, 24-24, 22-29

    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Πάρκερ 18 (7/18, 7ασ.), Τζινόμπιλι 18 (6/12, 9ρ. 4κλ.), Ντάνκαν 33 (9/17, 15/15β., 15ρ. 3κοψ.), Μπόουεν 6, Μοχάμεντ 9, Μπάρι 11 (3/5τρ.), Χόρι 7 (11ρ.), Ούντριχ, Νεστέροβιτς

    ΦΟΙΝΙΞ: Νας 20 (8/18, 6λ.), Τζόνσον 15 (6/14), Ρίτσαρντσον 13, Μάριον 6 (3/9, 9ρ.), Στουντεμάιρ 34 (15/30, 11ρ.), Τζάκσον 4, Χάντερ

    [15] Βόλεϊ

    Διπλασίασε τις νίκες η Εθνική

    29/5/2005 2:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/5/2005 2:58:44 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην πρώτη θέση του Γ΄Ομίλου του Παγκόσμιου Λιγκ, βρίσκεται από το Σάββατο, η Εθνική ομάδα βόλει που παρά τις απουσίες τεσσάρων βασικών στελεχών συνεχίζει τις καλές τις εμφανίσεις. Στον δεύτερο αγώνα, της 1ης εβδομάδα της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά της Σερβίας/Μαυροβούνιο, έχοντας ως καλύτερους παίκτες, τους Μπάεφ, Λάππα και Ρουμελιώτη. Αμέσως μετά τη λήξη, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χαριτωνίδης, δήλωσε:"Μέσα από τη νίκη πρέπει να μαθαίνουμε. Οι παίκτες δεν πρέπει να χαλαρώνουν, αλλά να σκέφτονται συνέχεια. Στην αρχή αυτό δεν το έκαναν, αλλά στην συνέχεια ήταν καλύτεροι σε υποδοχή, σερβίς και μπλοκ. Το μέλλον ανήκει στους Σερβούς. Η επόμενη αντίπαλος μας, η Πολωνία είναι μια πλήρης ομάδας, εμείς όχι, αλλά θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια". Από την πλευρά του, ο Αντώνης Τσακιρόπουλος συμπλήρωσε: "Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να επιβάλει τον ρυθμό του. Σεβόμαστε τους Σέρβους, είναι ταλαντούχοι παίκτες και το μέλλον τους ανήκει. Θέλουμε την πρόκριση στο φαιναλ-φορ".

    Το φύλλο αγώνα

    Τα σετ: 23-25, 25-22, 25-16, 25-19

    Ελλάδα:Χατζηαντωνίου 6, Κουρνέτας 3, Τσακιρόπουλος 11, Ρουμελιώτης 16, Λάππας 15, Μπάεφ 15, Στεφάνου(λ), Κυριαζής 1, Σμαραγδής, Πανταλέων.

    Σερβία/Μαυροβούνιο:Πέτκοβιτς, Μπόγιοβιτς 16, Μίτροβιτς 12, Ρόλιτς 7, Μάρκοβιτς 5, Ζλάτιτς 4, Ρόσιτς(λ), Γιανιτς 1, Στάνκοβιτς 4, Τζόρτζεβιτς.

    Στα άλλα ματς του ομίλου: Πολωνία-Αργεντινή 3-1 (25-20, 23-25, 25-23, 25-23), 3-1(19-25, 25-22, 25-21, 25-22)

    Βαθμολογία: Ελλάδα(6-1) 4, Πολωνία(6-2)4,Αργεντινή (2-6) 2, Σερβία/Μαυροβούνιο(1-6) 2.

    [16] Έσπασε το Πανελληνίο δεν έπιασε όριο

    29/5/2005 3:17:00 μμ

    Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ πρόσθιο με χρόνο 28.33, πέτυχε στα πρωινά προκριματικά του μίτινγκ κολύμβησης της Μπρατισλάβα ο Ρωμανός Αλυφαντής. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Τρύφωνα Τριβιζά (28.96) και είχε σημειωθεί στις 15/7/2004 στους αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων της Λισαβόνας. Λίγο αργότερα ο αθλητής πήρε και την πρώτη θέση στον τελικό με χρόνο 28.47, χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει το όριο, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ και το Ευρωπαϊκό Εφήβων/Νεανίδων στη Βουδαπέστη. Θέση στην τριάδα χωρίς όμως να πιάσουν το όριο κατέκτησαν και η Ειρήνη Καβαρνού πρώτη στα 100 μέτρα πεταλούδα με 1:00.65, οι Σάββας Κουγιουμτζόγλου, Ζωή Δημοσχάκη και Μάρκος Νικολόπουλος που ήταν δεύτεροι στα 100μ. πρόσθιο (1:04.70), 100μ. ελεύθερο (58.00) και τα 200μ. ύπτιο (2:01.75) αντίστοιχα, ενώ τέλος ο Γιώργος Δεμέτης ήταν 3ος στα 200μ. ελεύθερο με 1:58.83.

    [17] Πολο: ΝΟΒΑ και Χαλάνδρι στην Α1

    29/5/2005 3:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ολοκληρώθηκε το παζλ της Α2 κατηγορίας πόλο με τον ΝΟΒΑ να είναι η δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει το Νηρέα Χαλανδρίου στην Α1 ανδρών. Σε αγώνα για την 22η και τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος της Α2, ο ΝΟΒΑ επικράτησε 10-7 εκτός έδρας του Ποσειδώνα Ιλισίων και κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από το συγκρότημα των βορείων προαστίων. Η 22η ημέρα ολοκληρώνεται αύριο με τη συνάντηση Αιγυπτιώτες-ΟΦΗ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αυλαία του πρωταθλήματος δεν πέφτει την Κυριακή, αφού υπάρχουν αγώνες που εκκρεμούν. Τα ματς Ξάνθη-ΟΠΑΘΑ Πατρών και Αρης Θεσσαλονίκης-ΟΠΑΘΑ Πατρών θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Ιουνίου αντίστοιχα, ενώ για το παιχνίδι ΟΦΗ-Αρη εκκρεμεί απόφαση του αθλητικού δικαστή για τη μη προσέλευση του δεύτερου. Ανεξαρτήτως της έκβασης των αγώνων, η βαθμολογία δεν πρόκειται να αλλάξει.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Ξάνθη-Θρίαμβος Πατρών 5-0 α.α.

    Κέρκυρα-ΟΕΑΝΑ Βόλου 5-0 α.α.

    Χαλκίδα-ΟΠΑΘΑ Πατρών 10-12

    Ποσειδώνας Ιλισίων-ΝΟΒΑ 7-10

    Αρης Θεσ.-Νηρέας Χαλ. 10-13

    Αιγυπτιώτες-ΟΦΗ 29/5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

    1. Νηρέας 42

    2. ΝΟΒΑ 37

    3. Κέρκυρα 34

    4. Ποσ. Ιλισίων 33

    5. Άρης Θεσ. 24 -20αγ.

    6. Χαλκίδα 19

    7. ΟΦΗ 16 -20αγ.

    8. Ξάνθη 15 -21αγ.

    9. Θρίαμβος 14

    10. Αιγυπτιώτες 13 -21αγ.

    11. ΟΠΑΘΑ Πατρών 4 -20αγ.

    12. ΟΕΑΝΑ Βόλου 2

    (*) Χαλκίδα και Ξάνθη έχουν από έναν μηδενισμό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 May 2005 - 16:52:36 UTC