Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μυστικά της Γης στον... Τιτάνα;
  • [02] Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση
  • [03] Ημέρα γιορτής και μνήμης
  • [04] Τα έργα για Εγνατία και Ιόνια Οδό
  • [05] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
  • [06] Έξαλλοι οι Κύπριοι με τους Αμερικανούς
  • [07] Αύξηση 3,21% στα δίδακτρα
  • [08] Μέτρα των ΗΠΑ για τα "κινέζικα"
  • [09] Στραβοπατήματα στην "Μπουντεσλίγκα"
  • [10] Υπέγραψε ο Κατσιαμπής
  • [11] Προβάδισμα για Πέισερς - Φοίνιξ
  • [12] Ένα ακόμη νταμπλ η Άρτα
  • [13] Καλή εκκίνηση για Ιακωβάκη

    [01] Τεχνολογία

    Νέο φεγγάρι στους δακτύλιους του Κρόνου

    Μυστικά της Γης στον... Τιτάνα;

    14/5/2005 7:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μετά από ταξίδι επτά ετών, το διεθνές διαστημόπλοιο Κασίνι άρχισε να στέλνει στη Γη τις πρώτες φωτογραφίες από τον Τιτάνα, το δορυφόρο του Κρόνου. Συγκεκριμένα, οι κάμερες του ευρωπαϊκού ερευνητικού σκάφους Χάτζενς πήραν μια σειρά φωτογραφιών καθώς πλησίαζε τον Τιτάνα τον περασμένο Ιανουάριο. Σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν το γιγάντιο φεγγάρι του Κρόνου, οι επιστήμονες εξετάζουν το υλικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η πυκνή ατμόσφαιρά του, πλούσια σε οργανικά στοιχεία, ενδεχομένως να έχει χημική σύσταση ανάλογη με αυτήν που είχε η Γη, πριν την εμφάνιση των πρώτων μορφών ζωής. Έτσι, οι αστρονόμοι ελπίζουν να βρουν απαντήσεις για το πώς αναπτύχθηκε η ζωή στον πλανήτη μας. Στο μεταξύ, μία από τις σημαντικότερες ανακάλυψεις του Κασίνι είναι ένα νέο, μικρό φεγγάρι του Κρόνου, που εντοπίστηκε στον εξωτερικό δακτύλιό του.

    Και άλλο φεγγάρι έχει ο Κρόνος

    Σύμφωνα με τον Τόρενς Τζόνσον, επιστήμονα της NASA, το διαστημόπλοιο Κασίνι βρίσκεται στην καλύτερη θέση για την παρατήρηση των δακτυλίων του Κρόνου.

    "Τα αποτελέσματα που παίρνουμε μας ανταμείβουν, καθώς υπάρχουν ανακαλύψεις στους δακτυλίους. Μία από αυτές τις ανακαλύψεις, είναι ένα μικρό, νέο φεγγάρι που βρίσκεται σε τροχιά ανάμεσα στους δακτυλίους", συμπληρώνει ο Τζόνσον.

    Το νέο φεγγάρι έχει διάμετρο μόλις τεσσάρων μιλίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα νέα φεγγάρια του Κρόνου

    Σχετικά Links: Cassini

    [02] Πολιτισμός

    Στο Κατράκειο Θέατρο

    Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση

    14/5/2005 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διοργανώνει ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και είναι αφιερωμένο στην Ειρήνη, την Αλληλεγγύη των Λαών και την Πολιτιστική μας Κληρονομιά. Στο 2ο Οδοιπορικό παίρνουν μέρος 5.500 χορευτές από δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κατράκειο Θέατρο, το Σαββάτο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2005, στις 18:00, με την τιμητική συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Χρόνη Αηδονίδη, Σάββα Σιάτρα, Δόμνας Σαμίου, Γιώτας Βέη και Στέλιου Μπέλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Χοροί από όλοι την Ελλάδα

    Συγκεκριμένα, το Σαββάτο 14 Μαΐου 2005, θα παρουσιαστούν χοροί από την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, τη Σαλαμίνα, τη Θράκη, την Πελοπόννησο και τη Ρούμελη (παιδικό), τα Δωδεκάνησα, τα Κύθηρα, τη Χίο και τη Μυτιλήνη, την Κύπρο, τον Πόντο, καθώς και Σαρακατσάνικα.

    Την Κυριακή 15 Μαΐου 2005 θα παρουσιαστούν χοροί από την Αττική, την Καππαδοκία, τη Θεσσαλία, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, τη Σάμο και την Ικαρία, την Ανατολική Ρωμυλία, τη Μικρά Ασία (παιδικό), τη Χαλκιδική και την Κρήτη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τις εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει και έκθεση παραδοσιακής κούκλας.

    Σχετικά Links: Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων

    [03] Κοινωνία

    85η επέτειος από την απελευθέρωση της Θράκης

    Ημέρα γιορτής και μνήμης

    14/5/2005 6:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη οι εκδηλώσεις για την 85η επέτειο από την απελευθέρωση της Θράκης. Ο Κάρολος Παπούλιας, που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης των λαών των Βαλκανίων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έργο "που στέλνει μήνυμα συνεργασίας, σταθερότητας, ανάπτυξης και ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή".

    "Γέφυρα φιλίας η Αλεξανδρούπολη"

    Αναφερόμενος στο ιστορικό της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, ο κ Παπούλιας υπογράμμισε ότι αποτελεί ενδιαφέρουσα πτυχή των γεγονότων ότι την εποχή εκείνη, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Δυτικής Θράκης επιζητούσαν την ενσωμάτωση της περιοχής στην Ελλάδα, γεγονός που "ερμηνεύεται ως αναγνώριση της ελληνικότητας και της πολυπολιτισμικότητας της περιοχής".

    Η Θράκη - πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας - 85 χρόνια ενσωματωμένη στον εθνικό κορμό, αποτελεί την πιο ευαίσθητη και ίσως για αυτό, την πιο ελληνική περιοχή της χώρας, σημειώνοντας πως "σήμερα η πόλη της Αλεξανδρούπολης αποτελεί γέφυρα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της περιοχής".

    Ο κ. Παπούλιας παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζή προς την πλατεία Φάρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων και στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της πόλης.

    Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη. Και ο Κάρολος Παπούλιας απευθύνθηκε στους πολίτες με την οικειότητα που επιτρέπουν οι δικές του ακριτικές καταβολές και η προσωπική του συμβολή στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

    Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης.

    [04] Κοινωνία

    Στην Ήπειρο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

    Τα έργα για Εγνατία και Ιόνια Οδό

    14/5/2005 3:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού το 2008 και την αρχή των εργασιών για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στις αρχές Απριλίου 2006, ανακοίνωσε το Σάββατο από τα Γιάννενα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση αυτών των δύο μεγάλων οδικών αρτηριών, η πρωτεύουσα της Ηπείρου θα αναδειχθεί σε διεθνή οδικό κόμβο. Για την σήραγγα της Δωδώνης ανακοίνωσε ότι το τμήμα Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα θα παραδοθεί τον Ιούνιο, ενώ την άνοιξη του 2007 θα έχει θα παραδοθεί ολόκληρο το τμήμα Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα.

    "Μία άλλη Ήπειρος"

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι έως τον Σεπτέμβριο, θα παραδοθούν οι προτάσεις των κατασκευαστριών εταιρειών για την Ιόνια Οδό, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005 θα γίνει η επιλογή του αναδόχου και έως τις αρχές Απριλίου του 2006 θα αρχίσουν οι εργασίες.

    Ο κ. Σουφλιάς αναφέρθηκε και σε άλλα έργα της περιοχής, όπως τη δεύτερη φάση του λιμανιού Ηγουμενίτσας , προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, η μελέτη για την οποία τελειώνει και μέσα στο 2005 θα γίνει η δημοπράτηση.

    Επίσης, για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου αναμένεται η σύνταξη μελέτης από την ΥΠΑ, για αναμόρφωση, εκσυγχρονισμό και επέκταση διαδρόμου, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, και με την παράδοση της μελέτης εντός του 2005, θα γίνει δημοπράτηση.

    Ολοκληρώνοντας το θέμα των έργων, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι με την κατασκευή της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού , των υπόλοιπων έργων υποδομής και την κατασκευή της Ε65 οδού, η Ήπειρος αποκτά πλέον τέτοιο δίκτυο επαφής συγκοινωνίας με όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, που μαζί με την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου, μετά από λίγα χρόνια θα έχουμε μία άλλη Ήπειρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέχρι Δεκέμβριο ανάδοχος της Ιόνιας Οδού

    Μετρό και υποθαλάσσια αρτηρία

    [05] Κόσμος

    Μεγέθους 6,9 Ρίχτερ

    Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    14/5/2005 3:36:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET

    Νέος σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το νησί της Σουμάτρας στην Ινδονησία, το πρωί του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Ωστόσο, η δόνηση προκάλεσε πανικό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους τρομαγμένοι, ενώ πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο μακριά από την παραλία, από το φόβο ενός νέου παλιρροϊκού κύματος. Σύμφωνα, πάντως, με τους σεισμολόγους είναι σχεδόν απίθανο να προκληθεί τσουνάμι, εξαιτίας του σχετικά μικρού μεγέθους του σεισμού. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στη νήσο Νίας, όπου περίπου 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 8,7 Ρίχτερ, στις 28 Μαρτίου. Από τότε, η συγκεκριμένη περιοχή έχει συγκλονιστεί από αμέτρητους μετασεισμούς.

    [06] Κόσμος

    Διάβημα για τις δηλώσεις Μπράουτσερ

    Έξαλλοι οι Κύπριοι με τους Αμερικανούς

    14/5/2005 2:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε διάβημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με πρόθεση μελών του αμερικανικού Κογκρέσου να επισκεφθούν την κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, χρησιμοποιώντας το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, προέβη σήμερα η κυπριακή Κυβέρνηση. Το διάβημα έκανε προς τον αναπληρωτή του Αμερικανού Πρέσβη, Εντ Νόλαν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Σώτος Ζακχαίος με οδηγίες του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών. Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι, ο κ. Ζακχαίος τόνισε στον κ. Νόλαν ότι, τέτοια επίσκεψη παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, του οποίου οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνιμο μέλος, αποτελεί πρόκληση στα αισθήματα του κυπριακού λαού και προστίθεται σε μια σειρά άλλων απαράδεκτων ενεργειών της χώρας του, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν το κατοχικό καθεστώς. Ο κ. Ζακχίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συζήτηση στην υποεπιτροπή Ευρώπης στην αμερικανική Βουλή, στην οποία αναφέρθηκε ότι, η επίσκεψη έχει ως στόχο τη βελτίωση των Τουρκο-Αμερικανικών σχέσεων, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να θυσιάζεται το διεθνές δίκαιο και μικρές χώρες για χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε την αμερικανική Κυβέρνηση να τερματίσει ενέργειες, που μπορούν να πλήξουν την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ επικριτικά καταφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Αντιδράσεις από Χριστόφια και Ομήρου

    Ο κ. Ζακχαίος ζήτησε τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου να αναθεωρήσουν τη θέση τους και να επισκεφθούν την Κύπρο μέσω των νομίμων αεροδρομίων, ούτως ώστε, πέραν της νομιμότητας, να διασφαλιστεί και η σφαιρική ενημέρωση τους, αφού κανένας κρατικός, κυβερνητικός ή υπηρεσιακός αξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν θα δεχθεί την αντιπροσωπεία, εάν αυτή αφιχθεί στην Κύπρο κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και καταπατώντας την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας από τη μεριά του ζήτησε να τερματιστούν οι εχθρικές ενέργειες των ΗΠΑ προς την Κύπρο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, που είπε ότι, "δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, που να καθιστά παράνομη την επίσκεψη μελών του Κογκρέσου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου".

    "Από τη δεκαετία 60 και 70, ανέφερε ο κ. Χριστόφιας, οι Αμερικανοί με ενέργειες, που είχαν στόχο την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δημιούργησαν δικαιολογημένα αντιαμερικανικά αισθήματα στο λαό. Αλλά, πρόσθεσε, μετά το mea culpa του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, πριν από μερικά χρόνια, είχαν διασκεδαστεί αυτές οι ανησυχίες και τα αισθήματα. Τώρα όμως, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, φαίνεται ότι οι Αμερικανοί επανέρχονται με τη νέα τάξη πραγμάτων".

    Αναφερόμενος στην πιθανολογούμενη επίσκεψη Αμερικανών βουλευτών ο κ. Χριστόφιας είπε ότι, αυτή δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν οι βουλευτές έρχονταν από τα νόμιμα αεροδρόμια και στη συνέχεια μετέβαιναν στα κατεχόμενα από τα οδοφράγματα. "Αν όμως έρθουν από παράνομο αεροδρόμιο, τόνισε, τότε η επίσκεψή τους θα είναι παράνομη".

    Απαράδεκτες χαρακτήρισε και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τις δηλώσεις Μπάουτσερ και τον επέκρινε λέγοντας ότι οφείλει να γνωρίζει, πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι συντεταγμένο κράτος της διεθνούς κοινότητας και ότι τα παράνομα λιμάνια και αεροδρόμια, που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε.

    Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550, τα οποία προβλέπουν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η παροχή άμεσης ή έμμεσης αναγνώρισης στις αρχές του ψευδοκράτους.

    [07] Οικονομία

    Αύξηση 3,21% στα δίδακτρα

    14/5/2005 4:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/5/2005 6:23:26 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο 3,21% ορίστηκε τελικά η αύξηση για τα δίδακτρα της σχολικής χρονιάς 2005-2006 στα ιδιωτικά σχολεία, το Σάββατο, σε έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, στο ποσοστό, δηλαδή, που όρισε το υπ. Ανάπτυξης, αντί του 5,7% που διεκδικούσαν. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων επεσήμαναν, για μία ακόμα φορά, ότι διαφωνούν με τον τρόπο υπολογισμού της αύξησης, όπως την υπολογίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, και ζητούν να υπάρξει το ταχύτερο νομοθετική ρύθμιση, η οποία να διευκρινίζει την ασάφεια που υπάρχει γύρω από το μαθηματικό τύπο. Πάντως, σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στις πρώτες τάξεις της κάθε βαθμίδας, όπου τα δίδακτρα διαμορφώνονται ελεύθερα, οι ιδιοκτήτες τόνισαν ότι οι αυξήσεις διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα. Σχετικές ειδοποιήσεις για τις αυξήσεις στα δίδακτρα θα αποσταλούν από την Δευτέρα στους γονείς των μαθητών.

    Με προϋποθέσεις

    Οι ιδιοκτήτες επανέλαβαν ότι η αύξηση αυτή δεν καλύπτει τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά συμμορφώνονται με το νόμο και την ερμηνεία του σε ένδειξη καλής θέλησης.

    Προειδοποίησαν, πάντως, ότι αν υπάρξει αύξηση των μισθών των καθηγητών μέχρι το τέλος της ερχόμενης σχολικής χρονιάς, αυτό θα μετακυλιστεί στα δίδακτρα.

    [08] Οικονομία

    Μέτρα των ΗΠΑ για τα "κινέζικα"

    14/5/2005 4:48:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προστατευτικά μέτρα θα επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει το κύμα των μαζικών εισαγωγών κινεζικών υφαντουργικών προϊόντων που παρατηρείται μετά την κατάργηση των ποσοστώσεων , από την 1η Ιανουαρίου 2005. Συγκεκριμένα, η επιτροπή για την εφαρμογή των συμφωνιών για τα υφαντουργικά προϊόντα (CITA) ανέφερε σε ανακοίνωση πως θα επιβάλει εκ νέου ποσοστώσεις σε ορισμένες εισαγωγές υφαντουργικών προϊόντων από την Κίνα, όπως τα βαμβακερά πουκάμισα, παντελόνια και μπλούζες, καθώς και τα βαμβακερά και συνθετικά εσώρουχα.

    Διαβουλεύσεις με Πεκίνο

    Παράλληλα με την επιβολή προσωρινών προστατευτικών μέτρων, η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο για το πρόβλημα αυτό, κάτι που ζητούν πολλές ενώσεις Αμερικανών υφαντουργών.

    Οι Κινέζοι δεν μπορούν να αυξήσουν πάνω από 7,5% τον όγκο των εξαγωγών τους στις συγκεκριμένες κατηγορίες, με βάση υπολογισμού του μέσου όρου των 12 πρώτων των τελευταίων 14 μηνών, ενώ κάθε αποστολή που υπερβαίνει αυτόν τον όγκο θα μπλοκάρεται στα τελωνεία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κόντρα για τα "κινέζικα"

    Μέτρα της Κομισιόν για τα "κινέζικα"

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στραβοπατήματα στην "Μπουντεσλίγκα"

    14/5/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Στουτγκάρδη μπορεί να έχασε από την Μπόχουμ με 2-0 στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της "Μπουντεσλίγκα", όμως παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφού η Χέρτα Βερολίνου δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στο Μένχενγκλάντμπαχ, όπου έμεινε στο 0-0 με την τοπική ομάδα. Έτσι, η Στουτγκάρδη παραμένει τρίτη με 58 βαθμούς, ενώ η Χέρτα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ένα βαθμό λιγότερο, μια αγωνιστική πριν από τη λήξη της φετινής "μπουντεσλίγκα". Όσον αφορά στη Μπόχουμ, υποβιβάστηκε και μαθηματικά, αφού η Γκλάντμπαχ κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο βαθμό που τόσο αναζητούσε. Από εκεί και πέρα, η Μπάγερν, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο, κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης απέναντι στη Νυρεμβέργη με το εντυπωσιακό 6-3. Αντίθετα, η Σάλκε δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτό φροντίζει να το επιβεβαιώνει κάθε αγωνιστική. Αυτή τη φορά ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ντόρτμουντ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 60 βαθμούς, αλλά απειλείται άμεσα πλέον από Στουτγκάρδη και Χέρτα, οι οποίες ακολουθούν. Την τρίτη θέση διεκδικεί και η Βέρντερ Βρέμης, που κατέβαλε την αντίσταση της Φράιμπουργκ με σκορ 4-1.

    Αποτελέσματα

    Μάιντς-Καϊζερσλάουτερν 3-2

    (29΄, 48΄ Άμπελ, 57΄ Νοβέσκι - 34΄ Αμανατίδης, 86΄ Γιάνκερ)

    Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 4-1

    (48΄, 90΄ Μικού, 49΄, 53΄ Μπορόφσκι - 23΄ Κουλιμπαλί)

    Σάλκε-Ντόρτμουντ 1-2

    (20΄ Βάλντοχ - 17΄ Κελ, 42΄ Ρίκεν)

    Χάνσα Ροστόκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1

    (27΄ πεν. Ρασμούσεν - 20΄ Κούντζελ)

    Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 2-2

    (24΄ Καρχάν, 30΄ Μπρντάριτς - 61΄ Φράνσα, 86΄ Μπιερόφκα)

    Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 0-0

    Ανόβερο-Αμβούργο 2-1

    (43΄ Στάινερ, 88΄ Μπαρνέτα - 13΄ Μπέντζαμιν)

    Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 2-0

    (60΄ Μισίμοβιτς, 71΄ Λόκβεντς)

    Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 6-3

    (8΄ Πιζάρο, 24΄ Μπάλακ, 31΄, 41΄ πεν. Μακάι, 44΄, 78΄ Ντάισλερ - 52΄ αυτ. Ντεμικέλις, 80΄, 82΄ Σλόβακ)

    Βαθμολογια

    Μπάγερν Μονάχου 74-Πρωταθλήτρια

    Σάλκε 60-Τσάμπιονς Λιγκ

    Στουτγκάρδη 58-Τσάμπιονς Λιγκ

    Χέρτα Βερολίνου 57-Κύπελλο UEFA

    Βέρντερ Βρέμης 56-Κύπελλο UEFA

    Λεβερκούζεν 54-Κύπελλο UEFA

    Ντόρτμουντ 52

    Αμβούργο 51

    Βόλφσμπουργκ 45

    Ανόβερο 44

    Καϊζερσλάουτερν 42

    Μάιντς 40

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 40

    Νυρεμβέργη 38

    Γκλάντμπαχ 36

    Μπόχουμ 32-Υποβιβασμός

    Χάνσα Ροστοκ 30-Υποβιβασμός

    Φράιμπουργκ 18-Υποβιβασμός

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Υπέγραψε ο Κατσιαμπής

    14/5/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πριν μια εβδομάδα περίπου ο Τάσος Κατσιαμπής είχε ανακοινώσει ότι βρίσκετια πολύ κοντά στο να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Ηρακλή. Μέσα στην εβδομάδα έδωσε και τα χέρια με τον Δημήτρη Χούλη. Το μόνο που είχε απομείνει ήταν να μπουν και οι υπογραφές για να λήξει και τυπικά το ζήτημα. Σήμερα λοιπόν παίχτηκε η τελευταία πράξη του έργου με τον αρχηγό να υπογράφει στα γραφεία της ΠΑΕ, νέο συμβόλαιο συνεργασίας, για δυο + ένα χρόνια. Οι ετήσιες απολαβές του παίκτη προσδιορίζονται στις 150 χιλιάδες ευρώ ετησίως αν και δεν ανακοινώθηκε το ποσό από καμία πλευρά.

    "Αυτό ήθελα"

    Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Τάσος Κατσαμπής δήλωσε: "Αυτό που ήθελα και επιζητούσα έγινε πραγματικότητα, συμφώνησα για 2+1 επιπλέον χρόνια με την ΠΑΕ Ηρακλής και είμαι ευτυχισμένος. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα με κόσμο, ιστορία, στόχους και φιλοδοξίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με στήριξαν, με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Χούλη, τον προπονητή μου κ. Κωφίδη, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους που στάθηκαν δίπλα μας και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές".

    Για τον Ηρακλή ακολουθούν οι συζητήσεις και ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών Σεγκιρί, Επαλέ, Φορτούζι, Κέϊτά. Η σημερινή προπόνηση του Ηρακλή έγινε παρουσία ικανού αριθμού φιλάθλων προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες εν όψει του αυριανού αγώνα με τον Αρη και ζήτησαν από τους παίκτες νίκη στο παιχνίδι του Χαριλάου.

    [11] Μπάσκετ

    Προβάδισμα για Πέισερς - Φοίνιξ

    14/5/2005 3:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ρέτζι Μίλερ ήταν η ηγετική μορφή των Πέισερς οι οποίοι σε ένα δυνατό ματς που έγινε στην Ινδιανάπολη για τον 2ο γύρο των πλέι οφ (Ανατολική Περιφέρεια), επικράτησαν 79-74 των Ντιτρόιτ Πίστονς φθάνοντας τις 2 νίκες, έναντι 1 των αντιπάλων τους. Οι γηπεδούχοι πήραν σχετικά άνετα τη νίκη, αφού στην τρίτη περίοδο προηγήθηκαν 58-45 και απειλήθηκαν μόνο στο τέλος από τους Πέισερς οι οποίοι απλά περιορίστηκαν να μειώσουν το σκορ και τη διαφορά της ήττας τους στους πέντε πόντους. Ο Μίλερ σημείωσε 17 πόντους και ο Τίνσλεϊ 16 για την Ιντιάνα, ενώ για το Ντιτρόιτ ξεχώρισαν Μπίλαπς με 23 πόντους και Χάμιλτον με 16. Ο 4ος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή το βράδυ στην Ινδιανάπολη. Στη Δυτική Περιφέρεια προβάδισμα στις νίκες με 2-1 πήραν και οι Φοίνιξ Σανς επί των Ντάλας Μάβερικς τους οποίους κέρδισαν 119-102. Οι Σανς είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους Στούνταμαϊρ και Νας που σημείωσαν 37 και 27 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι Μάβερκς στηρίχτηκαν περισσότερο στους Στέικχαουζ (20 πόντοι) και Νοβίτζκι (21 πόντοι).

    Αποτελέσματα - Σκόρερ

    Ανατολική περιφέρεια:

    Ιντιάνα-Ντιτρόιτ 79-74

    Ιντιάνα: Μίλερ 17, Τίνσλεϊ 16, Τζάκσον 8, Ο΄Νίλ 8, Ντέιβις 5, Φόστερ 8, Τζόνσον 9, Τζόουνς 8.

    Ντιτρόιτ: Μπίλαπς 23, Χάμιλτον 16, Πρινς 9, Ρασ. Γουάλας 13, Μπ. Γουάλας 7, ΜακΝτάις 6.

    (Η Ιντιάνα προηγείται με 2-1 νίκες)

    Δυτική Περιφέρεια:

    Ντάλας-Φοίνιξ 102-119

    Ντάλας: Φίνλεϊ 11, Τέρι 14, Νοβίτζκι 21, Χάουαρντ 15, Νταμπίερ 4, Στέικχαουζ 20, Ντάνιελς 13, Χέντερσον 2, Αρμοστρονγκ 2.

    Φοίνιξ: Νας 27, Τζάκσον 17, Ρίτσαρτσον 12, Μάριον 21, Στούνταμαϊρ 37, Μπαρμπόσα 5.

    (Οι Φοίνιξ προηγούνται με 2-1 νίκες)

    [12] Ένα ακόμη νταμπλ η Άρτα

    14/5/2005 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το ένατο και όγδοο συνεχόμενο, κύπελλο γυναικών στο χάντμπολ στην άκρως επιτυχημένη ιστορία της, κατέκτησε σήμερα η Αναγέννηση Άρτα, καθώς επικράτησε σε έναν αμφίρροπο τελικό του ΑΣΕ Ορμή με 33-32. Ο τίτλος αυτός και κυρίως η δυσκολία με την οποία ήρθε είναι μια απόλυτη επιβράβευση για την Αναγέννηση, αφού μετά το ενδέκατο πρωτάθλημα που κατέκτησε πριν μερικές ημέρες, φτάνει τα 8 συνεχή νταμπλ.

    [13] Καλή εκκίνηση για Ιακωβάκη

    14/5/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στον πρώτο του επίσημο αγώνα ο Περικλής Ιακωβάκης έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο αθλητής των 400μ. με εμπόδια πήρε μέρος στο Σούπερ Γκραν Πρι στίβου της Ντόχα (Κατάρ), παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε άσχημη διαδρομή (1η) κατέλαβε την 3η θέση, τερματίζοντας σε 49.05. Πρώτος τερμάτισε ο Τζαμαϊκανός Ιαν Γουίκλεϊ με 48.84 και δεύτερος ο Αμερικανός Τζέιμς Κάρτερ με 48.93. Αντίθετα, ο Χρήστος Μελέτογλου, δεν κατάφερε να κάνει μια ανάλογη εμφάνιση με αυτή της Οζάκας που είχε έρθει πρώτος στο τριπλούν και μετά από μέτρια εμφάνιση, περιορίστηκε στην έβδομη θέση με άλμα στα 16.25μ. Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Ρουμάνος Μάριαν Οπρέα με 17.09μ., δεύτερος ο Σλοβάκος Ντμίτρι Βαλιούκεβιτς με 16.98μ. και τρίτος ο Βρετανός Ονόσιε Ασίκε με 16.67μ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 May 2005 - 16:52:33 UTC