Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανορθόδοξη Σύνοδος
  • [02] Προσγειώθηκε κανονικά
  • [03] "Μουλάς Ομάρ η κυβέρνηση"
  • [04] Νέα θετική εξέλιξη για ΛΑΦΚΑ
  • [05] Πάγωμα των δαπανών
  • [06] "Ρελάνς" Γκλεϊζερ με Μπέκαμ
  • [07] Επιστρέφει ο Στολτίδης
  • [08] Αντίο στον Μινχ
  • [09] Πανηγυρική πρόκριση του "τριφυλλιού"
  • [10] Με... sweep στους "4" ο Πανιώνιος
  • [11] Πήρε "ρεβάνς" ο Άρης
  • [12] Η Α1 Ανδρών υπό το πρίσμα του τεχνικού
  • [13] "Στα μαλακά" Ολυμπιακός, Ηρακλής
  • [14] Προβάρει το "ρόπαλο" ο Δημητρακόπουλος
  • [15] Νέος μητροπολίτης Λέρου
  • [16] Συλλήψεις για χάπια ecstasy

    [01] Κοινωνία

    Στο Φανάρι για την κατάσταση στα Ιεροσόλυμα

    Πανορθόδοξη Σύνοδος

    17/5/2005 9:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2005 10:39:39 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πανορθόδοξη Σύνοδο για την κατάσταση στα Ιεροσόλυμα, συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Με αντικείμενο την Πανορθόδοξη Διάσκεψη, συνέρχεται εκτάκτως την Παρασκευή το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Την ίδια ώρα, συγκεχυμένες πληροφορίες φθάνουν από τα Ιεροσόλυμα, όπου ο Πατριάρχης Ειρηναίος προσπάθησε να μεταβεί στην αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου. Ενώ αρχικά μεταδόθηκε ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και της τριμελούς επιτροπής της Συνόδου, προκειμένου να του δοθούν τα κλειδιά, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

    Ομιχλώδεις διαβουλεύσεις για τα κλειδιά

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 η πρόταση να δοθεί το κλειδί στον αστυνομικό διευθυντή της Ιερουσαλήμ προκειμένου να επιτρέπει την είσοδο του Ειρηναίου παρουσία όμως εκπροσώπου της τριμελούς επιτροπής δεν έγινε αποδεκτή από την αγιοταφιτική αδελφότητα.

    Έτσι για το τι μέλλει γενέσθαι η πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου, οι κληρικοί που έχουν υπογράψει την αποκήρυξη του κ.Ειρηναίου θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη προκειμένου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.

    Το απόγευμα, με ανακοίνωση της η τριμελής επιτροπή της Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έθεσε τον κ. Ειρηναίο στην κρίση Θεού και ανθρώπων.

    "Ο κ.Ειρηναίος με τις ενέργειες και τις παραλείψεις του, για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει το Πατριαρχείο στη μείωση του κύρους του και σε ρήγμα στην ενότητα του ποιμνίου του. Παρά το γεγονός ότι ο Οικουμενικός και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησαν την παραίτησή του και παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί έκπτωτος, στερούμενος κάθε ηθικού, εκκλησιαστικού και κοινωνικού ερείσματος, επιδιώκει να παραβιάσει ακόμη και δια της βίας την είσοδο του Πατριαρχείου ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας η οποία δεν επιθυμεί την παραβίαση".

    Σύγκληση ΔΙΣ για τη Σύνοδο στο Φανάρι

    Νωρίτερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποφάσισε τη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, για την κατάσταση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

    Για το θέμα συνέρχεται εκτάκτως την Παρασκευή το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

    Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί η θέση που θα πάρει ο κ. Χριστόδουλος και οι δύο αρχιερείς που θα μεταβούν στο Φανάρι για τη Σύνοδο.

    Η ΔΙΣ αναμένεται επίσης να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι δυο αρχιερείς που θα συνοδεύσουν τον κ. Χριστόδουλο

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλίμα σύγχυσης

    Κρίσιμες εξελίξεις

    [02] Κοινωνία

    Περιπέτεια στον αέρα για αεροσκάφος της My Travel

    Προσγειώθηκε κανονικά

    17/5/2005 11:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2005 11:34:19 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας My Travel, που εκτελούσε πτήση charter από το Ηράκλειο Κρήτης προς τη Γλασκόβη. Λίγο μετά την απογείωση από Ηράκλειο, μέσα στο αεροπλάνο εμφανίσθηκε καπνός. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του Ελ. Βενιζέλος και στο αεροδρόμιο των Αθηνών σήμανε συναγερμός. Η αναγκαστική προσγείωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το πρόβλημα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει αποκατασταθεί. Έτσι, οι 211 επιβάτες και το 6μελές πλήρωμα δεν θα αποβιβαστούν και θα συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους για Γλασκόβη.

    [03] Πολιτική

    Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση Συντονιστών ΠΑΣΟK

    "Μουλάς Ομάρ η κυβέρνηση"

    17/5/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η πορεία των δημοσίων έργων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ. Σκληρή κριτική στην ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, άσκησε ο αρμόδιος συντονιστής Γ. Φλωρίδης τονίζοντας ότι το σύστημα παραγωγής δημόσιων έργων είναι υπό κατάρρευση, λόγω της ανεπαρκούς και ανίκανης πολιτικής της κυβέρνησης. Ο. Φλωρίδης, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους όταν σχολίασε τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για την ανταγωνιστικότητα. "Η κυβέρνηση σαν τον Μουλά Ομάρ, βγαίνει από μία σπηλιά και τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία" ανέφερε. Για την κριτική στα δημόσια έργα, άμεση απάντηση υπήρξε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ." Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικαίωμα να γίνουν κατήγοροι" τόνισε ο Γ. Σουφλιάς.

    Πάγωμα δημοσίων έργων βλέπει το ΠΑΣΟΚ

    Για απαράδεκτες ανακρίβειες από πλευράς Γ. Φλωρίδη, έκανε λόγο ο υπουργός, σημειώνοντας ότι τέτοιες απόψεις παρασύρουν και εκθέτουν τον Πρόεδρο του κόμματος του.

    Όπως τόνισε, όταν ανέλαβε καθήκοντα, παρέλαβε από την πρώην ηγεσία του υπουργείου ένα σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων, εντελώς κατεστραμμένο το οποίο και άλλαξε εκ βάθρων , λαμβάνοντας εύσημα από την Κομισιόν.

    Για το λόγο αυτό, προσθέτει, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικαίωμα να γίνονται κατήγοροι.

    Νωρίτερα, ο Γ. Φλωρίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση μείωσε την ανάπτυξη στην περιφέρεια και έχει οδηγήσει τον κλάδο κατασκευών σε κατάρρευση, γεγονός που μεταφράζεται στη δημιουργία 65.000 νέων ανέργων.

    Εξίσου επικριτικός και ο αναπληρωτής συντονιστής για θέματα ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάθεση έργων και για απλήρωτα έργα που έχουν τελειώσει.

    Αποδόμηση κυβερνητικής πολιτικής

    Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, συζητήθηκαν επίσης η έκθεση του ΚΕΠΕ για την ανταγωνιστικότητα και το θέμα της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια.

    Κατά πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι η έκθεση ΚΕΠΕ ήταν μονόπλευρη και φέρεται να υιοθέτησε την πολιτική αποδόμησης της πολιτικής της κυβέρνησης.

    "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδομήσει την πολιτική της ΝΔ, η οποία αποδομεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας" φέρεται να είπε.

    Για το θέμα της αξιολόγησης στην Εκπαίδευση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να συμφώνησε με τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι οι χειρισμοί του υπ. Παιδείας είναι επιπόλαιοι.

    Όπως σημείωσε, το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης αρκεί βεβαίως αυτή να συμβαδίζει με επαρκή χρηματοδότηση και ριζικές αλλαγές στην Παιδεία.

    [04] Οικονομία

    Απερρίφθη ως αβάσιμη έφεση του Δημοσίου

    Νέα θετική εξέλιξη για ΛΑΦΚΑ

    17/5/2005 11:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Να απορριφθεί ως αβάσιμη η έφεση του Δημοσίου κατά της πράξης του Α' κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δικαίωσε συνταξιούχο, κρίνοντας ότι η παρακράτηση των εισφορών 5 ετών υπέρ του ΛΑΦΚΑ είναι παράνομη και πρέπει να του επιστραφούν, εισηγήθηκε στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο αντεπίτροπος Επικρατείας Ιωάννης Σμπυρούνιας. Κατά τον εισηγητή, η ειδική εισφορά υπέρ του ΛΑΦΚΑ αντίκειται στο πρώτο πρωτόκολλο της ευρωπαϊκής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου και επομένως είναι ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες οι διατάξεις του νόμου του 1998. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε ένα μήνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στις συντάξεις

    [05] Οικονομία

    Στόχος η μείωση του ελλείμματος

    Πάγωμα των δαπανών

    17/5/2005 7:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, η ενίσχυση των επενδύσεων και του ρυθμού ανάπτυξης και η εξυγίανση του τρόπου αξιοποίησης των πόρων του Δημοσίου, θα είναι οι βασικοί στόχοι της οικονομικής πολιτικής του 2006, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού που απέστειλε την Τρίτη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε υπουργεία, περιφέρειες και επιχορηγούμενους φορείς. Τα σχέδια προϋπολογισμών από τα υπουργεία θα πρέπει να αποσταλούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι τις 30 Ιουνίου και των περιφερειών ως τις 15 Ιουλίου.

    Προβλέψεις πιστώσεων και για 2007-2008

    Οι βασικές κατευθύνσεις αφορούν στο πάγωμα των καταναλωτικών δαπανών στα φετινά επίπεδα, στη συγκράτηση των μισθολογικών αυξήσεων και στη συρρίκνωση του κόστους των υπερωριών και των μετακινήσεων των κρατικών υπαλλήλων.

    "Βασική επιδίωξη είναι ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός της δημοσιονομικής διαχείρισης με κυλιόμενα τριετή προγράμματα, προκειμένου να παγιωθεί κλίμα δημοσιονομικής πειθαρχίας", τονίζεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.

    Ως εκ τούτου, στις προτάσεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2006, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι αντίστοιχες προβλέψεις πιστώσεων για το 2007 και το 2008 , προκειμένου να παγιωθεί κλίμα δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Σχετικά Links: Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Ρελάνς" Γκλεϊζερ με Μπέκαμ

    17/5/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τη διαδήλωση των φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ και το κύμα αντιδράσεων που ξέσπασε με την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της δημοφιλέστερης ομάδας του πλανήτη, από τον Μάλκολμ Γκλεϊζερ, το νέο αφεντικό των "μπέμπηδων" πέρασε στην αντεπίθεση. Πρώτος στόχος του αφεντικού των "κόκκινων διαβόλων" είναι να φέρει ξανά στο "Όλντ Τράφορντ" τον αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, Ντεϊβιντ Μπέκαμ. Σύμφωνα πάντως με σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Αs" για να γίνει αυτό πριν επιχειρήσει να απευθύνει πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης, που πρόσφατα έσβησε τα 30ά κεράκια της γενέθλιας τούρτας του, θα πρέπει να "ανάψει" το "πράσινο φως" ο τεχνικός, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για την απόκτηση του άσου των "μερένγκες" ο πρόεδρος της "βασίλισσας", είχε ξοδέψει το ποσό των 25 κατομμυρίων ευρώ.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστρέφει ο Στολτίδης

    17/5/2005 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται από σήμερα ο Ιεροκλής Στολτίδης. Ο μέσος του Ολυμπιακού, που απουσίασε από τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του, καθώς ήταν τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές, αλλά αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού, πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση και είναι καθ' όλα έτοιμος για να δώσει το «παρών» στον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη, αλλά και στο παιχνίδι της άλλης Τετάρτης, με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Θεωρείται σίγουρο πως ο Στολτίδης θα επανέλθει στη βασική ενδεκάδα, στη θέση του Ταραλίδη, ο οποίος πάντως κέρδισε τις εντυπώσεις στα παιχνίδια που αγωνίστηκε και υπολογίζεται πλέον ως εναλλακτική λύση. Οπως όλα δείχνουν, η αλλαγή αυτή θα είναι και η μοναδική που θα κάνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς στις άλλες θέσεις αναμένεται να διατηρηθούν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές (Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Καφές, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Οκκάς). Οι Μαυρογενίδης, Πάντος και Κωστούλας ακολούθησαν σήμερα ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

    Στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε αναμονή της στάσης που θα κρατήσει ο Αρης, σχετικά με τα εισιτήρια που δικαιούται να πάρει για τον τελικό του Κυπέλλου στην Πάτρα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει εμφανιστεί για να τα παραλάβει και η προθεσμία τελειώνει σήμερα το βράδυ. Θεωρείται σίγουρο πως, αν "ελευθερωθούν" αυτά τα εισιτήρια, τότε ο Ολυμπιακός θα ζητήσει κι άλλα, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους φιλάθλους του. Σχετικά με το παιχνίδι της άλλης Τετάρτης στο Καυταντζόγλειο, όπου θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή της φετινής περιόδου, ο Ολυμπιακός θέλει κι άλλα εισιτήρια, αφού υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στις τάξεις του κόσμου της ομάδας.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αντίο στον Μινχ

    17/5/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύ δύσκολη θεωρείται πλέον η παραμονή του Μάρκους Μινχ στον Παναθηναϊκό. Ο μάνατζερ του Γερμανού, Μάρτιν Νταλίν, επικοινώνησε σήμερα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να μάθει αν υπάρχει από πλευράς "πρασίνων" η προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας, καθώς ο πελάτης του έχει προτάσεις από διάφορες ομάδες (Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία και Ρωσία). Η απάντηση που πήρε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ήταν ότι όλα τα θέματα ανανεώσεων θα συζητηθούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, κάτι που ουσιαστικά ανάβει το «πράσινο φως» στον Μινχ να εξετάσει -και ενδεχομένως να αποδεχθεί- κάποια από τις υπόλοιπες προτάσεις. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο αγώνας της 25ης Μαϊου εναντίον του ΟΦΗ θα είναι ο τελευταίος με την πράσινη φανέλα για τον Μάρκους Μινχ, ο οποίος υπέγραψε στον Παναθηναϊκό στις 20 Ιουλίου του 2003 και έκανε το ντεμπούτο του ένα μήνα αργότερα (27/8/2003) στο ματς Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου (1-1). Γεννήθηκε στις 7/9/1972, έχει ύψος 1.71μ. και ζυγίζει 68 κιλά. Από το 1994 έως το 1996 έπαιξε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ακολούθως στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ πέρασε για έναν χρόνο από την Κολομβία. Το 1998 αγωνίστηκε στην Τζένοα (Serie Β΄), το διάστημα 1999-2001 στην Μπεσίκτας και από το 2001 έως τις 3 Μαρτίου 2003 (οπότε και έμεινε ελεύθερος) στη Μπορούσια Μενχεγκλάντμπαχ.

    [09] Μπάσκετ

    Πανηγυρική πρόκριση του "τριφυλλιού"

    17/5/2005 11:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2005 11:47:46 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πλώρη για τη διατήρηση των κεκτημένων έβαλε και φέτος ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, που ζευγάρωσε απόψε με 95-77 τις νίκες επί του Ολυμπιακού και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο, που ξεπέρασε αήττητος το εμπόδιο του ΠΑΟΚ. Οι "πράσινοι", που μετέτρεψαν την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον "αιώνιο" σε "παράσταση για ένα ρόλο", θεωρούνται το λογικό φαβορί για την πρόκριση στον τελικό στους αγώνες με τους "κυανέρυθρους", αφού θα έχουνε και το πλεονέκτημα έδρας.

    Να περάσει ο επόμενος...

    Μπροστά σε 5000 περίπου οπαδούς του ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με ένα ρεσιτάλ ευστοχίας από τη γραμμή των 6 ,25μ, αλλά ο "αιώνιος" αντίπαλος απαντούσε με τον ίδιο τρόπο για να κλείσει η πρώτη περίοδος με προβάδισμα πέντε πόντων των "πρασίνων" 27-22. Παρά την υπεροχή στους αιθέρες, ο Ολυμπιακός συνέχισε να βλέπει την πλάτη του πρωταθλητή, που είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους Διαμαντίδη, Σκεπάνοβιτς, ο οποίος έκλεισε την αυλαία του πρώτου ημιχρόνου με ένα ακόμη σουτ τριών πόντων που έγραψε το 50-36.

    Η μεγάλη διαφορά που είχανε κερδίσει οι γηπεδούχοι έδωσαν το έναυσμα στους χιλιάδες φίλους τους να αρχίσουν το πανηγύρι στις κερκίδες, παρασύροντας παράλληλα στο ρυθμό τους και τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μοναδική παραφωνία στην "πράσινη" γιορτή μία κοκορομαχία ανάμεσα σε Τσαρτσαρή και Ζορόσκι, που ευτυχώς με την επέμβαση των συμπαικτών τους που λειτούργησαν "πυροσβεστικά" δεν είχε συνέχεια.

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο σε μία προσπάθεια τους να κάνουν πραγματικότητα τα λόγια του Λιθουανού προπονητή τους Γιόνας Καζλάουσκας «... μία αξιοπρεπή εμφάνιση και ότι βγει», βγήκαν στην αντεπίθεση και με τρίποντο του Πέρι μείωσαν σε 67-61, αλλά μέχρι εκεί. Οι φωνές του Ομπράντοβιτς ξύπνησαν τους πρωταθλητές οι οποίοι με όπλο τους σε έναν ακόμη αγώνα τη δύναμη της έδρας διαμόρφωσαν εύκολα το τελικό 95-77, που τους έστειλε στα ημιτελικά των πλεϊ οφ της Α1 Ανδρών.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 27-22, 50-36, 67-53, 95-77

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11 (2), Καλαϊτζής, Παπανικολάου 2, Λάκοβιτς 11 (2), Μπατίστ 8, Φέμερλινγκ 11, Xατζηβρέττας 13 (3), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Σκεπάνοβιτς 12 (20, Κουτλουάι 9 (2).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζλάουσκας): Πέρι 6 (2), Μέισον 12 (2), Γκόρενς 7 (1), Ζορόσκι , Καλαμπόκης 13 (1), Σκλάβος 15 (2), Γιούρκοβιτς 9 (1), Αγαδάκος 4, Γκούλιας 11.

    [10] Μπάσκετ

    Με... sweep στους "4" ο Πανιώνιος

    17/5/2005 10:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2005 11:18:40 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εννιά χρόνια φαγούρας ήταν αυτά που δεν επέτρεπαν στον Πανιώνιο να περάσει στην 4άδα της Α1 Ανδρών, αλλά από σήμερα όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης έκανε το "sweep" επικρατώντας με 89-75 για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ισάριθμους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και πέρασε στα ημιτελικά. Εκεί θα συναντήσει έναν εκ των νικητών της αναμέτρησης των "αιωνίων" και θα τα παίξει όλα για όλα στο όνομα της πρόκρισης στον τελικό.

    Έδωσε το σύνθημα της πρόκρισης ο Οικονόμου

    Ο ΠΑΟΚ όντας "με την πλάτη στον τοίχο", μετά την ήττα του πρώτου αγώνα, προσπάθησε από την αρχή του παιχνιδιού να επιβάλλει το ρυθμό του και τα κατάφερε, αφού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο κατάφερε να ξεφύγει από τους γηπεδούχους με 10 πόντους, 16-26. Στη συνέχεια όμως οι "κυανέρυθροι" με κορυφαίο το Νίκο Οικονόμου, κατάφερε με ένα σερί 10-0 να ισοφαρίσει σε 30-30 και να κλείσει το α ημίχρονο με διαφορά ενός καλαθιού πίσω από τους Θεσσαλονικείς, 40-30.

    Από το ξεκίνημα κιόλας του β΄ ημιχρόνου ο Πανιώνιος έδειξε από νωρίς τις "άγριες διαθέσεις" του και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με εννέα πόντους (55-46). Κάπου εκεί οι "ασπρόμαυροι" έδειξαν να μένουν από δυνάμεις και απλά παρακολουθούσαν τους γηπεδούχους να έχουν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους και να φτάνουν με sweep στην θριαμβευτική πρόκριση με 89-75. Στην 4άδα η ομάδα του Μέμου Ιωάννου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, που με 95-77 ζευγάρωσε τις νίκες επί του "αιωνίου" και έβαλε πλώρη για τη διατήρηση των κεκτημένων.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας 4, Πετρόπουλος 6 (2), Σιγάλας 2, Περπέρογλου 4, Ράιτ 18 (1), Αγγελόπουλος 5, Διαμαντόπουλος 8 (1), Οικονόμου 21, Ουάτσον 19, Κουλ 2

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 22 (2), Κορωνίδης 3 (1), Βασιλειάδης 4, Μπαλογιάννης 8 (2), Βασιλόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 7 (1), Ταμίρ 4, Νίλσεν 17 (1), Γκργκατ 6

    [11] Μπάσκετ

    Πήρε "ρεβάνς" ο Άρης

    17/5/2005 9:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/5/2005 10:28:27 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα στο "Αλεξάνδρειο Μέλαθρο" θα κριθεί η πρόκριση για την γ φάση των πλεϊ οφ μεταξύ του Άρη και της ΑΕΚ, καθώς οι "κίτρινοι" επικράτησαν απόψε στον δεύτερο αγώνα της Ένωσης με 74-65 και ισοφάρισε σε 1-1 τα παιχνίδια. Έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που χθες είχε τοπ σκόρερ τον Τζόνσον με 19 πόντουθς, θα έχει την Πέμπτη μπροστά στο κοινό του άλλη μία ευκαιρία για να "σφραγίσει" το εισιτήριό του στην επόμενη φάση της φετινής Α1 Ανδρών.

    "Κίτρινος" μονόλογος

    Ο νόμο της ανταπόδοσης (οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος) ίσχυσε χθες στο Αλεξάνδρειο, καθώς ο Άρης, στο δεύτερο αγώνα της από φάσης των πλεϊ οφ "ρέφαρε" με τον καλύτερο τρόπο τη βαριά ήττα που γνώρισε πριν από λίγες μέρες στο Γαλάτσι από την ΑΕΚ. Από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά την ΟΜΆΔΑ ΤΟΥ Φώτη Κατσαικάρη στην άμυνα και με "πρώτο βιολί" στην επίθεση τον Αμερικανό Τζόνσον προηγήθηκε με διαφορά 10 πόντων της αντιπάλου του.

    Στο β ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς ο μονόλογος των "κίτρινων", που είχαν τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, συνεχίστηκε. Έτσι παρά τις προσπάθειες των Ζήση και Λόλις, οι οποίοι με ένα ξέσπασμα "έκλεισαν την ψαλίδα" της διαφορά στους 7 πόντους 70-63, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα 74-65, που έστειλε την υπόθεση πρόκριση σε τρίτο αγώνα, την Πέμπτη, στο ίδιο γήπεδο.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 31-17, 43-33, 60-46, 74-65

    ΑΡΗΣ (Μπάρτον): Κόλινς 7, Καστλ 9 (1), Κυρίστης 8, Τζόνσον 19, Μεσεριάκου 12 (1), Πάντιους 15 (2), Στακ 2, Σχορτσιανίτης 2.

    ΑΕΚ (Κατσικάρης): Λόλις 6, Νικολαϊδης 2, Ζήσης 11 (1), Πελεκάνος 3 (1), Κους 3, Χατζής 2, Νίτσεβιτς 2, Τσιάρας, Άντιτς 5 (1), Μπουρούσης 14, Μπέιλι 17 (4).

    [12] Βόλεϊ

    Η Α1 Ανδρών υπό το πρίσμα του τεχνικού

    17/5/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ενδιαφέρουσες προτάσεις για το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, ένα μικρό απολογισμό του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και προτάσεις στις οποίες αναλύθηκαν τα υπέρ και τα κατά για το θέμα των ξένων, περιελάμβανε η αποψινή σύσκεψη της Λίγκας της Α1 Ανδρών και τον Σύλλογο Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (ΣΕΠΠΕ) που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες. Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν οι τεχνικοί Λεώνης (Ηρακλής), Λυκούδης (Ολυμπιακός), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός), Νικολάκης (ΕΑΠ), Λάϊος (Πανελλήνιος), Αρσενιάδης (Παγκράτι), Δρίκος, Νικολαρέας (ΑΕ Νίκαια), Ντόζης, Μπακοδήμος Γ. (Μίλωνας) και ο νέος τεχνικός του Πανερυθραϊκού, Νώντας, Μπάϊμπος.

    Οι απόψεις που "έπεσαν στο τραπέζι"

    Τρεις προτάσεις σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος κατέθεσε απόψε στη Λίγκα ο ΣΕΠΠΕ κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές.

    Η πρώτη πρόταση προβλέπει τα εξής: Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου οι ομάδες χωρίζονται σε τρεις τετράδες (1-4, 5-8, 9-12), όπου μεταφέρουν τους βαθμούς τους. Από την 1η τετράδα ο πρώτος κατακτά τον τίτλο (χωρίς πλέι οφ, όπως φέτος), από τη 2η τετράδα ο 5ος παίρνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο (χωρίς πλέι οφ κι εφόσον υφίσταται θέση για την Ευρώπη), ενώ από την 3η τετράδα θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι.

    Η δεύτερη πρόταση προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, οι ομάδες χωρίζονται σε δυο γκρουπ (1-6, 7-12), μεταφέρουν στη β φάση τη βαθμολογία και ο πρώτος κατακτά το πρωτάθλημα χωρίς πλέι οφ, ενώ από το δεύτερο γκρουπ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες.

    Τέλος, η τρίτη πρόταση προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου οι δύο πρώτοι μένουν έξω από την πρώτη φάση των πλέι οφ, που διαμορφώνονται ως εξής: Α γκρουπ: 3-6 (Α), 4-5 (Β), Β γκρουπ: 7-10 (Γ), 8-9 (Δ)

    Ο νικητής του αγώνα Β θα αντιμετωπίσει τον 1ο της κανονικής περιόδου στον έναν ημιτελικό, ενώ στο άλλο θα αγωνιστούν ο νικητής του αγώνα Α με τον 2ο της κανονικής περιόδου. Ο ηττημένος του αγώνα Α θα παίξει με το νικητή του αγώνα Γ, κι ο ηττημένος του αγώνα Β με το νικητή του αγώνα Δ, προκειμένου να προκύψει το ζευγάρι που θα διεκδικήσει την 5η θέση (που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα).

    [13] Βόλεϊ

    "Στα μαλακά" Ολυμπιακός, Ηρακλής

    17/5/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με χρηματικά πρόστιμα τιμωρήθηκαν από την αθλητική δικαστίνα Δήμητρα Ζώη, τα ΤΑΠ Ολυμπιακού και Ηρακλή. Στο Γυραιό επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για τη συμπεριφορά του φροντυιστή της ομάδας, Αλκιβιάδη Θεοδωρίδη γιατί μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακός - Ηρακλής στο Ρέντη έβρισε τους διαιτητές. Στον κ. Θεοδωρίδη παράλληλα απαγορεύθηκε η παραμονή στον αγωνιστικό χώρο για δύο μήνες, ενώ στο ερυθρόλευκο σωματείο, επιβλήθηκε χρηματική ποινή 600 ευρώ για αντεθνικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά του Ηρακλή στο ίδιο παιχνίδι. Η ποινή θα ισχύσει τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    [14] Βόλεϊ

    Προβάρει το "ρόπαλο" ο Δημητρακόπουλος

    17/5/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία ανάσα από τον Ηρακλή βρίσκεται ο λίμπερο του Ολυμπιακού, Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει στα χέρια του πρόταση συνεργασίας του "Γηραιού" για δύο χρόνια. Στην πρώτη συνάντηση που έγινε του Καλαματιοανού άσου με παράγοντες της νταμπλούχου ομάδας, συμφωνήσανε σχεδόν σε όλα και απομένου κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να πέσουν κι οι υπογραφές. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το φλερτ του Ηρακλή μετον Έλληνα παίκτη, έχει αρχίσει εδώ και καιρό σε αντίθεση με το πειραϊκό σωματείο, που δεν έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για τον παίκτη.

    [15] Κοινωνία

    Ο αρχιμανδρίτης Παΐσιος Αραβαντινός

    Νέος μητροπολίτης Λέρου

    17/5/2005 9:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τον αντικαταστάτη του παραιτηθέντος μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας, Νεκταρίου, εξέλεξε το απόγευμα της Τρίτης η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Νέος μητροπολίτης εκλέχθηκε παμψηφεί ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Ρόδου, αρχιμανδρίτης Παΐσιος Αραβαντινός, η χειροτονία του οποίου θα γίνει το Σάββατο, 21 Μαΐου, στην Κωνσταντινούπολη. Ο αρχιμανδρίτης Παΐσιος Αραβαντινός (κατά κόσμον Παναγιώτης Αραβαντινός) γεννήθηκε το 1944 στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς και σπούδασε Θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1967 έγινε μοναχός, το 1981 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1977 ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσύγκελου στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Νεκτάριος παραιτήθηκε τον Απρίλιο, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στις υποθέσεις Γιοσάκη και Βαβύλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Λέρου

    [16] Κοινωνία

    Κατασχέθηκαν 100.000 χάπια

    Συλλήψεις για χάπια ecstasy

    17/5/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εκατό χιλιάδες ecstasy, την μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών που έχει εντοπισθεί στη χώρα μας, κατέσχεσαν οι αρχές, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες στην Μύκονο και την Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν στην Μύκονο τρεις Έλληνες, δύο αδέλφια 42 και 39 ετών από τη Δράμα και έναν 39χρονο από την Καβάλα. Όπως ανακοίνωσαν ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Στέφανος Σκότης και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών, Γιάννης Ραχωβίτσας, αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως αγοραστές και έκλεισαν ραντεβού με τους δράστες στην Μύκονο, από τους οποίους παρέλαβαν 50.000 χάπια έκσταση αντί του ποσού των 100.000 ευρώ. Την ώρα της ανταλλαγής, οι δράστες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, ενώ, μετά την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πειραιά. Την ώρα που οι συλληφθέντες μεταφέρονταν στην Αθήνα, έγινε έφοδος σε διαμέρισμα στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, που νοίκιαζε ο 42χρονος με άλλο όνομα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα περίπου 50.000 χάπια.

    Ποσότητα μαμούθ

    Όπως εκτιμάται, η εισαγωγή των ecstasy έγινε από την Βουλγαρία και οι έμποροι ναρκωτικών θα προσέγγιζαν καταστηματάρχες της Μυκόνου, σε μια περίοδο όπου στο νησί καταφθάνουν πολλοί τουρίστες, αλλά και φοιτητές λόγω εκδρομών.

    Εκτός από τα χάπια, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι γραμμάρια κοκαΐνη, μικροποσότητα ηρωίνης, ένα πιστόλι βουλγαρικής προέλευσης των 22 χιλιοστών με τέσσερα φυσίγγια, δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σκότης, για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνεργάστηκαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών με την ΕΥΠ και οι αρχές έφθασαν στα ίχνη των δραστών ύστερα από εντατικούς ελέγχους, ιδίως στα νησιά.

    Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής στην υπόθεση και άλλων ατόμων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 May 2005 - 20:53:08 UTC